afiag 24.09.08, 15:48 Się bogaci naszym kosztem. Spółki Skarbu Państwa i wszystko jasne. Nie wiem jak jest z Lechem, ale jeśli pozyskali prywatnych sponsorów na takie pieniądze to szacun. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: angel Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 15:53 a gdzie jest dostępny CAŁY RANKING polskich klubów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.wh.uni-hannover.de 24.09.08, 16:16 nie ma. to źródło własne. Artykuł GW, nie potwierdzony faktami. Takie są moje przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka proszę redaktorów z GW o przetłumaczenie na język 24.09.08, 16:30 polski, co Stasiak ma wytatuowane na przedramieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Taaa... z d... wzięty jeszcze może? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:05 Nie jest potwierdzony faktami? To co? Tak sobie napisali co im wpadła do głowy (łącznie z tymi procentami)? Nie rozśmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Taaa... z d... wzięty jeszcze może? IP: *.wh.uni-hannover.de 24.09.08, 18:29 poniżej kolega mówi: >To nie źródło własne tylko raport Deloitte - na który >niestety "zapomniał" się powołać autor artykułu... A ja przypuszczałem, że źródło własne, bo nie podali źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
szarobura Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb 24.09.08, 18:18 To nie źródło własne tylko raport Deloitte - na który niestety "zapomniał" się powołać autor artykułu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.chello.pl 24.09.08, 19:26 nie do końca. To artykuł napisany na podstawie tego raportu. www.deloitte.com/dtt/research/0%2C1015%2Ccid%25253D225211%2C00.html Onet przynajmniej podał źródlo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Id Legia i EA Sports IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 15:54 Oczywiście lepiej nie pisać o tej współpracy bo by to zaburzyło lansowany wizerunek Legii jako klubu od którego odwracają się sponsorzy przez kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Legia i EA Sports IP: *.wh.uni-hannover.de 24.09.08, 16:18 kolego, zauważ że nikt nie poruszał konkretnych sponsorów klubu, tylko wpływy klubu rozróżnione na: z meczów, transmisji i sponsoringu. Nikt nie robił zbędnej reklamy największym sponsorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek To nasza panstwowa kasa idzie na Zaglebie! IP: 83.238.13.* 24.09.08, 15:58 To skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: To nasza panstwowa kasa idzie na Zaglebie! IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 16:01 a dołożyłeś coś do tego klubu???? albo jego właściciela - KGHM??? Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol Re: To nasza panstwowa kasa idzie na Zaglebie! 24.09.08, 16:55 Właścicielem jesteśmy my - Polacy. I nie chcę by zarząd KGHM wyrzucał ciężki pieniądze na gó...any klubik piłkarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: To nasza panstwowa kasa idzie na Zaglebie! IP: *.aster.pl 24.09.08, 17:27 Pewnie ta wiadomość Cię ucieszy, ale to nie społeczeństwo dokłada do KGHM, a KGHM ponad 4 miliardy zł oddał do budżetu. I dla jasności KGHM nie jest spółką skarbu państwa a spółką akcyjną, której jednym z udziałowców jest państwo (42%). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To nasza panstwowa kasa idzie na Zaglebie! IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 18:20 a KGHM spadła na pola pod Lubinem z księżyca, tak? Nie. Najpierw z NASZYCH PODATKÓW przeprowadzono badania geologiczne i wybudowano kopalnie. A nie było to tanie - zaręczam. Teraz KGHM powinna państwu ten dług zaciągnięty u całego narodu zwracać, a nie pompować pieniędzy w jakiś śmieszny klubik. Zapewniam Cię, że dostarczenie górnikom godziwej rozrywki (choćby przez wybudowanie w Lubinie paru knajp, czy nawet tak brakującej panu Jeżowi Filharmonii) wyszłoby znacznie taniej niż utrzymywanie klubu i kupowanie mu meczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typer Kup większościowy pakiet akcji KGHM'u to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:48 .. bedziesz sobie synku finansował kogo Ty bedziesz chciał. KGHM to nie Państwo to spółka akcyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświęcimer Ale, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:48 Ale zysk wypracowują ludzie z Lubina a nie takie lenie jak ty, którzy siedzą przed kompem i pierdzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ale, ale.. IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 18:21 zysk KGHM wypracowują także ludzie z Polkowic, Głogowa, Legnicy. A jakoś ich praca nie przekłada się na dotowanie ich klubów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Zastanów się kto jest właścicielem KGHM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:09 Przynajmniej w sporej części to Skarb Państwa. Nasuwa to pytania, czy aby to rozsądny sposób wydawania pieniędzy spółek z udziałem SP. Nie mówię całkowicie "nie" takiemu finansowaniu, ale w odróżnieniu od innych dyscyplin (siatkówka, piłka ręczna) osiągnięcia Zagłebia i PGE (sic!) GKS Bełchatów są mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb oj, zeby tak sie... 24.09.08, 16:08 ...bogacily inaczej, te tzw. ekstraklasowe zespoly pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: oj, zeby tak sie... IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 24.09.08, 19:58 czekam teraz na zimowe okienko transferowe ..... z taka kasa to sie pewnie rzuca na wylapywanie gwiazd ...... ligi okregowej pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioJasio Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.09.08, 16:38 Za przeproszeniem piperzysz Pan, Panie afiag. Powtarzasz farmazony głoszone przez Tomaszewskiego z Zarzecznym i innych niezorientowanych w stanie rzeczywistym. Oczywiscie hasło "Mistrz za państwowe (w domyśle moje, Twoje czyli nasze) pieniądze" jest chwytliwy i łatwo zyskuje poparcie. Tyle tylko, że to hasło jest nieprawdziwe. KGHM od ponad 10 lat nie jest firmą państwową i co najmniej od tylu lat państwo nie doożyło do tej firmy złotówki. Cash flow odbywa się tylko w stronę do budżetu pańtwa. Nie wierzysz? Na www.kghm.pl znajdziesz wszelką dokumentację finansową firmy, pokaż w którym miejscu nie tylko Zagłębie ale choćby jego właściciel (nie sponsor a właściciel, sponsoring państywowej firmy to kolejny mit)są wspierani przez państwo. Nie ma? Zdziwiony? Nastepnym razem zanim palniesz głupotę sięgnij do źródeł. Pozdrówka JJ Odpowiedz Link Zgłoś
maxder Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb 24.09.08, 16:49 OJ Jasio idź do szkoły i dowiedz się za jakie pieniądze i kto wybudował kopalnie, huty miedzi. Czy skarby ziemi (ruda) została przez GHHM wyprodukowana? To jest nasza wspólna własność Twoja moja i innych Polaków. Wiec to nasze pieniądze klub dostaje od KGHM-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMMeS Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 16:57 takie myślenie podobno upadło niespełna 20 lat temu wraz z komuną... ale jak widać leśne dziadki dalej żyją i mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MyByZy heheh IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 18:11 ziemia w stolicy i innych maistach tez jest nasza- Nie życze sobei, by budowano na niej stadiony dla innych klubów albo np dlaczego miasto warszawa buduje stadion dla legii a nie dla polonii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobi Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.gwardii.osi.pl 24.09.08, 19:19 Ciekawe czy jeśli KGHM byłby nierentowną firmą to ci wszyscy pieniacze dokładaliby się do firmy z taką samą żarliwością jak teraz wyrywają jej "swoje" pieniądze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioJasio Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.09.08, 06:52 Oj maxder, zajżyj jednak na kghm.pl ZANIM będziesz te demagogiczne bzzdury ciągnął. W 1997 roku PAŃSTWO SPRZEDAŁO WIĘKSZOŚĆ udziałów w firmie. SPRZEDAŁO zatem również swój wkład w utworzenie firmy. KGHM od jedenastu lat zatem NIE JEST własnością Skarbu Państwa, ani "naszą", ani podatników. KGHM i pośrednio Zagłębie Lubin SSA, w którym KGHM ma 100% udziałów są własnością AKCJONARIUSZY. Skarb Państwa ma w firmie największe udziały zgadzam się i korzyść z tych udziałów regularnie realizuje, za ostatnie 3 lata to prawie 7 miliardów złotych "na czysto", NIE LICZĄC opłat za korzystanie ze złoża rud miedzi, które faktycznie jest dobrem nas wszystkich. Zapewniam Cie, że możesz spać spokojnie, ani Ty ani ja jako podatnik nie dokładamy do istnienia Zagłębia Lubin. Drogi "Ja", oczywiście, że chodzi tu również o przepływ środków finansowych, nie tylko o własność. W końcu po raz kolejny podnoszony jest temat "Piłka w Lubinie za moje (podatnika) pieniądze". Z informacjami o mojej firmie jestem na bieżąco, pozostałe sprawdziłem. Jeżeli już masz zamiar dopominać się o "swoje" pieniądze to mailuj do PGE S.A. to jedyna z wymienionych przez Ciebie firm będąca w rękach Państwa. Sukcesów życzę. JJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Pudło Panie Janie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:13 Ani Tomaszewski ani Zarzeczny nie są moimi idolami, ale daruj sobie mądrości o cash flow, bo to nijak nie przystaje do tematu. Nie przepływami się tu interesujemy, ale kwestią własności. Ani KGHM, ani PGE, ani Orlen sie są spółkami prywatnymi. Jeśli jesteś taki dociekliwy to sprawdź jak wygląda struktura własnościow ww. spółek i jaką część akcji ma w rękach Skarb Państwa i w jaki sposób je kontroluje. Odpowiedz Link Zgłoś
maxder Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłębie.. 24.09.08, 16:42 Nauczycielom nie dadzą, emerytom nie, ale tam państwowe (nasze) pieniądze się znajdą !!! Taka mamy Polskę i osoby nią rządzące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Hmm.. no tak - wszystkiemu winni rządzący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:15 Sprawdź kto był prezesem KGHM kiedy Zagłębie zdobyło mistrza... Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Polska piłka skopana 24.09.08, 16:44 Przychody wyniosły nieco ponad 60 milionów Euro, a gdyby był to taki sam odsetek PKB, jak na Zachodzie to wyniosłyby ponad 200 milonów Euro. Tutaj widzimy "jakość" rządów PZPN, efekt działalności kibolów i brak systemu szkolenia czyli wykorzystanie potencjału w 30%. Czym oni się podniecają ? Od 5 lat najbogatsze Polskie kluby mają budżety po ok. 30 mln zł. Świat biegnie do przodu, a my drepczemy w socjalistycznym tempie. Kluby z Serbii i Rumunii podkupują nam reprezentantów. Słowacy, Autriacy, Szwajcarzy, Duńczycy, Norwegowie ,Czesi, Grecy, Turcy, Serbowie, Ukraińcy a nawet Białorusini - oni wszyscy mieli w ostatnich kilku latach klub w LM. My ostatnio w 1996.Wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdsad Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:02 żadna spółka sponsorująca Lecha nie należy do skarbu państwa a właścicielem jest Amica - prywatna spółka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEMP Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:15 JUZ WOLE ZEBY MOJE PIENIADZE BRALY KLUBY PILKARSKIE, NIZ TUSK I JEGO BANDA ZLODZIEJI ANTYPOLAKOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Proszę nie regulować radia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:18 I ostrożnie z internetem - tu wszyscy ogladaja filmiki i żłopią browar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Słynna wielkopolska gospodarność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:17 Naprawdę jest czego pogratulować Lechowi i jego włodarzom. Ale chyba najbardziej kibicom. Nawet trochę zazdroszczę, że nie jestem z Poznania ;) Powodzenia w PUEFA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QBA Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłębie.. IP: *.static.korbank.pl 24.09.08, 17:45 CIEKAWE ILU Z WAS MEGASPECJALISTÓW I ZNAWCÓW TEMATU ZDAJE SOBIE SPRAWĘ, ŻE LUDZMI, KTÓRZY TAK NAPRAWDĘ GENERUJĄ ZYSKI KGHM SA GÓRNICY, KTÓRZY CODZIENNIE NARAŻAJAC ŻYCIE ZJEŻDZAJA POD ZIEMIĘ I TAM PRACUJĄ!?!?! I JEŚLI KTOKOLWIEK MA PRAWO POWIEDZIEĆ, ŻE "ZAGŁĘBIE TO KLUB UTRZYMYWANY Z MOICH PIENIĘDZY" TO WŁAŚNIE ONI! PAMIĘTAJCIE O TYM KIEDY NASTĘPNYM RAZEM BEDZIECIE WYPISYWAĆ TAKIE GŁUPOTY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal ja p..le jak czytam takie brednie to nóż się IP: 78.152.31.* 24.09.08, 22:27 w kieszeni otwiera. > LUDZMI, KTÓRZY TAK NAPRAWDĘ GENERUJĄ ZYSKI KGHM SA > GÓRNICY, KTÓRZY CODZIENNIE NARAŻAJAC ŻYCIE ZJEŻDZAJA POD ZIEMIĘ I > TAM PRACUJĄ!?!?! I JEŚLI KTOKOLWIEK MA PRAWO POWIEDZIEĆ, > ŻE "ZAGŁĘBIE TO KLUB UTRZYMYWANY Z MOICH PIENIĘDZY" TO WŁAŚNIE ONI! K...a jest dokładnie na odwrót. Górnicy _utrzymują_ KGHM??? To górnicy utrzymują się z pieniędzy (godziwych!) otrzymanych za swoją pracę od KGHM-u. Prosta sprawa. A KGHM handluje nie produktami własnego wyrobu, tylko kopalinami stanowiącymi własność państwa tj. nas wszystkich, na których wydobycie otrzymał wieloletnią koncesję. Dodam, że najtrudniejsza i najdroższa sprawa, napędzająca cały biznes - cała początkowa infrastruktura KGHM-u (oczywiście obecnie już zmodernizowana z zysków) została również wybudowana ze środków budżetowych. Skoro to "wasze pieniądze" i "prywatna firma", od której mamy się "odpie..ić", to odpowiedz mi przemądrzały kolego na jedno proste pytanie: Ile tygodni (nawet nie miesięcy) zajmie tej "prywatnej" firmie zwinięcie straganu, jeśli państwo w 2017 roku naprawdę "odpie..li się" i nie przedłuży koncesji? No ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioJasio Re: ja p..le jak czytam takie brednie to nóż się IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.09.08, 07:17 "Nóż w kieszeni się otwiera" Fakt, ale z innych powodów. Pacal, 11 lat temu Państwo wystawiło KGHM na sprzedaż i sprzedało. SPRZE-DA-ŁO. Jak mniemam w cenie zawarte również zostały koszty wybudowania firmy itp. Od dnia emisji akcji państwowy KGHM przeszedł do historii. Załóżmy, że kupiłeś rower, a potem odsprzedałeś koledze siodełko, kierownicę i przednie koło, czy Twój jest cały rower czy może jednak tylko pozostałe jego elementy? Zgadzam się z jednym,, moja firma pracuje na złożach, które są własnością Skarbu Państwa. SP nie jest jednak w tej sytuacji dobroczyńcą-filantropem, koncesja o której wspominasz to nic innego jak umowa handlowa określająca na jakich warunkach i za jaką kasę spółka ma prawo to złoże eksploatować. Dodam, że warunki uzyskania koncesji są dokładnie takie same dla wszystkich chętnych i żadnej łaski Państwo KGHM-owi nie robi. Na ostatnie pytanie odpowiadam: około 10 lat. Tyle trwa bowiem likwidacja kopalń mniej więcej. Pozwól, że i ja zadam pytanie: czy mądry człowiek zabija kurę znoszącą złote jajka? I drugie, wyobraź, że jesteś "Państwem" i przeganiasz ten wredny KGHM z jego wyrzucaniem "Twoich" pieniędzy na jakieś tam piłkarzykowanie. Oczywiście wpływy do budżetu od firmy (podatki, koncesje, dywidendę), od kooperantów (podatki, dywidendę w wypadku współpracujących z KGHM innych spółek z udziałem SP) i od pracowników KGHM i firm współpracujących (podatki)pozostają jedynie wspomnieniem, za to zyskujesz spore grono "wielbicieli", jakieś 100 tysięcy osób ściśle związanych (pracownicy firmy i ich rodziny, część kooperantów i ich rodziny) z firmą, zyskujesz większy deficyt budżetowy i NIE MOZESZ wpuścić tu nikogo innego. Dlaczego? Złoże jest własnością Pańśtwa - fakt, ale infrastruktura je udostępniająca (szyby, zakłady przeróbcze, huty) oraz tereny zakładów górniczych, przeróbczych i hut już nie. Pytasz po co to napisałem? Ot taka fantazja bez wiekszego sensu. Równie jak Twój pomysł z koncesją i rokiem 2017 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QBA Re: ja p..le jak czytam takie brednie to nóż się IP: *.static.korbank.pl 25.09.08, 18:09 PASCAL - PO PIERWSZE TO NIE POTRAFISZ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM! PO DRUGIE BYŁO JUŻ KILKA NIEUDANYCH PRÓB PRYWATYZACJI TEJ, JAK JĄ NAZYWASZ, "NASZEJ PRYWATNEJ FIRMY" ALE NIC Z TEGO NIE WYSZŁO. WIESZ DLACZEGO? BO KTOS SIE OPAMIĘTAŁ I DOSZEDŁ DO WNIOSKU, ŻE PAŃSTWU NIE OPŁACA SIĘ POZBYWAĆ FIRMY, KTÓRA JAKO JEDNA Z NIEWIELU, GENERUJE CO ROKU GIGANTYCZNE ZYSKI DO SKARBU PAŃSTWA. A PO TRZECIE TO Z TWOJEJ WYPOWIEDZI WYNIKA, ŻE WOLAŁBYŚ ŻEBY GÓRNICY ZARABIALI MNIEJ. POWIEM CI JEDNO, GDYBYŚ ZJECHAŁ CHOCIAŻ RAZ, CHOCIAŻ NA GODZINĘ 1200 M POD ZIEMIĘ, GDZIE JEST 50 STOPNI CELSJUSZA I 95 % WILGOTNOŚCI POWIETRZA I MUSIAŁBYŚ PRACOWAĆ NA PRZODKU, TO WTEDY ZMIENIŁBYŚ ZDANIE I PEWNIE DOPIERO WTEDY ZACZĄŁBYŚ DOCENIAĆ CIĘŻKĄ PRACĘ GÓRNIKA. CHOCIAŻ, Z DRUGIEJ STRONY PEWNIE JESTEŚ ZA WĄSKI W USZACH ŻEBY TO SKUMAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
19wirek20 Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłębie.. 24.09.08, 18:12 Ruch w czołówce a jak wejdą na gpw to już inne slaskie drużyny mogą nam nadmucha. bo Ruch to tradycja niezliczone tłumy kibiców i marka sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 18:25 tradycja owszem, ale w pozostałych sprawach się mylisz: - tłumy są zliczone i na dodatek nie są to kibice a psychokibole - marka owszem bardzo znana - sam od wielu lat kupuję u nich gazety i papierosy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłębie.. IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 18:16 ZAKAZAĆ finansowania klubów sportowych przez tzw. spółki skarbu państwa dotowane z moich podatków (takich jak KGHM, BOT i inne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.nott.cable.ntl.com 24.09.08, 19:47 gość - może podasz jakieś liczby, w jakiej wysokości państwo, czyli m.in. ty dotujesz KGHM?! maxder - czasy w których się wszystko było państwowe, czyli nasze/wszystkich na szczęście skończyły się prawie 20 lat temu. Wtedy to tacy jak ty wynosili co się dało z zakładów, bo państwowe (czyli nasze) Ale skoro tak dalej uważasz to jak będziesz sprzedawał dom, to podziel kasą ze mną i innymi forumowiczami- w końcu twój dom nie stoi na księżycu, tylko na NASZEJ polskiej ziemi, czyli należy do nas wszystkich. Dla twojej i paru innych krzykaczy informacji: KGHM jest sprywatyzowaną spółką akcyjną (skarb państwa zostawił sobie część udziałów, żeby trzepać MILIARDY z dywidendy, nie licząc kasy z podatków i opłat koncesyjnych (tu właśnie zyskuje państwo, miasta, gminy itp. za to że kopalnie są na "ich" terenie)) Firma jest notowana na giełdach w Londynie i Warszawie i jak każda inna podlega normalnym zasadom prawa handlowego). Co się należy akcjonariuszom, dostają z dywidendy, a państwo oprócz tego (dywidenda), dostaje jeszcze kasę z podatków i innych opłat o których pisałem), a co firma robi z resztą kasy to już decyduje jej zarząd i Rada Nadzorcza i ...j wam do tego. PS Zapraszamy w krótce na nowy stadion (zbudowany za "wasze" pięniądze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal a może ty podasz jakieś liczby IP: 78.152.31.* 24.09.08, 22:53 które wykażą sens marketingowy/ekonomiczny ładowania przez firmę będącą monopolistą na swoim rynku kilkunastu milionów złotych rocznie w jeden zawodowy klub sportowy? Reklama? Do kogo niby skierowana? Bez jaj. Niech w ramach rekompensaty za dewastację regionu KGHM _zainwestuje_ te kilkanaście milionów w budowę boisk dla dzieci i dotowanie piłki młodzików w waszym regionie - słowa nie powiem. PS. Nie zapomnijmy też, że raczej nie wszyscy górnicy KGHM-u kibicują Zagłębiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęie IP: *.lanet.net.pl 24.09.08, 18:23 Nie wiem jak to jest z GKSem i PGE, ale Skarb Panstwa nie jest wiekszosciowym udzialowcem w KGHM. Powtarzanie, ze klub bogaci sie "naszym kosztem" mija sie z prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Ekstraklasa na tle Europy zajmuje dwunaste miejsc 24.09.08, 18:42 e - 63 mln euro - pod względem kasy a w rankingu jestesmy na 27!!!!!!!!! 15 miejsc różnicy. Wstyd pilkarze i dzialacze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurnik Re: Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłęb IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.08, 19:40 synku mailes ty kilofa w rence? moj papa i dziadzia zbudowali stadion i lozyli kaponie wienc NARAcw...u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik do "gurnika" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 22:04 Miałeś Ty kiedyś chłopie słownik w ręku? Czy tylko od dziecka machasz kilofem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krwisty Co ciekawe Korona Kielce czwarta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 20:16 Zagłebie pierwsze i obydwa kluby przed wisła i legia to musi cos dać do myślenia układom które spowodowały degradacje Korony i zagłebia przy innej decyzji w stosunku do widzewa Łódż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoślazak Polska piłka się bogaci, a najbardziej Zagłębie.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 20:57 Dla mie, to nie świadczy o tym, że Lubin i Bełchatów mają najwiecej pieniędzy na piłkę, ale o tym, że ze względu na swoja struktórę własiciela nie moga ukryć pewnych pieniędzy jak to robią inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek S. W Polsce najbogatsi grają w II lidze IP: *.krakow.agora.pl 25.09.08, 08:54 A ja myślałem że po reorganizacji to Zagłębie Lubin czy Widzew grają w I lidze. No ale panowie z działu sportowego już mi wszystko wyjaśnili:) Pozdrawiam Dział Sportowy GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sport241 W Polsce najbogatsi grają w II lidze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:57 Bardzo szkoda,że nie podano w tekście struktury dochodów Lecha a tylko Zagłębia.Myślę,że dane Lecha dały by dużo do myślenia wielu osobom a decydującym o finansach w sporcie w szczególności o kibicach nie wspomnę. Pytanie :Gdzie można zapoznać się z całym raportem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WZL W Polsce najbogatsi grają w II lidze IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.08, 23:00 Gościu przyjedź do Lubina to podziękują ci pracownicy KGHM za ten artykuł.. Napisz lepiej kto finansuje Śląsk Wrocław baranie ...??!!! Odpowiedz Link Zgłoś