Dodaj do ulubionych

Zakupy dla malucha

23.11.16, 10:43
Planujecie już coś? Ja ze starszym na tym etapie już miałam pełną listę i pierwsze zakupy za sobą.. Teraz nic:) Większość odziedziczy, planuję dokupić trochę ubranek bo inna pora roku i być może płeć. Poza tym z większych rzeczy łóżeczko (starszy jeszcze będzie używał swojego), materac, prześcieradła, podkłady. Biorę pod uwagę podwójny wózek, bo mały dopiero zaczyna chodzić, ale mam nadzieję że uda się tego uniknąć. No i jakieś tam pierdółki kosmetyczne, muszę znaleźć listę po starszym, pewnie podobne rzeczy kupię. A jak tam u Was?
Obserwuj wątek
    • metalwrona Re: Zakupy dla malucha 23.11.16, 13:22
      Eee tam, czas jest :-). Córa ubranek dostała na tony i to "róznopłciowych", więc nic nie trza. śpi niestety głównie z nami, a póki nie zmienimy mieszkania- na drugie łóżeczko nie mamy miejsca. Jedyne co będzie trzeba dokupić to jakiś kosmetyki dla dzidziusia i dla mnie (podkłady, pampki, wkładki itd), smoczek i smoczki do butli na wszelki wypadek, bo te po córce zużyte... I wózek. Bo ten co nam teściowa sprezentowała dla córki, no way, nigdy więcej tego ciężkiego krówska :-/.Córa spacerówki na szczeście od dawna nie używa, ale taką dostawkę na wszelki wypadek się zamontuje
    • barbara197640 Re: Zakupy dla malucha 24.11.16, 09:11
      Ja za planowanie i zakupy będę się zabierała po nowym roku. Teraz trochę sprawdzałam ceny głownie większych rzeczy - wypadłam z obiegu :) Praktycznie muszę kupić wszystko bo po córce wszystko porozdawałam.
    • mama.kala Re: Zakupy dla malucha 24.11.16, 16:59
      Czekam z zakupami aż poznam płeć. Jeśli będzie dziewczynka to niewiele rzeczy będę musiała kupić, natomiast dla chłopca prawie wszystko dlatego mam nadzieję, że płeć poznam szybko i że będzie to dziewczynka ;-).
    • lili2010 Re: Zakupy dla malucha 24.11.16, 20:33
      Część mam po starszym czyli łóżeczko, przewijak, nianię i jakieś ciuchy. Czekam na płeć i później powoli zacznę zbierać
    • wredna.czarovnica Re: Zakupy dla malucha 24.11.16, 20:34
      Przecież jeszcze 6 miesięcy zostało:) Poza tym większość rzeczy mam po pierwszym dziecku. Kosmetyki i środki higieniczne kupię koło maja. Na razie chill-oucik;)
      • sara_lesniewska Re: Zakupy dla malucha 24.11.16, 21:10
        no wiem że czasu mnóstwo, po prostu w pierwszej ciąży tak się tym jarałam że szalałam z zakupami od początku, a teraz właśnie luzik, na razie nic nie działam :) taka refleksja mała :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka