Dodaj do ulubionych

Skandal wśród piłkarskich sędziów

IP: 217.153.61.* 15.06.04, 09:01
Małysz musi odejść, Balcerowicz też :)
Nic innego nie przychodzi do głowy na skomentowanie tego co się dzieje - jak
na studiach... A potem na MŚ i ME sędziują Słowacy, Bułgarzy, a nasi co
najwyżej towarzyskie mecze San Marino - Wyspy Św. Tomasza
Obserwuj wątek
    • Gość: feliks miłość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 09:02
      a ja kocham włochate cipki!!!!
    • Gość: johnnie rep Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.me.emse.fr / *.rain.fr 15.06.04, 09:04
      i co ?
      i nic kolejna afera rozejdzie sie po kosciach bo pan prezes
      (celowo z malej litery ) nie pozwoli skrzywdzic kumpli
      sie wyciszy
      sie zapomni
      nic sie nie zmieni
      do dupy z taka robota
      • Gość: KonradO Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: 213.17.245.* 15.06.04, 09:25
        a ty czego sie spodzewałes hiszpańskiej inkwizycji?:-)
        Polska miszkasz w Polsce:-)
        Pozdro dla kiboli
        (L)
    • Gość: Wkurzony na PKSed. Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 09:23
      Dalej jest tak, że ten kto dobrze biega, a słabo sędziuje, jest sędzią w
      wyższej lidze. Po co limity w teście Coopera? Czy sędzia ktory biega 2700
      metrów w ciągu 12 minut ma słabą kondycję? Nie! Więc promuje się dalej
      lekkoatletów!!!! którzy nie zrobili kariery w lekkiej atletyce i chcą zrobić
      kariery w sędziowaniu. To co sędziują tacy ludzie, to aż głowa boli.
      Nieporozumienie!!! Uważam, ze o awansach i spadkach powinno decydować boisko
      wyłącznie, a testy kondycyjne i pisemne o znajomości przepisów nie powinny
      zaliczać się do klasyfikacji, a jedynie być traktowane zaliczeniowo. Np. na 30
      pytań na zaliczenie powinno być minimum 24 poprawne odpowiedzi, a w biegu
      Coopera zaliczenie to 2700 m. I wtedy poprawimy jakość sędziowania!!!! Ale
      władz sędziowskich w Polsce nie da się przekonac, bo sam niereformowalne. Czy
      Libich, Goś, albo Karolak kiedyś biegali 3100 metrów? Śmiem twierdzić, że mieli
      problemy z uzyskaniem 2700, bo w ich czasach na zaliczenie wystarczało 2600 m.
      Pozdro dla wszystkich sędziów, którzy zgadzają się z tym co napisałem.
      • Gość: LC Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: 212.244.141.* 15.06.04, 09:55
        Zgadzam się w 100%. Najważniejsze jest boisko. Nie może być tak, że
        przebiegnięcie 3100m daje olbrzymia przewagę w ostatecznej ocenie niż 2700.
        Poza tym dobrzy i doświadczeni sędziowie potrafią świetnie ustawiać się na
        boisku, przez co nie muszą bez przerwy biegać, żeby wszystko widzieć.
        Sam osobiście znam wielu sędziów, którzy mają końską wytrzymałość , ale
        sędziują bardzo słabo. Niestety to oni są promowani, a nie ci, którzy coś
        potrafią, a słabiej biegają.
        Co innego z testem pisemnym. Tutaj, moim zdaniem, jest ok. Jest różnica między
        napisaniem na 24 pkt a na 29 pkt. Przepisy trzeba znać wyśmienicie. Dlatego w
        tym przypadku system stopniowego oceniania jest jak najbardziej słuszny.
        Wątpliwości można mieć jedynie do tego, że test pisemny jest dużo ważniejszy
        niż noty z boiska i to należy zmienić.
        Pozdrawiam
        • Gość: aaa Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: 193.19.140.* 15.06.04, 20:48
          Panowie, nie bredźcie. Jesteście sędziami, więc wiecie, że pytania
          egzaminacyjne są debilne. Jeśli dla Was to jest miara znajomości przepisów, to
          chyba bardzo krótko sędziujecie. A afera dotyczy szczebla centralnego, gdzie
          egzaminy są zaliczeniowe, więc Wasz komentarz jest ni przypiął, ni przyłatał.
          Zamiast się oburzać na system, może byście się pooburzali na ludzi, którzy
          wymyślają kretynizmy a potem łgają w żywe oczy!
    • Gość: Jeden z Uczciwych Brawo Wyborcza IP: *.cybertech.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:15
      Wreszcie ktoś napisał prawdę o tym jak sędziowie oszukują samych sędziów. Jak
      sie patrzy na to co robi ten Park Jurajski w składzie Goś, Karolak, Libich (a
      dodać do nich trzeba Geriatric Group: Figas, Hańderek) to nawet przyzwoitym
      ludziom nóż się w kieszeni otwiera. Oczywiście, że sędziowie powinni być
      awansowani i degradowani tylko na podstawie tego jak sędziują, a testy pisemne,
      filmowe czy kondycyjne powinny być TYLKO NA ZALICZENIE. Tym bardziej, że jak
      widać uczciwych testów ci panowie nie potrafią zorganizować, bo ze starych
      czasów mają nawyk przyjmowania łapówek za co sie da. Zresztą to wierzchnołek
      góry lodowej. Zasady spadku i awansu trzeba jak najszybciej uprościć, żeby nie
      było więcej takich numerów ani nawet pola do malwersacji dla oszustów. Jak się
      tego nie zrobi, to nadal młodzi zdolni sędziowie będą się zniechęcać i
      rezygnować, a do I ligi awansują ci, którzy są obrotni inaczej niż trzeba.
      Trzeba anulować ten nieuczciwy test filmowy!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: LC Re: Brawo Wyborcza IP: 212.244.141.* 15.06.04, 10:41
        Wszyscy zgodnym chórem optujemy za tym, żeby głównym weryfikatorem pracy
        sędziego było boisko, a nie testy. Zapominamy jednak o jednej ważnej sprawie. O
        obserwatorach. Oni są kolejną zmorą w naszym środowisku. To są kolejni "leśni
        ludzie" wyrwani z minionej epoki, którzy za łapówkę wystawią dowolną notę.
        Istnieją również kliki obserwatorów, którzy "opiekują się" danymi sędziami (ja
        postawię twojemu podopiecznemu 8,4 a ty za tydzień obserwujesz mojego
        podopiecznego i też mu postaw 8,4). Ileż to razy oglądaliśmy skandaliczne
        sędziowanie, a nota po nim była rewelacyjna. Bądź odwrotnie - nie dasz łapówki,
        nie masz wyniku.
        Dlatego też pozbądźmy się z naszego środowiska starych łapówkarzy, bo w
        przeciwnym razie nawet dobre sędziowanie nie będzie wyznacznikiem pozytywnej
        oceny sędziego.
      • Gość: gosc Re: Brawo Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 10:44
        Kolego najstarszy z tej grupy jest Figas ok. 70 lat, następnie Libich ok 64,
        Karolak, Hańderek i Gos mają ok. 53 lat.
    • Gość: JedenzeSkrzywdzony Zgadzam się w pełni, bo wiem, żeto niestety prawda IP: *.cybertech.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:31
      Potwierdzam najważniejsze fakty z tego artykułu i biję się w piersi, że sam się
      nie zgłosiłem do jakiejś gazety, bo inaczej z tymi zgredami z zarządu KS PZPN
      nie da się rozmawiać. Niedawno zgłosiłem, że były nieprawidłowości na teście
      Coopera w Bydgoszczy (bieg wydłużono do 12 minut 20 sekund, żeby dwaj
      sędziowie - i to pierwszoligowi!!!) zdążyli dobiec do dystansu 2700 m), to
      usłyszałem od jednego z obserwatorów, żebym lepiej pilnował swoich spraw,
      bo "niedługo spotkamy się na boisku i zobaczymy jaki ty jesteś mocny". Ludzie
      anonimowo chodzą z tym do prasy, bo to jedyny sposób , żeby coś zmienić na
      dobre. Nawet Listkiewiczowi pasuje, że jest jak jest, bo on ma to już w nosie,
      bo jeździ sobie po świecie i takie sprawy tylko psują mu dobre samopoczucie.
      Sędziami rządzą panowie o mentalności i intelekcie PARTYJNEGO BETONU Z CZASÓW
      PRL, TACY SEKRETARZE KW PZPR. Precz z komuną!!!!!
    • Gość: fan sedziow Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:36
      He he! Listek slusznie prawi! kiedys mogl zostac sedzia ten ktory dobrze biegal
      a slabo sedziowal. I rzeczywiscie teraz to nie jest mozliwe - bo te fujary
      nawet przyzwoicie biegac nie potrafia! A na testach sprawnosciowych dzieja sie
      rownie ciekawe rzeczy. Oszukuja siebie, oszukuja wszystkich, a Witek w Canale+
      stara sie jak moze dac im a`Libich(sic!).
    • Gość: sędzia Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.cybertech.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:36
      No to mamy odpowiedź na pytanie, dlaczego sędziowie w I lidze, a zwłaszcza w
      drugiej i trzeciej są tacy jacy są - czyli wielu nieuczciwych, a pozostali
      słabi ponad miarę: ANO DLATEGO ŻE SYSTEM AWANSÓW I SPADKÓW JEST CHORY I
      SKORUMPOWANY. Ten Goś i Karolak to jacyś ludzie z kosmosu. Ogródki pielić, a
      nie mącić czystą wodę, żeby łatwiej było coś złowić! Przecież to wszystko
      powinno być proste i przejrzyste, więc dlaczegho nie jest? Ano bo w mętnej
      wodzie...
    • Gość: sędzia Czytajcie to.. Dobry kolega był sędzią w Częstocho IP: *.ostrowy.pl / *.direcpceu.com 15.06.04, 10:39
      Dobry kolega był sędzią w Częstochowie i wiem że takie numery to norma obecny
      sędzia pierwszoligowy Pan Pacuda miał zawsze gotowe klucze odpowiedzi kiedyś mi
      opowiadał jak znim siedział na teście oczywiście wszystko sobie spisał 50 pyt w
      10 minut tak sie robi awanse w OZPN Częstochowa i pewnie wszędzie
    • Gość: Sędziowie idealiśc NOWY TEMAT DLA WYBORCZEJ IP: *.cybertech.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:40
      Sezon się skończył w piątek, a sędziowie I, II i III ligi oraz sędziowie
      asystenci nadal nie znają klasyfikacji końcowej i nie wiedzą, kto spadł, a kto
      awansował. Czemu??? Co się dzieje, że wciąż jest na ten temat. Aaaa, trzeba
      pozmieniać oceny niektórym sędziom, żeby klasyfikacja wyglądała tak, jak tego
      oczekuje Goś z Karolakiem! A to ja przepraszam, że sie wychylam i przepraszam,
      że nie pytam tych panów, czemu jesteśmy oszukiwani. No przecież śmiało można
      pytać w oczy o takie rzeczy i oni śmiało nam wszystko wytłumaczą. No jasne, już
      to widzę. Gazeto, zróbcie z tym porządek, to nie tylko w I lidze będzie więcej
      uczciwości. Dzięki i trzymamy kciuki
    • Gość: po prostu kibic Listkiewicz sie skompromitowal IP: *.magma / *.magma-net.pl 15.06.04, 10:41
      Do tej pory mislalem ze pan prezes PZPN rzeczywiscie walczy ze skorumpowanym
      srodowiskiem, z ukladami tak by polska pilka wreszcie przypominala europejska.
      Nic z tego okazuje sie ze reka reke myje "Egzamin przygotowano według nowej
      formuły i stąd wszystkie nieporozumienia. Przecieku nie było na pewno, a Jerzy
      Goś, szef Kolegium Sędziów ma moje 300-proc. zaufanie" nic dodac nic ujac
      zadnego sledztwa, zadnego dochodzenia, zadnych winnych po prostu nie ma sprawy
      niektorzy maja wybujala fantazje. CIekawe jak by sie zachowal gdyby na miejscu
      pana Gosia byl prezes Fudała? Pani Listkiewicz pora odejsc do lamusa! niech pan
      zabierze tam ze soba reszte nieuczciwych dzialaczy rodem z PRL. Nie bedziemy za
      wami tesknic
    • Gość: ratko Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:51
      wszystko prawda.pare lat temu zaczynalemn bawic sie w sedziowanie,ale to co sie tam wyrabialo,to przesada.i tak malo co wiedzialem,ale wystarczylo.mlodzi kolesie,ktorzy juz cos osiagneli,byli bardzo,bardzo ok,ale stare zgredy potrafilyu zniechecic wiele osob..pijanstwo,lapowkarstwo i oszustwa.do tego stopnia,ze niektorym zapijaczonym obserwatorom zielony chlopak rozpoczynajacy z entuzjazmem 'kariere' browary w knajpie po meczu musi stawiac,zeby mu minimalna zaliczeniowa wystawil..
    • Gość: liniowy niechujowy Prokurator do dzieła, to bułka z masłem IP: *.cybertech.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:52
      Dzięki temu anonimowemu Konradowi Wallenrodowi wiemy jak jest. Teraz do akcji
      powinien wkroczyć prokurator, bo ta sprawa wygląda na bułkę z masłem. I jeszcze
      przez wakacjami, a na pewno przed nowym sezonem poleci kilka skompromitowanych
      sędziowskich głów. Z sedziów to tylko ten Słupik i Szymanik powinni się
      wstydzić, że nie mają cywilnej odwagi za grosz. Lepiej żeby już nic nie mówili
      niż kłamali.
      • Gość: po prostu kibic Re: Prokurator do dzieła, to bułka z masłem IP: *.magma / *.magma-net.pl 15.06.04, 17:48
        naprawde wierzysz w to co piszesz??
    • Gość: były sędzia Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.pai.net.pl 15.06.04, 10:53
      Polskiego piekiełka ciąg dalszy....
      A panowie Goś i Listkiewicz to koledzy od kieliszka i taki u mnie też ma 300%
      zaufanie. Byle tak dalej, to polska piłka będzie daaaaleko w tyle, bo nawet w
      Armenii są lepsi sędziowie piłkarscy. I co najważniejsze mniej przekupni i nie
      biorą na noc panienek w rozliczeniu od klubów.
    • Gość: jam Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:55
      czy oni naprawde nie widzą że siedzą w gównie po uszy? Może jednak czas wrócić
      do koncempcji sprowadzania sedziów z zagranicy??
      • Gość: alek Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.icpnet.pl 15.06.04, 11:14
        to jest jedyna szansa!! sędziowie z zagranicy, zaraz nasi będą lapiej się starać
    • Gość: Doktor Żygało SKLEROZA GOSIA, INTERES KAROLAKA IP: *.cybertech.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 11:08
      Goś kłamie. Wszyscy którzy zdawali testy 21 kwietnia i ponadto wielu innych
      także wiemy, że testy były już unieważnione, bo jasne dla wszystkich było, że:
      a) był przeciek, a nawet przecieki
      b) test był złej jakości, bo na niektóre klatki nie potrafili odpowiedzieć
      nawet członkowie Komisji szkolenjiowej (ale to akurat ha ha nie jest dziwne)
      c) Był niezgodny z interpretacjami FIFA i UEFA
      d) jeszcze kilka innych powodów by się znalazło.
      O unieważnieniu testu informowali sędziów sami członkowie zarządu, w tym takjże
      Goś!!! Jest na to ponad 200 świadków!!! To co, cała Polska się przesłyszała,
      czy to Goś ma sklerozę? Panie Goś, weż pan pana Karolaka i pójdźcie sobie na
      emeryturkę, byle jak najdalej od piłki i sędziów!!!! Gorąco prosimy, my Was nie
      chcemy. Musicie odejsć, dla wspólnego dobra, bo przy Was nie da się zrobic nic
      dobrego.
      • Gość: GOŚć Re: SKLEROZA GOSIA, INTERES KAROLAKA IP: 193.19.140.* 15.06.04, 20:57
        popieram w 100% "one way ticket to the moon..." (Bo z emerytury zawsze można
        wrócić!)
    • Gość: Zoidberg Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.chello.pl 15.06.04, 11:10
      Chyba nikt nie watpi, ze Listkiewicz bedzie atakowal swoich kumpli - sedziow.
      Juz na 1 lige przyjezdzaja sedziowac ze Slowacji, wiec mogliby zostac na
      wszystkie spotkania 1 ligi. A nasi niech se w okregowe polataja. Miast atakowac
      innych kiboli, powinno sie atakowac sedziow, przynajmniej jakas korzysc z tego
      by byla.
    • Gość: Loko Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 11:47
      Kiedyś sedziowalem mecz. Przed meczem obserwer powiedział ze ma dla mnie dwie
      noty: 6,00 i 8,50. Tę drugą postawi jak wygrają gospodarze. Do przerwy było
      0:2. W przerwie powiedział że na razie mam 6,00, ale jak zmieni sie wynik to
      będzie 8,5. Wynik sie na szczescie dla mnie zmienil, bo goscie w drugiej
      polowie odpuscili i przegrali 2:4. Dzieki temu dostalem 8,5
    • Gość: mim Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 12:07
      kiedyś śmiałem się z Tomaszewskiego- bo pajac. Dziś widzę, że pzpn to bagno
      zakłamane
    • Gość: kalosz Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.icpnet.pl 15.06.04, 13:06
      Wow!Oczywiście że przewodniczący kolegium sędziów pzpn zaprzecza, przecież nie
      sra się we własnym środowisku, nie??Prawda jest taka ze środowisko sędziów
      zawsze było i będzie grupą w kt rządzą układy i układziki, korupcja oraz wałki
      są na początku dziennym.jest to swoiste państwo kolesi, którzy w waśkim gronie
      ustalają że ten arbiter awansuje, ten spada...trudno sie oderwać od
      stołka...zwłaszcza kiedy można mieć z tego niezłą kasę, nachlać i pociupciać za
      darmo niee???????????
    • Gość: jeszcze_sedzia Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:32
      Ocena 9,7 to jest normalna sprawa :) wlasnie wczoraj sie dowiedzielismy ze takie
      oceny mozna dostawac na meczach klasy B w Katowicach!!!!!!!!!!!!!! albo troche
      nizsze 9,6 he he he czy to nie dziwne????ciekawe jaki byl ten mecz ze mozna
      dostac taka ocene zreszta to nie ma zanczenia dostal taka note bo musial
      awansowac a normalne to pewnie za jakies 10 lat by to sie udalo. Szkoda gadac
      rzygac sie chce
    • Gość: wujek wladek Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:23
      PZPN TO OSZUŚCI I MALWERSANCI!WSZYSCY NA ZACHODZIE SIE Z NAS SMIEJA!!!
    • Gość: Ciekawski Re: Skandal wśród piłkarskich sędziów IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 15.06.04, 14:25
      Panie Listkiewicz, jak mnie pamieć nie myli, to pełne zaufanie - to zaufanie
      100 procentowe! 300% może oznaczać np. strzelenie gola w meczu piłki noznej za
      3 punkty. I komu mam w tej sytuacji wierzyć?! Pozdrawiam.
    • Gość: Meesh Teraz już nie muszą biegać??? IP: 81.21.202.* 15.06.04, 14:28
      "Kiedyś sędzią mógł zostać ktoś, kto dobrze biega i słabo sędziuje. Teraz to
      niemożliwe". Teraz juz nie musi biegać?
    • Gość: tow. stalin dlatego wolę karate IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 15.06.04, 14:38
      może sędziowie nie zaliczą ci techniki, ale jak kolesiowi przylejesz to nawet
      sędzia mu nie pomoże :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka