Dodaj do ulubionych

Aktor na dziś - Tom Cruise

03.12.24, 20:00
Nie zgadzam się, że jest tylko aktorem kina akcji i zawsze gra tam samo. Specjalnie odnalazłam filmik z analizą jego ról:

Niestety nie widziałam najwyżej umiejscowionej na liście Magnolii i widzę, że nie ma też tego filmu dostępnego na VOD. Ale cenię prawie wszystkie pozostałe filmy. A tu sama lista jak ktoś nie ma czasu oglądać:

0. Jaja w tropikach
15. Kolor pieniędzy
14. Ostatni samuraj
13. Raport mniejszości
12. Vanilla Sky
11. Firma
10. Wywiad z wampirem
9. Top Gun: Maverick
8. Na skraju jutra
7. Rain Man
6. Oczy szeroko zamknięte
5. Ludzie honoru
4. Jerry Maguire
3. Zakładnik
2. Urodzony 4 lipca
1. Magnolia
Obserwuj wątek
    • klatwafornittyzostalarzucona Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:09
      as sie czepila czlowieka ;) ja Vanilla sky uwielbiam i jego w tym filmie- tez. ktos w recenzji mu dopiekl, ze w roli zakochanego w sobie bubka wypada wiarygodnie niekoniecznie ze wzgledu na talent ;) nie wiem, moim zdaniem naprawde dobry aktor, po prostu.
      • borsuczyca.klusek Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:14
        Ja uwielbiam Wywiad z wampirem 😈 (diabełek bo nie ma buźki wampirka)

Apropos wampirów w lutym do kin wchodzi najnowsza wersja Nosferatu. No ja nie mogę się doczekać...
        • klatwafornittyzostalarzucona Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:21
          wywiad z wampirem to jest ladny film, chociaz na pewno troche tandetny ;)
          • borsuczyca.klusek Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:28
            to jest na podstawie dużo, dużo słabszej książki i aż cud, że aż tyle z niej wykrzesali
            • klatwafornittyzostalarzucona Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:37
              wiem, cala seria wampirza byla, ale nie skusilam sie na ksiazki ;) ciekawe, czy jakby Brada i Toma zamienic rolami, to by dobrze wypadli. ja to sobie nawet jestem w stanie wyobrazic...
              • borsuczyca.klusek Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:41
                Nie wiem ile w tym prawdy (chyba niewiele), ale znalazłam coś takiego:

Piotr Adamczyk był bliski zagrania w filmie. Przed rozmową z Neilem Jordanem doradzono mu, aby zachowywał się jak wampir. Jordan nie był tym zachwycony i odrzucił kandydaturę Adamczyka.

Normalnie leżę 🤣
                • klatwafornittyzostalarzucona Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:43
                  :D aaa! ty to zawsze sprzedasz czlowiekowi jakiegos raka :P teraz sobie wyobrazam adamczyka zalotnie wampirujacego na rozmowie o prace... nieeee
                  • borsuczyca.klusek Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:47
                    Ale to musi być z tyłka wyssane (pardon my french). Przecież w 1994 Adamczyk nawet w Polsce nie był popularny. Obliczyłam na szybko, że miał 22 lata, więc jakim cudem by trafił do Hollywoodu?
                    • klatwafornittyzostalarzucona Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:50
                      moze akurat byl i probowal swoich sil? a to tylko krajowym gwiazdom wolno?
                      • borsuczyca.klusek Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 20:57
                        Myślę, że w takim Hollywoodzie to takich próbujących rodzimych Adamczyków mają na pęczki. Nawet teraz to się wszystko odbywa przez agentów jest załatwiane, negocjowane i tak dalej. Raczej wątpię by ktoś z ulicy tak po prostu mógł wejść i się zaprezentować.
                        Ale jeżeli to prawda to ja chcę znać więcej szczegółów 😅

Ej jakby co to ja nic nie mam do Piotra Adamczyka.
                        • klatwafornittyzostalarzucona Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 21:02
                          a ja mam. on w ogole cos dobrego kiedykolwiek zagral? :P jak zagral, to odszczekam ladnie, ale dla mnie to jest aktor typu Karolak ;)
                          • borsuczyca.klusek Re: Aktor na dziś - Tom Cruise 03.12.24, 21:07
                            klatwafornittyzostalarzucona napisał(a):

> a ja mam. on w ogole cos dobrego kiedykolwiek zagral? :P

No trudne się teraz wylosowało 🙄
                            Ja to nie jestem aż tak na bieżąco z polskim kinem by ostatecznie rozstrzygać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka