ukos 01.07.10, 18:23 wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8088253,PO_szuka_wsparcia_u_Wilczka_i_wylicza_gospodarcze.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grand_bleu Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 18:28 jest taka, ze PO przymila sie do ludzi związanych z aparatem PRL-u, a Kaczyński deklaruje chęc wdrożenia programu, który wydaje mu się słuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 18:39 grand_bleu napisała: > > jest taka, ze PO przymila sie do ludzi związanych z aparatem PRL-u, > a Kaczyński deklaruje chęc wdrożenia programu, który wydaje mu się > słuszny. czyli autor pomysłu "be" bo z PRL, a sam pomysł "cacy"? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 18:48 Ja, ja ci odpowiem. Coraz bardziej przekonuje się, ze tym ludziom z PRL po prostu brak klasy jest. Taki Wilczek nie musiał sie w to mieszac. Nie musiał. I niech mnie ktoś teraz przekona, ze ci ludzie nie są nosicielami jakiejś straszliwej bakterii, ktora ich od srodka wyzera. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_7ban blondi ... 01.07.10, 21:31 Twój prezio wywołał go sam do tablicy ... opamiętaj się ... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: blondi ... 01.07.10, 21:48 Wywołał do tablicy jego udaną reformę. A on mógł siedziec cicho. To był kiedys wybitny w swojej dziedzinie fachowiec i wynalazca, który zyjąc w innych warunkach dzisiaj byłby multimilionerem. Jego winą bylo tylko to, ze aby móc działac musiał niejednemu komuszemu pasożytowi nieźle sie wypłacac. Dlatego mógł na swoim ranczo trzymac nawet specjalną krowę na smietanke do kawy i miec w ówczesnej Polsce Amerykę. Tym jednym wystapieniem wszystko popsuł. Ale mozna to złożyc na karb wieku, który nie oszczędza nikogo i w mózgach przestawia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 21:33 elena4.2 napisała: > Ja, ja ci odpowiem. > Coraz bardziej przekonuje się, ze tym ludziom z PRL po prostu brak klasy jest. > Taki Wilczek nie musiał sie w to mieszac. Nie musiał. > I niech mnie ktoś teraz przekona, ze ci ludzie nie są nosicielami jakiejś > straszliwej bakterii, ktora ich od srodka wyzera. Mniodzio :-) Jakby Wilczek zakrzyknął gromkim głosem "tak! JarKacz słuszność ma! popieram go!" to byłby przez PiSiątka i okolice rozgrzeszony i na piedestał podniesiony, jak Kryże, Jasiński, Karski czy inny Gierek, a tak PiSiątka są wzburzone i Wilczek znowu be. O bu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 21:52 Po prostu nie musiał sie dac wystawic na pokaz jak krowa na lańcuchu. Dla kolesi to zrobił? No bo przecież to że był częscia komun istycznego reżimu, kazdy wie. No coż widac, ze z wiekiem tracą klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 18:53 zoro_wieczorowo_poro napisał: > grand_bleu napisała: > > > > > jest taka, ze PO przymila sie do ludzi związanych z aparatem PRL-u, > > a Kaczyński deklaruje chęć wdrożenia programu, który wydaje mu się > > słuszny. > > czyli autor pomysłu "be" bo z PRL, a sam pomysł "cacy"? Nie. Jest program, który sprawdził się jako ten najbardziej sprzyjający przedsiębiorcom, umownie nazywany jest programem Wilczka i do tego programu nawiązuje Kaczyński. Autor programu jest ani be, ani cacy, tak naprawdę, to on jest w ogóle nieistotny. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 18:59 acha. Nie czyli tak. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 21:21 Ale najbardziej spieprzył te program....kaczor - w/g Wilczka. Trochę łyso, gdy autor odcina się zdecydowanie od kaczki powołującej się na jego program i staje po przeciwnej stronie widząc, że tu są możliwości jego realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 18:46 aparat PRLu w osobie towarzysza Jasińskiego od lat wspiera Kaczyńskiego. Z pełną wzajemnością Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy A sędzia Kryże? 01.07.10, 21:23 Lepper? Łyżwiński? To ludzie której epoki? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Różnica między PO a Kaczyńskim 01.07.10, 21:29 grand_bleu napisała: > > jest taka, ze PO przymila sie do ludzi związanych z aparatem PRL-u, > a Kaczyński deklaruje chęc wdrożenia programu, który wydaje mu się > słuszny. > Słuszny wydaje się Kaczyńskiemu program, który wg Kaczyńskiego pozwolił na uwłaszczenie się post... khm... przepraszam... ludziom PRLowskiego aparatu średnio-starszego pokolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Skończyło się kacze przymilanie do Wilczka 01.07.10, 18:29 A kto sie do Wilczka przymilał? Wychodzi na to, ze nastepnego, w osobie Wilczka PO kompromituje, zeby tylko wygrac. Szkoda Wilczka, ale wyszedł na małego dupka. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Skończyło się kacze przymilanie do Wilczka 01.07.10, 18:44 Kaczor jak zwykle nie wiedział co mówi odwołując się do projektów Wilczka:)) Klasyka: Kaczka, jak to kaczka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Skończyło się kacze przymilanie do Wilczka 01.07.10, 18:55 Jak zwykle napisałeś bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Naprawdę?? Uzasadnij! 01.07.10, 18:57 Ja odniosłem wrażenie, że Kaczor nie znał projektu Wilczka! Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Naprawdę?? Uzasadnij! 01.07.10, 21:13 dupetek napisał: > Ja odniosłem wrażenie, że Kaczor nie znał projektu Wilczka! Napisałeś: "Kaczor jak zwykle nie wiedział co mówi odwołując się do projektów Wilczka:))" A ja mam pytanie, czy Ty w ogóle wiesz, co powiedział Kaczor? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Naprawdę?? Uzasadnij! 01.07.10, 21:19 Wiedział co to za ustawa ,tylko to miał być sposób na elektorat liberalny.Skoro Jaro chce takiego liberaizmu to oczywiscie głos liberałów mu sie nalezy. Niezla bezczelnosc :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Skończyło się kacze przymilanie do Wilczka 01.07.10, 21:16 Tu Jaro calkiem z kosmosu pomysł. Narodowy socjalista propaguje najbardziej liberalna ustawe o dzialalnosci gospodarczej ,jaka była po wojnie:-)Jaro - liberał ....kurcze ale smiech :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czat_elnik Nigdy nie było przymilania do Wilczka 01.07.10, 21:27 Tylko pochwała jednej ustawy. Ale to dla peowców żadna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Było wycieranie sobie gęby 01.07.10, 21:54 Trzeba być bezwstydnym manipulatorem, żeby w warunkach gospodarki niewątpliwie wolnorynkowej mówić o wprowadzaniu ustawy podobnej do tej, która na tle gospodarki socjalistycznej wprowadzała w ogóle możliwość zakładania biznesów. Odpowiedz Link Zgłoś
czat_elnik Nie wiesz co piszesz... 01.07.10, 21:58 Poczytaj w sieci o tej ustawie. Była podwaliną sukcesu transformacji po 89 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
czat_elnik Sam tytuł tego postu mówi za siebie. 01.07.10, 22:03 Nie znacie tej ustawy, genezy jej powstania i skutków. "Ustawa umożliwiła każdemu obywatelowi PRL podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej na równych prawach, co m.in. spowodowało aktywizację drobnych przedsiębiorców, którzy utworzyli wiele nowych miejsc pracy. W połączeniu z zastąpieniem centralnie sterowanej gospodarki systemem w pełni wolnorynkowym w efekcie zaowocowała dużą dynamiką gospodarczą na samym początku lat 90". Ustawę wprowadzono w 1988 roku! Była podwaliną sukcesu polskich przemian po 89. Ale dziś wszyscy myślą, że to tylko Balcerowicz uzdrowił gospodarkę i przedsiębiorczość. Odpowiedz Link Zgłoś