Gość: Hans Klos IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.05, 09:44 Przed trybunal europejski z komikami z UEFA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdzislaw Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:58 sukac czechow sukac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ven Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:01 faktycznie dla mnie to skandal, chociaz naprawde lubie Liverpool, to uwazam, ze nie powinni oni korzystac z rozstawienia - jak sa na tyle dobrzy, zeby przejsc silniejszych przeciwnikow to ok, jak nie - coz, nikt nie powie, ze obronca nie mial szansy bronienia trofeum...to po co ta szopka z gra od pierwszej rundy, skoro wiadomo, ze dwie pierwsze przejda w cuglach, a teraz maja na tacy podana trzecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Król "Łosoś" UEFA za dobre wynagradza,a za złe karze. 4 Aspekty IP: *.dsl.mindspring.com 02.07.05, 15:49 Gość portalu: ven napisał(a): > faktycznie dla mnie to skandal, chociaz naprawde lubie Liverpool, to uwazam, > ze nie powinni oni korzystac z rozstawienia - jak sa na tyle dobrzy, zeby > przejsc silniejszych przeciwnikow to ok, jak nie - coz, nikt nie powie, > ze obronca nie mial szansy bronienia trofeum...to po co ta szopka z gra od > pierwszej rundy, skoro wiadomo, ze dwie pierwsze przejda w cuglach, a teraz > maja na tacy podana trzecia... Ven nie masz racji! Po pierwsze - Skandalem nie jest to, że Liverpool gra w LM, tylko to że Anglia ma w niej 5 zespołów (nie powinien grać Everton). Kilka lat temu Real był w takiej samej sytuacji i Hiszpanie złosili Królewskich zamiast czwartej drużyny w lidze. W tym roku cwaniaczki Anglicy zagrali vabank, zgłaszając Everton - po prostu odbili piłeczkę i powiedzieli, żeby decydowała UEFA, skoro nie było odpowiedniego (czytaj sensownego) paragrafu. Według mnie salomonowym rozwiązaniem UEFA mogło być nakazanie FA rozegrania barażu między Evertonem i Liverpoolem przed III rundą el.LM (np. w czasie II rundy el.LM). Po drugie - Rozstawianie drużyn działa w dwie strony - nietylko ochrania Liverpool przed wcześniejszym wyeliminowaniem, ale też i inne dobre kluby przed wyelinowaniem przez Liverpool. W tej sprawie UEFA mogłaby zadać pozostałym rozstawionym klubom metoryczne pytanie "Kogo wolicie żebyśmy rozstawili: Slavię czy Liverpool" i ewentualnie poddać je głosowaniu. Jestem pewny, że 100% głosowałoby za Liverpoolem, więc po co się ośmieszać i po co ta dyskusja. Trzeci aspekt to to, że Slavia nie miała po prostu farta, aby być rozstawioną - a raczej nie miała go aż tak dużo, bo nie byłaby również rozstawiona np. gbyby: - Liverpool zajął 4.miejsce w lidze i nie zdobył pucharu, - Valencja była czwarta w lidze hiszpańskiej zamiast Betisu, - w lidze włoskiej zamiast Udinese, czwarta była Roma, Lacio, Parma lub inna lepsza drużyna. Liga Mistrzów jest i powinna być elitą europejskiej piłki klubowej. Trzeba na nią zasłużyć, a nie zająć tylko odpowiednie miejsce w swojej narodowej lidze. Więc niech się Czesi cieszą, że mają Spartę w fazie grupowej. Czwartą ważną dla polskich kibiców sprawą jest to, że Wisła nie będzie grać w II rundzie el.LM. - większość się cieszy, ale warto zwrócić uwagę, że tę rundę zawsze wszystkie polskie zespoły (nietylko Wisła, ale również Legia a nawet Polonia) przechodzą "z palcem w kiszce (stolcowej)" i inkasują 0.5 punktu do rankinku UEFA - a to nie jest mało, bo często o zajmowanej pozycji decydują dziesiąte części punktu. Chociąż znając Wisłę (jej porażki z amatorami z Norwegii i Gruzji w Pucharze UEFA) to niezła loteria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Oglądacz A ja Liverpoolowi, żeby wyeliminował Slavię! IP: *.dsl.mindspring.com 02.07.05, 15:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hube Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: *.toya.net.pl 02.07.05, 10:22 Równi i równiejsi, wy równiejsi siarap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jołmen Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: *.wroclaw.mm.pl 02.07.05, 10:28 skandal, nie pierwszy w wykonaniu UEFA (patrz: kary dla Włochów i dla Wisełki) make money make money money Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bat_na_Steca Ja na momencik, Stec się nie znalazł IP: 82.160.249.* 02.07.05, 10:50 od wczoraj go nie ma, gdzie go szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-stek A kto za nim tęskni? Kto go czyta? IP: *.dsl.mindspring.com 02.07.05, 15:58 Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy F*CK OFF biedaki, tu krezusi robia interesy! 02.07.05, 11:08 wszystko w gleboko sportowym duchu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos racje ma slavia, ale liverpool tez powinien grac IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.07.05, 11:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:02 gdyby na miejscu Slavii była np Barcelona, Milan lub inny "wielki" klub jestem pewien że decyzja byłaby inna a tak można kosztem "mniejszego klubu" i jego kibiców realizuje się całkiem niesportowe cele. Należy o tym pamiętać jak znów usłyszymy o sportowej rywalizacji .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Sprawiedliwość Bogatszych, UEFA do piachu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:25 Jak rzucają nożami we Włoszech to zamyka sie stadion na 3 mecze, a Wisłę wyrzuca sie za to na 3 lata!!! Sprawiedliwość Bogatszych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: 62.233.230.* 02.07.05, 12:47 Jacy oni naiwni. Uefa tak tylko powiedziała że nie chcą tego zrobić kosztem kogoś innego. To tak naprawdę nie miało to znaczenia. Od początku było wiadomo, że jakiś klub na tym straci. Pytanie było który. Ja sie tylko ciesze że nie padło na Wisłe Kraków i Wiślacy będą grali od razu od 3 rundy el. LM. Uefa sie niczym nie przejmuje a na pewno nie przejmuje sie głosem zespołów pokroju Wisły czy Slavii. Marketing rządzi. Także w piłce jak widać są równi i równiejsi co w kontekście wyczynów szalikowców Interu na San Siro czy Romy w Rzymie w LM tylko to potwierdza. Najlepiej gdyby dali se spokój z protestem bo tyko marnują czas. Uefa to taki dobry wujek co to myśli że zawsze ma jakieś wyjście nawet z najbardziej patowej sytuacji tylko że nie za dobrze jej to wychodzi. Wisła Kraków w LM 2005/06 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qnk Życzę Slavii, aby w 3 rundzie wyeliminowała Lpool. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:54 Szanse są małe, poza tym lubię Liverpool, ale z całego serca życzę Slavii, aby w 3. rundzie trafiła na the Reds i ich wyeliminowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Oglądacz A ja Liverpoolowi, żeby wyeliminował Slavię! IP: *.dsl.mindspring.com 02.07.05, 15:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryk Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:55 no i wydymali pepików angole i spółka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feedor Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:05 Powiem tylko tyle: WALIĆ BOGATYCH !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Rowni i rowniejsi . widac kto wazniejszy wg uefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:20 my tez powinnismy protestowac bo nam tez to sie moglo zdarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borek Re: UEFA odrzuciła protest Slavii Praga IP: 82.160.249.* 03.07.05, 19:25 CiEkaWe Co Na To sTeC? Stec? Co ty na to? Stec... stec... Odpowiedz Link Zgłoś