nikzimowy 31.01.09, 14:36 Mamy w Polsce , czy nie mamy ? Jakoś sporo sasiadów widzę na bezpłatnych urlopach . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpila555 Re: Mamy KRYZYS ? 31.01.09, 15:58 Może się przydać w kryzysie przy spławianiu telemarketerów: www.smog.pl/txt_gfx_audio/23557/jak_sie_splawia_telemarketerow/ Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Mamy KRYZYS ? 31.01.09, 16:27 Jaki kryzys u mojego sąsiada już dwa dni trwa balanga,tylko goście się zmieniają.))) ognisko już rozpalone pojechali:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Mamy KRYZYS ? 31.01.09, 16:47 ja_dekabrysta napisał: > Jaki kryzys u mojego sąsiada już dwa dni trwa balanga,tylko goście > się zmieniają.))) ===================================================================== A skąd wiesz , czy na czas kryzysu trunków nie ukryli ? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Mamy KRYZYS ? 03.02.09, 10:15 nikzimowy napisał: > ja_dekabrysta napisał: > > Jaki kryzys u mojego sąsiada już dwa dni trwa balanga,tylko goście > > się zmieniają.))) > ===================================================================== > A skąd wiesz , czy na czas kryzysu trunków nie ukryli ? --- To się nazywa Brygada Kryzys :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Wszelkie niedobitki 31.01.09, 18:23 np. z PiSu teraz będą dążyć do obalenia Tuska i dostać się do koryta . Koryta jeszcze dla rządzących wystarczy .Reszta , to plebs , niegodny uwagi . pl.wikipedia.org/wiki/Turku%C4%87_podjadek Tusk upadnie i co dalej ? Ziobro uratuje Rzeczpospolitę ? Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Wszelkie niedostatki 01.02.09, 16:12 tnę po kosztach, telwizjer wyłączyłem, opłaciłem abonament radiowy i słucham radia : www.idg.pl/ftp/pc_16895/Radio.Internauty.1.7.pl.html Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Wszelkie niedostatki 01.02.09, 17:56 a ja otworzyłem sobie balentajnsika.... i pewnie potem idę sika...ć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bl_ack Re: Wszelkie niedobitki 09.02.09, 23:09 Specyfika naszej polityki. Ludzie w rządnie nigdy nie dojdą do porozumienia, zgody czy nawet rozejmu. Albo po ich myśli albo nic. Swoją drogą jestem ciekaw co się stanie za kilka lat... może rzeczywiście Ziobro uratuje Rzeczpospolitą... Nie... to raczej nie możliwe... choć jeśli większość Polaków zacznie mieć grupowe urojenia to może... Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Co nam wychodzi najlepiej ? 03.02.09, 09:22 pl.youtube.com/watch?v=-ZKzBe27ock&feature=PlayList&p=738FE13915D75C8E&index=17 Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Mamy KRYZYS ? 03.02.09, 09:53 a ja pozwolę zacytowac rosyjskich komunistów - "nie ma kapitalizmu - nie ma kryzysu" Cóż Wy na to ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Mamy KRYZYS ? 03.02.09, 14:32 Może tak ale dlaczego upadł socjalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Mamy KRYZYS ? 03.02.09, 21:24 1. No niestety tak - spada produkcja przemyslowa, rosnie choc poki co nieznacznie bezrobocie, slabnie zlotowka - wszysko przez globalizacje - kryzys zaufania przeniosl sie na nasze banki i te ograniczaja kredytowanie i dusza gospodarke. 2. Martwie sie odpowiedzia rzadu bo jest ona spozniona i slaba, nie wiem po co taki wysilek w - sumie sztucznym - duszeniu deficytu budzetowego, gdzie jest pomysl na pobudzenie gospodarki - a robia to wszyscy i dlaczego uchwalony trzy tygodnie temu budzet jest juz nieaktualny skoro zalamanie dochodow panstwta zaczelo sie w listopadzie (!!!). Zle to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Mamy KRYZYS ? 03.02.09, 22:19 Tak to prawda, podwyżki za pasem moje typy wzrost cen na gotowe wyroby z Chin jakieś 5-6% na części i 9-11% podzespoły realnie odczujemy to w marcu ,więc jak masz kupić telewizor,pralkę lub kino domowe zrób to teraz na wielkanoc będzie drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Mamy KRYZYS ? 04.02.09, 07:46 oj źle doradzasz panie Dekabrysto. W komisach juz teras kupa taniego nowego sprzętu leży. Za miesiąc dwa bedzie większy wybór tańszych supersprzętów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Mamy KRYZYS ? 04.02.09, 10:22 stepby napisał: > oj źle doradzasz panie Dekabrysto. W komisach juz teras kupa taniego > nowego sprzętu leży. Za miesiąc dwa bedzie większy wybór tańszych > supersprzętów ;) Fakt nie pomyślałem o takiej możliwości.Tanie zakupy w komisach można i tak,tylko z doświadczenie wiem że jak akurat potrzebny mi jest np wzmaczniacz to wszystko jest tylko akurat tego typu niema i tak jest w 99% przypadkow gdy jest mi cos potrzebne.Chyba już się skończyly czasy gdy kupywało sie bo to okazja i juz nie jeden przejechał się na takiej okazji i taka okazja laduje z powrotem w komisie ale w innym mieście.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej coś o pieniadzach... 03.02.09, 22:29 video.google.com/videoplay?docid=-1887591866262119830 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Nasz przyjaciel narozrabiał 04.02.09, 16:32 pl.wikipedia.org/wiki/Kryzys_finansowy_2007/2008 Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Na czas kryzysu rolnikom 09.02.09, 15:06 polecam wynalazek : nikandr.republika.pl/dojarka.avi Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy A w Białowiezy żubrom jeść nie dają ! 15.02.09, 19:26 O ten wlazł na murek , żeby mieć większe pole obserwcji , naduł się , czeka , a tu nic . Nie dają ! nikandr.republika.pl/niekarmiony.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Kombinuj teraz 25.02.09, 09:31 Znaczy się "nikczemnik" ? "Ciemny typ, człowiek bez zasad, drań, gnida, hulaka, kanalia, łajdak, łobuz, łotr, nędzna kreatura, padalec, szubrawiec, szuja" Zastanowię się nad takim nickiem . Może i stosowny . Dzięki za podpowiedż . Odpowiedz Link Zgłoś
bielski_nikczemnik Re: Kombinuj teraz 25.02.09, 21:30 nikzimowy napisał: > Znaczy się "nikczemnik" ? > "Ciemny typ, człowiek bez zasad, drań, gnida, hulaka, kanalia, > łajdak, łobuz, łotr, nędzna kreatura, padalec, szubrawiec, szuja" > Zastanowię się nad takim nickiem . Może i stosowny . Dzięki za > podpowiedż . > Przepraszam bardzo ale stosowny nik jest już zarezerwowany - spadać koledzy,spadać :P Odpowiedz Link Zgłoś
nikplemnik Pozdrowienia! 26.02.09, 08:36 dla nikanikczebnika od nikaplemnika! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Pozdrowienia! 26.02.09, 08:54 Prowokacja się powiodła . Mnożą się nik-i . Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Pozdrowienia! 16.03.09, 03:55 ile plemników tyle i nicków :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Pozdrowienia! 16.03.09, 10:13 markochmeleski.1 napisał: > ile plemników tyle i nicków :) ======================================== Wiesz, jak ktoś ma ograniczony umysł , musi wykorzytywać czyjeś nicki ... Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Mamy KRYZYS ? 15.03.09, 19:27 Rozwój , jakby ... www.youtube.com/watch?v=f4O1iyJX0_w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
badivan Re: Mamy KRYZYS ? 16.03.09, 19:01 mamy kryzys! od jakich 200 lat... Cos z tym trza zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
badivan Re: Mamy KRYZYS ? 16.03.09, 19:13 Mamusia Pawlaka dziekuje wyborco: www.youtube.com/watch?v=rt_UBmzT95k Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Podobno na Podlasiu 16.03.09, 19:11 nie ma kryzysu bo niewielu bralo kredyt a ci co brali placili w naturze. A w naturze kryzysu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
moingeal Re: Mamy KRYZYS ? 24.01.26, 12:33 Manipulacja i hipokryzja Niemców w sprawie Mercosur nie są incydentem ani błędem komunikacyjnym, lecz świadomie zaprojektowanym mechanizmem politycznym. Berlin od lat buduje wizerunek moralnego hegemona Europy, państwa które wie lepiej jak ma wyglądać ekologia, transformacja energetyczna i nowoczesna gospodarka. Ten wizerunek służy jednak nie ochronie środowiska, lecz kontroli narracji i podporządkowaniu reszty Unii niemieckiemu modelowi interesów. Mercosur obnaża to w sposób szczególnie brutalny. Manipulacja polega przede wszystkim na rozdzieleniu języka od rzeczywistości. Niemcy mówią o klimacie, odpowiedzialności i wysokich standardach, ale tylko w odniesieniu do produkcji wewnątrz Unii Europejskiej. Gdy handel przenosi ciężar produkcji poza Europę, standardy przestają być problemem. Pestycydy, antybiotyki, hormony wzrostu, wylesianie i degradacja gleby zostają wyjęte z moralnej kalkulacji, ponieważ dzieją się poza granicami Unii. Niemiecka narracja udaje, że ekologia kończy się na granicach Europy, a globalne skutki decyzji handlowych nie istnieją. Hipokryzja Niemców jest tym większa, że to właśnie oni najmocniej forsują regulacje osłabiające konkurencyjność europejskich rolników i producentów. Pod hasłem zielonej transformacji podnoszą koszty, ograniczają produkcję i narzucają normy, których wielu producentów nie jest w stanie spełnić. Jednocześnie otwierają rynek na towary z Mercosur, które powstają taniej właśnie dlatego, że tych norm nie obowiązują. Nie jest to sprzeczność, lecz spójny model interesów. Niemcy moralizują i regulują rynek wewnętrzny, a następnie uzupełniają go importem, na którym same najwięcej zyskują. Manipulacja ma również charakter polityczny i psychologiczny. Krytyka Mercosur w niemieckiej narracji przedstawiana jest jako brak nowoczesności, egoizm narodowy albo zagrożenie dla projektu europejskiego. W ten sposób realna debata o zdrowiu, bezpieczeństwie żywności i środowisku zostaje zastąpiona presją moralną. Albo akceptuje się niemiecką wizję handlu, albo zostaje się uznanym za przeciwnika integracji europejskiej. To mechanizm, który skutecznie tłumi krytykę i uniemożliwia rzeczową dyskusję. Najgłębsza hipokryzja polega na tym, że Niemcy przedstawiają się jako lider walki z kryzysem klimatycznym, jednocześnie aktywnie wspierając jego pogłębianie poza Europą. Wylesianie Amazonii i degradacja ekosystemów Ameryki Południowej nie są ubocznym skutkiem Mercosur, lecz jednym z warunków opłacalności tej umowy. Bez taniej, chemicznej i środowiskowo destrukcyjnej produkcji porozumienie nie miałoby sensu ekonomicznego. Niemcy mają tego świadomość i właśnie dlatego milczą. Moralność kończy się tam, gdzie zaczyna się rachunek zysków. W rezultacie niemiecka polityka wobec Mercosur jest przykładem hipokryzji systemowej. Wysokie standardy służą jako narzędzie kontroli wewnątrz Unii Europejskiej, ich zawieszenie jako narzędzie ekspansji handlowej poza nią, a narracja moralna jako sposób blokowania krytyki. To nie jest Europa wartości, lecz Europa podwójnych standardów, w której język ekologii służy interesom najsilniejszych, a koszty ponoszą inni. Realizacja planu Maurice Gomberg musi zostać przerwana. Odpowiedz Link Zgłoś