nazimno 30.04.15, 11:13 www.prw.pl/articles/view/42215/Na-autostradzie-A4-zaplac-a-potem-zaplacz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotek.filemon Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 11:22 Thuske i Kopatsch cię zmuszają abyś jeździł? BTW, jak słyszę takie rzewne pier***lenie po raz kolejny: "Zgadzam się tu w pełni z moim znajomym z jednym wszakże ale. Otóż znajomy ten jako pierwszy, do tego bodaj najgłośniej kilkanaście lat temu krzyczał "ty głupolu". Ten nieelegancki zwrot był skierowany przeciwko ówczesnemu ministrowi transportu Markowi Polowi, który chciał wprowadzić w Polsce winiety. Został zakrzyczany przez wszystkich (także mojego znajomego)." to mi się coś w środku przelewa, bo ja np. pamiętam dobrze, jak to z Winietu było. Otóż chciał on wprowadzić winiety nie tylko za przejazd na całych 75 km istniejących wówczas autostrad w Bulandzie, ale również za przejazd po DK, które (a były to czasy przed masowymi remontami dróg) przypominały wówczas drogi piątej kategorii w Nigerii. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 11:42 Na początku pierwszej dekady XXI wieku ówczesny minister infrastruktury Polski, Marek Pol, zaproponował wprowadzenie systemu winiet jako dowodów wniesienia opłat za korzystanie ze wszystkich dróg publicznych w Polsce. Pomysł ten kilkakrotnie modyfikował (m.in. przez zawężanie go tylko do niektórych kategorii pojazdów i niektórych kategorii dróg) próbując dostosować go do licznych głosów protestu tak ekonomistów, jak i specjalistów w dziedzinie transportu oraz zwykłych obywateli, i w rezultacie nie udało mu się go nigdy wprowadzić w życie. W niczym mu to jednak nie przeszkadza, by dziś opowiadać, jaki to postępowy miał pomysł i jak fantastycznie rozwiązałby problem infrastruktury drogowej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 11:48 Sądząc po krajach które winiet używają do dzisiaj to miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 13:39 Miał rację, że należało wprowadzić winiety w celu pobierania opłat za poruszanie się po drogach krajowych poza miejscem zamieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Sam p...sz. 30.04.15, 11:42 Moje jezdzenie nie ma z tym nic wspolnego. Ciebie zmuszaja czy nie zmuszaja? P...sz wiec sam. I niezaleznie od twgo twojego p...nia problem jest i narasta. Straty czasu sa faktem. Indolencja rozstrzygajacych rowniez. # Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 11:49 Masz w kraju jeszcze kilka dróg brukowanych.Tam możesz jeżdzić bezpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Nic nie kapujesz. 30.04.15, 11:51 Nie chodzi o dutki tylko o komfort i czas. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 11:55 az43 napisał: > Masz w kraju jeszcze kilka dróg brukowanych.Tam możesz jeżdzić bezpłatnie. No....masz rację, dlaczego chamstwo ma jeździć za darmo autostradami, na które wyłożyła pieniądze UE. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 12:10 Zwłaszcza że uczciwych polaków nie stać na taki luksus jak samochód a co dopiero przemieszczanie się nim po autostradach. -- „W tekście „Pendolino nie mieści się na torach” z 24 czerwca 2014 r. popełniłem błąd. Pociąg Pendolino nie jechał przez linię średnicową, ani przez dworzec Centralny, bo od marca 2014 r. trwa tam remont. W związku z tym nie mógł doznać podczas tej jazdy uszkodzeń, o których napisałem. Za pomyłkę przepraszam. Konrad Majszyk” Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 13:03 dzisiaj jechałem płatną 2 ..jak zwykle remoncik i jeden pas wyłączony....na krótkim odcinku ale jednak :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Autostradowe zaciskanie petli na szyi. 30.04.15, 13:04 Jakie lody kręcisz że stać cię na samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Sadze, ze na truskawkowych mozesz niezle wyjsc. 30.04.15, 13:10 Sezon sie zbliza. Ja osobiscie krece tiramisu i tez nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sadze, ze na truskawkowych mozesz niezle wyjs 30.04.15, 13:12 W biedzie reżimu nikogo uczciwego nie stać na tiramisu. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno No to rob truskawkowe. 30.04.15, 13:15 (zanim ten rezim upadnie) Potem juz bedzie tylko potop. Odpowiedz Link Zgłoś