Dodaj do ulubionych

Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. publ.

12.03.12, 20:47
Oglądaliście Monikę Olejnik? Choć co do tej stricte PR-owskiej zagrywki z TK dla Jarka i Zbynia i dołowania rządu Donka się zgadzam, to odnośnie zgłoszenia tej propozycji zakazu noszenia w miejscach publicznych strojów wskazujących na stan duchowny napiszę, że... Palikot zwariował...

Pytanie, czy powyższe miałoby się odnosić do duchownych wszystkich wyznań?
Obserwuj wątek
    • venus99 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 20:53
      powinien być nastepujący tekst:i słusznie!
      • ultimate.strike Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 21:25
        Ale to by się musiało wiązać z zakazem noszenia także innych strojów korporacyjnych.
        • zoil44elwer Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 16.03.12, 06:22
          ultimate.strike napisał:

> Ale to by się musiało wiązać z zakazem noszenia także innych strojów korporacyj
          > nych.

Sejm powinien ustanowić prawo by watykańczycy musieli nosić włosienice.Ale to nastąpi dopiero w 2015 gdy Ruch Palikota będzie miał w Sejmie większość konstytucyjną a prezydentem będzie J Pali9kot..
    • losiu4 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 20:59
      poważnie tak powiedział? Coś mu od tych małpek z zołądkowa sie w główce pomieszało...

Pozdrawiam

Losiu
      • a74-7 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 21:12
        aj tam, bzdury chopina goda . Jeszcze kilku poslow spoza europy w polskim parlamencie - i zabronia mu pokazywania jego swinskiego ryja :-D
    • kolorolo Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 21:01
      A jarmułki będzie można nosić ?
    • lump-1 Nic nowego. 12.03.12, 21:02
      Meksyk - zakaz noszenia sutann.
      Francja, Hiszpania, Belgia zakaz noszenia burek i nikabów
      • losiu4 Re: Nic nowego. 12.03.12, 21:22
        lewusom palma bije

Pozdrawiam

Losiu
        • lump-1 Re: Nic nowego. 12.03.12, 21:37
          losiu4 napisał:

> lewusom palma bije
          >

Tak było zawsze.
    • andrzej.sawa Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 21:04
      Przecież wszyscy wiedzą,że Palikot jest cymbałem.
      • kolorolo Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 21:08
        Gdyby tylko on był tym jednym cymbałem. Groźne jest jednak to, że wielu cymbałów go popiera.
        • lump-1 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 21:12
          > Groźne jest jednak to, że wielu cymbałów go popiera.

W polityce to "normalne" zjawisko i nie dotyczy tylko Palikota.
        • andrzej.sawa Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 22:14
          Niestety w polityce nie ma prawdziwych polityków,a cymbalizm jest zaraźliwy.W latach 80-tych mówiło się - równaj do Siwaka,a teraz do Palikota.
      • hordol ćwok 12.03.12, 21:10

• dzi1a Re: ćwok 12.03.12, 22:03
          hordol napisała:

>
          ------
          nie obrażaj "losia"
    • douglasmclloyd A habit będzie można nosić? 12.03.12, 21:09
      Przyznajcie się, kiedy ostatnio widzieliście księdza w sutannie w miejscu publicznym?
      • 8macek Re: A habit będzie można nosić? 12.03.12, 21:16
        ja nie widziałem w miejscu publicznym nigdy bo nie byłem nigdy w burdelu!
        • douglasmclloyd Re: A habit będzie można nosić? 12.03.12, 21:40
          8macek napisał:

> ja nie widziałem w miejscu publicznym nigdy bo nie byłem nigdy w burdelu!

Skoro nie byłeś, to nie zabieraj głosu.
          • lumpior Re: A habit będzie można nosić? 12.03.12, 21:42
            douglasmclloyd napisał:

> 8macek napisał:
            >
            > > ja nie widziałem w miejscu publicznym nigdy bo nie byłem nigdy w burdelu!
            >
            > Skoro nie byłeś, to nie zabieraj głosu.
            >
            Milcz,nie przynoś rodzinie wstydu.
            • lumpior Zakazać noszenia moherowych beretow. 12.03.12, 21:45
              A nawet produkcji moheru.To bedzie cios dla Tadka i Jarka.
              • ultimate.strike Re: Zakazać noszenia moherowych beretow. 12.03.12, 21:46
                Zaczną robić berety akrylowe.
      • losiu4 Re: A habit będzie można nosić? 12.03.12, 21:23
        douglasmclloyd napisał:

> Przyznajcie się, kiedy ostatnio widzieliście księdza w sutannie w miejscu publicznym?

wczoraj, a co?

Pozdrawiam

Losiu
        • douglasmclloyd Re: A habit będzie można nosić? 12.03.12, 21:38
          losiu4 napisał:

> douglasmclloyd napisał:
          >
          > > Przyznajcie się, kiedy ostatnio widzieliście księdza w sutannie w miejscu
          > publicznym?
          >
          > wczoraj, a co?

Nic, ja już nie pamiętam, kiedy księdza na ulicy widziałem.
      • dzi1a Re: A habit będzie można nosić? 12.03.12, 22:05
        douglasmclloyd napisał:

> Przyznajcie się, kiedy ostatnio widzieliście księdza w sutannie w miejscu publi
        > cznym?
        >
        ---------
        kiedyś przed laty widywało się księdza chodzącego w sutannie po ulicy czy w pociągu , teraz już się wstydzą tego stroju i swojego fachu , ujawnione afery pedofilskie zrobiły swoje i jest im wstyd
      • wd47 Re: A habit będzie można nosić? 16.03.12, 14:52
        Jak to kiedy. Jak po kolędzie chodził i nachodził.
    • wariant_b A ja biustonoszy... 12.03.12, 21:19

• ultimate.strike Przede wszystkim 12.03.12, 21:27
        powinien być zakaz noszenia majtek.
      • douglasmclloyd Re: A ja biustonoszy... 12.03.12, 21:41
        Szczególnie na plaży, tam powinien być zakaz kategoryczny.
    • behemot17-13 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 21:56
      nie oglądałem. jeżeli faktycznie tak było jak piszesz, Palikot ześwirował.
    • dzi1a słusznie ! przecież chłop w sukience to propagowan 12.03.12, 22:01
      .. nienormalności a nawet zboczenia
      • behemot17-13 Re: słusznie ! przecież chłop w sukience to propa 12.03.12, 22:09
        baby w gaciach też lekko zwichrowane, idąc Twoim tropem.
        • ultimate.strike Re: słusznie ! przecież chłop w sukience to propa 12.03.12, 22:11
          > baby w gaciach też lekko zwichrowane, idąc Twoim tropem.

I gubiąc ten trop po drodze. Spodnie w Europie pojawiły się jako strój damski (starożytna Grecja).
          • behemot17-13 Re: słusznie ! przecież chłop w sukience to propa 12.03.12, 22:14
            a o sukienkach w starożytności umiesz?
            • ultimate.strike Re: słusznie ! przecież chłop w sukience to propa 12.03.12, 22:16
              > a o sukienkach w starożytności umiesz?

Sukienki w dzisiejszej formie nie były wtedy zbyt rozpowszechnione, dominowały spódnice dla mężczyzn i tuniki bądź różnego rodzaju szaty jako strój unisex (chociaż podział na wersje męskie i damskie wśród nich często występował, męskie np. przeważnie były od damskich krótsze).
              • behemot17-13 Re: słusznie ! przecież chłop w sukience to propa 12.03.12, 22:25
                krótko mówiąc, nie o wdzianko chodzi.
                • ultimate.strike Re: słusznie ! przecież chłop w sukience to propa 12.03.12, 22:27
                  W przypadku Palikota chodzi raczej o to, żeby w telewizorze pokazali. To człowiek znany z tego, że jest znany.
    • fiu-bzdziu2010 Re: ostatni, który nosi sutannę 12.03.12, 22:54
      ostatni, który nosi sutannę w miejscu publicznym to "Ksiądz Mateusz" z Sandomierza, co to na rowerku pomyka po uroczych uliczkach.
      Ale to telewizyjna bajka,
      a w realu na ulicach w moim mieście widok od dawna zapomniany
    • lackzadek Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 12.03.12, 23:51
      Funkcjonariusze fszystkich krajóf łączcie sie!
      Nie oddamy naszych munduruf!
    • wiosnaludzikow Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 13.03.12, 06:24
      Rewiński też był kiedyś posłem.
    • trollik.morski Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 13.03.12, 07:08
      Palikot, jako paligłup, znowu wymyślił coś "chwytliwego" dla gawiedzi!!!
      Kiedyż on weźmie się za coś konkretnego, a nie za szampańską zabawę, czyli bicie piany [pytanie raczej retoryczne]:P
      Teraz oprócz bicia piany będzie się gibać? :P
    • mariner4 Jestem antyklerykałem, ale Palikot to debil 13.03.12, 07:44
      Żnów mamy kogoś, kto chce zabraniać, zakazywać i twierdzi, że wie lepiej od wszystkich.
      Typowe dla "izmów".
      Jeżeli ten typ dojdzie do władzy, to w Polsce będą rządzili przygłupy takie jak Haen.
      M.
      • cillian1 Re: Jestem antyklerykałem, ale Palikot to debil 13.03.12, 07:56
        ciekawe dlaczego zakazują chodzić nago - też ktoś wiedział lepiej, czy uwielbiał zakazywać?
        • ultimate.strike Re: Jestem antyklerykałem, ale Palikot to debil 13.03.12, 08:00
          Pozostałość po religiach bliskowschodnich. Starożytne religie europejskie tego nie zabraniały.
          • cillian1 Re: Jestem antyklerykałem, ale Palikot to debil 13.03.12, 08:05
            ale katolstwo karze za nagość :)
            • ultimate.strike Re: Jestem antyklerykałem, ale Palikot to debil 13.03.12, 08:12
              Katolicyzm to post-chrześcijaństwo, czyli religia o korzeniach bliskowschodnich z pewnymi naleciałościami z europejskich systemów politeistycznych.
        • mariner4 To dlaczego nie zakazać Hołdysowi kapeluszy? 13.03.12, 08:09
          Dla mnie sutanna to taki sam strój, jak inny. Takie przeginanie do niczego nie prowadzi.
          Ale powoli daje się zauważyć, że Palikotyzm zmierza do rządu idiotów.
          M.
          • ultimate.strike Re: To dlaczego nie zakazać Hołdysowi kapeluszy? 13.03.12, 08:14
            Miejmy nadzieję, że Palikot do żadnych rządów nie zmierza.
    • cillian1 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 13.03.12, 07:53
      ma to sens - ale nie z tego powodu co Palikot powiedział, ale z tego, że pod sutanną można ukryć bombę!

:D
      • ultimate.strike Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 13.03.12, 08:01
        > ma to sens - ale nie z tego powodu co Palikot powiedział, ale z tego, że pod su
        > tanną można ukryć bombę!

W spodniach, pod spódnicą też bombę można ukryć, a nawet w majtkach. Jakieś sugestie? :)
        • cillian1 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 13.03.12, 08:04
          w spodniach nie ukryjesz - pod sukienką też raczej ciężko. No ale się da.
          Mi chodzi o coś innego.
          Zresztą tu akurat Palikot się wygłupił! Znów cofnął się o kilka kroków!
          • ultimate.strike Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 13.03.12, 08:14
            > w spodniach nie ukryjesz

Dlaczego? Miniaturyzacja ładunków wybuchowych w połączeniu z modą na luźne spodnie daje w tym zakresie znaczne możliwosci.
            • cillian1 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 13.03.12, 08:19
              zminiaturyzowane ładunki są drogie! I ciężko dostępne!
              Bomby z ulic to prymitywne domówki, nadziane kawałkami części metalowych - aby zwiększyć działanie! O tym można poczytać w necie. Więc żadnej tajemnej wiedzy nie piszę.
              Ale żartowałem z tymi bombami - żaden sukienkowy debil nie będzie się wysadzał - bo nie ma powodów. Oni mają dobrze, mają wpływy i kasę! Nie opłaca im się zastraszać ludzi.
              ;)
    • 1siersciuch1 [...] 13.03.12, 08:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ultimate.strike Re: chcemy zakazu wystepowania kota w TV i radio 13.03.12, 08:17
        Albo takie dostał zadanie do wykonania.
        • cillian1 Re: chcemy zakazu wystepowania kota w TV i radio 13.03.12, 08:23
          > Albo takie dostał zadanie do wykonania.

może od boga? No cóż, od wieków Kk niszczył tych, co mówili o biednym i skromnym Kk!
          coś w tym jest!
          :)
    • calun_torunski a komunistyczna l'Unita domaga sie sutann na ulicy 13.03.12, 19:39
      www.katholisches.info/2010/08/18/kommunistische-tageszeitung-fordert-ruckkehr-zur-priesterkleidung-%E2%80%93-zivilkleidung-in-die-nesseln/
      glownie chodzi o ochrone dzieci przed pedofilami
    • abdank27 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 13.03.12, 22:09
      To nic nowego. We Francji taki zakaz obowiązuje od bardzo dawna. Stroju duchownego wolno używać wyłącznie na terenach należących do kościoła.
      • andrzej.sawa Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 15.03.12, 22:12
        A kogo obchodzi bydlactwo sowiecko-francuskie?
    • indeed4 Mam, Christo! 15.03.12, 12:26
      Tu może pomóc tylko Christo - niech opakuje wszystkie polskie kościoły, coby swoją agresywną emanacją nie narażały na szwank ócz obywateli RP religijnych inaczej i będzie galanto.

cgk.czestochowa.pl/zadzieje-sie/christo-zapakuje-nasz-komin/

Księży też warto zapakować w szeleszczący celofan, wtedy odpadnie konieczność wyposażenia ich w dzwoneczki sygnalizacyjne, które w/w zainteresowanym obywatelom umożliwiałyby szybki odwrót i przemieszczenie z rejonów niesterylnych światopoglądowo w rejony sterylne.

No co, może być? Tanio i praktycznie, mnie tam się podoba...

• andrzej.sawa Re: Mam, Christo! 15.03.12, 22:17
        Masz rację,trzeba lewackie,poprawne chamstwo zapakować w ciemny worek,i może my normalni damy radę żyć w oddzieleniu od łajdaków poprawnych politycznie.
    • prawie_magister Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 15.03.12, 12:37
      dla innych chce zakazu, a 8 marca jego seekta czyli penisoggłowi ruchacze rozdawała publicznie symbple swego ruchu, prezerwatywy...
    • dzi1a Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 15.03.12, 21:35
      może po wsiach widać jeszcze księdza w sutannie na ulicy w miastach nie , wstydzą się
      • andrzej.sawa Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 15.03.12, 22:14
        A może ty smarkaczu wstydzisz się myśleć - a może nie masz mózgu?
    • free-europa a my chcemy zakazu pokazywania ryja Palikota 16.03.12, 05:24
      (swinskiego) we wszystkich miejscach publicznych.
    • zgred-zisko Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 16.03.12, 06:11
      Chyba zapomniał, że Rydzyk ma tylko sutannę. Ma chodzić nago?
      • wd47 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 16.03.12, 14:49
        Może sobie kupić dresy. Są twarzowe.
      • abdank27 Re: Palikot chce zakazu noszenia sutann w miejs. 16.03.12, 19:35
        @zgred-zisko
        Chyba zapomniał, że Rydzyk ma tylko sutannę. Ma chodzić nago?
        Uchowaj Boże! :)))
    • zbysio45 Co za idiotyzmy wypisuje sie w tym watku ? 16.03.12, 08:28
      Niektorzy zapomnieli ze jeszcze nie ma dyktatury i mamy polsa KONSTYTUCJE ,ktora zakazuje przesladowan religijnych i obrazania uczuc religijnych katolikow.
      • muchozolx Re: Co za idiotyzmy wypisuje sie w tym watku ? 16.03.12, 08:32
        jakby byli Polakami to by o tym pamiętali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka