irsila 19.09.26, 00:41 przed chwilą, kiełbaskę toruńska z grilla. z duża ilościa cebulki, przyprażanej, musztarda miodową, okraszoej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irsila Re: Ładnie zjadł 19.09.26, 00:45 Do tego jeszcze, bułeczka przegryzał, na patelni, odgrzanej a ja na niego patrzyłam, na te siwe włosy, wąsy i brodę Tak życie nam, mija... Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 19.09.26, 07:42 Już po sniadaniu jest. Jajecznica na boczku była z masłem i pół mini bagietki odgrzej, do tego z mlekiem kawa. I nutridrink i ciasteczka na koniec. Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 14:23 Znudzonych, nieszczęśliwych trolli, w mojej szczęśliwej, życiowej doli szerokim łukiem omijam. Taka jestem, mądra żmija. Zatem bardzo proszę, mnie tu nie napastować, zaczepek nie szukać i sie ode mnie, odpie.... Jak ja zaatakuję, to bardzo zaboli! Odpowiedz Link
alux Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 15:10 irsila napisała: > Znudzonych, nieszczęśliwych trolli, > w mojej szczęśliwej, życiowej doli > szerokim łukiem omijam. > Taka jestem, mądra żmija. > Zatem bardzo proszę, > mnie tu nie napastować, > zaczepek nie szukać > i sie ode mnie, odpie.... > Jak ja zaatakuję, > to bardzo zaboli! 🚩 Fajne, aż miło poczytać. Nie szkoda marnować tu talentu. Czy może publikujesz gdzieś swoją twórczość ❓ Nie szukam zaczepki🤩 Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 15:21 Nigdzie swej "tfurczości" grafomańskiej, nie publikuję. Az takich ambicji nie mam. Sporo "niby limeryków" popełniłam, kiedyś tu na agorze bloga miałam, limerykowego i inne również, a wcześniej, na forum humorum sie udzielałam, co to jest już w archiwum. Takie zabawy tu były... A kiedy blox zlikwidowali potem na bloggera przeszłam ale to tylko wspomnienia... Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 15:31 Teraz to tylko geriatryczna jestem? Rocznik 1952, dobrze się ma? Jeszcze parkinsona i alhaizaimera, (pisownia się kłania) nie mam. A mój mąż, o dwa lata starszy, to ma?. i muszę sie nim opiekować, gdyz on chory bardzo jest i opieki wymaga. a jak najbardziej wspaniała opieka na starość, mu sie należy. Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 15:42 Należy mu się najwyższa opieka, jaka tylko może być. Za tyle lat pracy w hucie, za tyle lat poniżenia. Dobra emeryture ma. Na wszystko nas stać. Dobrze, że nie przejeździliśmy tego wszystkiego. Godnie powinniśmy, umierać i ptasiego mleczka, nie powinno nam, brakować. To nie znaczy, że własnymi gębami, musicie nas karmić jak to gołąbki robia. One na starość, swoim pokoleniem, sie nie zajmują., Taki e-mail do synów dziś wysłałam. A poza tym, te inne. w kontakcie jesteśmy, nonb stop. w pobliżu nas, mieszkają w ty samym mieście Krakowie. Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 15:54 Wszystko zjadł, steka wieprzowego z kasza jęczmienna i mizeria, nakarmiony. do tego nutridrink kawowy. Jeszcze 3 kanapki na deser, serkiem topionym, posmarowane. Kartoflanki nie zdążyłam ugotować... Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 16:00 Oczywiście go karmiłam w oczy spogladając sobie nawzemnie a wxczesniej do pozycji siedzacej, doprowadziłam, odpowiednei materace i drabinki, wykorzując, by sam sie p;[odnosił, \przy tgym... Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 16:03 Na deser ciasteczka mu podałam, wielorakie, oczywiście z marketu... Odpowiedz Link
irsila Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 16:07 Sama je zjem. Znaczy ciasteczek kilka na deser. Sporo ich dziś nakupiłam z pewnego sklepu, do tego jeszcze pstrągi 2 i stek wołowy i jakieś mielone z piersi kurczaka... Odpowiedz Link
vodook Re: Ładnie zjadł 22.09.26, 16:46 No jak je to jest dobrze. Fajnie, że się wspieracie razem. Odpowiedz Link