Gość: Milosz Re: Oknoplast IP: 91.212.124.* 20.09.13, 23:02 Miałem na myśli drewnopodobny w sensie pcv, ale zrobiony na drewno. Wiesz o co biega, że całe okno wygląda jak drewniane, coś jak w tym systemie colorful, chociaż niekoniecznie aż w całości. Nie wiem jak aluhaus, który albo robi dla oknoplastu albo są im jakoś zależni, czy oni nie mają tych hybryd drewno-alu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVO7MITSUzuki Re: Oknoplast IP: *.181.198.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.09.13, 14:22 Musisz liczyć przy dużym skrzydle dopłaty +/- 100-150 PLN albo zamienisz to za jakieś inne bajery. Do negocjacji ze zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z winem Re: Oknoplast IP: *.tktelekom.pl 22.09.13, 21:09 Oknoplast wcale nie jest taki drogi, kwestia dorania podzespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duraflexibility Oknoplast IP: *.hrf.su 30.09.13, 15:10 To zalezy czym jest dla ciebie drogi. Wedlug mnie cena jest adekwatna do jakosci. Juz lepiej wiedziec za co sie dobrze placi, niz placic za jakas anonimowa stolarke moze czesto taniej ale na przestrzeni czasu i serwisu tak samo, a nie rzadko ze i drozej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CityBank Oknoplast IP: 46.181.135.* 30.09.13, 21:56 Dobrze jak się ma jakiś wybór i można powydziwiać. Pod presją ceny niestety czasami trzeba wybierać niższą jakość. Sztuką czasami wydać mniej, może rozsądniejszy i mniej energooszczędny ale dobry i solidny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lataren Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 212.144.254.* 30.09.13, 13:53 spoko ty w Poznaniu, a ja w googlach nie moge znalezc firmy. ecookna, ekookna ? jak słyszę eko to mi się od razu wariaci z greenpeace kojarzą, nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
kwadratowe-rondo Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 06.10.13, 19:02 > Mam oferty tych dwóch producentów , firma Drutex przedstawiła mi > cenowo tańszą ofertę o ponad trzy tysiące . Dotyczy okien z zewnątrz > złoty dąb a od środka białe. Jakie są wasze opinie o tych firmach . > Proszę o poradę . napisz coś więcej, co to za oferta i na jakie okna. to że drutex zazwyczaj daje niższe ceny to nic dziwnego, ale potrzebne są oferty do porównania. Kolor profilu to zbyt mało żeby cokolwiek porównać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.centertel.pl 08.10.13, 20:38 Stanowczo OKNOPLAST-dobra jakość, zero problemów.O Drutexie słyszałam od znajomych mnóstwo narzekan-kłopoty od samego początku,tragiczny serwis,zerowa szansa na reklamacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julo Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.13, 09:14 O Drutexie mogę mówić tylko w samych superlatywach. Zdecydowałem się na ich okna podczas budowy domu i z perspektywy czasu uważam, że to była jedna z lepszych decyzji podczas całej inwestycji. Myślę, że pozostałe firmą jeszcze dużo czasu zajmie, aby dorównać im poziomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Supersayan Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 188.116.36.* 11.10.13, 17:48 Gość portalu: Julo napisał(a): > O Drutexie mogę mówić tylko w samych superlatywach. Zdecydowałem się na ich okn > a podczas budowy domu i z perspektywy czasu uważam, że to była jedna z lepszych > decyzji podczas całej inwestycji. Myślę, że pozostałe firmą jeszcze dużo czasu > zajmie, aby dorównać im poziomem. oczywiście zdecydowałeś się pewnie jak już miałeś fundament wylany i przyszedł ten moment kiedy cieśla powiedział "Julo" gdzie są okna...NIE. Tak nie było, ale wiedzą o tym nie tylko ja i Ty Julo, ale wszyscy, którzy czytają ten bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 22:59 Jak można porównać okna z tych firm ?To zupełnie coś innego jedne to okna klasy ekonomicznej ,a drugie dla bogaczy .Inny standard ,inny Klient ,inna filozofia produktu i sprzedaży .Obie firmy sprzedają dużo ,ale zupełnie innej grupie docelowej o zupełnie innych oczekiwaniach i wymaganiach. Kto by kupił drutex gdyby kosztował tyle co oknoplast ?(myślę ,że Nikt ) I czy jest Ktoś co kupiłby droższy oknoplast gdyby ten zaoferował okna w standardzie wykonania jak drutex ? (też myślę ,że Nikt) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cartman Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.13, 10:31 Myślę, że trochę wyolbrzymiłeś sprawę, ale generalnie się z Tobą zgadzam. Sam przed zakupem okien dokładnie sprawdziłem wiele firm produkujących okna i przeczytałem tysiące opinii, recenzji i testów. Ostatecznie zdecydowałem się na Drutex, właśnie ze względu na jakość. Dużo rolę odgrywa też odpowiedni montaż, bo od niego wiele zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSKMONTER Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.hu 13.10.13, 21:33 Ja bym w ogóle nie bił piany, bo później te wątki rosną w tysiące odpowiedzi i ciężko jakiekolwiek rzetelne informacje znaleźć. Ja to od razu przewijam takie wpisy jak ktoś ciśnie, że ma jakieś okna i te okna są spoko. Ok, może patrze inaczej jako branżowiec, ale chyba zwyczajni użytkownicy też widzą tę popelinę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blizard Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.13, 14:11 No nie do końca się z Tobą zgodzę, bo jako zupełny laik, który szuka informacji i porad, staram się czytać wszystkie opinie i weryfikować je z moimi spostrzeżeniami. Przeważnie upatruje sobie konkretny model/firme i o niej szukam informacji, tak jak było w przypadku Okien Drutexu. W takiej sytuacji każda opinia jest na wagę złota, bo pozwala mi zbudować obraz firmy przed zakupem ich produktów. W tym przypadku Internet okazał się strasznie pomocny, a z okien jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filodendron Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.play-internet.pl 20.10.13, 15:46 Jeśli chodzi o okna z Krakowa to dla mnie te www.ekoplast-krakow.pl/ są jednymi z lepszych, dobrze się prezentują wizualnie, są szczelne, solidnie wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burczysyn Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.51.241.48-cloud-server-dublin2.dediserve.com 23.10.13, 14:21 Jakoś nie przekonuje mnie ta strona ekoplastu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burczysyn Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.51.241.48-cloud-server-dublin2.dediserve.com 23.10.13, 14:22 A szukam czegoś tu na wyspach i to jest podobna, niestety średnia jakość. Tylko taniej, ale znowu transport. Jak ktoś ma jakiś patent na dobre okna z dowozem do irl, to napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokemon Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.13, 12:58 ja mam okna z vertimaru i jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 19:18 Ten Verimar cały chyba wystartował w konkursie o platynowy puchar spamera roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patti Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.14, 13:00 Wybierałam kiedyś co prawda nie miedzy OzK I Drutexem, a między oknoplastem I drutexem. Wybór padł na Drutex – i jest ok. Nie prowadzę dokładnych rachunków ale wydaje mi się, że w sezonie zimowym na ogrzewaniu „trochę” oszczędzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Adam Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dsl.optinet.hr 17.11.13, 23:39 Panowie, tak dla jasności czy "okna z krakowa" to ogólnie okna z krakowskich fabryk czy hasło, z którego korzysta oknoplast ? Odpowiedz Link Zgłoś
ebxcx Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 18.11.13, 00:05 Gość portalu: Adam Adam napisał(a): > Panowie, tak dla jasności czy "okna z krakowa" to ogólnie okna z krakowskich fa > bryk czy hasło, z którego korzysta oknoplast ? tak, okna z krakowa to utarty dawno slogan, ktory teraz moze mylic bo przeciez z krakowa firm jest wiecej. zreszta zobacz jak dawno zostal stworzony temat. na tamten czas pytanie bylo zasadne, teraz juz klient obu producentow jest raczej inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 21:57 Takie samo hasło jak " Drutex Najlepsze okna " :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 195.128.148.* 19.11.13, 10:19 Samo pytanie jest tendencyjne: Okna z Krakowa czy DRUTEX? Kto to wymyślił PR-owiec z Krakowa???? Może lepiej wziąć się za pracę nad rozwojem firmy niż udzielaniem się na forum. Nikt nie zaprzeczy, ze DRUTEX produkuje najwięcej okien w EUROPIE i skoro udaje się je sprzedać (i zapewne za dobre pieniądze, skoro inwestują setki milionów), to chyba świadczy samo za siebie. Mam do wymiany okna, chociaż przyznam, że odłożę to na wiosnę - bo trochę kasy brak, ale już posprawdzałem co nieco. Kolory, jakość (certyfikaty i badania) no i cena... Wskaźniki przepuszczalności itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szabler Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.ip.azuria.net 19.11.13, 19:31 No właśnie wygląda jak temat na siłę prowadzony przez firmę Drutex...wystarczy przejrzeć te tyrady. Internetowe forum przyjmie wszystko, klient już niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 22:24 Pytanie tylko czemu aż tyle Dytexów w forach poświęconych oknom Oknoplastowym ? Kompleksy jakieś ? Coś nie tak na rynku krajowym z postrzeganiem marki ? A może tylko jedna firma blokuje rynek przed zawałem miernoty i bylejakości co jest komuś niewygodne aby zalać rynek masówką za parę groszy za to w dużej ilości ? Moim zdaniem to żałosne i mało eleganckie ,a jednocześnie dość prymitywne . Odpowiedz Link Zgłoś
bud_rzeszow Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 20.11.13, 14:33 A mi się wydaje, że niepotrzebnie właśnie taką markę jak oknoplast próbuje się bronić na forum kiedy sama jakość tłumaczy dlaczego są liderami w branży i dlaczego inne marki próbują się plasować w tym segmencie. Jak jesteś z branży to dobrze wiesz, że to są inne segmenty i w taki sztuczny sposób nie wytworzysz w ludziach wrażenia, że to takie same produkty. Od razu dodam, że drutex nie ma złych produktów, ale wystarczy spojrzec na badania porównawcze żeby obiektywnie ocenić to co najważniejsze - jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skład_opału Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 31.7.57.* 20.11.13, 20:10 Zbędna dyskusja, wystarczy po forach poczytać opinie o oknach różnych firm, ale na porządnych typu forumbudowlane, szczególnie dzienniki z budów i tam jest czarno na białym w jakie marki inwestować, z którymi nie ma niespodzianek, problemów z montażem itd, a pr-owe zagrywki takich gigantów jak Drutex można brać z przymróżeniem oka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
valerckia Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 21.11.13, 01:36 Gość portalu: skład_opału napisał(a): > Zbędna dyskusja, wystarczy po forach poczytać opinie o oknach różnych firm, ale > na porządnych typu forumbudowlane, szczególnie dzienniki z budów i tam jest cz > arno na białym w jakie marki inwestować, z którymi nie ma niespodzianek, prob > lemów z montażem itd, a pr-owe zagrywki takich gigantów jak Drutex można brać z > przymróżeniem oka ;) Ale do pewnego momentu dyskusja była merytoryczna i kilka ciekawych wątków się pojawiło, myślę że kto bystrzejszy to wie gdzie jest reklama i na co zwracać uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemnicza Okna z Krakowa IP: 61.220.97.* 22.11.13, 11:50 tak apropos reklamy, ale troche z innej strony bo słyszałam reklamę oknoplast w radio i była mowa o jakiś zniżkach czy przecenach. czy ktoś mógłby rozwinąć temat, jakie są warunki tej promocji ? Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Okna z Krakowa 23.11.13, 13:09 Tajemnicza, Uśmiechasz się jak tam sobie pogadasz przez forum do koleżanki siedzącej naprzeciw Ciebie. O sorry, agencje PR pracują teraz w domu i nawet się nie widujecie na żywo.. ;) Forum gazety to jedna WIELKA REKLAMOWA ŚCIEMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministro Okna z Krakowa IP: *.180.188.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.11.13, 19:47 Od czego jest internet. Wystarczy trochę pomyślunku i może sprawdzić na stronie - www.oknoplast.com.pl/promocje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAG Okna z Krakowa IP: *.ip.as43289.net 30.11.13, 14:08 Co oznacza zniżka do 41% ? Od czego zależy wartość rabatu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dachowy kocur Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 02:37 Teraz to już podobno ani jedno ani drugie :) kiedyś jak robiłem przy budowlance to pytałem mojego znajomego co pracował jako handlowiec w oknoplaście, czego już nie słychać tych okien z Krakowa, bo inwestorzy zaczeli mniej się chwalić oknami z Krakowa a zaczeli mowić, że mają okna z oknoplastu to mówił mi, że różne firmy to kopiowały bo chciały jechać na renomie oknoplastu to oknoplast przestał tego używać. No i podobno to firmy z Krakowa tak się podszywały. Jak teraz jest to nie wiem. Sam teraz zaczynam szukać okien to się pewnie przekonam bo dom 50 km od Krakowa to firm też raczej z okolic będę szukał. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy1010 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 19.11.13, 13:12 Okna z Krakowa, nie spotkałem się, żeby ktoś narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 91.232.164.* 03.12.13, 16:18 O czym Ci ludzie Ci trują że okna z Drutexu są świetne ? Były jakiś czas temu. Jeszcze puste bez szprosów oblecą za to ze szprosami to dziadostwo zmieniona technologia szprosów spowodowała ze tłuką się nawet przy silniejszym wietrze do tego firma która uchodzi za przodującą na rynku i szanującą potencjalnego klienta szanuje go tylko do momentu sprzedaży swojego wyrobu a potem możesz się z nimi dochodzić przed sądem o swoje prawa szczerze odradzam Oknoplast jest firmą dużo solidniejszą nawet pod względem montażu robiłem kilka domów z tą firmą są dużo solidniejsi polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oman Beach Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 77.86.214.* 03.12.13, 22:00 Czytam to i nie wiem czy to jakaś nędzna prowokacja, że ktoś ten biedny drutex poniża i na końcu pisze, że oknoplast super, bo nie wierzę że takich idiotów od reklamy oknoplast by zatrudniał żeby sobie laurki wystawiać, tym bardziej że kto ma pojęcie o oknach ten dokładnie wie jaka stolarka jest dobra. Dobra rada, nie czytajcie bzdur z internetu tylko rozmawiajcie z fachowcami i czytajcie umowy, gwarancje itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipton Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.204.63.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.12.13, 22:15 Dlatego lepiej szukać informacji na jakiś rzetelnych forach technicznych. Bardziej nawet od jakiś opinii w sieci mnie przekonali znajomi sąsiedzi do okien o. i teraz chcę to potwierdzić w kilku miejscach. Tutaj jest niestety wybitnie ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masztal Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 81.17.16.* 15.12.13, 20:48 Wiesz nawet na muratorach czytałem te brednie drutexu z fikcyjnych kont. Internet niby wolny ale czasami za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kuznianin Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 17.12.13, 12:40 Witam. Chciałem przestrzec przed nieuczciwym sprzedawcą okien z piekar śląskich oknostyl. 10 razy zmienia termin montażu, jest niesłowny, a gdy wkońcu doszło do montażu to zrealizował pół zlecenia bo reszta okien była niezgodna z zamówieniem. Poraszka. Trzy miesiące czekamy na montaż i dalej lipa a święta zapasem. Sprawdzajcie dobrze firmy zanim podpiszecie umowy, czasami lepiej dopłacić 1000zł i podjąć współpracę z rzetelną firmą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franz Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.12.13, 14:27 W natłoku różnych wypowiedzi gubią się trochę głosy rozsądku. Bo wszyscy rzucają tylko markami i to robi za wszystko. Ja powiem tak - mam drutexy, tak z jednej strony chwalone, a z drugiej jechane i jestem zadowolony. Warunek koniczny (jak z resztą przy każdym oknie) - zadbać o to by montażu dokonywała osoba faktycznie się znająca na tym, a nie Pan Edek. Spora część problemu wynika z nieprawidłowego montażu, potem ludzie się licytują na marki,a to nie o to tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulit Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.balticservers.com 29.12.13, 15:05 A ja myślę, że robisz ludzi w cioooola z tym jakie masz okna i skąd. Jedną istotną rzecz jednak napisałeś, czyli montaż jest istotny. Nie zrobi on ze słabego okna - okna premium, ale na pewno ma ogromne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener V ligi Re: Okna z Krakowa IP: *.181.106.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.14, 23:31 Czy ktoś znający temat mógłby doradzić czy warto się szarpnąć na platinum 2 czy może lepiej platinum 1 z oknoplasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.14, 17:25 Nie kupiłbym ani jednych ani drugich. Z Krakowa są przereklamowane i płaci się za markę a te drugie sa takie sobie. Jestem po części zorientowany w tym rynku bo produje drzwi zewnętrzne, ale gdy bylem w potrzebie zakupu okien plastikowych to moi dilerzy wskazali 3 firme wowczas mi nie znana nie reklamowana. Nie chce robic im reklamy wiec moge sie podzielic ta wiedza nie publicznie. jezeli jestes dalej zainteresowany to napisz mi na mojego prywatnego emaila bogdan.krakow1@gmai.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zelmer Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 178.32.26.* 07.01.14, 00:03 Jeżeli ktoś miałby w ogóle płacić to raczej klienci z Niemiec, Włoch czy Francji gdzie prowadzą kampanię, a nie polscy klienci. Jeżeli mają to mądrze skonstruowane to koszty przerzucone są właśnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 07:07 Ciekaw skad to wiesz ??? Pewnie Oknoplast Ci placic za takie wpisy ... widac ze to forum to fikcja ... jest to jedynie tzw. szeptana kampania reklamowa SZKODA CZASU zeby cokolwiek tutaj wyczytywac bo nie znajdzie sie tutaj obiektywnych - ja wysiadam - bawcie i pozycjonujcie sie dobrze :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margolek Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.14, 12:26 Ludzie, nie dajcie sobie robić wody z mózgu. Dyskusja trochę na zasadzie – jakie buty – adidas, nike czy reabook? Chyba zalezy od modelu, prawda? Ja mam drutexy, model z wyższej półki i super – zero awarii. A jak ktoś kupi najtaniej, najniższy model – to sorry, stąd się biorą potem kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajer Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 11:50 Wystarczy wrócić do początku tej dyskusji żeby ocenić która firma defacto chciała się kosztem której wypromować. Niestety, ale wątek okrutnie się rozmył pod względem merytorycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 08.01.14, 17:08 Niewiele jest tu prawdziwych opinii i az zal - (sorry;) ze Twoja jest najbardziej merytoryczna. To forum to pole watpliwego popisu firm PR. Chcecie pogadac o oknach - zapraszam na forum Muratora lub Forum Budujemy Dom - w miare wolne od reklam, bo tam administratorzy dbaja o poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener V ligi Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.180.60.254.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.14, 23:42 szkoda, że nic z Twojej podpowiedzi wynika ale dziękuję za wywód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowita Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 23:39 W Krakowie zdecydowanie polecam Eko Plast. Ktoś już wyżej pisał kilka miesięcy temu, że są szczelne i solidnie wykonane - zdecydowanie mogę się pod tą opinią podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
bud_rzeszow Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 09.01.14, 16:15 To jest już śmieszne co się dzieje na tym forum - tablica ogłoszeń dla firm okiennych. Ekoplast mógłby jeszcze domokrążców zatrudnić do promocji i mamy prawdziwy marketingowy set. Opamiętajcie się z tą reklamą ludzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oLG Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 193.107.85.* 10.01.14, 21:05 Ja myślę, że tego nawet nikt nie czyta. Piszą bełkot jakieś roboty, ludzie się wściekają i nic z tego nie ma. To tak jak z haterami w sieci. Klapki na oczy i plotą jak uzi jakieś puste slogany. Na takie przaśne firmy i ich marketing jak styleline i internorm to rozwiązaniem jest już tylko Tor chociaż kij ich tam wie do końca czy to może ich powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawlo Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.14, 10:47 Było już pisane – nie samo okno się liczy, a także montaż. Poza tym i w drutexie masz różne modele. Za różne pieniądze. Czemu jedni chwalą te drutexy a inni ganią? Bo jednym montował fachowiec, innym szwagier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putter Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.01.14, 21:52 No nie chcesz powiedzieć, że problemy z uszczelkami (przykład) są spowodowane wątpliwym montażem. Druga sprawa, jakich montażystów przedstawiciel narai klientowi co też świadczy o firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawlo Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 5.174.27.* 22.01.14, 11:08 Jasne, że istnieją wady fabryczne. Ale tu znowu - źle osadzone okno inaczej, nieprawidłowo pracuje więc jest większa szansa na to, że dana wada szybko się ujawni. Co do narajania - mi nikt z drutexu niczego nie narajał, miałem poleconą osobę i tyle. Wszystko ok, jak pisałem, więc nie mam się czego doczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.14, 11:13 jak nie narajalkes ? przeciez to wszyscy widzą - robisz to od poczotku tego watku ... to form to jedna wielka blag pozycjonerów i naganiaczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 10:52 Montaż jest ważny ale z badziewnegp okna nawet najlepszy montażysta na świecie nic nie zrobi .Tanioch to taniocha i tyle . Każdy dobry produkt musi kosztować i to jest fakt .A kompensacja tanich okien montażem to jak ładowanie używanych części przez sprytnego mechanika do nowego samochodu . Odpowiedz Link Zgłoś
goshka78 Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 26.01.14, 21:24 No dobrze, tylko jaka jest pewnosc ze nawet to tansze okno jak to rozumien drutexu zostanie dobrze zamontowane ? Srednio mnie to przekonuje, chyba ze bedzie ot montowac jakas firma nei od nich. Znowu wolalbym zeby montowal producent w razie jakiejs reklamacji nie ma spychoterapi ze okna ze montaz i tak w kolko. Do mocnego przemyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barney Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.30.71.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 00:11 To chyba tak będzie na mądra głowę. Jeżeli jest słabe ogniwo to będzie pierwsze do rozłamu. Co z tego, że reszta funkcjonuje, albo jest dobra. Dobrze wykonana robota jest wykonana w 100%, a nie w 80%. Zresztą czytając to i pisząc mam wrażenie, że piszę do jakiś idiotów [przepraszam, nie chciałem nikogo urazić]. Przecież to jasne, że dobre musi być okno i montaż. Tak samo musi być dobrze izolowany mur z fundamentu jak i wentylacja. Albo wszystko gra, albo się zaczyna p****ć i tak to jest z budowlanką. Pamiętajcie. Fuchy to komuś nie sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tertio Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.01.14, 13:59 Ale Drutexy są dobre, są badania jakościowe i potwierdzają to. Mi się wydaje, że po prostu działa czarny pr - o każdej marce można przeczytać i negatywy i pozytywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.158.217.143.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.01.14, 18:08 Drutex jak najbardziej ok! Mam już 5 lat i w bloku i w kamiennicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.Netcominternet.pl 07.02.14, 10:21 Ja kupiłem okna z firmy Langer Okna, na budowie były różne firmy na pomiarach, ale ten gość od Langera wypytywał o takie rzeczy, że nie wiedziałem dotąd że tyle trzeba wiedzieć, żeby mieć okna w każdym pokoju takie jak potrzebuję. Zna się na rzeczy. I sam montuje, więc wie, jak doradzić, żeby wszystko pasowało na koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areknar Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 17:55 ja opowiadam się za Drutexem - mamy je u siebie w domu od 2 lat i są porządne. Szczelne, kolor się utrzymuje, ładnie wyglądają. Sami zresztą zobaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mościenica Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.creanova.org 09.02.14, 23:16 Przepraszam, ale dwa lata mnie nie przekonują. Okna się kupuje na min. 20, a nie 2 czy 5. Trąci reklamą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosurek Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.14, 11:44 Zgadza się, ale już często po roku ludzie się wkurzja bo coś jest nie tak. U mnie w tym zestawieniu wygrywa drutex – tańszy i wydaje mi się jakościowo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horoszy Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.14, 11:22 Ja mam 5 lat - firma na D, która często się tu przewija. Wszystko w najlepszym porządku. Ale gdzieś cztałem , że jak okno ma miec jakąs wadę to wyjdzie to w pierwszym roku juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleander Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.sat.poltava.ua 15.02.14, 19:19 Niekoniecznie, wszystko zależy od montażu. W pierwszym roku to Ci wyjdzie jeżeli ktoś go położył, albo w kolejnych, a dokładnie po 5 latach. Nie ma reguły na tę firmę na D. Jedni zadowoleni, inni narzekają. Pewnie statystyczna średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horoszy Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.14, 14:49 No nie wydaje mi się. To produkcja seryjna ,nie ręczna. Pzoa tym wiel osób chwali sobie drutexy, w tym ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzysiedem Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.14, 13:29 Mi się wydaje, że akurat w przypadku drutexu kwestia tego, że ktos oszczedzil na montazu i najał partacza, same okna bardzo przyzwoite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observus Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.Netcominternet.pl 10.02.14, 01:57 Okna balkonowe z poprzeczkami? Dlaczego? Nie dalo sie bez? Po tym miedzy innymi poznaje sie, jak mocne sa profile- do jakiej wysokosci u danego producenta mozna zrobic skrzydlo w oknie balkonowym bez poprzeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beksa Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.14, 12:47 Ja z kolei mam Budvary i nie mogę narzekac - działaja bez zarzutu od lat Odpowiedz Link Zgłoś
blacksheep198 Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 19.02.14, 21:08 Czy w Oknoplaście jest jakiś rabat za wpłatę z góry ? Jak to wygląda ? Wpłacam większość czy całość i na jakim poziomie można oczekiwać zniżki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observus Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.Netcominternet.pl 26.02.14, 23:48 Nigdy nie płać 100% z góry, bo wtedy albo nie dotrzymają terminu, albo w ogóle cię przewiozą. Póki masz jakąś kasę dla nich przytrzymaną, to się starają... Lepiej powiedz, że idziesz gdzie indziej, gdzie mniej więcej to samo jest taniej i dadzą ci rabat nawet na zaliczkę 30%. Tak samo przestrzegam przed wpłatą zaliczki, a reszty za okna zanim je zobaczysz, czyli przed montażem. Część montażu firmy ukrywają w cenie okien, ale jak spaprzą montaż, to już mają kasę i tak z góry niby tylko za okna, więc ciężko później dochodzić swojego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kormel Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.microchip.net.pl 02.03.14, 19:01 Nie wiem skąd masz takie informację, bo są conajmniej wyssane z palca. Nie ma znaczenia, czy płacisz częściową zaliczkę, czy przedpłatę w całości bo za kazdym razem obowiązuje obie strony umowa. Ta reguluje terminy, więc na wszystko masz podkładkę. Jeżeli ktoś ma budżet albo kredyt, to wychodzi o wiele taniej zrobić przedpłate, ale nie każdy ma te naście tysięcy żeby wyłożyć ot tak. Pracuje przy inwestycjach budowlanych i praktycznie każdy developer mniejszej skali (więksi i tak mają swoje wyrobione rabaty) w ten sposób zamawia/montuje okna, a zasada ta obowiązuje również indywidualnych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolectorr Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 02.03.14, 22:37 Gość portalu: Kormel napisał(a): > Nie wiem skąd masz takie informację, bo są conajmniej wyssane z palca. Nie ma z > naczenia, czy płacisz częściową zaliczkę, czy przedpłatę w całości bo za kazdym > razem obowiązuje obie strony umowa. Ta reguluje terminy, więc na wszystko masz > podkładkę. Jeżeli ktoś ma budżet albo kredyt, to wychodzi o wiele taniej zrobi > ć przedpłate, ale nie każdy ma te naście tysięcy żeby wyłożyć ot tak. Pracuje p > rzy inwestycjach budowlanych i praktycznie każdy developer mniejszej skali (wię > ksi i tak mają swoje wyrobione rabaty) w ten sposób zamawia/montuje okna, a zas > ada ta obowiązuje również indywidualnych klientów. jakiego rzedu to jest upust ? mysle o kliencie koncowym - indywidualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kormel Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.microchip.net.pl 02.03.14, 23:55 To zależy, ale do kilku procent, a zalezy od Twoich zdolności negocjacyjnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia83 Re:Oknoplast IP: *.voxility.net 04.03.14, 11:56 Pisaliście wcześniej o promocji na krakowski oknoplast, czy to jest jeszcze aktualne ? Spasiba dla informatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zami Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.14, 13:27 NIe sugerowałbym się obniżakmi tylko jakością. OzK nie mam więc nie mogę sie wypowiedziec, natomiast Drutex jest ok - daje radę. Nie mogę o nic się przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwedu Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.14, 14:39 Swego czasu wybierałem między tymi dwoma producentami i jeszcze Oknoplastem. Natomiast zdecydowałem się na Budvar i to jako użytkownik moge polecić. Wysoka jakość plus z racji tego, że nie jest to przynajmniej w Polsce jakaś super znana marka ceny też rozsądne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chriss Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.14, 11:35 Z zestawienia w tytule – Drutex czy Okna z krakowa zdecydowanie te pierwsze. I cenowo i jakościowe jest lepiej. Zwłaszcza jeśli chodzi o termoizolację i straty w cieple w sezonie grzewczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observus Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.Netcominternet.pl 23.03.14, 03:28 ale żeś farmazon tu wcisnął - masz jedne drugie okna? na podstawie czego wciskasz, że OzK są przyczyną większych strat ciepła w sezonie grzewczym? A termoizolacja? Co konkretnego masz na myśli? Może to, że trzeba siłą dociskać skrzydło do ramy i wtedy od ciebie ciepło wali w okno i dlatego ma lepszą termoizolację? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chriss Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.14, 12:05 Mam Drutexy, ale zanim kupiłem sporo czytałem. Drutexy maja certyfikaty i były poddawane badaniom. To załatwia sprawę. A porównując – znam tez opinie bliższych i dalszych znajomych o oknoplastach. Narzekac nei narzekają, ale wychodzi, że jednak porrównanie cena\jakość jest po stornie drutexów. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.kwarc Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 26.03.14, 17:18 Gość portalu: Chriss napisał(a): > Mam Drutexy, ale zanim kupiłem sporo czytałem. Drutexy maja certyfikaty i były > poddawane badaniom. To załatwia sprawę. A porównując – znam tez opinie bl > iższych i dalszych znajomych o oknoplastach. Narzekac nei narzekają, ale wychod > zi, że jednak porrównanie cena\jakość jest po stornie drutexów. Hahah, widzisz i nie grzmisz o Panie...jestem pewien, że nie widziałeś w życiu ani jednych, ani drugich jeżeli jesteś w stanie porównać drutex do oknoplast. Nie umniejszając, bo drutex robi niezłe okna, ale jak się przyjrzysz, to zawsze są jakieś niedoróbki, typowe dla masówki klasy średniej i porównywanie ich z oknoplastem, msem czy peteckim jest niedorzeczne, albo tak jak napisałem wcześniej, w życiu nie widziałeś tych profili na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żoliborz Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 210.211.108.* 26.03.14, 20:38 Oczywiście, że ich w rękach nie miał bo to reklama jaką druteks uwielbia na forach. Tylko, że naród już chyba nie jest taki ciemny żeby łykać wszystko jak młody pelikan...a może jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montero Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.rackcentral.com 26.03.14, 21:12 chyba maja swoj rozum ? to tak jakbym napisal, ze daewoo to przeciez honda. no to i to auto, gdzies tam na wschodzie klepia. po co przeplacac ? szkoda tylko, ze o ile sie nadziac na taka reklame, zaufac kupujac jakas pie... i sie przejechac na tym za kilka zlotych to juz tam pal licho. gorzej jak ktos sie nadzieje na takie okna i poplynie z tematem na kilkadziesiat tysiecy. zreszta, to jest jeszcze pol biedy. najgorzej jak mi gosc na salonie porownuje okna (akurat nie firm o ktorych mowa) i mowi, ze te sa lepsze od tych, a jak pytam a po czym Pan szanowny wnosi ? bo tak mowia na forach...no szlag czlowieka trafia i jeszcze patrzysz jak ktos maslanymi oczami wodzi po ch***m profilu... ale taki jest marketing, najlatwiej pojechac na czyis barach i renomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żoliborz Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 210.211.108.* 26.03.14, 21:34 @montero no to sam widzisz po swoim przykładzie jak ludzie potrafią ślepo trzymać się tego co wyczytają. Swoją drogą powinieneś te ch...e profile wyeliminować ze sprzedaży, ale super za szczerość (!) Wiadomo, sa lepsze i gorsze rzeczy, ale ważną kwestię poruszyłeś, czyli to porównanie lepszego z gorszym, ba nawet podniesienie tego gorszego do poziomu nad lepszym. Kuriozum. Niestety, ale to jest charakterystyczne dla rynków takie jak polskie. Nie ma jeszcze ugruntowanej pozycji marek i można takie manipulacje robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFFORT Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.30.200.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.03.14, 01:32 Wez nawet nie mow. Wlasnie sie zastanawialem na drutexem, ale jak tu czytam te wpisy to sie wlos jezy na glowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
7akuza Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 27.03.14, 16:21 Gość portalu: AFFORT napisał(a): > Wez nawet nie mow. Wlasnie sie zastanawialem na drutexem, ale jak tu czytam te > wpisy to sie wlos jezy na glowie ! No to może jesteś jednym z tych nielicznych, którzy jednak mają dystans i jakąś krytykę do tego co czytają w sieci. Nie chodzi o to, żeby nie polecać, ale żeby zdawać sobie sprawe z realnej, często gęsto innej jakości, niż to się próbuje wmawiać ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.14, 16:21 Wychodząc poza to zestawienie brałbym Budvar – nie są specjalnie drogie a solidnie wykonane. Z tych dwóch z zestawienia w zasadzie nie będzie specjalnej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlo Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.14, 13:18 Też mam u siebie Budvar I na tle konkurencji wypadają bardzo dobrze moim zdaniem. Cena – porównywalna do wymienianych okien, jakość – zadowalająca a nawet wiecej niż zadowalająca. Odpowiedz Link Zgłoś
voldek88 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 26.03.14, 22:42 Ja bym na miejscu autora poszukał jakiejś trzeciej opcji, bo propozycje od internautów jak sądzę nie dają mu w końcu odpowiedzi, które okna są faktycznie lepsze. Popytaj może na specjalistycznych forach budowlanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 5.174.81.* 02.04.14, 13:23 Za drutexem stoja badania i certyfikaty. Obiegowe opinie sobie daruj – każdy będzie chwalił to co ma. Skup sięna konkretach, tu moim zdaniem wygrywa drutex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makak Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.14, 14:18 Z tych dwóch przychylam się do powyższych wyborów. Jakbyś rozważał coś poza tą dwójką to dobre i stosunkowo niedrogie są tez okna od Budvaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kormel Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.microchip.net.pl 04.04.14, 22:08 No, ale w tych badaniach, niestety wypadają średnio. Znajdź jakiś lepszy argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.14, 13:05 Chyba mówimy o dwóch innych sprawach. Poczytaj sobie chociaż o właściowosciach związanych z „trzymaniem ciepła”. Ja po sezonie zimowym, mimo ze jakichs wielkich mrozow w tym roku eni było i tak widze oszczednosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.1.199.109.static.rdi.pl 21.04.14, 21:03 adams .com ja mam to jest ciekawa oferta i rozsądna cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamburyn Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.181.134.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.14, 09:47 Zdecydowanie z tych dwoch producentow to firma o. jest lepszym wyborem. Nie posze Ci tego jako te sprzedajne marketingowe pajacyki, tylko montazysta z wlasna dzialalnoscia. Nje dosc, ze lepiej sie na tym pracuje to mam pewnosc, ze po 3 latach nie bede miec telefoniady z gorzkimi zalami uzytkownikow d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenster Am Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.14, 10:32 Dużo jednak zależy od montażu chociaż lepiej sie jednak pracuje na spasowanych elementach i dobrych akcesoriach. Według mnie obie firmy są na zupełnie innych biegunach w przeciwieństwie do tego co jedna z nich próbuje tu wkręcić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.14, 11:08 Witam wszystkich, też miałam dylemat jakie okna wybrać... powiem tak to wszystko na jedno kopyto ,Wazne aby ekipa która montuje była ok. Bo jak partacz źle zamontuje najlepsze okna to i one będą spie... tu czytałam coś na temat okien drutex iglo 5 TEST oknotest.pl/artykuly-tematyczne/cieplej-z-iglo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stomil Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: 79.141.165.* 17.04.14, 11:35 Szkoda, że te wyniki się mają nijak do rzeczywistości. Spytaj bezpośrednio p.Leik-a szefa marketingu firmy Drutex... a przepraszam, rozbił się po pijaku. To może zapytaj jak już wytrzeźwieje z tych 2 promili. Kpina ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.14, 11:05 przeczytaj test niealezny byl robiony... kliknij link ktory wrzucilam wyzej. A to ze ktos pije i gdzies pracuje mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 23:33 Ranking tez sprawdzalam I tym mozna sie sugerowac . link oknotest.pl/pro-quality-ranking-okien-pcv Odpowiedz Link Zgłoś
burekrurek18 Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę 23.04.14, 22:22 Gość portalu: Ola napisał(a): > Ranking tez sprawdzalam I tym mozna sie sugerowac . > link > > > oknotest.pl/pro-quality-ranking-okien-pcv Stary i niestety, mało wiarygodny test. Niestety, ale nawet w nim drutex wypadl srednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karma kameleon Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.14, 14:03 Dla mnie najlepszym testem jest to jak okno zachowuje się po xx latach. Znajomi mają drutexy od dawna, więc poszedłem za ciosem i ja tez je mam, tylko drewniane (kolega ma pcv). Odpowiedz Link Zgłoś
kastodrama Re: Drutex 25.04.14, 14:12 Niestety, ale na wiekszosci powaznych for - opinia jest jednoznacznie wskazujaca na srednia jakosc ich okien. Oczywiscie nie ma sie co sugerowac, bo kazdy przypadek jest inny, ale akurat w tym temacie radze zachowac ostroznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek39 Re: Drutex 25.04.14, 21:43 Polecam dobrą opinię i lekturę jest kilku producentów w tabeli, w dodatku testy robiono w POLSCE www.drutex.pl/pl/aktualnosci/aktualnosci-2011/badanie-instytutu-techniki-budowlanej-potwierdza-rewelacyjne-wyniki-okien-drutex-u.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muszkieter Re: IP: *.182.84.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.04.14, 00:19 Super laurke sobie wystawił producent, tylko szkoda, że nie dodałeś jakie machlojki były przy tym badaniu. Może nie wiesz, dlatego warto pogooglować, albo podpytać fachowców z branży jak to było naprawdę z tym testem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANTOR Re: IP: *.microchip.net.pl 28.04.14, 12:54 Przecież to Iglo 5 gdyby je porównać z oknami pasywnymi innych producentów, to nie wypada wcale dobrze. Była mucka już na forum budowlanym o to, że to zestawienie wprowadza konsumentów w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hunys Re: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.14, 15:32 Mnie osobiście testy nie obchodża, widze ograniczenie w stratach ciepła i samo okno chodzi jak trzeba – te dwie rzeczy były dla mnie priorytetem kiedy dokonywałem zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsylier Re: testy IP: 95.141.29.* 30.04.14, 22:35 Tylko ile można oczy mydlić, że w teście wypada ok najlepsze okno i sprzedawać słabeusza mówiąc, że się ma super okno. Trochę naciągane, nie sądzisz ? To trochę jakby mieć kompakt Sony za 200 złotych i mówić, że robi zdjęcia jak lustro i powoływać się na wyniki lustrzanki Sony alfa ;) Chociaż, zagrywka sprytna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hunys Re: testy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.14, 15:08 To trochę inna bajka bo apaerat jest troche bardziej skomplikownay - liczy się obiektyw, itd. JA biorąc drutexy chciałem dwóch rzecz: że ogranicze straty ciepła i że okno się nie będzie psuło. Oba założenia spełnionei jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daszek Re: testy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.14, 14:34 To i ja wtrące swoje 3 grosze – mam wrażenie, że na Drutexy narzekają Ci, którym montował okna jakiś patałach – szwagier, jakiś lokalny specjalista, itd. Przy dobrze osadzonych[zamontowanych] oknach nie ma prawa nic złego się dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.14, 10:53 Witam sama mialamam dylemat jakie okna wybrac... najwazniejsza to ekipa ktora okna bedzie wstawiala. Jak zrobia to partacze to i najlepsze okno bedzie do kitu. tu wyczytakam troche o testach oknotest.pl/artykuly-tematyczne/cieplej-z-iglo Odpowiedz Link Zgłoś