Dodaj do ulubionych

UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 14:32
Zgłosiłem przez to forum dwa tematu do UKE i ... jak kamień w wodę!
Są odpowiedzi , ale jakichś "wynajętych -etatowych krytykantów" zgłoszeń najeżdżających na mnie , co ja śmiem jeszcze chcieć itp.
A odpowiedzi od UKE - nie ma, ani na forum ani na adres meilowy.
Przecież administrator ma nasze namiary ...
Obserwuj wątek
    • Gość: elf Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.centertel.pl 04.07.12, 00:50
      pewne merytorycznie ciężko się odnieść po wpisach na forum. Kiedyś pisałem bezpośrednio do UKE, dostałem jakaś lakoniczną odpowiedz, ze zajmują się tym. Po miesięcy bez odpowiedzi przypomniałem się z DW do Streżyńskiej, szybko dostałem jakąś odpowiedź, ale również mało merytoryczną, raczej na spław. Doceń jednak, że UKE wypowiada się tutaj w tym co może, wypowiedzi są dość dyplomatyczne. Najlepiej od razu zgłaszać problem przez formularze na ich stronie.
      • Gość: el Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.centertel.pl 04.07.12, 00:56
        Ja pytałem się akurat, o to jak to jest, że w całej PL jest konkurencja, a jak trafi się powiat gdzie monopol ma jeden ISP, tutaj akurat Telefony Podlaskie, to UKE nic nie robi i nie chce wprowadzić tam WLR i BSA. Ponad rok nie dostałem już odpowiedzi.
        • Gość: al Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.extreme-net.one.pl 16.07.12, 20:35
          A nie jest przypadkiem tak, że to tylko dominujący operator - jakim jest TPSA - ma prawny obowiązek udostępnić swoją infrastrukturę innym operatorom. Inni operatorzy takiego obowiązku nie mają, a to sprzyja właśnie lokalnym monopolom. Zresztą trudno się dziwić, jeżeli jakiś lokalny opratotor zainwestuje w sieć to nie po to żeby udostępniać ją innym operatorom za marne grosze... (dla TPSA UKE te stawki reguluje)
      • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 16.07.12, 19:59
        jak byś zadał proste pytanie (na które najprawdopodobniej sam znasz odpowiedź) to byś szybko dostał szablonową, standardową odpowiedź - jak pytasz o coś, na co sam nie znasz odpowiedzi to nie oczekuj, że fachowcy z UKE będą ją znali:-) tak czytając to forum to faktycznie czasami wygląda tak, jakby "bojówki" UKE po godzinach ze swoich prywatnych komputerów uziemiały forumowiczów... niestety ale tak to wygląda...
        • Gość: elf Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.centertel.pl 17.07.12, 19:31
          Kiedyś zapytałem UKE o monopol Telefonów Podlaskich w skali powiatu, dlaczego nie muszą udostępniać infry innym operatorom. Spotkałem się z brakiem odpowiedzi, napisałem monit z dw do anna.strezynska@uke.gov.pl. Chyba trafiłem, bo dostałem w końcu jakaś odpowiedz, już pomijam, że była nie na temat. Postępowanie UKE coś daje jeśli tylko ma efekt medalny, inaczej to lipa.
          • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 17.07.12, 20:18
            to i tak jesteś szczęściarz, że Ci odpowiedzieli ;) i coś w tym jest, że UKE całkowicie lekceważy forumowiczów na forum telekceważonych - szkoda, że jak już odpowiadają to z reguły są to szablonowe odpowiedzi z reguły w stylu "proszę napisać do UKE", a jak piszę do UKE to dostaję maila, że nie wyczerpałem trybu reklamacyjnego - i tak źle i tak niedobrze...
          • Gość: AS nie piszcie do Strezynskiej bo jej juz nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 10:08
            Nie piszcie DW do Streżynskiej bo Streżynskiej od stycznia nie ma w UKE. Piszcie DW m.gaj@uke.gov.pl To nowa Prezes od lutego br.
      • Gość: AS Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 10:05
        Nie piszcie DW do Streżynskiej bo Streżynskiej od stycznia nie ma w UKE. Piszcie DW m.gaj@uke.gov.pl To nowa Prezes od lutego br.
    • Gość: cimex Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 20:18
      UKE dlaczego lekceważycie forumowiczów???
    • ekspert.uke Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? 27.07.12, 13:14
      Forum Telekceważeni nie jest miejscem składania skarg czy wniosków, a miejscem dzielenia się przez jego uczestników informacjami oraz doświadczeniami dotyczącymi korzystania z usług telekomunikacyjnych. Forum Telekceważeni powstało, jako jedno z „poza urzędowych” działań, mające na celu zwiększanie świadomości użytkowników usług w zakresie ich praw.

Ekspert UKE nie jest stale obecny na forum, a odpowiedzi udzielane są w miarę możliwości na bieżąco. Z uwagi na dużą liczbą spraw wpływających w ostatnim okresie do Urzędu, nie jest możliwe stałe przebywanie eksperta UKE "on-line" na forum.

Jeżeli chcą Państwo złożyć wniosek o interwencję, zapytanie do UKE proponuję skorzystać z formularza kontaktowego zamieszczonego na stronie internetowej Urzędu w zakładce kontakt z UKE.
      • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 27.07.12, 23:47
        o proszę, i jak widać raz na ruski miesiąc na to forum wchodzi także i sam ekspert uke - szkoda, że zawsze z tym samym tekstem: nic nie mogę, mam inne sprawy poza forum, dajcie spokój, piszcie na inny adres itd. :-) MEGA (żenujący) PROFESJONALIZM!!!!
        • Gość: Muszka Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: 193.227.131.* 31.07.12, 12:50
          Energetyk strasznie czepliwy człowiek z ciebie, dostałes informacje gdzie mozesz zasiegnać pomocy z UKE. Forum z natury jest wymiana doswiadczeń i poglądów a nie udzieleniem pomocy
          • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 05.08.12, 18:35
            bo irytuje mnie jak za moje (i Twoje) pieniądze utrzymujemy niby urzędników, którzy nic nie robią i albo odsyłają z kwitkiem albo przyznają, że jest problem ale nic nie mogą zrobić - UKE i to forum jest tego dobitnym przykładem - jedna wielka olewka
            • Gość: gosc Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.extreme-net.one.pl 05.08.12, 20:37
              Jesteś zwykłym zakompleksionym człowieczkiem, któremu jakiś operator nadepnąłna odcisk. Inaczej nie znalazłbyś się na tym forum wogóle! Znalazłeś i wylewasz tu tu swoje żale, tym samy dowartościowujesz swoje ego! Nie jesteś ani pierwszym ani ostatnim.
              • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 06.08.12, 18:58
                i to jest właśnie ewidentny przykład tego, jak pracownik UKE albo jego bliski kolega, podszywając się pod "forumowicza" próbuje wybielić oblicze Urzędu, który nic nie robi i głośno o tym mówi, że nic się nie da zrobić. Wstyd.
                • gosc_4 Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? 07.08.12, 11:58
                  Jak masz konkretny problem z operatorem, to zgłoś do UKE zgodnie z procedurą, (wcześniej reklamacje itd. - jeśli dotyczy). Na forum podziel się tą informacją, może ktoś akurat miał podobny i udało mu się go rozwiązać. Nie oczekuj że parcownik UKE od razu odpowie na twój wpis, poszukaj - może już taka odpowiedź była. Jak narazie nie napisałeś nic kokretnego tylko płaczasz tutaj i wylewasz żale.........
                  • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 07.08.12, 19:18
                    i oto mamy kolejny przykład na tym forum, gdzie w silną obronę brany jest tzw. ekspert uke - grunt to obsadzić swoimi ludźmi forum i pisać tylko dobrze-jak ktoś napisze źle trzeba go z automatu zniszczyć - brawo za politykę i kierunek ekspercie uke
                    • Gość: Aaa Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.12, 07:50
                      Moim zdaniem jeżeli w tytule forum jest napisane, że odpowiadają na pytania eksperci z UKE, to powinni odpowiadać, a jeżeli nie mogą bo jest okres urlopowy lub inne wutłumaczenie, to wystarczyłoby umieścić taki wqątek na forum i nie byłoby krytyki pod adresem UKE.
                    • Gość: hol Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.CNet.Gawex.PL 08.08.12, 14:46
                      jak się odpowiada nie po myśli tego co psioczy to szuka wszędzie spisków...
                      mnie też gamoń jeden nazywał ekspertem uke bo nie potrafił czytać ze zrozumieniem...
                      i tu następna osoba która nic konkretnego nie napisała ale spiski widzi...
                      • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 11.08.12, 15:39
                        bojówki (czytaj pracownicy) UKE prężnie działają na tym forum - broń panie Boże cokolwiek źle napisac o UKE bo zjedzą!! to co UKE zrobiło z oszustami z Novum,którzy od kilku lat prężnie działają i oszukują starszych, schorowanych ludzi? krótkie pytanie, poproszę o krótką odpowiedź! Bo moim zdaniem regulator rynku telekomunikacyjnego absolutnie nic nie zrobił w tym kierunku! Novum pluje UKE w twarz a UKE, że wszystko jest ok bo to tylko kapuśniaczek! żenada.
    • laura988 Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? 12.08.12, 21:46
      Pisanie skargi do UKE też mija się z celem. Potwierdzam, że ich odpowiedzi są niemerytoryczne. Z odpowiedzi, jaką dostałam od nich, wynikało, że ktoś, kto rozpatrywał skargę nawet dokładnie jej nie przeczytał, bo odpowiedź była zupelnie nie na temat. Ponieważ nie zajęli się sprawą, poprosiłam o zwrot dokumentów sprawy, jakie do nich wysłałam. Do dnia dzisiejszego (a minął już ponad rok) dokumentów nie odesłali.
      • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 13.08.12, 19:03
        do laura: coś w tym jest, że na forum tzw. ekspert ciągle mówi, że to jest forum i trzeba pisać do UKE, a jak się już tam napisze to tak jak to ładnie przedstawiłaś odpowiedź UKE (o ile już odpowiedzą) z merytoryką nie ma nic wspólnego (a tym bardziej z tematem skargi;).. Szkoda tylko, że to my utrzymujemy tych "fachowców" :-(
        • laura988 Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? 29.08.12, 15:40
          Fakt. W swojej skardze do UKE zwróciłam się nie tylko ze swoim przypadkiem, ale zwróciłam uwagę na szersze zjawisko naciąganie przez firmę Aster abonentów na telefony komórkowe. wystarczy poczytać fora internetowe, aby przekonać się, że w owym czasie było działanie systemowe (bo jeśli taki sam "myk" po stronie konsultantów opisuje kilkadziesiąt osób, to chyba wskazuje to, że są oni odpowiednio szkoleni, aby - delikatnie mówiąc - wprowadzać klientów w błąd). zero reakcji. A odpowiedź nie na temat - widocznie komuś nie chciało się przeczytać 2,5 strony tekstu (ale naprawde nie dało się tego krócej opisać). Ręce opadają, ale podkreślam, że UKE też ma nadzór, i to nadzór na szczeblu europejskim. Skargi za brak odpowiedniej ochrony konsumentów można kierować do odpowiedniej dyrekcji generalnej komisji Europejskiej albo do Komisji Petycji Parlamentu Europejskiego.
    • Gość: energetyk Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.free.aero2.net.pl 27.09.12, 22:53
      to jest straszne jak UKE traktuje forumowiczów...!
      • natalia_sankowska1 Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? 01.11.12, 12:55
        Niestety, gdy to forum powstawało, wspólna deklaracja GW i UKE brzmiała, że celem jest nie wymiana doświadczeń użytkowników, lecz zgłoszenie nieprawidłowości w działaniach operatorów (szczególnie przy rozpatrywaniu reklamacji), prosty sposób skarżenia tych nieprawidłowości i szybkie otrzymanie odpowiedzi UKE w związku z wielka ilością podobnych zgłoszeń. Zresztą, sama nazwa forum to potwierdza - TELEKCEWAŻENI. Z czasem, a szczególnie po odejściu A.Streżyńskiej, samo UKE lekceważy uczestników forum.
        Niegodne.
    • Gość: prawdziwek Re: UKE- czy Wy wogóle odpowiadacie na pytania? IP: *.180.144.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 21:48
      UKE olewa i na forum i w odpowiedziach na maile - porażka za nasze podatników pieniądze
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka