karolina.delila 18.04.12, 19:49 MM zdradziła na swojej stronie internetowej, że w Mc Dusi będzie ślub:) Obstawiam, że pobierze się Laura z Witalisem. W koncu przez całe 26 lat pozostawała w staropanieństwie;) A wy kogo obstawiacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:03 ignaca i panią sznytek! babi się tragicznie udławi krwawym kotlecikiem, a ignaca pocieszać będzie prosta i nieskomplikowana sąsiadka:) taki mroczny urok perwersji Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:18 A ja, a ja... policjantkę z grzybem i Kingę Dunin. Odpowiedz Link
jottka Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:22 a świadkiem będzie minister gowin? piękna wizja:) Odpowiedz Link
pi.asia Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:37 Ślub? Coś podobnego! W życiu bym nie pomyślała, że może być ślub! Tyle ich już było ( w Kalamburce aż trzy, a nawet cztery, w porywach do pięciu) że teraz mógłby być dla odmiany jakiś rozwód ;) Odpowiedz Link
retro-story Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 21:06 Co tam rozwód, pogrzeb by mógł być. Dmuchawca. Odpowiedz Link
meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 08:09 Piękny taki, wzniosły, pełen łez i wzruszających przemówień. Jak Dumbledore'a ;) Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:48 Pyziak wreszcie zrobi co należy i umrze, a Gaba z Grzegorzem przestaną siać zgorszenie i grzeszyć i wezmą ślub kościelny jak należy, tfu, psiamać, konkubenty jedne obrzydliwe. Odpowiedz Link
karolina.delila Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:51 Koscielny to oni mogą wziąć już od ręki ( o ile nie wzięli już), bo Gaba miała z Pyziakiem tylko cywilny ( ku wielkiemu zmartwieniu pani Borejko, jakby innych zmartwień nie miała:) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 09:12 Ależ oczywiście, że mają kościelny! Przecież po to dorobiono Pyziakowi wstecznie niechęć do "zbyt uciążliwych więzów", żeby Gaba i Grzegorz mogli od razu rozpocząć wspólne życie po bożemu! Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 12:47 meduza7 napisała: > Ależ oczywiście, że mają kościelny! Przecież po to dorobiono Pyziakowi wsteczni > e niechęć do "zbyt uciążliwych więzów", żeby Gaba i Grzegorz mogli od razu rozp > ocząć wspólne życie po bożemu! O, jednakowoż w treści książek chyba wyraźnie opisanego ślubu nie było? To wszystko dlatego, że Gabunia przecież nadal płacze po Pyziaku i czeka, żeby wrócił, aby wyłączyć Grzegorza i schować go do komórki. Dopiero jak Pyziak umrze, Gabunia uroni ostatnią łezkę i zgodzi się stanąć na ślubnym kobiercu z pokornym Grzegorzem. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 12:09 No nie było, ale domyślić się można, że skoro brali tylko cywilny, to przecież to nie było małżeństwo :P Gaba panienka, Grzegorz wdowiec - nie mogło kościelnego nie być. Odpowiedz Link
buka_z_muminkow Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 20:59 W którejś z książek było coś o ślubie Gaby i że Gaba chyba była ubrana w garsonkę? Szukam, bo mi to spokoju nie daje. W każdym razie ślub na pewno był, ale nie był jakoś szerzej opisany. Odpowiedz Link
seidhee Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 08:54 No coś Ty, po tylu latach to Laura już ma trójkę dzieci ;) Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 20:13 obstawiam duet ŻŻ, czyli Żaba z Żeromskim :D Odpowiedz Link
villanden Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 20:44 Żaba z Żeromskim? I nie poznamy szczegółów jak dalej rozwijał się romans? Ja z niezrozumiałych dla mnie samej względów, nie odczuwałam specjalnej irytacji odnośnie Żaby i chętnie bym sobie o niej poczytała... Chyba wole takie niewydarzone nastolatki od pieciogwiazdkowych corek idealnych i jeszcze piękniejszych mistrzyń ciętej riposty o wielu talentach. No ale po tyyyylu latach to może faktycznie po ptakach.. Ja, malo kreatywnie stawiam na Laurę i Naszpana bo czas już najwyższy, i w ogóle. A nikogo poza tym dwoma parami w odpowiednim wieku chyba nie ma? Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 21:34 > Ja, malo kreatywnie stawiam na Laurę i Naszpana bo czas już najwyższy, i w ogól > e. no własnie obstawiam że oni istotnie juz dawno ochajtani i odzieciowani. a Żaba i Żeromski dorastają właśnie do przyjemnego do żeniaczki wieku :) z reszty to jeszcze albo za późno, albo za wcześnie. Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 20:48 dziennik-niecodziennik napisała: > obstawiam duet ŻŻ, czyli Żaba z Żeromskim :D Oboma? :) Czy klonujemy żabę? Odpowiedz Link
pi.asia Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 21:23 A może Józinek z Ignasiem na emigracji w Holandii? ;) Odpowiedz Link
fryggia Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 11:16 Ignaś z Pamelą Motyką, z którą niechcący był spłodził potomka na szkolnej wycieczce, gdy górę nad umysłem wzięły hormony. Ignaś uprzednio podstępem został upity przez dowcipnych kolegów z rejonowego gimnazjum, którzy jak wiadomo, żadnemu kujonkowi nie przepuszczą. Mila próbowała ratować sytuację, jednak państwo Motykowie, mieszkańcy pobliskiego blokowiska, pozostali nieugięci. Jest dziecko, ślub być musi, co sąsiedzi powiedzą. ;) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 12:35 A gumiane mieszkanie na Roosevelta wzdęło się w sobie, zatrzeszczało lekko i wypączkowało gdzieś w kącie kuchni miły nieduży pokoik dla młodej pary ;) Odpowiedz Link
emusia Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 14:23 >w kącie kuchni miły nieduży pokoik(...) I dzielny! Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 14:39 ... a potem będzie 20 tomów o tym, jakie to te dzieci mają złe, MOTYCZE, stalowe oczy... Odpowiedz Link
meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 14:54 Niii, dzieci Motyków będą mieć oczy tępe i ołowiane. Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 15:42 meduza7 napisała: > Niii, dzieci Motyków będą mieć oczy tępe i ołowiane. I będą bezmyślnie żuły okładkę Plutarcha, nie to co Kazimierz, który żuł z taką rozumną pasją w bezzębnych dziąsłach. Odpowiedz Link
meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 17:50 A pradziadek Ignac będzie patrzył na to potrząsając ze zgrozą łysą głową o patrycjuszowskim profilu i jęcząc głucho "Eheu! me miserum!". Ignaś za to przypomni sobie o zarzuconym niegdyś projekcie wybudowania domku pod lasem za oszczędności ciotek i zacznie domagać się wykorzystania tych funduszy zgodnie z przeznaczeniem, bo ma dość mieszkania kątem przy rodzinie. Spowoduje to fontanny łez u Gaby - oto porzuca ją drugi z mężczyzn jej życia. Jednak gdy się już wypłacze, dzielnie poprze ten projekt całym sercem, popadając przy tym w konflikt z Idą - ta bowiem uświadomiła sobie właśnie, że rodzina z trojgiem dzieci w ciasnej suterenie, to nie jest najlepszy możliwy model... Siostry, pierwszy raz od lat, pokłócą się potężnie, wypominając sobie wszystkie grzechy i grzeszki, począwszy od podkradania przez Idę Gabrysinego mazidła do powiek w latach 70-tych! Odpowiedz Link
amelia007 Re: Ślub w Mc Dusi 21.04.12, 20:00 Bardzo przepraszam, ale malowidło było Idusi. Przed ewentualnym przyjściem Pyziaka w KK Gabrysia grzebie w torebce Idy w poszukiwaniu inspiracji :-). Po trzech latach cichych odważam się znów na forumie odezwać :-) Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 21:35 nie Oboma, a Obama. wstydź się, taki brak wiedzy politycznej! ;) no nie, Żaby sie nie sklonuje. zresztą obawiam się że Żaba by z drugim żeromskim nie wytrzymała. obstawiam że McDusia go rozbroi :) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 12:11 Jezusmario, Bernardowe geny będą się dalej rozsiewać? Odpowiedz Link
zozulka4 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 20:31 i anielczyne - pamiętaj o tym! A to wcale nie byłoby takie złe;) Odpowiedz Link
jottka Re: Ślub w Mc Dusi 22.04.12, 01:09 żaba niech się żeni z kim chce, ale ten ślub ignasia z józinkiem w holandii mnie ujął:) a wesele odbędzie się w jakimś miłym coffeeshopie:) Odpowiedz Link
cricket9 Re: Ślub w Mc Dusi 26.05.12, 16:21 Tez bylabym za tym - Babi moglaby im uszyc jakies gustowne slubne marynareczki z narzuty na kanape (bo zaslonki juz niestety wykorzystane). Troche mi tylko przeszkadza ze oni, chyba, bracia cioteczni sa? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Ślub w Mc Dusi 28.05.12, 10:24 Owszem, bracia cioteczni :) A na jednopłciowy ślub dyspensy nie dostaną... bidusie. Odpowiedz Link
melmire Re: Ślub w Mc Dusi 28.05.12, 11:33 Dzieci razem miec nie beda, wiec teoretycznie takie pokrewienstwo nie powinno im przeszkadzac. Odpowiedz Link
pi.asia Re: Ślub w Mc Dusi 28.05.12, 18:32 Prawo cywilne w Polsce nie zabrania ślubu między kuzynami. Chyba że są to kuzyni jednopłciowi. Wtedy nie wolno. A ponieważ Józinek i Ignaś ślub brali by nie w Polsce, więc myślę, że nie byłoby przeszkód. Och, mina Mili.... bezcenna! Odpowiedz Link
significado-significante Re: Ślub w Mc Dusi 17.06.12, 23:30 A ja myślę, że będzie to ślub zakonny. Świetlany Ignacy Grzegorz postanowi wstąpić do Dominikanów. Ceremonii przewodniczyć będzie ojciec Krzysztof - odwieczny przyjaciel rodziny. Odpowiedz Link
black-apple Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 21:26 Jedyne śluby, które jakoś mogłabym strawić w Jeżycjadzie to: 1. Ślub Ignacego Grzegorza z Józinkiem, już tu szeroko komentowany i omawiany. W Holandii lub Anglii. Bracia później zaadoptowali by jakiegoś chłopaka z kraju trzeciego świata i wychowali na intelektualistę z zamiłowaniem do wysiłku fizycznego :) 2. Ślub Laury z jakąś seksowną latynoską w Massachusetts :) Laura po ciężkich przeprawach z Gabą i Milą odkryła spokój udzielając się społecznie w różnych liberalnych organizacjach i grając w postpunkowej kapeli. Na weselu oczywiście wystąpi zaprzyjaźnione duo Tegan i Sara :) Co ciekawe, Pyziak raczył się zjawić, ale nikt z Borejków. 3. Ślub Natalii z dużo młodszym od siebie mężczyzną, poetą i malarzem. Dla niego jest muzą i wyzwaniem, ona przy nim rozkwitła na nowo i odkryła swoje powołanie w pisarstwie. Uważaj babciu, nadchodzi konkurencja :) Ślubu Żaby z którymś z braci Żeromskich absolutnie nie przyjmuję do wiadomości, a Naszpan powinien wylądować tam, gdzie pasuje, czyli na cmentarzu Montmartre :) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 21:32 ...ale niestety dostaniesz ślub Laury w biedermeierowej sukni z Wieszczem Adamem Semper Fidelisem... :P Ha, a może Laura okaże się złą Marylą i znajdzie sobie jakiegoś Puttkamera? To by dopiero było! Odpowiedz Link
anutek115 Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 22:33 black-apple napisała: ona przy nim rozkwitła na nowo i odkryła swoje powołan > ie w pisarstwie. Uważaj babciu, nadchodzi konkurencja :) > > Ślubu Żaby z którymś z braci Żeromskich absolutnie nie przyjmuję do wiadomości, > a Naszpan powinien wylądować tam, gdzie pasuje, czyli na cmentarzu Montmartre > :) Droga Black_apple, uczyniłaś mi wieczór :DDD. Zwłaszcza Naszpanem na Montmartre :D. Odpowiedz Link
black-apple Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 22:37 Bardzo mi miło to słyszeć i wiedzieć, że się czymś odwdzięczyłam za reaktywację tematu o Irytacjach :) Odpowiedz Link
slotna Re: Ślub w Mc Dusi 22.08.12, 00:37 > Ślubu Żaby z którymś z braci Żeromskich absolutnie nie przyjmuję do wiadomości, Nie cierpie i Zaby, i Zeromskich, wiec jak dla mnie moze sobie slub wziac nawet z oboma naraz i wyjechac gdzies hen, na wieczne winobranie do Alzacji czy cos. Odpowiedz Link