Dodaj do ulubionych

Chlopcy do bicia

IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.06, 23:50
Mecz Portugalczykow z Angola, jak i wczesniej rozgrywane mecze Trinidadu ze
Szwecja i Wybrzeza Kosci Sloniowej z Argentyna dobitnie pokazuja , ze nie ma
slabych druzyn. A tzw. chlopcy do bicia, jak o wyzej wymienionych druzynach
Angolii WKS i Trinidadu,
wyrazono sie w polskiej prasie, sprawiaja duze trudnosci swoim rywalom.
Chcialbym aby polska druzyna w koncu sie pozbierala i w meczu z Niemcami
pokazala na co ja stac, czego jej serdecznie zycze. Nie zapisujcie sie w
pamieci polskich kibicow jako chlopcy do bicia.

Obserwuj wątek
    • decitos Re: Chlopcy do bicia 11.06.06, 23:56
      Trynidad miał dużo szczęścia w meczu ze Szwedami, a Angola przegrałaby dużo
      wyżej, gdyby Portugalczycy zagrali na maxa.
      Dla mnie to słabe zespoły. Oglądałem dokładnie wszystkie mecze i nawet Polacy
      zagrali lepiej niż Angola.
      • Gość: Bobrza Re: Chlopcy do bicia IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.06, 00:17
        Trudno sie zgodzic z ta opinia. Wymienione zespoly wykazywaly wole walki,
        ktorej zabraklo pilkarzom polskim. Ogladalismy mecz Polska - Ekwador jeszcze
        dwa razy - analizujac elementy gry Polakow. Przykre ale prawdziwe, polska
        druzyna przegrala na wlasne zyczenie. "...Kiedy w Polsce o sprawach pilki
        noznej zaczna decydowac fachowcy? Dlaczego do reprezentacji nie powolano
        bardziej ambitnych pilkarzy , chociazby Dudka czy Piechny? Piechna moze nie
        jest sprinterem, ale umie strzelac gole. Czy w tak duzym kraju jak Polska nie
        ma prawdziwych z krwi i kosci pilkarzy? Szkoda, ze Jelen i Brozek nie grali od
        poczatku.Przy takim stylu gry nie wygralibysmy ani z Togo ani z Trinidadem..."
        To najlagodniejsze slowa krytyki i pytania stawiane po przegranym meczu.
        Goryczy kibicow nie ma sie co dziwic. Niewatpliwie naleza sie im slowa uznania
        za wspanialy doping, lecz rozczarowanie i zal jest wielki. Najwiekszy zal maja
        do trenera Janasa, za lekcewazenie slow krytyki padajacych pod jego adresem
        przed Mundialem i arogancje. "... panie wyszedlem bo nie chce dostac zawalu.
        Jechalismy cala noc, a tu co kpiny. Eh szkoda gadac. Janas to sie nadaje ale
        do..." Tak skomentowal wystep polskiej druzyny jeden z polskich kibicow.
        Przykre? Ale prawdziwe.
        • decitos Re: Chlopcy do bicia 12.06.06, 00:21
          Jestem w stanie się zgodzić, że Angola zagrała z większym zaangażowaniem. Mimo
          wszystko większość piłkarzy z tego zespołu ma kiepskie umiejętności i jestem
          zdania, że gdyby doszło do meczu Polska-Angola, mielibyśmy większe szanse na 3
          punkty, nawet w tak kiepskiej formie. No ale lepiej już nic nie mówię, bo z
          Ekwadorem też miało być do przodu.
          • Gość: Bobrza Re: Chlopcy do bicia IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.06, 00:34
            Z pewnoscia pilkarzom Angolii, WKS czy Trinidadu brakuje jeszcze
            umiejetnosci, lecz udowodnili, ze brak umiejetnosci nie jest przeszkoda w
            rozegraniu dobrego meczu i przegraniu z honorem. Wlasnie ogladmy na DVD
            powtorke meczu Portugalczykow z Angola. Nie mieli Portugalczycy latwego
            zadania. Nawet ich wlasni kibice wygwizdywali.
            • decitos Re: Chlopcy do bicia 12.06.06, 00:54
              Wygwizdali ich, bo odpuścili sobie. Zamiast rozstrzygnąć mecz już w pierwszej
              połowie, nastawili się na indywidualne popisy i grę na stojąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka