Dodaj do ulubionych

Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi

IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 18:04
Umów trzeba dotrzymywać, jesli się taką podpisała - to trudno, trzeba PŁACIĆ.
Obserwuj wątek
    • krzychut Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi 20.12.04, 18:05
      Taka mala zlośliwość. Wiedzą, że nie może pracować jako trener dokąd mu placą
      pensję ale życzą sukcesów w dalszej pracy.
      Ale jeśli naprawdę będą mu placić pensję to wszystko OK.
      Pacta sunt servanda.
      Mimo, że Wisla dala strasznie d... z tym Dinamo.
      • Gość: haha zarzad wisly jest smieszny !!! IP: 168.208.215.* 20.12.04, 18:16
        kilka lat temu kasperczaka uwazano za zbawiciela wisly i noszono go na rekach,
        teraz placz i lamentowanie w mediach ze kasperczak rujnuje klub i zachowuje sie
        nieprofesjonalnie, zamiast skomlec trzeba bylo pomyslec nad umowa z panem
        Henkiem, na jego miejscu nie pracowalbym do konca kontraktu tylko pobieral co-
        miesieczne pobory i dzwonil do basalaja i spolki z podziekowaniami...
        • Gość: zgrzyt umów się dotrzymuje, a nie kombinuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 18:49
          umów się dotrzymuje, a nie kombinuje

Cupiał nic nie osiągnie już z Wisłą, bo widać jaką ma taktykę, tzn. TANIO, niby
          to dobrze, ale jest to też powód braku sukcesów, tyle kasy ile wyłożył
          starczyło na mistrza ale tylko u nas, a basałaje jako prezesi nie nadają się,
          chyba, że dobrze chodzą na smyczy

wzywam: Panie Cupiał oddaj Wisłę w nowe ręce, inwestorzy się znajdą
          • Gość: kibic Wisly oddajcie Wisle! IP: *.abhsia.telus.net 20.12.04, 20:11
            Popieram i dolaczam sie do apelu! Oddajcie Wisle w dobre rece, poki jeszcze
            ktos bedzie chcial ja kupic za dobre pieniadze. Od dzis akcje Wisly beda spadac
            wiec im wczesniej znajdzie sie nowy wlasciciel tym lepiej dla obecnego i dla
            klubu!
            • Gość: andrus Re: oddajcie Wisle! IP: *.medianet.pl 20.12.04, 20:21
              Buahahhaah!!! Jak to oddajcie Wisłe?!?! Niech Wisła odda Telefonice niespłacone
              pożyczki (100 mln. PLN). Wszyscy doskonale wiedzą, że gdyby nie Cupiał to Wisła
              zostałaby zdegradowana za długi do okręgówki ;-). Więc Krakusy całować rączki
              Pana Cupiała, a nie takie beznadziejne apele wystosowywać. :-D A MNIE ODDAJCIE
              ITI, ORLEN i TP SA :-D
              • Gość: zgrzyt Re: oddajcie Wisle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:26
                Wisła ma świetną markę, więc inwestorzy znaleźliby się i to za poważną kasę,
                duży koncern, duże pieniądze, i Wisła w LM
                • Gość: andrus Re: oddajcie Wisle! IP: *.medianet.pl 20.12.04, 20:35
                  Może i by się znaleźli, ale nie na spółkę która ma 100 mln. PLN długu. ITI się
                  zastanawiało nad Legią bardzo długo, a tam długu było w granicach 20 mln. PLN. A
                  to jest 1/5 tego co ma Wisła. Pozatym marka Legii jest o wiele więcej warta niż
                  marka Wisły (opieram się na badaniach przeprowadzonych chyba przez SMG KRC).
                  Więc nikt o zdrowych zmysłach nie wyłoży ponad 100 mln. PLN (długi + cena za
                  akcje, bo Wisła jest przecież SSA). To tyle w tej kwestii, czy komuś się to
                  podoba czy nie Wisła zależy od Cupiała. Jeśli Cuiał się wycofa to Wisła jest
                  bankrutem. Będzie to cud jak uda się uratować drugą ligę.
    • Gość: antypiłkarzyk I ten Cupiał to ma być biznesmen?! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.12.04, 18:20
      • Gość: Jacek Re: I ten Cupiał to ma być biznesmen?! IP: *.cs.ubc.ca 20.12.04, 18:51
        Dokladnie - jak mozna bylo podpisac taka umowe??? A Kasperczak okazal sie
        wyrafinowanym biznesmenem i tyle - pewnie mu sie nalezy, nie jestem fachowcem
        ciezko mi ocenic na ile mecze z Dynamo zawalili pilkarze a na ile trener. Nawet
        jesli to glownie jego wina, to caly ten spektakl w wykonaniu Basalaja byl zalosny.

J.
    • Gość: Tańszy Heniek Panie Basałaj - weź pan mnie!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 20.12.04, 18:22
      Jestem bezrobotny. Jeśli zarząd Wisły zgodzi się mnie zatrudnić to mogę robić
      nic za jedyne 5 tysięcy euro miesięcznie, czyli jestem tańszy od pana
      Kasperczaka cztery razy (czysty zysk!). Interesuje mnie co najmniej roczny
      kontrakt (z opcją przedłuznia). Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej oferty.
      • Gość: też heniek basałaj, ja będę robił nic tylko za tysiąc IP: *.veranet.pl 20.12.04, 19:24
    • Gość: westchnięcie Cysorz to ma klawe życie IP: 81.210.116.* 20.12.04, 18:23
      ...ale Kasperczak jeszcze fajniejsze... 20 tys ojro miesięcznie za siedzenie na
      tyłku i puszczanie baniek z werandy...

PS to jest 28 e za godzinę - i to na okrągło całą dobę. Ja za harunek wyciągam
      10 zł/godz hehehe ku..
      • Gość: mgr inz. Re: Cysorz to ma klawe życie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.04, 18:37
        ..ja mam 3,50. Za tysiac zlotych miesiecznie, moge nawet codziennie biegac do
        klubu:)
        • Gość: kinkong z wrocławia?? IP: 81.210.116.* 20.12.04, 18:41
          • Gość: Szopen Re: z wrocławia?? IP: *.net.autocom.pl 20.12.04, 19:06
            ta...no cy by tu nie powiedziec to zyjemu w buszu drodzy panstwo...jak sie ktos
            dorwie do kasy to zaraz patrzy co by tu zepsuc...nie do europy tylko na biegun
            powinni isc nasi biznessmani!
            • Gość: o ale z ciebie frustrat!! IP: *.crowley.pl 20.12.04, 19:10
            • Gość: zx Re: z wrocławia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 19:13
              Ciekawe jakie Cupiał wypłaci odszkodowanie za niemożnosć podjecia zatrudnienia
              się Kasperczaka w żadnym klubie. Ile to będzie. Cupiał mysli że jest
              cwaniakiem, a jest prostakiem. Jeśli go zawiesił to musi mieć przyczyny. A
              dlaczego nie chce zwolnić? Kasperczak jest pracownikiem - trenerem tylko w
              zawieszeniu. Ciekaw jestem jak w tej sytuacji uzasadni tą decyzję przed
              jakimkolwiek sądem pracy? Jak go nie chce to niech go zwolni. Kasperczak nie
              chce sie zwolnic. Chce pracować a Cupiał mu w ten sposób to uniemożliwia.
              Mielcarski w Wisle. Kulawik jakims szefem, Moskal kierownikiem. Ale sztab
    • Gość: ats press-vienna Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi IP: *.3.14.vie.surfer.at 20.12.04, 19:35
      niestety ,wisla krakow ma slabych fachowcow, nie obrazajac kibicow.pan
      kasperczak ,w tym momencie zgarnia kase i za zaslugi to fajnie. dla polskiej
      pilki noznej , w szczegulnosci dla wisly to sytuacja patowa .
    • Gość: Leszek Propozycja rozwiazania konfliktu IP: *.eds.net 20.12.04, 19:46
      Gdy Kasperczak byl powaznym kandydatem do reprezentacji Cupial myslal
      ze zrobil swietny interes uwiazujac go wieloletnia umowa. Ale pikarska
      fortuna kolem sie toczy i gdy kadra zaczela troche grac a Wisla dostawac
      regularnie baty w pucharach, Cupialowi zachcialo sie wykpic z umowy.
      Niestety, nie wiem jak to jest w polskim prawie pracy, ale takie skazanie
      na 'smierc zawodowa' smierdzi z daleka nielegalnoscia.
      Podaje rozwiazanie:
      Henryk Kasperczak otrzymuje oferte objecia trenera reprezentacji po
      Mistrzostwach Swiata w Niemczech lub wczesniej jesli kadra sie nie
      zakwalifikuje. Cupial zmuszony jest do wplacenia calej zaleglej sumy
      (100%) na konto PZPN, ktory z kolei przekazuje te pieniadze na szkolenie
      mlodziezy. Cupial otrzymuje 10-letni zakaz inwestowania w kluby sportowe.
    • Gość: KIBIC Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 19:52
      Cupiał tylko myślisz, żeby na krzywdzie ludzkiej się wzbogacać? Jak
      na "centusia" jesteś miałki.
      • Gość: nati Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi IP: *.chello.pl 20.12.04, 20:02
        Ciekawe jak byscie sie zachowali w sytuacji np gdybyscie podpisali super umowe
        z super fachowcem na budowanie domu a okazalby sie zwyklym panem heniem bez
        polotu. mialy byc zlote klamki a jest wielka plyta z nrd. umowa umowa ale
        trzeba miec za co placic. jak sie robote spartoli to trzeba miec honor i heniu
        nie ma honoru. Inna sprawa ze za taka kase kazdemu mozna honor zlamac.
        to jest jak w greckiej tragedii- kazde rozwiazanie jest zle- placenie
        kasperczakowi to oslabienie druzyny (minus 2-3 zawodnikow )
        nie placenie to obciach. jak widac Cupial wybral obciach
        • Gość: Jaro Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 20.12.04, 20:11
          Umowa ze "zwykłym-fachowcem-zwykłym-panem-heniem" byłaby umową o dzieło. Z
          tego, co wiem, kontrakt Kasperczaka nie jest taką umową. Otrzymanie
          wynagrodzenia nie jest uzależnione od spełnienia wcześniej założonych efektów.
          Dlatego stwierdzenie "umowa umowa ale > trzeba miec za co placic. jak sie
          robote spartoli to trzeba miec honor i heniu > nie ma honoru." jest tu jak
          strzał kulą w płot. Kasperczak domaga się jedynie należnych mu poborów, a to z
          brakiem honoru nie ma nic wspólnego
        • Gość: zgrzyt Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:29
          i Cupiał ma okazję się okreslić, czy jest poważnym biznesmenem, który
          dotrzymuje umów, czy też kombinuje jak tylko może, Ożarów już bokiem wylazł
    • homer101 Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi 20.12.04, 20:15
      Fakt że umowy należy dotrzymywać , ale pamiętajmy że umowy dotyczą óbydwu
      stron . Z jednej strony właściciel firmy zobowiązuje się płacić duże
      pieniądze , z drugiej strony trener zobowiązuje sie wejść do LM lub Pucharu
      UEFA. A tu się okazuje , że trener umowy nie dotrzymał . Dlatega nie dziwię się
      posunięciom pracodawcy
      • Gość: zgrzyt Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:30
        Cupiał ma styl TANIO, a za tą kasę jest mistrz Polski, chcesz więcej, trzeba
        zainwestować w lepszych piłkarzy
    • Gość: andrus Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi IP: *.medianet.pl 20.12.04, 20:17
      Hehehehe!!!! A ja myślałem, że większego kabaretu niż Legia ze (S)Chovanec'em i
      potem z Wdowczykiem nie da się już zrobić. A tu prosze, jaka niespodzianka :-D.
      Kasperczakowi już nie zależy, bo on wie że i tak już w Wiśle pracować nie
      będzie. A zarząd Wisły - żenada (chyba jednak Zygo niesłusznie otrzymał tytuł
      najgorszego prezesa). Podpisali zły kontrakt, to trzeba ponieść tego
      konsekwencje i wypłacić należną kasę. Za błedy się niestety płaci, zwłaszcza w
      biznesie. Kto jak kto, ale Cupiał powinien to wiedzieć. Ciekawe kiedy ta
      telenowela się skończy ;-)??
    • Gość: unclefucker nic nie robiąc, będzie otrzymywał ... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 20.12.04, 20:35
      "Kasperczak, nic nie robiąc, będzie otrzymywał miesięczne wynagrodzenie w
      wysokości 20 tys. euro"

jednym slowem status quo - co on niby robil do tej pory tym klubie? gra w
      pucharach to kompromitacja. jak ktos jest zalosnym pracownikiem to sie go
      zwalnia niezlaleznie od kontraktu - jesli kasperczak jest tak lasy na
      pieniadze, to przejdzie na wczesniejsza emeryture, co pewnie z radoscia zrobi
      bo nie ma jaj.
    • zdzicholo Re: Wisła życzy sukcesów Kasperczakowi 20.12.04, 20:55
      Przyznać muszę, że sytuacja jest dość ciekawa. I zastanawia mnie, dlaczego
      kibice w większości tak obstają za Kasperczakiem?
      Praktycznie na arenie międzynarodowej to poza pierwszym sezonem - występami w
      Pucharze UEFA, w ostatnich dwóch latach nic specjalnego nie pokazali. Poza
      dwoma spektakularnymi blamażami. W normalnych klubach słyszy sie zwykle o
      dymisji trenera. W Wiśle po porażce z Valerengą dano Kasperczakowi drugą
      szansę, której nie wykorzystał. Nie wiem co było przyczyną tych porażek, mogę
      się tylko domyślać, ale Kasperczak chyba nawet nie oddał się do dyspozycji
      klubu po takim blamażu. Czyżby było wsio w pariadku?
      Co do transferów Wisły w ostatnich latach, to na miejscu Cupiała tak bym się
      nie chwalił. Kłos, Kukiełka, Kuźba, Kwiek, Kowalczyk - jak widać cała armia
      panów K jakoś zbytnio nie zachwyciła.Do tego parę chybionych transferów można
      jeszcze dodać. A jak rozwinęli się młodzi piłkarze grając w Wiśle to aż żal
      patrzeć.

To może Kasperczak zacznie szkolić juniorów Wisły? A może rezerwy?

Z trenerami niestety różnie bywa. W jednym roku drużyna gra olśniewająco, w
      następnym w tym samym składzie, a często nawet "wzmocniona" gra fatalnie. Aby w
      następnym znowu grać super. I bąź tu mądry i pisz wiersze.

A jeszcze co do H.Kasperczaka - w ostatnich latach chyba dość często bywał
      zwalniany z pracy - niestety?
      A może na dłuższą metę nie potrafi zmobilizować piłkarzy, a że w Wisełce
      pełno "gwiazdorów" to problem jest spory.
    • Gość: pro-Ciupiał Scenariusz rozwoju sytuacji :Wisła - p. Heniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 23:04
      1. Brawo Zdzicholo. Trafiłeś w sedno sprawy.

2. Forumowicze myślą tak: zerwał Ciupiał umowę, to bierze kartę kredytową i
      przesyła na konto p. Kasperczaka 860 tys. euro (ilość m-cy x 20 tys.).
      P. Ciupiał woli zastować inną taktykę - p. Heniek ma stawiać się do pracy przez
      ww ilość m-cy i comiesięcznie wypłacać mu wynagrodzenie. P. Heniu MUSI świadczyć
      pracę. Wg Kodeksu pracy może być na 3 m-ce w roku oddelegowany do zamiatania
      stadionu i odgarniania śniegu. Nie może odmówić, bo zerwie umowę. Jak pójdzie na
      dłuższe L-4, to chorobowe będzie płacił ZUS, czyli podatnik.
      Aha p. Heniu płaci 40% podatek dochodowy.

Po 3 latach takiej pracy, p. Heniu traci swoją pozycję zawodową - wypada z
      kręgu trenerów z I ligii, czyli nie ma powrotu do pracy za jakieś godziwe
      pieniądze, bo cofnął się w rozwoju zawodowym.

3. P. Cupiał może zacząć wysprzedawać zawodników, aby spłacić długi i
      zobowiązanie wobec Kasperczaka. Czy ma szanse wyjść na prostą po takiej
      sprzedaży ? Chyba tak. To po co mu złorzeczyć ?
    • Gość: Tom Krakowskim targiem, czyli ... IP: *.icpnet.pl 21.12.04, 00:53
      ... za darmo. Mam świadomość, że tym stwierdzeniem narażam się mieszkańcom
      Małopolski, ale Krakusy to centusie. Dla nich najlepsze interesy to są te gdzie
      nie trzeba płacić, no i robią ten interes z Heniem już od dłuższego czasu.
      Najlepiej jakby odszedł za darmo, krakowskim targiem !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka