Dodaj do ulubionych

Nie mój prezydent

10.11.14, 18:42
Bronek składający hołdy pod pomnikiem antysemity Dmowskiego, u jego boku z byłym neofaszystą Giertychem. To nie jest mój prezydent. On mnie nie reprezentuje, reprezentuje tylko siebie i pewną grupę w społeczeństwie, którym takie pomysły na państwo bardzo by odpowiadały. Jest sobie jakiś człowiek na urzędzie, nic więcej. Zupełnie obcy, bronić go nigdy nie będę. Może następny będzie lepszy.

i.wp.pl/a/f/jpeg/32327/giertych_pap_600.jpeg
Obserwuj wątek
    • snajper55 Jeśli nie jesteś Polakiem, to rzeczywiście nie /nt 10.11.14, 18:48
      S.
    • douglasmclloyd Re: Nie mój prezydent 10.11.14, 18:49
      Daj se siana, Żydowie mieszkają parę tysięcy kilometrów od nas.
      • antyprawak Re: Nie mój prezydent 10.11.14, 19:19
        Ale kiedyś większość z nich mieszkała w Polsce, ba, to przecież byli Polacy. Dzisiaj czytam Giertycha, piszącego o Komorowskim i jego hołdach pod pomnikiem największego polskiego antysemity Dmowskiego, że: "znalazł formułę łączącą, a nie dzielącą" (!)

natemat.pl/123303,roman-giertych-o-kwiatach-dla-dmowskiego-prezydent-komorowski-znalazl-formule-laczaca-a-nie-dzielaca
        • douglasmclloyd Re: Nie mój prezydent 11.11.14, 18:34
          antyprawak napisał:

> Ale kiedyś większość z nich mieszkała w Polsce

Wybierzmy przyszłość.

, ba, to przecież byli Polacy.

Przeczytaj dokładnie moją sygnaturkę trzy razy.

> Dz
          > isiaj czytam Giertycha, piszącego o Komorowskim i jego hołdach pod pomnikiem na
          > jwiększego polskiego antysemity Dmowskiego, że: "znalazł formułę łączącą, a nie
          > dzielącą" (!)

Tak właśnie Komorowski sam mówił dzisiaj w radiu, jeśli Żydowie mają z tym problem, to jest to ich problem i konia to obchodzi.
    • des4 fakt, nie twój 10.11.14, 18:49
      to jest twój

images0.bibsy.pl/1l5oggC8/swiety-putin.jpeg
    • antyprawak Re: Nie mój prezydent 11.11.14, 13:33
      Bronek i Giertych z tatusiem na trybunie honorowej, obok kombatantów i ministów. Tak jak mówiłem - nie mój prezydent.
      • m.c.hrabia Re: Nie mój prezydent 11.11.14, 13:36
        a kogo to obchodzi ,
    • gat45 Re: Nie mój prezydent 11.11.14, 14:19
      antyprawak napisał:

> Bronek składający hołdy pod pomnikiem antysemity Dmowskiego, u jego boku z były
      > m neofaszystą Giertychem. To nie jest mój prezydent. On mnie nie reprezentuje,
      > reprezentuje tylko siebie i pewną grupę w społeczeństwie, [...]

Ta "pewna grupa w społeczeństwie" to większość, która go demokratycznie wybrała.
      Nie musisz prezydenta kochać, ale powinieneś go szanować. Jeżeli "następny będzie lepszy", czyli bardziej po Twojej myśli, to też będziesz się domagał, żeby opozycja go szanowała. Nieprawdaż ?
    • zapijaczony_ryj To masz przechlapane, bo następna kadencjka pewna 11.11.14, 15:07
      antyprawak napisał:

> Bronek składający hołdy pod pomnikiem antysemity Dmowskiego, u jego boku z były
      > m neofaszystą Giertychem. To nie jest mój prezydent. On mnie nie reprezentuje,
      > reprezentuje tylko siebie i pewną grupę w społeczeństwie, którym takie pomysły
      > na państwo bardzo by odpowiadały. Jest sobie jakiś człowiek na urzędzie, nic wi
      > ęcej. Zupełnie obcy, bronić go nigdy nie będę. Może następny będzie lepszy.
      >
      > i.wp.pl/a/f/jpeg/32327/giertych_pap_600.jpeg
      • antyprawak Re: To masz przechlapane, bo następna kadencjka p 11.11.14, 16:17
        Tylko kraju szkoda. Mnie to akurat szczerze zwisa.
        • zapijaczony_ryj Re: To masz przechlapane, bo następna kadencjka p 11.11.14, 16:27
          antyprawak napisał:

> Tylko kraju szkoda. Mnie to akurat szczerze zwisa.

I tym się właśnie różnimy, bo mnie nie zwisało jak prezydentem był brat NI, który na szczeście twardo wylądował
          • taniarada Re: To masz przechlapane, bo następna kadencjka p 11.11.14, 16:32
            a czym ty zapijaczony się różnisz od zwykłego ciecia pracującego w V kolumnie na rzecz PO.Nawet honoru nie masz .Bo go nie rozróżniasz.Ojczyzna jest ci obca .A Bóg to wróg.
          • antyprawak Re: To masz przechlapane, bo następna kadencjka p 11.11.14, 16:49
            L.K. odsłaniający pomnik bandziora "Ognia" Kurasia, to też nie był mój prezydent. Nie będą nimi ci, którzy czczą bandziorów, antysemitów, faszystów. Ani ci, co się nimi otaczają.
            • mao111 Re: To masz przechlapane, bo następna kadencjka p 11.11.14, 17:00
              Bredzisz jak potłuczony i do tego przekładasz tamte czasy na współczesność. Wielu ludzi z przeszłości głosiło "dziwne rzeczy". Na przykład Marks uważał na przykład, że narody nierobotne powinny zostać eksterminowane - na przykład Serbowie. George Bernard Shaw zaś uważał, że powinno się "usuwać" ze społeczeństwa ludzi, którzy nic mu nie dają. Dmowskiemu zależało na Polsce i przyczynił się do odzyskania niepodległości. Wielu wielkich ludzi było świniami i głosiło w swoim życiu różne rzeczy, ale nie przekreśla się ich zasług i udaje się, że ich nie było.
              • antyprawak Re: To masz przechlapane, bo następna kadencjka p 11.11.14, 18:03
                Marks to nie mój autorytet. A gdybyś znał historię, to byś wiedział, że Dmowski miał pod sobą stado endeków, którzy wcielali jego nauki w życie - m.in "getta ławkowe". A jak trzeba było pałować Polaków, którzy kupowali w żydowskich sklepach, to też pałowali. Pod wpływem nauk tego wybitnego bohatera, którego Bronek czci. Czczenie bandziorów.
                • mao111 Re: To masz przechlapane, bo następna kadencjka p 11.11.14, 18:12
                  Jakoś do Piłsudskiego zastrzeżeń nie masz... Ale on nie pałował Polaków, tylko niestety kilkuset udało mu się zabić w 26, a paru zapuszkować...
    • erte2 Re: Nie mój prezydent 11.11.14, 15:29
      Prawda, Dmowski był antysemitą, i na dokładkę rusofilem. I co z tego ?
      Bo - chcemy czy nie chcemy - antysemicka była naówczas większość Polaków z błogosławionym Maksymilianem Kolbe na czele.
      Tak czy owak zarówno Piłsudski jak i Dmowski, Paderewski i kilku innych bez wątpienia przyczynili się do niepodległości Polski w 1918.; oczywiście każdy na swój sposób.
      Również dziś można się zgadzać lub nie z Wałęsą, Gwiazdą czy nieżyjącym już Romaszewskim, można podzielać lub nie ich poglądy a nawet je zwalczać. Co nie zmienia faktu że wszyscy oni w istotny sposób przyczynili się do naszych przemian po 1989., a niegdysiejszych zasług nikt im nie odbierze.
      • taniarada Re: Nie mój prezydent 11.11.14, 16:15
        Komorowskiemu ufa 70% tak podają rządowe media.A 7% nie przekracza widać to było po pochodzie.
    • bogucjusz Bronek się pochlasta normalnie... 11.11.14, 17:05
      Antyprawak się go wyparł... Jak żyć??? :-))))
    • mariner4 Więc głosuj na Dudę 11.11.14, 18:16
      To nowy "love" prezesa? Po niełasce Hofmana?
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka