Dodaj do ulubionych

Marco van Basten trenerem Holandii?

IP: *.german.hu-berlin.de 13.07.04, 15:15
Brawo ! Van Basten byl swietnym pilkarzem, a trenujac rezerwy ajaxu
podszkolil sie w trenerce. Jestem pewien ze bedzie preferowal bardziej
ofensywna pilke niz poprzedni trener. Z takim trenerem holandia moze sporo
zwojowac na mistrzostwach swiata w niemczech w 2006 roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: TadeuszLuzny Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: 67.70.228.* 13.07.04, 15:40
      Byl dobrym pilkarzem, ale jako trener niczym sie jeszcze nie wykazal no bo
      chyba trenowanie rezerw w Ajaksie nie predystynuje do bycia trenerem
      reprezentacji, a jezeli tak to powinni zatrudnic pierwszego trenere Ajaksu to
      wtedy byliby juz mistrzami swiata. Nawet jak mu sie powiedzie, czego mu zycze,
      to i tak wydaje mi sie, ze eksperymentowac to mozna w klubach, a reprezentacja
      powinna byc dla gosci z trenerskimi osiagnieciami.
    • Gość: Jersey from Sz-n Re: Marco van Basten mvp ME'88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:52
      najlepszy srodkowy napastnik ME'88. Polacy moga tylko pomarzyc o takim
      profesjonaliscie pilkarskim jak van Basten. Szanse na powrot Pomaranczowych na
      tron mistrzowski rosnąć będą z każdym dniem w miare przygotowań kadry przez
      Marco. Do duetu brakuje mi swietnego trenera od defensywy, bowiem w obronie
      tkwi najwieksza wada holenderskiego systemu: "brylant" - Ronald Coeman byłby
      strzalem w "10". A propo panie Listkiewicz co tam slychowac w polskim swiatku
      pilkarskim, bo pono Masa donosi ze wszystko "po staremu"... ;]
    • Gość: sasman Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 13.07.04, 15:55
      popmysł 100% dobry, przydałby sie jescze w zapleczu van bastena rijkard, bo
      dobrze przygotował holandie na euro 2000. jedynie reprezentacja przegrala na
      wlasne zyczenie (niestrzelone 2 karne z wlochami). dawno nie widzialem twarzy
      van bastena, ciekawe jak bardzo sie postarzal:)
    • wichura Re: Marco van Basten trenerem Holandii? 13.07.04, 16:12
      Niestety, talent piłkarski i trenerski nie mają ze sobą nic wspólnego. Jedynie
      w przypadku szkolenia młodzieży, bo cieszy się ich szacunkiem, jest
      autorytetem.
      Cóż, napastnik - to może postawi na ofensywę.
      • Gość: bazyl Świetnie!!! IP: 82.160.30.* 13.07.04, 16:24
        Rewelacyjny pomysł. Już czas na zmianę pokoleniową wśród holenderskich
        trenerów. Pokolenie '88 świetnie sobie radzi: Koeman, Rijkaard, Gullit, van
        Tiggelen (Sparta Rotterdam), Van't Schip (był już asystentem Adriansee i
        trenerem Twente Enschede, gdy grało w Pucharze UEFA z Polonią Warszawa). To
        właśnie van Basten i van't Schip wyszkolili takie talenty jak Heitinga, czy
        Sneijder. Zarzut o braku doświadczenia jest więc nieuprawniony. Co więcej
        wydaje mi się, że na takim stanowisku najważniejszy jest autorytet. Oni będą
        umieli zapanować nad tak rozbrykanym stadkiem gwiazd, jakim jest reprezentacja
        Holandii.
    • Gość: pinky Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:26
      nic nie osiagnie z taka druzyna jak holandia. zbyt duzo slaw i indywidualnosci.
      do nich potrzebny jest trener z twardymi jajami i prawdziwy lider druzyny w
      polu boiska. skad wiem? patrz EURO 2004. szkoda cie van basten.
    • Gość: siskooo Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:33
      Cieszę się bardzo!Kibicuje Holendrom a w szczególności AJAX-owi
      Amsterdam.Uwielbiam Van Basten'a.Niech z nim jako trenerem wrócą na szczyt.
    • Gość: krtek a co z reprezentacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:48
      no właśnie? czy ktoś wie z jakichś pewnych źródeł, kto w końcu zdecydował się odejść, a kto zostać w reprezentacji holandii?
      • Gość: jinx van basten jak boniek IP: 128.95.183.* 13.07.04, 17:45
        panowie byli swietni na boisku, ale w trenerce gowno zawojowali. holendrzy
        wykonuja jakis kretynsko-desperacki ruch. zenada.
        pozdrawiam
        • Gość: McGyver Jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:03
          To sie dopiero okaze jakie MvB ma jaja. To najlepszy pilkarz lat '90. A czy
          dobry trener? To sie okaze jaki ma pomysl na zorganizowanie reprezentacji.
          Szkolil sie pod Michelsem wiec podstawy kunsztu powinien miec. Zycze mu
          wszystkiego najlepszego jako pilkarz robil NIEPRAWDOPODOBNE rzeczy na boisku,
          oby tak samo bylo na lawce...
    • Gość: seven Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 19:22
      no nie wiem, jak dla mnie spore ryzyko, czemu nie postawia na rijkaarda albo koemana? tak czy
      inaczej potrzeba tu goscia ktory odwazy sie w koncu nie powolac kilku glupkow, ktorzy
      regularnie partacza (np seedorf)
    • Gość: snake Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:50
      Niewątpliwie jest to spore wyzwanie dla Marco, ale i spore ryzyko. Faktem jest,
      że nie jest tak utytułowanym trenerem jak np. Hiddnik. Jednak dla mnie Maro był
      absolutnym wzorem. Kiedy jako nastolatek oglądałem go w akcji, to ręce same
      składały się do braw. Kwintesencja napastnika!!! Dlatego pomny tego, że sam
      zdobył ME rozumie, ze aby znowu wrócić na szczyt Holendrzy MUSZĄ grać 4-4-2. Co
      do składu - rewolucji nie ma co robić. Wystrczy podziękować Stamowi,
      Seedorfowi, Cocu. Na ich miejsce jest wielu chętnych i lepszych.
      Forza Marco, forza Oranje!!!
      • Gość: le comte Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 14.07.04, 07:12
        Holendrzy ze Stamem i tak graja fatalnie w defensywie, a bez niego to juz sobie
        obrony nie wyobrazam! Takiego gracza jak Cocu tez ze swieca szukac, natomiast
        gra Seedorfa i jego pretensje o bycie liderem reprezentacji to kpiny, jezeli
        Kluivert nie zagral ani minuty na Euro to Seedorf mogl nie jechac do
        Portugalii. A propos van Bastena to trudno powiedziec czy to dobry wybor, ale
        Rijkaard tez zostal rzucony na szeroka wode i... wlasnie w pamietnym polfinale
        z Wlochami zrobil fatalne zmiany, ale zespol gral pieknie i porywajaco!!! Oby
        van Bastenowi sie udalo, taka druzyna powinna udowodnic na co ja stac. Ps.Za
        czasow van Bastena trenerem mial zostac Cruyff i Holendrzy byli by mistrzami
        swiata !!!
    • redcurrant van basten był moim idolem!! 13.07.04, 21:44
      uwielbiałem marco, płakałem jak skończył karierę..jakim będzie trenerem?
      zobaczymy..
    • Gość: Miki Nie jestem pewny IP: *.aster.pl 14.07.04, 11:30
      Choć życzę mu jak najlepiej i zyczę mu, aby do sukcesów jako piłkarz dorzucił
      sukcesy jako trener. Choć jako o trenerze to nie słyszałem o van Bastenie. Może
      powinien najwpierw popracować z dobrymi klubami holenderskimi idąc za
      przykładem swoich kolegów ( Ajax - R. Koeman, Feyenord - R. Gullit ). Już
      Holandia miała jeden taki niewypał w osobie Franka Rijkaarda, który nie
      prowadził żadnego klubu ( przynajmiej ja nie słyszałem, ale jak ktoś ma inne
      informacje, to z góry zwracam honor ), a dano mu kadrę Holandii. Choć
      doświadczenie Advocaata też nic nie dało.
      Mimo wszystko jako kibic życzę van Bastenowi jak najlepiej.
      Pozdrawiam wszystkich kibiców.
      • Gość: bazyl Rijkaard niewypałem??? IP: 82.160.30.* 15.07.04, 01:07
        Ciekawe jak uzasadnisz swoje zdanie. Rijkaard świetnie sobie radził, jako
        trener reprezentacji, a swoje umiejętności potwierdza teraz jako trener
        Barcelony. W tym roku zażegnał kryzys w tym klubie i na finiszu Barca
        wyprzedziła nawet Real. Za jego kadencji Holandia grała świetnie. Do dziś
        pamiętam mecz z Jugosławią 6:1. A że karne są zmorą Holendrów, no cóż...
        • Gość: le comte Re: Rijkaard niewypałem??? IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 15.07.04, 07:37
          Akurat z Włochami osłabił zespół przeprowadzając nieudane zmiany, ale zgadzam
          się, że reprezentacja grała dobrze i tamten brązowy medal słusznie uznano za
          porażkę, bo brąz z Portugalii to mimo wielkich możliwości DUŻY sukces (jeden
          wygrany mecz z Łotwą i fatalny styl gry)! Może właśnie van Basten wpłynie na
          rozkapryszone gwiazdeczki tak jak potrafili Michels !!!, Happel, Hiddink,
          Rijkaard...
          • Gość: Miki Re: Rijkaard niewypałem??? IP: *.aster.pl 15.07.04, 21:46
            Przeczytałem jeszcze raz moją wypowiedź i Wasze odpowiedzi na nią, i
            analizując wszystko powiem krótko - sorry, popełniłem bład znaczeniowy. Bo
            chciałem napisać uznano to za niewypał, bo oczekiwano od Rijkaarda, że
            zdobędzie Mistrzostwo Europy, a tego nie zrobił i racja, uznano to jako
            porażkę. I wpływ na to może miało to, że Rijkaard jako trener był
            niedoświadczony, ale za to było bardzo wiele momentów, że umiał znaleźć wspólny
            język z zawodnikami. I teraz nabiera doświadczenia i teraz to procentuje w
            Barcelonie.
            Pozdrawiam.
    • Gość: madzis Hup Holland Hup IP: 82.160.30.* 15.07.04, 21:21
      Nie zawsze wielcy piłkarze sprawdzali sie w roli trenera,ale w przypadku pana
      van Bastena to (mało powiedzianie) dobry pomysł! Świetny piłkarz, jest młody,
      mysle że dobrze dogadywał by się z zespołem.Małe dośwadczenie z trenowaniem już
      ma, więc nie widze przeciwskazań.
    • brasilka2 Re: Marco van Basten trenerem Holandii? 16.07.04, 13:50
      Powiem w sekrecie, że Marco van Bastenowi zawdzięczam zainteresowanie piłką.
      Były to MŚ w 1990r. Ech, dobre czasy ;P
      Jeśli będzie tak dobrym trenerem, jakim był piłkarzem, to drżyjcie rywale :-)
      • Gość: Miki Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: *.aster.pl 17.07.04, 08:11
        Życzę van Bastenowi powidzenia, ale ja uważam, że przydałoby mu się większe
        doświadczenie trenerskiem, bo piłkarzem był wspaniałym, fenomenalnym albo nawet
        genialnym. I byłby dużo dłużej, gdyby nie fatalna kontuzja, jaką odniósł w II
        połowie 1993 roku ( w roku, w którym maturę zdawałem i mecz AC Milan - Marsylia
        finał Pucharu Europy był w przeddzień mojego egzaminu ustnego maturalnego z
        języka polskiego ), to byłby dużo dłużej dobrym piłkarzem. A nie słyszalem o
        van Bastenie jako o trenerze, chyba, że jestem do tyłu.
    • Gość: JA Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: *.neeet / 212.244.189.* 19.07.04, 11:31
      NAJLEPSZE POSUNIĘCIE HOLENDROW OD EURO 88
    • Gość: gizmo Re: Marco van Basten trenerem Holandii? IP: 212.160.231.* 19.07.04, 14:34
      SUPER SUPER I SUPER. VAN BASTEN TRENEREM, KLUIVERT WRACA DO GRY A HOLANDIA W
      KONCU MISTRZEM SWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka