remez2 27.03.14, 15:56 Prezydent J.Majchrowski poinformował, że jego urząd chce zorganizować referendum, w którym mieszkańcy Krakowa rozstrzygną, czy chcą w swoim mieście zimowych igrzysk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remez2 Re: To sarkazm? Prawda??? 27.03.14, 17:11 Nie. Uważam, że ma rację. Może będzie to pierwszy krok na drodze od demokracji fasadowej do obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To sarkazm? Prawda??? 27.03.14, 19:25 remez2 napisał: > Nie. Uważam, że ma rację. Może będzie to pierwszy krok na drodze od demokracji > fasadowej do obywatelskiej. Czyli to mieszkańcy Krakowa powinni decydować czy Polska ma organizować Olimpiadę w Krakowie? A może to mieszkańcy Polski powinni decydować czy tę Olimpiadę organizować? A ja proponuję odejść od fasadowej demokracji o zorganizować referendum z pytaniami: - czy chcesz podwyżki zarobków, zasiłków i zapomóg? - czy chcesz obniżki podatków? I niech Polacy zadecydują. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To sarkazm? Prawda??? 28.03.14, 00:06 remez2 napisał: > Bądź poważny, pliiiiz. Ależ jestem. Pokazuję ci wady demokracji bezpośredniej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: To sarkazm? Prawda??? 28.03.14, 09:20 > Czyli to mieszkańcy Krakowa powinni decydować czy Polska ma organizować Olimpia > dę w Krakowie? Tak. > A może to mieszkańcy Polski powinni decydować czy tę Olimpiadę organizować? Nie. Członkowie wspólnoty mieszkaniowej nie mogą decydować czy w moim mieszkaniu będą obchodzone imieniny prezesa. W dodatku większa część kosztów ma spaść na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To sarkazm? Prawda??? 28.03.14, 11:49 remez2 napisał: > Nie. Członkowie wspólnoty mieszkaniowej nie mogą decydować czy w moim mieszkani > u będą obchodzone imieniny prezesa. W dodatku większa część kosztów ma spaść na > mnie. Jeśli sami będą je finansować. Ale jeśli to całe miasto będzie je musiało finansować, to nie do członków jednej wspólnoty decyzja należy, tylko do wszystkich tych, którzy będą płacić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 17:16 szkoda, że nie zorganizował referendum, zanim wydał publiczną kase na kampanię promocyjną- drobna sprawa tylko logo za 80 tysięcy Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 17:20 fiu-bzdziu2010 napisała: > szkoda, że nie zorganizował referendum, zanim wydał publiczną kase na kampanię > promocyjną- drobna sprawa tylko logo za 80 tysięcy Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 18:02 Proponuję ogólnokrajowe referendum w sprawie finansowania przedsięwzięcia z budżetu. Albo, jeszcze lepiej, finansowanie go poprzez publiczną zbiórkę pieniędzy wśród chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 18:15 Nie dziwi mnie to, albowiem od lat, kiedy tylko kibole Wisły i Cracovii się pobiją, krakus odruchowo warczy o prezydencie Majchrowskim co im zbudował boiska zamiast....[ciąg dalszy zdania zależy od osobistych preferencji warczącego]. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 18:18 Albo, jeszcze lepiej, finansowanie go poprzez publiczną zbiórkę pieniędzy wśród chętnych tak jak w podobnej mani wielkości ( na szczęście o rząd mniejszą) zwanej ŚOB Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus z tym robieniem czegokolwiek ze składek, 27.03.14, 18:59 byłbym ostrożny - przykładem niech będzie świątynia opaCZnościbożej, która miała być "wdzięcznością narodu, postawiona ze składek ... narodu"... I naród płaci na nią, tyle że z budżetu :D Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Rownie dobrze mozna odwolac prawo grawitacji. 27.03.14, 18:12 Jakos NIKT nie bierze pod uwage tego, ze zima moze po prostu nie byc taka zima, jak potrzebna jest do zorganizowania Igrzysk. A przykladow jest pare... Niestabilnosci klimatu przynosza niespodzianki. Niestety, zapomina sie o tym, albo sie to ignoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 18:26 Powinien już dziś zacząć zbierać pieniądze.Zwracam ci uwagę,że to Polska będzie organizatorem a nie Kraków.Ciekawe ile centusie zbiorą do igrzysk.Jesli uzbierają pełną sumę to OK.Ja tymczasem proponuję ogólnopolskie referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 18:49 remez2 napisał: > Prezydent J.Majchrowski poinformował, że jego urząd chce zorganizować referendu > m, w którym mieszkańcy Krakowa rozstrzygną, czy chcą w swoim mieście zimowych i > grzysk. No tak.Tylko jeżeli oni będą chcieli to niech Kraków sfinansuje.Jeżeli państwo ma sfinansować to referendum w całej Polsce.:) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 19:00 Jakby jeszcze kasiora szła wyłącznie z kiesy Krakowian, miałoby to sens. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 21:15 Pytanie w referendum powinno brzmieć: "Czy chcesz, żeby wszyscy polscy podatnicy składali się na promocję prez. Majchrowskiego poprzez wybudowanie w Krakowie i w Zakopanym kosztownych a bezużytecznych obiektów dla wyczynowych sportowców?" Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 27.03.14, 21:19 remez2 napisał: > Prezydent J.Majchrowski poinformował, że jego urząd chce zorganizować referendu > m, w którym mieszkańcy Krakowa rozstrzygną, czy chcą w swoim mieście zimowych i > grzysk. A to Polska właśnie. Najpierw wydają pieniądze a potem chcą organizować referendum Za przeproszeniem od dooopy strony. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Pytanie w referendum ogólnopolskim powinno brzmieć 28.03.14, 00:08 "Czy chcesz aby mieszkańcy Krakowa sfinansowali olimpiadę w Krakowie?" Ja jestem za. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pytanie w referendum ogólnopolskim powinno br 28.03.14, 09:14 snajper55 napisał: > "Czy chcesz aby mieszkańcy Krakowa sfinansowali olimpiadę w Krakowie?" > > Ja jestem za. :) Bardzo śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 29.03.14, 11:48 remez2 napisał: > Prezydent J.Majchrowski poinformował, że jego urząd chce zorganizować referendu > m, w którym mieszkańcy Krakowa rozstrzygną, czy chcą w swoim mieście zimowych i > grzysk. www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/DWOZ-9EHJQH ps. można przy okazji zrobić też referendum, w którym mieszkańcy Krakowa rozstrzygną, czy chcą w swoim mieście Światowych Dni Młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Duże brawa, panie Prezydencie. 29.03.14, 11:52 ave.duce napisała: > ps. można przy okazji zrobić też referendum, w którym mieszkańcy Krakowa rozstr > zygną, czy chcą w swoim mieście Światowych Dni Młodzieży. Dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Że też prezydent Majchrowski na to nie wpadł ;) 29.03.14, 11:55 remez2 napisał: > ave.duce napisała: > > ps. można przy okazji zrobić też referendum, w którym mieszkańcy Krakowa > rozstr > > zygną, czy chcą w swoim mieście Światowych Dni Młodzieży. > Dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś