leziox 04.06.21, 21:08 A czemu by nie wpisać? Jeszcze nie wiem, co, ale co za różnica. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakub_2021 Re: A se co wpiszę 06.06.21, 15:46 Też tak mam. Nawet jakiś czas temu wpadłem na pomysła, żeby zrobić nową propozycję. Kiedyś to się na forach gazety działo... Ale wszyscy co zostali się pozamykali we własnych światach... Odpowiedz Link
jakub_2021 Re: A se co wpiszę 07.06.21, 09:50 No, ale jak się tak dobrze zastanowić - to własne jest ciasne. Nie ma jak ktoś z zewnątrz pokaże coś nowego. Można odrzucić jak nie odpowiada, można się czymś zainteresować. Przynajmniej ja tak mam. Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 10.06.21, 20:57 Z zewnątrz to tutaj już nikt nie przychodzi. Przychodzą ci z wewnątrz, twierdząc że są z zewnątrz. Wszystko już było. Odpowiedz Link
jakub_2021 Re: A se co wpiszę 11.06.21, 13:27 I masz rację i nie masz racji... Nie twierdzę, ze jestem dziewicą - ale i dawno tu nie zaglądałem. Pamiętasz czasy przed X laty, gdzie w godzinę na kilku odwiedzanych forach powiały się setki wpisów? A teraz masz co, setki forów gdzie na godzinę pojawia się pół postu (dane statystyczne za Instytutem Badań z Sufitu). Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 11.06.21, 15:59 Pamiętać to ja mogę wiele, zwłaszcza fajne laski, które bywały na forach. Fora GW stały się po prostu niemodne, nie idące z duchem czasu. Przy tym, pisząc tutaj, trzeba się jeszcze trochę wysilić, zamiast tak jak na jakimś Instagramie czy innym Pejsbogu, wstawia się uśmieszki, piktogramy, symbole, grafiki, ale żeby wpisać coś od siebie, no nie, to już za dużo się wymaga, a nagle zaatakowana inteligencja broni się rozpaczliwie, wstawiajac kolejną emotę. Do dupy to wszystko, szanowni Państwo. Odpowiedz Link
1999_chyba Re: A se co wpiszę 12.06.21, 09:06 i poco te lamenty, niewiele jest rzeczy na które możemy liczyć np. że jutro też obudzi się dzień. ja na ten przykład, w nawale zdarzeń, zupełnie zapomniałem że istnieje forum i to, że o nim zapomniałem nie oznacza, że odszedł w niebyt. Kłaniam się Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 12.06.21, 13:18 No widzisz, a ja nie zapomniałem i nawet byłem ciekaw, gdzie się podziewałeś tyle czasu. Przy tym to nie lament, tylko zwykłe wspominanie przeszłości, która bywała różna-i której się nie zmieni. Przy tym zapomnieć coś tak wybiórczo, to raczej trudno chyba jest. Odpowiedz Link
1999_chyba Re: A se co wpiszę 12.06.21, 13:31 komu trudno, temu trudno. Miałem okres, żeby zobrazować przykładem, zapominałem nawet jak się nazywam. Na karteczkach notowałem ważne terminy i tematy spotkań i karteczki żyły już własnym życiem. Jestem na etapie odtwarzania zdarzeń, ale co utraciłem, to utraciłem, ale szat rozdzierał nie będę Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 13.06.21, 13:39 1999_chyba napisała: > komu trudno, temu trudno. Miałem okres, żeby zobrazować przykładem, zapominałem > nawet jak się nazywam. > Na karteczkach notowałem ważne terminy i tematy spotkań i karteczki żyły już wł > asnym życiem. Jestem na etapie odtwarzania zdarzeń, ale co utraciłem, to utraci > łem, ale szat rozdzierał nie będę Nie brałem pod uwagę że tak powiem, okoliczności losowych. Przykro mi, że Cię docisnęły trudności różnego rodzaju. A ja mam do odtworzenia jeszcze jakieś siedem lat dziennika osobistego, bo niewiele pamiętam. Jedyne, czym się posiłkuję, to fotki z tamtego okresu, ale praca się posuwa powoli do przodu. Kiedy czytam o pewnych zapisanych wcześniej zdarzeniach, to czasem trochę się dziwię że to się naprawdę zdarzyło. A stara, przepita głowa też już nie taka, jak dawniej. Odpowiedz Link
jakub_2021 Re: A se co wpiszę 14.06.21, 09:57 Takie zagadnienie... Czy czasem nie jest lepiej nie pamiętać niczego; czy mieć przebłyski wspomnień sugerujące, że reszta musiała być jeszcze gorsza? Akurat u mnie to nie była kwestia alkoholu. Odpowiedz Link
jakub_2021 Re: A se co wpiszę 12.06.21, 13:57 Ależ to nie była propozycja skierowana na insta, tylko do tych, którym jeszcze chce się wysilać. Ale jak widać też nie za bardzo, nie na tyle by wyjść poza ustaloną przez lata strefę komfortu. Nie oceniam... Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 13.06.21, 13:33 Ja rozumiem, że to nie była propozycja na instagrama. Po prostu tak od siebie dopisałem, n/t trudności w porozumiewaniu się pomiędzy niektórymi ludźmi w obecnym czasie. A co do zaproszenia, to też zajrzę. Pozdrawiam niedzielnie. Odpowiedz Link
jakub_2021 Re: A se co wpiszę 14.06.21, 07:39 Mam jeszcze wątpliwość, czy to jest kwestia modności portali; czy jednak zawsze tak bywało. Coś w stylu - nie pamiętam dokładnie - problem ze współczesną młodzieżą polega głównie na tym, że do niej nie należymy... Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 15.06.21, 13:24 Wszystko ma swój czas, a że jesteśmy młodzi inaczej, no OK, spoko, czas leci. Tylko gdzie są w takim razie nasi rówieśnicy? Odpowiedz Link
jakub_2021 Re: A se co wpiszę 15.06.21, 13:28 Nie wiem jak Twoi... niektórzy moi już są po drugiej stronie. Ale to wyjątki. Część z nich jest w sieci, ale część już nie ma ochoty. Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 05.11.21, 21:07 Pytanie z serii kura czy jajo, BN czy Wielkanoc. W takim razie to miejsce tworzą ludzie czy ludzi tworzy miejsce? leziox napisał: > Pamiętać to ja mogę wiele, zwłaszcza fajne laski, które bywały na forach. > Fora GW stały się po prostu niemodne, nie idące z duchem czasu. Przy tym, piszą > c tutaj, trzeba się jeszcze trochę wysilić, zamiast tak jak na jakimś Instagram > ie czy innym Pejsbogu, wstawia się uśmieszki, piktogramy, symbole, grafiki, ale > żeby wpisać coś od siebie, no nie, to już za dużo się wymaga, a nagle zaatakow > ana inteligencja broni się rozpaczliwie, wstawiajac kolejną emotę. > Do dupy to wszystko, szanowni Państwo. Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 13.11.21, 20:58 lounger napisała: > Pytanie z serii kura czy jajo, BN czy Wielkanoc. W takim razie to miejsce two > rzą ludzie czy ludzi tworzy miejsce? > > Co ja się naszukałem tego wpisu, w którym się wpisywałem, w którym się teraz wpisuję, to historia. Z tym tworzeniem miejsc przez ludzi, albo ludzi przez miejsca, wydaje mnie się jakąś neverendingstory. I każdy może mieć rację z tym, co tu wpisze. Odpowiedz Link
markiza.de.sad Re: A se co wpiszę 28.11.21, 18:41 wpadnij na Twittera, tam to się dzieje Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 28.11.21, 22:23 Nie chodzę po takich podejrzanych mordowniach, jak twitter and co. Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 16.06.21, 12:22 To ja z kawą się przysiądę. W taki upał człowiek marzy o porankach i wieczorach 😄 Witam. Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 19.06.21, 09:35 Coś ta kawa będzie się chyba musiała ze środy na weekend przeciągnąć. Ale że dzisiaj sobota, no to też się przysiądę dla towarzystwa. Kanapeczki, rogaliczki, masełko i łosoś z konfiturką. Mniam! Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 20.06.21, 11:01 a74-7 napisał: > Po Pfizerze zycie dopiero sie zaczyna ... Tak. Pozagrobowe. Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 20.06.21, 16:07 Coś w tym jest. Jak patrzę na swoich rodziców, jak im się chce, to bywa mi wstyd 🤷♀️ leziox napisał: > Tymczasem starsza generacja-szaleje! Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 20.06.21, 15:09 Ale szalejesz 😄 leziox napisał: > Kanapeczki, rogaliczki, masełko i łosoś z konfiturką. > Mniam! > Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 20.06.21, 15:35 Napisz coś o tym łososiu z konfiturą bo tak smacznie zabrzmiało 😄 Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 20.06.21, 18:59 No a co tu pisać? Konfiturka jako dodatek. Nie musi być za słodka, sprawdza się taka z gorzkich pomarańczy. Jeśli brzmi jak zboczenie, to tym bardziej warto spróbować. Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 28.07.21, 15:23 Krzyczy mąż do żony: -Gdzie stara piła?! A żona na to: -Gdzie piła, tam piła. Ale zapłaciła. Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 03.08.21, 09:35 -Jesteś jakaś blada, coś Cię bierze? -Tak, cholera. Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 05.08.21, 13:07 Zaraz, zaraz. Teraz to covid bierze, a nie cholera. Albowiem poza covidem, urzędowym rozporządzeniem żadne inne choroby na świecie nie istnieją. Aż do czasu nowego rozporządzenia. Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 05.08.21, 19:29 Doświadczyłeś tego 🤔 leziox napisał: > Albowiem poza covidem, urzędowym rozporządzeniem żadne inne choroby na świecie nie istnieją. Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 05.08.21, 20:50 Tak, codziennie doświadczam masy bezsensownych rozporządzeń. Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 07.08.21, 09:27 Jak ma nie brać. Nie ma jeszcze 10ej a ja już trzem grupom wczasowiczów starałam się wytłumaczyć że mój adres - powiedzmy morska 13 różni się od tego na którym wynajęli kwatery- morska 13A. Nie dochodzi, różnicy nie widzą. leziox napisał: > Zaraz, zaraz. Teraz to covid bierze, a nie cholera. Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 07.08.21, 10:23 Bo duże A jest mniej widoczne niż małe a. Ponieważ jak co jest małe, to trzeba się w to uważniej wpatrzyć. I nawet się zauważy. Czasem. Inne rozwiązanie-było wynajmowane analfabetom. A skąd ci biedni ludzie mogli wiedzieć, co to jest w ogóle ten mały czarny znaczek A, choćby i duży? Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 20.03.22, 20:36 Bo widzimy, słyszymy to co chcemu widzieć i usłyszeć. Odpowiedz Link
lounger Re: Jednak już tylko dla zdrowotności 🤷♀️ 10.10.21, 09:36 Gdzie wcięło tekst 🤔 O kasztanach było. Jestem nimi otoczona i zasypana. Koleżanka podpowiedziała - rób nalewkę. A dobra jest? A ona - pewnie, bomba dla zdrowia. Hmmm ... ja o walory smakowe pytałam ale w tym wieku to już żylaki i cellulit... Robicie 🤔 lounger napisała: > > Odpowiedz Link
leziox Re: Jednak już tylko dla zdrowotności 🤷♀️ 12.10.21, 11:28 Gdzie wcięło Twój tekst, to nie wiem. Jedno jest pewne, że moja łapka niczego tu nie skasowała. A zwłaszcza teksty o nalewkach różnych, na melynie... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Jednak już tylko dla zdrowotności 🤷♀️ 12.10.21, 14:24 Phi.... a na kiego potrzebne mi receptury, skoro nie wiem czy warto? Degustacja, to jest to! od razu wiesz, czy warto zabierać się do roboty... Odpowiedz Link
lounger Re: Jednak już tylko dla zdrowotności 🤷♀️ 13.10.21, 09:39 A widzisz, koleżanka próbki nie przysłała, sam pomysł 🤷♀️ Też uważam, że to nieładnie z jej strony 😋 Odpowiedz Link
leziox Re: Jednak już tylko dla zdrowotności 🤷♀️ 16.10.21, 14:00 coco.franelka napisała: > Phi.... a na kiego potrzebne mi receptury, skoro nie wiem czy warto? Degustacja > , to jest to! od razu wiesz, czy warto zabierać się do roboty... A ja uważam, że w życiu trzeba spróbować wszystkiego, co spróbować się da. Dlatego należyty przepis na nalewkę, albo nalewek parę przydałby się tylko na melynie. Ja rozumiem, że delikatna cierpkość koniaku De'natouratt przewyższa swym bukietem zapachowym wszystkie wykwintne wina po 4,98 zeta, ale i do nalewki można dodać wszystkie te rzeczy, które nas mogą ucieszyć po tym, gdy nalewka dojrzeje. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Jednak już tylko dla zdrowotności 🤷♀️ 25.10.21, 20:47 No... teoretycznie tak, ale.... De'natouratt jest do natychmiastowego spożycia, a nalewka.... Hmmm... siedzieć i patrzyć jak "pracuje"?? no przecież trza sprawdzić czy już jest dobra... Po krótkim czasie pozostaje pusta flaszka i ciort wie czy ta nalewka była dobra czy nie.... Odpowiedz Link
lounger Re: Jednak już tylko dla zdrowotności 🤷♀️ 14.10.21, 13:43 Nalewki (jeszcze?) nie zrobiłam. Kasztanami zajęły się przedszkolaki - przyszła grupa, zawołała "jeee kasztanowy raj" i wyzbierała co do jednego. Mąż zawiózł do przedszkola a panie zorganizowały spotkanie z leśnym ludzikiem, który zbiory odebrał i wyjaśnił co, jak i dlaczego. Podobno było super, będzie powtórka. Odpowiedz Link
leziox Re: Swoją drogą, podziwiam 16.10.21, 14:02 Ciekawe, ile leśny ludzik na tym zarobił kasy i gdzie to wszystko przepił. D: Odpowiedz Link
lounger Re: Swoją drogą, podziwiam 16.10.21, 19:49 Mam nadzieję że jednak podzielił się ze zwierzątkami. Odpowiedz Link
lounger Re: Swoją drogą, podziwiam 18.10.21, 20:12 A ja z lasu właśnie wróciłam. Na szczęście nie zabłądziłam. Przyjemnie tak iść bez pośpiechu, wdychać i wsłuchiwać się. Odpowiedz Link
lounger 🤬😤 25.10.21, 14:42 Mamy drugiego Biszkopta. A raczej Biszkoptową. Tak to już niestety bywa, że człowiek wychodzi na spacer do lasu z jednym psem a wraca z dwoma. I to świadczy o tym jak żałosnym bywa człowiek. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 25.10.21, 20:39 od przybytku głowa nie boli.... w domu będzie weselej.... A na spacer i tak "przymus" - bez względu na pogodę, to co za różnica, czy na końcu smyczy "przecieka" jeden czy dwa... Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 28.10.21, 19:29 Tu nie chodzi o to co w domu ale o okoliczności pojawienia się biszkoptowej. Dobrze że nie wiem czyja była, bo byłabym w stanie też wywieźć do lasu, przywiązać do drzewa ... coco.franelka napisała: > od przybytku głowa nie boli.... w domu będzie weselej.... A na spacer i > tak "przymus" - bez względu na pogodę, to co za różnica, czy na końcu smyczy "p > rzecieka" jeden czy dwa... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 28.10.21, 22:21 Ja bym jeszcze poszukała drzewa z mrowiskiem w pobliżu... a jeszcze lepiej gdyby były dwa W nagrodę zyskałaś dozgonną miłość i wierność - i to widzę, że chyba z wzajemnością Wszystkiego dobrego w nowym domu dla biszkoptowej Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 29.10.21, 09:05 To staruszka, ciut schorowana a ten las zdrowotnie jej nie pomógł. Znalazł ją biszkopt i po raz kolejny przekonałam się że "to tylko pies" ma więcej empatii/pozytywnego instynku niż "człowiek". Siedział przy niej i skomlał. Do domu bałam się ją zabrać bo mam dwójkę przedszkolaków przyzwyczajonych do zabaw z biszkotem, takich na całego, myślę że wtedy cała trójka traci poczucie rzeczywistości i bezpieczeństwo jest gdzieś daleko i biszkoptowa mogłaby ucierpiec 🤷♀️ Ale jak usłyszeliśmy że marne szanse że ktoś ją przygarnie zaryzykowaliśmy. Cała trójka spisała się na medal. Z biszkoptem szaleją, z biszkoptową obchodzą się łagodnie. Na spacery nie chodzimy bo biszkoptowa zaczyna się trząść jak zbliżamy się do furtki . Mam nadzieję że poczuje się u nas bezpiecznie, zaufa, "uśmiechnie się ogonem" . coco.franelka napisała: > Ja bym jeszcze poszukała drzewa z mrowiskiem w pobliżu... a jeszcze lepiej gdyb > y były dwa > W nagrodę zyskałaś dozgonną miłość i wierność - i to widzę, że chyba z wzajemn > ością Wszystkiego dobrego w nowym domu dla biszkoptowej Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 29.10.21, 11:10 Zaufa i - paradoksalnie - wydaje mi się, że dużą rolę odegrają tu dzieci. Ale to tylko moja intuicja mi to podpowiada. Powoli, powoli, a wszystko się "wyprostuje". Będzie dobrze - dla wszystkich i uśmiech "ogonem" będzie ciągłym elementem życia... Powodzenia - WSZYSTKIM! Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 29.10.21, 13:50 Oby 🙂 coco.franelka napisała: > Zaufa i - paradoksalnie - wydaje mi się, że dużą rolę odegrają tu dzieci. Ale t > o tylko moja intuicja mi to podpowiada. Powoli, powoli, a wszystko się "wypros > tuje". Będzie dobrze - dla wszystkich i uśmiech "ogonem" będzie ciągłym elem > entem życia... Powodzenia - WSZYSTKIM! Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 29.10.21, 13:55 I dzięki 🙂 Czekam na pierwsze, choćby ciche, szczeknięcie. Niepokoi mnie ta cisza, brak zaintetesowania. Niekiedy myślę że się poddała ale potem patrzę jakie miejsca sobie wybiera - kładzie się tam gdzie ogrzewanie podłogowe więc może jest szansa. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 29.10.21, 15:06 Będzie dobrze! Musi ochłonąć, bo dla niej to były ogromne wydarzenia, masa stresu, do tego zmiana domu, nowe otoczenie, nowi ludzie. Musi ich na swój sposób poznać. Musi też znaleźć bezpieczne miejsce dla siebie, jak widać to podgrzewane spodobało jej się Daj jej (może już to zrobiłaś ) jakiś mały miękki kocyk i miękką maskotkę... taką do przytulenia i położenia głowy. Zwierzaki kolegi mają swoje kocyki, są przykrywane i bardzo to lubią Nie martw się, wkrótce usłyszysz jej "głos" A może dzieci pierwsze? Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 31.10.21, 08:53 Ma swoje przytulacze i z tego co widzę na razie potrzebuje ciepła. Co bardzo dziwi biszkopta, który najchętniej leżałby na śniegu 🤷♀️ Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 31.10.21, 16:05 Pewnie dlatego, że młodszy no i, być może, nigdy jeszcze nie zmroził sobie porządnie tyłka, a biszkoptowa może miała dużo takich chwil... Najważniejsze, że teraz ma dużo ciepełka Odpowiedz Link
leziox Re: 🤬😤 02.11.21, 12:04 Paskudni ludzie bywają paskudni niestety nie tylko w stosunku do zwierząt, ale i w stosunku do innych ludzi. Czego tu więc od tego rodzaju kreatur wymagać? Przy tym, jak już chcemy trochę dolać oliwy do ognia, ten/ta, który przywiązał biszkoptową do drzewa, był draniem, ale jeszcze nie z rzędu tych najgorszych. Bo mógł wpaść na pomysł przeciągnięcia pieska za samochodem np., jak to ostatnio w naszym kraju, miłującym bliźnich swych tylko w teorii, bywało nie tak rzadko. Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 02.11.21, 20:46 Ja już nie mam do takich ludzi siły. Pod koniec dnia biszkopt wylądował u weterynarza. Ktoś rozrzuca w okolicy zatrute kiełbaski, na posesje też. To już trwa kilka tygodni, kilka psów i kotów otrutych, dzień mąż rozpoczyna od sprawdzenia czy u nas czegoś nie ma. A jednak pies coś musiał znaleźć. A tak fajnie rozpoczął się ten dzień. Odpowiedz Link
leziox Re: 🤬😤 02.11.21, 23:11 Wiesz, że wyrażam swoje zdanie tak jak to widzę. Skurwysyny! Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 03.11.21, 10:22 Tylko co im to daje??? Akurat na tym osiedlu psy chodzą na smyczy, kupy się zbiera. Ale na podwórku psa nie upilnujesz. Komu przeszkadzają? Najgorsze, że możliwe że to ktoś stąd - sąsiadce otruli psa jakieś 10 lat temu. Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 20.12.21, 11:32 A jednak biszkoptowa kocha śnieg. Staje pod krzakiem i czeka aż ją zabieli 🐕😄 coco.franelka napisała: > Pewnie dlatego, że młodszy no i, być może, nigdy jeszcze nie zmroził sobie p > orządnie tyłka, a biszkoptowa może miała dużo takich chwil... Najważniejsze, że > teraz ma dużo ciepełka Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 20.12.21, 16:15 właściwie, to co my wiemy o uczuciach i odczuciach zwierząt (tylko wymądrzamy się i gdybamy ) Grunt, że jest szczęśliwa! Koniec. Kropka. Zadomowiła się już? Uwierzyła, że ma wreszcie dom na stałe? Jak się zwierzaki "dogadują"? Zgoda panuje? ... Napisz coś o nich! Odpowiedz Link
leziox Re: 🤬😤 20.12.21, 18:48 Najlepiej zapytać o to same zwierzaki, na wigilię, kiedy to ludzkim głosem potrafią nawijać. Tylko potem nie miejcie pretensji, że zamiast miauczeć, szczekać czy wydawać inne odgłosy, ciągle przeklinają ordynarnymi rynsztokowymi bluzgami, w kierunku ludzkości. A potem żądają gorzały i żarcia. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 20.12.21, 22:01 No i wreszcie będzie doborowe towarzystwo! Nudno nie będzie A tak w ogóle... to ciekawe od kogo tego wszystkiego się nauczyły..... hmmmm.... Podobno jaki pan, taki kram.... i, kto z kim przystaje takim się staje.... Lustro???.... Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 23.12.21, 11:25 Wczoraj w lustrze to tylko Obywatel G.C. Aż nie chce się wierzyć że to już tyle lat minęło. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 23.12.21, 14:08 20 lat!... kurna, to już tyle lat nam przybyło???? KIEDY??? Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 05.01.22, 21:34 Czas za szybko mija. Nowy rok i kolejne dwie piekne kobiety też minęły. coco.franelka napisała: > 20 lat!... kurna, to już tyle lat nam przybyło???? KIEDY??? Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 05.01.22, 22:38 Ktoś mądry kiedyś powiedział, że życie zaczyna się po siedemdziesiątce.... Ja mu wierzę! Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 07.01.22, 11:53 Podobno w coś wierzyć trzeba . coco.franelka napisała: > Ktoś mądry kiedyś powiedział, że życie zaczyna się po siedemdziesiątce.... Ja m > u wierzę! Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 07.01.22, 13:28 Od 4ej rano czekam na cud. Tzn. czekałabym gdybym w cuda wierzyła. coco.franelka napisała: > No... podobno wiara czyni cuda... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 07.01.22, 14:21 Bo (jak powiedział ksiądz w "Szatanie z siódmej klasy")..... "cudów nie ma.... harcerze zaczęli się śmiać - więc szybko się poprawił - "to znaczy są, są! Tylko nie na zawołanie"... Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 13.01.22, 19:18 W moim otoczeniu jest kilku "rakowców". W naszym wypadku "cud nie na zawołanie " to profilaktyka i jeszcze raz badania. Jak pokazały ostatnie czasy powinno to być również unikanie idiotów ale to niestety w tym wszystkim najtrudniejsze. coco.franelka napisała: > Bo (jak powiedział ksiądz w "Szatanie z siódmej klasy")..... "cudów nie ma.... > harcerze zaczęli się śmiać - więc szybko się poprawił - "to znaczy są, są! Tylk > o nie na zawołanie"... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 13.01.22, 21:32 Najtrudniejsze, bo idiotów ci u nas dostatek... niestety. Nie rozumiem, dlaczego "mądrość" idioty ma większy posłuch niż zdanie mędrca? I to w dobie dostępu do właściwie KAŻDEJ wiadomości! Każdej najświeższej wiadomości. W końcu każdy ma jakieś wykształcenie, coraz częściej nawet wyższe, a mimo to jakoś nie potrafią odróżnić ziarna od plew... Smutne to. Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 14.01.22, 19:06 Tydzień temu, na wieść o tym że bardzo bliska nam osoba jest w szpitalu, mój tato powiedział: niestety nie ma co zaklinać rzeczywistości, to już ten czas że odchodzimy, teraz ONA, za chwilę ja. Wolałabym Twoje "po 70ce". coco.franelka napisała: > Ktoś mądry kiedyś powiedział, że życie zaczyna się po siedemdziesiątce.... Ja m > u wierzę! Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 14.01.22, 20:06 Wszystko co piękne i dobre, zawsze kiedyś się kończy... Może to i dobrze, że nie znamy tej daty i godziny? Trzeba brać z życia garściami, dopóki jeszcze możemy, bo nigdy nie wiadomo.... I to w każdym wieku! Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 23.12.21, 08:09 Uważaj o co prosisz bo będzie Ci to dane 😄 coco.franelka napisała: Napisz coś o nich! Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 23.12.21, 14:07 Oby!!! CZEKAM! ..... a może tak i parę zdjęć, co?..... Odpowiedz Link
leziox Re: 🤬😤 23.12.21, 15:23 Gdybym powstawiał tu zdjęcia moich znajomych pci żeńskiej, to by była nie byle jaka poruta. Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 08.01.22, 17:07 Biszkopta świetnie podsumowała pewna pani - jak widzę jak on idzie to tak jakby szła miłość i szczęście. Coś w tym jest. A może każdy chce być miłością i szczęściem, tylko nam ludziom kiepsko to wychodzi. Zwierzęta są w tym prawdziwsze. coco.franelka napisała: >Napisz coś o nich! Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 08.01.22, 18:44 Oj tak! Nie ma w nich tego "ludzkiego zakłamania"... Bardzo bym chciała mieć jakiegoś zwierzaka, ale niestety nie mogę... To są prawdziwi przyjaciele, tacy co to nigdy nie zdradzą, w przeciwieństwie do ludzi. Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 08.01.22, 19:24 Na Śląsku jest akcja - przygarnij staruszka na zimę. Fajny pomysł, może ktoś zdecyduje, że po zimie staruszek z nim zostaje. Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 08.01.22, 19:25 Na czas zimy schronisko/stowarzyszenie zapewnia opiekę weterynaryjną oraz wyżywienie dla psiaka. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 08.01.22, 21:11 Polecam takiego przyjaciela wszystkim, którzy mają domki i choć kawałek ogródka. Idealny dom dla takich staruszków. Ja niestety mieszkam na III piętrze, bez windy, a poruszam się na wózku. Kto wychodziłby z takim na spacer? No i te schody... dla staruszka? A kot... kocham też i koty, ale... nie zdążyłabym łapać zrzucanych z półek różnych drobiazgów A jak wiadomo koty lubią "wyżyny" - a ja poruszam się tylko na "parterze" Ale zachęcam wszystkich!! Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 08.01.22, 20:08 Biszkopt ma swoich "klientów". W soboty jest to sunia ze stowarzyszenia zajmującego się bezdomnymi psiaksmi. Opiekunka twierdzi, że biszkopt jest jedynym psem, którego sunia się nie boi. W soboty mają więc czas na wspólne szaleństwo (dziś bardzo śnieżne). Odpowiedz Link
coco.franelka Re: 🤬😤 08.01.22, 21:14 Zwierzęta też mają swoje przyjaźnie, a poza tym, lepiej się znają (od ludzi) na doborze przyjaciela. Tak jak dzieci. Czasem małe dziecko wybitnie nie lubi pewnej osoby i mimo zachęty nie zmienia zdania. Dorośli powinni nad tym pomyśleć..... Odpowiedz Link
lounger Re: 🤬😤 09.02.22, 09:44 A może "wystarczy" wsłuchiwać się w to co dana osoba mówi, obserwować 🤔 Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 22.02.22, 13:10 Jak najłatwiej się dowartościować 🤔 Wystarczy wyjść z biszkoptem na spacer i rzucane od mijanych przechodniów "idzie moje marzenie", "ale śliczności" wziąć do siebie 😉😂 Od razu słoneczko zaświeciło 😀 Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 08.03.22, 16:53 lounger napisała: > Jak najłatwiej się dowartościować 🤔 Wystarczy wyjść z biszkoptem na spacer i r > zucane od mijanych przechodniów "idzie moje marzenie", "ale śliczności" wziąć d > o siebie 😉😂 Od razu słoneczko zaświeciło 😀 > Trzeba mieć takiego biszkopta, a jak się nie ma i wędruję sam, to i tak żadna z mijanych pięknych Pań nie chce mnie wziąć do siebie. Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 10.03.22, 09:22 Niestety to tak nie działa, żeby właściciel w pakiecie z biszkoptem się załapał. Taka sytuacja: spacer z biszkoptem, przed jednym z domów wpadamy w szpony "miziaczy i mlaskaczy jakioncudownycmokcmok", biszkopt oczywiście leży szczęśliwy że tyle dłoni go mizia a tu zaczyna lać. I co słyszę 🤔 Pani go da szybko do garażu żeby biedny nie zmókł. Powtórzę : pani go da 🤷♀️ W domyśle- pani może moknąć 😀🌧 leziox napisał: to i tak żadna z > mijanych pięknych Pań nie chce mnie wziąć do siebie. Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 05.06.22, 08:54 Bogata bede albo cholernie szczęśliwa 😉 Urok spacerowania z psem pod kasztanami, trafiona zatopiona 🤷♀️🤦♀️ Odpowiedz Link
coco.franelka Re: A se co wpiszę 05.06.22, 15:37 Kupę lat temu miałam w kieszeni parę kasztanów. Jako nie przypominam, żebym była przez to szczęśliwa, a i bogatsza się nie stałam! No ale... wiara czyni cuda, a i taka mała przyjemność, że być może..... Odpowiedz Link
lounger Re: A se co wpiszę 05.06.22, 18:16 Nie aż tak przyjemnie 😀 Ptak z kasztanowca narobił mi prosto na głowę 🤦♀️I wtedy usłyszałam, że będę albo bogata albo szczęśliwa 🤔 Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 08.06.22, 22:18 Guano podobno dobrze robi na włosy. Przynajmniej będziesz miała gicio fryzurkie... Odpowiedz Link
lounger Szybki teścik 😉 25.09.22, 17:06 Masz dwa dozowniki kuchenne - ciemny i jasny. Do jednego wlewasz mydło a do drugiego płyn do naczyń. Co do którego 🤔😉 Odpowiedz Link
leziox Re: Szybki teścik 😉 02.10.22, 13:02 Ale ja nie mam żadnego dozownika. Więc co mam zrobić? Najpierw je kupić, a potem przeprowadzić test? Odpowiedz Link
lounger Re: Szybki teścik 😉 03.10.22, 15:39 Parafrazując mojego znajomego sąsiada* "ale jak to możliwe 😱😱😱" *który odwiedził nas w sobotę ok. 21ej aby pożyczyć oregano czy inne zielsko. Na moje"nie mam, nie używam" aż go zatkało. leziox napisał: > Ale ja nie mam żadnego dozownika. Odpowiedz Link
leziox Re: Szybki teścik 😉 04.10.22, 16:15 Ciekawe, po jaką cholerę komuś o tej porze jakiekolwiek zielsko, oprócz ziela, naturalnie. Odpowiedz Link
lounger Re: Szybki teścik 😉 04.10.22, 16:37 Chciał zrobić marynatę do mięsa. Pasją jego i żony jest gotowanie. Odpowiedz Link
leziox Re: Szybki teścik 😉 06.10.22, 22:53 Na filmach grozy robienie marynaty tak późno w nocy oznacza kłopoty i to niekoniecznie dla robiącego marynatę, tylko dla zawartości marynaty. Odpowiedz Link
lounger Re: Szybki teścik 😉 07.10.22, 13:56 Nie strasz, oni mają zapasowe klucze do naszego domu by pod naszą nieobecność ... 😱😱😱 Odpowiedz Link
leziox Re: Szybki teścik 😉 16.10.22, 10:24 Może by tak wymienić zamki i kupić kałacha? No dobra, już nie straszę... Odpowiedz Link
lounger Padam. 06.04.23, 09:11 Dzień dopiero się zaczyna a ja najchętniej wróciłabym do łóżka. A wszystko przez biszkopta a raczej przez nawiedzoną (pozytywnie) trenerkę psów. Jest ona w biszkopcie zakochana a on, bez mrugnięcia, wykonuje każde jej polecenie. Mam wrażenie że jakby wydała komendę "biszkopt lataj" ten wzniósłby się wysoko 🤷🦮 Ma żołnierski mundur więc ja też wolę z nią nie zadzierać 😉🤣 Dzięki temu zaliczyłam pobudkę o 4ej i pościg po lesie za pozorantem. A tak naprawdę biszkopt to uwielbia więc warto 😍 leziox napisał: > A czemu by nie wpisać? > Jeszcze nie wiem, co, ale co za różnica. > Odpowiedz Link
lounger Re: Padam. 06.04.23, 09:21 Tak swoją drogą, co by powiedział poprzedni właściciel gdyby zobaczył kim stał się pies, którego tak bardzo chciał się pozbyć. Odpowiedz Link
leziox Re: Padam. 06.04.23, 22:17 Czwarta nad ranem, wojsko, pies i las...Ciekawe, dlaczego mnie się to skojarzyło z Puszczą Białowieską... Odpowiedz Link
lounger Re: Padam. 13.04.23, 14:35 Właśnie ta wizja mnie stopuje. leziox napisał: > Czwarta nad ranem, wojsko, pies i las...Ciekawe, dlaczego mnie się to skojarzył > o z Puszczą Białowieską... > Odpowiedz Link
lounger Muszę bo się uduszę 😉 13.04.23, 13:51 Taka piękna scena dziś rano- nastolatek idzie (a raczej jedzie na rolkach) z psem gdy ten nagle siada i zapiera się "dalej nie idę". Co robi chłopak? Kuca obok psiaka, bierze jego łeb między dłonie, głaszcze i coś mu szepcze. Wyprzedzam ich i słyszę - jak chcesz to sobie tu posiedzimy, bardzo cię kocham wiesz? I buziak w pyszczek. Uczmy się od dzieci a przynajmniej ich nie psujmy. Są szansą na lepsze jutro. leziox napisał: > A czemu by nie wpisać? > Jeszcze nie wiem, co, ale co za różnica. > Odpowiedz Link
leziox Re: Muszę bo się uduszę 😉 15.04.23, 10:54 Wg najnowszych mamlań EU-rządzących: -Nienawiść to miłość -Wojna to dążenie do pokoju -Dyplomacja jest BE-najlepiej spory rozwiązywać napierdalanką -Dobry sąsiad to zły sąsiad -Odwracanie kota ogonem to podstawowe narzędzie każdego /tfu!/ polityka Ch-ujni Eu I takie tam sobie jeszcze inne myśli mam, ale w tych czasach jestem już i tak wystarczająco dobrym wywrotowcem. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Muszę bo się uduszę 😉 19.04.23, 14:46 Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. Socjalizm, komunizm miał podać rękę biednym, słabszym…i co? Narodowy Socjalizm u naszego sąsiada … druga wojna światowa… Czy ktoś wie jaka partia w Stanach powstała z …KluKluxKlanu? Oj będzie zaskoczenie… UE … chęci były dobre a poszło jak zwykle… To może cusik o wiośnie? O kurczę zdaje siezima wraca! Odpowiedz Link
leziox Re: Muszę bo się uduszę 😉 23.04.23, 11:10 Wiosna to wiosna, ma prawo się spóźniać. Młode toto, rozwichrzone z myślami, zapatrzone w kwiatki, miłości szukające...Maryśkę popalające. To jak ma niby trafić punktualnie na czas w miejsce określone? Wiosenka na naszym podwórku Wreszcie wiosna, już na niebie Słońce ciepłe się kolebie Prosto w ryja ładnie świeci Drą też pyski małe dzieci Listki wiszą na chwaścikach Nikt już okien nie zamyka Słychać krzyki od sąsiada Co to mu się puszcza baba Stado kotów pchły roznosi Sąsiad znowu trawę kosi A w śmietniku już od rana Leży Hela narąbana Świat weselszy jest na wiosnę Wdrapać by się gdzie na sosnę Lub na brzozę - z tej radochy Lżejsze trzeba wdziać majtochy Ptaszki koncert głośny robią Idzie parka leśną drogą Dziki biegną z tyłu stadem Poczęstować je obiadem? Trzej panowie dobrze znani Nieźle w krzaczkach są schowani Degustują po kwasiorku To pomaga im w humorku Śmieci trochę już upchane W tej zieleni ukochanej Gdy się całkiem zazieleni Znikną znowu do jesieni Tak radośnie i tak miło Piwko nowe się wypiło Tęcza piękna jest na niebie Wiosna!-drze się ktoś do ciebie Więc zdejmujmy ciuchy, szaty Już w uczucia bądź bogaty Idzie ciepła nowa pora Pobawimy się w doktora Zaś po wiośnie, wedle bramy Znowu tutaj się spotkamy Przy śmietniku lub klatówie Fajnie będzie-ja wam mówię! THE END Copyright by Leziox Odpowiedz Link
leziox Re: Muszę bo się uduszę 😉 07.05.23, 13:59 Marysia mała pierdolca miała Pierdolca jasnego jak śnieg Gdziekolwiek biegła Marysia mała Pierdolec rozsadzał jej łeb. Zna ktoś ciąg dalszy tego tak pięknie zaczynającego się wierszyka? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Muszę bo się uduszę 😉 10.05.23, 11:48 Raczej nieee, ale chyba dopiszesz urocze zakończenie Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Muszę bo się uduszę 😉 10.05.23, 12:48 Może ja spróbuję... Marysia ta była mała ale twardego łba miała tyle razy rozsadzony a wciąż jeszcze przytwierdzony Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Muszę bo się uduszę 😉 10.05.23, 20:15 Baba bez bolca dostaje pierdolca oto Marysiu mała twoja tajemnica cała Odpowiedz Link
leziox Re: Muszę bo się uduszę 😉 10.05.23, 22:30 Jakoś kurwa, natchnienie mnie się zmyło. Ktoś ukradł. Kradną, bo nie ma. Nie ma, bo kradną. Odpowiedz Link
mala200333 Re: A se co wpiszę 11.05.23, 02:03 www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/sasiedzi-i-znajomi-o-rodzinie-kamilka-8-l-z-czestochowy/k4x90sd Czytam ten horror i jestem przerażona jak polskie służby działają! Nikt z dzieckiem nie rozmawiał nigdy. W szkole ufano matce dziecka która miała 3ch bojfrendow, kopę dzieci i skończyła tylko szkole specjalna! Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 11.05.23, 15:51 Już było parę nowych zdarzeń. Tych głośniejszych. Te niezbyt głośne, kiedy dziecko wprawdzie posiniaczone, ale przeżywa za każdym razem, nie są interesujące dla medialnego ścieku. Mnie też kiedyś tłuczono i wrzeszczano bez końca. I nie, nawet po wielu latach nie wybaczyłem tym bydlakom, zwanym tylko przez przypadek rodzicami. Sorry, półrodzice, bo połowa to była macocha. Prawdziwa Cruella, chociaż bez psów. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A se co wpiszę 11.05.23, 18:10 Pokładam nadzieję, że ich ziemia wywali na wierzch za to, co robili. Odpowiedz Link
mala200333 Re: A se co wpiszę 11.05.23, 23:23 Współwięźniowi dadzą im niezły wycisk…oby! Odpowiedz Link
louger.n Re: A se co wpiszę 12.05.23, 11:33 A współwięźniowie to za niewinność skazani 🤔 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A se co wpiszę 12.05.23, 13:17 louger.n napisała: > A współwięźniowie to za niewinność skazani 🤔 Problem jest taki, że teraz takich grupują w osobnych oddziałach. Daliby ich na oddział "ogólnych" morderców dorosłych... Dzieciom to by życia nie zwróciło, ale by swoje wycierpieli. Odpowiedz Link
mala200333 Re: A se co wpiszę 12.05.23, 17:17 louger.n napisała: > A współwięźniowie to za niewinność skazani 🤔 Oczywiście,ze nie! Wielu z nich wyszło z patologicznych rodzin jak Kamilka. I zemszczą się za to katowanie z dzieciństwa. I za to ze byli za słabi by się od tego horroru oderwać… Odpowiedz Link
leziox Re: A se co wpiszę 17.05.23, 16:55 Teraz to i więzienia nie te same, co kiedyś. Pewnie nie będzie nawet wpierdol na dzień dobry. Wrzucą go pod celę z frajerami i się jakoś odnajdzie. Zresztą nie bardzo rozumiem, po co tutaj o tym zwyrodnialcu pisać. Niech zaginie w pamięci ludzi po wsze czasy. Bydlę jest bydlę, nie obrażając tutaj pożytecznych bydlątek gospodarczych. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A se co wpiszę 17.05.23, 17:01 Nie z frajerami tylko z podobnymi mu. Niestety. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A se co wpiszę 17.05.23, 21:37 "Niech zaginie w pamięci ludzi po wsze czasy.” I przypomniała mi się wypowiedź strażnika więziennego.... Ludzie w końcu zapomną, a my będziemy musieli codziennie oglądać tę mordę. Odpowiedz Link