haszyszymora 17.11.21, 23:05 Formatowanie na tym forum to mordęga, pozwolę sobie więc tylko rzucić linkiem: archiveofourown.org/works/35063746 Jeśli kogoś interesuje Grzegorz jako nowy Humbert, zapraszam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:15 Link natychmiast znika, i to mimo ze probowalam trzykrotnie klikajac w zgadzam sie :( Odpowiedz Link
haszyszymora Re: Tygrysek 17.11.21, 23:18 Dziwne, u mnie wszystko działa. Wchodziłaś z komputera czy telefonu? Odpowiedz Link
tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:21 Z komputera. pojawia sie na moment tekst, po czym natychmiast znika, a zamiast niego pojawia sie po angielsku zadanie, by sie zapoznac i zgodzic. I tyle :( Odpowiedz Link
haszyszymora Re: Tygrysek 17.11.21, 23:29 Ok, weszłam bez logowania. Musisz kliknąć zgody pod angielskim tekstem, a potem "Proceed" w tym żółtym wyróżnionym. Jeśli pacnęłaś "Go back", wyrzuciło Cię na stronę główną. Odpowiedz Link
tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:31 Klikalam ugode pod angielskim tekstem ! natomiast zadne zolte ani proceed mi sie nie pokazalo Odpowiedz Link
tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:33 Ach, ok - klikalam zgode nie odhaczywszy sie w okienku ! juz mam, juz czytam Odpowiedz Link
tt-tka Re: Tygrysek 17.11.21, 23:22 Wierze, ze dobre, ale dlaczego nieosiagalne !!! czy to trzeba byc gdzies zalogowana ? Odpowiedz Link
bupu Re: Tygrysek 17.11.21, 23:29 tt-tka napisała: > Wierze, ze dobre, ale dlaczego nieosiagalne !!! czy to trzeba byc gdzies zalogo > wana ? > Ja się nie logowałam. Kliknęlam w link, kliknęłam "proceed" zapewniając, że jestem pełnoletnia i już mogłam czytać. Odpowiedz Link
rose-burton Re: Tygrysek 18.11.21, 01:03 Pięknie napisane, choć miejscami ciężkie do czytania ze względu na niepokojącą tematykę. Szczególnie poruszyła mnie scena z Borejklanem – tak prawdopodobna w swojej obrzydliwości. Muszę wyznać, że jestem fanką Twojego spojrzenia na musierowiczowskich bohaterów, stylu i pomysłów (ostatnia scena fanfika o Tygrysie i Nerwusie chyba nigdy nie wyjedzie mi z pamięci). :) Odpowiedz Link
bupu Re: Tygrysek 18.11.21, 15:29 rose-burton napisał(a): > Pięknie napisane, choć miejscami ciężkie do czytania ze względu na niepokojącą > tematykę. Szczególnie poruszyła mnie scena z Borejklanem – tak prawdopodobna w > swojej obrzydliwości. O tak, była aż nazbyt prawdopodobna. Odpowiedz Link
tt-tka Re: Tygrysek 21.11.21, 23:57 nadhumus napisał(a): > Gdzie ją mogę znaleźć? CO gdzie mozesz znalezc ? Ludzie, buagam, cytujcie... Odpowiedz Link
herbacianasaszetka Re: Tygrysek 18.11.21, 16:38 Jestem zachwycona. Jesteś jak youtube, haszyszmoro - dajesz coś, czego bardzo potrzebowałam, a nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Wybitne! Odpowiedz Link
mroczny_chomik_zaglady Re: Tygrysek 20.11.21, 20:23 Chylę czoło.... Kurde, to co napisałaś jest... Nie wiem, mroczne obrzydliwe i trafiające w sam środek człowieka. Nie wiem czy zauważyliście ( ale zapewne tak) reakcję Milicji. Lektura nie dla Laury. I Laura ma fantazję więc po co jej wierzyć? To takie typowe tak dla Borejów jak i dla więksości ludzi która się z tym problemem zetknie. Ja pinkolę. Haszymoro, czy Ty pisujesz coś więcej? Fanfik o Laurze i Nerwusie jest obłędny, to o Tygrysku teraz też i wyznaję ze wstydem: Chcę więcej. Niekoniecznie związanego z "Sagą o Ludziach z Jeżyc". A no i żeby nie było żem prosiak : Herbatka w kubeczku z krasnalkiem ( względnie w niebieskim) , jelitko Inki oraz zamurowanego mysza dla wszystich, ja stawiam ;)) Odpowiedz Link
dziabka1 Re: Tygrysek 22.11.21, 14:19 mroczny_chomik_zaglady napisała: > Chylę czoło.... Kurde, to co napisałaś jest... Nie wiem, mroczne obrzydliwe i > trafiające w sam środek człowieka. Nie wiem czy zauważyliście ( ale zapewne > tak) reakcję Milicji. Lektura nie dla Laury. I Laura ma fantazję więc po co je > j wierzyć? To takie typowe tak dla Borejów jak i dla więksości ludzi któr > a się z tym problemem zetknie. Ja pinkolę. Haszymoro, czy Ty pisujesz coś wi > ęcej? Fanfik o Laurze i Nerwusie jest obłędny, to o Tygrysku teraz też i > wyznaję ze wstydem: Chcę więcej. Niekoniecznie związanego z "Sagą o Ludziach > z Jeżyc". A no i żeby nie było żem prosiak : Herbatka w kubeczku z krasnalkie > m ( względnie w niebieskim) , jelitko Inki oraz zamurowanego mysza dla wszysti > ch, ja stawiam ;)) Haszymora jakiś czas temu popełniła fanfik o Laurze i Filipie. Był zamkniętą, krótką całością. Absolutnie doskonałą. Haszymoro, nie pamiętam tytułu, może uda się go gdzieś odgrzebać i pokazać? Na przykład obok aktualnego tekstu? Był wspaniały. Odpowiedz Link
dziabka1 Re: Tygrysek 22.11.21, 14:21 Biję głową w blat. HaszySZYmoro, najmocniej przepraszam! Zobowiązuję się do karnego przeczytania McDusi. Odpowiedz Link
haszyszymora Re: Tygrysek 22.11.21, 14:48 Odpowiadając zbiorczo: wszystkie moje opowiadania znajdują się na Archive of Our Own, pod nickiem Haszyszymora. Tekst o Laurze i Nerwusie ma tytuł "Do Laury żywej (Do Laury umarłej)". Bardzo dziękuję za miłe słowa! Odpowiedz Link
remedios_piekna Re: Tygrysek 18.02.22, 23:20 Czytam forum od lat, nałogowo. I od zawsze ta lektura dawała mi poczucie satysfakcji intelektualnej, jak rozmowa z kimś na poziomie, z kim nigdy się nie nudzi. Ale lektura tekstu o Tygrysku mnie podbiła zupełnie. Doskonale, bezpretensjonalne pióro widziałam już w tekście o Laurze i Filipie (który mógłby być kiczowaty - a nie był,wręcz przeciwnie) Ale tu! Zmierzyć się z tak trudnym tematem , osadzić go w tym tekturowym świecie Borejków i nie przekroczyć granic smaku, a jednak odważnie i jednocześnie subtelnie nakreślić problem to jest po prostu talent. Przeczytałam to dziś i cały dzień ten tekst jest we mnie. Dzięki! I pozdrawiam serdecznie wszystkie bywalczynie forum Odpowiedz Link
srebrny_lisek Re: Tygrysek 24.02.22, 16:52 Czy mogę prosić o link? Szukacz zawiódł. :( Odpowiedz Link
srebrny_lisek Re: Tygrysek 24.02.22, 17:07 Pięknie napisane, mam nadzieję, że to nie jedyny taki mroczny fanfik. :) Reakcja Milicji niestety wydała mi się bardzo prawdopodobna... A co do sflaczałego Grzesia, to zawsze go sobie wyobrażałam jako atrakcyjnego nerda (bujny włos mimo średniego wieku, broda, okulary, wysoki). Odpowiedz Link