Dodaj do ulubionych

Policjanci strzelali, by zabić?

• Gość: Obserwator Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 05.05.04, 08:55
      Moze juz wytrzezwieli?
    • Gość: Kierowca Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:01
      Gdyby mnie spotkala lub jezeli spotka taka sytuacja na ulicy w miescie, a
      Policja w zaden sposob nie da sie rozpoznac to zrobie dokladnie to samo co ci
      nieszczesliwi chlopcy ale dodatkowo postaram sie ich staranowac autem. Jezeli
      ja kogos zabije - trudno. Nie bede czekac az jakas banda sprobuje mnie zabic
      choc i tak beda miec problem.
      Zebrala sie banda jelopow policyjnych i gdyby tam jechal nawet sam Prezydent to
      i tak by Go zastrzelili.
      Szanowni durni nieumundurowani Policjanci: WY MACIE SIE DAC ROZPOZNAC W TAKIEJ
      SYTUACJI.
      A tak dostana po 15-20 lat
      • Gość: silesia Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 10:54
        Kierowca ciul z ciebie, może gnojki nauczą się ,że jak ci mówia stać to
        stoisz.Bohaterzy to sa w filmach.
    • Gość: Colombo Re: Czekają aby uzgodnić linię obrony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:02
      Dlaczego prawo zezwala aby bandyci którzy zabili dziecko udawali że są w szoku
      i spokojnie w szpitalu czekali na bieg wydarzeń i uzgodnienie linii obrony
      swojego bandyckiego czynu. Jest to sytuacja śmieszna, rzecznik policji wie że
      mówi bzdury ale je mówi bo mu na to prawo zezwala, wszyscy wiedzą, że to było
      nadużycie broni ale udają "głupa" a winnych śmierci młodego chłopaka nie będzie.
    • numeron Re: Policjanci strzelali, by zabić? 05.05.04, 09:15
      Ja rozumiem walkę z przestępcami, ale to już przegięcie..Kto o zdrowych
      zmysłach oddaje 20 strzałów(no chyba że chce zabić!!!) to był istny pluton
      egzekucyjny..Ja proponuję strzelać Policji do tych pogiętych kiboli na
      stadionach z broni ostrej a nie gumowymi kulami, albo trzaskać ich
      paralizatorami...Fakt że Policja w Polsce działa-nie tam gdzie trzeba i -zbyt
      radykalnie...Zamiast rozwalić bandziora (za którego pobyt w więzieniu będą
      płacić wszyscy podatnicy-->My) to zgineli niewinni ludzie i to jest szokujące.
      Jeżeli chodzi o zabijanie bandytów to ładnie to jest pokazane w filmie "Święci
      z Bostonu" polecam ;-P
      • Gość: http://pamietamy.t Re: o to masz skutki swojej ideologi przemocy IP: *.com 05.05.04, 10:55
        mam nadzieje ze bedziesz nastepna ofiara
        swojej glupoty i dzieki temu zmniejszy sie
        liczba bialoczerwonej bolszewi glosujaca w wyborach

pamietamy.tripod.com
    • werwolf1975 Re: Policjanci strzelali, by zabić? 05.05.04, 09:15
      Mam nadzieję, że tym razem tak łatwo się im nie uda. Będą pierdzieć w pasiaki.
      Dość mam już tej policji, która ma chronić obywateli, tymczasem jest odwrotnie –
      to na policjantów trzeba uważać, to są państwowi bandyci, popełniają
      przestępstwa w majestacie prawa i na koszt państwa. Trzeba z tym wreszcie
      skończyć.
    • Gość: urzendnik Policjanci strzelali, by zabić? IP: 194.181.76.* 05.05.04, 09:16
      czemu nie mówią jak byli ubrani policjanci!! czy mieli plakietki z napisem
      policja!!?? Gdyby mnie to spotkało napewno bym nie uciekł. Powinni ich
      uniewinnić!!
    • Gość: x Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: 81.210.125.* 05.05.04, 09:19
      Jakieś nazwiska?
      • Gość: czytelnik Bzdury tu gadacie. IP: *.pl / 213.199.204.* 05.05.04, 09:27
        Obserwuję sytuację w Polsce od dawna i NIE SŁYSZAŁEM, żeby bandyci przy braku
        oporu zabijali, nawet ci z Pruszkowa. Więc fantazja chłopców fantazją, a błąd
        błędem. Ryzykowali utratę samochodu, a utracili życie.

A swoją drogą 20 strzałów - owszem, ale w co?
    • Gość: krm Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:23
      Gdyby ci policjanci byli fachowcami, w tamtej sytuacji zatrzymaliby ten
      samochód tak, że chłopak nawet by nie mógł uciekać. Wystarczyło by przecież
      tylko zatrzymać sie na ich zderzaku i chłopak by nie mógł ominąć samochodu
      stojącego przed nim. I wszyscy by żyli i byli zadowoleni, a tak mamy tragedię.
      Nie zwalajmy winy na chłopaka, ja też bym się przestraszył.
    • Gość: cinus polecą głowy??? chyba do pierdla? napewno nie :-(( IP: *.polkomtel.com.pl 05.05.04, 09:25
      za moją pomyłkę na ulicy dostałem w zawieszeniu bo wymusiłem pierszeństwo. za
      taką pomyłkę to chyba w sumie poniżej 10 lat się nie daje co? taaaaaaaa
      pewnie...
    • Gość: Funky Tragedia. Ale to cena, jaka musimy zaplacic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:28
      Jesli to rzeczywiscie byla pomylka, to jest to tragedia nie tylko dla rodziny
      tego chlopaka, ale rowniez i tych policjantow. Ale godze sie na to, ze policja
      bedzie strzelala bez chwili wahania, godze sie na pewne ograniczenie swobod
      obywatelskich, bo to cena, jaka musimy zaplacic by zyc bezpieczniej. Mam tylko
      nadzieje, ze taka tragedia nigdy nie zdarzy sie mojej rodzinie ...
      • Gość: alive Re: sam sobie płać taką cenę IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 09:42
        Rany Boskie, człowieku, przeczytaj co napisałeś: "cena, jaka musimy zaplacic by
        zyc bezpieczniej". Ci ludzie NIE ŻYJĄ! A jeśli Tobie przyjdzie zapłacić taką
        cenę? Ja wolę żyć, choćby niebezpiecznie.
        • Gość: Anton Re: sam sobie płać taką cenę IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 09:56
          A co Ty napisałeś? Przeczytaj. "Ja wolę żyć, choćby niebezpiecznie". Doskonałe
          epitafium. Jeśli zobaczysz policjanta, kogokolwiek uzbrojonego - uciekaj. Na
          pewno pożyjesz krótko - ale za to niebezpiecznie.
          • Gość: beobachter Re: to było prawidłowe działanie! IP: *.bater.net.pl / 81.210.100.* 05.05.04, 12:28
            i wreszcie normalna akcja policji.Za dużo juz tej "swobody" czego przykładem są
            zachowania debili na stadionie Ruchu Chorzów.Tylko bezwzględność i ofiary są w
            stanie to zatrzymać.I za tym jestem!
        • Gość: http://pamietamy.t Re: nic tak malo boli , jak cudza tragedia IP: *.com 05.05.04, 10:58
          i niesprawiedliwosc spotykajaca innych

pamietamy.tripod.com
      • Gość: w szoku Re: Tragedia. Ale to cena, jaka musimy zaplacic. IP: 62.233.233.* 05.05.04, 12:45
        Musimy zapłacić?!? Sam piszesz, że ty byś nie chciał tego w swojej rodzinie!
        Niby dlaczego rodzina tego chłopaka musi przeżywać taki koszmar tylko dlatego,
        że tobie wydaje się, że musimy zapłacić!?! Jeśli uważasz, że musimy, to weź to
        na siebie!!!
    • Gość: sopran Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.softpro2.pl 05.05.04, 09:29
      skoro policjanci byli nie umundurowani i nie mieli samochodu oznakowanego to
      chyba logiczne ze łukasz z Danielem sie nie zatrzymali!maja władze to strzelaja
      co sie dzieje??
      • Gość: Anton Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 09:47
        Policja zawsze powinna być umundurowana a groźnych przestępców powinna
        zaskakiwać w oznakowanych radiowozach w dobrze oświetlonych miejsach w centrach
        miast. Tak? A i tak ktoś wtedy powie, że nie było pewności, iż w rzecywistości
        była to policja (mundury, radiowozy, legitymacje - wszystko można podrobić) i
        każdy myślący, odpowiedzialny obywatel w takiej sytuacji powinien uciekać.
    • Gość: policja to idioci Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.lama.net.pl / 195.225.248.* 05.05.04, 09:35
      • Gość: Anton Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 09:52
        Skąd wiesz, że bez pytania? Byłeś tam? Jesteś pewny, że nie krzyczeli "Stać,
        policja"? Całkowicie pewny? Czy mieli zacząć od pytań? A gdyby to był ów
        przestępca? Gdyby uciekł i jeszcze być może potrącił któregoś z policjantów?
        Wszyscy, którzy teraz wyzywają policję od idiotów robiliby to samo, tylko z
        innego powodu.
        • Gość: SOS Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 10:47
          każdy może krzyknąć "stać, policja!" przecież "przebierańcy" tak właśnie robią.
          Jak odróżnisz policjanta w cywilu (w nocy, zbronią) od bandziora? Uważam że to
          wielka tragedia rodziny i kompromitacja policji. Ktoś wydał rozkaz, głowy muszą
          polecieć!
          • Gość: Anton Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 12:40
            Każdy może powiedzieć, że nie miał pewności, czy to jest policja i dlatego
            uciekł. Nawet jeśli będzie stał radiowóz a funkcjonariusze będą w mundurach.
            Jakiego dowodu potrzebujesz, by założyć, że to jest policja?
            Jakiego dowodu potrzebuje ktoś mniej rozgarnięty i bardziej spanikowany?
            Jakiego dowodu potrzebuje paranoik?
            Zatem jaki dowód przyjąć w normie jako wystarczający?
          • Gość: POLICJANT Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:05
            ... KAŻDY SIĘ MOŻE PRZEBRAĆ ZA POLICJANTA ...

... KAŻDY MOĘ KRZYCZEĆ "POLICJA" ...

...ALE KAŻDY NORMALNY CZŁOWIEK NIE MAJĄCY NIC NA SUMIENIU...
            ...NIE MAJĄCY NIC W SAMOCHODZIE...
            ...NIE MAJĄCY NIC ... DO UKRCIA ... NORMALNY CZŁOWIEK ... NA OKRZYK "POLICJA"
            NAPIS "POLICJA" ...

W KAŻDYM NORMALNYM KRAJU SIĘ ZATRZYMUJE, NIE UCIEKA, POLICJANT TEN PRAWDZIWY
            NIC ZŁEGO NIE ZROBI ...

...ALE TU JEST POLSKA ... TU WSZYSTKO JEST ODWROTNIE...

MOŻE MY WSZYSCY JESTEŚMY ....
            • Gość: no kill Re: POLICJANT, CZAS OTRZEŹWIEĆ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 19:08
              wiesz POLICJANT, gdy byłem w Grecji dwa razy zatrzymywano mnie do kontroli. raz
              jechał za mną cywilny radiowóż, ale do zatrzymania wezwali mundurowych.
              Przyjechało dwóch na motorach i jeden OZNAKOWANY radiowóz. Tam maja procedury,
              u nas mają bezmyślnośc i umiejętność opróżniania magazynków...
              • Gość: Antek Re: POLICJANT, CZAS OTRZEŹWIEĆ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 22:15
                Gdyby jednak podejrzewali Ciebie, że jesteś groźnym przestępcą, terrorystą,
                zachowaliby się pewnie inaczej, nieprawdaż?
          • Gość: $$$$$ Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:07
            POMYŚL ZANIM NAPISZESZ ...

... TO NIE BOLI ... NAPRAWDĘ ...
        • Gość: toruniak Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.05.04, 21:33
          Próbowałeś kiedyś jechać dobrym samochodem, nawet z cicho włączonym radiem. I co
          słyszysz jak ktoś coś krzyczy z daleka na zewnątrz?
      • Gość: nie psychiatra TACY SAMI - KLONY? IP: *.tpg.com.au / *.tpgi.com.au 05.05.04, 09:53
        Zwariowali-wszyscy czterej?.Klony czy co.Moze to bracia.Wszyscy z taka sama
        psychika.A jakby ich bylo 6-ciu albo 8-miu wszyscy tez by zwariowali?.Moze caly
        komisariat zwariowal?.Moze ich wszystkich zamknac?.
        • Gość: Anton Re: TACY SAMI - KLONY? IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 09:58
          Nie trzeba być psychiatrą by wiedzieć co to szok.
          Wystarczy odbyć służbę wojskową i wiedzieć co się dzieje z żołnierzem, który
          użył broni (na przykład w czasie służby wartowniczej).
        • Gość: $$$$$ Re: TACY SAMI - KLONY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:09
          Wszyscy są z XIII Komisariatu
      • Gość: JAZ Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania? Mieli.. IP: *.zapora / 212.160.172.* 05.05.04, 11:23
        A co mieli pukać i pytać czy można?
        Najpierw rozwalaj, a później dopiero krzycz stój!
        Jeśli nie oni, to ich zabiją!
        Niech każdy, wie kto tu rządzi!
        Bandziory do piachu!!!
    • Gość: obywatel I bardzo dobrze, tak trzymać!!! IP: 157.25.91.* 05.05.04, 09:46
      Jak ktoś ucieka policji, powinien to brać pod uwagę. Brawo policja, bandyci powinni się was bać!
      • Gość: alive Re:Obywatelu! Pomóż Policji, zastrzel się sam IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 09:48
      • Gość: debileiśmieciarze niechcięzastrzeląpoddomem IP: *.tele2.pl 05.05.04, 17:04
        niech cię też zastrzelą i wtedy też brawo bo jesteś głupi i to żadna strata
      • Gość: mordercy mordercy IP: *.tele2.pl 05.05.04, 17:05
    • slon2002 Zeznaje cieżko ranny a policyjnimordercy lecza sie 05.05.04, 09:48
    • swantevit Policjanci strzelali, by zabić? 05.05.04, 09:51
      po prostu chcieli uwolnic tych chlopcow od tragedii zycia w katolandzie.
    • Gość: mteulin Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.man.poznan.pl 05.05.04, 09:54
      Łukasz z kolegą się przestraszyli. Każdy by się przestraszył na widok kilku
      facetów mierzących do ciebie z broni. Nawet jeśli policjanci krzyczeli, że są z
      Policji to oni mogli tego nie słyszeć - zamknięte okna, włączona muzyka itd.
      Ale nie można przekreślać tych policjantów i niszczyć im życia. Oni też mieli
      prawo się bać - kilkanaście godzin poźniej złapano własciwego bandziora, który
      miał przy sobie trzy karabiny, granaty i materiały wybuchowe. Gdybym ja był
      policjantem i był przekonany (a oni byli), że w samochodzie siedzi uzbrojony po
      zęby bandyta, który może zacząć strzelać lub rzucić granacik to też strzelałbym
      w kierowcę a nie np. w koła. Bo wolałbym być żywym byłym policjantem który
      popełnił błąd niż martwym byłym policjantem z honorowym pogrzebem i jakimś
      odznaczeniem dla żony i dzieci.
      • Gość: http://pamietamy.t Re:a ja bym wolal aby takich idioptow jak ty bylo IP: *.com 05.05.04, 11:03
        mniej w policji sejmie sadach i rzadzie
        oraz w kazdym miejscu w polsce
        bo dzieki filoubekom mamy to co mamy czyli znowu panstwo policyjne prowadzace przestepcza wojne za granica i w kraju

pamietamy.tripod.com
        • Gość: mteulin Re:a ja bym wolal aby takich idioptow jak ty bylo IP: *.man.poznan.pl 05.05.04, 11:31
          Idiopta?:D
          A tak poważnie to zajmij się pisaniem scenariuszy filmowych bo masz talent do
          wymyślania i nazywania intryg. Człowiek w chwili stresu reaguje różnie. Ci
          policjanci zareagowali tak jak zareagowali i poniosą tego konsekwencje. Ale nie
          rób z nich od razu narzędzi w rękach "filoubeków" czy kogoś innego.
          A ja nie jestem żadnym "idoptą", "foloubekiem", policjantem czy kimś innym
          baaaaaardzo zainteresowanym tą sprawą, tylko zwykłym Internautą komentującym to
          wydarzenie. Jeśli uważasz inaczej to idź się lecz, bo masz coś z głową.
    • Gość: ssszzzzoookkkk Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 10:02
      Strasznie mi szkoda tego chłopaka. To wielka tragedia. Ale wspułczuję także tym
      policjantom w końcu nie chcieli tego zrobić, zabić niwinnych. Wszystko to przez
      tych gangsterów, gdyby ich nie było policjanci nie uganialiby się za nimi w
      środku miasta. Jeśli czyta to jakiś gangster to spadaj człowieku na pustynie,
      albo bezludną wyspę i dajcie żyć niwinnym ludziom.
      • Gość: ja Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.stacje.agora.pl 05.05.04, 10:08
        Niech ta tragedia (dla obu stron) będzie przestrogą dla bandziorów.
        Jeżeli uciekasz, to masz coś na sumieniu. Jeżeli jesteś policjantem to gonisz i
        niestety strzelasz.
        • leszek.sopot ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS 05.05.04, 11:18
          Zgaduję, że jesteś jakimś herosem, który nigdy nie uciekał ze strachu, albo
          uważasz, że ten co się boi to ma coś na sumieniu bo inaczej czego miałby się
          bać. Rozumowanie iście debilne... Jeśli jesteś policjantem to łapiesz a nie
          strzelasz - wychowałeś się w jakieś ubeckiej rodzinie?
          • Gość: Falkon Re: ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 12:44
            Jak to się robi?
            Jak się łapie by nie strzelać? Pewnie wiesz doskonale?
            Nawet w sytuacji, gdy ktoś w Ciebie (lub Twojego kumpla) chce wjechać Roverem.
            • leszek.sopot Re: ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS 05.05.04, 12:48
              Gość portalu: Falkon napisał(a):

> Jak to się robi?
              > Jak się łapie by nie strzelać? Pewnie wiesz doskonale?
              > Nawet w sytuacji, gdy ktoś w Ciebie (lub Twojego kumpla) chce wjechać Roverem.

Ok, jak ukradnę pietruszkę na targu i będę zwiewał to strzelaj, tylko celnie by
              jakąś babcię nie uszkodzić co rzepkę sprzedaje.
              • Gość: Falkon Re: ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 22:20
                Jeśli będziesz mnie chciał przejechać - uciekając z tą pietruszką, to mogę
                strzelić. Mogę? Czy to przekroczenie granicy obrony koniecznej?
                Nie jest ważne co ukradłeś, ale co możesz zrobić uciekając.
                Gdyby ktoś uciekając przed policją (kompletnie niewinny, nawet bez pietruszki)
                skierował się w stronę mojej córki samochodem, strzelałbym bez wahania.
                A gdyby zamiast córki stał tam mój kumpel, który czasem ze mną ryzykuje życiem,
                a teraz jego jest zagrożone - strzelałbym bez wahania.
                Nie ma czasu na wahanie. I zawsze jest możliwość, że podjęło się złą decyzję.
                Ale o tym wie się potem. I trzeba z tym żyć.
          • Gość: policjant Re: ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:15
            zobacz choć ilustację do artykułu
    • Gość: emula Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.devs.futuro.pl 05.05.04, 10:15
      Nie ma sensu opisywanie czegokolwiek w tym temacie.Zabili- nagonka na
      brutalność policji, gdyby im uciekli- nagonka na nieudolność, braki w
      wyszkoleniu itd.Stało się i należy wyciągnąć wnioski na przyszłość. Wyrazy
      ubolewania dla rodzin
    • Gość: zenek No tak IP: *.mpips.gov.pl 05.05.04, 10:20
      "do dziś nie udało się przesłuchać policjantów, którzy ostrzelali samochód
      Łukasza. Nie pozwala na to lekarz psychiatra." - panowie muszą mieć czas żeby
      uzgodnić zeznania :(
      • Gość: jur Re: No tak IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 05.05.04, 11:02
        zauwazyc mozna jak to duzo czasu potrzebuje policja na ustalenie wspolnej
        wersji z prokuratura. to niestety bardzo obciaza wykonawcow mordu, bo tak tylko
        nalezy te sprawe nazwac. nie byl to ani wypadek, ani zabojstwo w afekcie, a
        zwykly ochydny mord - kalkulowany. jak mozna pomylic ludzi, klatkischodowe i
        miejsca. jest to jednoznaczne, ze tzw. policjanci byli pod wplywem srodkow
        odurzajacych, lub alkocholu. dlatego przez dwa dni nie sa do dyspozycji
        prokuratury. tajemnica poliszynela jest, ze tacy panowie na takie ,,akcje,,
        jezdza na haju, lub pijani. wczoraj na tych lamach zapytalem czy stosowne
        badania - analizy byly czynione... brak wyjasnien dla szerokiego grona
        spoleczenstwa przez komendanta nasuwa oczywiste skojarzenia i podejrzenia.
        niestety, ale racje maja wszyscy ci, ktorzy twierdza o winie policji. w tym
        przypadku nie da sie mowic o braku profesjalizmu, ale o zwyklym bandytyzmie.
        najgorszym jest to, ze tzw. rzecznicy prasowi okazuja swoj brak wiedzy i
        profesjonalizmu zawodowego. rzecznik nie ma prawa klamac, chociaz
        interpretacja, lub komentarz nie do konca przejrzyste. pani hytrek swoimi
        glupotami juz nie raz nas zaskakiwala, a wiec jeden raz wiecej to dla niej
        drobiazg. final sprawy jest juz znany - dla szefostwa policji. badan, ktore
        nalezy przeprowadzic w ciagu dwoch godzin - nie zostaly przeprowadzone, gdyz
        delikwenci musieli ,,dojsc do siebie,,. wiec i nie bedzie mozna postawic
        zasadniczego zarzutu o umyslne i bezpôsrednie zabojstwo. wiadomym jest, ze w
        polsce w kazdej tego typu sprawie policja manipuluje, klamie i opracowuje
        material operacyjny wedlug potrzeby danej chwili.
    • Gość: zwierzyniecki tu w aucie marki rover kazdy wyglada na bandyte ! IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.04, 10:34
      To mucha chopaki mylily juz wieksze rzeczy np. weterynarza z tygrysem, nie
      pamietacie?! To dzieci Dziewulskiego, ten sie przestal rozwijac jak dostal
      pierwsza blaszana pepesze, potem juz tylko ogolil sobie palke. Zachecajcie ich
      dalej do strzelania (szybkie wozy, duzo pizdoletow i status bohatera) a
      rownoczesnie pompujcie etosik sukcesu za wszelka cene. Bedzie niezly Meksyk w
      tym burdeliku. Z demoralizacja jaka sie tu dokonala zadna policja swiata juz
      sobie nie poradzi, nie tedy droga glupki!. Pozdrawiam mr.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: meksyk juz przeganiamy , w zeszlym roku IP: *.expcep.com 05.05.04, 11:09
        wyprzedzilismy bialorus w korupcji

przed nami jeszcze jakies 50 panstw by zdobyc ostatnie miejsce
        jedyna nadzieja rzadu ze polska zniknie ze statystyk jako panstwo
        pierwszy krok zrobiono 1 maja 2004r
        w 2054 osiagniemy sukces tego rzadu

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Paweł !!! Policjanci strzelali, by zabić !!! IP: 195.136.98.* 05.05.04, 10:50
      Kolejny, tym razem tragiczny, przykład profesjonalizmu policji. Krycie
      policjantów jeszcze pogarsza sprawę w oczach społeczeństwa.
      • Gość: silesia Re: !!! Policjanci strzelali, by zabić !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:16
        Polacy nauczcie sie jak mówią Stój policja! to stoję a nie cwaniakowanie.Własnie
        podporządkowanie się tych młodziaków spowodowało by ich bezpieczny powrót do
        domu.Podobną akcję przeżyłem za granicą i wiem ,że kazdy mój fałszywy ruch
        zamienił by mnie i samochód w sito.Są to niestety koszty demokracji. Chyba że
        chłopaki mieli coś na sumieniu i to spowodowało ich strach.A reakcja policjantów
        bardzo prawidłowa.
        • Gość: k+p Re: !!! Policjanci strzelali, by zabić !!! IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 05.05.04, 12:10
          Taka prawidłowa, że aż biedactwa są w szpitalu i nie mozna ich przesłuchać. Bo
          co ? Szok ? Przeciez prawidłowo zareagowali wg Ciebie.
          I ciekawe kto tu cwaniakuje - ciężko ranna ofiara czy "prawidłowo reagujacy"
          policjanci.

W całej tej sprawie nawiększy syf to właśnieto to co zauważyło kilka osób.
          Policjanci nie mogą zeznawać, bo są w szpitalu z powodu szoku, żadnen rzecznik
          nie informuje czy byli czyści (narkotyki, alkohol). A zwróćcie uwagę, że przy
          komentarzu byle stłuczki następnego dnia wiadomo czy sprawca był trzeźwy.

Zdarzyła się ogromna tragedia, zginał człowiek.
          Z informacji jakie docierają do społeczeństwa mozna wywnioskować, że POLICJI
          wcale nie zależy na jak najszybszym i jak najbardziej rzetelnym wyjasnieniu
          sytuacji.
    • Gość: olek Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:08
      to zwykłe morderstwo działanie bez zadnych procedur,jezeli nie dstaną dożywocia
      to inni moga wykozystywać fakty pomylki do legalnego mrdowania niwygodnych
      ludzi, czyli mordescy na zlecenie.Jak oni mogli użyć broni jeżeli podejżani jej
      nie mieli.To jes zwykłe morderstwo z premedytacją, strzelali aby
      zabić.Obywatele powinni posiadac broń aby się bronić przed policją i
      bandziorami.
    • Gość: anjew Debile z bronia i prawem do jej uzycia - koszmar.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:10
      Debile, inaczej ich nazwac nie mozna... jesli nie mieli pewnosci, powtarzam
      pewnosci, ze za kierownica siedzi grozny bandyta, jak mogli strzelac w taki
      sposob, zeby zabic czlowieka??? W glowie sie nie miesci!!! Przeciez mozna
      strzelac w opony, probowac unieruchomic auto i dopiero sprawdzac kto jest w
      srodku - 20 kul w kabine? Cud, ze zyje ten drugi chlopak... Co teraz kretyni
      powiecie matce tego czlowieka? 'Sorry, pomyliem sie'? Dlugie wiezienie, moze to
      otrzezwi innych panow 'operacyjnych'... Bo ja juz sie boje kolejnego bezmozga,
      jak nie zauwaze, ze mnie w srodku nocy zatrzymuje do kontroli...
    • Gość: Stefan Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.polkomtel.com.pl 05.05.04, 11:12
      A ja się im nie dziwię. Jak policja łapie gangstera po to , żeby porkurator go
      wypuścił za parę dni, to nie dziwię się, że policjanci są sflustrowani i celują
      w głowę.
      • Gość: jur Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 05.05.04, 11:42
        stefanie - podejrzewam, ze jestes z tej samej ekipy co ci zbrodniarze, a moze
        starym ub-kiem, tylko ludzie tego pokroju potrafia wypowiadac takie bzdury.
        tylko, ze milicja-policja i sb zawsze w ten sposob reaguje, i po tym sie ich
        rozpoznaje. dla sfrustrowanego faceta nie moze byc miejsca w policji, a i
        celowanie w glowe jest zabronione, chyba ze zajecia z taktyki przespales...
    • Gość: myślący Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:30
      Oczywiście wzorem bandytów chowają się za skorumpowanymi lekarzami.
      Rannego, poszkodowanego chłopaka można przesłuchiwać, lekarz nie ma nic do
      gadania, a zdrowych byków nie wolno, bo są w szoku.
      To są kpiny ze społeczeństwa i inteligencji czytelników. Zwykła ordynarna
      arogancja w PRL-owskim stylu.
      Wiadomo, że pomyłki się zdarzają, choć nie powinny, ale w takiej sytuacji winny
      powinien się uderzyć w piersi i prosić o wyrozumiałość i przebaczenie.
      Wybrano inną drogę, zakłamaną, polegającą na mataczeniu. Nie zasługują już na
      akt łaski, a odpowiedzialni przełożeni powinni zostać skazani za mataczenie w
      śledztwie i osłabianie i tak marnego zaufania społeczeństwa do policji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka