Dodaj do ulubionych

Dobry pomysł, zły pomysł: Wstań, unieś głowę i ...

IP: *.chello.pl 07.06.07, 09:41
fakt jest taki że gramy jeszcze z portugalią, serbią, finlandią. ale przecież oni między sobą też gdzieś muszą zgubić punkty
portugalia choć wydaje sie poza zasięgiem to nie jest murowanym faworytem
myślę że wyjdzie portugalia i my
Obserwuj wątek
    • Gość: ludzio Co do Bronowickiego,to byl jednym z najlepszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:31
      Polaków.Dobrze bronil,wlaczal sie do akcji na skrzydle.Ale rozumiem ze pasowalo
      wam zrobic porownanie z meczem z Portugalia,a Bronowicki pasowal do tego jak ulal...
    • Gość: Gregoff Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Wstań, unieś głowę IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.07, 10:33
      Nie wierzę. Możecie mnie cytować i mówić co chcecie, ale nie mamy ŻADNYCH SZANS
      na awans. Dwa następne mecze przegramy i się skończy. Skoro Polacy nie potrafią
      wykorzystać podanemu im na tacy zwycięstwa. Sytuacje precież były!!! To wygrają
      kiedy już nie mają wyboru i to z drużynami o niebo lepszymi od naszych rywali.
      Takie cuda się w Polsce nie zdarzają. Serbia jest po prostu lepszą drużyną a nam
      w tych eliminacjach wyszedł mecz życia i od razu się wszyscy podniecili. A
      skończy się jak zwykle czyli wyrzutami i zwolnieniem Leo jako leku na całe zło
      (W Polsce to normalne).
      • Gość: maz Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Wstań, unieś głowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:52
        Ormianom wyszedł mecz życia, taki jak nam z Portugalią. Ta porażka boli, bardzo
        boli, ale bezsensem byłoby teraz wieszanie psów na Beenhakkerze, czy
        poszczególnych piłkarzach. Faktem jest, że w najwyższej formie nie byli, a gdyby
        Saganowski wykorzystał sytuację po dobitce, przecież w dużo trudniejszej,
        podobnej Ebi Smolarek dobił strzał i zdobył gola z Portugalią, to wygrali byśmy
        ten mecz. To tylko sport, na zakaukaskiej wyprawie przejadą się jeszcze i
        Serbowie i Portugalczycy. Armenia to najlepszy zespół z tej części Europy i z
        pewnością urwie jeszcze komuś punkty.
        Do końca eliminacji daleko i wszystko się może zdarzyć, ale faktem jest, że nasi
        piłkarze muszą być w zdecydowanie lepszej formie niż teraz.
    • Gość: al_kalim Dobry pomysł, zły pomysł: Wstań, unieś głowę i .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:39
      dobry pomysl nie krytykowac beenhakera? to po co on powoluje pilkarzy nie
      dbajacych o siebie? gdzie jelen pytam? kto widzial wstawiac zurawskiego jesli
      nie dba o siebie? juz rasiak bylby wiekszym niebezpieczenstwem. kto widzial
      wstawiac kontuzjowanego baka?! a i odczepcie sie od boruca, bramke zepsul bak i
      tyle i za to nalezy mu sie 1 bo w taki glupi sposob nie fauluja nawet pilkarze
      okregowki.A wy do boruca... mierzi was, ze jest wierny zasadom moze?
    • Gość: Atavus Ad. P.S. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 07.06.07, 11:08
      Ku pokrzepieniu serc przypomnijcie sobie drogie zczubasy jak czuliście się 2
      lata temu przed Bożym Ciałem ;)
    • Gość: wujo Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Wstań, unieś głowę IP: *.chello.pl 07.06.07, 11:20
      Może czuliśmy się tak po różnych porażkach, ale nigdy wcześniej nie przegraliśmy
      w w eliminacjach z takim słabeuszem. Nigdy wcześniej też nie przegraliśmy tak
      kompromitująco dwóch meczów z tak słabymi drużynami w jednych eliminacjach
      (Finlandia i Armenia). Polskiego trenera po czymś takim dziennikarze Wyborczej
      powiesiliby za jaja.
      • Gość: mim Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Wstań, unieś głowę IP: 84.38.160.* 07.06.07, 11:23
        Dla uratowania honoru (i tak już nadszarpniętego) walczcie.
        ale i tak możecie już jedynie myśleć o następnych eliminacjach...

Powodzenia
    • Gość: salq Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Wstań, unieś głowę IP: *.aster.pl 07.06.07, 11:33
      Tak naprawdę to Leo popełnił błąd z przyjętą na mecz taktyką. Gra jednym
      napastnikiem na takiej murawie nie miała sensu. W ataku powinien być ktoś
      wysoki, w tym wypadku Rasiak, na tym klepisku, kombinacyjna gra dołem po prostu
      nie miała prawa wychodzić. Zastanawiam się czy na taki mecz nie powinni być
      powołani inni napastnicy. Bo z całym szacunkiem ale nie wierzyłem, że Ujek czy
      Piszczek to dobre pomysły. Ostatnio w formie był choćby Mięciel - zgadzam się za
      to, że przyjazd Jelenia nie wiele by wprowadził - nasi prawi pomocnicy nie grali
      źle - a w ataku był przecież Sagan, czyli osoba prezentująca podobny styl do
      Jelenia. Osobiście (możecie mnie krytykować) ale Żuraw w tym meczu nie zagrał
      źle, jego wejście ożywiło napad.
    • Gość: gucio Stara śpiewka od 20 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:38
      szanse ciągle jeszcze są, hehehehe ile razy już to słyszałem nie sposób zliczyć. Wystarczy tylko zdobyć punkty na wyjeździe z Portugalią, Serbią, Finlandią przy okazji pyknąć Belgów u siebie hehehehe, prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne aniżeli wydarzy się taki scenariusz.
      • Gość: snow niemozliwe? nieprawdopodobne? IP: *.icm.edu.pl 07.06.07, 12:37
        jak zwykle z goracymi glowami, jak zwykle ze skrajnosci w skrajnosc. wczoraj
        nasze szanse byly ogromne a dzisiaj ich juz nie ma?
        czy zwyciezwo nad finlandia na wyjezdzie jest tak malo prawodpodobne?
        a mecze u nas z belgia i finlandia?
        jesli nawet stracimy punkty z portugalia (wielce prawdopodobne) to rownie
        prawdopodobne jest to ze straca je serbowie. a czy remis na wyjezdzie z serbami
        jest nie do osiagniecia?
        dodac nalezy jeszcze ze serbia ma po drodze kilka meczow ze "slabeuszami", a jak
        wiemy czasem zdarzaja sie potkniecia.
        • Gość: Earnest Pole Re: niemozliwe? nieprawdopodobne? IP: *.ists.pl 07.06.07, 17:31
          Szczerze mówiąc... to na pewno się zdarzą. Nigdy się nie zdarza scenariusz albo-albo w wieloaspektowej, chropowatej rzeczywistości, do tego okrągłej. Zacząłbym od tego, że Postiga w chropowatym miescie Erewan może zapodać takiego samego "saganowskiego" jak Marek Saganowski, a Christiano Ronaldo stracić wątek w chaosie. Każdy dwubiegunowy kibic powinien to wziąć pod uwagę.
    • Gość: Jano Inny pomysl do przemyslenia IP: *.bulldogdsl.com 07.06.07, 11:39
      Moze powinnismy przestac sie martwic ta przegrana z Armania i skupic sie na
      meczach ktore mamy do rozegrania... i szczerze mowiac jezeli nie jestesmy w
      stanie chociaz zremisowac z serbia czy portugalia na wyjezdzie, to czy jest
      sens "szczesliwie awansowac" i skoczyc Euro 2008 tak jak ostatnie 2 mundiale??
      czekac od listopada w wielkiej nadzieji do czerwca wierzac, ze 1 historyczny
      awans do Euro moze przynisc teraz juz by bylo historyczne wyjsce z grupy bo nie
      udalo to sie od 20 lat, i znow przezyc wielkie rozczarowani?
      Jezeli nasza reprezentacja ma cos osiagnac na Euro (a bog mi swiadkiem, ze chce
      tego jak kazdy kibic w polsce) musi to pokazac, ze umieja grac na poziomie
      Mistrzostw Europy, inaczej lepiej jak sie nie zakwalifikuja, i oszczedza nam
      kolejnego rozczarowania. Wtedy beda nastepne eliminacje, tym razem do mundialu,
      i wszystko zacznie sie od nowa...
      • Gość: Earnest Pole Re: Inny pomysl do przemyslenia IP: *.ists.pl 07.06.07, 17:41
        Nie inaczej.
    • jaguar666 Może trzeba było 07.06.07, 12:02
      Może trzeba było:
      1. Zamiast Bronowickiego postawić na lewej stronie na Wawrzyniaka lub pozostawić tam Żewłakowa, a środek obrony wstawić Lewandowskiego, wkońcu tam gra w klubie i się sprawdza.
      2. Oprzeć grę ofensywną na Rafale Grzelaku i Kaźmierczaku, a w ataku postawić jefnak na duet Piszczek - Reiss, albo Wichniarek - Reiss.
      3. Przestać powoływać na mecze Żurawksiego i Rasiaka. Pierwszy od dawnie nie potrafi umieścić piłkę w siatce, a dogrywający się nie sprawdza. Drugi jest gorszy od Marcina Żewłakowa za Engala, który nie strzalił żadnej ważnej bramki, strzelał na 3:0 itp., a Rasiak wogóle w ważnych meczach nie strzela.

Naszczęście to nie ja jestem trenerem, a przed kompem, to łatwo oceniać :)
    • Gość: jiwep podpisuję się pod tym! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:41
      do boju nasi! :D kibice to ci którzy zawsze wspierają swoich, a nie tylko mówią "super" jak ci wygrają z Portugalią..
      Wstań, unieś głowę...
    • Gość: pomaranczko Dobry pomysł, zły pomysł: Wstań, unieś głowę i .. IP: *.icpnet.pl 07.06.07, 15:50
      " tylko kretyn mógł tak ustawić terminarz eliminacji."

czytałam że to Janas tak ustawił rozgrywki i że to jedyna rzecz, która mu się
      udała, bo poustawiał mecze z silniejszymi od nas na jesień, kiedy teoretycznie
      wszelki polskie drużyny piłkarskie są lepsze niż na wiosnę, na którą ustawił
      słabszych od nas.... teraz już sama nie wiem czy zrobił dobrze czy źle, ja się
      nie znam aż tak, ja tylko kibicuję Naszym...
    • Gość: Earnest Pole Jak zaczyna Grzegorz M. to ... IP: *.ists.pl 07.06.07, 17:14
      Prośba do TVP jeden, jeśli ktoś zna tych ziomków, to niech przekaże. Prosze nie zapraszac do studia straceńców wypatrujących, kiedy padnie przypadkowa bramka dla "supersilnych" rywali!!! W jednym i drugim meczu myslałem, że rozwalę telewizor. Skoro widać, że Polacy grają beznadziejnie to po co jeszcze powtarzać biednemu kibicowi przed telewizorem "...Darku, obysmy teraz nie stracili przypadkowej bramki, bo własnie w takich meczach takie bramki decydują... Ormianie właśnie nie mogą nam zagrozić z akcji, więc obawiam się najbardziej tych stałych fragmentów gry, obysmy teraz nie stracili głupiej bramki, bo to nas moze drogo kosztować.." Obyśmy i obysmy... Ojej ojej... tego sie słuchać nie da. I kosztować powinno drogo! Zmieńcie go. Zaproście jakiegoś geniusza, co wróży pozytywnie, a nie taką kraczącą miernotę. Po kiego komu taki czarodziej?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka