Dodaj do ulubionych

Normalnie nie mogę

13.01.11, 18:09
Kompletnie zidiociały nasze elity rządowe. Proponują Rosjanom tabula rasa - całe dochodzenie od nowa. Przez dziewięc miesięcy pluli im w twarz, pozwalali na najbardziej ohydne oszczerstwa pod ich adresem, sami też nie żalowali sliny - a dzisiaj mówią: Bracia Rosjanie, nic się nie stało, ujawnijmy wreszcie prawdę.

Kretyństwo Tuska i jego ekipy sięgnęło w tym momencie zenitu.
Obserwuj wątek
    • kota7 no widzę 13.01.11, 18:10
    • isa.stern Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 18:13
      też mam coraz mniej szacunku do niego, ile jeszcze będzie pozwalał, aby Kaczyński wygadywał na jego temat takie rzeczy...
      • martusia_krolowa_polski Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 19:46
        isa.stern napisała:

> też mam coraz mniej szacunku do niego, ile jeszcze będzie pozwalał, aby Kaczyńs
        > ki wygadywał na jego temat takie rzeczy...
        Mnie też szlag trafia, ale z drugiej srony nie moge wyjsć z podziwu - to jednak skuteczne!

W końcu słupki nie kłamia.
    • republika.republika Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 18:14
      haen2010 napisał:

> Kompletnie zidiociały nasze elity rządowe. Proponują Rosjanom tabula rasa - cał
      > e dochodzenie od nowa.

skoro akceptują raport MAK oceniający działania Polaków, a jedynie domagają się uzupełnienie okoliczności katastrofy leżących po stronie rosyjskiej to chyba trudno to określić jako czystą tablicę - jest to tablica w 90% zapisana
      • jacekm22 Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 18:16
        Powiedzial bym nawet 95% ewidentnej winy po polskiej stronie ....
        • haen2010 Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 18:28
          Tu nie ma procentów. Tusk leciał z Rosjanami w ch. od początku. Zezwolił na cały przemysł klamstw i oszczerstw, cieszyło go i bawiło, że Polska się tak ładnie podzieliła wg jego wskazówek.

Dość parszywe cechy jego charakteru mamy na stole.
          • scoutek Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 18:33
            sorry, haen, ale zaczynać mieszać fakty z życzeniami
            miesza ci się proroctwo i wróżbiarstwo z oceną stanu faktycznego
            • haen2010 Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 18:58
              Scoutek, jeżeli trochę czytałaś moje posty to wiesz, że przewidywałem bardzo kiepski koniec gry Smoleńskiem przez Tuska. I wcale nie mam satysfakcji, że znowu wyszło na moje.

Tusk kompletnie spaprał sprawę. Należało wywalić wszystko od samego początku na stół, tak jak proponował Putin.
          • volupte01 Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 19:19

> Dość parszywe cechy jego charakteru mamy na stole.

Ty to masz pecha do swoich odoli. Ten nastepny tez tu sie dobrą cecha charakteru nie popisał www.gover.pl/news/index/tag/Janusz%20Palikot/guid/palikot-atakuje-kardynala-dziwisza
            • haen2010 Re: Normalnie nie mogę 14.01.11, 05:20
              To ma być atak? O związkach personalnych Dziwisza z platformą wiemy od dawna. To tylko przypomnienie, że platformie też niedaleko od dewocji. W nowym budżecie watykańska mafia ma się dobrze, nawet lepiej niż dobrze.

Atak to byłby np za Wawel, że wziął kasę za urządzenie tej hucpy, lub był szantażowany.
          • martusia_krolowa_polski Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 19:45
            haen2010 napisał:

> Tu nie ma procentów. Tusk leciał z Rosjanami w ch. od początku. Zezwolił na cał
            > y przemysł klamstw i oszczerstw, cieszyło go i bawiło, że Polska się tak ładnie

Pierdolisz haen.
            Miła puścić czołgi na Kaczanowa i resztę świrów z Krakowskiego przedmiesia?

W takim kraju jak Polska, z takimi mediami i z taka opozycją jak Kaczyński, miał pojechac do Moskwy, wypić brudzi z Anodina i powiedzieć -nic sie nie sało. Pary swirów chciał se
            zrobić piknik przedwyborczy na grobach zabitych przez Stalina i ich pokarało.

Twierdzisz że Kaczyński kaput. Nawet gdyby był kaput to od zawsze wiadomo że zwierzę w takiej sytuacji jest najgroźniejsze bo nie ma już nic do stracenia.
            Palikot to rozumie, ty nie.

Amoże ty jestś PiSowy?
            • haen2010 Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 20:04
              Wierz mi, żadna przyjemność być małpoludem w stadzie małp. Ratuję ostatnim wysiłkiem resztki zdrowego rozsądku. Przykro mi, że Tusk wyszedł na dupka, ale bardzo się o to starał. Ja to niestety, widziałem.
              • martusia_krolowa_polski Re: Normalnie nie mogę 14.01.11, 08:19
                haen2010 napisał:

> Przykro mi, że Tusk wyszedł na dupka, ale bardzo się o to starał. Ja to niestety, widziałem.

Piszeż ze wyszedł na dupka ale dziwnie nie chcesz powiedzieć dlaczego niby wyszedł na dupka.
                Przeciwnie, nie wyszedł na żadnego dupka, zadziwia spokojem i rozwagą i nawet mnie pozytywnie zaskoczył.
                Salon24, ŁRzepa i Janke wyją ale od tego są żeby wyć, nieważne. Ważne że muszą ę posiłkować fałszywkami, bo nie mogą znaleźć żadnego argumentu żeby wyjść na swoje:

marekmagierowski.salon24.pl/267911,premier-zapedzony-w-kozi-rog
                marekmagierowski.salon24.pl/267911,premier-zapedzony-w-kozi-rog#comment_3809714

Poza epitetami, tak jak zresztą Ty też, drogi Haenie.
          • republika.republika Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 20:09
            o haen2010 napisał:

> Tu nie ma procentów. Tusk leciał z Rosjanami w ch. od początku. Zezwolił na cał
            > y przemysł klamstw i oszczerstw, cieszyło go i bawiło, że Polska się tak ładnie
            > podzieliła wg jego wskazówek.
            >
            > Dość parszywe cechy jego charakteru mamy na stole.

no dobra to że Tuska nie lubisz i teraz kopiesz razem z sajgonem to wiem - ja to szanuję i nie zamierzam z Twoimi emocjami dyskutować, odniosłam się tylko i wyłącznie do Twojej opowieści pt. tabula rasa, udowadniając że się mylisz
    • behemot17-13 Re: Normalnie nie mogę 13.01.11, 18:51
      hanen, a zauważyłeś jakąś analogię?. względem swojej osoby, tego co wypisujesz. jesteś pan gąbką.
    • go-ld-en-wo-men i tu się sie z tobą zgadzam 13.01.11, 20:05
      • karbat Re: i tu się sie z tobą zgadzam 14.01.11, 05:33
        Tuski i kaczysci teraz beda razem szczekac na ruska , rusku przyznaj sie

do 7% winy.... do 5% , ze byles winny .... NIET ? , no to chociaz do 3 % twojej winy,
        abysmy jako kraj mogli zachowac twarz .

Nie rozumia palanty , sprawa sledztwa , na ktora wyrazili swoja zgode , JEST ze strony rosyjskiej ZAMKNIETA ! .
    • czat_elnik Putin rozegrał Tuska jak Messi polskiego ligowca. 14.01.11, 07:43
    • haen2010 Kaczor Donald 14.01.11, 08:24
      Tusk z Kaczyńskim są jak dwa półdupki polskiego tyłka. Razem stanowią jedność narodową. Wrzody ulokowały się na półdupku Kaczora, dwa.

Pierwszy to oczywiście doczytane przez Polaków nagrania z kabiny, których Rosjanom z MAK odmówiono i raport zawiera te wspólnie odczytane, jeszcze z kwietnia ub.r.

Drugi to nagranie rozmówki braci z godz. 8.20 przed katastrofą.

Bajery Tuska o nowym, wspólnym raporcie lub odwołaniu się do ICAO znowu należy na półkę z książkami dla dzieci odłożyć. Rosjanie powiedzieli dosadnie; paszli wy w czortu, paliaki. Razem z waszymi oskarżeniami, kotłujcie sie w waszym polskim piekle bez nas. To się elegancko nazywa "splendid isolation".

Kwestią zasadniczą natomiast jest wyraźna różnica zdań pomiędzy Bronkiem i Tuskiem. Tusk by chętnie grał z Kaczorem w cipki aż do wyborów, ale Bronek ma tego powyżej uszu. Ma też za sobą opinię publiczną i może wywrzeć taką presję, że Tusk będzie musiał się poddać.

Dlatego spodziewam się, że w rocznicę katastrofy już będzie ze Smoleńskiem pozamiatane.
      • contadore Re: Kaczor Donald 14.01.11, 08:26
        Haen nie denerwuj się,...Tusk jest już na kursie i na ścieżce do schodzenia.
        • haen2010 Re: Kaczor Donald 14.01.11, 08:50
          Też tak myślę. Razem z drugim półdupkiem. Przynajmniej ja tak uważam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka