epupecki 30.01.09, 10:41 Ciekawe na jak długo zarządcom Lecha starczy wytrwałości i nie ugną się pod ciężarem oferowanej gotówki. Zabaczymy co ważniejsze, sport czy interes? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dryfulec Anderlecht zainteresowany Murawskim 30.01.09, 10:45 Irytuje mnie ta dziecinada w wykonaniu dziennikarzy sportowych, ktorzy co chwila podniecaja sie rzekomym zainteresowaniem jakiegos najbardziej nawet beznadziejnego klubu zawodnikiem z polskiej ligi. Murawski musialby byc niezbyt rozgarniety, zeby sie wybrac do Belgii. Liga belgijska jest na poziomie polskiej, a Anderlecht nie jest zadnym specjalnie wielkim klubem. W miare znana nazwa i nic wiecej. "Najslynniejszy belgijski klub" - no, faktycznie. A najslynniejszym chinskim jest Shenhua Szanghai - i co z tego. Jesli Lech (a mam nadzieje, ze takze inne zespoly polskie) bedzie sie rozwijac w takim tempie jak w ciagu ostatniego roku czy dwoch, to wkrotce Anderlechty beda mogly marzyc by byc Lechem. Do tego powinnismy dazyc, a nie do stalego sprzedawania pilkarzy, zeby siedzieli gdzies na lawce na Cyprze, o czym marza najwyrazniej dziennikarze sportowi z Polski. Wystarczy puscic takiemu plotke o tym, ze np. Wilkiem interesuje sie jakas FarmaLangusta i juz naskrobia wielki artykul napelnieni duma, ze ktos chce naszego gracza, jakby to jakas nobilitacja byla. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyra Anderlecht zainteresowany Murawskim IP: 212.160.172.* 30.01.09, 11:02 Przecież było już wielokrotnie powiedziane i napisane, że nikt tą zimą nie zostanie sprzedany. A zainteresowanie jeszcze nic nie oznacza. Wyborcza won od Lecha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woo Anderlecht? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 11:06 Wątpię, żeby Belgów było stać na wykupienie Murawskiego, za którego najpewniej będzie trzeba wyłożyć ponad 2 mln euro. Ponadto, nie sądze, aby włodarze kluby sprzedali jakiegoś zawodnika przed ewentualną rywalizacją o LM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEchELsea Anderlecht zainteresowany Murawskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:00 Zgadza się kolego Dryfulec. Napisałeś dokładnie to co sam chciałem... Przejście "Murasia" do Anderlechtu to ŻADEN podkreślam ŻADEN awans sportowy dla zawodnika naszego klubu. W porządku, kiedy odchodził Wasilewski tak jeszcze można by powiedzieć, ale coś się na szczęście ruszyło, a perspektywy rozwoju są na dziś dzień o niebo większe w Lechu. Piłka klubowa w Belgii tylko dlatego wciąż stoi wyżej w europejskiej hierarchii, że ekonomia tego kraju jest bardziej rozwinięta i pompuje się tam wciąż mimo wszystko większe pieniądze w najlepsze kluby (np. Anderlecht), ale już reszta ligi jak i reprezentacja to nikogo nie obrażając poziom naszych ligowców z miejsc 12/16. Kiedy ostatni raz Belgia wyszła z grupy eliminacyjnej?? (ale tak z pamięci)... Kto jak kto, ale Lech musi dać przykład i sygnał innym polskim klubom (wiadomo komu...nazw nie napiszę bo znowu ktoś się przyczepi, że mamy rzekomo jakieś kompleksy ;P), że koniec ze sprzedawaniem najlepszych polskich graczy (często reprezentantów kraju!!!) do nic nie znaczących dzisiaj klubów zachodniej Europy. No, a kariery jakie zrobili tam "ostatnio" Frankowski, Żurawski,Smolarek, Matusiak (ta lista zdaje się nie mieć końca ;))) niech będą najlepszym ostrzeżeniem dla młodych zdolnych adeptów piłkarstwa...no chyba że ich jedyną sportową ambicją jest wyjazd z kraju, ale to akurat nie jest jedynie problem sportowców, ale całego społeczeństwa mam wrażenie... Once a Blue, Always a Blue, Odpowiedz Link Zgłoś
zawaldemar Anderlecht? Pozostała tylko nazwa 30.01.09, 12:02 z tego klubu.Trochę jak z Wisły. Liga belgijska to wcale nie powód do zachwytu. Nie przesadzając, Murawski jest zbyt dobry na Belgię. Niech pokaże swoją wartość, a ma co pokazać np. we Francji . To jest wymarzona liga dla niego i będzie mogł się dużo jeszcze tam nauczyć. Z pożytkiem dla reprezentacji Polski także :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopel Anderlecht zainteresowany Murawskim IP: *.gprs.plus.pl 30.01.09, 13:24 LechElsea i dryfulec 100% racji w temacie.Jakieś normalne poglądy o piłce jestem pod wrażeniem...a ten klub o którym mówicie żeby brał przykład,siedział cicho i nie zazdrościł CO ROBI? SPRZEDAJE WAWRZYNIAKA I TO GDZIE SPRZEDAJE??? I ZA ILE??? Z taką polityką jaka jest teraz w polskich klubach to bez obrazy ale ani Wisła ani Legia nie mają szans z Lechem na dluższą metę... niech tam sobie mówią,że nie będzie mistrzostwa w tym roku,a ja mówię spoko nie teraz to przez parę następnych lat bo to co robią te kluby to partyzantka a nie polityka klubowa na europejskim najwyższym poziomie BEZ ODBIORU Odpowiedz Link Zgłoś