Dodaj do ulubionych

Ślub w Mc Dusi

18.04.12, 19:49
MM zdradziła na swojej stronie internetowej, że w Mc Dusi będzie ślub:) Obstawiam, że pobierze się Laura z Witalisem. W koncu przez całe 26 lat pozostawała w staropanieństwie;) A wy kogo obstawiacie?
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:03
      ignaca i panią sznytek! babi się tragicznie udławi krwawym kotlecikiem, a ignaca pocieszać będzie prosta i nieskomplikowana sąsiadka:) taki mroczny urok perwersji
      • the_dzidka Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:18
        A ja, a ja... policjantkę z grzybem i Kingę Dunin.

• jottka Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:22
          a świadkiem będzie minister gowin? piękna wizja:)
          • pi.asia Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:37
            Ślub? Coś podobnego! W życiu bym nie pomyślała, że może być ślub! Tyle ich już było ( w Kalamburce aż trzy, a nawet cztery, w porywach do pięciu) że teraz mógłby być dla odmiany jakiś rozwód ;)

• retro-story Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 21:06
              Co tam rozwód, pogrzeb by mógł być. Dmuchawca.
              • meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 08:09
                Piękny taki, wzniosły, pełen łez i wzruszających przemówień. Jak Dumbledore'a ;)
    • nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:48
      Pyziak wreszcie zrobi co należy i umrze, a Gaba z Grzegorzem przestaną siać zgorszenie i grzeszyć i wezmą ślub kościelny jak należy, tfu, psiamać, konkubenty jedne obrzydliwe.
      • karolina.delila Re: Ślub w Mc Dusi 18.04.12, 20:51
        Koscielny to oni mogą wziąć już od ręki ( o ile nie wzięli już), bo Gaba miała z Pyziakiem tylko cywilny ( ku wielkiemu zmartwieniu pani Borejko, jakby innych zmartwień nie miała:)
        • meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 09:12
          Ależ oczywiście, że mają kościelny! Przecież po to dorobiono Pyziakowi wstecznie niechęć do "zbyt uciążliwych więzów", żeby Gaba i Grzegorz mogli od razu rozpocząć wspólne życie po bożemu!
          • nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 12:47
            meduza7 napisała:

> Ależ oczywiście, że mają kościelny! Przecież po to dorobiono Pyziakowi wsteczni
            > e niechęć do "zbyt uciążliwych więzów", żeby Gaba i Grzegorz mogli od razu rozp
            > ocząć wspólne życie po bożemu!

O, jednakowoż w treści książek chyba wyraźnie opisanego ślubu nie było? To wszystko dlatego, że Gabunia przecież nadal płacze po Pyziaku i czeka, żeby wrócił, aby wyłączyć Grzegorza i schować go do komórki. Dopiero jak Pyziak umrze, Gabunia uroni ostatnią łezkę i zgodzi się stanąć na ślubnym kobiercu z pokornym Grzegorzem.
            • the_dzidka Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 12:09
              No nie było, ale domyślić się można, że skoro brali tylko cywilny, to przecież to nie było małżeństwo :P Gaba panienka, Grzegorz wdowiec - nie mogło kościelnego nie być.
              • buka_z_muminkow Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 20:59
                W którejś z książek było coś o ślubie Gaby i że Gaba chyba była ubrana w garsonkę? Szukam, bo mi to spokoju nie daje. W każdym razie ślub na pewno był, ale nie był jakoś szerzej opisany.
    • seidhee Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 08:54
      No coś Ty, po tylu latach to Laura już ma trójkę dzieci ;)
    • dziennik-niecodziennik Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 20:13
      obstawiam duet ŻŻ, czyli Żaba z Żeromskim :D
      • villanden Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 20:44
        Żaba z Żeromskim? I nie poznamy szczegółów jak dalej rozwijał się romans? Ja z niezrozumiałych dla mnie samej względów, nie odczuwałam specjalnej irytacji odnośnie Żaby i chętnie bym sobie o niej poczytała... Chyba wole takie niewydarzone nastolatki od pieciogwiazdkowych corek idealnych i jeszcze piękniejszych mistrzyń ciętej riposty o wielu talentach.
        No ale po tyyyylu latach to może faktycznie po ptakach..

Ja, malo kreatywnie stawiam na Laurę i Naszpana bo czas już najwyższy, i w ogóle. A nikogo poza tym dwoma parami w odpowiednim wieku chyba nie ma?
        • dziennik-niecodziennik Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 21:34
          > Ja, malo kreatywnie stawiam na Laurę i Naszpana bo czas już najwyższy, i w ogól
          > e.

no własnie obstawiam że oni istotnie juz dawno ochajtani i odzieciowani. a Żaba i Żeromski dorastają właśnie do przyjemnego do żeniaczki wieku :) z reszty to jeszcze albo za późno, albo za wcześnie.
      • nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 20:48
        dziennik-niecodziennik napisała:

> obstawiam duet ŻŻ, czyli Żaba z Żeromskim :D

Oboma? :) Czy klonujemy żabę?
        • pi.asia Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 21:23
          A może Józinek z Ignasiem na emigracji w Holandii? ;)
          • fryggia Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 11:16
            Ignaś z Pamelą Motyką, z którą niechcący był spłodził potomka na szkolnej wycieczce, gdy górę nad umysłem wzięły hormony. Ignaś uprzednio podstępem został upity przez dowcipnych kolegów z rejonowego gimnazjum, którzy jak wiadomo, żadnemu kujonkowi nie przepuszczą.
            Mila próbowała ratować sytuację, jednak państwo Motykowie, mieszkańcy pobliskiego blokowiska, pozostali nieugięci. Jest dziecko, ślub być musi, co sąsiedzi powiedzą. ;)
            • meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 12:35
              A gumiane mieszkanie na Roosevelta wzdęło się w sobie, zatrzeszczało lekko i wypączkowało gdzieś w kącie kuchni miły nieduży pokoik dla młodej pary ;)
              • emusia Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 14:23
                >w kącie kuchni miły nieduży pokoik(...)

I dzielny!
              • nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 14:39
                ... a potem będzie 20 tomów o tym, jakie to te dzieci mają złe, MOTYCZE, stalowe oczy...
                • meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 14:54
                  Niii, dzieci Motyków będą mieć oczy tępe i ołowiane.
                  • nessie-jp Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 15:42
                    meduza7 napisała:

> Niii, dzieci Motyków będą mieć oczy tępe i ołowiane.

I będą bezmyślnie żuły okładkę Plutarcha, nie to co Kazimierz, który żuł z taką rozumną pasją w bezzębnych dziąsłach.
                    • meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 17:50
                      A pradziadek Ignac będzie patrzył na to potrząsając ze zgrozą łysą głową o patrycjuszowskim profilu i jęcząc głucho "Eheu! me miserum!".
                      Ignaś za to przypomni sobie o zarzuconym niegdyś projekcie wybudowania domku pod lasem za oszczędności ciotek i zacznie domagać się wykorzystania tych funduszy zgodnie z przeznaczeniem, bo ma dość mieszkania kątem przy rodzinie. Spowoduje to fontanny łez u Gaby - oto porzuca ją drugi z mężczyzn jej życia. Jednak gdy się już wypłacze, dzielnie poprze ten projekt całym sercem, popadając przy tym w konflikt z Idą - ta bowiem uświadomiła sobie właśnie, że rodzina z trojgiem dzieci w ciasnej suterenie, to nie jest najlepszy możliwy model... Siostry, pierwszy raz od lat, pokłócą się potężnie, wypominając sobie wszystkie grzechy i grzeszki, począwszy od podkradania przez Idę Gabrysinego mazidła do powiek w latach 70-tych!
                      • amelia007 Re: Ślub w Mc Dusi 21.04.12, 20:00
                        Bardzo przepraszam, ale malowidło było Idusi. Przed ewentualnym przyjściem Pyziaka w KK Gabrysia grzebie w torebce Idy w poszukiwaniu inspiracji :-). Po trzech latach cichych odważam się znów na forumie odezwać :-)
                        • dakota77 Re: Ślub w Mc Dusi 21.04.12, 20:24
                          I bardzo dobrze robisz:)
                          • meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 21.04.12, 20:26
                            Już lecę z jelitkami! :)
        • dziennik-niecodziennik Re: Ślub w Mc Dusi 19.04.12, 21:35
          nie Oboma, a Obama. wstydź się, taki brak wiedzy politycznej!
          ;)

no nie, Żaby sie nie sklonuje. zresztą obawiam się że Żaba by z drugim żeromskim nie wytrzymała. obstawiam że McDusia go rozbroi :)
          • moleslaw Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 10:31
            :D
      • the_dzidka Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 12:11
        Jezusmario, Bernardowe geny będą się dalej rozsiewać?
        • zozulka4 Re: Ślub w Mc Dusi 20.04.12, 20:31
          i anielczyne - pamiętaj o tym! A to wcale nie byłoby takie złe;)
          • jottka Re: Ślub w Mc Dusi 22.04.12, 01:09
            żaba niech się żeni z kim chce, ale ten ślub ignasia z józinkiem w holandii mnie ujął:) a wesele odbędzie się w jakimś miłym coffeeshopie:)
            • cricket9 Re: Ślub w Mc Dusi 26.05.12, 16:21
              Tez bylabym za tym - Babi moglaby im uszyc jakies gustowne slubne marynareczki z narzuty na kanape (bo zaslonki juz niestety wykorzystane). Troche mi tylko przeszkadza ze oni, chyba, bracia cioteczni sa?
              • chomiczkami Re: Ślub w Mc Dusi 26.05.12, 18:28
                W wyobraźni wszystko się mieści!
              • minerwamcg Re: Ślub w Mc Dusi 28.05.12, 10:24
                Owszem, bracia cioteczni :) A na jednopłciowy ślub dyspensy nie dostaną... bidusie.
              • melmire Re: Ślub w Mc Dusi 28.05.12, 11:33
                Dzieci razem miec nie beda, wiec teoretycznie takie pokrewienstwo nie powinno im przeszkadzac.
                • pi.asia Re: Ślub w Mc Dusi 28.05.12, 18:32
                  Prawo cywilne w Polsce nie zabrania ślubu między kuzynami. Chyba że są to kuzyni jednopłciowi. Wtedy nie wolno.

A ponieważ Józinek i Ignaś ślub brali by nie w Polsce, więc myślę, że nie byłoby przeszkód.

Och, mina Mili.... bezcenna!

• pieranka Re: Ślub w Mc Dusi 28.05.12, 20:55
                    tak!
    • significado-significante Re: Ślub w Mc Dusi 17.06.12, 23:30
      A ja myślę, że będzie to ślub zakonny. Świetlany Ignacy Grzegorz postanowi wstąpić do Dominikanów. Ceremonii przewodniczyć będzie ojciec Krzysztof - odwieczny przyjaciel rodziny.
    • black-apple Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 21:26
      Jedyne śluby, które jakoś mogłabym strawić w Jeżycjadzie to:
      1. Ślub Ignacego Grzegorza z Józinkiem, już tu szeroko komentowany i omawiany. W Holandii lub Anglii. Bracia później zaadoptowali by jakiegoś chłopaka z kraju trzeciego świata i wychowali na intelektualistę z zamiłowaniem do wysiłku fizycznego :)

2. Ślub Laury z jakąś seksowną latynoską w Massachusetts :) Laura po ciężkich przeprawach z Gabą i Milą odkryła spokój udzielając się społecznie w różnych liberalnych organizacjach i grając w postpunkowej kapeli. Na weselu oczywiście wystąpi zaprzyjaźnione duo Tegan i Sara :) Co ciekawe, Pyziak raczył się zjawić, ale nikt z Borejków.

3. Ślub Natalii z dużo młodszym od siebie mężczyzną, poetą i malarzem. Dla niego jest muzą i wyzwaniem, ona przy nim rozkwitła na nowo i odkryła swoje powołanie w pisarstwie. Uważaj babciu, nadchodzi konkurencja :)

Ślubu Żaby z którymś z braci Żeromskich absolutnie nie przyjmuję do wiadomości, a Naszpan powinien wylądować tam, gdzie pasuje, czyli na cmentarzu Montmartre :)
      • meduza7 Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 21:32
        ...ale niestety dostaniesz ślub Laury w biedermeierowej sukni z Wieszczem Adamem Semper Fidelisem... :P

Ha, a może Laura okaże się złą Marylą i znajdzie sobie jakiegoś Puttkamera? To by dopiero było!
      • anutek115 Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 22:33
        black-apple napisała:

ona przy nim rozkwitła na nowo i odkryła swoje powołan
        > ie w pisarstwie. Uważaj babciu, nadchodzi konkurencja :)
        >
        > Ślubu Żaby z którymś z braci Żeromskich absolutnie nie przyjmuję do wiadomości,
        > a Naszpan powinien wylądować tam, gdzie pasuje, czyli na cmentarzu Montmartre
        > :)

Droga Black_apple, uczyniłaś mi wieczór :DDD. Zwłaszcza Naszpanem na Montmartre :D.
        • black-apple Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 22:37
          Bardzo mi miło to słyszeć i wiedzieć, że się czymś odwdzięczyłam za reaktywację tematu o Irytacjach :)
        • kaliope3 Re: Ślub w Mc Dusi 21.08.12, 22:40
          Mi też, mi też:)
      • slotna Re: Ślub w Mc Dusi 22.08.12, 00:37
        > Ślubu Żaby z którymś z braci Żeromskich absolutnie nie przyjmuję do wiadomości,

Nie cierpie i Zaby, i Zeromskich, wiec jak dla mnie moze sobie slub wziac nawet z oboma naraz i wyjechac gdzies hen, na wieczne winobranie do Alzacji czy cos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka