crotalus1 09.03.10, 10:53 Można tak wnosić po spijaniu sobie z dzióbków Hoffmana i Wiklińskiego w Tok FM. Jest jeden front, jeden wróg. Już SLD nawet nie udaje, że PiS jest wrogiem, a PiS już odpuściło SLD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzecikot Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 10:53 Ta koalicja trwa od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 11:00 Hoffman ma przecierać szlaki. Przez chwilę wyborcy pis byli zdezorientowani, ale wytłumaczą im powoli, że tu chodzi o Polskę i PO jest dużo gorsze, niż SLD. Wystarczy spojrzeć na portale „niezależnych” jak tam są urabiani wyborcy pis. „Zrobimy z nimi to co z Samoobroną, to dla dobra Polski itd” Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 11:03 Szlaki są dawno przetarte, a numery telefonów skrupulatnie zapisane. Teraz następuje jedynie dyskretne kupowanie ciemnego ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 11:04 crotalus1 napisał: > Hoffman ma przecierać szlaki. Przez chwilę wyborcy pis byli zdezorientowani, al > e > wytłumaczą im powoli, że tu chodzi o Polskę i PO jest dużo gorsze, niż SLD. > Wystarczy spojrzeć na portale „niezależnych” jak tam są urabiani wy > borcy pis. > „Zrobimy z nimi to co z Samoobroną, to dla dobra Polski itd” dokładnie... Ich ciemny lud wszystko kupi. Jak oni muszą gardzić swoimi wyborcami... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 11:07 Hofman to robi od dłuższego czasu. Mnie się kilka razy zdarzyło trafić na audycję w tym samym TOK FM, w której spijający sobie nawzajem z dziubków Hofman i Arłukowicz nie dawali dojść do słowa posłom z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 11:12 ayran napisał: Mnie się kilka razy zdarzyło trafić na > audycję w tym samym TOK FM, w której spijający sobie nawzajem z dziubków Hofman > i Arłukowicz nie dawali dojść do słowa posłom z PO. Nie mogłeś trafić inaczej, bo zawsze kiedy gościem tej audycji jest Hoffman scenariusz jest ten sam czyli przekrzykiwanie i zakrzykiwanie przy jednoczesnych i agresywnych atakach upominających innych, żeby mu nie przerywać. Jeśli chodzi o taką formę dyskusji to tylko Kempa może mu dorównać. Ja czasem wyłączam radio, bo nie jestem w stanie tego znieść:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 20:07 A prowadzacy Graczyk jak slup.A slup jak d... Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: może Hofman wybiera się do SLD? 09.03.10, 11:17 Łącznika się nie transferuje do obcej ekipy, ponieważ w takiej sytuacji należałoby szukać następnego łącznika. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Ależ to bardzo dobrze 09.03.10, 11:18 Młodej-starej parze szczęść Boże na dalszą drogę polityczną. To na długi czas, dwie, trzy kadencje uspokaja naszą scenę polityczną. Brytyjczycy dorabiali się tego przez dzisięciolecia. Ja popieram zamysł tej koalicji całym sercem. To ludzie o wspólnej mentalności i zbieżnych poglądach na życie doczesne. Różni ich nieco życie po życiu, ale to drobiazg, bo przecież byt kształtuje świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r a jednak nawet Migalski, odżegnując się, pisze 09.03.10, 11:24 "A współtworzenie gabinetu z czerwonymi? Po pierwsze, to zawodnicy o wiele poważniejsi, niż dobroduszni i naiwni populiści. Nie dadzą się oczarować perkalikami i trzeba byłoby im oddać kawał polskiego życia społecznego i politycznego. Cena za tę koalicję byłaby nieporównywalnie wyższa, niż ta, zapłacona Lepperowi i Giertychowi." migal.salon24.pl/162191,dlaczego-z-lepperem-i-giertychem-tak-a-z-sld-nie swoją drogą, szczery wywód ;) PiSowi taka koalicja mogłaby stanąć kością w gardle Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: a jednak nawet Migalski, odżegnując się, pisz 09.03.10, 11:28 Niestety z tej szczerej wypowiedzi zionie naga prawda - polityka stała się kompletnie pozbawiona idei - choćby i chybionej, ale idei. Czysty pragmatyzm zapoczątkowany przez quasi kanclerza Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r masz rację, oczywiście :) 09.03.10, 11:36 mnie natomiast pochłonęły komentarze do wpisu Migalskiego, and the Oscar goes to: "@Jacek 1 @Marek Migalski Ja właśnie polecam Panu sposób myślenia Pana Jacka. Bo gdy PO dogada się z SLD, a przecież masowo dogadują się w terenie, to Polska ze zwykłego koryta zamieni się na krótko w jedno wielkie koryto. A potem zajmą nas Rosja z Niemcami, a może i Czesi też coś skubną. 2010-03-09 11:25" Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: masz rację, oczywiście :) 09.03.10, 11:42 Na ten temat już się wypowiedziałem: forum.gazeta.pl/forum/w,28,108414419,108434438,Re_najskuteczniejszy_samoboj_kaczych.html Geopolityki w to bagno bym nie mieszał. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Jeden dość rzeczowo Miglancowi odpowiedział 09.03.10, 12:21 Panie Marku! Odetchnie Pan z ulgą jak coś Panu napiszę: Proszę się nie martwić o przyszłe koalicje PiS gdyż Pańska partia będzie miała moc koalicyjną mniejszości niemieckiej. I to już w przyszłym roku. A jak już ktoś zaproponuje Wam koalicje to wybrzydzać nie będziecie. Pozdrawiam ------------ Może nie w przyszłym roku, ale po wyborach 2015 na pewno. W 2011 jeszcze się utrzymają w sejmie, bo kasę mają wielką, od ogłupiałego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Brak rzeczowości uchodzi za rzeczowość? 09.03.10, 12:33 U rzeczników PO najwyraźniej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Kaczorkowi ta koalicja się marzy. Ale jej nie bę- 09.03.10, 11:31 dzie. crotalus1 napisał: > Można tak wnosić po spijaniu sobie z dzióbków Hoffmana i Wiklińskiego w Tok > FM. Jest jeden front, jeden wróg. Już SLD nawet nie udaje, że PiS jest > wrogiem, a PiS już odpuściło SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Kaczorkowi ta koalicja się marzy. Ale jej nie 09.03.10, 11:33 Jak to nie będzie, skoro de facto już jest? I to od 2005? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Kaczorkowi ta koalicja się marzy. Ale jej nie 09.03.10, 12:31 trzecikot napisał: > Jak to nie będzie, skoro de facto już jest? I to od 2005? Od 2005? To ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Kaczorkowi ta koalicja się marzy. Ale jej nie 09.03.10, 12:36 Jasiński, Kryże, Wassermann. Wystarczy, czy dołożyć komuchów z Samoobrony tańczących z obecnym eurodeputowanym Czarneckim? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Kaczorkowi ta koalicja się marzy. Ale jej nie 09.03.10, 12:47 trzecikot napisał: > Jasiński, Kryże, Wassermann. Wystarczy, czy dołożyć komuchów z Samoobrony > tańczących z obecnym eurodeputowanym Czarneckim? O tym myślałam pisząc poprzedni post, ale zrezygnowałam sądząc, że masz coś więcej na myśli. Ludzie, o których piszesz, a także wielu innych w samym PiS-ie (Kaczorów nie wykluczając) każą mi tę partię określać jako bolszewię. Nie sądzę, żeby SLD było z nimi po drodze, NAWET pod Napieralskim. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Kaczorkowi ta koalicja się marzy. Ale jej nie 09.03.10, 12:50 A jaką oni mają inną opcję na uszczknięcie czegokolwiek z koryta? Szmaja załatwi im etaty w pałacu??? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Tylko idiota może wierzyć w sojusz postępowej 09.03.10, 11:55 partii lewicowej z kato-dewotami. Dewotom z PiS najbliżej do dewotów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Tylko idiota może wierzyć w sojusz postępowej 09.03.10, 11:59 To Kwaśniewski to idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Re: Tylko idiota może wierzyć w sojusz postępowej 09.03.10, 12:32 Przez grzecznośc nie przeczę. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Tylko idiota może wierzyć w sojusz postępowej 09.03.10, 12:35 mao111 napisał: > To Kwaśniewski to idiota. Kwaśniewski to prezydent wszystkich Polaków, on zawsze szuka porozumienia wszystkich ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Tylko idiota może wierzyć w sojusz postępowej 09.03.10, 12:37 Post miesiąca! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Tylko idiota może wierzyć w sojusz postępowej 09.03.10, 12:36 mao111 napisał: > To Kwaśniewski to idiota. Idiota to może nie, ale faktycznie NIE UWZGLĘDNIŁ tego, że Kaczyński jeszcze przez wiele lat szefował PiS-owi, a to uniemożliwia już teraz sojusz młodych przedtawicieli obu partii. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot [...] 09.03.10, 12:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Tylko idiota może wierzyć w sojusz postępowej 09.03.10, 20:18 Postepowa a wlasciwie postepujaca w zastraszajacym tempie to masz demencje starcza drogi Tornsonie. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l PO kłamie i opluwa dokładnie tak jak PiS 09.03.10, 13:23 "Tymczasem Sojusz do porozumienia z PiS podchodzi sceptycznie. Zdaniem Tomasza Kality, rzecznika Klubu Lewicy, różnice programowe są zbyt duże. – Nie da się pogodzić wody z ogniem – mówi Kalita." Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika w mediach się udało 09.03.10, 13:25 w.i.l napisał: > > – Nie da się pogodzić wody z ogniem – mówi Kalita." obie partie dla stołków zrobią wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: w mediach się udało 09.03.10, 13:38 republika.republika napisała: > obie partie dla stołków zrobią wszystko Masz rację. Stąd POPiS ma się dobrze. Taki rosół z kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: w mediach się udało 09.03.10, 14:07 remez2 napisał: > Stąd POPiS ma się dobrze. Gdzie?. Opisz porozumienie obu partii, analogiczne jak to medialne SLD i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: w mediach się udało 09.03.10, 14:08 Daj spokój. To jak rozmowa porucznika Rżewskiego z echem. (o ile znasz ten sowiecki dowcip). I tak ci odpowie popis-popis-popis. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: w mediach się udało 09.03.10, 15:15 republika.republika napisała: > Gdzie?. Opisz porozumienie obu partii, analogiczne jak to medialne SLD i PiS. Ściągi to rozdawałem w szkole podstawowej. Potem przestałem. PS - IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: w mediach się udało 09.03.10, 15:50 remez2 napisał: > Ściągi to rozdawałem w szkole podstawowej. Potem przestałem. dyskutant może być szczupły, ale nie powinien być cienki :( > PS - IPN. www.tvn24.pl/0,1631840,0,1,ipn-wspieral-chorobliwa-wizje-pis_u,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: w mediach się udało 09.03.10, 16:20 republika.republika napisała: > dyskutant może być szczupły, ale nie powinien być cienki :( Gratuluję wzorca - wy "chłopcy z podwórka" musicie trzymać się razem. > > PS - IPN. W czwartek klub Platformy złożył projekt nowelizacji ustawy o IPN. PS - Karta Praw Podstawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: w mediach się udało 09.03.10, 16:44 remez2 napisał: > W czwartek klub Platformy złożył projekt nowelizacji ustawy o IPN. to w ramach koalicyjnych ustaleń w istniejącym POPiSie? > PS - Karta Praw Podstawowych. A co tu jest podobnego do układu medialnego PiS i SLD?. Gdzie stołki i wspólny biznes?. A jeśli wspólne głosowania bądź poglądy w jakiejś sprawie uważasz za koalicję, to jak rozumiem te różne dowodzą że jej nie ma. Przy takiej definicji żadne ugrupowania nie są ze sobą w koalicji i jednocześnie istnieją koalicje we wszystkich możliwych parach - wybierz sobie którą wersję wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: w mediach się udało 09.03.10, 16:57 > to w ramach koalicyjnych ustaleń w istniejącym POPiSie? Nie. W ramach działań PR. A IPN powstał dzięki POPiSowi. > > PS - Karta Praw Podstawowych. > A co tu jest podobnego do układu medialnego PiS i SLD?. Gdzie stołki i wspólny biznes?. Dlaczego ma być podobne? KPP to bardzo ważna społecznie sprawa. I nie ma sporu pomiędzy PO i PiS aby jej nie przyjąć. BTW - znasz jakiś dokument mówiący o porozumieniu medialnym SLD - PiS? O wspólnym biznesie, stołkach? D.Tusk usiłował odegrać się za służbę zdrowia i zdemolował gotowy projekt ustawy. G.Napieralski dał ciche przyzwolenie określonym ludziom i widzimy efekty. Myślałem, że to coś PO nauczy ale byłem w błędzie. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: w mediach się udało 09.03.10, 17:31 remez2 napisał: > > Nie. W ramach działań PR. A IPN powstał dzięki POPiSowi. 1. W 1998 PO nie istniała 2. To jest dowód na istnienie obecnie POPiSu ? > BTW - znasz jakiś dokument mówiący o porozumieniu medialnym SLD - PiS? > O wspólnym biznesie, stołkach? Nie, a to coś zmienia? > Myślałem, że to coś PO nauczy ale byłem w > błędzie PO chciała telewizji publicznej, a SLD chciał partyjnej - dlatego dogadali się z PiS, które myśli o mediach tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: w mediach się udało 09.03.10, 17:50 > BTW - znasz jakiś dokument mówiący o porozumieniu medialnym SLD - PiS? > O wspólnym biznesie, stołkach? Nie, a to coś zmienia? Piszesz o tym więc myślałem, że masz dowody na poparcie swoich słów. > PO chciała telewizji publicznej, a SLD chciał partyjnej - dlatego dogadali się > z > PiS, które myśli o mediach tak samo Nie ma w tym słowa prawdy. Dlaczego to piszesz? Najpierw był wspólny (PO i SLD) projekt ustawy medialnej, później D.Tusk wyrzucił go do kosza i dopiero wtedy rozegrany został trzeci set. PS - przypomnij sobie obronę P.Farfała przez ministra A. Grada. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: w mediach się udało 09.03.10, 18:22 remez2 napisał: > Piszesz o tym więc myślałem, że masz dowody na poparcie swoich słów. zaangażowane strony już nie zaprzeczają > > Nie ma w tym słowa prawdy. Dlaczego to piszesz? Najpierw był > wspólny (PO i SLD) projekt ustawy medialnej, później D.Tusk > wyrzucił go do kosza i dopiero wtedy rozegrany został trzeci set. Tusk miał rację nie zgadzając się na kolejne sztywne wydatki w budżecie, a SLD sprzedał media publiczne za stołki i partyjny wpływ na program > PS - przypomnij sobie obronę P.Farfała przez ministra A. Grada. PO za Farfała własnych dziennikarzy do mediów nie posyłała Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: w mediach się udało 09.03.10, 18:32 Tusk miał rację nie zgadzając się na kolejne sztywne wydatki w budżecie, a SLD sprzedał media publiczne za stołki i partyjny wpływ na program SLD sprzedał? Wolne żarty. To PO chciała/chce sprzedać TVP. W końcu jest to > 1 000 000 000 zł z reklam. > PO za Farfała własnych dziennikarzy do mediów nie posyłała A co to ma do rzeczy? Powtarzam minister A.Grad bronił P.Farfała. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: w mediach się udało 09.03.10, 18:50 remez2 napisał: > > sprzedał media publiczne za stołki i partyjny wpływ na program [/i] > SLD sprzedał? Wolne żarty. sprzedał, nie ma mediów publicznych, są partyjne - PiS i SLD > > PO za Farfała własnych dziennikarzy do mediów nie posyłała > A co to ma do rzeczy? Powtarzam minister A.Grad bronił P.Farfała. telewizja Farfała była publiczna, w odróżnieniu od obecnej telewizja PiSu i SLD, Trójka Jethon też była publiczna w odróżnieniu od PiSowskiej Trójki Sobali Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: w mediach się udało 09.03.10, 19:30 telewizja Farfała była publiczna, w odróżnieniu od obecnej telewizja PiSu i SLD, Trójka Jethon też była publiczna w odróżnieniu od PiSowskiej Trójki Sobali Masz rację. A POPiS ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: w mediach się udało 09.03.10, 20:46 remez2 napisał: > > Masz rację. A POPiS ma się dobrze. rację to ma ayran :) forum.gazeta.pl/forum/w,28,108436470,108447254,Re_w_mediach_sie_udalo.html Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: w mediach się udało 09.03.10, 20:25 SLD sprzedał? Wolne żarty. To PO chciała/chce sprzedać TVP. W końcu jest to > 2; 1 > 000 000 000 zł z reklam. > > PO za Farfała własnych dziennikarzy do mediów nie posyłała > A co to ma do rzeczy? Powtarzam [b]minister A.Grad bronił P.Farfała[/ I co z tego skoro ten miliard nie wystarcza na utrzymanie tego wzorcowego pisld szamba?Do tego miliarda chcieli od podatnika dodatkowo prawie miliard. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l W TVP nie ma "koalicji" PiS SLD tylko 09.03.10, 14:05 WALKA SLD z PiS. Co bardzo dobrze widać. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: PO kłamie i opluwa dokładnie tak jak PiS 09.03.10, 13:25 Podobnie jak nie było cienia szansy na koalicję PiS/LPR/Samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Nacjonaliści z PiS nie mieli tak daleko do 09.03.10, 14:07 nacjonalistów z SO i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: PO kłamie i opluwa dokładnie tak jak PiS 09.03.10, 14:08 trzecikot napisał: > Podobnie jak nie było cienia szansy na koalicję PiS/LPR/Samoobrona Dwie kwestie. Po pierwsze ludzie (partie) uczą się jednak na cudzych błędach. A po drugie - role mogą się odwrócić i ugrupowanie silniejsze (mandatami) będzie się musiało trzy razy zastanowić zanim coś pysknie, albo... koniec koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: PO kłamie i opluwa dokładnie tak jak PiS 09.03.10, 20:19 Wynika z tego ze plwociny pis sa wam milsze. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika i tego się trzymaj 09.03.10, 14:09 błędna diagnoza ==> błędna strategia Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Właśnie to robię. 09.03.10, 15:17 republika.republika napisała: > > błędna diagnoza ==> błędna strategia oraz błędna realizacja = POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Wpierw trzeba zlikwidowac POPiS. n/t 09.03.10, 14:09 remez2 napisał: >Fakt. Oba te ugrupowania na istnieniu drugiego opiera swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 14:28 Sytuacja nie jest jednoznaczna, wiele zależy od woluntaryzmu Napieralskiego (może jeszcze ścisłego kierownictwa SLD). Tak jak stwierdził WIL, na łączach iskrzy. Można by stąd wnosić przynajmniej tyle, że rzecz nie jest rozstrzygnięta. Ale argumentów za Zlotem, może jednak tradycyjnie, Kongresem Zjednoczeniowym, pod opiekuńczymi skrzydłami Obu Panów Kaczyńskich, przemawia wiele. Ogłoszenie prezydenta Kwaśniewskiego "najwybitniejszą postacią III Rzeczypospolitej". Deklaracja Ludwika Dorna (w kampanii '2007) o racjonalnym podejściu do utworzeniu rządu koalicyjnego z SLD. Cichy (ale nie aż tak cichy, jak początkowy sojusz z SO) sojusz medialny z SLD i lojalne wobec SLD cięcie po skrzydłach (własnych - Wildstein & Co.). Przejęcie władzy w Sojuszu przez Napieralskiego, co bardzo upodabnia programy polityczne obu składowych potencjalnej Partii (różnice, jak stwierdził Haen, sprowadzają się do życia po życiu, częściowo jeszcze do sfery obyczajowości). W przeciwieństwie do SLD Olejniczaka - partii lewicowo-liberalnej, Sojusz Napieralskiego to Partia. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika obyczajowość jest bez znaczenia 09.03.10, 15:02 Obie partie traktują ją koniunkturalnie. Kaczyński nie taki wierzący jak mówi(czyny to Jurek). A SLD tak progejowskie jak Błochowiak i skarpetki. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 15:23 W przeciwieństwie do SLD Olejniczaka - partii lewicowo-liberalnej, Sojusz Napieralskiego to Partia. Proszę Cię. Ja rozumiem, że człowiek przywiązuje się do własnych przemyśleń ale aż tak. Zmiana przewodniczącego i cała partia się zmieniła? Powinieneś dodać - typu stalinowskiego. W przeciwieństwie do PO, która jest demokratycznym klubem dyskusyjnym. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 16:39 Pozwól mi zachować margines swobody dla uzyskania właściwego napięcia dramatycznego - inaczej nie tak ciekawie by się czytało. Oczywiście, zmiana przewodniczącego to tylko jeden czynnik. Całej reszty nie zmienia, ale na pewno ma jakiś niebagatelny wpływ na Sojusz. Prócz tego, skoro Napieralski został wybrany, w tym kierunku Sojusz zaczął zmierzać sam. Nie jestem do swoich przemyśleń przywiązany jak do dogmatu, za to uwielbiam się pośmiać, kiedy tylko się da. Chyba widać to po retoryce... :) Nawiasem mówiąc, jakieś trzy lata temu Olejniczak określił lewicowość jako wolność i odpowiedzialność (coś w tym stylu, dokładnie nie pamiętam określenia). Bardzo mi się to spodobało. Uznanie. Ale nie od tego ja tu jestem, żeby prawić komplementy. To wrócę na zwykłe ścieżki: Napieralski tej definicji zaprzeczył. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 16:48 To wrócę na zwykłe ścieżki: Napieralski tej definicji zaprzeczył. G. Napieralski ograniczył wolność, nawołuje do nieodpowiedzialności? Najwyraźniej coś przeoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 16:58 Dziś nikt prócz Pana Prezesa nie powie: ,,Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej,która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego,nie pozostawiając sfer niczyich" - Pan Prezes J.Kaczyński Różnica jest natury bardziej subtelnej: Napieralski kładzie nacisk na roszczeniowość w działaniach SLD (uchapać coś, czy jakieś subwencji dla elektoratu, czy stanowiska dla aktywu). To znaczy, że wymienione "wolność i odpowiedzialność" przestały być wyróżnione, przestały być wizytówką Sojuszu. Że ustąpiły / ustępują miejsca hasłu "należy się". W tym nie ma już przerysowania. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 17:59 dystans4 napisał: > Różnica jest natury bardziej subtelnej: > Napieralski kładzie nacisk na roszczeniowość w działaniach SLD (uchapać coś, cz > y > jakieś subwencji dla elektoratu, czy stanowiska dla aktywu). Np. gabinet polityczny ministra sportu. > To znaczy, że wymienione "wolność i odpowiedzialność" przestały być wyróżnione, przestały być wizytówką Sojuszu. > Że ustąpiły / ustępują miejsca hasłu "należy się". Masz dowody czy tak ci się wydaje, bo tak pisze przyjazna SLD prasa? BTW - G. Napieralski jest atakowany za wszystko od dnia wyboru na szefa Sojuszu, kiedy ten miał w porywach ~ 6 % poparcia. Baaaardzo wielu ludziom pokrzyżował szyki. > W tym nie ma już przerysowania. Nie ma. Jest zupełnie inny, nieprawdziwy obraz. Propaganda POPiS owo robi swoje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Będzie koalicja PiS SLD 09.03.10, 20:08 ...zupełnie inny, nieprawdziwy obraz. Propaganda POPiS owo robi swoje. Nie jestem w temacie, jeśli chodzi o poczynania sił postępowych, dlatego polegam na tych faktach, które są powszechnie znane, oraz relacjach mediów: 1. Roszczeniowa retoryka, to fakt. Sam słyszałem wypowiedzi Napieralskiego, które miały znamiona roszczeniowości. Przykładów nie notowałem, bo najbardziej frapują mnie wypowiedzi przedstawicieli największej siły postępowej, czyli PiS, i tez kolekcjonuję. 2. Niezaprzeczalnym faktem jest sojusz medialny SLD i PiS. Tego nawet uzasadniać nie próbuję, inni zrobili to po wielokroć. 3. Przykładów przeczących tezie o wzroście roszczeniowości SLD nie znam. Nie wykluczam ich istnienia, ale nie ich nie znam. 4. Niezależnie od okoliczności, ewentualnych powiązań (o których nic nie wiem), bardzo nie podoba mi się stosunek SLD do wyjaśnienia okoliczności śmierci Pani Barbary Blidy. Sprawa zniknęła z porządku dnia. Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że została przez ekipę Napieralskiego przehandlowana w pakiecie (medialnym?). Sprzeciw. -- Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec A niech sobie będzie.:) 09.03.10, 15:36 Co mi tam.:) -- Jestem socjaldemokratą. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Chyba panie i panowie internauci ... 09.03.10, 20:20 Chyba panie i panowie internauci zapomnieli o tym , ze nie po to wazniejsi zwiazani z SLD , wywalili Olejniczaka . Napieralski jest pionkiem w rekach Kwasniewskiego i o to wszystko chodzilo . Sytuacja jest naprawde klarowna , PiS idzie na sojusz z Sojuszem Lewicy Demokratycznej ( nazwa sojusz lewicy moglby przejsc ale sojusz lewicy demokratycznej brrrr . To jak roznica miedzy krzeslem a krzeslem elektrycznym ) Wychowani na leninowskiej i stalinowskiej pogardzie dla ludzi , ci aparatczycy SLD i PiS-u sa zdolni do wszystkiego . Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Chyba panie i panowie internauci ... 09.03.10, 20:31 PIS i SLD sa stworzeni dla siebie.Wystaczy powiedziec ze w rzadzie pis bylo okolo 20 ministrow i wiceministrow z PZPRowska przeszloscia.Chyba wiecej niz w rzadzie Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Chyba panie i panowie internauci ... 09.03.10, 21:03 > Wychowani na leninowskiej i stalinowskiej pogardzie dla ludzi , ci aparatczycy SLD i PiS-u sa zdolni do wszystkiego . Odnoszę wrażenie, że powyższym zdaniem udowadniasz jak bardzo się różnisz. Mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Chyba panie i panowie internauci ... 09.03.10, 21:54 remez2 napisał: > > Wychowani na leninowskiej i stalinowskiej pogardzie dla ludzi , > ci aparatczycy SLD i PiS-u sa zdolni do wszystkiego . > Odnoszę wrażenie, że powyższym zdaniem udowadniasz jak bardzo się różnisz. Mam > rację? Tego nie wiem czy sie roznie , ale jedno wiem ze : kazedmu wedlug potrzeb , ci u waaaadzy , wladzy czy jak inaczej nazwac rzady , ktore albo poddaja sie innym rzadom np. po 1945 albo terazniejszym a wiec od 1989 roku , ktore sa marionetkami miedzynarodowych korporacji , maja jedynie wizje z siedmioma cyferkami na ich wlasnym koncie i to niezaleznie od opcji politycznej .Choc PO , nie moj przyjaciel , ma troche wiecej do zaoferowania : prywatyzacja . Jezeli jest zgodna z tym duchem , to nalezy sie spodziewac godnego kierownictwa firmy i godnych zarobkow dla wszystkich pracownikow . Jezeli nie to i PO zmoczy . Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Chyba panie i panowie internauci ... 09.03.10, 22:16 Jezeli jest zgodna z tym duchem , to nalezy sie spodziewac godnego kierownictwa firmy i godnych zarobkow dla wszystkich pracownikow . Gdyby to było prawdą, PO miałaby we mnie gorącego zwolennika. Jezeli nie to i PO zmoczy . RiP. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Do koalicji to trzeba mieć większość 09.03.10, 21:13 crotalus1 napisał: > (...) Jest jeden front, jeden wróg. Już SLD nawet nie udaje, > że PiS jest wrogiem, a PiS już odpuściło SLD. Bez większości to świetlana idea historycznego kompromisu pozostaje jedynie political fiction. Dzisiaj nie ma większości nawet gdyby dołączyło się PSL, a nie zanosi się, żeby to się miało zmienić po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś