Dodaj do ulubionych

Zulu Gula Superstar!!!

05.10.05, 20:16
Żyje w naszym mieście wciąż aktywny artystycznie i półliteracko Legendarny
Zulu Gula!!! Twórca muzyki uniwersalnej, gwiazda miejscowych i okolicznych
zabaw ludowych, znany w kraju i poza jego granicami... we Francji, Japonii...
support act zespołu Big Cyc, Lider zespołu "Meteoryt"... Czy przypominacie
sobie Państwo tego dżentelmena? To wielka moim zdaniem postać, o której nie
sposób zapomnieć!
Obserwuj wątek
    • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 06.10.05, 12:38
      Ja bardzo dobrze pamiętam. To człowiek, pochodzący z rodziny umuzykalnionej z
      dziada pradziada. Jego ojciec Pan Benon nie raz osłodził nam czas upragnionej
      rozrywki na zabawach miejskich w latach 70tych i 80tych. Grał w
      zespole "kujawy" i orkiestrach strażackich" Zasłużony człowiek!
      Ale miało być o Zulu Guli czyli o synu. To równie zasłużony, prawy człowiek.
      Jego muzyka wykonywana jest nowoczesnymi, syntetycznymi środkami, ale takie
      czasy, takie realia. Do dawnych melodii dodaje się styl techno czy hip-hop.
      Zulu Gula obsłużył niejeden festyn miejski, Dni Radziejowa. Bywał też cęstym i
      mile widzianym akompaniatorem zabaw kameralnych w RDK czy innych lokalach
      rozrywkowych (Bar AS czy Bar Państwa Korcz lub Pana Waldona).
      Najpiękniejsze melodie świata w wykonaniu Zulu Guli to jest przyjemność dla
      ucha i nóg najwyraźniej bo same chcą tańczyć!
      Nie widziałem już Zulu Guli już dłuższy czas, a chciałoby się zobaczyć.
      Gdyby ktoś z szanownych forumowiczów spotkał tego Pana. Proszę go pozdrowić.
    • supergoth Re: Zulu Gula Superstar!!! 06.10.05, 17:42
      Nie wypada nie zgodzić się z Panem Zdzichem... Cóż, chylę czoła. Pamiętam jak
      którejś nocy, parę lat temu, podczas długiego majowego week endu poszliśmy z
      kumplem nocą do sklepu "Helena" aby zakupić parę piw. Spotkaliśmy tm
      miejscowych figlarzy starszej daty, którzy byli pod wrażeniem występu
      zespołu "Meteoryt" przed RDK. Zapytaliśmy wtedy na biało ubranego pana, którego
      koledzy zwali Marianem; "Panie Marianie, co Pan sądzi o tym Zulu Guli?".
      Człowiek w bieli nie odpowiedział pochopnie. Z namaszzceniem odparł; "To jest
      dobre pytanie. To jest człowiek...którego uderzyć nie wolno. To jest nasz
      artysta!"
      Ów artysta już nieraz rozwijał skrzydła n wyjeździe. Był swego czasu mile
      widzianym gościem na wielu imprezach studenckich i tych organizowanych przez
      chociżby Unię Wolności w Krzywej Wieży. Zapraszany przez zespół Big Cyc oraz
      ekipę LaLaMiDo, a także Kabaret Otto...Podziwiany przez turystów z Francji i
      Japonii, którzy dotrli do naszego miasta.
      Zulu Gula to żywa legenda naszego artystycznego undergroundu!!!
      Pozdrawiam Pana Panie Zdzichu!
      • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 09.10.05, 11:12
        Dziękuję, dziękuję!
        Nie wiedziałem, że sława Zulu Guli dotarła poza Radziejów i okoliczne wioski.
        Ale cieszę się z tego. Mam nadzieję, że jeszcze rozwinie skrzydła i uraczy całą
        Polskę swoją twórczością.
        Dziś wybory. Spieszę oddać głos! Faworyt jest jeden!
        Myślę, że Zulu Gula będzie głosował podobnie.
        • radziejow5 Re: Zulu Gula Superstar!!! 25.10.05, 23:16
          zdzichu333 napisał:

> Dziękuję, dziękuję!
          > Nie wiedziałem, że sława Zulu Guli dotarła poza Radziejów i okoliczne wioski.
          > Ale cieszę się z tego. Mam nadzieję, że jeszcze rozwinie skrzydła i uraczy
          całą
          >
          > Polskę swoją twórczością.
          > Dziś wybory. Spieszę oddać głos! Faworyt jest jeden!
          > Myślę, że Zulu Gula będzie głosował podobnie.

Szkoda że ostatnio Zula nie prezentuje swojego talentu a jedynie zajął sie
          sprzedażą dobrego miodku
          Pozdrawiam Zulę i jego fanów
          • supergoth Re: Zulu Gula Superstar!!! 26.10.05, 08:02
            Szkoda, wielka szkoda... Ale miodek przyzwoity! Palce lizać!
          • miss_sioux Re: Zulu Gula Superstar!!! 30.10.05, 23:10
            Załóżmy fanklub Zulu Guli!!!
    • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 26.10.05, 09:01
      A nie wiedziałem, że Zulu Gula handluje miodkiem. Bardzo lubię miodek i chętnie
      bym się w niego zaopatrzył bo zima idzie. czy ktoś z użytkowników
      forum "Radziejów" orientuje się gdzie aktualnie można spotkać Zulu Gulę? Ja
      chciałbym o miodku pogadać oraz o kulturze i sztuce.
      • miss_sioux Re: Zulu Gula Superstar!!! 26.10.05, 09:05
        czy ktoś z użytkowników
        forum "Radziejów" orientuje się gdzie aktualnie można spotkać Zulu Gulę? Ja
        chciałbym o miodku pogadać oraz o kulturze i sztuce.

Panie Zdziśku, Z tego co zauważyłam Zulu Gulę można napotkać w Barze "As" od
        czasu do czasu. Zdarza się, że zajrzy tam w sobotę. Trzeba więc ruszyć tyłek i
        wybrać się na piwko do tego lokalu. Zulu Gula być może także się pojawi.
        • supergoth Re: Zulu Gula Superstar!!! 28.10.05, 12:10
          Z moich ustaleń wynika natomiast, że... Zulu Gula pracuje gdzieś na Przemystce,
          zajmuje się wspomnianym miodem i... w dalszym ciągu muzykuje!
    • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 28.10.05, 15:59
      To dobra wiadomość! To mnie cieszy, naprawdę cieszy!
      • bzyku666 Re: Zulu Gula Superstar!!! 02.11.05, 12:07
        Był w Asie, ale był ostro najebany i marudny! Ja go lubie ale nie w takich
        zachowaniach. Nie dał dojść człowiekowi do słowa. A chciałem wypocząć!
    • miss_sioux Re: Zulu Gula Superstar!!! 02.11.05, 09:17
      Zulu Gulę widziałam w przedzień Wszystkich Świętych w Barze"As". Wygląda na to,
      że ma sie dobrze. Z tego co zasłyszałam czyni starania aby zartrudniono go w
      radziejowskiej "Biedronce".
      • bzyku666 Re: Zulu Gula Superstar!!! 02.11.05, 12:09
        Niech go wezną do tej roboty to może przestanie chlać i sie uspokoi bo tak to
        widze, że znerwicowany jest. Laska go rzuciła albo ch wie co. Jo go lubie ale
        bez przesadyzmu. Spokojnie Panie ZuloGulo!
    • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 09.11.05, 07:54
      Zulu Gula to mistrz seksu!
      • jawor65 Re: Zulu Gula Superstar!!! 09.11.05, 09:13
        ZIUTAS_OLE.......co ty tak wszędzie o tym sexie piszesz.Jesteś bardzo widze
        spragniony.Ale musze przyznać ci rację że przydałby się w naszym mieście taki
        przybytek.Z kulturką człowieka uszczęśliwia a że za to trzeba płacić....no cóż
        za wszystkie przyjemności trzeba płacić.W domu żonie też się płaci (pensje jej
        się daje a ona nam daje...hihihih).Proponuję żeby kobitki zaczeły walczyć o
        swoje miejsce pracy w Radziejowie a nie stały przy drogach albo wyjeżdżały do
        innych miast na zarobek.U nas też by sporo zarobiły tylko prosze nie przy
        kościele....nie wypada.
        • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 10.11.05, 10:03
          jawor65 napisał:

> ZIUTAS_OLE.......co ty tak wszędzie o tym sexie piszesz.Jesteś bardzo widze
          > spragniony.Ale musze przyznać ci rację że przydałby się w naszym mieście taki
          > przybytek.Z kulturką człowieka uszczęśliwia a że za to trzeba płacić....no
          cóż
          > za wszystkie przyjemności trzeba płacić.W domu żonie też się płaci (pensje
          jej
          > się daje a ona nam daje...hihihih).Proponuję żeby kobitki zaczeły walczyć o
          > swoje miejsce pracy w Radziejowie a nie stały przy drogach albo wyjeżdżały do
          > innych miast na zarobek.U nas też by sporo zarobiły tylko prosze nie przy
          > kościele....nie wypada.

No z ust mi to wyjąłeś! Przecież kasa zostawałaby w Radziejowie a nie fruwała
          jak pisałem po Piotrkowach, Byczynach, Inie, Włocławku albo przydrożnych rowach
          i laskach. Laski do dzieła!
          • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 10.11.05, 10:20
            Fe, nieładnie! Jak by takie coś było toby było ale żeby taką propagandę siać!
            Zresztą generalnie jestem przeciw. Kurestwo to domena imperializmu. W
            socjaliźmie raczej go nie było.
    • gwinter Re: Zulu Gula Superstar!!! 14.11.05, 08:53
      Kope lat nie widziałem Zulego. A kiedyś niejedno piwko zrobilim He he!
      • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 15.11.05, 08:49
        Ja też niejedno z nim trzasłem jak jeszcze w telekomie robił. póxniej widziałem
        go rzadziej ale też sie zdarzyło. fajny gośc jest!
        Zulu pozdrowienia od Ziutasa - Wesołego z Kujaw Kutasa!
    • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 15.11.05, 12:24
      I ja z Zulu Gulą wypiłem. Ale nie było to jakies "chlanie". Wypiliśmy co
      najwyżej do dwóch piw albo drinka miło gawędząc. To kulturalny, wesoły choć
      znerwicowany człowiek.
    • gwinter Re: Zulu Gula Superstar!!! 07.12.05, 12:58
      Mówił mi ostatnio Zulu Gula, że chciał robić w Biedronce. Nie przyjeli go a
      szkoda. Wygadany. Świetny by był z niego sprzedawca np w monopolowym dziale
      albo w owocach i warzywach. Sam widziałem jak udanie handlował na Targu. pozdro
      dla Zulego!
      Może powstanie kiedyś Geant albo Real to napewno Cie Piotrek wezmą.
    • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 07.12.05, 15:47
      Zula sprzedawcą w Biedronce!
      Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Ale sie uśmiałem!!! A może
      Zulego do Olkopu!!! By tam tankował pojazdy!!! i siebie też!!!!
      • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 08.12.05, 08:44
        Czy w Biedronce czy w Olkopie Zulu Gula nadawał by się. To jest człowiek
        wszechstronnie utalentowany. Do tańca i do różańca!
        • black_adder5 Re: Zulu Gula Superstar!!! 20.12.05, 14:10
          Zoola to fajny jest człowiek i lubi muze. Szkoda tylko, że nie taką jak ja bo
          ww przeciwnym razie brałbym go do mojego bandu jak nic. niestety on jest
          zafascynowany country mjuzik, piosenką biesiadną i discopolo. Więc chyba sie
          nie dogadamy. Gdyby jednak było inaczej gadałbym z nim natychmiast! Takiego
          mieć gościa w zespole to jest coś!
    • gwinter Re: Zulu Gula Superstar!!! 21.12.05, 10:30
      Zula gdzie sie bawisz na sylwestra?
      • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 21.12.05, 14:45
        Co sie pytasz jak zula interneta nima i nie odpisze. Ja wiem gdzie zulu zagra -
        nigdzie bo żadnego kontraktu nie załapał, a miasto też go nie wzięło do obsługi
        festynu noworocznego. On jednak zrażony jest do tych bali sylwestrowych i nie
        żałuje bo zawsze miał chłopak pecha. Albo mu jajka mało nie zamarzły jak
        zapierniczał na swej forteklapie za domem kultury, albo chcieli go zlinczować
        uczestnicy zabawy w Nasiłowie albo Wąsewie bo mu się sprzet zaciął i nie mógł
        grać. Może by tak Zulego zwołać na jakąś domową kameralną bibeckę.
    • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 22.12.05, 09:22
      Panie Piotrze, ZuluGulo niech Pan nam gra chociaż w Wielkiej Orkiestrze
      Świątecnej Pomocy!
    • 50v7 Re: Zulu Gula Superstar!!! 24.12.05, 10:52
      Wszytkim interesującym się tym wątkiem życzę zdrowych wesołych Rodzinnych Świąt
      Bożego Narodzenia Zulu Guli szczególnie
      • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 27.12.05, 09:09
        Zulu Guli sklada najlepsze zyczenia Ziutas.
        Ole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 27.12.05, 13:30
          Widziałem sie z Zulem! I dobra nowina proszę Państwa. Nabył se kompa i
          prawdopodobnie dołączy do nszego forum! To sie dopiero bedzie działo! Ale będą
          jaja!
    • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 10.01.06, 13:21
      pewno że szkoda że nie gro tak czynsto jak kiedyś i po lokalach jak przyjdzie
      to bez swego pianina. pozdrowienia i do przemyślenia z tym granim
      • radziejow5 Re: Zulu Gula Superstar!!! 10.01.06, 13:37
        Na WOSP brali róznych artystów : Komora,Zdrowa Woda itd. szkoda że nie
        pomysleli o naszym Wielkim artyście ZULI.

Pozdrawiam

big-cock-tajl napisał:

> pewno że szkoda że nie gro tak czynsto jak kiedyś i po lokalach jak przyjdzie
        > to bez swego pianina. pozdrowienia i do przemyślenia z tym granim
        • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 11.01.06, 08:15
          Toć masz racje Radziejowie 5 kurna sprowadzajum z importu artystów a naszego
          kochanego Piotrusia nie wpiszom na liste wykonujących piosenki. Skandal!
          • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 12.01.06, 09:03
            Zulego nikt nie podrobi i nikt nie przebije. Ni ma szans!
            • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.01.06, 10:36
              Terz tak myśle to jest gieniusz!
    • captain.picard Re: Zulu Gula Superstar!!! 14.01.06, 09:50
      Nie wiedzialem ze na Piotrka mowia Zulu Gula :-| Znam go troszke. Jest jedno
      pewne - jest alkoholikiem i chyba nie ma nikogo w poblizu, kto by mu pomogl z
      tego wyjsc, z tej paskudnej choroby. :-( A szkoda bo z tego co piszecie to
      widac, ze gosciu jest naprawde w deche i lubi dobra rozrywke. Slyszalem od wielu
      ludzi, ze ma talent do muzyki, nie tylko do grania, ale i do tworzenia tez.
      Spotkalem go pare razy osobiscie, zawsze byl niezle nafazowany, a co za tym
      idzie upierdliwy i marudnny, nie szlo sie od niego uwolnic. No i wcale sie nie
      dziwie, ze nigdzie nie gra, jak ciagle taki jest... Raz go spotkalem tylko
      trzezwego, zupelnie inny gosciu... Szkoda :-( Marnuje sie chlopak :-(
      • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 16.01.06, 08:15
        No dobrze gadasz. marnuje sie gościu. a czy alkoholikiem jest? chyba jak my
        wszyscy "bo na frasunek najlepszy trunek itepe itede" No bo z czego ma sie
        cieszyć. Roboty brak, grania brak to i kasy brak a w zwionzku z tym innych
        rzezczy brak to jak pare groszy poczuje w kieszeni wali w szyje coby sie
        rozweselić. Gorzej jak popije dłużej i większą ilość towtedy rzeczywiście Zula
        jest marudny i nie do zniesienia ale w gruncie żeczy dusza nie człowiek.
        • gwinter Re: Zulu Gula Superstar!!! 16.01.06, 11:14
          To jest prawda, że mamy wszyscy zbyt dużo na głowie a za mało przy tym radości
          z życia. Zula może spożyć lubi ale chyba alkoholikiem nie jest ot po prostu ma
          chłop sporo zmartwieńna głowie to se chlapnąć lubi bo to wiadomo, chwilowo
          pomaga. Żalił mi sie kiedyś, że roboty brak, laska sie nie chce z nim chajtać
          więc prawidłowe pożycie po czterdziestce nie istnieje jako takie. Teściowa stoi
          w poprzek pomysłowi małżeństwa w dodatku tata gospodarki nie chce przepisać a
          na chrzciny, wesela i pogrzeby muzykantów tak często nie biorą jak kiedyś bo
          naród zbiedniał. No i w takim razie nie ma sie czemu dziwić. Fak faktem, że jak
          Zula przedobrzy to jest marudny i nie do zniesienia. Sam pare razy
          podziękowałem mu za towarzystwo bo nie mogłem w sobote spokojnie posiedzieć i
          pogadać z kumplami bo Zula akurat był w depresji i na żale mu sie zebrało.
          Postawiliśmy żeby się uspokoił ale gdzie tam efekt był odwrotny. jeszcze gorzej
          sie z nim porobiło. Ogólnie to dobry człowiek ale nerwy ma zszargane.
    • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 16.01.06, 16:34
      Macie rację - Zula jest dobry chłopak i chyba nie alkoholik ale nerwus to
      prawda. Zresztą co sie dziwić ma ponad 4 dychy nie ma kobity tak do łóźka i w
      te sprawy, nie ma stałej roboty to sie wkurza i denerwuje. Czemu sie tu dziwić.
      Ja go rozumie.
    • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 17.01.06, 15:17
      Muszę się oczywiście zgodzić z opiniami, że nasz artysta nie jest alkoholikiem
      tylko przykładem znerwicowanego człowieka naszych czasów. Stres i depresja
      nierzadko wyrządzają mu wielką krzywdę. Trzeba człowieka zrozumieć a poza tym
      to przecież artysta.
      • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 18.01.06, 08:16
        Zdzichu masz racje!
        • gwinter Re: Zulu Gula Superstar!!! 14.02.06, 12:03
          Widziałem Zulu Gule w Asie. Zamieniłem pare słów ale nie chciał gadać bo był
          umówiony z tym Małkowskim co to kazał na siebie mówić "Hrabia" i tak na niego
          wołają. Gadali o czymś spożywając piwo. A mnie powiedział tylko, że na razie to
          lipa. Roboty niet, żony niet, widoków na ożenek niet, teściowa i narzeczona na
          stanie jest już bodej siódmy rok i musi teraz nastąpic jakaś zmiana. Tak mi
          powiedział. Grania też na razie niet. Opowiedziałem mu o Cieciuchu to sie
          ucieszył. No i tyle tych rewelacji.
          W kżdym razie żyje, jest zdrów itepeitede.
          • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 14.02.06, 15:32
            Mi tam go troche żal ale z drugiej strony to jest sprawiedliwie. Bo my mamy
            robotę a on ma babe - nie żone ale stałą partnerke i podobno ona jest w
            porządku. Ja tam bym znalazł dla niego pracę. Właściwie już znalazłem tak gdzie
            byłby najodpowiedniejszy. Uczynił bym go Panem "Mandarynką" to znaczy, że bym
            go zatrudnił przy przeprowadzaniu dzieci szkolnych przez jezdnie. Bo by się
            ndawał do tego. On z dzieciakami potrafi pogadać po swojemu i dzieci go lubią
            bo pocieszny a przy tym słuchają tego Wujaszka. He, he, he.
            No ale tu musimy się zwróćić o rozpatrzenie mego pomysłu do władz.
            Było by wesoło, na poziomie, widowiskowo i bezpiecznie. Bo Pan Zulu "Mandaryna"
            Gula wręcz stworzony do tej roli.
            Pozdro Zulencjo Jego Eminencjo!
            A jak cie gdzieś spotkam w barze to nie wypuszcze bez wypicia paru jasnych
            pełnych za zdrowie wasze i nasze.|
            • gwinter Re: Zulu Gula Superstar!!! 15.02.06, 10:00
              Ziutas jesteś bezbłędny. Idealna praca dla Zulego. Zula "Mandaryna" Gula!
              haaaaaaaaaaaaaa!!!! Pysznie brzmi, a efekt byłby taki, że dzieciaki na pewno
              lubiłyby przechodzić w tym miejscu gdzie trzeba. Humor i bezpieczeństo dla
              naszych radziejowskich latorośli.
              • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 15.02.06, 12:09
                Tam obok w innym temacie pisałem o tym jak Zulego ujęto kiedy mało co nie
                wygrzmocił w radiowóz będąc pod wpływem. Jaja to były dopiero na sali sądowej.
                opowidał w piwnicy, że przyznał sie do winy z tym, że "dmuchał bo rower dmuchać
                nie potrafi, to rower zwykle sie dmucha bo mo dyntki, a to rower był pijny
                Wysoki sądzie nie jo. I jeszcze jedno tam Wysoki Sąd napisoł, że jestem stanu
                wolnego a ja od sześciu lat nażeczony. Poza tym sama prawda i sie zgadzam".
                Takie podobno były klimaty. Zula był wkurwiony na całą tą sprawę. Bo prawko
                zabrali i wyrok i kłopoty. Ale jak se wtedy popił to rozweselał i chwalił sie
                wszystkim tym sądowym papierem. To jest klient!
                • 50v1 Re: Zulu Gula Superstar!!! 15.02.06, 12:19
                  Mimo pewnych drobiazgów to i tak Zula w oczach większości jest pozytywną
                  postacią i bardzo lubianą, takie kolorowe życie to też sztuka, a wszyscy
                  artyści nawet największej sławy nie stronili od używek taka swoista zasadna
                  prawidłowość.
                  • miss_sioux Re: Zulu Gula Superstar!!! 15.02.06, 13:03
                    Zabwne przygody ma ten Zulu Gula niczym Jaś Fasola. Rzeczywiście artyście
                    przystoją takie zachowania.
    • tomi694 Re: Zulu Gula Superstar!!! 20.02.06, 22:37
      Kto to jest Zulu Gula ???? Mieszkam w Radziejowie i nie kojarzę :-(
      • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 21.02.06, 09:08
        Góreś z Biskupic! Nasz artysta diskopolo. Mieszka zaraz za salonem Kornackiego
        w strone Bieganowa. Jak to nie znasz toż to legenda folkloru!
        • tomi694 Re: Zulu Gula Superstar!!! 21.02.06, 23:32
          big-cock-tajl napisał:

> Góreś z Biskupic! Nasz artysta diskopolo. Mieszka zaraz za salonem Kornackiego
          > w strone Bieganowa. Jak to nie znasz toż to legenda folkloru!
          ten co kiedyś w telekomunikacji pracował ? Co kazali mu zrobić średnie
          wykształcenie (3-letnie technikum) a on przyniósł świadectwo po 4 miesiącach
          ukończenia szkoły średniej ?
          • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 22.02.06, 08:59
            No widzisz! Znasz! Ten sam! Ale szczegółów tej historii ze świadectwem nie
            znam. Słyszałem tylko jak ktoś opowiadał, że zrobił szkołę niezwykle szybko a
            na świadectwie były same czwórki i piątki. A może Ty wiesz co to za jaja z tym
            były związane? Pozdro!
            • tomi694 Re: Zulu Gula Superstar!!! 22.02.06, 09:45
              nie znam dokładnie tej historii, tylko tak coś o uszy mi się obiło...
              • gwinter Re: Zulu Gula Superstar!!! 02.03.06, 11:06
                To jest bardzo znana historia. Takich historii przydaża sie Zulemu całe mnóstwo.
    • ziutas_ole Re: Zulu Gula Superstar!!! 06.03.06, 16:14
      Mówił mi Zula że jakiś tydzień temu zapraszali go kumple do Bydgoszczy na disko
      i degustacje piwa Kujawiak. I nie pojechał. Podobno Bzyku organizował jakąś
      potańcówkę w jakimś klubie ze znjomymi i Zule zaprosił jako legendę Kujaw i
      diskopolo. A ten odmówił bo impreza miała być dwudniowa z noclegiem. Odmówił i
      żałował bo Bzyku mówi to jest Śmiszek i dobre robi impry! Taki to jest ten Zulu
      Gula roztropny.
    • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 10:22
      Jak już wspomniałem w innym temacie Zulu Gula nie boi się "ptasiej ani kociej
      grypy". Uważa, że "szczepienia", które przechodzi regularnie powoduję całkowite
      bezpieczeństwo w obliczu jakiejkolwiek zarazy. Alkohol jak mówi - wypali
      wszystko. Zulu Gula jest znowusz bez pracy. Ubiega się o pomoc społeczną. To
      naprawdę przykre, że tacy zdolni ludzie tak się marnują.
      • sauber1 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 10:25
        Jak to ubiega się o pomoc społeczna, a to się nie należy z urzędu każdemu kto
        tylko ładnie powie że jej potrzebuje - dziwne trochę???
        • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 11:19
          Panie Sauberze. Żyjemy w Rzeczpospolitej Polskiej a nie w Republice Federalnej
          Niemiec albo w Szwajcarii. Zulu Gula musi wywalczyć zapomogę bo inaczej jej nie
          dostanie.
          • sauber1 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 12:04
            "Zulu Gula musi wywalczyć zapomogę bo inaczej jej nie dostanie".
            Nawet jak nie dostanie zapomogi zawsze może pracować najlepiej na czarno, jest
            wielkie przyzwolenie ku temu i więcej zostanie policzyć nie płacenie zusu i
            podatków a to jest połowa należnego. Zawsze jest wyjście, a potrzeba matką
            wynalazków.
            • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 12:20
              Praca pracą ale musi mieć tym czasem na drobne wydatki. Jak to ktoś powiedział
              w serialu "Daleko od szosy" mężcyzna musi mieć grosz przy dupie, bo jak nie ma
              to co z niego za chłop.
              • sauber1 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 12:36
                "Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi" to jak z tą flachą, środki są, za ile
                minut?
                • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 13:29
                  Jest takie przysłowie. Ma Pan rację. "kto nie ma miedzi ten w chałupie na dupie
                  siedzi". Ale co zrobić kiedy Zulu Gula chce być wyjątkiem od tej logicznej
                  zasady? Chłop jest towarzyski i chce do ludzi.
                  • sauber1 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 14:00
                    Nie mam nic przeciwko kolacji ale Zulu Gula jest bardzo lubianym człowiekiem i
                    przez trzy czy cztery miechy powinien urzymać się dzieki kolegom i tym wszytkim
                    któży go bardzo lubią, piwo jest taniochą 4 zł toć to grosze, "prawdziwych
                    przyjaciół poznajemy w biedzie" wielkie pole do popisu. Ładne przysłowie ale w
                    kieleckim i na kujawach trochę z realizacją tego dziwnie wygląda.
                    • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 13.03.06, 16:58
                      Ależ my koledzy Zulego wspomagamy jak możemy. A niech się napije i rozweseli
                      chłopina!
                      • supergoth Re: Zulu Gula Superstar!!! 21.03.06, 10:21
                        Nową wielką pasją Piotrka stały się komputery i gry komputerowe. Najbardziej
                        lubi "strzelanki". Jak stwierdził ostatnio "powybija wszystkich Szkopów".
                        Pozdrowienia dla Zulu Guli!
                        • big-cock-tajl Re: Zulu Gula Superstar!!! 28.03.06, 14:15
                          Zula był u Myka. Gadalim tam w lokalu.Cinko przędzie bo nie ma roboty i gro w
                          gry bo co ma robić jak nimo tej roboty. Był zadowolony z nowej knajpy. Pogadał
                          se z Krzychem "telewizorem" i ze Stefankiem Okunoskim. Fajno sie bawili a ja
                          znimi. Fajny gościu cały czas.
                          • zdzichu333 Re: Zulu Gula Superstar!!! 20.04.06, 13:12
                            Zulu Gula czyli Piotrek zaliczył w czasie świąt Wielkiejnocy bardzo udany
                            występ w lokalu Pani Łucińskiej "Arkadia". Spisał się po prostu na medal albo
                            na szóstkę z plusem jak tam kto woli. Zabawie nie było by końca gdyby nie to,
                            że salę wynajęto na określony czas. Zulu Gula i wokalista Robert czyli zespół
                            Meteoryt to mistrzowie w swojej profesji. Na terenie miasta i gminy nie ma
                            lepszych od nich.
                            • gwinter Re: Zulu Gula Superstar!!! 24.04.06, 08:38
                              Zula mi mówił, że to granie ostatnie w "Arkadii" to total poracha. Były święta
                              więc se popił jak Bozia przykazała, potem w kimę uderzył a na dwudziestą był
                              zgodzony do grania. Partner z zespołu śpiewać nie chciał bo świątecznie był
                              utrudzon no i spóźniwszy się trochę Piotrek musiał sam poprowadzić szoł. I
                              poprowadził. Tylko, że problem w tym, że on nie śpiewa bo "doktór zabronił" i
                              wszystko oparte było na syntezatorze. Tymczasem goście domagali się "100 lat" i
                              innych hitów a on bidok nie mógł im tego zapewnić więc strzelał okiem do tego i
                              owego i rzeczywiście grał najładniejsze utwory jakie potrafi. Byli tacy co
                              bawili się z wielką ochotą - im napewno dogodził. Ale sam nie jest zadowolony
                              bo miał inną koncepcję. Rozmawiałem też z jednym starszym mężczyzną -
                              uczestnikiem tej zabawy. powiedział mi tak: "Góreś to potrafi rozrywkę
                              człowiekowi zafundować. Jest ładna muzyka i są te jego miny. Jest śmiesznie i
                              sie serce raduje a o to człowiekowi chodzi".
                              • supergoth Re: Zulu Gula Superstar!!! 15.05.06, 16:35
                                Niewykluczone, że Legendarny Zulu Gula wystąpi już niedługo w roli support act
                                przed legendą polskiej muzyki elektronicznej Władysławem Komendarkiem znanym z
                                projektów solowych oraz występów w legendarnej grupie prog rockowej Exodus,
                                którą współtworzył z braćmi Puczyńskimi i wokalistą Pawłem Birulą. Performance
                                58 letniego muzyka miałby poprzedzać półgodzinny występ naszego artysty. Pan
                                Władysław bardzo pozytywnie odniósł się do tego pomysłu i liczy na dobrą
                                współpracę. Rozmowy trwają i jest duża szansa na to, że zakończą się sukcesem.
                                Byłaby to druga szansa zaistnienia Piotrka na polskiej scenie rockowej. Trzymam
                                kciuki i obiecuję, że dołożę wszelkich starań aby tym razem wypaliło.
                                • supergoth oferta pracy dla Pana Piotrka 25.05.06, 12:52
                                  Znalazłem taką ofertę. Idealna dla Pana Piotrka. Spełnia on wszystkie wymogi.

KOMIK
                                  Nazwa firmy: Pro-Staff Polska

Ilość zgłoszonych kandydatur: 3
                                  Data publikacji: 24/05
                                  Branża: Media - Sztuka - Rozrywka
                                  Miasto: Grecja, Cypr
                                  Region - Kraj: Zagranica - Polska
                                  Minimalne wykształcenie: Zasadnicze zawodowe
                                  Minimalne doświadczenie : 1 rok
                                  Rodzaj umowy: Na czas określony 4-12 miesięcy
                                  Minimalne wynagrodzenie: 3.000 PLN netto/m-c
                                  Maksymalne wynagrodzenie: 5.000 PLN netto/m-c
                                  • cezi7 Re: oferta pracy dla Pana Piotrka 06.06.06, 11:14
                                    A to ten znam go wesoły gościu
                                    • radziejow5 Re: oferta pracy dla Pana Piotrka 27.06.06, 22:47
                                      dane mi było widziec Zulu w sobotę - widać po nim że strasznie się gdzieś spieszył
                                      • staszek-boryna Re: oferta pracy dla Pana Piotrka 28.06.06, 07:36
                                        Też go widziałem. Szybki to on jest ale był jeszcze szybszy niż zazwyczaj
                                        • big-cock-tajl Re: oferta pracy dla Pana Piotrka 29.06.06, 09:15
                                          Z okazji święta Piotra i Pawła składam Panu Piotrkowi naszemu radziejowskiemu
                                          artyście najlepsze życzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności itd albo jak to on
                                          sam mówi przy piwie "oby nam sie armaciało w dzień leżało w nocy stało". Panie
                                          Piotrku - Zulu Gulo 100 lat!
                                          • zdzichu333 Imieniny Pana Piotra - ZuluGuli 29.06.06, 11:24
                                            Wielka dziś radość w naszym powiecie!
                                            Dlaczego? Doprawdy nie wiecie?
                                            W całym powiecie, pośród rodziny bo...
                                            Zulu Gula ma imieniny!
                                            Żyj nam szczęśliwie Zulu Gulo Drogi i
                                            nie schodź z raz obranej artystycznej drogi.
                                            Dużo radości, szczęścia, życiowych słodyczy
                                            tak ci drogi solenizancie
                                            Zdzisław życzy!
                                            • gwinter Re: Imieniny Pana Piotra - ZuluGuli 29.06.06, 13:07
                                              ZuluGula - Najlepszego Kolego!
                                              • staszek-boryna Re: Imieniny Pana Piotra - ZuluGuli 28.08.06, 11:26
                                                Spotkałem Zulastego w Mexyku niedawno. Znalazł tam robote jako spawacz chyba w
                                                EKONSTALU. Mówi mi tak jak sie z nimi zgodze to odpalam torpedo, jade, spawam i
                                                wracam zaras. Taaaa! W każdym razie fajnie że se robote znalazł bo sie marnował
                                                i podupadł na psychice
                                                • wielebny-cybula Re: Imieniny Pana Piotra - ZuluGuli 29.08.06, 09:09
                                                  Znam tego Pana i nawet trochę lubię i cieszę się, że dostał pracę bo się
                                                  wreszcie czymś poczciwym zajmie. Pracowity w końcu jest a w ten sposób może nie
                                                  będzie tyle pił. Znam go też od strony nietypowej działalności artystycznej - w
                                                  kościele. Byłem dwa razy w świątyni w Bronisławiu gmina Dobre. Zulu Gula pomógł
                                                  przygrywając na swoim pianinie elektronicznym miejscowemu Proboszczowi w
                                                  przeprowadzeniu Jasełek. Należą mu się za to gromkie brawa bo Jasełka były
                                                  bardzo udane.
                                                  • staszek-boryna Re: Imieniny Pana Piotra - ZuluGuli 29.08.06, 09:47
                                                    O Jasełkach nie wiedziałem. Zdolny chłopak. Mógłby zostać organistą.
                                                  • wielebny-cybula Zulu Gula organistą miał być! 29.08.06, 11:50
                                                    Ależ ZULU GULA miał być organistą. Proboszcz w Bronisławiu proponował mu to,
                                                    będąc zadowolony z kilkuletniego udziału Pana Piotra w Jasełkach. Nie doszli
                                                    jednak do porozumienia. Podobno gustuje w bardziej świeckim repertuarze.
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 30.05.07, 13:26
                                                    wielebny-cybula napisała:

> Ależ ZULU GULA miał być organistą. Proboszcz w Bronisławiu proponował mu to,
                                                    > będąc zadowolony z kilkuletniego udziału Pana Piotra w Jasełkach. Nie doszli
                                                    > jednak do porozumienia. Podobno gustuje w bardziej świeckim repertuarze.

E TAM ORGANISTĄ ZARAZ. ON JEST DUSCOPOLOWCEM - KRÓLEM DISCOPOLO NA TYM TERENIE
                                                    I W TEJ ROLI BY SIE PRZYDAŁ NAJBARDZIEJ. NIESTETY BRAK SPRZETU. DOBRZE CHOCIAŻ
                                                    ŻE MA ROBOTE. DALI MU W UM. MOŻE JAK TROCHE ZAROBI TO KUPI NOWĄ FORTEKLAPE I
                                                    ZROBI COME BACK!!!

ZULLI POZDRO I PAMIĘTAJ ŻE FANI DISCOPOLO LICZĄ NA CIEBIE!!!

• mucha_1 Re: Zulu Gula organistą miał być! 10.06.07, 21:38
                                                    Jak zarobi to se forteklapy kupi, a w najlepszym wypadku kupi mu minister
                                                    Ziobro, bo czyści kieszenie biednym ludziom.
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 11.06.07, 09:04
                                                    mucha_1 napisała:

> Jak zarobi to se forteklapy kupi, a w najlepszym wypadku kupi mu minister
                                                    > Ziobro, bo czyści kieszenie biednym ludziom.

MYŚLE ŻE Z PEWNOŚCIĄ NOWY SPRZĘT ZAKUPI BO ŻYCIE BEZ FORTEKLAPY W PRZYPADKU
                                                    ZULLIEGO TO NIE ŻYCIE. NO I OBY KIEROWNIKIEM ZOSTAŁ. ZA JAKIEŚ TRZY LATKA!!!
                                                  • mucha_1 Re: Zulu Gula organistą miał być! 11.06.07, 20:55
                                                    brakuje mi jego grania,a czesto je slyszalam,bo jestem jego siostrzenica,nawet
                                                    na moim slubie zagral,a to,ze jest nerwus to tez prawda,ale nikt nie jest
                                                    idealny-kazdy ma wady,wieksze lub mniejsze.pozdro dla fanow mojego wujka
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 12.06.07, 08:18
                                                    O!!! TO CI ZAZDROSZCZĘ BO TAKIEGO DRUGIEGO WUJASZKA ZE ŚWIECĄ SZUKAĆ. TAKICH
                                                    JUŻ NIE MA ZBYT WIELU NA TYM ŚWIECIE. PRZYDAŁOBY SIĘ ŻEBY MIAŁ W KOŃCU POTOMKA
                                                    JAKIEGOŚ - BY RÓD PRZEDŁUŻYĆ. A ŻE SIĘ CZASEM ZDENERWUJE TO LUDZKA RZECZ.
                                                    KAŻDEMU SIĘ TO ZDARZA.

JA TEŻ BYM OBEJRZAŁ JEGO WYSTĘP.

ZULU-GULO PROSIMY NIE ZAPOMINAĆ O FANACH!!! TRZEBA UCIUŁAĆ PARE ZŁOTYCH KUPIĆ
                                                    NOWĄ FORTEKLAPĘ I JECHANE!!!
                                                  • piccobello Re: Zulu Gula organistą miał być! 12.06.07, 12:04
                                                    wujek Pioterek jest w porządku. Prawdziwy to artysta.
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 12.06.07, 15:28
                                                    ZULU GULO ODEZWIJ SIĘ. TWÓJ WOKALISTA LIDA JEST POSZUKIWANY PRZEZ JAKĄŚ PANIĄ

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25516&w=63951796
                                                  • jerryone1 Re: Zulu Gula organistą miał być! 13.06.07, 00:22
                                                    Zulu to niewątpliwie kujawski grajek znany w całym województwie!!! tylko bidok
                                                    nam zmarnieje bez parapetu.
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 13.06.07, 08:52
                                                    MASZ RACJĘ JERRY. CHOCIAŻ JA BYM DODAŁ, ŻE JEGO SŁAWA WYKROCZYŁA POZA GRANICE
                                                    WOJEWÓDZTWA A MOŻE NAWET KRAJU... PÓKI NIE MA PARAPETU MÓGŁBY CHOCIAŻ NA FLECIE
                                                    JAKIM ALBO GRZEBIENIU LUB MANDOLINIE POMUZYKOWAĆ ŻE BY NIE WYJŚĆ Z WPRAWY. A
                                                    MOŻE ZAJĄŁ SIĘ MUZYKĄ KOMPUTEROWĄ BO CHODZĄ SŁUCHY, ŻE NA KOMPIE SIĘ SKUPIŁ.
                                                  • jerryone1 Re: Zulu Gula organistą miał być! 13.06.07, 09:53
                                                    tak znany i wybitny wirtuoz jak Zulu to pewnie potrafi nawet zagrać na bawolich
                                                    pęcherzach naciągniętych na ramy okienne.
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 13.06.07, 10:40
                                                    SPOKO. ON I NA PĘCHERZU DA RADĘ!!! SIE WIE!!!
                                                  • piccobello Re: Zulu Gula organistą miał być! 14.06.07, 08:14
                                                    jerryone1 napisał:

> tak znany i wybitny wirtuoz jak Zulu to pewnie potrafi nawet zagrać na
                                                    bawolich
                                                    > pęcherzach naciągniętych na ramy okienne.

Onegdaj tak bywało, że muzycy bez instrumentu grywali na czym popadło: na
                                                    grzebieniu, na pile, na BĄKu albo też na opróżnionych flaszkach wodą
                                                    wypełnionych. Niektórzy - ci samowystarczalni robili muzykę a to bekając a to
                                                    gazy z siebie wypuszczając. Różne ludziska mają sposoby.
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 25.06.07, 09:52
                                                    WIDZIAŁ KTOŚ OSTATNIO ZULEGO CO???
                                                  • jerryone1 Re: Zulu Gula organistą miał być! 01.07.07, 19:27
                                                    spokojnie spokojnie. Zulu żyje, ma sie chyba całkiem dobrze. wczoraj go
                                                    widziałem w nieodłącznym towarzystwie jego wiernego konia TORPEDO.
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 02.07.07, 09:12
                                                    GDZIE GO WIDZIAŁEŚ JERRY NA TYM T O R P E D O CO???
                                                  • piccobello Re: Zulu Gula organistą miał być! 02.07.07, 13:41
                                                    toć non stop kolor widać go na trasie radziejów - biskupice i z powrotem.
                                                    Czasem też go widze jak dyma na damce w kierunku Dobrego. Ma chłop kondyche
                                                    niech go jasny gwint.
                                                  • bzyku654321 Re: Zulu Gula organistą miał być! 02.07.07, 14:56
                                                    NIEZŁY AGENT Z TEGO ZULLEGO!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka