Dodaj do ulubionych

Chrystus krolem Polski

21.12.06, 00:15
Polska kabaretem Europy! :)
Obserwuj wątek
    • abramsky Re: Chrystus krolem Polski 21.12.06, 00:20
      przed Jego ukrzyżowaniem , zpytano go :
      - czy jesteś Królem Żydowskim ?
      On odpowiedział : sam to powiedziałeś !
      • hansgrubber Re: Chrystus krolem Polski 21.12.06, 00:32
        :))))))))))))
        • abramsky Re: Chrystus krolem Polski 21.12.06, 00:41
          Sam Chrystus nie przyznł ,że jest królem izraelitów , nie zrozumieli go
          -" moje Królestwo nie jest z tej ziemi "

ani Żydzi , ani Polacy
          - nie można Chrystusa wziąć w ramy narodowościowe !
          • wujekjarek1 Re: Chrystus krolem Polski 21.12.06, 08:16
            > - nie można Chrystusa wziąć w ramy narodowościowe !

e tam...
            nasi wybrańcy potrafią WSZYSTKO...
            nawet prostytutkę zgwałcić

• pawlozsiul stary kawał mi się przypomniał 22.12.06, 14:04
              wujekjarek1 napisał:

> nasi wybrańcy potrafią WSZYSTKO...
              > nawet prostytutkę zgwałcić

Przychodzi kobieta do "Pewexu", wyciąga 50 marek. Kasjerka stwierdza, że
              banknot jest fałszywy, na co kobieta:
              - Ni pięknie! To znaczy, że zostałam zgwałcona!
    • nikzmienilem Re: Chrystus krolem Polski 21.12.06, 10:43
      Miłościwie nam panujący nie wiedzą , co czynią.Prawdopodobnie nasz aktualny
      ustrój to "demokracja parlamentarna".Jeśli ustanowią króla,nazywał by się ten
      kraj "monarchią",niekoniecznie parlamentarną.Tym samym lecą ze stołków co
      niektórzy urzędnicy,w tym parlament nie ma racji bytu.Kwakwaczyńscy pozbawieni
      stołków, itd.Niech więc czynią.Nie mamy na to wpływu i tak.
    • pawlozsiul Są większe od Polski kabarety w Europie 22.12.06, 14:02
      hansgrubber napisał:

> Polska kabaretem Europy! :)

Bez kompleksów Hans! Nie jest to tradycyjny kabaret, postmoderna bardziej:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3806871.html
      • hansgrubber Re: Są większe od Polski kabarety w Europie 22.12.06, 16:37
        Zadnych kompleksow - sto lat temu kobiety nie miały praw wyborczych i pomysł o
        tym że mogą je miec był wielką herezją i mogł smieszyc takich jak Ty, dzis nie
        smieszy, podobnie bedzie w sprawach obyczajowych np zwiazków homoseksulanych.
        Oczywiście to co nas śmieszy wiele o nas mówi - Ty nie tylko geograficznie -
        jestes o wiele bardziej na wschodzie. :)
        • pawlozsiul jestem nawet dumny ze swej wschodniości 22.12.06, 16:55
          hansgrubber napisał:

> Oczywiście to co nas śmieszy wiele o nas mówi - Ty nie tylko geograficznie -
          > jestes o wiele bardziej na wschodzie. :)

By użyć Twej metafory - bliżej mi może nawet do stada żubrów kaukaskich niż
          białowieskich. I dibrze mi z tym.

Twój przykład z prawami wyborczymi dla kobiet też niezły, tylko związku nie
          widzę. Wiesz, ja zawsze z biologii byłem noga - za nic pojąć nie mogę, skąd u
          nich się wzięło to dziecko. W Holandii działają jacyś prawnukowie Łysenki?
          • pawlozsiul Kawał o Miczurinie mi się przypomniał 22.12.06, 16:59
            Jak zginął Miczurin?
            Spadł z wyhodowanej przez siebie truskawki.
          • hansgrubber Re: jestem nawet dumny ze swej wschodniości 22.12.06, 19:53
            Gdybys przeczytal tekst ktory był "pod linkiem" załączonym przez Ciebie nie
            musialbys pytac. Okazuje sie ze to nie biologia.
            • pawlozsiul szczęśliwie nie przeczytałem wcześniej... 22.12.06, 20:03
              hansgrubber napisał:

> Gdybys przeczytal tekst ktory był "pod linkiem" załączonym przez Ciebie nie
              > musialbys pytac. Okazuje sie ze to nie biologia.

Skłonny raczej byłem domniemywać poł-biologię, tzan, że dzieciak wyniesiony z
              poprzedniego związku, NOMALNEGO.
              • hansgrubber Re: szczęśliwie nie przeczytałem wcześniej... 23.12.06, 12:09
                Normalnego. :)
                • pawlozsiul na wschód od Łaby to nam nie grozi 24.12.06, 00:31
                  Może Czechy się wyrwą, poza tym od Bałkanów do Uralu nigdzie takie rozwiązania
                  nie przejdą. I nie chcę Cię martwić Hans - polski fundamentalizm za siedem dni
                  będzie miał w Unii poważnego sprzymierzeńca - równie fundamentalistyczną, tyle
                  że prawosławną Rumunię. Wspólny głos rozsądku zacznie brzmieć donośniej.
                  • hansgrubber Re: na wschód od Łaby to nam nie grozi 24.12.06, 00:36
                    Jak bylem w Rumunii ciagle chcieli ode mnie lapowek. Fajnych masz idoli. Wole
                    Holendrow. Ciekawe kto do tej rumunskiej bidy bedzie doplacal? :)))
                    • pawlozsiul Re: na wschód od Łaby to nam nie grozi 24.12.06, 00:45
                      Jak ja byłem w Rumunii, to nikt ode mnie łapówki nie chciał. Kilka tysięcy
                      kilometrów w tym kraju zrobiłem i jakoś nie zgadało się o łapówkach, a "90" nie
                      jeżdżę.

Dobrze rozumiem - jesteś przeciwny rozszerzaniu UE? Mnie się zawsze wydawało,
                      że w języku wspólnotowym nie występuje pojęcie "dopłacania do bidy"
                      tylko "solidaryzmu".
                      • hansgrubber Re: na wschód od Łaby to nam nie grozi 24.12.06, 00:54
                        Moze zrobili z tymi dziadami w mundurach porzadek, wypadaloby. Oczywiscie
                        jestem za rozszerzeniem i solidarnoscia - ale nie mam watpiwosci czyj standard -
                        jest wyzszy. :)
                        • pawlozsiul Re: na wschód od Łaby to nam nie grozi 24.12.06, 00:57
                          Ja wolę kraj, w którym na ulicach spotyka się konie od tego, w którym sprzedaje
                          się je na kiełbasy do Włoch. Niech będzie, że to niższy standard.
                          • hansgrubber Re: na wschód od Łaby to nam nie grozi 24.12.06, 01:10
                            Na pewno jestes jednym z niewielu. O jakosci np rumunskich domow dziecka sporo
                            pisano, a Ty o koniach. Mnie zawsze bardziej obchodza ludzie, ale rozumiem ze
                            to dla Ciebie niezwykle.

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34250,3693127.html
                            • pawlozsiul w domu dziecka nie byłem, 24.12.06, 01:24
                              a konie widziałem. Jak w czasach mego dzieciństwa - coś pięknego. A
                              ludzie? "Językowi" dosyć - te dwa języki zachodnie to u nich zdaje się standard.

Rozumiem, że Ty byś zabrał dzieci z rumuńskich ochronek i umieścił je
                              w "rodzinnych" domach dziecka w Holandii, o których było wyżej.
                              • hansgrubber Re: w domu dziecka nie byłem, 24.12.06, 11:40
                                Kazda kochajaca rodzina jest lepsza niz dom dziecka. Nawet skladajaca sie tylko
                                z mezczyzn choc rozumiem ze to budzi watpliwosci. Biora sie one z oceny
                                homoseksualizmu i w ogole seksualnosci. W pierwszym przypadku nie jest to
                                dziwne w kraju w ktorym wszystko co nie polskie i katolickie jest podejrzane. A
                                w drugim - trzeba brac poprawke na kulturowa zawartosc tradycji - w Polsce
                                jeszcze w XIX wieku kobiety w okresie menstruacji uwazane byly za nieczyste,
                                dzis seksualnosc jest takim tabu ze nie doczekalismy sie odpowiedniego
                                przedmiotu w szkole, choc ksieza sie wygodnie w niej rozgoscili; oczywiscie
                                najlepsza ilustracja jest prezerwatywa i sprawa AIDS, a w Polsce przedmalzenski
                                seks - niby nie wolno - ale zycie zyciem. Najgorsza polska choroba -
                                zaklamanie, swietoszkowatosc.

Pozdrawaim Pawlo.
    • pawlozsiul Wigilijna zagadka w prezencie dla Hansa 24.12.06, 09:22
      Gdzie dziś - w Wigilię - gra liga piłkarska? W nawiasie temperatura powietrza w
      stolicy kraju:
      a) zlaicyzowanej Francji (+7);
      b) prawosławnej Grecji (+12);
      c) katolickiej Hiszpanii (+9);
      d) postępowej Holandii (-1)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka