Gość: Joaquin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 04:59 SPRZEDAWCZYKI!!!! Ojć, ojć, ojć - nieładnie;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariu Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 25.06.05, 08:25 Ktos tam moze kreci, ale najwiecej teraz to chyba Tomaszewski kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gęgę Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 25.06.05, 08:53 Pan Tomaszewski w sporcie jest jak Wałęsa w polityce,nie?Po za tym za wcześnie żeby się wpisywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariu Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 25.06.05, 09:12 Wcale nie jest za wczesniej. Widac wyraznie ze polowanie na czarownice w drugiej lidze przez Tomaszewskiego to temat zastepczy, proba odwrocenia uwagi. Jest oczywiste, ze trzeba rozpoczac wszystko od zrobienia porzadku z ludzmi ktorzy firmuja ta kile i rzerzaczke w polskiej pilce, panami Listkiewiczem i Kolatorem. Niestety, wyglada to tak ze nowy inkwizytor naszej pilki dogadal sie z nimi i teraz bedzie czystka, ale nie z tymi co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.netvisao.pt 25.06.05, 11:31 Jestem kibiecem Piasta Gliwice od wielu lat, zyje sukcesami "Piastunek" i przezywam porazki. Ale w sporcie nie ma miejsca na oszustwa i ustawianie wynikow. Dlatego jestem za ostrymi dzialaniami. Popieram czystke w sporcie, nawet gdyby grozilo to degradacja mojej ukochanej druzyny do III ligi. Mam tez dwa pytania: 1. Czy jest choc jedna uczciwa druzyna w 1 i 2 lidze, w ktora "nie daloby sie rzucic biblijnym" kamieniem? 2. Czy nie lepiej robic czystek od gory, a nie od dolu? Pozdrawiam wszystkich kibicow PIASTA i pozostalych druzyn pilkarskich, nie dajmy sie oszukiwac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.netvisao.pt 25.06.05, 11:45 Pozdrawiam wszystkich kibicow, ktorym lezy na serce sprawa Polskiej Pilki. Nie chcemy ustawiania meczow, chcemy procesow dzialaczy-ustawiaczy. Na co czeka prokuratura, fiskus, etc? Dobierzcie sie do oszustow i puszkowac. Nie widzicie, jak na tle biedy w Kraju zyja dzialacze sportowi???? Mamy bezrobocie? Zrobmy kursy na prawdziwych sedziow i dzialaczy, ktorzy za normalne, przyzwoite pensje poprowadza i beda nadzorowac Polski Sport do sukcesow! Licze na dziennikarzy Gazety Wyborczej, ktorzy wyciagna wnioski z dzisiejszej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonia_Bytom! Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.ipaper.com 25.06.05, 09:34 Lapy precz od Polonii Bytom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt do Polonia bytom IP: *.devs.futuro.pl 25.06.05, 10:34 dlaczego lapy precz? kto handluje meczami niech spier**la amen. swietnie bys sie czul gdybys wiedzial ze twojn klub awansowal za kase?co bys spiewal na meczach? "kupmy nastepny dzialacze kupmy nastepny"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bytomianin Re: do Polonia bytom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:52 Ciekawe za co Polonia miałaby kupić mecz??? Człowieku nie znasz sytuacji klubu to nie pisz głupot. O ile wiem to Szczakowianka ma o wiele więcej kasy, a Polonia nie ma nawet na dzień dzisiejszy na dostosowanie stadionu do wymogów II ligi. W Jaworznie przegrano pechowo II ligę i teraz podejrzewa się Bytom o nieczyste zagrywki bo Szczakowianka ma takowe we krwi. Tomaszewski??? No cóż jest jak ci inkwizytorzy z komisji sejmowej (śledczej), którzy najpierw oskarżają publicznie (biją w bębenek), a potem - sorry jesteście OK. Ale klub jest już "(nie)sławny" w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Piasta lapy precz od Piasta I Polonii IP: *.proxnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:20 co za burak wymyslil i pakuje w gowno Piasta Gliwice ciekawe co mieli ustawic niech sie ktos zastanowi zanim obrzuci kogos blotem za to powinno sie go ukarac, a nowego trenera szczakowianki chyba piety szczypia ze zespolik spadl do 3 ligi i mniej kasiory dostanie to bruździ na Polonie Bytom wsadzic takiego co kłamie i obraza i jego zdyskawlifikowac buraka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: lapy precz od Piasta I Polonii IP: *.netvisao.pt 25.06.05, 11:50 Nie kompromituj sie! Przeczytaj, co inni pisza. Tez jestem kibicem Piasta, ale nie chce oszustw i ustawiania meczow. Zrobmy z tym porzadek. Nie bron przestepcow! Puszkowac drani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Mam nadzieje, ze to lechia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 09:46 Mam nadzieje, ze to Lechia Gdansk. Bo to nie pilkarze tego klubu wygrali 3 lige, ale chuligani z trybun i pan Klocek, prezes Pomorskiego zwiazku pilki noznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Co, boli, że Elanka nie awansowała? IP: *.chello.pl 25.06.05, 10:16 Alez wy w tym Toruniu jestescie smieszni, wszedzie szukacie winnych, tylko nie u siebie. Nie awansowaliscie, bo nie mieliscie kasy na gre w II lidze, kazdy srednio zorientowany w realiach to wie. Trzeba bylo wspomoc swoj klubik jakas kaska, a nie narzekac teraz na caly swiat. A Lechia na pewno meczow nie kupowala, ciekawe za co? W klubie nie ma cieplej wody, brakuje kasy na nowe stroje dla druzyn. A w artykule chodzi o Heko, maja mnostwo kasy i GW juz pisala o kontrowersjach w meczach z ich udzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Co, boli, że Elanka nie awansowała? IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.06.05, 15:08 Slask Wiselka Lechia Gdansk !!!! Szkoda ze Motor nie wszedl do II Ligi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gó.. Re: Co, boli, że Elanka nie awansowała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:51 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > Slask Wiselka Lechia Gdansk !!!! Mnie też się wydaje, że te kluby są zamieszane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Co, boli, że Elanka nie awansowała? IP: *.acn.waw.pl 25.06.05, 16:14 Skoro Lechia nie ma ciepłej wody, pieniędzy na stroje itp to po co chce grać w II lidze???Może lepiej kopać sie w III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic z Pomorza Re: Mam nadzieje, ze to lechia IP: 213.76.140.* 25.06.05, 18:31 Zgadzam sie z przedmówcą!! Jak się przeanalizuje mecze Lechi to łatwo zauważyć że wygrali wiekszośc w koncówkach meczów.Do tego kilka wymuszonych walkowerów.Byłem na jednym meczu Lechi w końcówce meczu napastnik Lechi przyjął pikę ręką w polu karnym gdy ta odskoczyła to sie położył no a sędzia gwizdnął karny:)). Co więcej wiem żę władze klubu bardzo długo wachały się czy mecz ma się odbyć bo to komendant wojwódzki życzł sobie specjalnych zabespieczeń , to szpital to inne instytucje mimo że jeszcze oba kluby wówczas były w sasiedztwie tabeli to prezes był bliski dania walkoweru dla Lechi to podobno koszt 2 tyś. Organizacja tego meczu kosztowała ok 15 tyś a wpływy max. 10. Warto się jeszcze przyjrzeć awansowi Lechi do III ligi przecież weszła w ten sam sposób. Druzyna konkurująca musiała podłozyć ostatnie mecze ze strachu o własne zdrowie. Ciągłe pogruszki kibiców o których mozna było przeczytać w pomorskiej prasie. Po tym większoć zawodników przeniosłą sie od innej druzyny z którą weszli do 3 ligi.Cieszę się że mamy II ligowca z pomorza ale naprawdę to nie wychowawcze.I nikogo rozsadnego nie przyciągnie do polskiej piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcepan Re: Mam nadzieje, ze to lechia IP: *.tvk.torun.pl 26.06.05, 13:40 Lechia nie musiała przekupywać nikogo, oni w innym sposób wygrali ligę. Dzięki kibicom-bandytom, którzy zastraszali rywali i działaczom gdańskiego związku piłkarskiego. Taka ciekawostka.. jeden z zespolow 3 ligi dostal propozycje nie do odrzucenia, zeby oddal bez gry punkty lechii... kiedy nie nie zgodzil sie na to, dostal kilka walkowerow... wiem tez co bylo dalej, ale nie powiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: Mam nadzieje, ze to lechia 27.06.05, 12:23 Buahahahahaha, marcepan i gość z Pomorza: wasze wpisy mnie rozbawiły do łez, jeśli uważacie, że Lechia kupowała mecze to jesteście żałośni, Lechia ledwo wiązała koniec z końcem, czerpiecie wiedzę nt. temat z "GW" gratuluję Wam panowie, przyjedźcie do Gdańska i poznajcie środowisko, ludzi związanych z Lechią i wyciągnijcie wnioski bo w internecie zgrywacie mądrale, żal mi was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tl Nie chce nic sugerowac, ale pamietam jak... IP: *.magma-net.pl 25.06.05, 09:47 ... trener Polonii powiedzial w jednym z wywiadow, ze Polonia "zrobi wszystko" by awansowac do 2. ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnnie rep Re: Nie chce nic sugerowac, ale pamietam jak... IP: *.w83-196.abo.wanadoo.fr 25.06.05, 09:58 no jasne i zaplacili szczakowiance za bramke w 94 minucie ktora dala awans tak? puknij sie w glowe kto by tak ryzykowal jakby ustawiali to u siebie by bylo 2:0 a na wyjezdzie 0:0 albo cos w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomol Re: Nie chce nic sugerowac, ale pamietam jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:49 nie chce nic sugerować, ale uważam, że.... mieszkasz w Jaworznie ;-( Pierwszy niepodpłacony baraż i Szczakowianka przegrywa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki nic nikomu nie udowodnia IP: 62.233.231.* 25.06.05, 10:13 tak jest zawsze ze z duzej chmury maly deszcz!! troche pogadaja i z braku dowodow sie to rozejdzie po kosciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok moze Heko? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.05, 10:18 nie mial bym nic przeciwko i jakos najmniej bym sie martwil a zamiast nich powinien baraz pomiedzy Tlokami i Motorem albo nawet bez barazy Motor/wyjasniam dlaczego:otoz obie drozyny zdobyly wprawdzie taka sama liczbe pktow ale jakby sie okazalo ze chodzi o ta drozyne i udjelo pkty Tlokom i Motorowi z Heko to wtedy pierwsze miejsce samodzielnie zajalby Motor/ nie ukrywam ze nie mam dowodow a jedynie informacje ktore moga sugerowac pewne wydarzenia moze sie okazac ze nie o ta drozyne chodzi albo ktos krecil bardziej NA PEWNO NIE JEST TA DROZYNA SLASK i mysle ze na 90 proc Lechia.Druga bardzo prawdopodobna opcja ktora tez mi sie nasuwa to Drweca i MOZE JEST TO NAWET BARDZIEJ PRAWDOPODOBNE NIZ HEKO HEJ SLASK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Pedro ZAWINILI PREZESI, PŁACĄ KIBICE. SUPER! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:35 Niech p. Tomaszewski wróci lepiej do pisania swoich felietonów. Także są beznadziejne, ale przynajmniej nikomu nie szkodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nhj do pedro IP: *.devs.futuro.pl 25.06.05, 10:36 strach dupe ci sciksa ze kogos zlapia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosip Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:52 Proponuję oglądnąć mecz Polonia Bytom- Polar Wrocław[zaległy] 3 : 0.Dwa karne z kapelusza podyktował sędzia ! W doliczonym czasie gry ! W pierwszym meczu wygrał Polar 2:1,w tym meczu bardzo "udzielał" się słynny już sędzia i szef Śl.O.Z.P.N. - M.DUSZA !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keeper chodzi o Heko Czermno , bankowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:06 o ich przekretach glosno bylo za nim jeszcze awansowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: chodzi o Heko Czermno , bankowo IP: *.pul.tke.pl 26.06.05, 16:46 zgadza sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDY CO MA DO TEGO ARTYKUŁU POLONIA BYTOM ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:50 .. CHYBA TYLKO TYLE ŻE GRALIŚMY A AFEROWIANKĄ . POLONI NIE STAĆ NA PRZEKRĘTY. POLONIA MA TRADYCJĄ, ODDANYCH PIŁKARZY I PRACOWNIKÓW, SUPER TRENERA I PREZESA ORAZ NAJLEPSZYCH KIBICÓW - DLATEGO AWANSOWALIŚMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: CO MA DO TEGO ARTYKUŁU POLONIA BYTOM ? IP: 213.25.173.* 25.06.05, 12:12 NO I MA JESZCZE FANTASYCZNY STADION Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomol Re: CO MA DO TEGO ARTYKUŁU POLONIA BYTOM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:55 Może to, że autor tego artykułu mieszka w Jaworznie??? Nie wiadomo do końca o co chodzi to zestawiono obie wypowiedzi nowego trenera Szcza. i człowieka z innej planety Tomaszewskiego, a ten ostatni chłopak żyje w Matrix-ie (czyt. wybrał złą pastylkę i podąża za białymi króliczkami, które mu się majaczą). Ogólnie fajnie, że niegdyś niezły bramkarz nie startuje na fotel Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomol Re: CO MA DO TEGO ARTYKUŁU POLONIA BYTOM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:58 acha... zacząłęm przeglądać archiwalne mecze orłów Górskiego, czy może w młodości nr1 w polskiej bramce nie uderzył, w którymś z meczów głową w słupek (to by wiele tłumaczyło). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANEK Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:55 SZANOWNY PANIE JANIE TOMASZEWSKI ! POWINIEN PAN PAMIĘTAĆ , ŻE ZA PPÓBY POMÓWIENIA , KTÓRE POWODOWAŁYBY UTRZYMANIE W LIDZE TEŻ NALEŻAŁOBY TAKI ZESPÓŁ RELEGOWAĆ KLASĘ NIŻEJ.MOŻE BOWIEM DOCHODZIĆ DO PRÓB UTRZYMANIA ZESPOŁU WŁAŚNIE W TAKI SPOSÓB. POZA TYM CZY NIEUWAŻA PAN , ŻE NALEŻAŁOBY ZAMKNĄĆ WSZYSTKIE LIGI...ZE SPORTOWYM POZDROWIENIM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek a korupter kielce? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.06.05, 13:46 za ubiegłoroczny awans do II ligi korupter kielce powinien wylądować w IV lidze. kilkanaście karnych z kapelusza w sezonie, w tym siedem czy osiem w przedziale minut 83-95 to już lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajmij się sobą Re: a korupter kielce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:59 Jasne. Tych karnych było chyba z .... . Tylko, że w ówczesnym sezonie karnych dla Korony było kilka. A Rzeszów nie awansował, bo był gorszy, nie umiał sobie wywalczyć na boisku, a w barażach dał dupy i ci z tego powodu wrzód na pysku wyskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: a korupter kielce? IP: *.globit / 195.117.63.* 25.06.05, 21:35 wara od KORONKI chłopku z dalekiego wschodu a kuropatwy mojżeszów znowu nie awansowały i za rok 4 liga powinni tą wieś do ukrainy przyłączyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: a korupter kielce? IP: *.pul.tke.pl 26.06.05, 16:49 ty pedale z kielc, sam mieszkasz na wsi, a ta wasza korona sie doczeka sprawiedliwosci i wyladuje gdzie jej miejsce, juz sie zakonczy ustawianie spotkan. i co dumny jestes z korony ze awansowala z roku na rok przez krecenie lodow,a nie przez dobra gre? Odpowiedz Link Zgłoś
tusiu2003 PZPN kręci wały 25.06.05, 14:39 Szykuje się nowa afera PZPN grozi degradacją i to zapewne śląskiej drużynie za co oni nas tak nie nawidzą za to że mamy perspektywy i zawodników?? A od Piasta to już wara. Każdy kto chodził na mecze Gliwickiej drużyny dobrze wie żę to nie Piast kupował mecze a co najwyżej sędziowie robili co w swojej mocy by spadli z 2 ligi.(chociaży mecz z podbeskidziem czy kujawiakiem). Mam tego dość. Powinno się zmienić skład PZPN i wywalić Tomaszewskiego bo jego historyjki są coraz mniej ciekawe a wręcz absurdalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.netvisao.pt 25.06.05, 15:07 Skoro Rywin (Nikolski, Jakubowska, Kwiatkowski, Czarzasty)chce kupowac ustawe w sejmie, to czemu Polonia Bytom nie moze kupic meczu? Chcemy demokracji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek i Adam Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.netvisao.pt 25.06.05, 15:12 Bronimy Pana Jana Tomaszewskiego, wspanialego bramkarza i znawcy futballu. On chce uczciwej pilki, podobnie jak wiekszosc kibicow! Ale bez naszego wsparcia bedzie mu trudno pokonac machine zla i oszustwa! Panie Janku kibice Piasta Gliwice i Lechii Gdansk sa z Panem! Dziekujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: II liga. Degradacja za przekręty? IP: *.netvisao.pt 25.06.05, 16:56 Podobaja mi sie kibice, ktorzy chca zrobic wszystko, by oczyscic sport z przekupstwa, oszustw, ustawiania spotkan. Odnowe zacznijmy od gory, od zarzadu PZPN. Panie Listkiewicz, niech sie pan nie trzyma stolka prezesa, skoro przez tyle czasu nie zauwazyl Pan tego co sie dzieje w polskiej pilce noznej. Co Pan zrobil dla wyjasnienia oszustw? Pan tez jest za to winny, bo udaje Pan, ze nic zlego sie nie dzieje na polskich boiskach. Popieram uczciwych kibicow drugoligowych, walczmy z przekretami naszych dzialaczy. Na taczki i do wiezien ze skorumpowanymi "ludzmi sportu"!!! Brawo dla Jana Tomaszewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom II liga na bank była ustawiana IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.06.05, 17:57 Wiem to od kumpla, który w bukach miał zawsze "pewniaki" na II ligę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobolobo Re: II liga na bank była ustawiana IP: *.cable.ubr03.camd.blueyonder.co.uk 25.06.05, 21:45 Moim zdaniem to HEKO Czermno, od poczatku sezonu na podkarpaciu huczalo o tym, ze w tym sezonie na 100% wchodza. Wogole w tej grupie 3 ligi w ostatnich 3 latach chyba tylko Cracovia weszla uczciwie, co widac po tym, ze nawet teraz ci pilkarze graja w 1szej lidze, Kolporter z kolei zasluzyl sobie na nazwe Korupter... Nie wiem co, ale jest cos(ktos) w tej grupie, co sprawia, ze ustawianie meczow jest latwiejsze niz gdziekolwiek indziej:) Hmm, w sumie aresztowany Krzysztofer Zdunek chyba tez jest ze Stalowej Woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: II liga na bank była ustawiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:21 A Cracovia to nie ustawiała w III lidze? Miała kilka meczów pod rząd u siebie z "różnych" powodów. Doszło do tego, że płaciła innym klubom za zwycięstwo z Koroną. Koronie też łatwo nie było awansować. W Lublinie przed meczem z Motorem do sędziów podszedł Grzegorz Kurczuk (były Minister (NIE)Sprawiedliwości) - zagorzały fan Motoru. Nie trzeba się więc było dziwić, że Korona przegrała ten mecz w kontrowersyjnych okolicznościach, a Lubelski oddział TVP nie chciał udostępnić zdjęć kieleckiej TVP. Odpowiedz Link Zgłoś