Dodaj do ulubionych

Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:06
slabo ale bedzie dobrze

pamietajmy ze levadia byla gorsza od wisly i tez weszla
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc portalu Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:09

BRAVO ! BRAVO ! LECH na tym przekletym stadionie wreszcie wygral ! ! ! a w
      BRUGII BEDZIE 5:0 ;) ZOBACZYCIE ! ! ! jak najszybciej na BULGARSKA ! ! ! KKS
      KKS KKS !
      • bmc3i Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we 20.08.09, 23:16
        Gość portalu: gosc portalu napisał(a):

>
        > BRAVO ! BRAVO ! LECH na tym przekletym stadionie wreszcie wygral ! ! ! a w
        > BRUGII BEDZIE 5:0 ;) ZOBACZYCIE ! ! ! jak najszybciej na BULGARSKA ! ! ! KKS
        > KKS KKS !

Klątwa stadionu przełamana, ale skończ z tymi kapitalikami w postach, bo to obciach.
      • Gość: łukasz Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we IP: *.chello.pl 20.08.09, 23:28
        Przestraszyłem się dziś widząc grę lecha. Byłem przyzwyczajony do
        zeszłorocznej formy, gdzie grali w lidze europejskiej na bardzo
        przyzwoitym poziomie. tymczasem dziś grali naprawde słabo. Najgorze
        wrażenie sprawiały prostopadłe piłki na slepo wbijane w pole karne
        przeciwnika. żal było patrzeć. Najgorsze jest to, że nie widze w
        lechu środkowego pomcnika, który wziąłby na siebie cięzar rozgrywnia
        piłki:-( Bez takiego zawdnika i z takim poziomem jak dzisiaj będzie
        cholernie ciężko w rewanżu. Może macie pomysł, kto w lechu może
        rozgrywać - kostruować grę????
        • Gość: stanuch Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we IP: 92.29.25.* 21.08.09, 00:17
          Gość portalu: łukasz napisał(a):

> Przestraszyłem się dziś widząc grę lecha. Byłem przyzwyczajony do
          > zeszłorocznej formy, gdzie grali w lidze europejskiej na bardzo
          > przyzwoitym poziomie. tymczasem dziś grali naprawde słabo. Najgorze
          > wrażenie sprawiały prostopadłe piłki na slepo wbijane w pole karne
          > przeciwnika. żal było patrzeć. Najgorsze jest to, że nie widze w
          > lechu środkowego pomcnika, który wziąłby na siebie cięzar rozgrywnia
          > piłki:-( Bez takiego zawdnika i z takim poziomem jak dzisiaj będzie
          > cholernie ciężko w rewanżu. Może macie pomysł, kto w lechu może
          > rozgrywać - kostruować grę????

Lech bardzo duzo stracil od zeszlego sezonu jasko druzyna i indywidualnie,
          dzisiaj bylo to widac golym okiem, zawodnicy snuli sie bez sil po boisku, bez
          pomyslu, a co najgorsze zupelnie nie czuli pilki, dlatego uwazam, ze problemem
          nie jest srodkowy zawodnik, lecz trener, ktory zupelnie nie potrafi przygotowac
          druzyny na polska liga, a co dopiero mowic o pucharach europejskich.
          • Gość: zi Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we IP: *.icpnet.pl 21.08.09, 04:01
            Bez przesady, Kolego wygrali?, to się liczy i tyle..........
            • Gość: axel Smuda wróć!!!! jeszcze 2 tygodnie i Zielu wszystko IP: *.bph.pl 21.08.09, 09:46
              zniszczy.
              lechici w ciągu 2 miesięcy zmarnowali to, co Smuda budował 2 lata -
              nie da się grać z taką dziurą w środku pola, takimi przestrzeniami
              pomiędzy formacjami i takim bezmyślnym wykopywaniem piłki.
              Lech wczoraj zagrał więcej długich podań (straconych zresztą)
              aniżeli przez cały pobyt Smudy.
              • mikolaj.plank Re: Smuda wróć!!!! jeszcze 2 tygodnie i Zielu wsz 21.08.09, 09:52
                Lechu! Wypadałoby przeprosić! Przecież cały dział sportowy GW miał już gotowe
                tytuły o klęsce, katastrofie itp. A tu taki klops. Leśniowski, ty chyba jesteś z
                Poznania, czyż nie? Gdyby Legia strzeliła komuś znaczącemu gola w ostatniej
                minucie i wygrała arcytrudny mecz, Błoński z Szadkowskim jeszcze śpiewaliby
                hymny na jej cześć, a czerwony pasek jeszcze biłby po oczach na głównej
                gazeta.pl.Ech...
    • Gość: GW?>?\\ Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: *.lanet.net.pl 20.08.09, 23:14
      Co to za frajerska ocena tego meczu?! Może Lech nie był piłkarsko zespołem
      lepszym od Brugge, ale w drugiej połowie to bardziej Kolejorz zasłużył sobie
      na zdobycie gola niż jego przeciwnik.. na pewno Pan oglądał ten sam mecz, czy
      dostał Pan rozwolnienia, że Lech kolejny raz broni dzielnie honoru polskiej
      piłki klubowej? Brawo Gancarczyk i obrona, świetny Peszko!
    • Gość: tsurani poziom tego artykułu równie słaby jak gra Lecha IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 23:17
      mam wrażenie, że 20 lat temu absolwenci zawodówek mieli większe pojęcie o
      pisaniu proza niż połowa dzisiejszych dziennikarzyn po prywatnych "uczelniach"
      • Gość: Robuś Re: poziom tego artykułu równie słaby jak gra Lec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 01:30
        Akurat ten skończył publiczną...
        • Gość: Behemot Re: poziom tego artykułu równie słaby jak gra Lec IP: *.171.201.101.awakom.net 21.08.09, 08:30
          Gość portalu: Robuś napisał(a):

> Akurat ten skończył publiczną...

Ale chyba po 7 latach i z naciąganym "dostatecznym" na dyplomie.
    • bmc3i Mam nadzieję 20.08.09, 23:19
      Mam nadzieje, ze w rewanżu Lech bedzie jednak w styanie pokazac lepsza piłkę,
      zwlaszcza wiecej panowania nad piłką i wiecej gry.

Póki co bowiem, w pierwszym meczu nie wyglądało to najlepiej, zwlaszcza pod
      względem umiejetnosci konstruowania akcji ofensywnych.
      • Gość: _omar_ prosze o Wasze oceny...! IP: *.net.stream.pl 20.08.09, 23:42
        z mojego punktu widzenia mamy wreszcie drużynę której w Europie nie musimy się
        wstydzić i to mógłby być cały komentarz do tego słabego meczu (no i w końcu
        zwycięzców się nie ocenia). Ale wniosków przyszło mi na myśl więcej, zacznę od
        tego ze w 1 połowie mieliśmy wiele szczęścia no i Kasprzika który wybronił nawet
        więcej niż musiał. Po zmianie stron gra wyglądała lepiej ale to nie był Lech z
        tamtego sezonu - pozostaje wiec pytanie - czy Zielinski rozwala to co ułożył
        Smuda czy piłkarze mieli gorszy dzień lub brakuje im jeszcze świeżości - w końcu
        to dopiero początek sezonu ? (oby to drugie) . Nie sposób nie docenić gry
        Gancarczyka (gdzie są teraz te osoby które śmiały się z tego transferu?) który
        walczył za dwóch i po którego akcji Peszko (Rengifo?) zdobył bramke? Nie dziwi
        już po raz kolejny bardzo poprawna gra Arboledy :) a poza tym? im dalej od
        bramki tym gorzej, nie można odmówić walki ale to trochę za mało, brakowało mi
        tej sportowej złości szczególnie wśród napastników. Sam walczący Peszko to za
        mało a Stilić zagrał zdecydowanie poniżej poziomu do którego nas przyzwyczaił..
        No i zmiany :/ - tu najlepszym komentarzem byłby brak komentarza hehe bo cóż
        napisać? Golik właściwie niewidoczny, podający do najbliższego zawodnika w
        kierunku swojej bramki, mało zwrotny i wydający się słaby technicznie. Poza tym
        poza brutalnym, wręcz idiotycznym faulem niczym się nie wyróżnił. Całe szczęście
        ze nie zobaczył czerwonego kartonika bo przynajmniej przeszkadzał rywalom
        (specjalnie nie napisałem że nie pomagał Lechitom bo jakoś tego nie zauważyłem).
        O Kikucie nie wspomnę bo właściwie nie istniał...

Jeśli ktoś ma inny pogląd zapraszam do dyskusji :)

Pozdrowienia z Częstochowy i awansu Lecha do fazy grupowej! Trzymajmy kciuki za
        Lecha i za...punkty w rankingu UEFA które miejmy nadzieje jeszcze zdobędzie! :)

P.S. Zakompleksionym "kibicom" polskich drużyn które już pożegnały sie z
        pucharami z góry dziękuję...
        • Gość: zerber Re: prosze o Wasze oceny...! IP: *.icpnet.pl 21.08.09, 00:27
          tak sobie myślę, że może wejście Golika było jednak najważniejszym punktem
          meczu. Kto wie, jak potoczyłaby się gra, gdyby po interwencji Chorwata, z boiska
          nie musiał zejść świetnie sobie radzący Marokańczyk. A poza tym brawo dla
          Garncarczyka i Peszki. Robert miał gorszy dzień, ale będzie dobrze.
    • Gość: Pio Bez Smudy Lech gra padakę ;/ IP: *.toya.net.pl 20.08.09, 23:27
      Sorki, ale to co dzisiaj widziałem to jakaś komedia. Lech jeszcze
      jedzie na oparach tego co zostało po Smudzie taka prawda.

Zobaczymy jak daleko Lech zajedzie, ale obawiam się, że w Belgii
      dostaną łomot.
      • piotr33k2 Re: Bez Smudy Lech gra padakę ;/ 20.08.09, 23:45
        Gość portalu: Pio napisał(a):

> Sorki, ale to co dzisiaj widziałem to jakaś komedia. Lech jeszcze
        > jedzie na oparach tego co zostało po Smudzie taka prawda.
        >
        > Zobaczymy jak daleko Lech zajedzie, ale obawiam się, że w Belgii
        > dostaną łomot.
        niestety zgadzam sie w pełni ,z taką grą jak dzisiaj w belgi tym
        razem cudu nie bedzie .a co do tych niezachwycajacych wyników lecha
        z grupowych rozgrywek w tamtej edycji uefa to wtedy przynajmnniej
        lech grał z każdym jak równy z równym a jego szalencze i peknie
        prowadzone ataki szły jeden za drugim przez co najmniej kilkanascie
        minut bez przerwy ,potem troche obrony oddechu i znowu do
        przodu ,było na co popatrzeć ,co podziwiać i czym sie ekscytowac, he
        he.
      • Gość: stanuch Re: Bez Smudy Lech gra padakę ;/ IP: 92.29.25.* 21.08.09, 00:22
        Gość portalu: Pio napisał(a):

> Sorki, ale to co dzisiaj widziałem to jakaś komedia. Lech jeszcze
        > jedzie na oparach tego co zostało po Smudzie taka prawda.
        >
        > Zobaczymy jak daleko Lech zajedzie, ale obawiam się, że w Belgii
        > dostaną łomot.

W 100% sie zgadzam z toba.
        Druzyna jest zupelnie nie przygotowana do sezonu, a o pucharach lepiej nie
        wspominac. Niestety Zielinski nie ma pomyslu ani umiejetnosci do tego, by
        prowadzic druzyne takiego kalibru.
    • zawaldemar Muchy w nosie 20.08.09, 23:28
      Jak czytałem po Wiśle że zasłuzyła na zwycięstwo a przegrała krew mnie
      zalewała.Po Legii (2 remisy!) czytałem że byli lepsi, a już nie grają! Jak
      Lech wygrał to muchy w nosie i że nie wygrali minimum 3-0. Przypominam że za
      Smuda w UEFA z Lechem, z Austrią ugrał 1-2 i 4-2 , a potem same remisy i jedna
      przegrana z CSKA i wygrana z Feyenoordem 1-0( grającym rezerwami). Nie wiem
      czego oczekujecie. Lech miał nieco słabszy dzień, a Belgowie to (jak widać)
      nie kelnerzy z Estonii!!!!!!
      Fajnie że wygrali i cieszy dobra forma Garncarczyka!
      • Gość: (L) Re: Muchy w nosie IP: *.globalconnect.pl 20.08.09, 23:37
        Nie ma sie co dziwic. Legia co prawda dala sie wyeliminowac, ale
        pomijajac koszmarne bledy w obronie grala calkiem niezle. Lech gra
        bardzo walecznie, do konca i co najwazniejsze skutecznie. Dziwia
        mnie te ujadania, bo i jedni i drudzy popelniali dzis bledy, a
        strzelic w koncowce tez trzeba umiec. Wszyscy ci malkontenci, to
        chyba kibice Wisly, ktora nie dosc, ze zdobyla w sposob komiczny
        mistrzostwo polski na ktore nie zasluzyla, dala sie wyeliminowac
        pilkarzom-amatorom, to w dodatku ma mega-snajpera Brozka, ktory nie
        potrafi wcelowac w pilke, ze juz o bramce nie wspomne. Dlatego
        przestance krakowskie buraki jeczec, a zamiast meczu ogladajcie
        plebanie, bo czytac sie nie da tych skomlen.
        • Gość: stanuch Re: Muchy w nosie IP: 92.29.25.* 21.08.09, 00:29
          zawaldemar napisał:

> Jak czytałem po Wiśle że zasłuzyła na zwycięstwo a przegrała krew mnie
          > zalewała.Po Legii (2 remisy!) czytałem że byli lepsi, a już nie grają! Jak
          > Lech wygrał to muchy w nosie i że nie wygrali minimum 3-0. Przypominam że za
          > Smuda w UEFA z Lechem, z Austrią ugrał 1-2 i 4-2 , a potem same remisy i jedna
          > przegrana z CSKA i wygrana z Feyenoordem 1-0( grającym rezerwami). Nie wiem
          > czego oczekujecie. Lech miał nieco słabszy dzień, a Belgowie to (jak widać)
          > nie kelnerzy z Estonii!!!!!!
          > Fajnie że wygrali i cieszy dobra forma Garncarczyka!

Wiesz kolego, w ten sposob mozesz rozmawiac ze swoimi rowiesnikami z podworka,
          tutaj jednak musisz sie wysilic na odrobine doroslosci.
          Sama walecznoscia daleko nie zajdzisz, masz przyklad na podstawie dzisiejszego
          meczu, gdzie lud szczescia przesadzil o wyniku, na wyjezdzie nie bedzie mozna
          liczyc na szczescie, a jezeli powtorzy sie dzisiejszy scenariusz cechujacy sie
          brakiem sily, techniki i taktyki, to bedzie oklep, choc bardzo chcialbym sie mylic.
      • Gość: stanuch Re: Muchy w nosie IP: 92.29.25.* 21.08.09, 00:24
        zawaldemar napisał:

> Jak czytałem po Wiśle że zasłuzyła na zwycięstwo a przegrała krew mnie
        > zalewała.Po Legii (2 remisy!) czytałem że byli lepsi, a już nie grają! Jak
        > Lech wygrał to muchy w nosie i że nie wygrali minimum 3-0. Przypominam że za
        > Smuda w UEFA z Lechem, z Austrią ugrał 1-2 i 4-2 , a potem same remisy i jedna
        > przegrana z CSKA i wygrana z Feyenoordem 1-0( grającym rezerwami). Nie wiem
        > czego oczekujecie. Lech miał nieco słabszy dzień, a Belgowie to (jak widać)
        > nie kelnerzy z Estonii!!!!!!
        > Fajnie że wygrali i cieszy dobra forma Garncarczyka!

Lech nie mial slabszego dnia, tylko druzyna jest tragicznie przygotowana,
        pilkarze snuli sie po boisku bez sily, bez szybkosci, bez wyczucia pilki, bez
        jakiejkolwiek taktyki.
        Zycze Lechowi jak najlepiej, ale z Zielinkim to daleko nie zajdzie, nawet w lidze.
    • Gość: lechita co za szmata pisala ten artykul??!! IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 23:33
      pewnie jakis zazdrosny warszawiaczek. martw sie o swoja zafajdana
      druzyne !!! a od Lecha sie od.......
      • Gość: stanuch Re: co za szmata pisala ten artykul??!! IP: 92.29.25.* 21.08.09, 00:31
        Gość portalu: lechita napisał(a):

> pewnie jakis zazdrosny warszawiaczek. martw sie o swoja zafajdana
        > druzyne !!! a od Lecha sie od.......

Warszawiacy to przyjaciele Lecha, wiec nie szmatuj tak gowniarzu.
      • Gość: kibic Re: co za szmata pisala ten artykul??!! IP: *.lanet.net.pl 21.08.09, 09:45
        Zupelnie jakbym inny mecz ogladal. Ale to da sie wytlumaczyc - pseudodziennikarz nie zaplacil abonamentu i mu po pierwszej polowie mecz wylaczyli. A napisac cos musial ot co.
    • piotr33k2 Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we 20.08.09, 23:34
      widac wyrażnie że to juz nie jest ten ofensywny ładnie grajacy lech
      z tamego sezonu franciszka smudy .w miare składne akcje lecha mozna
      by policzyc na palcach jednej reki ,lech mial za to duzo szczęscia
      bo po pierwszej beznadziejnej polowie mógł spokojnie i zasłuzenie
      przegrywac co najmniej dwa zero .wynik cieszy gra nie i jezeli jej
      nie poprawią to w rewanzu mimo iż sa teraz faworytem czarno to
      widze , he he.
      • Gość: henry Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we IP: *.chello.pl 20.08.09, 23:36
    • sagi2007 Gratulacje 20.08.09, 23:38
      Gratulacje od sympatyków reaktywowanej Pogoni Lwów !

www.pogonlwow.pl
    • Gość: mikee Tutaj już nie ma smudy IP: *.echostar.pl 20.08.09, 23:42
      jest za to wyrachowanie w stylu Wisły. Zagrać byle jak, aby wygrać. Nie wiem
      czy się cieszyć... Chyba wolałem Lecha walczącego i przegrywającego 2:3. Teraz
      zagrali jak Wisła - byle jak, byle do przodu. Mam dylemat i muszę przemyśleć.
      co lepsze dla mnie - kibica.
      • Gość: _omar_ Proszę o Wasze opinie...!!! IP: *.net.stream.pl 20.08.09, 23:46
        z mojego punktu widzenia mamy wreszcie drużynę której w Europie nie musimy się
        wstydzić i to mógłby być cały komentarz do tego słabego meczu (no i w końcu
        zwycięzców się nie ocenia). Ale wniosków przyszło mi na myśl więcej, zacznę od
        tego ze w 1 połowie mieliśmy wiele szczęścia no i Kasprzika który wybronił nawet
        więcej niż musiał. Po zmianie stron gra wyglądała lepiej ale to nie był Lech z
        tamtego sezonu - pozostaje wiec pytanie - czy Zielinski rozwala to co ułożył
        Smuda czy piłkarze mieli gorszy dzień lub brakuje im jeszcze świeżości - w końcu
        to dopiero początek sezonu ? (oby to drugie) . Nie sposób nie docenić gry
        Gancarczyka (gdzie są teraz te osoby które śmiały się z tego transferu?) który
        walczył za dwóch i po którego akcji Peszko (Rengifo?) zdobył bramke? Nie dziwi
        już po raz kolejny bardzo poprawna gra Arboledy :) a poza tym? im dalej od
        bramki tym gorzej, nie można odmówić walki ale to trochę za mało, brakowało mi
        tej sportowej złości szczególnie wśród napastników. Sam walczący Peszko to za
        mało a Stilić zagrał zdecydowanie poniżej poziomu do którego nas przyzwyczaił..
        No i zmiany :/ - tu najlepszym komentarzem byłby brak komentarza hehe bo cóż
        napisać? Golik właściwie niewidoczny, podający do najbliższego zawodnika w
        kierunku swojej bramki, mało zwrotny i wydający się słaby technicznie. Poza tym
        poza brutalnym, wręcz idiotycznym faulem niczym się nie wyróżnił. Całe szczęście
        ze nie zobaczył czerwonego kartonika bo przynajmniej przeszkadzał rywalom
        (specjalnie nie napisałem że nie pomagał Lechitom bo jakoś tego nie zauważyłem).
        O Kikucie nie wspomnę bo właściwie nie istniał...

Jeśli ktoś ma inny pogląd zapraszam do dyskusji :)

Pozdrowienia z Częstochowy i awansu Lecha do fazy grupowej! Trzymajmy kciuki za
        Lecha i za...punkty w rankingu UEFA które miejmy nadzieje jeszcze zdobędzie! :)

P.S. Zakompleksionym "kibicom" polskich drużyn które już pożegnały sie z
        pucharami z góry dziękuję...
        • Gość: Pio Zgadzam się w pełni :) IP: *.toya.net.pl 20.08.09, 23:50
          Ale niestety... nie można nic zwalać na początek sezonu. Przed
          sezonem jest czas na przygotowania, rozgrywanie sparingów, itd.

Polska liga zaczyna rozgrywki dużo wcześniej niż np. Liga niemiecka,
          angielska czy hiszpańska (która zacznie dopiero w przyszłym
          tygodniu!!).

Ciekawe czy Lech dojdzie w ogóle do grupowej fazy :/. Zieliński
          rozbija to co zakrzewił w tym zespole Franz. W zeszłym sezonie
          szaleńcze ataki i granie atakiem do końca było tym czymś czego teraz
          Lechowi brakuje. Nudna piłka w stylu Legły czy Wisły... :(. Smutne to
          :(.
        • piotr33k2 Re: Proszę o Wasze opinie...!!! 20.08.09, 23:54
          dobrze zagrał garncarczyk, peszko i kasprzik któremu lech zawdziecza
          że nie przegrywal po pierwszej polowie ,pozostali słabo lub ledwo
          srednio ,widac ze lewandowski po tej kontuzji jest bez dynamiki jaką
          chocby miał w meczu z grecją ,rengifo też słabo ,stilic jeszcze
          gorzej ,nie mial kto konstruowac i wyprowadzac akcji a srodek pola
          był całkowicie zdominowany przez belgów ,w drugiej połowie wygladało
          to juz troche lepiej ale chyba tylko dlatego że przeciwnik na to
          pozwolił .
        • Gość: kontemplator07 Re: Proszę o Wasze opinie...!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 08:34
          Trener Belgów świetnie rozpracował Lecha i odpowiednio ustawił
          zawodników. Zieliński też miał dobry ogląd, tylko,że ustawił zespół
          na taktykę a nie na grę. Warto jednak zauważyć, że obrona Lecha jest
          pewniejsza jak w ubiegłym sezonie, w istocie przy tym naporze
          belgowie stworzyli tylko dwie groźne sytuacje. Brak Murawskiego daje
          się niestety odczuć, zwłaszcza gdy Stylic jest w gorszej formie i
          nie wyłapie lub wyprowadzi dość piłek.
    • Gość: Piotr Kto powiedział, że Brugia jest słaba? IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 23:55
      To był bardzo ciężki mecz. Belgowie przeczytali grę Lecha i znakomicie
      zneutralizowali jego siłę ataku. Lech nie miał pomysłu na grę. Z całym
      szacunkiem ale jeśli Lewandowski czy Stilic marzą o grze w świetnych klubach
      to muszą jeszcze dużo pracować. Nie błyszczeli. Ani razu nie zagrali niczego
      co mogłoby zaskoczyć Belgów. Lewandowski irytował jak typowy polski napastnik.
      Peszko, mimo że próbował szarżować tracił piłkę. Na szczęście raz się udało.
      Najlepsi Gancarczyk, Kasprzik i Injać. Arboleda i Bosacki nie grali poprawnie
      ale szczęśliwie Belgowie nic nie strzelili. Chamski Golik. Powinna być
      czerwień. Szkoda mi tego Marokańczyka. Życzyłbym sobie, żeby kibice powalonego
      piłkarza, mimo, że z obcej drużyny żegnali brawami.
      • piotr33k2 Re: Kto powiedział, że Brugia jest słaba? 21.08.09, 00:06
        peszko moim zdaniem zagrał mniej wiecej na swoim poziomie bo on
        zawsze duzo traci piłek ale przynajmniej dalej szarżuje i nie boi
        sie tego robic nadal ,najgorzej w ofensywie zagrał stilic,
        praktycznie ani jednym celnym prostopadłym czy długim crosowym
        podanem nie uruchomił napastnika .widac teraz jak na dłoni brak
        murawskiego, o ile w lidze to jeszcze mozna zniwelowac to z takim
        klasowym przeciwnikiem juz to wychodzi .
      • Gość: antyslonX Re: Kto powiedział, że Brugia jest słaba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 00:08
        o przepraszam! jeden jedyny raz Stilić popisał się tym co świetnie potrafi.
        zagrał "no look-pass" do Peszki, ten wrzucił do Rengifo a strzał ostatniego
        został zablokowany i był korner. reszta jak wyżej
    • Gość: mich Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: 217.116.102.* 21.08.09, 00:00
      jakie to typowe! jedyny polski reprezentant w europejskich pucharach wygrywa
      po trudnym, wyrównanym meczu a autor tego tekstu wypisuje pierdoły (bo inaczej
      tego nie można nazwać) o "cudzie" we wronkach. Szkoda słów. Apel do szefa tego
      klienta - gość do zmiany !!!

p.s.
      na pewno kibic legi
      • Gość: Mick Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we IP: *.aster.pl 21.08.09, 08:20
        Jakie to typowe - dziennikarz nie napisal peanow na temat Lecha, to
        jest kibicem "je.nej Legii".

Jakie to typowe - Ci, ktorzy krytykuja Lecha po tym mrczu to
        kibice "Wisly, ktora niezasluzenie zdobyla mistrzostwo" albo "je.nej
        Legii".

A Lech za gral 1 w miare przyzwoita polowe - bo tej kopaniny z
        pierwszej nie da sie porownac z niczym innym niz okregowka (poza gra
        Kasprzika i Gancarczyka - gdyby nie oni, nie byloby mowy o zadnych
        szansach na awans).

Jezlei nie widzicie tego, ze Lech Smudy (nieustanne szarze i
        gwarancja efektownej pilki) odszedl w niepamiec i kierunek w kroty
        pcha gre tej druzyny Zielinski to droga do nikad (obym sie mylil!)
        to jestesci zaslepieni fanatyczna miloscia do swojego klubu -
        wspolczuje.

A teraz mozecie wracac do zwalniani dziennikarzy, ktorzy krytykuja
        gre waszych "mistrzow". LOL
        • Gość: kontemplator07 Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 08:43
          Nie dyskutuj Pan z odpryskami. Artykuł jest trochę tendencyjny ale
          to nie ma nic dorzeczy. Odnoszę wrażenie, że pierwszej połowy w
          wykonaniu belgów nie zdzierżyłby żaden inny krajowy ligowiec. Ważne
          jest, że lokomotywa jedzie dalej - w pucharach zawsze trzeba mieć
          trochę fartu.
    • Gość: yosemitesam Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 00:01
      Słaby mecz w wykonaniu Lecha, zwycięstwo bardzo szczęśliwe. Jaśniejsze punkty to Kasprzik, Arbuz, Gancarczyk i Peszko. Oni zagrali na przyzwoitym poziomie, reszta poniżej swoich możliwości, zwłaszcza Stilić. Brakuje tego Murawskiego w środku pola, oj brakuje.
      Nisko oceniam też pracę sędziego, który ewidentnie sprzyjał naszym - np. ten młody Jugol powinien z urzędu wylecieć z boiska po tym jak omal nie urwał nogi Arabowi. Mam nadzieję, że przynajmniej Zieliński na dłużej zamknie mu drogę do pierwszej drużyny. Zero tolerancji dla chamstwa.
      W perspektywie rewanżu jestem jednak optymistą, Lech na wyjazdach spisuje się ostatnio lepiej niż w Poznaniu i okolicznych przysiółkach ;) Przetrwać pierwszych 15-20 minut, uporządkować grę i próbować uwalić coś z kontry. Powinno być dobrze.
      • piotr33k2 Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we 21.08.09, 00:13
        pozatym widac było że mimo iz sie nawet starali to juz nie było tego
        poweru, tej woli walki, tego ciągu na bramke przeciwnika ,moze i
        chcieli ale nie wiedzieli jak to zrobic ,nie było przywódcy ,zreszta
        lewandowski w wywiadzie powiedzial od poczatku meczu byli troche zle
        ustawieni i zagubieni .
    • Gość: toldo1977 Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.09, 00:09
      Golik Ty weź się w garśc chłopie! to co grałeś to jakies
      nieporozumienie było...
    • Gość: pat Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.08.09, 00:11
      nie krytykowac smutasy
      • Gość: elo a ja sie pytam gdzie byl Djurdjevic ?!!!! IP: *.icpnet.pl 21.08.09, 00:29
        Bosacki gra jak ciota...az brak slow za taka decyzje trenera...ze to
        wlasnie on doswiadczony zawodnik siedzial na lawce...no comment
    • styl_angielski Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... 21.08.09, 00:45
      Pele, Twoja nienawiść do Lecha wylewa się z tego artykułu aż poza monitor.
      Proszę Cię gorąco: przenieś się w końcu do łódzkiej redakcji, najlepiej do
      archiwum, tam sobie będziesz wspominał kiedy Twój Widzew grał w pucharach.
      • Gość: stanuch Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we IP: 92.29.25.* 21.08.09, 00:53
        styl_angielski napisał:

> Pele, Twoja nienawiść do Lecha wylewa się z tego artykułu aż poza monitor.
        > Proszę Cię gorąco: przenieś się w końcu do łódzkiej redakcji, najlepiej do
        > archiwum, tam sobie będziesz wspominał kiedy Twój Widzew grał w pucharach.

Naprawde nie stac cie na odrobine refleksji?
    • Gość: volf moja opinia IP: *.168.wmc.com.pl 21.08.09, 01:31
      1. najlepsi w lechu (kolejność przypadkowa): kasprzik,gancarczyk,
      arboleda, peszko - bez wątpienia.
      2. brakuje wojtkowiaka z nim obrona byłaby dużo pewniejsza i w ataku
      by sie przydał. Iniac spisał się średnio - ratuje go to, że nie padł
      żaden gol.
      3. W środku brakuje nie murawskiego, do którego nigdy nie miałem
      przekonania,a ale gościa w typie sobolewskiego czy świerczewskiego -
      który przejąłby na siebie defensywną robotę i chronił stilica.
      Niestety ten chłopak nie został przygotowany do defensywy ani nie ma
      warunków, ani chęci ani umiejętności. Gdy skupia się na defensywie
      wychodzi z tego taki atak jak dziś, czyli zaden.
      4. źle ustawiony Lewandowski. Powtarza się casus Żurawskiego, czyli
      napastnika, który gra piłką w ataku na 40 metrze od swojej bramki. W
      ten sposób jak już rusza akcja nie ma go w polu karnym, bo...
      rozgrywa piłkę. Wayne'ye rooneye nie rodzą się na kamieniu. Trzeba
      być mocnym jak tur i mieć płuca z azbestu żeby biegać non stop od
      połowy do pola karnego. napastnik ma strzelac bramki i angażowac
      obrońców a nie ofensywnych pomocników.
      5. świetni gancarczyk, choć zaczął z tremą. Generalnie minimalne
      błędy, dosyć szybki, dobry wolni i nie do przecenienia asysta. A
      najważniejsze - chciało mu się.
      6. Arboleda - jak zawsze klasa sam dla siebie. Szkoda że nie ma
      równie klasowego partnera. np. z dicksonem choto byliby nie do
      przejścia.
      7. złe ustawienie taktyczne drużyny. dziwnym trafem piłka kopnięta
      na oślep przez którąkolwiek z drużyn zawsze tyrafiała do piłkarzy
      Brugii.
      8. Peszko - na swoim poziomie. zgadzam się z przedmówcą, że to jest
      zawodnik, który ma dużo strat ale ciągnie do przodu. Brakowało mu
      wskaprcia.
      9. rengifo - kto to? nie wiem czy dotknął dzisiaj piłkę
      10. i last but not least - treneiro. brak koncepcji. niestety ale
      chyba zamienił stryjek... Lech nie ma piłkarzy na ustawienie 442,
      Franz doskonale to wiedział - Jacek nie widzi. Drużyna źle
      ustawiona, trener nie czuł meczu. trzeon drużyny stanowią: kasprik -
      klasa, Arboleda + gancarczyk - im zawdzięczany 0 z tyłu, w środku -
      dramat - (peszko to raczej skjrzydłowy więc go nieliczę). nie
      istniał odbiór, pressing to słowo nieznane, chaotyczne powroty. moim
      zdaniem świetrnie sprawdziła się koncepcja Franza ze stilicem jako
      rozgrywającym, oraz 2 defensywnymi pomocnikami - Murą i
      Djurdjevicem/Bandrowskim. (Bandro dziś OK, ale sam nie dał rady).
      pozwalało to na opanowanie pola i umożliwenie stilicowi uruchomienia
      fantazji. lepiej byłoby zagęcić środek i przeunąć lewego w miejce
      wilka. Stilic batrdziej do przodu, na szpicy Rengifo, który ma być w
      polu karnym lub angażować obronców. zamiana skrajnych pomocników
      przez cały mecz a nie tylko w 93 min.
      11 nie podarowałby sobie - Golik - -10. gość gra tylko do tyłu,
      zwalnia akcje. Faul nie tylko na reda ale na dyskwalifikccję. Ani
      nie przydał się w konstruckji ani w defensywie. Nie dziwi mnie, że
      Franc go nie chciał. Odstaje od reszy o 2 klasy... Żene!!!
      co do wyniku - statystycznie 80% drużyn które w I meczu wygrały 1-0
      awansuje dalej. Tyle statystyki. Nie zgodzę się, że bramka
      przypadkowa - padła i tyle. W brugii wystarczy "przypadkowa" bramka
      i tamci muszą strzelić 3. Jest więc duża szansa, ale żeby to dobrze
      wyglądało lech musi grać nowocześnie, a tego nie widzę....
      Przypominam też że Lch sużo gorzej ostatnio gra w wronkach niż na
      wyjazdach... W każdym razie będzie ciekawie czego i wam życzę
    • Gość: Jerry Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 21.08.09, 02:50
      Gdzie ten wielki Lech,w rewanzu bedzie kompromitacja.Wiecej
      szczescia niz rozumu.Trener baby trenowac w podstawowce.Mieli
      szczescie ze nie trafili na klasowa druzyne,bo by im wybili marzenia
      o L.E.3:0 dla Brugi to najnizszy wymiar kary(za brak kompetencji do
      uczestnictwa w rozgrywkach)
    • Gość: hssr Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud (WTF?). IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 02:57
      Wyjątkowo niesmaczny artykuł. Nie wiem skąd tyle jadu i zawiści u
      redaktora, ale ewidentnie nie jest on kontent ze zwycięstwa Lecha.
      Lecz prawda jest taka, że lepiej zagrać słabo i wygrać niż zagrać
      dobrze i przegrać. Jednak teraz kolejne już zwycięstwo niżej
      notowanego rywala nad wyżej po zwycięstwie Levadii nad Wisła
      wyprowadziło już kogoś chyba z równowagi. Zostawiając już nie możność
      pogodzenia się coponiektórych z dzisiejszym wynikiem, wydaję mi się
      że Lech po prostu nie rozegrał dzisiaj najlepszych zawodów. I chwała
      mu za to, że mimo to potrafił wygrać. Lecz tak jak mówił Kikut przed
      meczem: tego meczu nie musieli wygrać, bezbramkowy remis także byłby
      dobry. A to właśnie dlatego, że losy rewanżu rozstrzygną w rewanżu.
      Na wyjeździe Lech w tym sezonie rozegrał trzy spotkania. Trzy
      zwycięstwa, bilans bramkowy 14:2. Dla porównania w przeklętych
      Wronkach do tej pory dwa mecze, dwie porażki, bramki 3:6. Tak więc ja
      się o rewanż nie boję. A to dzisiaj? To nie był żaden cud tylko
      zwykły mecz piłkarski.
    • thyson Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... 21.08.09, 05:40
      Polacy to dziwna nacja. Dzis ich zespol wygral z drozyna lepsza, sklasyfikowana wyzej, grajaca w lidze o nieporownywalne kulturze gry, a co najwazniejsze BUDZETACH, a "my" zamiast cieszyc sie ze zwyciestwa w meczu w ktoirym rzeczywiscie nam nie szlo, to szukamy dziury w calym, ublizamy pilkarza, wieszczymy porazke w niewybrednych slowach. Ja wiem ze wiekszosc wolalaby przegrana 1:2 ale za to po pieknym meczu. Taka juz mamy nature ze lepsze piekne przegrane nic nieciekawe wygrane. Przeciez to CUD ze Polska drozyna wygrywa z kimkolwiek, Troche szacunku dla innych...
      • Gość: redruk2 Re: Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we IP: *.man.poznan.pl 21.08.09, 14:34
        No właśnie. Kolejorz - moim zdaniem - grał to co potrafi i duży
        szacunek za "0" z tyłu (kiedy tak było ostatnio?). Brugia -
        niestety - to wyższa kultura - no i taktyka - idealnie dopasowana na
        Lecha - "nie dać im się rozhuśtać". Z drugiej strony, przed meczem
        obawiano się czy nasi doatrzymaja Brugii kondycyjnie. No i koncówkę
        mieli najlepszą z całego meczu. No więc udało się - cieszmy się i
        może (daję 33% szans) uda się jaszcze raz - za tydzień. Ale nie
        bluzgajmy na tych, którzy zwyczajnie piszą, że Brugia była lepsza...

Jeszcze jedno - pozytywną ocene Arboledy psują próby jego rajdów do
        przodu. Za każdym razem tracił piłkę, albo źle podawał i robiło się
        gorąco
    • Gość: be Michał nie zagra z orzełkiem na koszulce IP: 91.188.119.* 21.08.09, 06:10
      Ciekawy artykuł o Michaelu Klukowskim:
      expatpol.com/index.php?stsid=28567&kid=305
      • Gość: dziodzio Re: Michał nie zagra z orzełkiem na koszulce IP: 213.199.198.* 21.08.09, 08:55
        cyt. "Trenerzy Ćmikiewicz i Kupcewicz nie poznali się na skarbie, jaki wpadał im
        sam w ręce." Taaa, trenerzy...

Ciekawy artykuł.
    • Gość: pjedruch Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.08.09, 07:09
      Michal, powodzenia w rewanzu, Toronto kibicuje FC Brugge!
      pawel
    • Gość: Hej Kolejorz! Miło poczytać, jak ża(l) ściska zwieracze xD IP: *.tpn.ceron.pl 21.08.09, 07:25
      .
    • Gość: poznan-strzeszyn Liga Europejska. Lech - FC Brugge 1:0. Cud we W... IP: *.icpnet.pl 21.08.09, 08:41
      jak dla mnie mecz w wykonaniu kolejorza slaby pierwsza polowa porazka totalna!!!!w drugiej cos sie ruszylo.dla mnie wywalenie smudy moze nie bylo błędem ale zatrudnianie zielinskiego to kompletna klapa,patrzac na niego w trakcie meczu to nie wiem czy zastanawial sie caly mecz co powiedziec na konferencji?zero zycia na lawce w jego wykonaniu...znajomym mowilem: przekonam sie do zielinskiego jak wprowadzi lecha do grupy.zobacyzmy za tydzien no i niech zwycieza LECH!

dla maruderow: chodze na kazdy mecz w poznaniu karnety kupuje od 3 lat.wczesnej wchodzilem na bilety takze prosze nie pisac ze ogladam lecha tylko w uefa w tv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka