klatwafornittyzostalarzucona 16.12.24, 11:20 na załączonym obrazku ;) miłego piąteczku! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 11:37 bdb- ale wlasciwa zagadka, to miala byc ta na niebieskim tle, tekstowa- nie doprecyzowalam z lenistwa ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 16.12.24, 11:40 Brednia, jedynak nie ma siostry bez przymiotnika. Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 11:44 akurat tak jakby ma ;) tylko z rogaczem, po fakcie widze, ze moze sie machnelam (nie kazde zwierze z rogami nazywa sie potocznie rogaczem, to chyba zarezerwowane dla jeleniowatych okreslenie). no ale trudno, juz przepadlo Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 16.12.24, 11:48 Ja zupełnie nic z tego nie czaję, wybaczcie 😒 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 11:51 nie wybaczam. wolisz wyzwanie fitnessowe- czyjednak uruchomic glowe? zartuje ;* wichura pizdzi u mnie, to kawkuje i glupoty wypisuje ;) jak dzis zdrowie? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 16.12.24, 12:03 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > jak dzis zdrowie? Mam problem jelitowy, na pewno chcesz i tym słuchać? 🙄 A tej zagadki z zegarkami nawet nie próbuję rozwikłać 😒 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 12:06 nie chceeee! wystarcza mi wlasne pmsowe atrakcje ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 16.12.24, 12:17 borsuczyca.klusek napisała: > A tej zagadki z zegarkami nawet nie próbuję rozwikłać 😒 > Klasyka zadań na IQ - każdy kolejny jest 42 minuty do przodu. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 16.12.24, 12:14 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > akurat tak jakby ma ;) tylko z rogaczem To jest siostra - przymiotnik: przyrodnia. Moja żoną ma kilka sióstr i braci z przymiotnikiem (nawet nie adoptowanych - bo to był rodzinny dom dziecka). Ale BRATA ma tylko jednego a sióstr żadnych. Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 12:17 a myslisz ze matka jest DOSLOWNIE jadowita, a babcia beczy? to jest zagadka, tu trzeba kmninic a nie sie upierac :P Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 16.12.24, 12:18 Wobec bezsensu końcówki początek nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 20:43 kawe- bo ma dwa "e" w imieniu. no i kawka lepsza a elka madra babka :P Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 20:50 kwestia wprawy ;) moje wewnetrzne dziecko lubi takie rzeczy :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 16.12.24, 20:54 Moje wewnętrzne dziecko lubi słodycze i długo spać 😒 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 21:03 moje niestety tez. cukier karmi mozg i raka. wiec zeby nie zraczec, wychodzi na to, ze trzeba myslec, jak sie lubi wpierdalac slodkie... przejeeebane :( przerzucilabym sie na alko, ale ono tez rakotworcze. gdzie sie nie obrocisz- DUDA Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 16.12.24, 21:22 Alko działa depresyjnie, należy unikać kiedy tylko się da Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 20:58 np- 3 gorny rzad: suma cyfr= 9 dolny rzad 2plus4 to 6. to do 9 brakuje 3 ;) ale jak inna cyfra to nie pisz jaka, bede dalej zgadywac se! Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 16.12.24, 21:04 wiem- nic! skoro ma byc pusty ;) hehehe Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 17.12.24, 09:34 Mam coś podobnego u siebie, tylko wsteczny jest "pod jedynką" - ale jakiś zastępczy w takim układzie miałem. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 19.12.24, 23:08 Tu ile ludzi tyle odpowiedzi, więc czekam na wasze: Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 19.12.24, 23:24 rozumiem, ze nie chodzi o litterowke w tekscie ;) dziadek nie ma talerza, dzieciak w niebieskim tez nie ma... ale pewnie nie o to chodzi, bo widac, ze stol jeszcze nie do konca zastawiony Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 20.12.24, 09:47 Tam się tyle ne zgadza, że poguglowałem. Odpowiedź podawana za prawidłową moim zdaniem można potraktować jak kolejną niedbałość rysownika - jak na przykład nierówno uszyte koszule. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 15:30 Dobra podaję najbardziej popularne odpowiedzi: - dziadek jest duchem, bo nie ma krzesła i talerza i nikt na niego nie patrzy - szatyn i blondynka to para alkoholików (czerwone nosy), którzy biją dzieciaka (plaster na policzku) - blondynka zdradziła męża, bo dzieciak jest rudy - szatynka i szatyn mają romans, bo patrzą na siebie zalotnie - kobiety są gorzej traktowane w rodzinie, matka nachyla się na synkiem i dziadek patrzy na syna a kobiety siedzą osobno, zwłaszcza dziewczynka jest alienowana i nikogo nie obchodzi - na ścianie wisi obraz z wielkim bakłażanem a to nigdy nic dobrego nie wróży Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 15:33 :D a jest tu jakas prawidlowa odp? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 15:37 Szczerze mówiąc to nie wiem 😂 Znalazłam odpowiedź, że chodzi o brak śniegu za oknem, ale to nie ma absolutnie żadnego sensu. Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 15:39 myslalam o tym- ze niby to swieto dzienkczynienia. ale nie, bo: a) to kurczak, nie indyk b) od swieta to by chociaz obrus byl, to jakis "bidaobiad" zwykly Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 15:40 c) nie wszedzie na swieto dzienkczynienia maja snieg- engin nie ma ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 15:42 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > c) nie wszedzie na swieto dzienkczynienia maja snieg- engin nie ma ;) No właśnie poza tym świeto dziękczynienia jest w listopadzie, to niekoniecznie jeszcze pora na śnieg. A nawet u nas pod koniec grudnia, święta za kilka dni i śniegu coś nie widać. Po czym widzisz, że kurczak nie indyk? Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 20.12.24, 08:54 takie dla dzieci wymyslilam ;) 1. ciagle nabieram jedzenie- i nie tyje :P i nigdy nie psuja mi sie zeby. 2. paradoks- im jestem wiekszy, tym lzejszy. trzymaj mnie mocno, bo uciekne! 3. bije, ale nikogo tym nie krzywdze. a mimo to- jestem w klatce. male dzieci mysla, ze mam ksztalt odwroconej do gory nogami pupy :P Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 20.12.24, 09:56 1. Widelec 2. Balon z helem 3. Serce Widocznie jestem na poziomie dziecka 😒 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 20.12.24, 09:59 nieno, wyzej. one nie zgadly tak od razu, na przyklad zamiast serca padla odpowiedz... brzoskwinia :D (od tej dupy) i zegar- bo, ze on bije sie czesto w dzieciecych zagadkach pojawia ;) Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 20.12.24, 10:32 wszyscy zgadli, tylko nie wy :P zamien: ojciec rogacz na: ojciec- rogaty. i mamy... znaki zodiaku ;) dziadek- lew babcia- baran matka- skorpion ojciec- byk synek- bliznieta smacznej kawusi i pysznego makowczyka mi zyczcie ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 20.12.24, 10:35 To ojciec powinien być koziorożec, bo byk się bardziej z siłą kojarzy niż rogami a koziorożec ma nawet w nazwie rogi. Whatever niechaj makowczyk pójdzie w cycki, tak te cenzurowane, dyskryminowane i prześladowane 🙄 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 20.12.24, 10:38 ja nie wiem, jak wyglada koziorozec? ma jednego roga, czy dwa? moze byc i koziorozec, mi tam rybka ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 20.12.24, 11:05 Koziorożec to taki kozioł na sterydach 😁 Odpowiedz Link
heniek.8 Re: zagadka 20.12.24, 11:08 borsuczyca.klusek napisała: > Koziorożec to taki kozioł na sterydach 😁 > chyba nosorożec? blisko spokrewniony z koziorożcem, podobnie jak jego krewniak żywi się trawą i lubi wspinać się na tatrzańskie turnie Odpowiedz Link
heniek.8 Re: zagadka 20.12.24, 10:36 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > wszyscy zgadli, tylko nie wy :P dlaczego do mnie mówisz "wy"? możemy przejśc na "ty"? :) > smacznej kawusi i pysznego makowczyka mi zyczcie ;) nawzajem :) Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 20.12.24, 10:39 nie przechodze na "ty" bez wodki, sorry Odpowiedz Link
heniek.8 Re: zagadka 20.12.24, 10:57 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > nie przechodze na "ty" bez wodki, sorry w takim razie kiedyś musimy się wybrać na spacer, z małpką marki "Spacerowa" :) Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 20.12.24, 11:16 wyprowadzimy malpki na spacer :) Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 10:39 da :) w zeszlym roku januszek wystawil na licytacje wosp kolacje we wlasnym towarzystwie. ciekawe, czy w tym roku tez bedzie :D (ja w tym roku nie kwestuje, to swietne przezycie, ale dla mnie osobiscie bardzo wyczerpujace psychicznie. a zbieraja na hematologie i onkologie dziecieca, to tak karmicznie- powinnam pomoc :( ale wyzej dupy nie podskocze, ehhh) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 10:46 Byłam kiedyś w Biłgoraju. Producent mebli Black Red White te wywodzi się z Biłgoraja Tam mogłam kupić meble zamiast wymyślać jakieś hiszpańskie wypasy 😤 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 10:49 przestan sie zloscic. przyjada piekne meble, to zrobisz na ich czesc parapetowke. nawet dwie- jedna realna, druga forumowa :) a poki co, nie ma tematu mebli :P a wBilgoraju piejo kury piejo ;) Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 10:52 polaczymy twoja impreze z pepkowym henia, o! takie "mebelkowe" i "pepkowka" powstanie. (co on chujek do pelnoletnosci to dziecko w piwnicy bedzie chowal?!) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 10:54 Jeszcze sobie przypomniałam, że kiedyś na Ruch Palikota głosowałam w wyborach parlamentarnych 🙄 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 10:57 no i spoko, zaden wstyd :) #najgorzej maja wyborcy lewicy, ktorzy co rusz musza sobie dysonans poznawczy zakrzykiwac ;) (na lewice raz w eurowyborach glosowalam, na kazie szczuke zdaje sie) ruch palikota nigdy nie dal dupy z tego co pamietam ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 11:06 Na eurowybory nigdy mi się nie chce łazić... Pamiętam jak jeszcze byłam w Liceum to jeden polityk PiS (Paweł Poncyliusz) przyjechał na pogadankę uświadamiać młodzież jak ważne jest głosowanie. Chyba nawet długopis wtedy dostałam. Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 15:16 a to nie laz, ale ten apel o ochronie gorek czechowskich to poooooodpisz! nigdzie lazic nie trzeba, petycja w necie jest ;) Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 15:18 w sumie pierwsze slysze ogorkach, w dupie mam ogorki, ale jak luczaj podpisuje- ja tez Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 15:24 Górki Czechowskie są ważne ze względu na ochronę populacji dziko żyjącego chomika europejskiego. Ja tam nie mieszkam i nigdy drania nie widziałam, ale znam takich, którzy widzieli, że one rzeczywiście tam mieszkają Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 15:29 ladna bestia! ciut kotowaty z ryja Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 15:31 Raz się ze Starym Borsukiem pokłóciłam o to chomiki, bo on twierdzi, że niemożliwe, że one tam są bo on ich nigdy nie widział 🙄 Normalnie jak niewierny Tomasz, nie uwierzy póki sam nie zobaczy i najlepiej nie dotknie 😒 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 15:35 tja. zapytaj go, czy widzial swoja prostate... ... ! Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 15:40 Weź od razu mi się przypomniała historia hukersa o jego prostacie. Ten to ma talent do plastycznego opowiadania historyjek z życia wziętych 🙄 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 18:03 borsuczyca.klusek napisała: > Weź od razu mi się przypomniała historia hukersa o jego prostacie. tego nie znam. i nie chce znac, jak cos ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 21.12.24, 18:57 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > borsuczyca.klusek napisała: > > > Weź od razu mi się przypomniała historia hukersa o jego prostacie. > tego nie znam. i nie chce znac, jak cos ;) Nic się nie bój, moderacja zdążyła dawno wywalić w kosmos 🙄 Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 19:14 bez znaczenia. historie forumowe zyja trak dlugo, jak pamiec o nich :) ja na przyklad nigdy nie zapomne wpisu Wagi o ruchaniu jasia fasoli z twarza pameli anderson :D Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 21.12.24, 15:28 jak wiesz, nie jestem fanka dzikich gryzoni ;) ale niech se zyja, ja im nie wrog! podpisane, podane dalej, kciuki trzymam Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 23.12.24, 12:48 swiateczna zagadka dzis bedzie. (znalezione na fb): co ma wspolnego kobieta z choinka? Odpowiedz Link
heniek.8 Re: zagadka 23.12.24, 13:30 klatwafornittyzostalarzucona napisał(a): > swiateczna zagadka dzis bedzie. (znalezione na fb): > co ma wspolnego kobieta z choinka? sypie się ;P Odpowiedz Link
klatwafornittyzostalarzucona Re: zagadka 23.12.24, 14:41 :D to nie jest prawidlowa odp, ale moim zdaniem lepsza, niz ta fejsbuczkowa ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 04.01.25, 12:26 W sensie Nowy Rok, genialne, ale za 100 lat bym na to nie wpadła 😭 Odpowiedz Link
antoni_1968 Re: zagadka 04.01.25, 12:37 Kreska w niewłaściwą stronę w "y" to chyba miało być utrudnienie. Też w 1 momencie zacząłem się zastanawiać o co biega. Ale dalej było prosto, bo trochę rebusów już rozwiązywałem. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 04.01.25, 12:08 Też mam zagadkę obrazkową. Ile tu jest koni: Odpowiedz Link
antoni_1968 Re: zagadka 04.01.25, 12:40 Tak, to mi to pokoloruj. Bo ja tam widzę 3 łby, zady i 12 kopyt. Oraz kilka kresek dla zmyły. A jak uważasz, że coś za czymś się chowa, to ja uważam, że za każdym z 3 koni kryje się 1000 innych, tylko ich nie widać z tego ujęcia. Odpowiedz Link
fornitta Re: zagadka 04.01.25, 12:53 W sloiku z kwiatami na gorze cos siedzi chyba... ale na telefonie nie moge zdjecia powiejszyc, to nie wiem, czy moja wyobraznie nie zaszalala ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 09.01.25, 16:55 To teraz suplement do zagadki. Jakim cudem wlazł tu nie zwalając na podłogę tego co stoi tam? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 09.01.25, 15:08 E fajne 🙄 W ogóle uważam, że gazeta powinna nas zatrudnić. Ty byś robiła rysunki a ja mogę układać quizy, które w przeciwieństwie do obecnych, nie będę obrażać inteligencji czytelników. Dla reszty forumowiczów też by się coś znalazło... Odpowiedz Link
fornitta Re: zagadka 09.01.25, 15:17 z gazeta mam na pienku, u wroga nie robie. no chyba, ze za darmo :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 09.01.25, 15:28 fornitta napisał(a): > z gazeta mam na pienku, u wroga nie robie. no chyba, ze za darmo :D W sumie ja trochę też 😀 Odpowiedz Link
fornitta Re: zagadka 10.01.25, 18:30 Jaka jest najbardziej krolewska czesc trojkata? (Ja mialam zacmienie i dwa dni nad tym myslalam. Ale w koncu zgadlam) Odpowiedz Link
antoni_1968 Re: zagadka 11.01.25, 12:50 Oraz z błędem. J.w. nie jest CZĘŚCIĄ trójkąta. No cóż... Odpowiedz Link
fornitta Re: zagadka 11.01.25, 19:09 jego wysokosc ;) no taka gra slowna, jeszcze byl mnich od podatkow- Brat Pit. duzo jest podobnych, w internetach, kto lubi ten lubi i sobie znajdzie. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 11.01.25, 19:16 Ech na razie by poprawić swoje zdolności mentalne codziennie układam jedno sudoku. Może jeszcze wrócę do formy 🙄 Odpowiedz Link
fornitta Re: zagadka 11.01.25, 19:21 polecam literalnie- gra online. codziennie jedno slowo zgadujesz. dla mnie to juz rutyna, jak mycie zabkow. antydemencyjna rutyna, im wczesniej sie ja wdraza, tym lepiej :P Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 15.01.25, 10:10 Trudne się wylosowało. Kto zgadnie o co chodzi? Odpowiedz Link
a74-7 Re: zagadka 15.01.25, 12:28 Tak po naszemu : wyglada na to ze the chicken crossed the road ... kawalek asfaltu z podwojna zolta linia( nie przekraczac )i faulujacy kurczak .Nie mam pojecia jak to przetlumaczyc po polsku .... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 15.01.25, 12:30 Tak zgadza się. Kurczak przeszedł ulicę 😀 Dobra w tym jesteś... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 16.01.25, 08:25 Zgadza się a przyznam, że nieco podchwytliwe to było 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 17.01.25, 10:07 A widzę, ale widzę też większy: WP parenting. Uciekać!!! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 17.01.25, 10:21 Najpierw było pojęcie niezbyt pochlebne "dzieci Neostrady". Potem już brutalniej "jesteś głupszy/a niż komentarz z Onetu". WP to też gdzieś te rejony, więc z rodzicielstwem bym tam nie ufał :) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 17.01.25, 10:23 Komentarze na Onecie to prawdziwa legenda Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 17.01.25, 10:30 Jeszcze przed Neostradą legendą był ten pan, w sumie to teraz jest tylko wygładzona wersja tego, co wyprawiał. pl.wikipedia.org/wiki/Arnold_Buzdygan Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: zagadka 17.01.25, 10:34 A kominka ktoś jeszcze pamięta? Chłop chyba nawet po gazecie grasował. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 17.01.25, 10:41 No na przykład ja. Ja nawet pamiętam czasy, gdy nie było współczesnych protokołów i korzystało się z takiego kopacza nor: pl.wikipedia.org/wiki/Gopher Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: zagadka 17.01.25, 11:19 Suseł po naszymu. Czyli coś kopie. Faktycznie było to uciążliwe więc ostatecznie padło. Potem pojawiło się pojęcie wwSieć oraz pierwotnie biegały po tym pająki, potem przechrzczone chyba przez w powijakach google na roboty - dzisiaj doposażane w AI. I tak to się toczy... Odpowiedz Link
e-zybi Re: zagadka 17.01.25, 10:44 Ha, ha...1 na 10 znajduje? Zapewne z PiSu ;-) Błąd aż "kuje" w oczy! Odpowiedz Link