Dodaj do ulubionych

Antybiotyk

24.10.16, 16:31
Początek ciąży i juz chora jestem. Syn przyniósł coś ze szkoły. Zaraził mnie i domowymi sposobami nie dałam rady. Lekarz przepisał Duomox 2x1. Czy któraś z Was miała do czynienia z tym antybiotykiem w ciąży? Stresuje się, ale podobno jest to ten z najbezpieczniejszych leków.
Obserwuj wątek
    • metalwrona Re: Antybiotyk 24.10.16, 16:34
      Też byłam chora kiedy dowiedziałam się o ciąży, na szczęście mnie uratował syrop z cebuli i miodu...
      'W ciąży Duomoxu nie brałam, za to brałam go krótko po porodzie i kp, nie miało wpływu na mleko (choć siuśki mi śmierdziły tym antybiotykiem). Więc może i na ciążę nie ma :-)
      • georgia83 Re: Antybiotyk 24.10.16, 16:44
        W pierwszej ciąży nie miałam takich rewelacji. A teraz od razu takie coś. :-(
        Oby dalej poszło lepiej.
        P.S. Coś nas mało na tym forum na razie :-)
        • metalwrona Re: Antybiotyk 24.10.16, 16:50
          Ja miałam pod koniec pierwszej zapalenie oskrzeli, ciągnęło się 2 tygodnie i było na tyle źle, że jak jak byłam w terminie, w to poszłam na zakończenie ciąży, bo CRP miałam mega wysokie... po porodzie ciągnęlo się dalej :-/.

A no mało, ja mam ustawione powiadomienia o nowych wpisach ;-). Szkoda, oby sie rozruszało, bo rówieśnicze forum z pierwszej ciąży to było jedno z lepszych co mi się trafiło :-)
          • georgia83 Re: Antybiotyk 24.10.16, 18:02
            No, u mnie też forum przy starszym wrzało dzień w dzień.
    • wredna.czarovnica Re: Antybiotyk 25.10.16, 20:02
      Duomox brałam przy kp i był on wtedy bezpieczny. W ciąży nie brałam, ale skoro lekarz przepisał to bez antybiotyku się nie da.
      Życzę zdrowia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka