Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie

26.01.10, 11:20
    witam,możecie polecić dobre serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kalafior Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:38
        A jak powinien wyglądać dobry serwis lub sklep rowerowy?
        • kapitanigloo Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 27.01.10, 12:49
          nie mam doświadczenia w z takimi punktami usługowymi dlatego pytam :)
          dobry w sensie taki z którego wy korzystacie i wszystko jest OK
          • jan-w Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 27.01.10, 18:01
            Warszawa Ursynów:
            Lubię: Airbike Dereniowa. Solidnie serwisują. Przy konieczności wymiany lub
            zakupu części doradzają nie starając się wcisnąć tego co najdroższe, ale co
            odpowiednie dla danej osoby. Przyjaźni wszystkim.

Nie znoszę: Bikeman Beli Bartoka. Nie wiem po co tam jest serwis skoro
            pracownicy uznają tylko dyskusje miedzy sobą i ze swoimi znajomymi. Towar bardzo
            drogi (faktem jest że także dobry), obsługa niechętna nabywcom. To nie tylko
            moja opinia.
            • Gość: KLM Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: 94.75.121.* 28.01.10, 03:57
              Moim faworytem jeśli chodzi o serwis i obsługę jest serwis na grochowskiej
              (Marceli Sklep), ale w porównaniu z innymi serwisami jest drogi, chociaż
              niektóre usługi i części po którejś z kolei kurtuazyjnej wizycie można próbować
              negocjować. Dobre wrażenie też na mnie zrobili sprzedawcy z ostrobramskiej
              (classic sport) i na Tarchominie zaraz przy wjeździe od strony Picassa w budynku
              szkoły podstawowej (niestety zgubiłem wizytówkę) jest taki sklep gdzie z marszu
              dostałem bardzo dobrą cenę na Wahoo Gary Fisher i propozycję zniżki na kilka
              innych rowerów. Dobry jest też serwis w Giancie na Bródnie (w każdym razie 2 z 3
              serwisantów) i Profi Bike na Polnej cieszy się dobrą opinią. Odradzam zarówno
              sklep jak i serwis Gianta na Tarchominie oraz sklep przy przystanku Orlich
              gniazd (albo Radiowa) na Bemowie (i tu i tu bardzo nachalna, a przy okazji
              nieuprzejma obsługa). Tyle o serwisach natomiast jeśli chodzi o sklepy to
              polecam sprawdzoną metodę czyli wyszukiwanie sklepów przez allegro. Po pierwsze
              dlatego, że między poszczególnymi sklepami różnica w cenie danego modelu może
              wynosić 200-300 złotych, a po drugie dlatego, że czasami zdarza się, iż ten sam
              sklep na allegro proponuje rower trochę taniej niż w sklepie stacjonarnym. Dla
              równowagi muszę powiedzieć, że w jednym ze sklepów w centrum (w pobliżu al.
              solidarności), kiedy powiedziałem sprzedawcy, że ten model kony jest dużo
              tańsza na ich aukcji allegro (opcja: kup teraz) zostałem potraktowany jak żebrak
              i niemal wyrzucony za drzwi. Oczywiście przed zakupem roweru należny osobiście
              sprawdzić czy dany sprzęt jest dla nas odpowiedni, a przy okazji można zapytać
              sprzedawcę czy przewidują jakąś zniżkę na akcesoria dodatkowe lub przegląd
              gwarancyjny.
              • Gość: rowerzysta Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.aster.pl 30.01.10, 19:15
                Polecam T-bike.pl z Ursynowa. Bardzo miła obsługa ceny takie jak na allegro
                żadnego ściemniania. Serwis robią ludzie którzy bardzo dużo jeżdżą. Nie ma
                wciskania niepotrzebnych części. Za każdym razem kiedy podjadę mają czas na
                chwile rozmowy i poradę.
                Kiedyś korzystałem z Bikeman ale tak jak pisał już ktoś tu są strasznie
                zarozumiali. Za każdym razem jak tam przychodziłem to czułem się jak intruz i do
                tego jeszcze gamoń co nic nie wie.
                • jan-w Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 01.08.10, 16:15
                  Fakt. Byłem kiedyś w T-bike. Bardzo rozsądnie doradzili mi w sprawie odzieży.
                  Szczególnie taka starsza pani która tam pracuje.
            • Gość: obserwator Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: 83.238.5.* 01.08.10, 13:39
              jan-w sam założył sobie wątek żeby chwalic siebie i swoich znajomych, wszystkich
              tu uwaza za spamerów, a sam cto umieszcza adresy i adresiki podane piięknie
          • 77agus Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 18.01.15, 15:40
            Witam, polecam "serwistwojegoroweru", korzystałam już kilka razy i poleciłam wielu znajomym, którzy polecili swoim, opinia wszystkich jest taka sama...pozytywna. Najszybciej zadzwonić na numer 790-307-999 lub poszukać na facebooku wpisując "serwistwojegooweru" i zobaczyć jak się zajmuje naszymi jednośladami.
        • Gość: Virpi Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 14:34
          powinien wyglądać... dobrze?
          ja mogę zaproponować sportbike na lodygowej 27 (warszawa). mili, cierpliwi i oblatani sprzedawcy no i asortyment szeroki. można ich tez znaleźć w necie ([url=http://sport-bike.eu/index.php?route=common/homesport-bike.eu/index.php?route=common/homea[/url]), sama z tej formy nie korzystałam ale syn owszem i również pozytywnie.
          • Gość: Virpi Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 14:36
            oj, źle link mi się wkleił - sroki!
        • j666 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 02.03.16, 22:44
          Z dobrego serwisu zarówno rower jak i rowerzysta powinni wychodzić w stanie niepogorszonym ;-) Ostatnio przekładałem napęd z uszkodzonego 3x8 na nowy 3x9 u Szurkowskiego (Koło) i jestem zadowolony.
          Swoją drogą serwisów rowerowych to teraz więcej, niż kiedyś szewców ;-)
      • Gość: Bikerman Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.chello.pl 14.03.10, 22:36
        Z czystym sumieniem mogę polecić sklepy Legion-serwis www.legion-serwis.com.pl

Warszawa ul. Górczewska 229 (vis a vis Tesco)
        Warszawa ul. Modzelewskiego 35 lok. U 7
        Warszawa ul. Belgradzka 12 (przy banku Millenium) - nowootwarty największy sklep
        rowerowy w Warszawie

Chłopaki startują w maratonach i sami są współorganizatorami Legia MTB Maraton,
        fachowa obsługa, super klimat, super ceny (możliwość negocjacji), świetny serwis
        i w ogóle wszystko w samych superlatywach
        • k-x Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 17.10.12, 11:41
          haha Belgradzka 12 nie potrafili zmienić dętki. po ich zmianie przejechałem 1 km. od tego czasu NIGDY w legion.
          • Gość: Lady Gaga Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 19:55
            Czuje, że to konkurencja... Żenujące
            • gom1 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 02.05.14, 21:19
              Gość portalu: Lady Gaga napisał(a):
              > Czuje, że to konkurencja... Żenujące

Może i konkurencja, ale chociaż potrafią się podpisać.

A Legionu nie lubię. Ile razy tam byłem (Górczewska), za każdym razem miałem wrażenie, że jestem niemile widziany. Może dlatego, że nie chciałem zostawić jednorazowo kilku(nastu) setek?

Od strony technicznej nie mam zastrzeżeń (serwis amortyzatora). Ale na pewno brakuje im empatii i zwykłej, ludzkiej życzliwości. Nie każdy jest zawodowcem.
        • Gość: Mario Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 13:33
          Bikerman to chyba pracownik Legion-serwisu??? Potwierdzam NEGATYWNĄ opinię o Legion-serwis na.ul.Modzelewskiego35. Oddałem tam koło do naprawy, bo wyrwały mi się dwie szprychy. Zaproponowano mi kupno nowej obręczy i przeplecenie koło…oczywiście koniecznie na nowych szprychach, bo to 100zł większy rachunek! Koło odebrałem…i po przejechaniu 20km całkowicie odkręciły mi się 2 szprychy, a połowa pozostałych zaczęła luźno latać. Jak oddawałem koło do poprawy, to powiedziano mi, że tak się może zdarzyć. Za to przy odbiorze dowiedziałem się od pana, który poprawiał to koło, że przyczyną tego, że szprychy się poodkręcały było to, że koło zapleciono na STARYCH SZPRYCHCH!!! Oczywiście, jak zażądałem zwrotu pieniędzy, to poprosił mnie o rachunek…jak go pokazałem, powiedziano mi, że skoro zapłaciłem, to były w takim razie nowe i kasy mi nie oddadzą!!! Złodzieje na żywca w białych rękawiczkach ukradli mi 100zł!!!
      • Gość: rowerzystka Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.aster.pl 26.04.10, 20:42
        A ja polecam serwis sklepu Unibike na Meander chyba 22. Zawsze
        solidnie wytłumaczą i jak już się za coś zabiorą to zawsze są słowni
        co do ceny i terminu. Uważam też, że są bardzo przyjaźni dla kobiet-
        są cierpliwi i naprawdę solidni.
        • isislawa Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 09.08.10, 01:12
          Tak jak już wcześniej "Bikreman" napisał polecam również chłopaków z serwisu
          mieszczącego się przy ul. Modzelewskiego.
          Faktycznie chłopaki dużo jeżdżą w MTB i znają się bardzo dobrze na tym co robią.
          Doradzą i za rozsądną cenę naprawią Ci rower.
          Korzystam z ich usług już kilka lat i nie mam zastrzeżeń. Potrafią nawet
          naprawić moją starą różową damkę, która ma ładnych z kilkaset lat :D
          • Gość: Mario Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 13:36
            Legion-serwis na.ul.Modzelewskiego35!!!!????. Złodzieje i partacze!!! Oddałem tam koło do naprawy, bo wyrwały mi się dwie szprychy. Zaproponowano mi kupno nowej obręczy i przeplecenie koło…oczywiście koniecznie na nowych szprychach, bo to 100zł większy rachunek! Koło odebrałem…i po przejechaniu 20km całkowicie odkręciły mi się 2 szprychy, a połowa pozostałych zaczęła luźno latać. Jak oddawałem koło do poprawy, to powiedziano mi, że tak się może zdarzyć. Za to przy odbiorze dowiedziałem się od pana, który poprawiał to koło, że przyczyną tego, że szprychy się poodkręcały było to, że koło zapleciono na STARYCH SZPRYCHCH!!! Oczywiście, jak zażądałem zwrotu pieniędzy, to poprosił mnie o rachunek…jak go pokazałem, powiedziano mi, że skoro zapłaciłem, to były w takim razie nowe i kasy mi nie oddadzą!!! Złodzieje na żywca w białych rękawiczkach ukradli mi 100zł!!!
      • lavinka Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 09.08.10, 01:24
        DAD - czyli Dobry ale Drogi - Biketeam przy metrze Stare
        Bielany(wyjście północne), stara dobra firma, pan z gatunku złota-
        rączka. Potrafił mi tak doregulować rower, że jak go brałam ze sklepu
        - tak dobrze nie jeździł. Ale przegląd 80zł...

Drugi niedaleko, tańszy, serwis porównywalny ale oddawałam tam rower
        tylko raz. Wszystko gra, lecz nie polecam tam udawać się z
        przypadkami agonalnymi. Koszt serwisu ok. 50zł. Nie pamiętam ulicy-
        skręca się z Żeromskiego chyba w Lisowską, lokal w garażu.
        • j666 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 15.03.13, 07:50
          To jest w tym miejscu (przy metrze Stare Bielany) jeszcze jeden serwis, też w domku od frontu ul. Kasprowicza?
          • promega Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 10.07.14, 20:30
            Odradzam. Kiedyś poprosiłem o jakąś część to mi wcisnęli jakiegoś starego grata. Nigdy więcej u nich nie zawitam i nigdy im nie podeślę żadnego klienta, a kilka, nawet naście osób z mojego polecania kupiło tam rower.
      • jan-w Najgorszy "serwis" By the Way Ursynów Wąwozowa 31 27.07.11, 20:11
        Chcesz odebrać rower w gorszym stanie niż zostawiłeś, zostać zelżony, zapłacić za to a może nawet zostać pobity? Polecam "By-the-way" Wąwozowa 31.
        Przykładem takiego do którego nie należy się nawet zbliżać, jest sklep z niby serwisem o swojskiej nazwie "By the way" przy Wąwozowej 31 (naprzeciw bazarku). Od dawna zastanawiało mnie dlaczego (jak słyszałem) załatwiają wszystko od ręki nawet w szczycie sezonu i nigdy nie ma tam więcej niż maks. 1 klient. Teraz zrozumiałem. Klienci głosują nogami. Sam niestety miałem okazję przekonać się w czym problem. Oddałem rower aby wymieniono mi klocki hamulcowe (hamulce hydrauliczne więc trudno to zrobić samemu). Kiedy przyszedłem odebrać rower, okazało się że nie nadaje się do jazdy. Koło tak trze o hamulce że ledwo się obraca. Panowie byli bardzo oburzeni moją reakcją. Oświadczyli że podjęli się wymienić klocki a nie regulować hamulce. Nowe klocki są grubsze więc koło nie może się obracać. Jeżeli chcę aby się obracało, muszę im zostawić rower na kilka dni ponieważ... muszą go zawieźć do fachowca(!). Dowiedziałem się że jestem typowym przedstawicielem PIS ponieważ domagam się tego czego mi nie obiecano, jestem niezrównoważony gdyż chciałbym odebrać rower sprawny, a oni się zobowiązali tylko itd.
        Po serii obelg, drugi z panów oświadczył że jeszcze słowo a weźmie mnie za kark i wyprowadzi ze sklepu. Dopiero groźba wezwania policji spowodowała że uciekł na zewnątrz.
        Ogólnie spokornieli dopiero gdy wytknąłem im łamanie prawa podatkowego, ale tego tematu nie będę tu kontynuował.
        • jan-w Re: Najgorszy "serwis" By the Way Ursynów Wąwozo 30.07.11, 15:51
          Problem usunęli mi dzisiaj w Ski-Team na poczekaniu. Wystarczyło oczyścić tłoczki dociskające okładziny hamulcowe do tarczy. Nie trzeba było zabierać roweru na kilka dni, aby zawieźć do fachowca (!) i płacić 300 zł jak proponowali fahoffcy w By-The-Way Wąwozowa 31 :-)
        • it4p.pl Re: Najgorszy "serwis" By the Way Ursynów Wąwozo 07.07.15, 19:46
          Poprosiłem o wymianę koła na nowe, wymianę ogumienia, centrowanie kół i sprzedaż błotników. Po tygodniu od pozostawienia roweru wykonałem telefon, okazało się, że nie zrobiono NIC. Rower odebrałem następnego dnia po telefonie, w serwisie nie usłyszałem ŻADNEGO komentarza.
      • Gość: Jolanta Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.subscribers.sferia.net 05.08.11, 16:19
        A co sądzicie o Panu z ul Ogrodowej?
        Oraz o serwisie z Stawki?
      • 77agus Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 18.06.12, 22:49
        A mi mechanika polecił znajomy, nie dość że facet przyjechał na miejsce, wylegitymował się to jeszcze zrobił mój 20letni rower tak, że wyglądał lepiej niż wtedy gdy go kupiłam. Przy okazji nie tylko dowiedziałam się co to konusy, ale także je zobaczyłam, swoja drogą nie wiedziałam że rower składa się z tylu części ;) W trakcie remontu wysyła on na meila zdjęcia z rozebranego roweru do ostatniej kulki, więc wiem co tak naprawdę robił i że nie wsmarowywał piachu zebranego przez lata. Ręcznie polerowana rama lśni do dziś! Mój chłopak, który dużo jeździ i często korzysta z usług serwisów, bardzo sceptycznie poszedł do tej usługi ( męska duma ), ale jak zobaczył i przetestował moje cudo, nie tylko zmienił zdanie o jakości usługi, ale sam z powodzeniem korzysta z wiedzy mechanika. Najszybciej można się z nim skontaktować telefonicznie po numerem 660-163-613. W rozmowie najbardziej mi się podobało to co powiedział:"każdy rower robię tak jakby był mój". Gorąco polecam, znajomi , którym go poleciłam potwierdzają moje wrażenie.
        • Gość: mirek Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.lpp.com.pl 03.08.12, 08:48
          ktoś był na woli - ostroroga 10 ? znajoma poleca bardzo,nigdy o nim nie słyszałem.
          mirek
          • Gość: renata196 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: 31.178.125.* 04.08.12, 15:11
            ROWERFAN UWAGA !!! - Ursynów ul.Wąwozowa 2 lok 1d,facet naciąga.Sieć "dobryrowe"rDziś próbowałam zareklamować stopkę od nowego roweru zakupionego u tego pana miesiąc temu.Pan błyskawicznie wymienił stopkę, na inny model ale podobna konstrukcja i po wszystkim-20 złotych się należy.Zdębiałam,odjęło mi mowę,ani nie wytłumaczył dlaczego mam zapłacić,ani nie zapytał czy odpowiada mi ta stopka za którą mam zapłacić,ani że w ogóle mam zapłacić.Stara stopkę zapakował w opakowanie i na zaplecze.Jak ochłonęłam i zaczęłam pytać co jest grane zaczął coś mówić o uszkodzeniu mechanicznym.....Z trudem zdołałam odzyskać starą(niby mechanicznie uszkodzoną)-odradzam-jak kobieta to myśli że jak już zamontuje i powie że nie podlega gwarancji to już po sprawie. Tylko po co mu była ta stara stopka niby uszkodzona mechanicznie.Dałam się nabrać .Nie zróbcie tego błędu!!!
            Renata
            renata196@gazeta.pl
            • Gość: NiezlyZCiebieNumer Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.08.12, 01:03
              Jak dla mnie - piszesz jakieś bajki. Jaka inna może być przyczyna niesprawności stopki rowerowej niż mechaniczne uszkodzenie? Te zgodnie z prawem nie podlegają gwarancji. No więc gość wykonał darmową usługę wymiany (frajer), zainstalował ci stopkę po kosztach (przeciętna stopka kosztuje od 35 do 50zł) i jeszcze dostał twoją żenującą opinię... Wyrazy współczucia dla serwisu. Ja bym takiej klientce jak ty wysłał stopkę do ekspertyzy na twój koszt, a w razie niekorzystnej dla ciebie oceny (co jest dla mnie oczywiste), obciążył wszystkimi kosztami wg stawek rynkowych.
              • waldek741 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 06.08.12, 08:33
                to są jakieś żarty !!! czy pan zapytał klientkę o zgodę na zapłatę za stopkę?gdzie jest zlecenie naprawy z przewidywanym kosztem za usługę i cześci? jak towar na gwarancji to reklamować można wszystko-takie prawo klienta !!! poczytaj trochę prawa konsumenta.że przedstawiciel producenta odmawia z takiego czy innego powodu to inna sprawa.klient ma być poinformowany o przewidywanych kosztach !Na miejscu tej pani po pierwsze w takiej sytauacji nie zapłacił bym, po drugie opisał temat do pomiotu nadrzędnego.Facet jest chyba nie z tej bajki,o ty-ekspertyza po cenach rynkowych-też klient musi wyrozić na to zgodę.jak nie znasz podstawowych standartów obsługi klienta to nie wypowiadaj się - szkoły !!!!
                • waldek741 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 06.08.12, 08:35
                  standardów oczywiście
                  • Gość: Kasia 46 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.12, 09:22
                    A ja polecam serwis na Ostroroga 10. Byłam, pan mi zamontował bagażnik, którego montażu nie podjął się żaden autoryzowany serwis rowerowy. Przy okazji dowiedziałam się, że zakupilam bagażnik nie przystosowany do mojego roweru, ale pan wymienił śruby, coś zagwintował, dopiłował. Fakt, że trochę to trwało, ale nie odesłał mnie z kwitkiem. Zapłaciłam 10 zł, chociaż uważałam, że należy się więcej. Jeżdżę już z tym bagażnikiem kilka dni i wszystko jest ok.Jeszcze raz polecam. Kasia.
                    • j666 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 14.08.12, 10:37
                      W którym to konkretnie miejscu?
              • Gość: KLM Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.91.26.14.static.cdpnetia.pl 09.08.12, 10:35
                Stopka jest chociaż prostym to urządzeniem mechanicznym i jak każde takie urządzenie może się zepsuć szczególnie jeśli jest marnej jakości lub zostało sfuszerowane przy produkcji, a polskie prawo stanowi, że jeśli wada ujawniła się w ciągu sześciu miesięcy od zakupu to automatycznie uznaje się, że istniała już w momencie zakupu. Nie wiem czy to jest podstawa do zwrotu towaru (w końcu kupujemy sprawny rower więc jeśli się zepsuje to jego stan jest niezgodny z umową) ale na pewno klient ma prawo do bezpłatnej naprawy gwarancyjnej. Jeśli sprzedawca miał wątpliwości co do sposobu powstania uszkodzenia to powinien odesłać sprzęt o dystrybutora lub producenta. Jeśli zdecydował się na płatną wymianę to zdecydowanie nie powinien tego robić bez uzyskania zgody klienta. Jak oddaje rower do swojego serwisu to z góry ustalam zakres i cenę usługi i umawiam się z serwisantem, że jeśli coś jeszcze by wyszło w praniu to zadzwoni do mnie i ustali czy daną część wymienić i ile będzie mnie to kosztować. Od 2 czy 3 lat korzystam z jednego serwisu, ale uważam, że to powinien być standard w każdym serwisie.
                • waldek741 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 10.08.12, 07:59
                  KLM-zgadzam się w 100 %.ROWERFANA "wytnie" rynek z takim podejściem.Zadowolny klient poleci 4 osobom , od niezadowolonego 10 osób dowie sie jak jest fatalnie- tak już jest(ale nie było wtedy internetu).
        • biketom Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 07.08.12, 17:17
          do informacji 77agus podszedłem jak swego czasu Anna Patrycy do podpasek, z taką lekką dozą niepewności czy jakoś tak, ale pomyślałem nie zaszkodzi zadzwonić. Telefonu nikt nie odebrał. Następnego dnia oddzwonił. Kilka zdań i wiem że zęby na rowerach zjadł. Przedstawiam problem i słyszę że te informacje nie są potrzebne, bo jak się wyraził subiektywne opinie właściciela roweru rzutują na rozwiązanie problemu. Rower ma jeździć i trzeba z niego wydusić ile się da. Umówiliśmy się na spotkanie. Dowód osobisty do wglądu. Szybki pomiar zużycia napędu profesjonalnym narzędziem, a nie jak to widziałem wcześniej," na oko pana Zenka" i rower wylądował w samochodzie. Prośba o adres meilowy, do wysłania zdjęć w trakcie roboty. Po 3 godzinach sms o treści "poszły zdjęcia". Otwieram meila i czuję się jak w trakcie diagnozy lekarskiej, a to konusy w takim stanie, a to w manetkach piach itd. Do wszystkiego zdjęcia. Mój rower w proszku!! Wszystkie komponenty umyte i rozłożone na jakiejś białej szmacie!! Myślę, czy on to aby złoży!? Wieczorem telefon że rower jest gotowy, Umawiamy się na spotkanie. Dostaję rower w stanie, który spowodował że żal było na niego wsiadać. Otrzymałem paragony za zakupione części, żądnego naciągania na nową przerzutkę, koło, piastę czy tym podobne. W pół godzinnej rozmowie dowiedziałem się wszystkiego o pielęgnacji roweru i 10 razy więcej niż w innych serwisach. Ktoś się może zapytać, po co to piszę, nie otrzymałem łapówki za reklamę jak się może wielu wydawać w dzisiejszych komercyjnych czasach, po prostu jestem pod wrażeniem zainteresowaniem faceta moim rowerem a co za tym idzie i moją osobą. Mam już dość oddawania roweru, dostawiania kwitka i mojego roweru ginącego za drzwiami serwisu w który stoi 10 innych anonimowych rowerów. Teraz już wiem za co płacę i że nie ma miejsca w rowerze do którego nie zaglądano. Jak rower się sprawuje...to trzeba sprawdzić. Mój wywód mogę podsumować jednym słowem Polecam!! Jeszcze tylko jedno, lepiej mechanika łapać pod numerem 790-307-999 lub serwistwojegoroweru@op.pl. Wiem że roboty ma dużo, więc mam nadzieję że nie będzie mi miał za złe że go polecam:) Każdy ma prawo cieszyć się rowerem, nawet jeżeli nie kosztował on 5000zł.
          • Gość: obserwator Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.lpp.com.pl 08.08.12, 09:03
            jakie to profesjonalne narzędzie do napędu? Co mierzy? Co bada? Czy jest sterowane komputerem? Może laserem?
            Ale ściemnianie,"dowód do wglądu".....
            Czy ta biała szmatka była wyjałowiona?
            W każdej dziedzinie potrzebny jest umiar drogi kolego
            • biketom Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 08.08.12, 10:27
              sterowane komputerem,laserem....i kto tu mówi o umiarze?
              A co bada? Wyciągnięcie łańcucha a o za tym idzie zużycie kasety i koronek korby, co się bezpośrednio przekłada na mój portfel, a to już bardzo mnie interesuje.
              "dowód do wglądu" nie wiem co uważasz za ściemnianie, biorąc pod uwagę że oddajesz swoją własność, co by nie było obcemu człowiekowi. Nie interesuje mnie czy ta szmata była z jedwabiu, poliestru czy z może wycięta z całunu Turyńskiego, interesuje mnie że leżały na niej wszystkie MOJE graty i ktoś się nimi zajął tak jak bym sobie życzył, a przede wszystkim w sposób do którego nie byłem przyzwyczajony. A swoją drogą na początku był autor, a dopiero później krytyk i wiem że ten drugi ma zawsze łatwiej, zwłaszcza gdy mówi o czymś czego sam nie dotknął, niestety znak naszych komercyjnych i oszukańczych czasów. Wietrzmy wszędzie teorie spiskowe a będzie nam się żyło może nie łatwiej ale na pewno ciekawiej i wygodniej.
              Pozdrawiam wszystkich
              • Gość: obserwator Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.lpp.com.pl 08.08.12, 11:28
                z tego co wiem to pomiar łańcucha wykonuje sie kawałkiem wyciętej(wyprofilowanej)blachy-koszt takiego "specjalistycznego"przyrządu zaczyna się od 4,99 zł.Nie miałem pojęcia że dzieki niemu można sprawdzić jeszcze kasetę i koronki suportu !
                Zerkasz na dowód człowieka i wiadomo że jest uczciwy?Nie wiesz czy prowadzi działalnośc - jaki nip , regon , gdzie prowadzi warsztat itd...
                Ależ ufnym człowiekiem jesteś,albo sam usprawieliwiasz się nieodbieranie telefonu od klientów,tylko email,brak warsztatu i frmy z prawdziwego zdarzenia.
                Gdzie można sprawdzić cennik tego serwisanta?
                też pozdrawiam wszystkich
              • robertrobert1 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 14.08.12, 12:27
                biketom napisał(a):

> A co bada? Wyciągnięcie łańcucha a o za tym idzie zużycie kasety i koronek korb
                > y, co się bezpośrednio przekłada na mój portfel, a to już bardzo mnie interesuj
                > e.

I tu się mylisz, że bo wyciągnięcie łańcucha nie ma nic wspólnego ze stopniem zużycia kasety czy kor. Każda z tych części inaczej sie zużywa i jest zależna od sposobu jazdy...inne zużycie występuje pod sakwami a inne w ruchu miejskim a sam pomiar nie uwzględnia możliwości zmiany łańcucha. Zatem pod tym względem oko jest zdecydowanie lepsze.
      • mirek900p Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 14.08.12, 22:13
        Proszę o pomoc! Kliknij link, zarejestruj się i weź udział w konkursie, a pomożesz zgarnąć mi super rowersmile Podeślij mój link swoim znajomym, a zwiększysz moje szanse! Dzięki.
        www.rossnet.pl/konkursy/konkurs/1209,776feb90-8f31-449e-8369-17d3c1eb1f77
      • ciekawolog Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 16.08.12, 19:47
        Rewelacyjne rozwiązanie dla branży obróbki blach. Wkrótce na stronie www.estimet.pl/ znajdziecie pomysły które przyśpieszy Waszą pracę i wyeliminuje wszelkie problemy. Polecam, sprawdzcie koniecznie:)
      • Gość: oliwia Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.31.231.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.12, 23:03
        I z takich promocji zawsze warto jest korzystac, a to dlatego ze teraz po sezonie mozna kupic w naprawde atrakcyjnej cenie i na pewno na wiosnę taki rower bedzie jak znalazł. Ja bym sie nie zastanawiała.
        • Gość: urwisów Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.12, 12:10
          Ja mam doskonałe doświadczenie z serwisem t-bike.pl na Jastrzębowskiego 22
          Pękła mi rama w Kross Raven(kupiony u nich) ale niestety już po upływie gwarancji. Oddałem do serwisu na zasadzie, a może się uda:) i nie pomyliłem się. Sklep stanął na wysokości zadania i załatwił mi ramę za 1/4 wartości, a dodatkowo wymienili gratis. Prawda jest taka, że mogli mnie spuścić na drzewo ale jak sami stwierdzili mrugając okiem " taniej jest dołożyć" i mieć klienta zadowolonego :). Ja się odwdzięczam i piszę o nich w samych superlatywach :)
          Pozdrawiam t-bike.pl
          • marcellipa Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 14.12.12, 11:41
            Na pocztaku listopada totalnie przez przypadek trafiłem do Profi bike na Belwederskiej. Za dużo wpuściłem powietrza w dętkę i podjeżdżając pod krawężnik koło „wybuchło” ;/. Podążając Morskim okiem w stronę Belwederskiej wyszedłem właśnie koło tego outletu. Panowie wymienili dętkę natychmiast. Podczas pracy pogadaliśmy sobie trochę o rowerach, panowie mają niesamowicie obszerną wiedzę na ten temat. Polecam, dogodna lokalizacja
            • kasicasiasia Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 14.03.13, 14:15
              Wspomniany już tu Profi Bike również polecam. Mają naprawdę dobry i sprawny serwis, teraz, przy mniejszym natłoku to oczywiste, ale w sezonie również bardzo starają się szybko naprawiać. Panowie znają się na rzeczy. Kupowałam u nich rowerek dla mojej Gwiazdeczki :D, swój z kolei niedawno serwisowałam z myślą o sezonie wiosennym, ale ten chyba troszeczkę nie chce przyjśc :(((
              Przy okazji mojej wypowiedzi chciałabym poprosic Was, drodzy Forumowicze o rekomendacje fotelika na rower dla dzieciaczka 18-20 kg. :D Czy są tu rodzice, ktorzy woza swoje skarby na rowerach?
          • Gość: jurek Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: 31.178.62.* 18.03.13, 22:11
            Ja również mam z nimi dobre doświadczenia:) Szczególnie Pan Krzysztof który ma wiedzę rooozległą. On wie chyba wszystko:)
      • Gość: Marcin Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.13, 21:21
        A ja dodam coś - niestety negatywnego - na temat Milou przy Wiktorskiej.

Oddałem rower po wypadku do naprawy z ubezpieczenia sprawcy. Pieniądze nie grały roli. Oddali mi rower z ponad tygodniowym opóźnieniem, nie naprawili wszystkiego, za to nie wiem po co wymienili przednie szczeki hamulcowe (były prawie nowe) na nieoryginalne, które są za grube i obcierają. Nie wymienili przedniej ośki, która jest krzywa. Zgubili oryginalną zatyczkę śruby regulacyjnej steru. A na koniec umówili się ze mną na poprawki i... wcześniej zamknęli serwis; pocałowałem klamkę i musiałem niesprawnym rowerem wracać do domu. Jednym słowem: WIELKIE NIE, trzymajcie swoje rowery z daleka od tego miejsca.
      • Gość: Kazik Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 23:02
        Polecam ten sklep i serwis rowerowy w Łomiankach może ciut daleko ale kolesie którzy tam pracują znają się na swojej robocie na wylot! Super profesjonalne doradzenie przy trudnym wyborze roweru DH! następnie montaż i modyfikacja sprzętu przeprowadzona wzorowo. Nieustanny kontakt telefoniczny ze strony sklepu, nie musiałem pytać, biegać, martwić się! Pozdrawiam Pana Adama!
        • Gość: Rahim Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 21:03
          Potwierdzam
        • Gość: jurek Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: 31.178.62.* 21.01.13, 21:08
          sklep i serwis w łomiankach działa może od roku,. kolesie mają małe pojecie o sprzecie. Przy mnie dzwonili do jakiegoś znajomego sklepu z Ursynowa tibajk czy coś i pytali co i jak bo nie wiedzieli. Szkoda zachodu
          • Gość: Piotr Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 18:04
            Niestety poziom usług "serwisowych" jest fatalny. Spotyka się czasami mechaników rowerowych a nie tzw. serwisantów. Polecam wszystkim rowerzystom zaopatrzenie się w odpowiednie narzędzia (stopniowo) i przy pomocy np. youtube naprawiać rowery samodzielnie. W sklepach rowerowych nastawieni są tylko na zysk. W przysklepowych warsztacikach mają zwykle bałagan, tandetne narzędzia i dwie lewe ręce.
            • Gość: KLM Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.03.13, 19:13
              Jeśli ktoś ma smykałkę do dłubania i trochę wolnej kasy oraz czasu to yt jest ok, ale mi by się nie chciało np. kupować klucza do kontry, który używa się raz do roku (albo rzadziej). Niestety dobrego serwisu szuka się na własnych błędach, ale jak się już znajdzie to zostaje się z nim na lata (a przynajmniej do czasu gdy coś ewidentnie schrzanią:).
              • zambiba Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 03.04.13, 10:04
                to ja dodam coś z Marymontu dla właścicieli rowerów miejskich
                w zeszłym roku (czerwiec) wymieniałam oponę i dziurawą dentkę w serwisie przy Potockiej 14 (z tyłu pętli tramwajowej "15") i naprawiali mi dentkę ponad tydzień, przy czym miała być gotowa przez weekend, niekt się nawet nie pofatygował żeby do mnie zadzwonić i powiedzieć że nie jest gotowe, przekonałam się o tym dopiero jak doszłam tam na piechotę
                chyba nie mają zielonego pojęcia o rowerach z biegami w piaście - zdecydowany negatyw

i zdecydowany pozytyw - bikerStudio Lektykarska 26, kupiłam u nich parę rzeczy i montowana była nóżka (z przerobieniem) do roweru mojego starszego syna, szkoda, że tak późno go znalazłam
              • kamilgolota Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 09.07.13, 10:14
                dobrze powiedziane, jeśli ktoś ma ;) ja nie mam niestety, więc jak coś się dzieje z rowerem to oddaję go do serwisu. Mam jeden zaufany (profi bike ten na nowowiejskiej), do którego chodzę od dłuższego czasu. W sumie to trafiłem tam z pierwszą usterką i tak od tamtej pory korzystam z ich usług. Ceny rozsądne, w większości za drobne rzeczy, jakieś wymiany itp. zapłacisz ok 20 zł.
            • j.k.01 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 04.12.14, 20:48
              Potwierdzam. Najlepiej jest samemu. A ile to uciechy jak się uda.
              Ja swój MTB złozyłem sam od a do zet.
      • Gość: KLM Profi-bike na Nowowiejskiej :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 18:12
        Wzdłuż Jana Pawła jest kilka sklepów rowerowych, a uwzględniając te w bocznych uliczkach to już przynajmniej kilkanaście. Gdybyś zapędziła się trochę dalej na Niepodległości to w pobliżu Politechniki polecam mój ulubiony i sprawdzony profi bike na Nowowiejskiej.
        • volksdeutsch88 Re: Profi-bike na Nowowiejskiej :) 03.12.14, 17:20
          Profibike - nie polecam.

Zepsuty rower pan zdiagnozował zza lady że trzeba wymienić koło, po wymianie zepsuł się od razu jeszcze raz, tym razem korba.

Gdyby za pierwszym razem wyszedł zza lady i przyjrzał się rowerowi to bym dwa razy nie musiał do nich biegać.

Tym bardziej że za pierwszym razem, gdy zapytałem o korbę, bez patrzenia na nią stwierdził że nie trzeba.

Rower naprawiał inny pan który stwierdził że on dostał kartkę z poleceniem wymiany koła to wymienił koło, a że oddał niesprawny rower klientowi to go już nie zainteresowało.

Na plus, to 15% rabatu na korbę.
        • tygrysie_oczko Re: Profi-bike na Nowowiejskiej :) 30.07.15, 20:00
          NIE POLECAM!!!! Chyba nigdy nie zdarzyło mi się jeszcze hejtować jakąś firmę w sieci, ale jestem tak wk******, że w ramach uspokojenia napiszę parę słów o tym, jak zostałam obsłużona w tym PSEUDO serwisie. Mam wrażenie, że panowie za ladą traktują klientów jak natrętów, którzy przeszkadzają im w pracy, ale to by mi nawet nie przeszkadzało, gdyby znali się na swojej robocie. W sumie, jeśli ich pracą jest okradanie klientów i robienia ich w jajo - to są profesjonalistami. Zaszłam tam tylko po nowe błotniki. Poprosiłam o montaż, więc zostawiłam rower. Następnego dnia dostaję telefon, a pan informuje mnie uprzejmie, że na kole jest luz i to niezbyt bezpieczne i trzeba dokręcić. Ok. Tyle, że jak się dokręci to ...-w tym miejscu padły terminy i nazwy nieznane laikowi - ostatecznie pan sugerował wymianę CAŁEGO KOŁA. Zgodziłam się. Bezpieczeństwo przede wszystkim. Do tego rower był dopiero co kupiony i używany - kto wie, w jakim naprawdę był stanie? dzień później odbieram rower w serwisie, a pan mi mówi, że doliczył (co kurna????bez mojej zgody???) jeszcze nową dętkę, bo stara nie pasowała na nowe koło. Nie chce mi się już rozpisywać ile zapłaciłam i że przejechałam może 2 km zanim rower znów zaczął szwankować. W każdym razie kilka dni temu o 5.17 obudziło mnie głośne "psssssssss...", a z nowej dętki uszło powietrze. Choć rower stał sobie spokojnie od 3 dni oparty o ścianę pokoju. Nie musze chyba mówić, że byłam wkur...., że nie podchodź... Poszłam do lokalnego już serwisu (ciągnąć rower z flakiem) i ogólnie po małym przeglądzie dowiedziałam się, że - i teraz będzie najlepsze:
          - całe rzekomo nowe koło wcale nowe nie było. ani dętka. dlatego uszło z niej powietrze. samo koło było z lekka zardzewiałe (!)
          - luz, który był przyczyną zmiany koła WCIĄŻ BYŁ.. no ja pier.... i zostało mi to przykręcone od ręki. Czytasz to profibike??? OD RĘKI
          - w profibike nie raczyli mi powiedzieć (choć oddałam na przegląd), że łańcuch trzeba naoliwić, bo nie można jechać na łańcuchu suchym jak pieprz
          - panowie z profisrajk POCIELI przewody od dynamo, żeby łatwiej było im wymieniać koło na k*** używane ( to sa złodzieje, za coś takiego powinno się zamykac serwisy)
          co jeszcze? hmmmm acha cena. Zapłaciłam za ich "pomoc" prawie 200zł. w lokalnym serwisie zaplacę teraz mniej niż połowę za naprawy tego, co oni schrzanili.
          Jesli choc jedna osoba po przeczytaniu tego posta zrezygnuje z pójścia tam, to znaczy że moja misja została wypełniona;) najwazniejsze, że ja już tam nigdy, nigdy, nigdy nie zawitam. Przynajmniej będę miała pewność, że mi się rower nie rozsypie w czasie jazdy.
      • are-k80 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 24.05.13, 09:20
        Kilka sklepów oraz serwisów znajdziesz pod tym adresem. Z serwisów niestety nie korzystałem więc cieżko cos polecić.
      • Gość: Antymarceli Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 15:08
        Sklep Marceli-Fieldorfa 14 serwis rowerowy.
        Syn oddał rower do naprawy. Serwis wziął 100 zł niby za wymienione części(których nie trzeba było wymieniać) i kulki do ośki za które wzięli 18 zł. Poszłam z synem do Go Sportu, gdzie serwisant stwierdził, że nie było paru kulek w ośce(a sklep Marceli twierdzi że były) i była źle ustawiona piasta. Dokupiłam kulki, które kosztują 2zł....i serwisant w Go sporcie zrobił to za darmo i profesjonalnie i powiedział, że ten sklep Marceli ma złą renomę i dać sobie z nim spokój. Tak się dzisiaj robi pieniądze.
        • Gość: tomek Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 14:37
          w sklepie Marcelego przy Grochowskiej przy okazji jakiegoś mojego zakupu wyrazili zdziwienie , że używam amorka firmy Marzocchi...boć przecież ONI uznają tylko rockshoxy..Rama Treka (notabene serii 8 ze stopu alu z cyrkonem ) też im się nie spodobała, bo najlepsze są KTM y, które ONI sprzedają. Serwis ma naprawiać a nie komentować, Marcelego i spółki nie polecam..
          • Gość: KLM Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.08.13, 02:42
            kurde kiedyś korzystałem z tego serwisu i nawet wtedy go polecałem tu na forum, ale widzę, że od tamtych czasów sporo się pozmieniało. No może nie sporo bo ja w końcu też miałem powód żeby z nich zrezygnować. szkoda bo kiedyś (wygląda na to że dawno, dawno temu w odległej galaktyce) to było bardzo przyzwoite miejsce.
      • Gość: ja Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 21:27
        NIE POLECAM! By the way na Wąwozowej:
        - są niemili
        - traktują klientów jak debili
        - wymieniają części na takie, które po tygodniu się psują i śmieją się w twarz na prośbę o ponowną, tym razem bezpłatną, wymianę
        - traktują "z góry"
        - naciągają na kasę jak widzą, że klient się nie zna
        - 2 tygodnie po regulacji przerzutek można jechać na kolejną, oczywiście znów płatną, regulację
        ODRADZAM!!!
      • Gość: Gosciu Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.14, 10:27
        Masakra jeśli chodzi o serwis rowerowy Kolarski.eu na Sobieskiego. Jest tam taki Pan "przy kości" któremu nic się nie chce, na każdą moją sugestię o sprawdzenie elementu roweru Pan odpowiada NIE, że nie trzeba tego robić, że jest OK. Nawet, wg tego Pana, lekko scentrowane koło jest ok, nierówne ustawienie tylnych hamulców też jest OK, a jedyne co mu wychodzi to wciskanie mega drogich opon (ok 180 PLN/szt): cytuję "będe miał już z głowy na lata". Pan nawet nie potrafił odpowiednio założyć przedniego koła - ustawienie względem licznika, niby nic, ale jeśli odkrywasz w trakcie jazdy że licznik nie działa to można wyjść z siebie. A ciśnienie w oponach po wyjściu z serwisu 80 PSI!!!!!!! Stanowczo nie polecam.
        • gom1 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 12.04.14, 22:48
          Gość portalu: Gosciu napisał(a):
          > A ciśnienie w oponach po wyjściu z serwisu 80 PSI!

Z tego co widzę tam same "szosy", więc to raczej siła przyzwyczajenia :-)

A ja oddałem do serwisu koło od letniego roweru. Jak je odbiorę to wtedy napiszę czy serwis jest wart polecenia.
          • jackk3 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 12.04.14, 23:30
            Na szose 80 PSI to to jest kapec.
            • gom1 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 12.04.14, 23:42
              Co racja to racja. Założyłem że autor wątku porusza się po mieście rowerem.. miejskim (względnie "góralskim"), więc te 80 faktycznie jest lekko przesadzone. A przecież mój przedpiśca mógł wyrazić oburzenie, że ma tylko 80 :-)
      • Gość: Unlimited Sports Dobry i niedrogi serwis IP: *.dynamic.vectranet.pl 16.04.14, 06:01
        A ja zapraszam wszystkich do mojego serwisu na Bemowie w pawilonie 39 obok Carefoura (to te pawilony ze szkołą jazdy, pizzeriami itd ;-) Nie zamierzam nikogo oczerniać z konkurencji, bo wiele jest dobrych serwisów w Warszawie, ale jeżeli komuś spodoba się obsługa i zostanie naszym stałym Klientem, to będę bardzo zaszczycony.
      • Gość: rysiek Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.centertel.pl 23.06.14, 11:37
        ja już klasycznie oddaję rower do serwisu w sklepie Giant'a na powiślu. Mieszkam w pobliżu więc jest idealnie. Ceny dobre, sporo różnych akcesoriów a obsługa widać że wie co i jak z rowerami bo tylko koleżka rzucił okiem na mój rower i od razu że hamulce i przerzutki do regulacji (plus jeszcze się okazało że sztycę miałem 26,8 a średnica rurek to 27,2 i ktoś napchał kawałków puszki żeby uzupełnić ubytek – wymiana sztycy też była) szacun za ogarnięcie tematu :)
      • Gość: Ilonna Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.14, 19:02
        A sklep który specjalizuje się w rowerach dla dzieci i młodzieży - może znacie dobry i niedrogi?
      • Gość: masz dobry serwis rowerowy IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.14, 08:31
        Po zakupie roweru podjechałem do dobrego serwisu rowerowego przy ul. Kozietulskiego.
        Po przeglądzie stwierdzili, że nic do roboty nie ma i kazali jeździć. Chciałem dokupić błotniki i pompkę ale nie mieli na stanie nic, co by mi pasował.
        Po drodze podjechałem do sklepu rowerowego i przy montażu zakupionych błotników uzyskałem informację, że mam krzywe koło. W tylnym widelcu różnica znaczna - z jednej strony niecały cm do koła z drugiej ponad 2cm. Mówię, że właśnie wyjechałem po przeglądzie, to zostawili bez komentarza.. Nie wiem, ale to chyba w jakimś stopniu podważa nazwę dobry serwis..
        • mrawin Re: dobry serwis rowerowy 18.01.15, 01:17
          Rowerfan przy Wąwozowej zamknęli. Od paru lat serwisowałem tam rower i teraz kompletnie nie wiem, gdzie mam go oddać do naprawy. Chodzi mi o Ursynów. Od lat jeżdzę na rowerze, ale w kwestii napraw jestem totalnym laikiem.
      • starix62 Re: dobry serwis rowerowy 07.02.15, 19:11
        Polecam, MEGA START na Miączyńkiej ( Mokotów )
      • kari.nak Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 23.02.16, 09:29
        Jeśli chodzi o serwis rowerowy Warszawa to na Ursynowie masz ten t-bike.pl/webpage/serwis-rowerowy-ursynow.html . Robią różnego typu przeglądy, naprawiają, usprawniają i generalnie wiedzą co robią. Jak masz blisko to podjedź.
      • beat.ka38 Re: Serwisy i sklepy rowerowe w Warszawie 09.03.16, 15:46
        Ja korzystam z serwisu przy sklepie Sport-Bike na Łodygowej w Warszawie. Bardzo sprawnie i nie trzeba długo czekać na wykonanie naprawy czy zwykłego przeglądu :)
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka