Dodaj do ulubionych

Rząd szykuje laurkę dla policji za sprawę Magdy

06.02.12, 09:18
www.gazetawroclawska.pl/artykul/501493,gras-cichocki-i-msw-sprawdza-dzialania-policji-w-sprawie,id,t.html?cookie=1

Brawo - nie zapomnijcie wręczyć im kwiaty :-)

Okazuje się, że przez cały ten czas matka Magdy była przesłuchana przez prokuraturę JEDEN ( słownie : jeden ) raz i na tej podstawie prowadzono wielodniowe, kosztowne poszukiwania porywacza.
Tymczasem wystarczyła rozmowa z Rutkowskim, a potem z policjantkami w areszcie, żeby pękła, przyznała się do winy i wskazała miejsce ukrycia zwłok.

Bez komentarza.
Obserwuj wątek
    • indeed4 Słuchaliście rano TOK FM? 06.02.12, 09:58
      Jeden z panów redaktorów stwierdził, że jeśli by się okazało, że matka zabiła, to nie należy jej zbyt surowo oceniać, bo "macierzyństwo bywa trudne i niewdzięczne", matka zamknięta w czterech ścianach, sama, mąż późno wraca ... bla, bla, bla - nazwiska tego geniusza nie podam przez litość :-)

• woda_woda Nie kłam. 06.02.12, 10:02
        indeed4 napisał:

On powiedział coć sałkiem innego.

• indeed4 A coć :-) 06.02.12, 10:11
          A słyszałaś jak to skwitowano? Że ładnie by wyglądał świat, gdyby tak się zachowywały wszystkie matki, zmagające się z trudami macierzyństwa ( chyba P. Kraśko )
          • woda_woda Re: A coć :-) 06.02.12, 10:12
            indeed4 napisał:

Wystarczy posłuchać:
            "Wydarzenia komentują Agata Nowakowska, Maciej Gdula i Piotr Kraśko
            Dyskusję prowadzi Dominika Wielowieyska"
            www.tok.fm/TOKFM/0,0.html
            żeby przekonać się, że nie piszesz prawdy.
            • indeed4 Re: A coć :-) 06.02.12, 10:20
              No, tak - dzięki, czyli droga eliminacji już wiemy, o kogo chodzi i który to mądry pan tak się wnikliwie pochyla nad koszmarami macierzyństwa i ciężką dolą pewnej matki z Sosnowca :-)
              • woda_woda Re: A coć :-) 06.02.12, 10:22
                indeed4 napisał:

> No, tak - dzięki, czyli droga eliminacji już wiemy, o kogo chodzi i który to mą
                > dry pan tak się wnikliwie pochyla nad koszmarami macierzyństwa i ciężką dolą p
                > ewnej matki z Sosnowca :-)

Jesteś specjalistą od macierzyństwa?
                • indeed4 Re: A coć :-) 06.02.12, 10:39
                  Po dzisiejszej audycji to na pewno.

Pan redaktor zdaje się nie słuchał sądowej pani psycholog, która mówiła, że zjawisko uprzedmiotowiania dzieci jest coraz szersze, przypadków dzieciobójstw mamy coraz więcej i apelowała, żeby nie tworzyć atmosfery społecznego współczucia i robić ofiar z tych, którzy ofiarami nie są - jedyną ofiarą tutaj jest dziecko.
                  • woda_woda Re: A coć :-) 06.02.12, 10:41
                    indeed4 napisał:

> Po dzisiejszej audycji to na pewno.

Aha. A lie dzieci urodziłeś ?
                    • indeed4 Re: A coć :-) 06.02.12, 10:58
                      Mam, mam! Strzeliłem kawę i wykombinowałem, otóż urodziłem ich tyle samo co pan Maciej Gdula - taka jest moja wersja i choćbyście mnie potraktowali waterboardingiem, to będę się jej trzymał :-)
                      • indeed4 Re: A coć :-) 06.02.12, 10:59
                        PS.

Patrz co dziś wyszperałem

www.fakt.pl/Matka-Madzi-wyglada-na-psychopatke-Madzia-nie-zyje-Odnaleziono-cialo-Madzi-z-Sosnowca,artykuly,144750,1.html
                        • woda_woda Re: A coć :-) 06.02.12, 11:01
                          indeed4 napisał:

> PS.
                          >
                          > Patrz co dziś wyszperałem

Nie czytam tabloidów.
                      • woda_woda Re: A coć :-) 06.02.12, 11:00
                        indeed4 napisał:

> Mam, mam! Strzeliłem kawę i wykombinowałem, otóż urodziłem ich tyle samo co pan
                        > Maciej Gdula - taka jest moja wersja i choćbyście mnie potraktowali waterboar
                        > dingiem, to będę się jej trzymał :-)

Pan Gdula ma nad tobą tę przewagę, że potrafi wyobrazić sobie sytuacje inne, niż typowe.
                • lika78 Re: A coć :-) 06.02.12, 10:50
                  woda_woda napisała:

> indeed4 napisał:
                  >
                  > > No, tak - dzięki, czyli droga eliminacji już wiemy, o kogo chodzi i który
                  > to mą
                  > > dry pan tak się wnikliwie pochyla nad koszmarami macierzyństwa i ciężką
                  > dolą p
                  > > ewnej matki z Sosnowca :-)
                  >
                  >
                  > Jesteś specjalistą od macierzyństwa?

A Ty jesteś??? Naprawdę przyjmujesz, że to taka dola, która człowieka do obłędu przyprawia? Nie. Choć jak widać są jednostki, które matkami zostawać nie powinny, bo stanowią dla dziecka po prostu zagrożenie.
    • zoil44elwer Re: Rząd szykuje laurkę dla policji za sprawę Mag 06.02.12, 10:10
      Tego policyjnego psychologa dwudziestolatka wyprowadziła w polew czyli do lasu.Facet powinien zmienić zawód.
      • indeed4 Re: Rząd szykuje laurkę dla policji za sprawę Mag 06.02.12, 10:15
        > Tego policyjnego psychologa dwudziestolatka wyprowadziła w polew czyli do lasu.
        > Facet powinien zmienić zawód.

Tak, przesłuchano ją raz, "ekspert" klepnął i na tym patałachy jechały przez 10 dni - jak nic dostaną ordery od Komorowskiego i Tuska :-)
        • zoro_wieczorowo_poro żałosny jesteś w tym pianiu nad posłem-detektywem 06.02.12, 10:21
          dorzuć mu się pare złotych bo pan poseł-detektyw "3-2-1 bomba wchodzimy" Rutkowski właśnie doszedł do wniosku że chce 160tys nagrody :D
          • indeed4 Aha - tak. 06.02.12, 10:30
            A ja się zastanawiam, ile jeszcze czasu takim jak ty zajmie skojarzenie prostego faktu, że nikt, włącznie z Majcherkiem z Tygodnika Powszechnego nie podziwia Rutkowskiego :-)
            • trevik Re: Aha - tak. 06.02.12, 11:13
              A gdyby tak Rutkowski się pomylił i zaszczuł z mediami kogoś niewinnego, co już nie raz mu się przytrafiło, to co? Rozpisywałbyś się, jaka to z niego szumowina? Bo jeśli tak, to przypomnij mi, kiedy się na ten temat w przeszłości rozpisałeś...

Np. przy okazji tej sprawy:
              www.e-grajewo.pl/wiadomosc,Rutkowski_przeprasza,9577.html
              Chyba, że pisałeś a pamięć mi szwankuje?

T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka