11.01.24, 00:54
Art. 105. Konstytucji.
ust. 2 Od dnia ogłoszenia wyników wyborów do dnia wygaśnięcia mandatu poseł nie może być pociągnięty bez zgody Sejmu do odpowiedzialności karnej. (posłów zatrzymano przedwczoraj, ukaz rotacyjnego ukazał się wczoraj o odebraniu mandatu).
ust. 5 Poseł nie może być zatrzymany lub aresztowany bez zgody Sejmu, z wyjątkiem ujęcia go na gorącym uczynku przestępstwa i jeżeli jego zatrzymanie jest niezbędne do zapewnienia prawidłowego toku postępowania. O zatrzymaniu niezwłocznie powiadamia się Marszałka Sejmu, który może nakazać natychmiastowe zwolnienie zatrzymanego.
Obserwuj wątek
      • negativum Re: OTUA 105 11.01.24, 23:34
        prze.nick napisał:

Tu jest jeszcze taki drobiazg, że delikwentom nie odebrano immunitetu przed aresztowaniem.
        Ukaz Rotacyjnego ukazał się dopiero po aresztowaniu. Aresztowano posłów, którzy byli w momencie aresztowania chronieni immunitetem.
        • prze.nick Re: OTUA 105 11.01.24, 23:59
          a Sienkiewicz wszedł nielegalnie do TVP

ale to się i tak sprowadza do słynnego cytatu "nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"

nie mają wyboru i muszą wprowadzić dykaturę bo po następnych wyborach to oni poszliby do pierdla
          • negativum Re: OTUA 105 12.01.24, 00:03
            prze.nick napisał:

> a Sienkiewicz wszedł nielegalnie do TVP
            >
            > ale to się i tak sprowadza do słynnego cytatu "nie mamy pańskiego płaszcza i co
            > pan nam zrobi?"
            >
            > nie mają wyboru i muszą wprowadzić dykaturę bo po następnych wyborach to oni po
            > szliby do pierdla

Wcześniej to samo było. Choćby z OFE. Dyktator przejął.
            Ale po aresztowaniu posłów, których chronił immunitet poselski w chwili aresztowania, to już nie ma odwrotu. Będą dalej łamać prawo.
            • prze.nick Re: OTUA 105 12.01.24, 00:16
              ja tu już pare razy pisałem, że Donald jest po to aby zdemontować Polskę
              superpaństwo powstanie już w tym roku
              • negativum Re: OTUA 105 12.01.24, 00:18
                prze.nick napisał:

> ja tu już pare razy pisałem, że Donald jest po to aby zdemontować Polskę
                > superpaństwo powstanie już w tym roku

Nie powstanie. W Niemczech rewolucja.
                • prze.nick Re: OTUA 105 12.01.24, 00:20
                  no właśnie
                  najlepiej wszystkich wziąć głodem
                  • negativum Re: OTUA 105 12.01.24, 00:23
                    prze.nick napisał:

> no właśnie
                    > najlepiej wszystkich wziąć głodem

Prędzej chudy zdechnie, niż gruby schudnie.
                    • prze.nick Re: OTUA 105 12.01.24, 00:25
                      to tylko mało znacząca różnica w czasie dla zarządzających
                • hordol Re: OTUA 105 12.01.24, 05:31
                  2 tysiące traktorów na ulicach to jeszcze nie rewolucja.
                  ale dzisiejsze niemcy to już nie te"Niemcy" do których się tradycyjnie już odwołujemy w porównaniach dobrobytu
              • oby.watel Re: OTUA 105 12.01.24, 14:49
                prze.nick napisał:

> ja tu już pare razy pisałem, że Donald jest po to aby zdemontować Polskę
                > superpaństwo powstanie już w tym roku

Czyli powiadasz, że lepiej trzymać z Putinem i nie robić nic poza stawaniem okoniem i robieniem wbrew? Nie robić nic, żeby Polska była równie mocna jak Niemcy, żeby to ona narzucała narrację? Taką politykę popierasz? Politykę Rokity piszczenia, że "Niemcy mnie biją, ratujcie mnie"? Czemu z takim uporem chcecie zrobić z Polski pariasa Europy?
                • prze.nick Re: OTUA 105 12.01.24, 15:03
                  stawiasz fałszywa tezę, że jedynym wyborem Polski jest albo Putin albo superpaństwo niemieckie
                  • oby.watel Re: OTUA 105 12.01.24, 16:05
                    prze.nick napisał:

> stawiasz fałszywa tezę, że jedynym wyborem Polski jest albo Putin albo superpań
                    > stwo niemieckie

Jeśli ta teza jest fałszywa, to jaka jest prawdziwa? Bolszewicy za niemieckie pieniądze zorganizowali rewolucje i ja wygrali. Dlaczego Polska nie chce za niemieckie pieniądze stać się potęgą z którą wszyscy muszą się liczyć skoro jest okazja?
    • oby.watel Re: OTUA 105 12.01.24, 10:43
      Poseł skazany prawomocnym wyrokiem na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego lub za umyślne przestępstwo skarbowe lub pozbawiony praw publicznych prawomocnym orzeczeniem sądu traci mandat z automatu. To oznacza, że aresztowano nie posłów, lecz obywateli Kamińskiego i Wąsika.

Nie wolno słuchać autorytetów prawnych, lecz pisowskiej propagandy, w przeciwnym razie może dojść do zwichnięcia kręgosłupa moralnego. Nie wolno dać sobie wmówić, że czarne jest czarne!
      • hell-raiser1 Re: OTUA 105 12.01.24, 11:01
        Ta tu każdy powinien zasiadać w sądzie najwyższym bo jest specem wybitnym od prawa. Haha. Jak Kamiński i Wąsik wrócą z więzienia wyciągną z sejfów teczki Tuska z aferami Amber Gold, dotacjami z niemieckiego BND, upadkiem Skoku Wołomin. Zacznie się wreszcie prawdziwa wojna w chanukow-okrągłostołowej koalicji, gdzie do tej pory obowiązywała zasada zamiatania afer pod dywan, zgodnie z umową my nie ruszaliśmy waszych, wy nie ruszycie naszych, którą ostatnio została z hukiem złamana. I tak toczy się wojna polsko-polska.
        • oby.watel Re: OTUA 105 12.01.24, 14:43
          hell-raiser1 napisała:

> Ta tu każdy powinien zasiadać w sądzie najwyższym bo jest specem wybitnym od pr
          > awa. Haha. Jak Kamiński i Wąsik wrócą z więzienia wyciągną z sejfów teczki Tus
          > ka z aferami Amber Gold, dotacjami z niemieckiego BND, upadkiem Skoku Wołomin.
          > Zacznie się wreszcie prawdziwa wojna w chanukow-okrągłostołowej koalicji, gdzie
          > do tej pory obowiązywała zasada zamiatania afer pod dywan, zgodnie z umową my
          > nie ruszaliśmy waszych, wy nie ruszycie naszych, którą ostatnio została z hukie
          > m złamana. I tak toczy się wojna polsko-polska.

Spokojna głowa, żadnych teczek nie wyciągną, bo nawet Pegasusem nie potrafili niczego wyniuchać. Natomiast jak zaczną sypać, to bardzo się zdziwisz. Godne podziwu jest usprawiedliwianie jednych przekrętów innymi. PiS kradło, a PO też kradła. Nie ma znaczenia, że PiS łopatami, a PO łyżeczkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka