Dodaj do ulubionych

Był sobie Rawent

17.06.07, 00:32
Co tam jest teraz?
Obserwuj wątek
    • mirek113 Re: Był sobie Rawent 18.06.07, 19:59
      Wiem że jedną z hal wykorzystuje firma zajmująca sie segregacją odpadów.
      Rawent-Stal chyba też istnieje. O samym Rawencie czytam tylko w kronikach sądowych.
      • sibeliuss Re: Był sobie Rawent 01.07.07, 12:30
        Aż tak źle skończyli?
        • mirek113 Re: Był sobie Rawent 01.07.07, 13:34
          Niestety. Moim, subiektywnym zdaniem do tego stanu doprowadziło włączenie
          Rawentu do NFI. Po tym fakcie było tylko gorzej. Rawent S.A. to były tylko biura
          i prezesi. Majątek przejęły spółki-córki: Rawent-Konstrukcje, Rawent-Stal i
          jeszcze może coś więcej. Czy one jeszcze funkcjonują to nie wiem. Potem, jak
          była to tylko "wydmuszka" władze w firmie przejęli tutejsi. Jak czytałem kiedyś
          w prasie, w stosunku do byłych prezesów (w tym byłego prezydenta Skierniewic)
          toczy sie sprawa w sądzie w Żyrardowie.
          • sibeliuss Re: Był sobie Rawent 01.07.07, 13:36
            Zatem jacy pozostali w S. więksi pracodawcy?
            • mirek113 Re: Był sobie Rawent 01.07.07, 15:11
              W tej chwili ? Może to kogoś zaskoczyć, ale największym pracodawcą jest chyba
              Wojewódzki Szpital Zespolony - ponad tysiąc zatrudnionych.
          • tomek_tomasz Re: Był sobie Rawent 10.07.07, 20:10
            W Skierkach działania tego typu obejmowały nie tylko Rawent ale także Fumos.
            Polegałny na podpisywaniu kontraktów w cenach dumpingowych kasowaniu zaliczek
            na prywatne konto, niepłaceniu ludziom i podwykonawcą itp po prostu równia
            pochyła do bankructwa.
            • sibeliuss Re: Był sobie Rawent 25.07.07, 23:07
              I nikt za to nie beknął, niestety.
              • tomek_tomasz Re: Był sobie Rawent 02.08.07, 21:39
                niestety nie i się nie zanosi, odbyło się wszystko w świetle prawa. Niestety
                czasami jak przyjeżdżam do rodzinnego miasta na Święto Owoców to jak niektóre
                twarze tzw Menadżerów (zwłaszcza siedzą wtedy w Polonii w ogródku) to mi się
                zbiera na wymioty
                pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka