Gość: Obserwator Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 05.05.04, 08:55 Moze juz wytrzezwieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:01 Gdyby mnie spotkala lub jezeli spotka taka sytuacja na ulicy w miescie, a Policja w zaden sposob nie da sie rozpoznac to zrobie dokladnie to samo co ci nieszczesliwi chlopcy ale dodatkowo postaram sie ich staranowac autem. Jezeli ja kogos zabije - trudno. Nie bede czekac az jakas banda sprobuje mnie zabic choc i tak beda miec problem. Zebrala sie banda jelopow policyjnych i gdyby tam jechal nawet sam Prezydent to i tak by Go zastrzelili. Szanowni durni nieumundurowani Policjanci: WY MACIE SIE DAC ROZPOZNAC W TAKIEJ SYTUACJI. A tak dostana po 15-20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesia Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 10:54 Kierowca ciul z ciebie, może gnojki nauczą się ,że jak ci mówia stać to stoisz.Bohaterzy to sa w filmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colombo Re: Czekają aby uzgodnić linię obrony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:02 Dlaczego prawo zezwala aby bandyci którzy zabili dziecko udawali że są w szoku i spokojnie w szpitalu czekali na bieg wydarzeń i uzgodnienie linii obrony swojego bandyckiego czynu. Jest to sytuacja śmieszna, rzecznik policji wie że mówi bzdury ale je mówi bo mu na to prawo zezwala, wszyscy wiedzą, że to było nadużycie broni ale udają "głupa" a winnych śmierci młodego chłopaka nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
numeron Re: Policjanci strzelali, by zabić? 05.05.04, 09:15 Ja rozumiem walkę z przestępcami, ale to już przegięcie..Kto o zdrowych zmysłach oddaje 20 strzałów(no chyba że chce zabić!!!) to był istny pluton egzekucyjny..Ja proponuję strzelać Policji do tych pogiętych kiboli na stadionach z broni ostrej a nie gumowymi kulami, albo trzaskać ich paralizatorami...Fakt że Policja w Polsce działa-nie tam gdzie trzeba i -zbyt radykalnie...Zamiast rozwalić bandziora (za którego pobyt w więzieniu będą płacić wszyscy podatnicy-->My) to zgineli niewinni ludzie i to jest szokujące. Jeżeli chodzi o zabijanie bandytów to ładnie to jest pokazane w filmie "Święci z Bostonu" polecam ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: o to masz skutki swojej ideologi przemocy IP: *.com 05.05.04, 10:55 mam nadzieje ze bedziesz nastepna ofiara swojej glupoty i dzieki temu zmniejszy sie liczba bialoczerwonej bolszewi glosujaca w wyborach pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
werwolf1975 Re: Policjanci strzelali, by zabić? 05.05.04, 09:15 Mam nadzieję, że tym razem tak łatwo się im nie uda. Będą pierdzieć w pasiaki. Dość mam już tej policji, która ma chronić obywateli, tymczasem jest odwrotnie – to na policjantów trzeba uważać, to są państwowi bandyci, popełniają przestępstwa w majestacie prawa i na koszt państwa. Trzeba z tym wreszcie skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzendnik Policjanci strzelali, by zabić? IP: 194.181.76.* 05.05.04, 09:16 czemu nie mówią jak byli ubrani policjanci!! czy mieli plakietki z napisem policja!!?? Gdyby mnie to spotkało napewno bym nie uciekł. Powinni ich uniewinnić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: 81.210.125.* 05.05.04, 09:19 Jakieś nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Bzdury tu gadacie. IP: *.pl / 213.199.204.* 05.05.04, 09:27 Obserwuję sytuację w Polsce od dawna i NIE SŁYSZAŁEM, żeby bandyci przy braku oporu zabijali, nawet ci z Pruszkowa. Więc fantazja chłopców fantazją, a błąd błędem. Ryzykowali utratę samochodu, a utracili życie. A swoją drogą 20 strzałów - owszem, ale w co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:23 Gdyby ci policjanci byli fachowcami, w tamtej sytuacji zatrzymaliby ten samochód tak, że chłopak nawet by nie mógł uciekać. Wystarczyło by przecież tylko zatrzymać sie na ich zderzaku i chłopak by nie mógł ominąć samochodu stojącego przed nim. I wszyscy by żyli i byli zadowoleni, a tak mamy tragedię. Nie zwalajmy winy na chłopaka, ja też bym się przestraszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinus polecą głowy??? chyba do pierdla? napewno nie :-(( IP: *.polkomtel.com.pl 05.05.04, 09:25 za moją pomyłkę na ulicy dostałem w zawieszeniu bo wymusiłem pierszeństwo. za taką pomyłkę to chyba w sumie poniżej 10 lat się nie daje co? taaaaaaaa pewnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Tragedia. Ale to cena, jaka musimy zaplacic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:28 Jesli to rzeczywiscie byla pomylka, to jest to tragedia nie tylko dla rodziny tego chlopaka, ale rowniez i tych policjantow. Ale godze sie na to, ze policja bedzie strzelala bez chwili wahania, godze sie na pewne ograniczenie swobod obywatelskich, bo to cena, jaka musimy zaplacic by zyc bezpieczniej. Mam tylko nadzieje, ze taka tragedia nigdy nie zdarzy sie mojej rodzinie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alive Re: sam sobie płać taką cenę IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 09:42 Rany Boskie, człowieku, przeczytaj co napisałeś: "cena, jaka musimy zaplacic by zyc bezpieczniej". Ci ludzie NIE ŻYJĄ! A jeśli Tobie przyjdzie zapłacić taką cenę? Ja wolę żyć, choćby niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: sam sobie płać taką cenę IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 09:56 A co Ty napisałeś? Przeczytaj. "Ja wolę żyć, choćby niebezpiecznie". Doskonałe epitafium. Jeśli zobaczysz policjanta, kogokolwiek uzbrojonego - uciekaj. Na pewno pożyjesz krótko - ale za to niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beobachter Re: to było prawidłowe działanie! IP: *.bater.net.pl / 81.210.100.* 05.05.04, 12:28 i wreszcie normalna akcja policji.Za dużo juz tej "swobody" czego przykładem są zachowania debili na stadionie Ruchu Chorzów.Tylko bezwzględność i ofiary są w stanie to zatrzymać.I za tym jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: nic tak malo boli , jak cudza tragedia IP: *.com 05.05.04, 10:58 i niesprawiedliwosc spotykajaca innych pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w szoku Re: Tragedia. Ale to cena, jaka musimy zaplacic. IP: 62.233.233.* 05.05.04, 12:45 Musimy zapłacić?!? Sam piszesz, że ty byś nie chciał tego w swojej rodzinie! Niby dlaczego rodzina tego chłopaka musi przeżywać taki koszmar tylko dlatego, że tobie wydaje się, że musimy zapłacić!?! Jeśli uważasz, że musimy, to weź to na siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopran Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.softpro2.pl 05.05.04, 09:29 skoro policjanci byli nie umundurowani i nie mieli samochodu oznakowanego to chyba logiczne ze łukasz z Danielem sie nie zatrzymali!maja władze to strzelaja co sie dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 09:47 Policja zawsze powinna być umundurowana a groźnych przestępców powinna zaskakiwać w oznakowanych radiowozach w dobrze oświetlonych miejsach w centrach miast. Tak? A i tak ktoś wtedy powie, że nie było pewności, iż w rzecywistości była to policja (mundury, radiowozy, legitymacje - wszystko można podrobić) i każdy myślący, odpowiedzialny obywatel w takiej sytuacji powinien uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policja to idioci Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.lama.net.pl / 195.225.248.* 05.05.04, 09:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 09:52 Skąd wiesz, że bez pytania? Byłeś tam? Jesteś pewny, że nie krzyczeli "Stać, policja"? Całkowicie pewny? Czy mieli zacząć od pytań? A gdyby to był ów przestępca? Gdyby uciekł i jeszcze być może potrącił któregoś z policjantów? Wszyscy, którzy teraz wyzywają policję od idiotów robiliby to samo, tylko z innego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOS Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 10:47 każdy może krzyknąć "stać, policja!" przecież "przebierańcy" tak właśnie robią. Jak odróżnisz policjanta w cywilu (w nocy, zbronią) od bandziora? Uważam że to wielka tragedia rodziny i kompromitacja policji. Ktoś wydał rozkaz, głowy muszą polecieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 12:40 Każdy może powiedzieć, że nie miał pewności, czy to jest policja i dlatego uciekł. Nawet jeśli będzie stał radiowóz a funkcjonariusze będą w mundurach. Jakiego dowodu potrzebujesz, by założyć, że to jest policja? Jakiego dowodu potrzebuje ktoś mniej rozgarnięty i bardziej spanikowany? Jakiego dowodu potrzebuje paranoik? Zatem jaki dowód przyjąć w normie jako wystarczający? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLICJANT Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:05 ... KAŻDY SIĘ MOŻE PRZEBRAĆ ZA POLICJANTA ... ... KAŻDY MOĘ KRZYCZEĆ "POLICJA" ... ...ALE KAŻDY NORMALNY CZŁOWIEK NIE MAJĄCY NIC NA SUMIENIU... ...NIE MAJĄCY NIC W SAMOCHODZIE... ...NIE MAJĄCY NIC ... DO UKRCIA ... NORMALNY CZŁOWIEK ... NA OKRZYK "POLICJA" NAPIS "POLICJA" ... W KAŻDYM NORMALNYM KRAJU SIĘ ZATRZYMUJE, NIE UCIEKA, POLICJANT TEN PRAWDZIWY NIC ZŁEGO NIE ZROBI ... ...ALE TU JEST POLSKA ... TU WSZYSTKO JEST ODWROTNIE... MOŻE MY WSZYSCY JESTEŚMY .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no kill Re: POLICJANT, CZAS OTRZEŹWIEĆ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 19:08 wiesz POLICJANT, gdy byłem w Grecji dwa razy zatrzymywano mnie do kontroli. raz jechał za mną cywilny radiowóż, ale do zatrzymania wezwali mundurowych. Przyjechało dwóch na motorach i jeden OZNAKOWANY radiowóz. Tam maja procedury, u nas mają bezmyślnośc i umiejętność opróżniania magazynków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: POLICJANT, CZAS OTRZEŹWIEĆ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 22:15 Gdyby jednak podejrzewali Ciebie, że jesteś groźnym przestępcą, terrorystą, zachowaliby się pewnie inaczej, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$$$ Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:07 POMYŚL ZANIM NAPISZESZ ... ... TO NIE BOLI ... NAPRAWDĘ ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruniak Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.05.04, 21:33 Próbowałeś kiedyś jechać dobrym samochodem, nawet z cicho włączonym radiem. I co słyszysz jak ktoś coś krzyczy z daleka na zewnątrz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie psychiatra TACY SAMI - KLONY? IP: *.tpg.com.au / *.tpgi.com.au 05.05.04, 09:53 Zwariowali-wszyscy czterej?.Klony czy co.Moze to bracia.Wszyscy z taka sama psychika.A jakby ich bylo 6-ciu albo 8-miu wszyscy tez by zwariowali?.Moze caly komisariat zwariowal?.Moze ich wszystkich zamknac?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: TACY SAMI - KLONY? IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 09:58 Nie trzeba być psychiatrą by wiedzieć co to szok. Wystarczy odbyć służbę wojskową i wiedzieć co się dzieje z żołnierzem, który użył broni (na przykład w czasie służby wartowniczej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$$$ Re: TACY SAMI - KLONY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:09 Wszyscy są z XIII Komisariatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAZ Re: Pomylili klatki i zabili bez pytania? Mieli.. IP: *.zapora / 212.160.172.* 05.05.04, 11:23 A co mieli pukać i pytać czy można? Najpierw rozwalaj, a później dopiero krzycz stój! Jeśli nie oni, to ich zabiją! Niech każdy, wie kto tu rządzi! Bandziory do piachu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel I bardzo dobrze, tak trzymać!!! IP: 157.25.91.* 05.05.04, 09:46 Jak ktoś ucieka policji, powinien to brać pod uwagę. Brawo policja, bandyci powinni się was bać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alive Re:Obywatelu! Pomóż Policji, zastrzel się sam IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 09:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debileiśmieciarze niechcięzastrzeląpoddomem IP: *.tele2.pl 05.05.04, 17:04 niech cię też zastrzelą i wtedy też brawo bo jesteś głupi i to żadna strata Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Policjanci strzelali, by zabić? 05.05.04, 09:51 po prostu chcieli uwolnic tych chlopcow od tragedii zycia w katolandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mteulin Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.man.poznan.pl 05.05.04, 09:54 Łukasz z kolegą się przestraszyli. Każdy by się przestraszył na widok kilku facetów mierzących do ciebie z broni. Nawet jeśli policjanci krzyczeli, że są z Policji to oni mogli tego nie słyszeć - zamknięte okna, włączona muzyka itd. Ale nie można przekreślać tych policjantów i niszczyć im życia. Oni też mieli prawo się bać - kilkanaście godzin poźniej złapano własciwego bandziora, który miał przy sobie trzy karabiny, granaty i materiały wybuchowe. Gdybym ja był policjantem i był przekonany (a oni byli), że w samochodzie siedzi uzbrojony po zęby bandyta, który może zacząć strzelać lub rzucić granacik to też strzelałbym w kierowcę a nie np. w koła. Bo wolałbym być żywym byłym policjantem który popełnił błąd niż martwym byłym policjantem z honorowym pogrzebem i jakimś odznaczeniem dla żony i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:a ja bym wolal aby takich idioptow jak ty bylo IP: *.com 05.05.04, 11:03 mniej w policji sejmie sadach i rzadzie oraz w kazdym miejscu w polsce bo dzieki filoubekom mamy to co mamy czyli znowu panstwo policyjne prowadzace przestepcza wojne za granica i w kraju pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mteulin Re:a ja bym wolal aby takich idioptow jak ty bylo IP: *.man.poznan.pl 05.05.04, 11:31 Idiopta?:D A tak poważnie to zajmij się pisaniem scenariuszy filmowych bo masz talent do wymyślania i nazywania intryg. Człowiek w chwili stresu reaguje różnie. Ci policjanci zareagowali tak jak zareagowali i poniosą tego konsekwencje. Ale nie rób z nich od razu narzędzi w rękach "filoubeków" czy kogoś innego. A ja nie jestem żadnym "idoptą", "foloubekiem", policjantem czy kimś innym baaaaaardzo zainteresowanym tą sprawą, tylko zwykłym Internautą komentującym to wydarzenie. Jeśli uważasz inaczej to idź się lecz, bo masz coś z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssszzzzoookkkk Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 10:02 Strasznie mi szkoda tego chłopaka. To wielka tragedia. Ale wspułczuję także tym policjantom w końcu nie chcieli tego zrobić, zabić niwinnych. Wszystko to przez tych gangsterów, gdyby ich nie było policjanci nie uganialiby się za nimi w środku miasta. Jeśli czyta to jakiś gangster to spadaj człowieku na pustynie, albo bezludną wyspę i dajcie żyć niwinnym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.stacje.agora.pl 05.05.04, 10:08 Niech ta tragedia (dla obu stron) będzie przestrogą dla bandziorów. Jeżeli uciekasz, to masz coś na sumieniu. Jeżeli jesteś policjantem to gonisz i niestety strzelasz. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS 05.05.04, 11:18 Zgaduję, że jesteś jakimś herosem, który nigdy nie uciekał ze strachu, albo uważasz, że ten co się boi to ma coś na sumieniu bo inaczej czego miałby się bać. Rozumowanie iście debilne... Jeśli jesteś policjantem to łapiesz a nie strzelasz - wychowałeś się w jakieś ubeckiej rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falkon Re: ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS IP: 212.182.114.* / 212.182.114.* 05.05.04, 12:44 Jak to się robi? Jak się łapie by nie strzelać? Pewnie wiesz doskonale? Nawet w sytuacji, gdy ktoś w Ciebie (lub Twojego kumpla) chce wjechać Roverem. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS 05.05.04, 12:48 Gość portalu: Falkon napisał(a): > Jak to się robi? > Jak się łapie by nie strzelać? Pewnie wiesz doskonale? > Nawet w sytuacji, gdy ktoś w Ciebie (lub Twojego kumpla) chce wjechać Roverem. Ok, jak ukradnę pietruszkę na targu i będę zwiewał to strzelaj, tylko celnie by jakąś babcię nie uszkodzić co rzepkę sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falkon Re: ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 22:20 Jeśli będziesz mnie chciał przejechać - uciekając z tą pietruszką, to mogę strzelić. Mogę? Czy to przekroczenie granicy obrony koniecznej? Nie jest ważne co ukradłeś, ale co możesz zrobić uciekając. Gdyby ktoś uciekając przed policją (kompletnie niewinny, nawet bez pietruszki) skierował się w stronę mojej córki samochodem, strzelałbym bez wahania. A gdyby zamiast córki stał tam mój kumpel, który czasem ze mną ryzykuje życiem, a teraz jego jest zagrożone - strzelałbym bez wahania. Nie ma czasu na wahanie. I zawsze jest możliwość, że podjęło się złą decyzję. Ale o tym wie się potem. I trzeba z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: ja IP: *.stacje.agora.pl - WIELKI HEROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:15 zobacz choć ilustację do artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emula Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.devs.futuro.pl 05.05.04, 10:15 Nie ma sensu opisywanie czegokolwiek w tym temacie.Zabili- nagonka na brutalność policji, gdyby im uciekli- nagonka na nieudolność, braki w wyszkoleniu itd.Stało się i należy wyciągnąć wnioski na przyszłość. Wyrazy ubolewania dla rodzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek No tak IP: *.mpips.gov.pl 05.05.04, 10:20 "do dziś nie udało się przesłuchać policjantów, którzy ostrzelali samochód Łukasza. Nie pozwala na to lekarz psychiatra." - panowie muszą mieć czas żeby uzgodnić zeznania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jur Re: No tak IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 05.05.04, 11:02 zauwazyc mozna jak to duzo czasu potrzebuje policja na ustalenie wspolnej wersji z prokuratura. to niestety bardzo obciaza wykonawcow mordu, bo tak tylko nalezy te sprawe nazwac. nie byl to ani wypadek, ani zabojstwo w afekcie, a zwykly ochydny mord - kalkulowany. jak mozna pomylic ludzi, klatkischodowe i miejsca. jest to jednoznaczne, ze tzw. policjanci byli pod wplywem srodkow odurzajacych, lub alkocholu. dlatego przez dwa dni nie sa do dyspozycji prokuratury. tajemnica poliszynela jest, ze tacy panowie na takie ,,akcje,, jezdza na haju, lub pijani. wczoraj na tych lamach zapytalem czy stosowne badania - analizy byly czynione... brak wyjasnien dla szerokiego grona spoleczenstwa przez komendanta nasuwa oczywiste skojarzenia i podejrzenia. niestety, ale racje maja wszyscy ci, ktorzy twierdza o winie policji. w tym przypadku nie da sie mowic o braku profesjalizmu, ale o zwyklym bandytyzmie. najgorszym jest to, ze tzw. rzecznicy prasowi okazuja swoj brak wiedzy i profesjonalizmu zawodowego. rzecznik nie ma prawa klamac, chociaz interpretacja, lub komentarz nie do konca przejrzyste. pani hytrek swoimi glupotami juz nie raz nas zaskakiwala, a wiec jeden raz wiecej to dla niej drobiazg. final sprawy jest juz znany - dla szefostwa policji. badan, ktore nalezy przeprowadzic w ciagu dwoch godzin - nie zostaly przeprowadzone, gdyz delikwenci musieli ,,dojsc do siebie,,. wiec i nie bedzie mozna postawic zasadniczego zarzutu o umyslne i bezpôsrednie zabojstwo. wiadomym jest, ze w polsce w kazdej tego typu sprawie policja manipuluje, klamie i opracowuje material operacyjny wedlug potrzeby danej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki tu w aucie marki rover kazdy wyglada na bandyte ! IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.04, 10:34 To mucha chopaki mylily juz wieksze rzeczy np. weterynarza z tygrysem, nie pamietacie?! To dzieci Dziewulskiego, ten sie przestal rozwijac jak dostal pierwsza blaszana pepesze, potem juz tylko ogolil sobie palke. Zachecajcie ich dalej do strzelania (szybkie wozy, duzo pizdoletow i status bohatera) a rownoczesnie pompujcie etosik sukcesu za wszelka cene. Bedzie niezly Meksyk w tym burdeliku. Z demoralizacja jaka sie tu dokonala zadna policja swiata juz sobie nie poradzi, nie tedy droga glupki!. Pozdrawiam mr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: meksyk juz przeganiamy , w zeszlym roku IP: *.expcep.com 05.05.04, 11:09 wyprzedzilismy bialorus w korupcji przed nami jeszcze jakies 50 panstw by zdobyc ostatnie miejsce jedyna nadzieja rzadu ze polska zniknie ze statystyk jako panstwo pierwszy krok zrobiono 1 maja 2004r w 2054 osiagniemy sukces tego rzadu pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł !!! Policjanci strzelali, by zabić !!! IP: 195.136.98.* 05.05.04, 10:50 Kolejny, tym razem tragiczny, przykład profesjonalizmu policji. Krycie policjantów jeszcze pogarsza sprawę w oczach społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesia Re: !!! Policjanci strzelali, by zabić !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:16 Polacy nauczcie sie jak mówią Stój policja! to stoję a nie cwaniakowanie.Własnie podporządkowanie się tych młodziaków spowodowało by ich bezpieczny powrót do domu.Podobną akcję przeżyłem za granicą i wiem ,że kazdy mój fałszywy ruch zamienił by mnie i samochód w sito.Są to niestety koszty demokracji. Chyba że chłopaki mieli coś na sumieniu i to spowodowało ich strach.A reakcja policjantów bardzo prawidłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k+p Re: !!! Policjanci strzelali, by zabić !!! IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 05.05.04, 12:10 Taka prawidłowa, że aż biedactwa są w szpitalu i nie mozna ich przesłuchać. Bo co ? Szok ? Przeciez prawidłowo zareagowali wg Ciebie. I ciekawe kto tu cwaniakuje - ciężko ranna ofiara czy "prawidłowo reagujacy" policjanci. W całej tej sprawie nawiększy syf to właśnieto to co zauważyło kilka osób. Policjanci nie mogą zeznawać, bo są w szpitalu z powodu szoku, żadnen rzecznik nie informuje czy byli czyści (narkotyki, alkohol). A zwróćcie uwagę, że przy komentarzu byle stłuczki następnego dnia wiadomo czy sprawca był trzeźwy. Zdarzyła się ogromna tragedia, zginał człowiek. Z informacji jakie docierają do społeczeństwa mozna wywnioskować, że POLICJI wcale nie zależy na jak najszybszym i jak najbardziej rzetelnym wyjasnieniu sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:08 to zwykłe morderstwo działanie bez zadnych procedur,jezeli nie dstaną dożywocia to inni moga wykozystywać fakty pomylki do legalnego mrdowania niwygodnych ludzi, czyli mordescy na zlecenie.Jak oni mogli użyć broni jeżeli podejżani jej nie mieli.To jes zwykłe morderstwo z premedytacją, strzelali aby zabić.Obywatele powinni posiadac broń aby się bronić przed policją i bandziorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anjew Debile z bronia i prawem do jej uzycia - koszmar.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:10 Debile, inaczej ich nazwac nie mozna... jesli nie mieli pewnosci, powtarzam pewnosci, ze za kierownica siedzi grozny bandyta, jak mogli strzelac w taki sposob, zeby zabic czlowieka??? W glowie sie nie miesci!!! Przeciez mozna strzelac w opony, probowac unieruchomic auto i dopiero sprawdzac kto jest w srodku - 20 kul w kabine? Cud, ze zyje ten drugi chlopak... Co teraz kretyni powiecie matce tego czlowieka? 'Sorry, pomyliem sie'? Dlugie wiezienie, moze to otrzezwi innych panow 'operacyjnych'... Bo ja juz sie boje kolejnego bezmozga, jak nie zauwaze, ze mnie w srodku nocy zatrzymuje do kontroli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.polkomtel.com.pl 05.05.04, 11:12 A ja się im nie dziwię. Jak policja łapie gangstera po to , żeby porkurator go wypuścił za parę dni, to nie dziwię się, że policjanci są sflustrowani i celują w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jur Re: Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 05.05.04, 11:42 stefanie - podejrzewam, ze jestes z tej samej ekipy co ci zbrodniarze, a moze starym ub-kiem, tylko ludzie tego pokroju potrafia wypowiadac takie bzdury. tylko, ze milicja-policja i sb zawsze w ten sposob reaguje, i po tym sie ich rozpoznaje. dla sfrustrowanego faceta nie moze byc miejsca w policji, a i celowanie w glowe jest zabronione, chyba ze zajecia z taktyki przespales... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Policjanci strzelali, by zabić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:30 Oczywiście wzorem bandytów chowają się za skorumpowanymi lekarzami. Rannego, poszkodowanego chłopaka można przesłuchiwać, lekarz nie ma nic do gadania, a zdrowych byków nie wolno, bo są w szoku. To są kpiny ze społeczeństwa i inteligencji czytelników. Zwykła ordynarna arogancja w PRL-owskim stylu. Wiadomo, że pomyłki się zdarzają, choć nie powinny, ale w takiej sytuacji winny powinien się uderzyć w piersi i prosić o wyrozumiałość i przebaczenie. Wybrano inną drogę, zakłamaną, polegającą na mataczeniu. Nie zasługują już na akt łaski, a odpowiedzialni przełożeni powinni zostać skazani za mataczenie w śledztwie i osłabianie i tak marnego zaufania społeczeństwa do policji. Odpowiedz Link Zgłoś