Gość: koleh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 23:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SYMPATYK KOLEJORZA NIE WSTYD CI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 01:37 W pierwszej lidze gra AMICA a nie prawdziwy kolejorz.Dlatego te cytowane przez ciebie cyfry to kibice jakiegoś dziwnego tworu kuchennego.Ja zawsze będę za prawdziwym KOLEJORZEM który został zdegradowany.Jak można kibicować takiemu tworowi który dziś jest AMICĄ ,a jutro jak fryzjer pociągnie amice do Wrocławia znowu powstanie jakaś dziwna poczwara.Pozdrowienia dla prawdziwych kibiców KOLEJORZA którzy jak kibice Zagłębia Sosnowiec prawdziwej Pogoni i Zawiszy mimo degradacji swojej ukochanej drużyny zawsze będą jej kibicować i na DOBRE i na ZŁE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto nie rozumiem po co piwo na stadionie. Ktos moze mi IP: 195.68.64.* 13.02.09, 15:28 nie rozumiem po co piwo na stadionie. Ktos moze mi wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciuriatka co te piwo tam robi? 13.02.09, 02:03 jak to co poslowie pewnie juz po prezencie od kampani dostalo. tylko dlaczego 4,5% a no bo zadna dobra polska marka nie robi piwa ponizej 4,5%. teraz bedziecie sie mogli raczyc sikaczem carlsbergiem albo innym wynalazkiem.no ale coz wazne ze ustawe przepchali.kaczynski jak zawetuje ten walek to ma juz moj glos w wyborach pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlampart Re: co te piwo tam robi? IP: *.mas.airbites.pl 13.02.09, 09:36 Autor się pomylił. Chodzi o alkohol do 4,5% oraz piwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zouz Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... IP: 89.16.87.* 13.02.09, 08:59 4,5 % ??? ułatwienie dla browarów z zachodu , które maja gotowe serie piwa po 4.0-4.3 % ( miller , heniek , budweiser) .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: *.aster.pl 13.02.09, 09:26 Totalna bzdura. Podział na piwa krajowe i zagraniczne zatarł się wiele lat temu. Pokaż mi znaną markę, która by do tych heinekenów i innych carlsbergów nie należała? Nie wiem co prawda do kogo należy Lech... Ale z drugiej strony ciekawe co by się stało jakby go wprowadzili na Łazienkowską :D Pomysł rządu słuszny. Cywilizujemy się - najwyższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 09:56 Ciechan Konstancin Grudziądz Kormoran ......... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <R> Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: *.toya.net.pl 13.02.09, 10:34 Lech należy do Lecha:P Jak np i Tyskie. Moim zdaniem to też ułatwienie dla browarów zza zachodniej granicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onan Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:12 to niech sie zabiora nasze za produkowanie normalnego piwa(jak w czechach m,czy na slowacji),a nie otumaniaczy o smaku kwasu,i smrodzie dziadkowych skarpet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: 80.50.55.* 13.02.09, 10:40 Lech, Tyskie Żubr i parę innych należą do Kompanii Piwowarskiej, w której większościowe udziały ma SABMiller, czyli to też nie polska firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiha Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: 80.50.54.* 13.02.09, 13:15 Gość portalu: asd napisał(a): > Lech, Tyskie Żubr i parę innych należą do Kompanii Piwowarskiej, w której > większościowe udziały ma SABMiller, czyli to też nie polska firma. Nastąpiła pomyłka.Nasze piwo będzie dostępne,chodzi o to że uchwalili dostępność piwa i trunków poniżej 4,5% Odpowiedz Link Zgłoś
minasz hadaj papa 13.02.09, 09:05 dokładnie jest to ustawione pod konkretne piwo hehe bo jaka jest niby roznica jakby było 5%????? (tym bardziej ze to sa pewnie wartosci srednie ) a tak trzeba bedzie stworzyc nowy produkt np piwo meczowe i wydac kupe kasy na zaistnieniue marki heheh oooooooo biedny hadaj jak o=n sobie poradiz teraz z zagrzewaniem do boju legionistow hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiel Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 09:13 piwa nie powinno być w ogóle, a tak ogólnie to pewnie będzie to wszystko przestrzegane podobnie jak te kary za korupcje... nic nie da Odpowiedz Link Zgłoś
wiloughby Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p 13.02.09, 09:17 Gość portalu: opiel napisał(a): > piwa nie powinno być w ogóle, a tak ogólnie to pewnie będzie to > wszystko przestrzegane podobnie jak te kary za korupcje... nic nie da No bo jak piwa nie ma, to na każdym stadionie 100% kiboli jest trzeźwych... zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: *.e-wro.net.pl 13.02.09, 16:29 Możesz się zdziwić. Jest tam jeden zapis, wydawać by się mogło niepozorny, który zmusi organizatorów takich imprez do kontroli kibiców. Chodzi o zwrot kosztów naprawy np. zniszczonych radiowozów. Teraz opłaca się to z budżetu państwa ale po 1 sierpnia za takie zniszczenia zapłaci organizator imprezy. W takim razie organizatorzy będą zainteresowani aby po pierwsze nie wpuścić niepewnego elementu a po drugie zidentyfikować tych co rozrabiają aby na drodze cywilnej odzyskać kasę wypłacona policji czy straży pożarnej. Może się okazać, że właśnie ten mały punkcik stanie się batem na organizatorów, którzy dotychczas tolerowali stadionowe bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszczel Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... IP: *.centertel.pl 13.02.09, 09:16 Żadne piwo warzone w naturalnych warunkach nie osiągnie wiecej niż 4% alkoholu. Te co pijesz, są poprostu wzmacniane i przezto nie zachowują naturalnego smaku. Ja pijam tylko browar deutschland, bo wiem ze pije piwo, a nie piwo ze spirytusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwo Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 09:24 Czyli do 95% piw sprzedawanych w Niemczech dolewa się spirytus... Jaaasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiha Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: 80.50.54.* 13.02.09, 13:19 Gość portalu: piszczel napisał(a): > Żadne piwo warzone w naturalnych warunkach nie osiągnie wiecej niż > 4% alkoholu. Te co pijesz, są poprostu wzmacniane i przezto nie > zachowują naturalnego smaku. Ja pijam tylko browar deutschland, bo > wiem ze pije piwo, a nie piwo ze spirytusem Totalna bzdura.I to się właśnie nazywa ciemnogród.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmb Pułapka na ludzi lubiących piwo na meczach IP: 80.50.55.* 13.02.09, 09:28 "...za wnoszenie lub posiadanie na meczach alkoholu grozić będzie kara ograniczenia wolności albo grzywna nie niższa niż 2 tys..." czyli jak rozumiem gdy kupię piwo na stadionie to od razu podlegam karze grzywny bo zacznę je "posiadać", nieco to śmieszne. Ale cieszę się, że idzie to w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beksa Re: Pułapka na ludzi lubiących piwo na meczach IP: *.icpnet.pl 13.02.09, 09:38 ciekawie bedzie z piwnymi sponsorami : Warka, Krolewskie, Zubr, Tyskie i inne nie beda mogly prowadzic sprzedazy na stadionie klubu ktory sponsoruja, bo ich produkt nie bedzie sie miescil w normach to jakas bzdura. Ale ja tak naprawde czekam na Euro u przyzjad oficjalnego sponsora Carlsberga i wojne UEFY z naszymi browarami tak jak to zrobili w Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiha Re: Pułapka na ludzi lubiących piwo na meczach IP: 80.50.54.* 13.02.09, 13:25 Gość portalu: Beksa napisał(a): > ciekawie bedzie z piwnymi sponsorami : Warka, Krolewskie, Zubr, Tyskie i inne > nie beda mogly prowadzic sprzedazy na stadionie klubu ktory sponsoruja, bo ich > produkt nie bedzie sie miescil w normach to jakas bzdura. > Ale ja tak naprawde czekam na Euro u przyzjad oficjalnego sponsora Carlsberga i > wojne UEFY z naszymi browarami tak jak to zrobili w Szwecji. Nasze marki będą normalnie sprzedawane,a podczas Euro,obcy będą kosztować Nasze wspaniałe piwa.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiha Re: Pułapka na ludzi lubiących piwo na meczach IP: 80.50.54.* 13.02.09, 13:23 Gość portalu: mmb napisał(a): > "...za wnoszenie lub posiadanie na meczach alkoholu grozić będzie kara ogranicz > enia wolności albo grzywna nie niższa niż 2 tys..." > czyli jak rozumiem gdy kupię piwo na stadionie to od razu podlegam karze grzywn > y bo zacznę je "posiadać", nieco to śmieszne. Ale cieszę się, że idzie to w dob > rym kierunku. Jak już jesteś na stadionie to sobie możesz kupić,przede wszystkim chodzi o to abyś nie wnosił.Wszystko w ramach zarobku danego klubu,kupuj na stadionie,nie poza nim.Czysta kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Piwo na stadionach? 13.02.09, 09:36 Z powyższego tekstu wynika, że na meczach piłkarskich żadnego piwa nie będzie. Za duże ryzyko, bo tam chodzą same półgłówki, które od piwa dostają małpiego rozumu. Nie wiem jaka impreza masowa spełni wymagania, by można było na niej serwować piwo. Nawet pewnie na siatkówce też nie pozwolą, bo uznają, że za duży tłum. Tak sobie myślę, że piwo będzie, gdy na jakiś mecz przyjdzie kilkadziesiąt osób i do tego pewnie same stare platfusy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: Piwo na stadionach? IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 13.02.09, 10:06 Mów za siebie idioto. Same półgłówki..hmm no jak chodzą tacy jak ty, to się nie dziwię, że tak twierdzi. Widocznie nie obracasz się w towarzystwie kibiców, którzy pomimo kibicowania są przykładnymi ludźmi, studiują na najlepszych uczelniach w Polsce i nie należą do "półgłówków". Nie zbieraj wszystkich ludzi do jednej kupy Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Re: Piwo na stadionach? 13.02.09, 11:06 Jeśli nie zrozumiałeś aluzji, to rzeczywiście jesteś półgłówkiem. Napisałem tylko, że na picie piwa podczas meczów np. naszej Ekstraklasy nigdy nikt zgody nie wyda, bo właśnie jak półgłówki będą traktowani kibice piłkarscy i każdy wniosek o zgodę na konsumpcję będzie odmowny. Nikt na swoją dupę tego nie weźmie. Za duże ryzyko - takie zawsze będzie uzasadnienie odmowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiha Re: Piwo na stadionach? IP: 80.50.54.* 13.02.09, 13:32 maz-46 napisał: > Jeśli nie zrozumiałeś aluzji, to rzeczywiście jesteś półgłówkiem. > Napisałem tylko, że na picie piwa podczas meczów np. naszej Ekstraklasy nigdy > nikt zgody nie wyda, bo właśnie jak półgłówki będą traktowani kibice piłkarscy > i > każdy wniosek o zgodę na konsumpcję będzie odmowny. Nikt na swoją dupę tego nie > weźmie. Za duże ryzyko - takie zawsze będzie uzasadnienie odmowy... Twoje aluzje są nic nie warte,i założę się z Tobą że piwo będzie dostępne na meczach ekstraklasy.Kasa misiu kasa.Nawet kobietka lubi sobie pooglądać mecz przy piwku.Nie każda ale jest wiele które lubią.Więc mylisz się,koncerny piwowarskie zacierają ręce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Piwo na stadionach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:41 Jeżeli ktos przychodzi kibicować piłkarzom nożnym i twierdzi że jego kibicowanie pomaga wygrać, to jak takiego kibica nazwać inaczej niż półgłówek? Wiadomo bowiem, że w tym sporcie prawie wszystkie wyniki zostały ustalone przez działaczy przed meczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiha Re: Piwo na stadionach? IP: 80.50.54.* 13.02.09, 13:28 Gość portalu: Krystian napisał(a): > Mów za siebie idioto. Same półgłówki..hmm no jak chodzą tacy jak ty, to się nie > dziwię, że tak twierdzi. Widocznie nie obracasz się w towarzystwie kibiców, > którzy pomimo kibicowania są przykładnymi ludźmi, studiują na najlepszych > uczelniach w Polsce i nie należą do "półgłówków". Nie zbieraj wszystkich ludzi > do jednej kupy Popieram.To prawda,debili coraz mniej na stadionach,wiem bo jeżdżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nie wiem jaka impreza masowa spełni wymagania. IP: 217.153.61.* 13.02.09, 10:25 np. koncert, festiwal typu country morągowo czy inny audioriver. do tej pory było tak, że strefa konsumpcji i imprezy były oddzielone, nie można było (legalnie) wchodzić na pole koncertowe z browarem w ręku etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiha Re: Nie wiem jaka impreza masowa spełni wymagania IP: 80.50.54.* 13.02.09, 13:37 Gość portalu: abc napisał(a): > np. koncert, festiwal typu country morągowo czy inny audioriver. do tej pory by > ło tak, że strefa konsumpcji i imprezy były oddzielone, nie można było (legalni > e) wchodzić na pole koncertowe z browarem w ręku etc. Kolego przystanek Woodstock.Tam ludzie piją i bawią się jak dzieci.Nie wiem w jaki sposób tego dokonano ale incydenty są tam rzadkością.I według mnie jak na taką ilość ludzi to cud.Owsiak dokonał tego swoją pracą i organizacją koncertu.Mrągowo przy Woodstock to kameralne widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 ehhh 13.02.09, 09:40 "Odrzucono poprawkę PiS, by nie było takiego zakazu. PiS obawiało się, że organizator imprezy "wybierałby sobie kibiców, których wpuści na mecz"" Nie zagłosuję nigdy na PiS, ale to akurat jest bzdura. Jak ktoś ma wyrok za bijatyki na stadionie, to się go nie powinno wpuszczać i tyle. Tak samo przecież pedofilowi nie daje się możliwości pracy w szkole, albo inny przykład, alkoholik - czynny lub były, wiadomo, że w fabryce wódki pracy nie utrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup pierwszy krok w budowie nowego społeczeństwa 13.02.09, 09:50 Na początku zaczyna się od kibiców, bo do aniołków nie należą i społeczne przyzwolenie łatwo uzyskać. Dodatkowa baza danych, kontrola, jak się nie zastosujesz do ogłupiających niekiedy zasad (lub np je skrytykujesz) - zakazy. A jako "marchewka" - piwo... (oczywiście oficjalne n stadionie, czyli po cenach monopolu). Normalnie "Limes interior", tyle, że Zajdel pisał to ćwierć wieku temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko jaka głupota IP: *.icpnet.pl 13.02.09, 09:52 znowu się wykazali głupotą nasi ustawodawcy; za wwnoszenie rac np do 3 lat więzienia, a za rzucanie do 2. Przecież to rzucanie racami powinno byc karane bo jest niebezpieczne a odpalanie i posiadanie nie jest niebezpieczne więc dlaczego jest zabronione? Acha, i mówie to dla tych którzy mieli race w ręku a nie dla tych co siedzą przed monitorem i wydaje im się że wiedzą wszystko o świecie bo naoglądali się róznych obrazków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: jaka głupota IP: 80.48.71.* 13.02.09, 11:01 a jak mozna rzucic race wczesniej jej nie wnoszac albo nie posiadajac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Własnie, ze słusznie IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 12:22 > za wwnoszenie rac np do 3 lat > więzienia, a za rzucanie do 2 Złapią łobuza na próbie wniesienia racy - będzie mu grozić do 3 lat A jak nie złapią na bramce i łobuz racą rzuci to my będzie grozić 3 lata za wniesienie + dodatkowe 2 za rzucenie = 5 latek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Własnie, ze słusznie IP: 80.48.71.* 13.02.09, 14:32 hahah:)dobre, w Polsce nie ma zasady kumulacji wyrokow. Wyrok surowszy pochlania pozostale, z tym, ze sedzia bierze pozostale wyroki pod uwage, jako dyrektywy wymiaru kary. W zwiazku z tym, jesli nie zlapia go na bramce, ale na rzucaniu, to bedzie mu grozilo 2 lata (chyba, ze udowodnia mu wniesienie). Tak na marginesie, to po co ktos wnosi race na mecz? chyba jasne, ze po to, zeby je odpalic, wiec nie rozumiem czemu za wniesienie ma byc mniejsza kara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 00:28 jakie to proste, race może wnosić lalunia, która będzie chciała je przekazać kolesiom; albo dziadek, który przekaże je do odpalenia babci; mozesz sobie wybrac dowolne inne kombinacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zduneq Kibic czyli kibol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 10:13 Zacznijmy od definicji kibica bo widzę że powszechnie uważa się iż 110% tych co chodzą na mecze jest kibolami.Ciemnogród i tyle.Poszlibyście kiedyś na mecz albo wykupili miejsce na lokalnej "żylecie",zdarli gardło dopingując drużynę a nie siedząc na tyłku bo podgrzewany fotelik i zajadając burgery jak te pingwiny...Jak miałbym tak oglądać mecze to wolałbym usiąść w domu przed tv.Prosiłbym o niewypisywanie bzdur że na mecze chodzą kibole(jakiś % na pewno ale to nie ta skala).Wystarczy spojrzeć jak wygląda doping na meczach u nas i na wyspach.Tam na 2-3 razy większych stadionach mają problem z osiągnięciem takiego dopingu jak na 14k Legii czy 20-tce Lecha co potem widać na meczach reprezentacji , w szczególności wyjazdowych(vide "Polacy gramy u siebie!").Wszyscy są pod wrażeniem polskich kibiców, ciekawe dlaczego? Co do alkoholu, to oczywiście że ta ustawa jest niezgodna z prawem, gdyż dyskryminuje polskich producentów bo ciężko znaleźć na naszym rodzimym rynku piwo poniżej 5%.Ustawa jest też bardzo nie precyzyjna.Zapis o podwyższonym ryzyku jest idiotyczny, bo kto będzie decydował który mecz jest wysokiego ryzyka?Ustawa?klub?policja?A na jakiej podstawie?Bo jak na podstawie "widzi mi się"(tj.zgody i nie zgody kibicowskie?) to przecież nie jest to żadna podstawa prawna, a jak się żyje podobno w państwie prawa to każde działanie musi mieć podstawę prawną a nie jakieś "widzi mi się". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: Kibic czyli kibol IP: *.me.entel.pl 13.02.09, 10:28 podaj mi prosze nazwe jakiegos polskiego ZNACZACEGO [nie lokalnego] piwa. lech? - dawno nie nalezy do Polski. Zywiec? - to samo. I mase innych. Po drugie - jesli komus zalezy na wbicie sie na stadion z piwem - to zrobi taki produkt specjalnie pod ustawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zduneq Re: Kibic czyli kibol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 10:37 każde piwo na którego nalepce kod kreskowy zaczyna się na 590 jest piwem polskim(tzn. robione w Polsce!!)a takie marki jak Carlsberg czy Heineken do polskich piw raczej nie należą.Zgoda że piwa rozlewane w żywcu czy w poznaniu są własnością jakiś tam zagranicznych kompanii piwowarskich jednak taki żubr czy warka to nie miller czy desperados, prawda?Trochę w tym więcej "polskości"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: Kibic czyli kibol IP: *.me.entel.pl 13.02.09, 11:01 zgodze sie ze robionym w Polsce - ale nie zgodze ze Polskim. I to czy bedziemy mogli kupic lecha z 4.5% alko czy zywca czy carlsberga z 4.5% - nie ma najmniejszego znaczenia dla tych producentow. Zrobia badanie rynku i odpowiedza sobie na pytanie - ktore piwo zrobic "stadionowe" z 4.5% albo zrobia nowa marke. Ja sie tym nie podniecam - czy na stadionie bedzie polsko-brzmiaca nazwa piwa czy nie - bo tak jak napisalem wczesniej - nie ma to zadnego znaczenia - i tak nabijamy kase NIE polskiej firmie. a tak wogole to Zubr nalezy do SABMiller - wlasciciela millera, a warka do heinekena i jesli chcesz napic sie dobrego POLSKIEGO piwa to sprobuj koźlaka - swietne ciemne piwo i z tego co sie orientuje - jeszcze "nasze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 10:19 panowie, przecież ta ustawa to jest kompromitacja posłów i na 100% zostanie unieważniona przez trybunał. Moze wtedy zrobia cos porzadnie, z korzyscia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan S Teraz to burdy na dobre wyjdą ze stadionów IP: *.icpnet.pl 13.02.09, 10:52 Teraz to burdy na dobre wyjdą ze stadionów i będą rozwalać miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj ? IP: 80.48.71.* 13.02.09, 11:04 "Służby te będą mogły nie wpuścić na mecz - lub usunąć z niego - tych, którym zakazano wstępu; którzy nie poddadzą się kontroli i wylegitymowaniu; pijanych lub odurzonych; mających broń lub niebezpieczne narzędzia; zachowujących się "agresywnie i prowokacyjnie". Za niepodporządkowanie się poleceniom porządkowym grozić będzie co najmniej 2 tys. grzywny." Czyli jak? ocene czy moje zachowanie jest prowokacyjne zostawiamy sluzbom pozadkowym? Na podstawie ich relacji zostanie mi przyklepana grzywna w wysokosci do 2tys? Brawo, naprawde super rozwiazanie... Odpowiedz Link Zgłoś
datnigga żenada 13.02.09, 11:08 żyję w państwie praaaawwaaaaa.... zaorać i zakopać ten cały sejm... 2 tysiące < grzywny albo 3 lata pierdzenia za wniesienie piwa na mecz! skandal! o innych punktach ustawy nie wspominam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: żenada IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 13.02.09, 16:44 Rób co chcesz ale w swoich czterech ścianach! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy A które to? 13.02.09, 11:22 "Dopuszczono możliwość sprzedaży alkoholu podczas imprez, którym nie grożą akty przemocy." - bal księży katolickich? - bal przedszkolaków? - koncert muzyki popowej? klasycznej? rockowej? - targi zdrowej żywności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestemdobry Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... IP: *.dsl.cnl.uk.net 13.02.09, 11:25 Ciagle tylko male kroczki. Jesli nie bedzie zdecydowanego dzialania to nic sie nie zmieni. -- jestem Dobry PL - tinyurl.com/ckd48v Odpowiedz Link Zgłoś
lanyp Piwo na stadiony!!! 13.02.09, 11:26 więcej na ten temat tutaj: www.nasz-parlament.pl/goracy_temat?id=95 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... 13.02.09, 11:37 Wybiórcza jak zwykle kiedy jest coś kontrowersyjnego pisze SEJM albo ktoś tam. Piszcie prawdę. To wasza PO jest temu winna BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:51 Oczywiscie GW nie wspomniala ze Stowarzyszenia Kibicow bardzo mocno protestowaly przeciwko piwu na stadionach. Nie potrzebujemy pijakow i spitusow lejacych po schodach na meczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: 195.117.118.* 13.02.09, 12:03 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3204499.html i nie bredź więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boleslav E tam, wystarczy powierzyć sprzedaż Wierze Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:41 Wszystkich biletów w całym kraju, nawet na Metalmanię i komunikację miejską. I będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... 13.02.09, 12:04 Jak to super można manipulować tytułem.PiS był przeciwny sprzedaży alkoholu na stadionie a GW zmanipulowała tytuł robiąc wrażenie jakoby PiS był przeciwny zakazom stadionowym.Co za hipokryzja.Jest to najbardziej szkodliwe i zakłamane medium w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zanim zaczniesz pisać pati, naucz się czytać do 13.02.09, 12:56 końca. PiS był również przeciwko zakazom stadionowym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: Zanim zaczniesz pisać pati, naucz się czytać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:08 to ty baranku czytaj ze zrozumieniem...PiS był przeciwny zakazom KLUBOWYM wydawanym tylko przez klub a nie STADIONOWYM wydawnym przez Sąd!swoją droga zobaczymy czy Kaczor to podpisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergo Re: Zanim zaczniesz pisać pati, naucz się czytać IP: *.cust.tele2.pl 13.02.09, 15:52 moim skromnym zdaniem oskarżanie GW o hipokryzję i skrajną stronniczość jest większym nadużyciem niż pomylenie zakazu stadionowego z klubowym. cóż, każdy widzi co chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iV nie od dzisiaj wiadomo, że media to IV władza..... IP: *.uk2net.com 13.02.09, 15:00 czarna.pati napisała: > Jak to super można manipulować tytułem.PiS był przeciwny sprzedaży alkoholu na > stadionie a GW zmanipulowała tytuł robiąc wrażenie jakoby PiS był przeciwny > zakazom stadionowym.Co za hipokryzja.Jest to najbardziej szkodliwe i zakłamane > medium w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p 13.02.09, 16:18 Poproś matołku, żeby to przeczytał ktoś inny, a potem ci wytłumaczył. Ja sie nie dziwię, że pisdecja staje teraz z otwartą przyłbicą we froncie obrony przestępców. Czego można si ę spodziewać po tak zdegenerowanej partii? czarna.pati napisała: > Jak to super można manipulować tytułem.PiS był przeciwny sprzedaży alkoholu na > stadionie a GW zmanipulowała tytuł robiąc wrażenie jakoby PiS był przeciwny > zakazom stadionowym.Co za hipokryzja.Jest to najbardziej szkodliwe i zakłamane > medium w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vero Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... IP: *.nplay.net.pl 13.02.09, 12:10 Kolejna kompromitacja sejmu. Czy tam w ogóle siedzą ludzie normalni? Bo jak widzę to jest to to samo pokolenie leśnych dziadków co w PZPN. Najśmieszniejsze jest to, że można walić browary, a nie można odpalić racy - jednego z symbolu ruchu kibicowskiego w Polsce (i to pod groźbą więzienia!). Może ci posłowie przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji choć razy wybraliby się na mecz, zobaczyli jak to wygląda, posłuchali ekspertów. Wejście tej ustawy może wręcz zabić atmosferę na stadionach, a co za tym idzie obniży frekwencję nawet o połowę. Nie oszukujmy się, ale połowa z nas chodzi nie dla kopaczy, ale dla tego niepowtarzalnego klimatu. To dzięki kibicom w ogóle się mówi o polskiej piłce, dzięki kibicom ten skorumpowany biznes jeszcze się jakoś kręci. Teraz nie dość, że nic się nie będzie działo na boisku, to też nic się nie będzie działo na trybunach. Żenada po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldrzeszutek Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. pod... 13.02.09, 12:22 PRZECIEZ TYM CO MAJA ZAKAZ STADIONOWY BLET KUPIA KOLESIE.NA SWOJ CZY OD INNEGO!! KOLESIA KTORY NIE IDZIE NA MECZ!!A W RAZIE ZADYMY POWIE ZE MU SKRADZIONO!!TERAZ TO BEDA KRADLI KUPOWALI LEWE DOWODY!!NA MECZE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rude-boy Re: Sejm zaostrzył warunki bezpieczeństwa m.in. p IP: 217.30.157.* 13.02.09, 13:46 gdzie można sprawdzić wykaz posłów głosujących za i przeciw ustawie. Chodzi mi o wykaz nazwisk i przynależności do partii. Odpowiedz Link Zgłoś