17.11.21, 23:05
Formatowanie na tym forum to mordęga, pozwolę sobie więc tylko rzucić linkiem:

archiveofourown.org/works/35063746
Jeśli kogoś interesuje Grzegorz jako nowy Humbert, zapraszam.
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:15
      Link natychmiast znika, i to mimo ze probowalam trzykrotnie klikajac w zgadzam sie :(
      • haszyszymora Re: Tygrysek 17.11.21, 23:18
        Dziwne, u mnie wszystko działa. Wchodziłaś z komputera czy telefonu?
        • tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:21
          Z komputera. pojawia sie na moment tekst, po czym natychmiast znika, a zamiast niego pojawia sie po angielsku zadanie, by sie zapoznac i zgodzic. I tyle :(
          • haszyszymora Re: Tygrysek 17.11.21, 23:29
            Ok, weszłam bez logowania. Musisz kliknąć zgody pod angielskim tekstem, a potem "Proceed" w tym żółtym wyróżnionym. Jeśli pacnęłaś "Go back", wyrzuciło Cię na stronę główną.
            • tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:31
              Klikalam ugode pod angielskim tekstem !
              natomiast zadne zolte ani proceed mi sie nie pokazalo
              • tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:33
                Ach, ok - klikalam zgode nie odhaczywszy sie w okienku !
                juz mam, juz czytam
    • bupu Re: Tygrysek 17.11.21, 23:20
      Dobre, kierowniczko!
      • tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:22
        Wierze, ze dobre, ale dlaczego nieosiagalne !!! czy to trzeba byc gdzies zalogowana ?
        • bupu Re: Tygrysek 17.11.21, 23:29
          tt-tka napisała:

> Wierze, ze dobre, ale dlaczego nieosiagalne !!! czy to trzeba byc gdzies zalogo
          > wana ?
          >

Ja się nie logowałam. Kliknęlam w link, kliknęłam "proceed" zapewniając, że jestem pełnoletnia i już mogłam czytać.
    • rose-burton Re: Tygrysek 18.11.21, 01:03
      Pięknie napisane, choć miejscami ciężkie do czytania ze względu na niepokojącą tematykę. Szczególnie poruszyła mnie scena z Borejklanem – tak prawdopodobna w swojej obrzydliwości.

Muszę wyznać, że jestem fanką Twojego spojrzenia na musierowiczowskich bohaterów, stylu i pomysłów (ostatnia scena fanfika o Tygrysie i Nerwusie chyba nigdy nie wyjedzie mi z pamięci). :)
      • bupu Re: Tygrysek 18.11.21, 15:29
        rose-burton napisał(a):

> Pięknie napisane, choć miejscami ciężkie do czytania ze względu na niepokojącą
        > tematykę. Szczególnie poruszyła mnie scena z Borejklanem – tak prawdopodobna w
        > swojej obrzydliwości.

O tak, była aż nazbyt prawdopodobna.
        • nadhumus Re: Tygrysek 21.11.21, 23:50
          Gdzie ją mogę znaleźć?
          • tt-tka Re: Tygrysek 21.11.21, 23:57
            nadhumus napisał(a):

> Gdzie ją mogę znaleźć?

CO gdzie mozesz znalezc ? Ludzie, buagam, cytujcie...
    • kon.zrzeda Re: Tygrysek 18.11.21, 11:01
      Bardzo ładne. I wyjaśnia sporo.
    • ako17 Re: Tygrysek 18.11.21, 14:47
      o rrrany....
    • herbacianasaszetka Re: Tygrysek 18.11.21, 16:38
      Jestem zachwycona. Jesteś jak youtube, haszyszmoro - dajesz coś, czego bardzo potrzebowałam, a nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Wybitne!
    • mroczny_chomik_zaglady Re: Tygrysek 20.11.21, 20:23
      Chylę czoło.... Kurde, to co napisałaś jest... Nie wiem, mroczne obrzydliwe i trafiające w sam środek człowieka. Nie wiem czy zauważyliście ( ale zapewne tak) reakcję Milicji. Lektura nie dla Laury. I Laura ma fantazję więc po co jej wierzyć? To takie typowe tak dla Borejów jak i dla więksości ludzi która się z tym problemem zetknie. Ja pinkolę. Haszymoro, czy Ty pisujesz coś więcej? Fanfik o Laurze i Nerwusie jest obłędny, to o Tygrysku teraz też i wyznaję ze wstydem: Chcę więcej. Niekoniecznie związanego z "Sagą o Ludziach z Jeżyc". A no i żeby nie było żem prosiak : Herbatka w kubeczku z krasnalkiem ( względnie w niebieskim) , jelitko Inki oraz zamurowanego mysza dla wszystich, ja stawiam ;))
      • dziabka1 Re: Tygrysek 22.11.21, 14:19
        mroczny_chomik_zaglady napisała:

> Chylę czoło.... Kurde, to co napisałaś jest... Nie wiem, mroczne obrzydliwe i
        > trafiające w sam środek człowieka. Nie wiem czy zauważyliście ( ale zapewne
        > tak) reakcję Milicji. Lektura nie dla Laury. I Laura ma fantazję więc po co je
        > j wierzyć? To takie typowe tak dla Borejów jak i dla więksości ludzi któr
        > a się z tym problemem zetknie. Ja pinkolę. Haszymoro, czy Ty pisujesz coś wi
        > ęcej? Fanfik o Laurze i Nerwusie jest obłędny, to o Tygrysku teraz też i
        > wyznaję ze wstydem: Chcę więcej. Niekoniecznie związanego z "Sagą o Ludziach
        > z Jeżyc". A no i żeby nie było żem prosiak : Herbatka w kubeczku z krasnalkie
        > m ( względnie w niebieskim) , jelitko Inki oraz zamurowanego mysza dla wszysti
        > ch, ja stawiam ;))

Haszymora jakiś czas temu popełniła fanfik o Laurze i Filipie. Był zamkniętą, krótką całością. Absolutnie doskonałą.
        Haszymoro, nie pamiętam tytułu, może uda się go gdzieś odgrzebać i pokazać? Na przykład obok aktualnego tekstu? Był wspaniały.
        • dziabka1 Re: Tygrysek 22.11.21, 14:21
          Biję głową w blat. HaszySZYmoro, najmocniej przepraszam! Zobowiązuję się do karnego przeczytania McDusi.
      • haszyszymora Re: Tygrysek 22.11.21, 14:48
        Odpowiadając zbiorczo: wszystkie moje opowiadania znajdują się na Archive of Our Own, pod nickiem Haszyszymora. Tekst o Laurze i Nerwusie ma tytuł "Do Laury żywej (Do Laury umarłej)".

Bardzo dziękuję za miłe słowa!
    • gwizdolot Re: Tygrysek 01.12.21, 15:54
      Słodki jeżu. <3
    • tokyocat Re: Tygrysek 02.01.22, 03:38
      Napisane po mistrzowsku.
    • remedios_piekna Re: Tygrysek 18.02.22, 23:20
      Czytam forum od lat, nałogowo. I od zawsze ta lektura dawała mi poczucie satysfakcji intelektualnej, jak rozmowa z kimś na poziomie, z kim nigdy się nie nudzi. Ale lektura tekstu o Tygrysku mnie podbiła zupełnie. Doskonale, bezpretensjonalne pióro widziałam już w tekście o Laurze i Filipie (który mógłby być kiczowaty - a nie był,wręcz przeciwnie)
      Ale tu! Zmierzyć się z tak trudnym tematem , osadzić go w tym tekturowym świecie Borejków i nie przekroczyć granic smaku, a jednak odważnie i jednocześnie subtelnie nakreślić problem to jest po prostu talent. Przeczytałam to dziś i cały dzień ten tekst jest we mnie. Dzięki! I pozdrawiam serdecznie wszystkie bywalczynie forum
      • srebrny_lisek Re: Tygrysek 24.02.22, 16:52
        Czy mogę prosić o link? Szukacz zawiódł. :(
    • srebrny_lisek Re: Tygrysek 24.02.22, 17:07
      Pięknie napisane, mam nadzieję, że to nie jedyny taki mroczny fanfik. :) Reakcja Milicji niestety wydała mi się bardzo prawdopodobna...

A co do sflaczałego Grzesia, to zawsze go sobie wyobrażałam jako atrakcyjnego nerda (bujny włos mimo średniego wieku, broda, okulary, wysoki).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka