Dodaj do ulubionych

Koniec pieniędzy w Legii?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:56
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: wyar Koniec pieniędzy w Legii? IP: *.net.autocom.pl 15.03.07, 10:02
      No cóż, nagonka na Wdowczyka ze strony "GW" się zaczęła... :-) Żenujące to
      trochę, ale warto poszperać w archiwum "GW" i zobaczyć, jak rozpływała się w
      zachwytach nad nim "dziennikarska paczka" "Wyborczej" wtedy, kiedy zdobywał
      tytuł. Dzisiaj to żenujący facio, ale niech no tylko wygra z Bełchatowem i
      obroni tytuł - wtedy byłyby jaja ;-)
      • Gość: kowi Re: Koniec pieniędzy w Legii? IP: 172.16.4.* 15.03.07, 10:09
        Wdowczyk to w końcu trener, który zdobył mistrzostwo z Polonią i Legią, więc
        papiery chyba ma, nie wiem kto jest odpowiedzialny za transfery, ale wydaje mi
        się, że po prostu coś się pochrzaniło, ponieważ ostatni mecz Legia przegrała w
        stylu, no właśnie bez stylu. Jedenastu nierozumiejących sie piłkarzy biegało
        sobie po boisku i nie było w stanie nic zrobić, nie żal mi Legii, całe to
        napinanie się na mistrzostwo jest coraz bardziej śmieszne, a napinanie się
        dziennkikarzy wyborczej to nic innego jak patrzenie na wyniki i trzeźwa ocena
        pracy Wdowczyka.
        • Gość: borsuk Wdowczyka ktoś wybierał, nie? Na zakupy ktoś się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:36
          zgadzał, a pierwsi właściciele. To chyba do nikogo pretensji nie mają. Co to kogo obchodzi, czy chcą wydawac czy nie? niech nie wydają i tyle. Niech wpakują kasę w cos bardziej dochodowego. Co mnie to obchodzi? Niech spadna do trzeciej ligi.
          • Gość: pokoloko Cupiał może sobie nasr.. na Wisłę a Wejchert z Wal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:39
            terem na Legię. Nie po to się kupuje klub, żeby przynosił dochody, szczególnie jak się na tym nie zna. To rozrywka dla bogatych z fantazją a nie dupościsków.
            • znajomy_jennifer_lopez Ależ Legia i Wisła są bardzo bardzo potrzebne 15.03.07, 11:11
              Kluby wychowują sobie 'gwiazdy', te rzeczywiście niezłe opychaja na Zachód a reszte? Reszte zawsze mozna okazyjnie opchnąć frajerom z Łazienkowskiej i Reymonta którzy wywalą za nie kupe szmalu. Niestety frajerów którzy dużo płacą za g... odkryli też inni - trzeba ograniczyć tę 'nieuczciwą' konkurencję z Ameryki Płd ;-)
        • annakrystyna Re: Koniec pieniędzy w Legii? 15.03.07, 11:27
          Za transfery odpowiada dyrektor sportowy, którym do niedawna był Wdowczyk. Tak
          więc, wychwalany przez ciebie Wdowczyk jest odpowiedzialny za wrzucone w błoto
          pieniądze.
      • crogool Koło fortuny 15.03.07, 10:29
        Yep, dużo bardziej od publicystów GW, skuteczni są dziennikarze sportowi
        "Gazety". Nie jednego trenera/selekcjonera zdążyli powołać/odwołać.
        Potwierdza się też (niestety) zarzut, że portal (sport.pl, gazeta.pl) staje się
        dodatkiem do oficjalnych i mniej oficjalnych witryn Legii. Jakkolwiek daleko mi
        do sympatii z kibicami Legii, myślę, że nie do końca im to pasuje. W sprawy ich
        ukochanego zespołu zdążyli się już w**lić wszyscy możliwi redaktorzy, działacze,
        "bisnesmeni" a oni traktowani są jako sprawa poboczna. No bo po co komu
        ryzykowna pod względem zachowania grupa? Legia ma być przekształcona w sprawnie
        działającą maszynkę, twór marketingowy, lokalnych Galacticos ;)
        Rozumiem - tak działają wszystkie poważne firmy. Tylko one były budowane przez
        lata i raczej nie na zasadzie "Ok, wypad, nie mieścicie się w naszym rozumieniu
        grupy docelowej". Kolejna kwestia - w warunkach zaścianka piłkarskiego jakim
        jest Polska, na tym zadupiu kulturalno-cywilizacyjnym, taki eksperyment nie
        wyjdzie. Laaaata ciężkiej pracy, laaaata zmian - również w prawie, zasadach
        finansowania, mentalności ludzkiej.
        ... i na koniec z krakowskiej beczki: nie taki ten Cupiał zły jak sobie go
        malowałem. Ten uczciwie bulił dłużej niż ITI, przełknął nie takie rozczarowania.
        • wyar Re: Koło fortuny 15.03.07, 11:04
          crogool, no zgadzam się co do jednego zdania. Dodałbym jeszcze jedno, sam nie
          wiem, czy pół-żartobliwie, czy poważnie... Odnoszę jednak wrażenie, że piłka
          nożna najgorzej "się reformuje" z wszystkich dyscyplin w tym kraju (inne wszak
          mają sukcesy olbrzymie) nie tylko dlatego, że ma największe struktury - stąd
          największa bierność. Niestety, środowiska piłkarskie to też najmniej
          inteligentne qwora, które z reguły "wymyslają proch" wówczas, kiedy na świecie
          dawno już przebrzmiały zeń salwy... Dochodzą do tego "talenta" biznesmenów (jak
          Walter i Wejchert, jak Ptak, jak Cupiał ) - tych , którzy dzięki sprzyjającym
          zbiegom okoliczności dzisiaj moga zostać traktowani jako "arbitrzy elegancji" w
          środowiskach biznesowych ( "Jaki klub Kaziu masz ? Ja ? Czerwonych Psiadupę, a
          Ty ? Czarnych KociąPipę"). Tak jak rozwiewa się dla mnie mit o "wspaniałych i
          wykształconych menedżerach z Polski" w każdej firmie, w jakiej pracuję - bo
          "przypadki" to lepsze, niż te z wyścigu plemników, niełusznie zwanego
          szczurzym... Pozdrowienia z Krakowa
    • Gość: KSP KSP KSP to super znowu będą derby IP: *.jjs.pl 15.03.07, 10:20
      i może lepiej wypadniemy niż ostatnio
    • baretto wdowczyk do niczego się nie nadaje 15.03.07, 10:39
      i to nie jest zdanie GW tylko moje i takie było zawsze
    • Gość: TERAZ MY Górnik Z Walter for Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:45
      Nic nie dawać na złamasów i sprzedawczyków oddajcie 15 majstra z 1994r.legio
      szmato co ty nato.
    • Gość: spokojny hmm ciekawe....... IP: *.a1.net 15.03.07, 11:55
      Ciekawe ze od kiedy rozdmuchano sprawe korupcji juz legi nie idzie co?A na
      czele ligi sa druzyny ktore malo niedawno znaczyly,ale to pewnie przypdek nie?
      Legia byla cienka zawsze,no ale ze to klub ze stolicy no to wiadomo......Nie
      bedzie kasy to i moze zadym nie bedzie.W sumie mieszkancom W-wy chyba na reke
      nie?
      • Gość: james Re: hmm ciekawe....... IP: *.mimuw.edu.pl 19.03.07, 09:48

> Ciekawe ze od kiedy rozdmuchano sprawe korupcji juz legi nie idzie co?A na
        > czele ligi sa druzyny ktore malo niedawno znaczyly,ale to pewnie przypdek nie?

to chyba "strzal kula w plot", nie wierze ze Legia, czy Wisla kupowaly mecze

pamietaj tez, ze wsrod druzyn zamieszanych w kupowanie
        znajduje sie wicelider - pewnie niedlugo nazywany jako Zaglebie L.

pozdrawiam
    • Gość: Amrik Taki klub jaki stadion IP: 167.127.24.* 15.03.07, 12:18
      Miejsce Legii to niestety srodek tabeli, mowie to z przykroscia. Ta druzyna
      jest po prostu slaba, ale za to o rozbuchanych pretensjach i o wiele
      przesadzonych pensjach. Na poczatku kazdego sezonu wydaje im sie ze przez
      przypadek nie sa w LM na stale, ze tam jest ich miejsce i ze tym razem to juz
      na pewno. Potem trafiaja na jakas Austrie i sen o potedze sie konczy. Przykre
      ale prawdziwe.
    • Gość: spokojny ciency IP: *.a1.net 15.03.07, 12:41
      Mam okazje ogladac owa austrie na stadionie sa tak ciency ze az dziw bierze
      ze czolowy polski klub do niedawna ,z nimi odpada oni sa co najwyzej na
      poziomie 2polskiej ligi no ale maja super stadionik no a legia sie jeszcze nie
      dawno zadaszala dopiero moze i to jakis wyznacznik ale i tak to swiadczy
      najgorzej jak moze o dzialaczach.Ale za to jak sie w tv modrza,a najlepiej jako
      ex eksperci do druzyn zagranicznych.A ich umiejetnosci i wiedze praktyczna
      widac w rodzimej lidze ajak to jest wie kazdy.Zalosne.
      • Gość: gal baranie IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 15.03.07, 15:41
        jakby liga austriacka byla na poziomie 2 polskiej to by nie wygrywala
        regularnie z Legia w pucharach pomysl durniu zanim cos napiszesz I poga polska
        jest slaba a 2 jeszcze gorsza.
        • artur74 Liga austriacka lepsza od polskiej? żartujesz? 15.03.07, 17:50
          Reprezentacja Polski złożona z piłkarzy grających w polskiej lidze nie powinna mieć większych problemów z pokonaniem reprezentacji Austrii!
          Problemem jest natomiast głównie nastawienie polskich drużyn w pojedynkach w europejskich pucharach...czy Zagłębie Lubin jest na tyle słabe, by przegrywać z białoruskimi drużynami? Nie sądze a mimo to przegrało jesienią.
          W klasyfikacji UEFA liga austriacka leży prawdopodobnie tuż za OE, chociaż fakt, robimy ostatnio wszystko, by wyprzedziła Nas nawet Gruzja...;-(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka