Dodaj do ulubionych

Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W-ie

11.05.17, 17:04
Ruszyła Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w Warszawie. - Można już składać wnioski o to, żeby zajęła się konkretnymi nieruchomościami - oświadczył jej szef Patryk Jaki.

Zgodnie z ustawą powołująca Komisję Weryfikacyjną do tzw. dzikiej reprywatyzacji w stolicy, ma ona badać zgodność z prawem decyzji administracyjnych ws. reprywatyzacji nieruchomości, jej prace mają być jawne. Premier powołała Patryka Jakiego na szefa komisji weryfikacyjnej ds. reprywatyzacji.

Można już składać wnioski o to żeby Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji zajęła się konkretnymi nieruchomościami, bardzo do tego zachęcamy - oświadczył jej przewodniczący Patryk Jaki. Chce on, by każdego miesiąca komisja badała jedną sprawę i w krótkim czasie wydawała decyzje.
więcej ...

Wiem, że to trochę za późno, bo trzeba było gardłować w trakcie procesu legislacyjnego, ale mam wrażenie, że ta cała Komisja jest niestety bolszewicka (bezprawna i pozakonstytucyjna) i niczego nie zmieniają szlachetne intencje i skandaliczne okoliczności, które stoją za jej powołaniem.
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 11.05.17, 17:23
      oleg3 napisał:

> Chce on, by każdego miesiąca komisja badała jedną sprawę i w krótkim czasie wydawała
      > decyzje.

Szacunki podają z grubsza ok. 200 takich kamienic, więc Jaki ma zajęcie co najmniej na 16 lat.

> Wiem, że to trochę za późno, bo trzeba było gardłować w trakcie procesu legisla
      > cyjnego, ale mam wrażenie, że ta cała Komisja jest niestety bolszewicka (bezpra
      > wna i pozakonstytucyjna) i niczego nie zmieniają szlachetne intencje i skandali
      > czne okoliczności, które stoją za jej powołaniem.

Zgoda na wszystkie przymiotniki poza "szlachetne". Ale uwierzę i w to, jeśli zaczną rozpatrywać sprawy chronologicznie.
    • gini Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 11.05.17, 18:16
      Witam, Cie Olegu , o tej dzikiej reprywaryzacji o czysciciielach kamienic dowiedziialam sie dosc pozno, bo wlasciwie temat wyplynal teraz.
      Ale jak sobie poczytalam, too uwazam, ze to moglo sie dziac w jakims bantustanie a nie w cywilizowanym kraju.
      Jedna sprawa na miesiac, a ilez tych spraw, zapytam niesmialo

pozdrawiam Cie serdecznie
      • oleg3 Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 11.05.17, 19:27
        Cześć. :)
        • gini Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 14:20
          Wg mnie bufetowa, szama wystarczy komisje zadne niepotrzebne.

"Nie czuję się, dlatego że postępowałam zgodnie z prawem. Jestem pierwszą i jedyną osobą, która doprowadziła do uchwalenia ustawy reprywatyzacyjnej po 26 latach. Nikt tego nie zrobił, tylko ja."

Wiesz to swieta kobieta jest , kiedys duch swiety ja nawiedzal)))
    • wkkr Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 08:39
      Osoba pana Jakiego wyklucza szlachetne intencje.
      • oleg3 Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 13:57
        Wszystko byłoby OK gdyby zamiast pana Jakiego był pan Budka!
        • dachs Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 15:08
          oleg3 napisał:

> Wszystko byłoby OK gdyby zamiast pana Jakiego był pan Budka!

Gdyby Budka stanął na czele tej komisji to wtedy Budka byłby nie w porządku.
          Nieważne kto stoi na czele czerezwyczajki.
          Ważne, że się na coś takiego godzi.
          • gini Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 15:15
            Borsuku, czyli uwazasz, ze zadna komisja, nie powinna badac przekretow, reprywatyzacyjnych?

Jezeli jest sie czystym nie ma sie czego obawiac.

Chociaz jak sobie przypomne te komisje, w ktorej przewodnniczacy Sekula przaemawial do krzesel, to chyba sie domyslam, dlaczego nie lubisz komisjii)))
            • snajper55 Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 15:28
              gini napisała:

> Borsuku, czyli uwazasz, ze zadna komisja, nie powinna badac przekretow, reprywa
              > tyzacyjnych?

Żadna komisja nie powinna badać przekrętów. Od tego są sądy. Od tego jest prawo, a nie pisane na kolanie partyjne wytyczne.

> Jezeli jest sie czystym nie ma sie czego obawiac.

Nieprawda i jest to od tysiącleci udowadniane. A szczególnie mają się czego obawiać, gdy przestępcy są u władzy. Tak jak dziś w Polsce.

S.
              • gini Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 15:37
                Snajpek zdaje sie, ze musze cie wygasic, bo nie bardzo chce mi sie walic glowa w mur, anii tez nie wypada robic smietnika, Borsukowi, wiec raz jeszcze, odpowiadalam na post Borsuka , i oczekuje odpowiedzi od Borsuka, a nie od snajpka
                wiec adieu wygaszam i powiadamiam, zebys siie nie wysilal, odpowiadajac na moje wpisy.
                • snajper55 Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 22:41
                  gini napisała:

> Snajpek zdaje sie, ze musze cie wygasic, bo nie bardzo chce mi sie walic glowa
                  > w mur, anii tez nie wypada robic smietnika, Borsukowi, wiec raz jeszcze, odpowi
                  > adalam na post Borsuka , i oczekuje odpowiedzi od Borsuka, a nie od snajpka
                  > wiec adieu wygaszam i powiadamiam, zebys siie nie wysilal, odpowiadajac na moj
                  > e wpisy.

Sądzisz, że odpowiadając na twoje posty piszę tylko dla ciebie? Nie. Dlatego nadal będę odpowiadać.

S.
            • dachs Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 16:37
              gini napisała:

> Borsuku, czyli uwazasz, ze zadna komisja, nie powinna badac przekretow, reprywa
              > tyzacyjnych?

W tym wypadku komisja ma sens, gdyż przekrętów podpadających pod prokuratora, było w tej sprawie stosunkowo niewiele.
              Ci prawnicy, których teraz spektakularnie pozamykał Ziobro, wyjdą niebawem na wolność, bo za bycie chciwym, cwanym skurwysynem do więzienia się nie idzie. A oni wykorzystywali możliwości, jakie im dawało prawo.
              Komisja mogłaby stwierdzić dlaczego ten proceder odbywał się przy przyzwoleniu wszystkich kolejnych rządów, które nie mogły się zdobyć na poprawienie wadliwej ustawy reprywatyzacyjnej.
              Mogłaby, ale pewnie nie stwierdzi, bo wszyscy maja coś za uszami.

> Jezeli jest sie czystym nie ma sie czego obawiac.

Gdyby tak było, nie byłoby pomyłek sądowych. A tu dodatkowo chodzi o wykończenie politycznego przeciwnika, więc gra będzie ostra i raczej pełna fauli.

A Snajperowi daruj życie, nie wygaszaj.
              W końcu nie chcemy tu mieć kółka różańcowego. :)
              • gini Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 16:38
                Cos na temat komisji, Budki i bufetowej
                bratbrata.salon24.pl/778004,walz-grozi-ziobro-a-budka-mowi-ze-sie-jakiemu-nie-uda
                • dachs Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 16:56
                  gini napisała:

> Cos na temat komisji, Budki i bufetowej
                  > bratbrata.salon24.pl/778004,walz-grozi-ziobro-a-budka-mowi-ze-sie-jakiemu-nie-uda

Taż mówię. Zwykła kopanina po piszczelach.
              • gini Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 17:03
                Borsuku , spraw podpadajacych pod prokuratora, bylo rzeczywiscie niewiele,, ale niewiadomo, czy to nie czubek, gory lodowej.Jedyne co mnie dziwi, ze PIS jak byll w opozycji, to jakos nic o przekretach niie wiedzial.

Sprawa ruszyla wlasciwie dzieki GW))))

Zdaje sie, ze pierwsza GW opublikowala artykul na ten temat.

Hania najpierw chciala wyjasniac sama, czyli byc sedzia we wlasnej sprawie, teraz boi sie, stanac przed komisja, Budka tez wczesniej nic nie wiedzial, a tu chodzi o kupe kasy , przeciez jak ja przeczytalam o tych czyscicielach kamieniic, o calym tym procederze, to mi wlosy stanely deba.

Sienkiewicz ma racje, to jest panstwo teoretyczne, trzeba to zaczac naprawiac, w tej chwili u wladzy jest PIS, ale przypomne Ci ,ze przez osiem lat rrzadzila PO i jezeli PIS sie nie sprawdzi, to przeciez beda kolejne wybory, wladzy nikt im nie dal na stale.
                Sama mam sporo zastrzezen, szczegolnie do Macierewicza, do Waszczykowskiego, wiec w salonie stracilam za ich krytyke, wielu przyjaciol, bo niektorzy postepuja dokladnie jak wysmiewane przez nich lemingi))))
                Zero krytyki swoich.

Co do snajpka, mam za malo czasu, by walic grochem o sciane, moge zawsze poklocic sie z Toba.
                pzdr
                • dachs Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 17:33
                  gini napisała:

> Co do snajpka, mam za malo czasu, by walic grochem o sciane, moge zawsze pokloc
                  > ic sie z Toba.

Po tym co w tym poście przeczytałem, to mało powodów do kłótni będzie. :(
                  Ale coś znajdziemy. :)
                  pozdrawiam
              • snajper55 Re: Komisja Weryfikacyjna ds. reprywatyzacji w W- 12.05.17, 22:47
                dachs napisał:

> W tym wypadku komisja ma sens, gdyż przekrętów podpadających pod prokuratora, b
                > yło w tej sprawie stosunkowo niewiele.

Czyli widzisz sens karania osób postępujących zgodnie z prawem? No, no...

S.
                • dachs Czyżby Gini miała trochę racji? 13.05.17, 09:22
                  snajper55 napisał:

> Czyli widzisz sens karania osób postępujących zgodnie z prawem? No, no...

Ty nie czytasz uwaznie i polemizujesz z tym co sam stworzysz.
                  Ja - borsuk - napisałem:
                  "Komisja mogłaby stwierdzić dlaczego ten proceder odbywał się przy przyzwoleniu wszystkich kolejnych rządów, które nie mogły się zdobyć na poprawienie wadliwej ustawy reprywatyzacyjnej.
                  Mogłaby, ale pewnie nie stwierdzi, bo wszyscy maja coś za uszami."

Gdzie tu jest coś o karaniu "osób postępujących zgodnie z prawem? No? no...?"
                  No, gdzie?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka