oby.watel 09.05.24, 21:03 Czy to prawda? Borsuki już śpią - Skaldowie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Prywata 10.05.24, 08:17 Nie znałam tego 😅 A w temacie to spanie jest najbardziej ulubioną czynnością borsuków i mogą to robić zawsze i wszędzie 🙄 Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prywata 10.05.24, 17:53 borsuczyca.klusek napisała: > Nie znałam tego 😅 > > A w temacie to spanie jest najbardziej ulubioną czynnością borsuków i mogą to r > obić zawsze i wszędzie 🙄 Nie tylko one lubią sobie popływać, a potem sobie pospać. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prywata 10.05.24, 19:54 mala200333 napisała: > N Ie znam tej piosenki. To posłuchaj i poznasz. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Prywata 11.05.24, 09:28 mala200333 napisała: O dzień dobry, dawnom Cię tu nie widywał :) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Prywata 11.05.24, 18:17 A tu macie borsuka śpiącego jajami do góry: www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=778729547447916 Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prywata 11.05.24, 20:18 borsuczyca.klusek napisała: > A tu macie borsuka śpiącego jajami do góry: Przecież on leży do góry brzuchem niczym Obajtek po opuszczeniu piekła, w którym cierpiał za miliony. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Prywata 11.05.24, 21:04 Zapewniam, że żaden szanujący się borsuk nie ma i nie chce mieć nic wspólnego z Obajtkiem 🙄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Prywata 11.05.24, 21:32 Nawet taki sponiewierany borsuk nie chciałby się bratać z Obajtkiem 🙄 PS. Cześć miło cię tu widzieć z powrotem 🙂 Odpowiedz Link
leziox Re: Prywata 11.05.24, 21:45 Mnie też miło, że Tobie miło. Ps. To taka kurtuazyjna wizyta, jak np. przypłynięcia pancernika Schleswig-Holstein we wrześniu 1939 roku na Westerplatte. :> Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Prywata 11.05.24, 21:54 Ej chyba nie będziesz do nas strzelać z armaty? 😳 Może wódki nie mamy (szef nie dowiózł), ale są ładne dziewczyny i przyjemna muzyczka 😇 Odpowiedz Link
leziox Re: Prywata 11.05.24, 22:50 No ależ skąd, z armatą do dziewczyn? Nigdy w życiu, Pani kochana. Z kwiatkiem i buteleczką co najwyżej. A i muza się przyda do działań z Muzą. :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Prywata 12.05.24, 07:14 leziox napisał: > Ps. To taka kurtuazyjna wizyta, jak np. przypłynięcia pancernika Schleswig-Hols > tein we wrześniu 1939 roku na Westerplatte. Obecnie faktycznie by była kurtuazyjna bo jakieś tam dywizjony rakietowe posiadamy i by sobie pancernik zabulgotał szybko... Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prywata 12.05.24, 08:18 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Obecnie faktycznie by była kurtuazyjna bo jakieś tam dywizjony rakietowe posiad > amy i by sobie pancernik zabulgotał szybko... Dywizjony rakietowe posiadamy, ale czy mamy rakiety? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Prywata 12.05.24, 10:07 Pancernik to śmieszne słowo, bo oznacza i zwierzę i okręt bojowy, ale i tu i tu pasuje idealnie. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Prywata 12.05.24, 10:19 Coś mi się wydaje, że te nazwy nieprzypadkowo są powiązane. Ale etymologii mi się nie chce szukać. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Prywata 12.05.24, 10:22 W sumie pancernik to też śmieszne zwierzę, taki opancerzony borsuk 🤭 Odpowiedz Link
leziox Re: Prywata 12.05.24, 10:23 A mnie się teraz skojarzyło, że najlepsze auto na polskie drogi, to transporter opancerzony. I niech sobie wymusza pierwszeństwo, kto chce. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Prywata 12.05.24, 10:35 borsuczyca.klusek napisała: > W sumie pancernik to też śmieszne zwierzę, taki opancerzony borsuk 🤭 > a jak po rusku je pancerz? - pancyr a co po niemiecku czołgi zwalcza? pancerfaust a jak na gąsienicach opancerzone" - jagdpanzer Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prywata 12.05.24, 10:27 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Coś mi się wydaje, że te nazwy nieprzypadkowo są powiązane. Ale etymologii mi > się nie chce szukać. Dzięki Bogu, że chociaż chce Ci się ostrzegać, że Ci się nie chce. Dobre i to. Odpowiedz Link