Dodaj do ulubionych

Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów?

14.07.11, 08:31
W kontekście tej całej awantury "europoselskiej", tak sobie myslę, że winni jej są zwolnieni z mediów dziennikarze .
Gdy PO zdobyło władzę to mogli przecież zmienić swoje poglady, orientację polityczną , sympatie polityczne i poprzeć PO.
Wtedy prawdopodobnie nikt by ich nie zwolnił.
A tak to całkowicie słusznie zostali z państwowych mediów zwolnieni za poglądy ( dzieki temu w mediach państwowych mamy teraz tylko dziennikarzy o właściwych pogladach).
Gdyby zmienili poglądy, to europosłowie z PiS nie musieli by sie upominać o nich ( a raczej o standardy w państwie demokratycznym) w Brukseli i awantury by nie było.
I społeczeństwo nie musiało by się wstydzić za swych przedstawicieli w UE , ze publicznie bronią zwalnianych za poglądy dziennikarzy.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 08:33
      A jacy dziennikarze zostali zwolnieni?
      • scoutek Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 10:01
        i skąd wiecie, że za poglądy?
        bo mnie się wydaje, że za brak kompetencji i stronniczość
        a panu Pospieszalskiemu zdaje się kontrakt się skończył
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 10:02
          przede wszystkim pan Pospieszalski nie jest dziennikarzem, więc zapewne nie o niego chodziło eurodeputowanemu Ziobrze oraz remikowi.
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 08:34
      Aaa już wiem, chodzi ci o Kamila Dąbrowę i Maxa Cegielskiego, wyrzuconych przez PiS z Radia BiS. To o nich upominali się europosłowie PiS.
      • psiogon Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 08:55
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Aaa już wiem, chodzi ci o Kamila Dąbrowę i Maxa Cegielskiego, wyrzuconych przez
        > PiS z Radia BiS. To o nich upominali się europosłowie PiS.
        Nie jestem miłośnikiem dziennikarzy ale nazwisko Pospieszalski coś Ci mówi ?. Anita Gargas pewnie tez niewiele ?.
        • mike.recz Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 09:06
          psiogon napisał:
          Anita Gargas pewnie tez niewiele ?.

Gargas, Gargas....

A, pamiętam! Ta wycięta przez koalicję PiS-SLD.

www.rp.pl/artykul/439012.html
          Rz: Po raz pierwszy chyba skrytykował pan PiS w swoim komentarzu w „Gazecie Polskiej”. Co się stało?

Tomasz Sakiewicz: Nie pierwszy raz krytykuję tę partię, ale pierwszy raz w sposób tak wyraźny. PiS złamał zasady, które mówią, że nie można wchodzić w układy ze zbrodniarzami. A sytuacja, gdy Anita Gargas jest zwalniana z TVP za film krytykujący generała Jaruzelskiego, pokazuje, że szefem SLD nie jest pan Grzegorz Napieralski, ale Wojciech Jaruzelski. Dlatego atak na niego SLD potraktował jako atak na siebie i swoją partię.

Koalicja medialna PiS – SLD dotąd jakoś panu nie przeszkadzała.

Z SLD można rozmawiać i się układać, ale tylko wtedy, gdy na jego czele stoją Napieralski i Olejniczak. Kiedy się okazuje, że na sztandarach partii są Kiszczak i Jaruzelski, taka sytuacja staje się nie do przyjęcia. Prawo i Sprawiedliwość jako swoje czołowe hasło wybrało dekomunizację i za to tę partię ceniłem. Jeżeli jednak politycy PiS pozwolili wyrzucić kogoś za film o twórcy stanu wojennego, w którym nie było nic nieprawdziwego, to trudno wierzyć dalej w to hasło. Różne koalicje są możliwe, ale nie za cenę chronienia zbrodniarzy komunistycznych.

A może zareagował pan tak ostro, bo Anita Gargas to pana dawna koleżanka z „Gazety Polskiej”?

Nas wyrzucano z wielu miejsc pracy i wtedy nie protestowałem. Teraz jednak mamy do czynienia z sytuacją symboliczną – dowiedzieliśmy się, że za krzywdzenie Jaruzelskiego można zostać ukaranym. Anitę zresztą próbowano zachęcić, żeby sama zrezygnowała. Gdyby na to poszła, materialnie wyszłaby na tym o wiele lepiej.

Skoro, jak pan twierdzi, PiS w tej sytuacji się skompromitowało, to czy może jeszcze w pana oczach odzyskać twarz?

Powinno stanowczo jeszcze raz opowiedzieć się za dekomunizacją. Trzeba dawać możliwości reżyserom, historykom, którzy chcą mówić o historii najnowszej i rozliczać zbrodniarzy. PiS musi zaostrzyć swoją politykę w tej kwestii. Wtedy znów partia ta stanie się wiarygodna. Powinna pozbyć się też osób, które są odpowiedzialne za intrygę dotyczącą Anity Gargas i za obecną koalicję medialną. Jeśli tak się nie stanie, to za chwilę zostaną zwolnieni kolejni dziennikarze, którzy w coś jeszcze wierzą. Lepiej mieć własne 30 proc. poparcia, niż takimi metodami walczyć o cudze 3 proc.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 09:06
          Pospieszalski to nie jest dziennikarz. Pan Gargas zresztą też niewiele ma wspólnego z dziennikarstwem. A nazwiska przeze mnie wymienione kojarzysz?
          • mike.recz Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 09:16
            A może chodziło mu o Batera.

wiadomosci.onet.pl/swiat/dziennikarz-zwolniony-z-tvp-to-byla-propaganda,1,3521801,wiadomosc.html
            4 sie 09
            Dziennikarz mówi "Izviestii", że kiedy tylko zaczął się ostrzał Cchinwali - miasta pełnego cywilów, powiedział na antenie, że było to przestępstwo wojenne, co nie spodobało się w Warszawie. – Ówczesne władze TVP były wtedy pod wpływem otoczenia prezydenta, który sympatyzuje z Saakaszwilim – dodaje Bater.

Bater podkreśla kilkakrotnie w wywiadzie, że ubiegłoroczny konflikt w TVP pokazano tylko z jednej strony – gruzińskiej, a podczas gdy do Gruzji wysyłano rzesze reporterów, do Osetii Południowej nie pojechał nikt. Nawet pomimo uzyskanego przez Batera pozwolenia od rosyjskich władz, polska telewizja nie udzieliła mu pozwolenia na wyjazd do stolicy Cchinwali. – To już nie dziennikarstwo, a propaganda czystej wody. Nigdy wcześniej tak nie pracowaliśmy – oburza się polski dziennikarz.
        • remik.bz Pospieszalski i Gargas na badania psychiatryczne 14.07.11, 09:16
          psiogon napisał:

>> Nie jestem miłośnikiem dziennikarzy ale nazwisko Pospieszalski coś Ci mówi ?. A
          > nita Gargas pewnie tez niewiele ?.

Te nazwiska Obrazie wiele mówią , ale on lubi sie droczyć.
          A tak nawiasem zarówno Pospieszalski jak i Gargas powinni zostać natychmiast skierowani na badania psychiatryczne.
          Trwanie przy swych poglądach "antyrządowych" i równoczesna praca w niezależnych publicznych mediach to sprawy nie do pogodzenia. Upieranie sie przy swych poglądach w tej sytuacji to byc moze objaw poważnej choroby psychicznej. W koncu jesli "władza" chce badać byłego premiera i szefa jedynej liczącej sie partii opozycyjnej to tym bardziej trzeba jaies "dziennikarzyny" przebadać.
          I po odpowiednim (wiadomym z góry- to oczywista oczywistość) wyniku badań mozna by publicznie (np w Parlamencie Europejskim) oglosić ,ze europosłowie PiS bronili ludzi chorych psychicznie i dlatego będących nieswiadomie w opozycji do władzy.
          Europosłowie PiS wyszliby wtedy na głupków, cały śiwat łącznie z Madagaskarem by się z nich śmiał a elektorat pisowski masowo zagłosowałby na PO.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Pospieszalski i Gargas na badania psychiatryc 14.07.11, 09:18
            A Dąbrowa i Cegielski na badania się nie nadają? Trwali przy poglądach antyrządowych, chamy.
            I dalej z uporem maniaka kłamiesz. Władza nie chce badać szefa partii opozycyjnej, badać chciał sąd, którego jak widać skład Kaczyński dowolnie sobie dobiera.
            No i Pospieszalski oraz Gargas to nie są dziennikarze.
    • cookies9 Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 09:15
      Nie tylko nie zmienili poglądów ale zaczęli bawić się w agitatorów i propagandzistów
      - przykład :Stankiewicz,Pośpieszalski ,Sakiewicz i przemarsze i namioty i koła aktywistów GP,
      Solidarni2011 - stale na ideologicznym froncie...
      Może zrzucisz się na owe 100mln na nowy ultra prawicowy dziennik?

Sakiewicz: :zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln zł. Przynajmniej"

wyborcza.pl/1,76842,9895809,Sakiewicz__zrobmy_dziennik__Potrzebuje_100_mln_zl_.html
      • ewalongoria Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 14:40
        W żadnym demokratycznym kraju vide Hiszpania, Wlk Brytania ) nie zwalnia się za marsze, namioty itp. Tylko w naszej stolicy Waltzowej przeszkadzały tulipany . Nawet królowa angielska nie kazała wyrzucac kwiatów przyniesionych przez brytyjczyków i turystów po śmierci Diany.

cookies9 napisała:

> Nie tylko nie zmienili poglądów ale zaczęli bawić się w agitatorów i propagandz
        > istów
        > - przykład :Stankiewicz,Pośpieszalski ,Sakiewicz i przemarsze i namioty i koła
        > aktywistów GP,
        > Solidarni2011 - stale na ideologicznym froncie...
        > Może zrzucisz się na owe 100mln na nowy ultra prawicowy dziennik?
        >
        > Sakiewicz: :zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln zł. Przynajmniej"
        >
        > wyborcza.pl/1,76842,9895809,Sakiewicz__zrobmy_dziennik__Potrzebuje_100_mln_zl_.html
        • scoutek Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 14:48
          ewalongoria napisała:

> W żadnym demokratycznym kraju vide Hiszpania, Wlk Brytania ) nie zwalnia się za
          > marsze, namioty

a kogo zwolniono za marsze i namioty?
          konkretne nazwiska proszę, bez uników
          • ave.duce Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 15:59
            Jeden nawet był taki chory, że wylądował pod tym namiotem. Widać zasłabł w pobliżu i uznał, że jeżeli wojna polsko-polska trwa, to to jest lazaret ;)
        • adam111115 Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 16:04
          ewalongoria napisała:
          Tylko w naszej stolicy Waltzowej przeszkadzały tulipany .
          > Nawet królowa angielska nie kazała wyrzucac kwiatów przyniesionych przez bryty
          > jczyków i turystów po śmierci Diany.
          >

A słyszałaś tępa pisuarko żeby rodzina Diany oskarżała Królową o zamach?
          • ave.duce Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 16:09
            A bez inwektyw ad personam się nie da?

> A słyszałaś żeby rodzina Diany oskarżała Królową o zamach?

Pozdrawiam.
            • adam111115 Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 16:54
              ave.duce napisała:

> A bez inwektyw ad personam się nie da?

sorry ale retoryka pisowska zwalnia u mnie hamulce. Inwektywy ad personam nic nie znaczą przy tym jak oni kłamią i dzielą naród.

>
              > > A słyszałaś żeby rodzina Diany oskarżała Królową o zamach?
              >
              > Pozdrawiam.
              • ave.duce Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 17:07
                Wiem, ale czy warto się zniżać do poddennego poziomu?

Odpowiem za Ciebie > Nie warto.

I to by było na tyle.
    • adam111115 Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 09:27
      Dlaczego znowu manipulujesz?, tak samo aws zwalniał jak doszedł do władzy, potem sld, potem pis a teraz żeby było śmieszniej sld. O tym nie wspomnisz?, że cała nasza pożal się Boże "klasa polityczna" robi tak samo. No, tak zapomniałem że Pospieszalski i sp-ka wspierali wartości patriotyczne i katolickie czyli siali nienawiść
      • remik.bz Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 09:53
        adam111115 napisał:

> Dlaczego znowu manipulujesz?,

w czym widzisz manipulację? W ironii?

tak samo aws zwalniał jak doszedł do władzy, pote
        > m sld, potem pis a teraz żeby było śmieszniej sld. O tym nie wspomnisz?, że cał
        > a nasza pożal się Boże "klasa polityczna" robi tak samo.

Nie muszę wspominać, bo to przeciez fakty ogólnie znane i oczywiste dla każdego.
        Dlatego też można zarzucic Ziobrze i s-ce ,ze bronili tyko części dziennikarzy a nie wszystkich ale nie ,ze "bronili".

No, tak zapomniałem że
        > Pospieszalski i sp-ka wspierali wartości patriotyczne i katolickie czyli siali
        > nienawiść

To Twój prywatny poglad. Ja mam inne zdanie o audycjach Pospieszalskiego. Widziałem w nich po prostu inny punkt widzenia na trudne sprawy niż nazwijmy to oficjalny.
        Człowiek powinien zapoznać się ze zdaniem wszystkich "stron" ( a nie tylko jednej), aby wyrobić sobie własne zdanie w danej sprawie.
        Informowanie o zdaniu "drugiej strony" to sianie nienawiści?
        Ja bym raczej widział ten element w "uciszaniu" drugiej strony .
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 09:57
          remik.bz napisał:

> To Twój prywatny poglad. Ja mam inne zdanie o audycjach Pospieszalskiego. Widzi
          > ałem w nich po prostu inny punkt widzenia na trudne sprawy niż nazwijmy to ofic
          > jalny.
          > Człowiek powinien zapoznać się ze zdaniem wszystkich "stron" ( a nie tylko jedn
          > ej), aby wyrobić sobie własne zdanie w danej sprawie.
          > Informowanie o zdaniu "drugiej strony" to sianie nienawiści?
          > Ja bym raczej widział ten element w "uciszaniu" drugiej strony .

Dlatego do tego nadaje się Pospieszalski jako gość jakiegoś programu publicystycznego (kiedyś bywał gościem Olejnikowej w Kropce nad i). Dawanie mu programu nie ma nic wspólnego z prezentowaniem poglądów drugiej strony. Pokaż mi program i człowieka, który ma poglądy zupelnie przeciwstawne do Pospieszalskiego i który ma swój własny program w tv.
          • ewalongoria Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 14:43
            obraza.uczuc.religijnych napisała:
            > Dlatego do tego nadaje się Pospieszalski jako gość jakiegoś programu publicysty
            > cznego (kiedyś bywał gościem Olejnikowej w Kropce nad i). Dawanie mu programu n
            > ie ma nic wspólnego z prezentowaniem poglądów drugiej strony. Pokaż mi program
            > i człowieka, który ma poglądy zupelnie przeciwstawne do Pospieszalskiego i któr
            > y ma swój własny program w tv.

TOMASZ LIS
            • mike.recz Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 18:29
              ewalongoria napisała:

> obraza.uczuc.religijnych napisała:
              > > Dlatego do tego nadaje się Pospieszalski jako gość jakiegoś programu publ
              > icysty
              > > cznego (kiedyś bywał gościem Olejnikowej w Kropce nad i). Dawanie mu prog
              > ramu n
              > > ie ma nic wspólnego z prezentowaniem poglądów drugiej strony. Pokaż mi pr
              > ogram
              > > i człowieka, który ma poglądy zupelnie przeciwstawne do Pospieszalskiego
              > i któr
              > > y ma swój własny program w tv.
              >
              >
              > TOMASZ LIS

Bzdura. Lis wcale nie jest tak odległy od Pospieszalskiego.
        • adam111115 Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 10:00

> Człowiek powinien zapoznać się ze zdaniem wszystkich "stron" ( a nie tylko jedn
          > ej), aby wyrobić sobie własne zdanie w danej sprawie.
          > Informowanie o zdaniu "drugiej strony" to sianie nienawiści?

Gazeta bliska Twoim wartościom czyli "Nasz Dziennik" organizuje spotkania działaczy pis typu Święczkowski czy Wąsik którzy jawnie i otwarcie kłamią na tych spotkaniach. Dla przykładu ten pierwszy opowiadał że silnik w TU został zasabotowany i się zepsuł w trakcie lotu czego na skrzynkach w ogóle nie ma.

Czy wg Ciebie to jest "informowanie o własnym zdaniu" czy sianie nienawiści? mruganie do ciemnych, ograniczonych ludzi w małych miejscowościach na zasadzie "wiecie, te raporty, to wszystko to pic, my i tak wiemy że był zamach"
    • wariant_b remik.bz 14.07.11, 10:09
      skończ te seanse masochizmu, bo to wstyd przy ludziach.
      Stać cię na więcej.

A o Pampersów się nie martw. Jak tylko znajdą nową krowę dojną, to zbiegną się wszyscy.
      • remik.bz Re: remik.bz 14.07.11, 10:16
        wariant_b napisał:

> skończ te seanse masochizmu,

E tam zaraz masochizmu.
        Ja mam raczej troche radochy z tego, ze nowocześni "Europejczycy" zdefinicji wykształceni, inteligentni -ze zdziwieniem odkrywają fakt , iz w demokracji mozna mieć różne zdania.
        A że czasem powulgaryzują? No cóż , dają swiadectwo swojej ( a nie mojej) kultury osobistej i tolerancji, .
        • obraza.uczuc.religijnych Re: remik.bz 14.07.11, 10:23
          Ależ ci Europejczycy doskonale wiedzą że są różne zdania, które np. niejaki Pospieszalski mógł bez problemu artykułować w przestrzeni publicznej.
          A to że tacy jak ty trochę powulgaryzują to już inna sprawa i świadczy o ich kulturze osobistej.
        • wariant_b Re: remik.bz 14.07.11, 10:32
          > E tam zaraz masochizmu.

Tak to wygląda z mojej strony.
          Ustawiasz się do bicia i czerpiesz z tego jakąś niezrozumiałą dla mnie satysfakcję.

> Ja mam raczej troche radochy z tego,

A ja odczuwam smutek, bo pozycjonuję cię wyżej. Prawa strona na forum
          jest praktycznie pusta, więc szkoda, bo można by podyskutować, zamiast się poznęcać.

Katuj!
          Tratuj!
          Ja przebaczę wszystko ci jak bratu.
          Męcz mnie!
          Dręcz mnie
          Ręcznie!
          Smagaj, poniewieraj, steraj, truj!
          Ech, butem,
          Knutem,
          Znęcaj się nad ciałem mem zepsutem!
          Za cię,
          Dla cię
          W szmacie
          Ja
          pójdę na kraj świata,
          Kacie mój!

• remik.bz Re: remik.bz 14.07.11, 11:41
            wariant_b napisał:

>
            > Męcz mnie!
            > Dręcz mnie
            > Kacie mój![/i]

Masochista błaga sydystę : "dręcz mnie, dręcz "
            A sadysta na to : "a nie ! a nie !"
            • wariant_b Re: remik.bz 14.07.11, 13:04
              remik.bz napisał:
              > Masochista błaga sydystę : "dręcz mnie, dręcz "
              > A sadysta na to : "a nie ! a nie !"

:)))

No i popatrz, jak sobie świetnie radzisz na wolne tematy. Tak trzymać.
    • zbysio45 Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 10:16
      Bardzo ciekawe pojecie demokracji na pokaz bo cala Europa słucha prawdy i dlatego musimy sie wstydzic.Sadze ze media publiczne oraz komercyjne powinny byc obiektywne a nie oparte na klamstwie lub sympatji politycznej dziennikarzy ,ktorzy w nich pracuja.Kazdy obywatel powinien miec zagwarantowane konstytucja wolnosc wyrazania swoich pogladow ktore tylko nie moga byc sprzeczne z przyjetym prawem.Etyczny dziennikarz nie moze zmieniac swoich osobistych pogladow po zmianie ekipy rzadzacej ale powinien obiektywnie przedstawiac rzeczywistosc i rozne poglady swoich czytelnikow czy tez słuchaczy.Obecnie w mediach panuje tylko nienawisc do PIS ,ojca Rydzyka oraz tak zwanych mocherow.Wyjatek stanowia niezalezne media katolickie ktore mowia oraz pisza prawde.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 10:24
        Adams, już naprawdę daruj sobie te żarty.
        • ave.duce Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 16:02
          Chce przebić programy Jana P.?
      • cookies9 Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 16:38
        > dlatego musimy sie wstydzic.<

niczego się nie wstydzimy z wyjątkiem zaściankowego,prowincjonalnego PiSsu i pisfanów
        • remik.bz Nalezy brac przykład z Francji(Wandea) 14.07.11, 17:15
          cookies9 napisała:

> > dlatego musimy sie wstydzic.<
          >
          > niczego się nie wstydzimy z wyjątkiem zaściankowego,prowincjonalnego PiSsu i p
          > isfanów

Właśnie własnie, cały świat (a szczególnie Angola i Urugwaj ) smieje się z nas. Nie rozumieją , no naprawdę nie rozumieją jak mozna w sercu Europy, we wspaniałej UE tolerować taki ciemnogród, zacofanie.
          Wiesz Cookies, jest na to sposób.
          Stary, wypróbowany, pewny.
          Nazywa się "Wandea".

Ponad 200 lat temu mieszkańcy tego regionu Francji też nie pasowali do wizerunku nowego, nowoczesnego, oswieconego państwa. Modlili sie, nie chcieli zrezygnować z wiary katolickiej, króla chcieli mieć a nie republikę zacofańcy.
          I w tej sytuacji (jak pewnie wiesz) czciciele rozumu będący u władzy po prostu wyrżnęli tak ze 120 000 tych ciemniaków i od tej pory do dzisiaj Francja jest juz wyłącznie nowoczesna i ma nowoczesnych, swiatłych obywateli (którzy irytują się jedynie gdy im przypominac Chlodwiga, który jak wiesz sprzedał Francję czarnym podobno już w 495 r)
          Trzeba brac przykład z nowoczesnej, oswieconej Francji.
          Na początek trzeba uznać Mieszka I za najgorszego naszego władcę a potem zapoznac się z metodami w Wandei i ....do dzieła. Nie będziesz się juz wstydzić przed jakimś Urugwajem.
          • adam111115 Re: Nalezy brac przykład z Francji(Wandea) 14.07.11, 17:28
            remik.bz napisał:

> cookies9 napisała:
            >
            > > > dlatego musimy sie wstydzic.<
            > >
            > > niczego się nie wstydzimy z wyjątkiem zaściankowego,prowincjonalnego PiSs
            > u i p
            > > isfanów
            >
            >Modlili sie, nie chcieli zrezygnować z wiary katolickiej,

Remik, udajesz czy jesteś?, czy ktoś Ci zabrania wiary w KK? zrozum chłopie że chodzi o to aby wiara nie przechodziła w prawo stanowione w świeckim (jak na razie) kraju, a dwa żeby sam KK odciął się od życia politycznego. KK ma wskazywać LUDZIOM JAK ŻYĆ, a nie POLITYKOM CO MAJĄ ROBIĆ z prawem.

To o czym tu mówisz, przeczą liczby. 95% katolików, 60% praktykujących, a jakoś dziwnie tylko około 25% pisfanów. Więc chyba Ty i tobie podobni macie takie omamy.

• remik.bz Re: Nalezy brac przykład z Francji(Wandea) 14.07.11, 21:43
              adam111115 napisał:

> Remik, udajesz czy jesteś?, czy ktoś Ci zabrania wiary w KK? >

Ale nie o tym pisałem. Oczywiście,ze nikt mi jak na razie nie zabrania.
              Ale Cookies wstydzi się za mnie przed całym swiatem , to dla niej wielki obciach,że ja jestem polski ciemnogród.
              Ja wprawdzie nie rozumiem kompletnie czego się wstydzi( wkońcu w demokracji róznica pogladów, wartości to normalka), ale to nie ja mam problem.
              Dlatego ironicznie podpowiadam Cookies w sposób tendencyjnie przerysowany,do czego prowadzi wiara w "jedynie słuszna linię" i przkonanie, że ktos jest gorszy , bo mysli, wierzy, czyje inaczej niż ja -Cookies, jedyna "madra i oswiecona".
          • wariant_b Re: Nalezy brac przykład z Francji(Wandea) 14.07.11, 18:37
            remik.bz napisał:
            > Nazywa się "Wandea".

A ten znowu mirmili.
            W Wandei go sponiewierali inteligenci z wielkich miast wredni.

Mamy na forum osoby mieszkające we Francji i te mogą więcej powiedzieć
            i o Wandei i o poglądach religijnych Francuzów.
            Gdyby się nikt nie znalazł, proponuję zajrzeć do wikipedii:
            fr.wikipedia.org/wiki/Guerre_de_Vend%C3%A9e
            W tej chwili tradycyjnie katolicka Francja ma tradycyjnie laickie państwo,
            którego też moglibyśmy sobie życzyć.
            • remik.bz Re: Nalezy brac przykład z Francji(Wandea) 14.07.11, 21:34
              wariant_b napisał:

> remik.bz napisał:
              > > Nazywa się "Wandea".
              >
              > A ten znowu mirmili.
              > W Wandei go sponiewierali inteligenci z wielkich miast wredni.

No cóż, gdyby w Wandei tylko "poniewierano" to pewnie pies z kulawa nogą by o tym nie słyszal.
              Ale sam przyznasz, że metody stosowane przez "światłych czcicieli rozumu" wobec ciemnogrodu były inspiracja dla Hitlera i Stalina. Takie "palenie w stodołach", "topienie w dziurawionych statkach na Loarze", "wytapianie tłuszczu potrzebnego w republikańskich szpitalach" czy "krzyżownie"to niezłe preludium dla metod stosowanych w czasach jedynie słusznej idei w Niemczech i ZSRR w XX w.
              >
              > Mamy na forum osoby mieszkające we Francji i te mogą więcej powiedzieć
              > i o Wandei i o poglądach religijnych Francuzów.

Oczywiście obiektywnie.
              Przy założeniu ,ze historia Francji zaczęła się od Rewolucji Francukiej to rzeczywiście warto ich posłuchac.

>
              • wariant_b Re: Nalezy brac przykład z Francji(Wandea) 14.07.11, 22:02
                remik.bz napisał:
                > No cóż, gdyby w Wandei tylko "poniewierano"

Dałem link, francuska wiki opisuje to co się działo bardzo drobiazgowo.

> Ale sam przyznasz, że metody stosowane przez "światłych czcicieli rozumu" ...

Myślę, że były inspirowane stosami inkwizycji.
                Słowo holocaust oznacza zresztą ofiarę całopalną.

> Oczywiście obiektywnie.
                > Przy założeniu ,ze...

... zintegrowali się ze swoim społeczeństwem i znają historię kraju, w którym mieszkają
                nie gorzej niż historię Polski.
          • cookies9 Re: Nalezy brac przykład z Francji(Wandea) 14.07.11, 20:22
            Pomysł min.Sikorskiego o dożynaniu watahy nie spotkał się z dobrym przyjęciem...
            nawet w przenośni.Liczą na tzw nabranie rozumu,po kolejnych przegranych przez PiS wyborach...jestescie bez szans na władzę:-)
            • remik.bz Re: Nalezy brac przykład z Francji(Wandea) 14.07.11, 21:15
              cookies9 napisała:

> Pomysł min.Sikorskiego o dożynaniu watahy nie spotkał się z dobrym przyjęciem..

No cóż, może kolejny taki pomysł spotka się z lepszym przyjeciem. W końcu Wasze potęgujące się poczucie wstydu za polski ciemnogród może zaskutkować zmiana stanowiska:)
              .
              > nawet w przenośni.Liczą na tzw nabranie rozumu,po kolejnych przegranych przez P
              > iS wyborach..

Rozumiem,że tym nabraniem rozumu będzie zagłosowanie na PO.

Marzysz o sytuacji: "cały Naród z partią".
              Sorry, ale to ja już wolę być"gupi ciemnogród" niz dążyć w kierunku systemu jednopartyjnego.
              Do działanie antydemokratyczne.

jestescie bez szans na władzę:-)

Też mi nowina !
              Ale jesteśmy "z szansami" na bycie mocna opozycją, która popatrzy władzy na ręce i naglośni każda próbe "kręcenia lodów" przez władzę .
              I w ten sposób pomożemy demokracji.
              Bo demokracja jest wazniejksza od PO, PiS czy jakiegos SLD.
    • boblebowsky A co mają do tego poglądy? 14.07.11, 10:25
      Dziennikarz ma prawo od swoich poglądów, ale ich wyrażanie to już oddzielna sprawa, zwłaszcza ostentacyjne. Zostali więc posunięci za wyraźne popieranie jednej opcji politycznej co niekoniecznie musiało mieć związek z ich poglądami. W dodatku byli w tym jeszcze bardziej gorliwi niż wojsko Kwiatkowskiego, które posunął Kaczak.
    • mike.recz Na pewno też protestowałeś gdy Szubartowiczowi 14.07.11, 13:14
      zdjęli z anteny Pryzmat, a Nawrockiemu Punkt Widzenia.
    • wariant_b Re: Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 14:45
      Wróćmy zatem do naszych dziennikarzy i ich niezmiennych poglądów.

Czy uszło twojej uwadze, że nie zmienili oni poglądów w kwestii doboru
      dziennikarzy do pracy w mediach? Że nie proponują konkursów, systemów
      doboru i oceniania programów? Chcą etatów i pieniędzy - bo im się należy.

Telewizję mało oglądam, TVP prawie w ogóle, Nie mam skłonności masochistycznych.
      Czasem zatrzymam się przerzucając programy, czasem ktoś przylinkuje fragment
      audycji i przyzwoitość nakazuje obejrzeć przed skomentowaniem. Ale część twarzy
      dziennikarskiej prawicy znam skądinąd. W TOK FM mieli swoje audycje i Sobala
      (robił wtedy za socjaldemokratę, zresztą resztę stanowili inni przebierańcy,
      bo ktoś odpowiedzialny za program uznał, że aktor jest zawsze bardziej naturalny,
      gdyż korzysta z wiedzy i warsztatu nie angażując się emocjonalnie w treść)
      Miał swoje audycje Wildstein, miał Ziemkiewicz, miał Janke. Jankego zdjęli
      po protestach słuchaczy, bo odstawał straszliwie od reszty prowadzących.
      Nie wiem, za co zdjęli Bronka i Rafała - ale nie byłbym zdziwiony, że za to samo.
      Mnie w każdym razie wkurzał dobór komentatorów i poziom ich komentarzy.
      Teraz czasem zapraszają Semkę lub innego Pampersa i też chce się rzygać słuchając.

Media potrzebują drugiego Drawicza, który będzie patrzył na warsztat a nie na "naszość".
      Profesjonalnego komentowania zdarzeń, a nie dupków w barwach wojennych swoich
      partii i partyjek. Dupków, którzy zanim się odezwą, już wiadomo, że nie mają nic
      do powiedzenia w temacie, a prowadzący najczęściej jeszcze mniej.
    • ave.duce Mnie Pan Janek P. nie przeszkadzał. 14.07.11, 16:01
      Jako program rozrywkowy był całkiem, całkiem.
    • gold.lachon Dlaczego dziennikarze nie zmienili pogladów? 14.07.11, 21:47
      hotnews.pl/artpolska-1546.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka