Dodaj do ulubionych

McDusia - oczko do forum

26.09.13, 10:59
Odwiedzając z dziećmi bibliotekę odkryłam ze zdumieniem, że "McDusia" stoi sobie na półce. "Za moich czasów" na MM trzeba się było zapisywać.

Przeczytałam i RAZ parsknęłam na głos śmiechem. Przy kawałku o Baltonie, co "zapuścił bujne wąsy, niczym jeden z wojów piastowskich."
Forum czytam od grypki do grypki, i ostatnio pamiętam rozważania o tym, kiedy to Florian się uwąsi. Moim zdaniem to reakcja autorki na te rozważania, pozwalający założyć, że ma ona jeszcze poczucie humoru, bo uzasadnienie jest, doprawdy, boskie :)

Podczytuję, nie zakładam aktywnej działalności, więc witam się tylko po cichutku :)
Obserwuj wątek
    • kosheen4 Re: McDusia - oczko do forum 26.09.13, 13:19
      lejdi.lilka napisała:

> Przeczytałam i RAZ parsknęłam na głos śmiechem. Przy kawałku o Baltonie, co "za
      > puścił bujne wąsy, niczym jeden z wojów piastowskich."

dzień dobry, oto kawa i ciasteczka z jelitkiem.
      szkoda że to poczucie humoru autorki przy okazji kompletnie wykastrowało Baltonę :(
    • ruda-wiedzma Re: McDusia - oczko do forum 02.10.13, 19:35
      Wąsaty Baltona bynajmniej nie jest dla mnie dowodem na poczucie humoru pani Musierowicz. Odebrałam go jako przytyk (jeden z wielu zresztą) w stronę forum - forumowiczom nie podobało się, że (prawie?) wszyscy pozytywni bohaterowie mają wąsy, więc Flobry zyskał wąsy.
      • bupu Re: McDusia - oczko do forum 02.10.13, 20:17
        ruda-wiedzma napisał(a):

> Wąsaty Baltona bynajmniej nie jest dla mnie dowodem na poczucie humoru pani Mus
        > ierowicz. Odebrałam go jako przytyk (jeden z wielu zresztą) w stronę forum - fo
        > rumowiczom nie podobało się, że (prawie?) wszyscy pozytywni bohaterowie mają wą
        > sy

Dzięki, teraz mam wizję Gabrieli z piastowskim płowym (i dzielnym) wąsiskiem, Milicji z wąsem siwym i nieporządnym, Idusi, pielęgnującej subtelny wąsik a'la muszkieter, Pyzy z wąsami miedzianymi, starannie przystrzyżonymi oraz Laury z zakręconymi wąsami a'la Salvador Dali.
        • iwoniaw Re: McDusia - oczko do forum 02.10.13, 20:20
          Teraz to Ty będziesz mnie mieć na sumieniu. Bo zejdę ze śmiechu :-D
        • berek_76 Re: McDusia - oczko do forum 02.10.13, 23:27
          Tak nie wolnoooooooo! Dzieci śpią!
          To znaczy - spały, dopóki nie ryknęłam. Teraz pewnie sie cichutko zastanawiają, czy dzwonić po ojca, czy po pogotowie...

-----------------------
          Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005)

You've got to kick a little
        • ruda-wiedzma Re: McDusia - oczko do forum 03.10.13, 19:19
          > Dzięki, teraz mam wizję Gabrieli z piastowskim płowym (i dzielnym) wąsiskiem, M
          > ilicji z wąsem siwym i nieporządnym, Idusi, pielęgnującej subtelny wąsik a'la m
          > uszkieter, Pyzy z wąsami miedzianymi, starannie przystrzyżonymi oraz Laury z za
          > kręconymi wąsami a'la Salvador Dali.

XD
        • verte34 Re: McDusia - oczko do forum 06.10.13, 21:59
          Jakoś najbardziej mnie ujął obraz Laury z wąsami Dalego, ojj... :D

I rzeczywiście!
          Feministka, p. Sznytek, p. Zajęczyk, pazerna wieśniaczka, zła policjantka - wszystkie były gładko wygolone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka