Dodaj do ulubionych

Palikot wyprzedza PSL

19.09.11, 07:40
kampanianazywo.pl/relacja/smgkrc-6-proc-przewagi-po-nad-pis-palikot-w-sejmie/
Obserwuj wątek
    • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 07:50
      To super wiadomość,zwłaszcza,że ludowcy balansują w granicach 3-5%
      Będzie mógł Donald zamienić ludowców na "neofitę" Palikota.
      Będą mogli razem kopać piłkę w roślinkę Millera.
      • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 07:54
        A zastanawiałeś się dlaczego tak jest że on zyskuje?
        • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:04
          zzarda32 napisał:

> A zastanawiałeś się dlaczego tak jest że on zyskuje?

Naiwność ludzka jest rzeczą normalną.Jednak wszystko ma swoje granice,nawet wiara w antyklerykalizm Palikota niedawnego wydawce katolickiego tygodnika.
          Ja osobiście nie dam się nabrać na "neoficki" antyklerykalizm Palikota.
          • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:06
            Chcesz zatem powiedzieć że Polacy to idioci?
            • kontestatorbg Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:09
              Były badania socjologiczne z których wynikało iż tylko 7% społeczeństwa śledzi to co dzieje się w polityce. Głosuje zawze powyżej 40%. To teraz zadaj sobie pytanie o racjonalność podejmowania wyborów
              • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:12
                Mozna być idiotą śledzącym wydarzenie polityczne i vice versa? To nie jest odpowiedz
            • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:12
              zzarda32 napisał:

> Chcesz zatem powiedzieć że Polacy to idioci?

Jest chyba różnica między łatwowiernością a idiotyzmem.
              • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:14
                Nie sądzę aby kilka milionów ludzi mogło być naiwnymi.
                • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:19
                  Podejrzewam,że Twój osąd nie jest jeszcze obowiązującym dogmatem.

Jeżeli chodzi o wiarę w Boga,to jak myślisz większość wierzących ma racje,czy ta mniejszość niewierzących ma rację?
                  Czy miliony lub miliardy ludzi mogą być naiwnymi?
                  • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:28
                    Mieszanie wiary i polityki - a gdzie oddaj cesarzowi....
                    Czy ewentualny sukces Palikota to nie będzie czasem votum nieufności wobec niektórych hierachów KK? Takich jak abp.Głódź - knującego w piwnicy, w tajemnicy z JK, Giertychem i Lepperem?Bo może to juz są politycy? Ja nie odmawiam im prawa do polityki - ale jeśli tak to jawnie i oficjalnie - np utworzyć partię w której księża i biskupi bedą działaczami i kandydatami? Może wtedy nawet bym zagłosował na nich?
                    • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:35

> Mieszanie wiary i polityki - a gdzie oddaj cesarzowi...

Ja pytałem w kontekście Twojej wypowiedzi o tych milionach,które nie mogą się mylić.
                      W.Łysiak powiedział:" jeżeli większość ma rację-jedzmy gó..., miliony much nie mogą się mylić"
                      • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:16
                        Relatywizujesz. Ja jeśli zagłosuję to świadomie. Miliony to statystyka i nic więcej. Natomiast jeśli Palikot odniesie sukces - to pozostaje pytanie o przyczyny. Ja podałem tezę - Ty nie ustosunkowałeś się.
                        • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:28
                          zzarda32 napisał:

> Relatywizujesz. Ja jeśli zagłosuję to świadomie. Miliony to statystyka i nic wi
                          > ęcej. Natomiast jeśli Palikot odniesie sukces - to pozostaje pytanie o przyczyn
                          > y. Ja podałem tezę - Ty nie ustosunkowałeś się.

Jeżeli odniesie sukces....a jeżeli nie odniesie?
                          Podałem przyczynę,naiwność,łatwowierność i wiara,że może być inaczej naszych rodaków.
                          Jak może być inaczej jeżeli Palikot nawet gdy dostanie się do sejmu to będzie współrządził z Tuskiem.
                          Ludzie mają prawo marzyć,tego im nie odbieram.
                          • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:39
                            Kiedy powstał popis podano jako przyczynę naprawę RP. Teraz kiedy RP odnosi sukces ( ytak sądzę ) to czy przyczyna tkwi w bucie, pysze, przepychu,mieszaniu sie do polityki ale w sposób ukryty, niektórych hierachów KK ( z uwagi na skrajnie antykrerykalne poglądy Palikota ). Czy to nie jest tak, że taka postawa jak abp Głodzia jest także obecna w Polsce prowincjonalnej, jak w tej serii " U Pana Boga za piecem"? Czy to czasem nie oznacza że Polacy ( przynajmniej jakaś część ) odrzuca takie zachowanie kleru?
                            • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:50
                              www.polskieradio.pl/9/299/Artykul/441213,Sluszny-protest-Palikota
                            • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:55
                              Czy to czasem nie oznacza że Polacy ( przynajmniej jakaś częś
                              > ć ) odrzuca takie zachowanie kleru?

Polacy w latach transformacji ustrojowej głosując na SLD dawali przykład,że odrzucają takie zachowania hierarchów kk.
                              Sam jestem antyklerykałem a jego antyklerykalizm mnie nie przekonał.
                              • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:59
                                Ciebie nie, ale być może jakieś kilka procent tak?
                                • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 10:01
                                  zzarda32 napisał:

> Ciebie nie, ale być może jakieś kilka procent tak?

Bo mnie nie musi przekonywać w tej kwestii.
                                  Uważam,że Palikot gra tym swoim rzekomym antyklerykalizmem.Nie wierzę mu.
                                  • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 12:35
                                    A jest jakiś polityk, który nie gra?
                                    • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 14:46
                                      zzarda32 napisał:

> A jest jakiś polityk, który nie gra?

Teraz już jesteś bliżej prawdy.Tak,grają wszyscy...Kaczor,Tusk,Palikot,Napieralski
                                      Dlatego nie mów do mnie jako nawiedzony czy nawrócony.
                                      Polityka to obiecanki dla łatwowiernych.
                                      Palikot to tylko kolejny "obiecankiewicz,pustych obietnic"....
                                      • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 16:45
                                        Nigdy nie twierdziłem, że politycy nie grają. Chleba i igrzysk. Ja jednak wolę obecnych - przynajmniej rozkopali i cos powstało - niż poprzedników za których był raczej ciągły dym. Nie stoi to w sprzeczności, że mogę w wyborach poprzeć Palikota
            • prawie_magister Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 15:04
              ci co będą głosować na walikota

a prawdziwi Polacy są madrzy i nigdy na Ruch Penisogłowych nie zagłosują
          • tinley Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:52
            wejście palikota do sejmu to tragedia dla PO. Będzie ona musiała zrealizować wszystkie te obietnice które obiecywała 4 lata temu. Reformę Krus, Zus, odchudzenie administracji, zniesieniu przywilejów mundurówek, zniesienie barier w przedsiebiorczosci, obniżkę podatków. Teraz mogą się migać że PSL im na to nie pozwala. Teraz nie będzie ze 'nie można' bo palikot z chęcią to wszystko przyklepie byle tylko PO chciała się z tego wywiązać.
            PO nigdy nie obiecywała opodatkowania kościoła, renegocjacji konkordatu, legalizacji trawki, liberalizacji ustawy aborcyjnej wiec Palikot na pewno tego nie przeprowadzi. jednak w przypadku kwestii gospodarczych jego wejście do sejmu jest potencjalnie bardzo korzystne biorąc pod uwagę program . Tylko czy PO będzie chciala takie zmiany w KRUS, mundurówkach i podatkach przeprowadzic. Obawiam się że nie ale tu już nie będzie zmiłuj się... Z pomocą Palikota powinni mieć większosć sejmową w kwestiach reform gospodarczych i wymówek nie będzie że peeselaki nie pozwalają tego czy tamtego.
            • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:57
              To też zależy od wyniku PO - tak jak mówi Palikot. Jak mocno wygra - głos Tuska bedzie bardzo ważacy a ten nie ma nic do stracenia - jak chce być prezydentem to może się na to porwać, na bardzo głębokie reformy.
              • full_marks Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 09:59
                zzarda32 napisał:

> To też zależy od wyniku PO - tak jak mówi Palikot. Jak mocno wygra - głos Tuska
                > bedzie bardzo ważacy a ten nie ma nic do stracenia - jak chce być prezydentem
                > to może się na to porwać, na bardzo głębokie reformy.

Kto ma się porwać na te rzekome "głębokie reformy"?
    • zzarda32 Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 08:29
      www.rmf24.pl/raport-wybory-parlamentarne-2011/wybory-parlamentarne-2011-fakty/news-sondaz-dla-rmf-fm-po-wygrywa-sukces-palikota,nId,360276
    • haen2010 SMG/KRC 19.09.11, 08:52
      Najszybciej ze wszystkich wycofali się ze swoich fałszywek na zlecenie TVN. Dla mnie satysfakcja, bo dosyć dokładnie taki bieg spraw przewidziałem. No i zbliżają się do mojej prognozy wyborczej:

PO-35%, PiS-28%, RP-15%, SLD-10%, PSL-6%, PJN-3%, Reszta - 3%.

Tolerancja max 2%, frekwencja min 50%.
    • viva.caudillo Re: Palikot wyprzedza PSL 19.09.11, 11:50
      Do mety nie dojedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka