Dodaj do ulubionych

Nowa droga na Krasnobrod

28.09.03, 13:52
Nowa, rowna nawierzchnia, nowe chodniki. Az przyjemnie bedzie teraz tamtedy
jezdzic.
Tylko k...a dlaczego nikt nie pomyslal o tym zeby zrobic tam sciezke
rowerowa. Jesli nie bedzie sie ich robic przy okazji takich remontow drogi
to kiedy? Ech, zamojscy wlodarze mogliby od czasu do czasu wyjsc z samochodu
i pojezdzic troche po Zamosciu i okolicach na rowerze, moze zaczeli by
traktowac ta sprawe troche powazniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: MISIA Re: Nowa droga na Krasnobrod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 13:59
      Niestety , oni już wyrośli z wypraw na których trzeba się troszkę fizycznie
      pomęczyć.Te wysokie stanowiska kompletnie ich rozleniwiły,nie lubia się męczyć:)
    • jan651 Re: Nowa droga na Krasnobrod 28.09.03, 20:59
      demkel napisał:

> Nowa, rowna nawierzchnia, nowe chodniki. Az przyjemnie bedzie teraz tamtedy
      > jezdzic.
      > Tylko k...a dlaczego nikt nie pomyslal o tym zeby zrobic tam sciezke
      > rowerowa. Jesli nie bedzie sie ich robic przy okazji takich remontow drogi
      > to kiedy? Ech, zamojscy wlodarze mogliby od czasu do czasu wyjsc z samochodu
      > i pojezdzic troche po Zamosciu i okolicach na rowerze, moze zaczeli by
      > traktowac ta sprawe troche powazniej.

Moja batalia na różnych "zamojskich forach internetowych nie dała rezultatu.
      Nie tylko , że nie robi się ścieżek przy okazji remontów dróg, to nie ma kto
      wykonać na skrzyżowaniach łagodnych przejść dla wózków.
      Po raz kolejny trzeba pochwalić natomiast Wójta gminy Zamość, który wybudował
      dziesiątki km chodników. Ale w granicach miasta nie robi się dosłownie nic,
      natomiast setki rowerzystów codziennie "mkną chodnikami bądż jezdniami". Jest
      jazda niebezpieczna, ale co mamy zrobić?????
      bezsilny janek
    • Gość: gamma Re: Nowa droga na Krasnobrod IP: *.kulnet.kuleuven.ac.be 29.09.03, 08:06
      o ktora droge chodzi? ta przez lipsko, adamow? czy ta od drugiej strony, nie
      pamietam, przez suchowole?
      pzdr
      g

demkel napisał:

> Nowa, rowna nawierzchnia, nowe chodniki. Az przyjemnie bedzie teraz tamtedy
      > jezdzic.
      > Tylko k...a dlaczego nikt nie pomyslal o tym zeby zrobic tam sciezke
      > rowerowa. Jesli nie bedzie sie ich robic przy okazji takich remontow drogi
      > to kiedy? Ech, zamojscy wlodarze mogliby od czasu do czasu wyjsc z samochodu
      > i pojezdzic troche po Zamosciu i okolicach na rowerze, moze zaczeli by
      > traktowac ta sprawe troche powazniej.
      • Gość: januszx Re: Nowa droga na Krasnobrod IP: *.acn.pl / *.acn.pl 29.09.03, 08:57
        Witam i tez zastanawiam się , o która drogę chodzi.
        Jednak zapewne nietrudno mi zgadnąć , że przez Adamów, gdyż jeżdziłem ta drogą
        w miniony weekend i zauważyłem prace nawierzchniowe . Równa szeroka droga
        dotarła juz do Skokówki, widziałem także prace na poboczu ale zapewne powstana
        tam chodniki dla pieszych, nie dla rowerów. Demkel masz info , że droga będzie
        remontowana aż do Krasnobrodu?.
        • demkel Re: Nowa droga na Krasnobrod 29.09.03, 12:37
          Chodzi oczywiscie o wyjazd przez ul. Lipska. A jak daleko dojda z tym remontem
          to nie mam pojecia, ale to juz bez znaczenia, ile by to nie bylo to jakas
          sciezke rowerowa mogliby przy okazji zaczac robic. Moze kiedys doszla by do
          samego Krasnobrodu.
          • Gość: gamma Re: Nowa droga na Krasnobrod IP: *.kulnet.kuleuven.ac.be 29.09.03, 13:01
            pewnie ze by mogli! ale musialo by sie chciec...
            przykre to jest ze im sie nie chce i maja rowerzystow w glebokim powazaniu. a
            niby to dla zwiekszenia bezpieczenstwa stawiaja te dziwadla jak
            wideorejestrator, zamiast inwestowac w infrastrukture, co szybciej by sie
            odbilo na poprawie bezpieczenstwa...
            ale coz... daleko nam jeszcze...
            pzdr
            g

demkel napisał:
            Chodzi oczywiscie o wyjazd przez ul. Lipska. A jak daleko dojda z tym remontem
            > to nie mam pojecia, ale to juz bez znaczenia, ile by to nie bylo to jakas
            > sciezke rowerowa mogliby przy okazji zaczac robic. Moze kiedys doszla by do
            > samego Krasnobrodu.
            • Gość: januszx Re: Nowa droga na Krasnobrod IP: *.acn.pl / *.acn.pl 29.09.03, 13:20
              Jechałem ta drogą , jak mówiłem równa, szeroka nawierzchnia az do Skokówki.
              Widziałem , ze robia jakies chodniki na poboczu po lewej stronie , jadąc w
              kierunku Krasnobrodu. Ale zapewne jest to chodnik dla pieszych a nie ścięzka
              dla rowerów?!.
              A szkoda , gdyż właśnie w tych okolicach często organizuje sobie wyprawy
              rowerowe, jak tylko wpadne do Zamościa. Dobrze , ze chociaż ulica będzie
              szeroka, ale to oczywiście nie to co droga rowerowa!
              Pamietam najpierw została poszerzona droga do Zamczyska , a teraz poszli
              dalej. Kiedys pomiedzy ulica Lipską a Zamczyskiem mielismy drogę wąską,
              nieoswietloną, a teraz wyglada to zdecydowanie lepiej a ile bezpieczniej.
              Jeszcze kilka lat temu praktycznie co roku słyszałem o o wypadkach z udziałem
              pieszych lub rowerzystów!, było to wyjatkowo niebezpieczne miejsce!. Teraz juz
              nie słyszę o takich zdarzeniach, poszerzenie drogi i oswietlenie zdały egzamin.
    • demkel Chyba bede musial przeprosic wladze miasta 05.10.03, 17:39
      wyglada na to ze napisalem swoj post zbyt wczesnie. Przejezdzalem dzisiaj ta
      droga i zobaczylem ze chyba jednak powstanie tam sciezka rowerowa.
      Przynajmniej na to wyglada, bo na chodniku klada kostke w dwoch barwach-
      czerwonej i bialej, tak jak zazwyczaj odroznia sie normalne chodniki od
      sciezek.
      Mam nadzieje ze rzeczywiscie sie mylilem, a miasto wreszcie zaczelo traktowac
      problem rowerzystow powaznie.
      • Gość: janusz Re: Chyba bede musial przeprosic wladze miasta IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 08:39
        Znam ta doge doskonale i pisałem w tym wątku, że przeznaczenie chodnika pewne
        nie jest. Poważnie się zastanawiam czy aby droga dla rowerów tam równiez nie
        powstanie. Ale tych kolorów to jeszcze dwa tygodnie temu nie zauważyłem -albo
        nie dokładnie sie przyjzałem albo prace szybko posuwaja się do przodu.

obys musiał wladze przepraszać ...
        j.
      • gammma bedzie sciezka! 06.10.03, 09:32
        ja ze zrodel dobrze poinformowanych wiem ze bedzie sciezka!!, przyjanmniej w
        granicach Miasta, jak dalej zrodla nie wspominaly
        po ktorej stronie drogi klada? na razie w granicach miasta? gdzie te robory sa
        o ktorych mowisz?
        jesli bedzie sciezka rowerowa z Miasta na Zamczysko jak tam wroce wiasna to
        chyba padne z wrazenia! toz to (to po zamojsku) europa jak sie patrzy!
        pzdr
        g

demkel napisał:
        > wyglada na to ze napisalem swoj post zbyt wczesnie. Przejezdzalem dzisiaj ta
        > droga i zobaczylem ze chyba jednak powstanie tam sciezka rowerowa.
        > Przynajmniej na to wyglada, bo na chodniku klada kostke w dwoch barwach-
        > czerwonej i bialej, tak jak zazwyczaj odroznia sie normalne chodniki od
        > sciezek.
        > Mam nadzieje ze rzeczywiscie sie mylilem, a miasto wreszcie zaczelo
        traktowac
        > problem rowerzystow powaznie.
        • czuk1 Re: bedzie sciezka! 09.10.03, 05:35
          gammma napisała:

> ja ze zrodel dobrze poinformowanych wiem ze bedzie sciezka!!, przyjanmniej w
          > granicach Miasta, jak dalej zrodla nie wspominaly
          > po ktorej stronie drogi klada? na razie w granicach miasta? gdzie te robory
          sa
          > o ktorych mowisz?
          > jesli bedzie sciezka rowerowa z Miasta na Zamczysko jak tam wroce wiasna to
          > chyba padne z wrazenia! toz to (to po zamojsku) europa jak sie patrzy!
          > pzdr
          > g
          >

> demkel napisał:
          > > wyglada na to ze napisalem swoj post zbyt wczesnie. Przejezdzalem dzisiaj
          > ta
          > > droga i zobaczylem ze chyba jednak powstanie tam sciezka rowerowa.
          > > Przynajmniej na to wyglada, bo na chodniku klada kostke w dwoch barwach-
          > > czerwonej i bialej, tak jak zazwyczaj odroznia sie normalne chodniki od
          > > sciezek.
          > > Mam nadzieje ze rzeczywiscie sie mylilem, a miasto wreszcie zaczelo
          > traktowac
          > > problem rowerzystow powaznie.

To cieszy. Póki nie będzi szerszego działania (wielu ścieżek rowerowych) nie
          myślę nawet władz chwalić. To jest ich obowiązek. Liczę na dalsze ścieżki
          wykonywane - wg wybranej - przedstawionej publicznie miejskiej koncepcji.

pzdr M
          • Gość: janusz Re: bedzie sciezka! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 08:52
            Gamma pyta gdzie ta sciezka bedzie?, po której stronie. Wydaje mi sie , ze juz
            o tym pisalismy, ale jeszcze raz.
            Trasa rozpoczyna się w okolicach autonaprawy i biegnie w kierunku Krasnobrodu
            oczywiście. Jakieś 2,3 lata temu została ta droga poszerzona az do
            Zamoczyska , niestety nie wybudowano zadnej ścieżki dla rowerów . Ale droga
            się przydała , kiedys na odcinku autonaprawa - zamczyski było duzo wypadków,
            terez chyba się uspokoiło.
            Tej jesieni ruzyły znowu prace i doszlismy do Skokówki , po lewej stronie jest
            chodnik ( moze ścieżka dla rowerów) .

Jasne - Mariusz ma rację , przydałaby się jakaś centralna miejska koncepcja,
            któraby nam ścieżki poprowadziła szeerokie i dalekie.
            • Gość: gamma Re: bedzie sciezka! IP: proxy / 10.33.104.* 09.10.03, 13:34
              dzieki za szczegoly, teraz juz wiem co i gdzie. wyglada na to ze jak wroce to
              nie poznam mojego miasta.
              pzdr
              g

Gość portalu: janusz napisał(a):
              > Gamma pyta gdzie ta sciezka bedzie?, po której stronie. Wydaje mi sie , ze
              juz
              > o tym pisalismy, ale jeszcze raz.
              > Trasa rozpoczyna się w okolicach autonaprawy i biegnie w kierunku
              Krasnobrodu
              > oczywiście. Jakieś 2,3 lata temu została ta droga poszerzona az do
              > Zamoczyska , niestety nie wybudowano zadnej ścieżki dla rowerów . Ale droga
              > się przydała , kiedys na odcinku autonaprawa - zamczyski było duzo wypadków,
              > terez chyba się uspokoiło.
              > Tej jesieni ruzyły znowu prace i doszlismy do Skokówki , po lewej stronie
              jest
              > chodnik ( moze ścieżka dla rowerów) .
              >
              > Jasne - Mariusz ma rację , przydałaby się jakaś centralna miejska koncepcja,
              > któraby nam ścieżki poprowadziła szeerokie i dalekie.
              • Gość: janusz Re: bedzie sciezka! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 16:07
                tak miasto sie zmienia ...

.......................................................
                1542 post
                1542 rok - urodził sie Człowiek , dzieki któremu mamy okazje pisać tutaj...
                • Gość: gamma Re: bedzie sciezka! IP: proxy / 10.33.104.* 09.10.03, 16:43
                  a ty to wszystko wypatrzysz! wow!
                  g

> .......................................................
                  > 1542 post
                  > 1542 rok - urodził sie Człowiek , dzieki któremu mamy okazje pisać tutaj...
                  • Gość: janusz Re: bedzie sciezka! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 16:57
                    dzieki , ale przesadzone to uznanie, chyle czoła :-)
                    pozdrawiam
                    • Gość: gamma Re: bedzie sciezka! IP: proxy / 10.33.104.* 09.10.03, 16:58
                      dobra dobra, nie badz taki skoromny! mni tu chwalili to teraz ja ciebie hi hi!
                      pzdr
                      g

> dzieki , ale przesadzone to uznanie, chyle czoła :-)
                      > pozdrawiam
                      • Gość: janusz Re: bedzie sciezka! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 17:08
                        wyjątkowo skromna osoba jestem...

żebyś wiedziala jak sie zaczerwieniłem - jak plac czerwony pierwszego maja za
                        Breżniewa
                        • Gość: gamma Re: bedzie sciezka! IP: proxy / 10.33.104.* 09.10.03, 17:10
                          hi hi, to ci sie nawet poczucie humoru po poludniu dzis polepszylo!
                          po raz trzeci mowie do jutra!
                          g

> wyjątkowo skromna osoba jestem...
                          >
                          > żebyś wiedziala jak sie zaczerwieniłem - jak plac czerwony pierwszego maja
                          za
                          > Breżniewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka