Dodaj do ulubionych

PiS: TK ma się wziąć do roboty

28.12.15, 13:25
a nie jeździć na wycieczki do Chin :-)))

Patryk Jaki wyliczał, że niemiecki Trybunał Konstytucyjny, liczący 16 sędziów, rozpatruje 10 razy więcej spraw niż ten w Polsce. - Trybunał po prostu musi się wziąć do pracy, zamiast na przykład jeździć na wycieczki do Chin - argumentował poseł Zjednoczonej Prawicy"

wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-apeluje-do-sedziow-trybunalu-wezcie-sie-do-pracy/81h8gw

Sasin dodał, że w Niemczech TK orzeka (tak jak chce PiS) większością 2/3 głosów - uzupełnię, że w USA o liczbie sędziów SN decyduje Kongres i nikt panów sędziów o zdanie nie pyta.
Obserwuj wątek
    • pol_2015 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 28.12.15, 13:32
      No to już wiadomo skąd ci "sędziowie" wzorce czerpali
    • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 28.12.15, 13:33
      indeed-44 napisał:

> a nie jeździć na wycieczki do Chin :-)))
      >
      > Patryk Jaki wyliczał, że niemiecki Trybunał Konstytucyjny, liczący 16 sędzi
      > ów, rozpatruje 10 razy więcej spraw niż ten w Polsce
      .

To kłamstwo było już wystarczająco wiele razy sprostowane, uczniu Goebbelsa.
      • az43 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 21:01
        Ale jako wierny uczeń będzie je nieustannie powtarzał.
    • szwampuch58 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 28.12.15, 13:35
      " Wybitny" prawnik Ziobro ksywa "zero" ma juz gwozdzia do trumny,nie wiesz przypadkiem cyngiel?
    • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 28.12.15, 13:48
      indeed-44 napisał:

> a nie jeździć na wycieczki do Chin :-)))
      >
      > Patryk Jaki wyliczał, że niemiecki Trybunał Konstytucyjny, liczący 16 sędzi
      > ów, rozpatruje 10 razy więcej spraw niż ten w Polsce
      . - Trybunał po prostu
      > musi się wziąć do pracy, zamiast na przykład jeździć na wycieczki do Chin - arg
      > umentował poseł Zjednoczonej Prawicy"

> Sasin dodał, że w Niemczech TK orzeka (tak jak chce PiS) większością 2/3 głosów
      > - uzupełnię, że w USA o liczbie sędziów SN decyduje Kongres i nikt panów sędzi
      > ów o zdanie nie pyta.

- szanujący się przedsiębiorca,taki,któremu zależy,żeby firma rosła w siłę i nie zbankrutowała nie pozwoli na żadne fuchy,a wydajność pracy jest u niego najważniejsza.

Taki pracodawca płaci godziwie i pracy uczciwej żąda.
      Jeśli się praca nie POdoba,to proszę wyjść za bramę.
      • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 28.12.15, 14:13
        W Polsce o liczbie sędziów TK decyduje Konstytucja i wam nic do tego, pisuary.
        • erka-4 czy ktoś to zmienia ? 28.12.15, 14:41
          Art. 194. 1. Trybunał Konstytucyjny składa się z 15 sędziów, wybieranych indywidualnie przez Sejm na 9 lat spośród osób wyróżniających się wiedzą prawniczą. Ponowny wybór do składu Trybunału jest niedopuszczalny.
          2. Prezesa i Wiceprezesa Trybunału Konstytucyjnego powołuje Prezydent Rzeczypospolitej spośród kandydatów przedstawionych przez Zgromadzenie Ogólne Sędziów Trybunału Konstytucyjnego.

- mowa jest o wywiązywaniu się z nałożonych na niego obowiązków.
          Tylko tyle i nic więcej.
          Na temat fuch w Konstytucji żadnego paragrafu nie znalazłem.
          Wiem,że cwany prawnik zaraz napisze,że co nie zabronione to jest dozwolone,no więc niech sobie na fuchy chodzi,ale po fajrancie,no i normy nałożone mają być wykonywane w terminie,bo za to mu Naród godziwie płaci.
          • kolpik124 Re: czy ktoś to zmienia ? 28.12.15, 14:43
            po prostu PiS ma rację, a inni jej nie mają, prawda?
          • pogromca_bzdury Owszem, wy próbowaliście 28.12.15, 15:13
            "Wybierając" (na szczęście nieskutecznie) jakieś pięć osób na stanowiska niewątpliwie wówczas obsadzone próbowaliście to "zmienić". Ale że Konstytucja jednoznacznie stanowi, że sędziów jest 15, to dlatego te osoby z pewnością sędziami TK nie są.
            • erka-4 należy wybrać nowy Trybunał... 29.12.15, 07:21
              ...ten się skompromitował z kretesem.
              Szkoda czasu na bicie piany.

pogromca_bzdury napisał:

> "Wybierając" (na szczęście nieskutecznie) jakieś pięć osób na stanowiska niewąt
              > pliwie wówczas obsadzone próbowaliście to "zmienić". Ale że Konstytucja jednozn
              > acznie stanowi, że sędziów jest 15, to dlatego te osoby z pewnością sędziami TK
              > nie są.

- ja pisałem wyraźnie o przestrzeganiu przez Trybunał regulaminu pracy,który szczególnie on winien przestrzegać,wszak ma być wzorcem dla szarego polskiego pracownika.
              Ciekaw jestem co by powiedział szef firmy,gdyby pracownik jego marnie pracę swą wykonując fuchy na boku klepał.
              Pan Petru jest moim zdaniem takich szefów przewodnikiem,wszak od Balcerowicza pochodzi,no to jeśli wygra on z PiSem to raj będziemy mieli na ziemi,pensję od niego weźmiemy i na fuchę pójdziemy.

ps.

A pan Rzepliński i jego kolesie tak namieszali z tym Trybunałem,że teraz nie mają innego wyjścia,jedyne wyjście to drzwi Trybunału za sobą zamknąć z honorem
              • aniechto.only Re: należy wybrać nowy Trybunał... 29.12.15, 07:40
                erka-4 napisał:

> - ja pisałem wyraźnie o przestrzeganiu przez Trybunał regulaminu pracy,który sz
                > czególnie on winien przestrzegać,

Specjalnie dla pisidiotów, choć wątpię ,ze zrozumiesz:

Praca Sędziów TK poza Trybunałem, w tym „w kancelariach prawnych”:

Prawo zezwala Sędziemu, prawie zawsze profesorowi prawa, na kontynuowanie pracy
                naukowo-dydaktycznej na jednym uniwersytecie, maksymalnie „na cały etat”, jeśli nie
                utrudnia mu to wykonywania obowiązków Sędziowskich (art. 23 ust. 2 ustawy o TK). Żaden
                z Sędziów nie pracuje w prywatnej uczelni ani w dwóch uczelniach na raz.
                Nieprawdziwe są informacje o pracy Sędziów TK w kancelariach prawnych. Nie są też
                znane przypadki podejmowania przez nich zajęć, które utrudniałyby pełnienie obowiązków,
                uchybiały godności urzędu Sędziowskiego albo podważały zaufanie do Sędziowskiej
                niezawisłości i bezstronności w orzekaniu.

Brak zaangażowania Sędziów TK w wykonywanie obowiązków:

Sędzia TK ma nienormowany czas pracy. Oznacza to, że nie jest związany sztywnymi
                urzędowymi godzinami pracy (8:00–16:00). Jego praca nie ogranicza się do udziału
                w rozprawach, a czas spędzony w sali rozpraw to ułamek jego obowiązków. Sędzia pracuje
                o różnych porach doby, nie zawsze w siedzibie TK. Korzystając ze zdalnego dostępu
                do służbowych baz danych i pomocy technicznych, przygotowuje projekty orzeczeń
                w sprawach, w których orzeka jednoosobowo (wstępna kontrola skarg konstytucyjnych
                i wniosków) albo jest sprawozdawcą. Ponadto bierze udział w wielu naradach składów
                orzekających.

trybunal.gov.pl/fileadmin/content/nie-tylko-dla-mediow/23122015-KOMUNIKAT_BIURA_TRYBUNALU_KONSTYTUCYJNEGO.pdf
                • erka-4 Trybunał jest firmą szczególną... 29.12.15, 13:36
                  ...i jako taka winna być dla mnie wzorem,dla wszystkich innych także.

Nie musisz mi tłumaczyć co to jest nienormowany czas pracy,też niegdyś tak pracowałem.
                  Przykładowo miewając dyżury w niedziele lub po normalnych godzinach pracy na co dzień w tygodniu.
                  Ja mogłem sobie za tę pracę wziąć wolne w dowolnym czasie a pracownicy,dla mnie podlegli brali normalną kasę i premię także.
                  A gdy się czasem przytrafił postój wagonu,bo pracownicy nie nadążyli z rozładunkiem w umownym czasie i przyszło firmie zapłacić karę,to odbijało się to natychmiast na mojej premii,pracownicy wychodzili bez szwanku z tej opresji.

Zatem jeśli pan prezes Trybunału pragnie być dla mnie wzorem to jako ten kierownik tak się stara,żeby pracownicy nie mieli postoju i nieuzasadnionych zaległości,tylko tyle i nic więcej.

Przecież miał do tych celów pełny zespół a i teraz nic mu nie stoi na przeszkodzie,być może ma pewien problem,ale skoro zaczął w tym Trybunale mieszać latem piwo to nic mu nie zostało innego jak zimą wypić to piwo.
                  Wiem,że nielogiczne jest picie piwa zimą,które latem po stokroć bardziej smakuje,no cóż taki to los pana kierownika,że pije nie wtedy kiedy chce tylko wówczas,gdy mu warunki na to pozwolą.

A tak po zatem,nikt nikogo do picia piwa nie zmusza,zawsze można wyjść z baru.

ps.

i też chodziłem na fuchy po fajrancie,prezes firmy się nimi nie interesował,miałem zrobić swoje na czas i prawidłowo,tylko tyle i nic więcej.
                  • aniechto.only Re: Trybunał jest firmą szczególną... 29.12.15, 13:52
                    No i miłam rację.
                    • erka-4 chciałeś powiedzieć... 29.12.15, 14:07
                      ...że są święte krowy,ja wiem o tym,są nie tylko w Indiach.
                      Ale przychodzi pora czasem,że stado należy przywołać do porządku,skoro się rozlazło.
              • 141288bs Re: należy wybrać nowy Trybunał... 29.12.15, 16:49
                ten obecny juz pada,pozwol niech padnie...a nowy po co - w budzecie przlewa sie?
    • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 28.12.15, 15:57
      Słusznie, durniu Jaki. Na wycieczki do Chin może jeździć wyłącznie prezydencina Duda.
    • adalberto3 Bo w Polsce tylko woda sodowa wali do głowy. 29.12.15, 13:46
      A stanowisko sędziego TK to jakby tylko preludium do zasłużonej emerytury.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Bo w Polsce tylko woda sodowa wali do głowy. 29.12.15, 13:53
        Nic dziwnego, bycie sędzią konstytucyjnym powinno być zwieńczeniem wspaniałej kariery publicznej.
        • adalberto3 Re: Bo w Polsce tylko woda sodowa wali do głowy. 29.12.15, 22:50
          religijnych.uczuc.obraza napisał:
          Nic dziwnego, bycie sędzią konstytucyjnym powinno być zwieńczeniem wspaniałej kariery publicznej.

Zgadzam się. Wyjątkowe stanowisko, ukoronowanie dotychczasowej pracy dla sędziów sądów powszechnych i prawników naukowców - profesorów prawa. Kandydaci z minimum 30 lat pracy zawodowej.
    • erka-4 kto ma prawo jeździć na "wycieczki" ? 29.12.15, 14:01
      - w/g pana Lisa i Borowskiego także.

Wątek tych chińskich wyjazdów powrócił wczoraj w programie u Lisa,ktoś tam powiedział,że Trybunał wycieczki do Chin sobie urządzał,pan Lis stwierdził,że prezydent także,a pan Borowski potwierdził : no właśnie.

Ot i wszystko w temacie wycieczki.
      Pan prezydent Duda ma siedzieć na doopie w Kraju,bo co to za prezydent który sobie robi zagraniczne wycieczki,miast pilnować Narodu sprawy,co innego Trybunał on tam być musi z racji swej światowej funkcji,którą jest pilnowanie Konstytucji w Kraju.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: kto ma prawo jeździć na "wycieczki" ? 29.12.15, 14:03
        Nie jeździ Trybunał tylko jeździ kilku sędziów Trybunału. Tak samo jak ten obecny prezydencina reprezentują oni Polskę.
        • erka-4 Re: kto ma prawo jeździć na "wycieczki" ? 29.12.15, 14:09
          Trudno,żeby prezydent do Chin wysłał jedynie swą nogę.

Oni nie muszą Polski reprezentować,ich świętym obowiązkiem jest uczciwie dla Polski pracować.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: kto ma prawo jeździć na "wycieczki" ? 29.12.15, 14:15
            Toteż to robią, uczciwie dla Polski pracują dając za granicą Polskę za przykład dobrych zmian. To patrioci.
            • erka-4 wiemy jaki w Chinach jest system... 29.12.15, 21:03

> Toteż to robią, uczciwie dla Polski pracują dając za granicą Polskę za przykład
              > dobrych zmian. To patrioci.

...mimo systemu jest wielki postęp,a zatem być może byli tam obadać,porównać z naszym,aby zmienić cuś na chiński system:

Broniąc swoich zdobyczy PZPR chciała mieć wpływ na stanowione w PRL prawo, gdyby wypadki w Polsce przybrały niekorzystny dla nich obrót.
              Chodziło przede wszystkim o obronę interesów komunistycznej nomenklatury, która powoli przygotowywała się do przejęcia majątku rozsypującej się powoli PRL.
              Komunistyczni dygnitarze chcieli mieć do dyspozycji polityczne narzędzie w postaci Trybunału Konstytucyjnego, dzięki któremu mogli kontrolować bieg wypadków, oraz pilnować zaplanowanego uwłaszczenia się tej komunistycznej nomenklatury na majątku PRL.

Bieg wypadków doprowadził do likwidacji PZPR i powstania III RP. Komuniści jednak nie stracili władzy. W 1989 roku wybrano sejm kontraktowy, w którym komuniści zachowali status quo. Polityka grubej kreski nowych rządów, szczególnie spolegliwego wobec komunistów Mazowieckiego, dała im głęboki oddech.

Zdecydowaną większość w Trybunale Konstytucyjnym posiadali aparatczycy z dawnej PZPR, którzy teraz przeistoczyli się w płomiennych obrońców demokracji czyli obrony swoich interesów w nowej politycznej rzeczywistości młodego polskiego kapitalizmu i młodej demokracji.
              Trybunał Konstytucyjny miał im sprzyjać w obronie tych interesów.
              Od momentu powstania TK miał zawsze akcent czysto polityczny. To większość sejmowa wybierała swoich przedstawicieli do Trybunału uzyskując w nim większość decyzyjną. Chodziło głównie o to by w sejmie przepchnąć ustawy w interesie rządzącej nomenklatury na wypadek gdyby społeczeństwo lub opozycja kontestowały te ustawy, co z punktu widzenia interesu społecznego i państwowego miało i ma negatywne skutki.

Dlaczego dziś gdy P i S władzę przejął,powstał tak potężny opór ?
              No właśnie,działają jak złodzieje krzycząc: łapaj złodzieja czyli broń demokrację.

Nikt demokracji nie zagraża,jedynie chodzi o wyprostowanie tego co krzywe było od zarania powstania swojego.

Curvus,curva,curve z łaciny na polski nie trzeba tłumaczyć,każdy Polak dobrze rozumie.
              • religijnych.uczuc.obraza Łżesz katrina 29.12.15, 21:10
                erka-4 napisał:

> Zdecydowaną większość w Trybunale Konstytucyjnym posiadali aparatczycy z dawnej
                > PZPR, którzy teraz przeistoczyli się w płomiennych obrońców demokracji czyli o
                > brony swoich interesów w nowej politycznej rzeczywistości młodego polskiego kap
                > italizmu i młodej demokracji.

Po 1989 r. w TK nie było żadnych aparatczyków PZPR.

> Trybunał Konstytucyjny miał im sprzyjać w obronie tych interesów.

Łżesz.

> Od momentu powstania TK miał zawsze akcent czysto polityczny. To większość sejm
                > owa wybierała swoich przedstawicieli do Trybunału uzyskując w nim większość dec
                > yzyjną. Chodziło głównie o to by w sejmie przepchnąć ustawy w interesie rządząc
                > ej nomenklatury na wypadek gdyby społeczeństwo lub opozycja kontestowały te ust
                > awy, co z punktu widzenia interesu społecznego i państwowego miało i ma negatyw
                > ne skutki.

Łżesz.

> Dlaczego dziś gdy P i S władzę przejął,powstał tak potężny opór ?
                > No właśnie,działają jak złodzieje krzycząc: łapaj złodzieja czyli broń d
                > emokrację.

Bo niektórzy nie chcą może, by za jakiś czas powstała ustawa o przymusowym odstrzale pisowców i nie było w Polsce żadnego hamulcowego, który to powstrzyma?

> Nikt demokracji nie zagraża,jedynie chodzi o wyprostowanie tego co krzywe
                > ] było od zarania powstania swojego.

Nic nie było krzywe. Krzywe to jest PiS.

> Curvus,curva,curve z łaciny na polski nie trzeba tłumaczyć,każdy Polak d
                > obrze rozumie.

Widać ty nie jesteś Polak, katrina.
                • katrina1945 ty się odp... 29.12.15, 21:18
                  ...mojego chłopa.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: ty się odp... 29.12.15, 23:21
                    Tak erka, chłopa ci trzeba.
                • katrina1945 Re: Łżesz katrina 30.12.15, 07:22

> Widać ty nie jesteś Polak, katrina.

- a skąd wiesz ?
                  Faktycznie urodziłam się w CCCP,niedaleko Lwowa.

A z tym Trybunałem może być kiedyś kupa śmiechu,kiedy Jarosława do Berezy wyśle,a Wojciechowi wystawi pomnik.
                  W tej Polsce bezprawnego prawa wszystko jest możliwe.
                  Ale mam nadzieję,że nowa pani minister od nauki w końcu młodych Polaków zacznie historii prawidłowo uczyć.
                  Wiedzą PiSlamiści,jak ich czule zwą inni,że orać należy głęboko,żeby plony zebrać odpowiedniej jakości.
                  A nie plewy jedynie.
                  Mniemam,że wstępna orka umożliwi i da czas na tę głęboką.

• religijnych.uczuc.obraza Re: Łżesz katrina 30.12.15, 08:31
                    Niestety, PiS i nowa pani minister to plewy.
                    • katrina1945 Re: Łżesz katrina 30.12.15, 10:22

> Niestety, PiS i nowa pani minister to plewy.

- nie ośmieszaj się,orka w pełni,siew dopiero nastąpi,a ty już wiesz jakie będą żniwa.
                      Tego nawet nie wiedzą wierzący a co dopiero komuniści.

--Ceausescu przepadł a Securitate pozostało.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Łżesz katrina 30.12.15, 10:25
                        Źle że sieją takie plewy jak piS i pani minister. Z tego nic nie będzie.
                        • katrina1945 Re: Łżesz katrina 30.12.15, 10:29

> Źle że sieją takie plewy jak piS i pani minister. Z tego nic nie będzie.

- Bogu dzięki,że nie wszystkie życzenia się spełniają.

--Ceausescu przepadł a Securitate pozostało.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Łżesz katrina 30.12.15, 10:34
                            Dlatego twoje, erka, się nie spełni.
                            • erka-4 Re: Łżesz katrina 30.12.15, 13:45

> Dlatego twoje, erka, się nie spełni.

- moje może nie,bo modlę się od święta,ale żona ma szansę poważną dzięki modlitwie codziennej,a jako,że poglądy nasze są zbieżne,to i ja swe gruszki na tym żony ogniu upiekę.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Łżesz katrina 30.12.15, 13:48
                                No tym bardziej masz przechlapne, katrina. Byli już tacy co się modlili, np. o deszcz a w efekcie przychodziła powódź. Dlatego nie zalecam modlitwy. To przereklamowana rzecz.
                                • erka-4 poglądy to... 31.12.15, 12:56
                                  ...kwestia gustu,ja tobie modlitwy nie zalecam,masz wolny wybór.
                                  W przypadku modlitwy mamy pełną demokrację.
          • porannakawa01 Re: kto ma prawo jeździć na "wycieczki" ? 29.12.15, 14:20
            erka-4 29.12.15, 14:09
            Trudno,żeby prezydent do Chin wysłał jedynie swą nogę.

Oni nie muszą Polski reprezentować,ich świętym obowiązkiem jest uczciwie dla Polski pracować.

Masz z tym ból.
            Sędziowie TK byli na rewizycie w Chinach wraz z innymi sędziami TK Unii Europejskiej. po wiycie sędziów Chin, m. inn. w Polsce.
            Duda leciał tam reklamując koszulki z nadrukami.
            Od koryta go oderwali w Nowym Tomyślu to chciał dorobić - każda kasa się liczy po stracie Nowego Tomyśla.
            Nie wyszło mu bo u Chińczyków w tej branży - gdy zaoferujesz wagon koszulek z nadrukami - te skubańce zaoferują pełny skład pociągu z identycznymi.
            Duda nie ma głowy do interesu, do prawa również.
            Oderwali mu ryja od koryta więc chodzi zapuchnięty.
            Nie widziałeś?
    • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 18:53
      Ja: PiS ma spie...ć.
    • porannakawa01 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 19:59
      ndeed-44 28.12.15, 13:25
      Patryk Jaki wyliczał, że niemiecki Trybunał Konstytucyjny, liczący 16 sędziów, rozpatruje 10 razy więcej spraw niż ten w Polsce
      A to dureń pisowski!
      Coooo?
      Studnia kopana jest przez 3 ludzi przez 10 dni.
      Dureń pisowski uważa, że ta sama studnia zostanie wykopana w jeden dzień przez 30 ludzi!
      Skąd w tych pisowskich łbach się to bierze?
      • ketepud Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 20:04
        Wczoraj Rzepliński obnażył kłamstwo Jakiego, ze niby niemiecki TK jest bardziej wydajny od polskiego - jest dokładnie na odwrót.
      • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 20:49
        Owszem, ale przede wszystkim kłamca.
      • erka-4 będzie ich ... 29.12.15, 21:07
        ...dziesięć.
    • jurek7 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 20:51
      indeed-44 napisał:
      dał, że w Niemczech TK orzeka (tak jak chce PiS) większością 2/3 głosów

Kolejne kłamstwo. Co do zasady orzeka zwykłą większością. 2/3 tylko do takich radykalnych działań jak np. zdelegalizowanie partii.
      • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 20:57
        Jedna sprawa na parę lat.
      • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 21:14
        jurek7 napisał:

> indeed-44 napisał:
        > dał, że w Niemczech TK orzeka (tak jak chce PiS) większością 2/3 głosów
        >
        >
        > Kolejne kłamstwo. Co do zasady orzeka zwykłą większością. 2/3 tylko do takich r
        > adykalnych działań jak np. zdelegalizowanie partii.

- jak tak patrzę z boku na te walki o Trybunał to doszedłem do wniosku,że on ważniejszy jest od jakiejś tam partii,a nawet ponad Narodem stoi,tak,że całkowicie logiczne orzekanie spraw jego dotyczących winno odbywać się 2/3 głosów.
        • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 21:17
          Nie ma żadnych "walk o Trybunał". Jest obrona Trybunału przed bandyckimi napaściami.
          • erka-4 nie pleć... 29.12.15, 21:22
            pogromca_bzdury napisał:

> Nie ma żadnych "walk o Trybunał". Jest obrona Trybunału przed bandyckimi napaśc
            > iami.

...bzdur,walka trwa na całego.
          • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 13:10
            pogromca_bzdury napisał:

> Nie ma żadnych "walk o Trybunał". Jest obrona Trybunału przed bandyckimi napaśc
            > iami.

Jakie napaści ,,,na jaki Trybunał????? Przecież on się sam zaorał,,,a PIS tylko zasieje.....
            Nie potrzeba nam kolejnej grupy kolejnych "zaufanych i wybitnych" prawników którzy blokują wejście do orzekania spraw w europejskich czy światowych standardach.
            Jakie standardy obowiązują za działalności tego trybunału??? Dziwne że Trybunał w Strasburgu zwykle krytykuje nasz wymiar niesprawiedliwości..
            Może pogromco głupoty policzysz ile razy Trybunał w Strasburg pochwalił nasz WS???
            Cały system nadaje sie do reformy,,łącznie z komornikami.
            Bezprawie,,bezprawie i jeszcze raz bezprawie rządzi w tym kraju..
            A propozycja prof. Zolla jest z kosmosu..
            Przecież cały wymiar sprawiedliwości jest w strajku włoskim od 25 lat...Więc jak można podwójnie zastrajkować???
            • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 13:16
              Trybunał w Strasburgu zajmuje się chwaleniem wymiarów sprawiedliwości?
              Co to za dziwaczne stwierdzenie o blokowaniu przez TK jakiegoś wejścia do orzekania w europejskich czy światowych standardach? To jakiś bełkot jest.
              • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 13:31
                To co robił przez 25 lat? Ja wiem,,,,a ty myśl dalej..
                • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 13:35
                  Orzekał w europejskich standardach. Nie wiedziałeś?
                  • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:10
                    TK jest wynikiem sejmu kontraktowego..PZPR zrezygnował z przewodniej siły narodu ale w zamian za to wymyślił TK To wynik pewnego kompromisu który miał zapewnić bezkarność całego towarzycha wzajemnej adoracji do której pewnie i ty się też zaliczasz. Natomiast 25 lat po tym okresie gdzie natura zrobiła swoje nie jest nam potrzebna kolejna grupa kolejnych "zaufanych i wybitnych" prawników która ma decydować za nas czy wolno puścić bąka czy nie wolno..
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:13
                      Nie mogłeś się powstrzymać od głupiej typowo sugestii że należę do jakiegoś towarzystwa wzajemnej adoracji. Ale cóż, nie będę cię przekonywał bo widać że ciebie nie da się przekonać.
                      TK to nie wynik żadnego kompromisu, to ciało mające stać na straży zgodności aktów prawnych z Konstytucją. I ta grupa prawników nie orzeka czy wolno ci puścić bąka czy nie. Więc odejdź już i przestań pieprzyć te swoje głupoty, człeku skrzywdzony przez prawników.
                      • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:21
                        Kiepska riposta,,,wygląda że celnie trafiłem..lub choć nie chcesz tego przyznać to odrobinę się ze mną zgadzasz...Masz racje,,mogłem się od tego powstrzymać, ale celowo się nie powstrzymałem bo jestem o tym przekonany że tak jest.. Niżej w tym wątku Zenek pisze że system jest reformowany,,,i co wynika z tego dla "Kowalskiego" ??? ,,wynika to że trzeba być panem Kowalskim aby kręcić lody bezkarnie...Ze zamiast czekać na wyrok 10 lat ,,,obecnie czeka 9 i 11 miesiecy
                        • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:25
                          Celnie trafiłeś - w sam środek własnego czoła.
                          Średni czas "czekania na wyrok" jest w Polsce porównywalny z Niemcami, znacznie krótszy, niż we Francji lub Włoszech.
                          I tak by można w nieskończoność...
                          • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:26
                            To było Twoje czoło..
                            • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:28
                              Wyjdz z tej piaskownicy bo sobie pupcię odmrozisz.
                              • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:35
                                To groźba???
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:29
                          Wiem że jesteś o tym przekonany bo nie potrafisz pojąć że pewne rzeczy można robić bez rozglądania się na interes prywatny. Nie należę do żadnego towarzystwa wzajemnej adoracji, nie jestem prawnikiem. Ty z kolei atakujesz prawników (głownie sędziów) bo wg mnie gdzieś kiedyś któryś cię skrzywdził. Masz takie podejście i nic go nie zmieni, skoro uważasz że regułą jest że wystarczy być Kowalskim by być bezkarnym i że każdy czeka 10 lat na wyrok.
                          • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:50
                            Nie skrzywdził mnie żaden sędzia i żaden prokurator,,być może zrobi to w przyszłości bo Zenek już nie raz mi groził a nie wiadomo z których on jest,,,czy z tych co już się usadowili i teraz zlizują smietankę,,czy dopiero usiłuje się gdzieś wkręcić i szuka poparcia..A z tym pojmowaniem rzeczywistości jest tak samo z tobą jak i ze mną. Też uważam że pewne rzeczy można było robić inaczej,,i nie mam w tym żadnego prywatnego interesu. Nie głosowałem na żadną z partii które były obecne w sejmie ubiegłej kadencji bo oczekuje zmian,,,zmian na lepsze,,bo kto chce zmian na gorsze???,i nawet jak TK ma przez to paść,,skoro jest głównym hamulcowym ,,,to ja jestem za tym..
                            Zaznaczam że nie chodzę do kościoła, nie słucham Rydzyka i nie jestem pod żadnym wpływem żadnego guru,,,za to biorę udział w każdych wyborach i namawiam do tego każdą spotkaną osobę- nawet bez wskazywania na mojego faworyta..
                            Liczy się to żeby poszedł głosować,,,a nie jak PO ,,"zostańcie w domu" albo "wyjedzcie na weekend poza miasto" -unikniecie szykan
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 15:15
                              TK nie jest żadnym hamulcowym zmian. Porzuć te głupie slogany a lepiej na tym wyjdziesz. Ja też biorę udział w każdych wyborach i też nie głosowałem na żadną z partii które były w poprzednim sejmie i obecne są w sejmie aktualnym vhoć nie wiem jakie to ma tutaj znaczenie. Ważne jest że trzeba prosrować kłamstwa powielane przy kwestii TK.
                    • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:24
                      lech1966 napisał:

> TK jest wynikiem sejmu kontraktowego.

No i znowu kłamstwo. I tak w kółko...
                      • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:28
                        A kto mówi że nie był...Właśnie był i jest wynikiem kompromisu pomiędzy PZRR a ówczesna Solidarnością
                        • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:29
                          lech1966 napisał:

> A kto mówi że nie był...Właśnie był

To, że nie był niczym takim jest faktem. To także wiedza bardzo łatwo dostępna - kilkoma kliknięciami.

• lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:38
                            Więc klikaj,,,,Ja wiem że tak było,,,,i powtórzę jeszcze raz..TK jest wynikiem sejmu kontraktowego i miał być bezpiecznikiem mającym zachować aparatowi PZPR status quo. I tak jest do dziś, choć cel i rola wygasła..
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:45
                              Nie miał być żadnym bezpiecznikiem.
                              • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:57
                                To czym miał być????,,,eldorado dla przychylnych władzy sędziów??? Nagrodą???
                                Zgoda na rabunek OFE była wyrokiem niezgodnym z konstytucją,,,,ale jakże oczekiwanym przez rząd P. Tuska z min. Rostowskim który tak liczył kasę w budżecie że jedynie rabunek OFE uchronił nas przed bankructwem.. Ciekawe co by się stało gdybym napadł na bank i jako minister finansów mojej rodziny umotywował tym że za dużo wydałem i muszę iść ukraść bo moja rodzina nie ma za co żyć.
                                • pogromca_bzdury lechu, do roboty! 30.12.15, 15:02
                                  lech1966 napisał:

> To czym miał być????,,,eldorado dla przychylnych władzy sędziów??? Nagrodą???

Miał być dokładnie tym, czym jest, tak w Polsce, jak i w każdym innym kraju. I czym BĘDZIE, bo tak jak "Tysiącletnia Rzesza" istniała 12 lat tak dyktatura Kaczyńskiego i jego skandalicznych ciemniaków też nie będzie wieczna.
                                  A czym jest Trybunał Konstytucyjny - to sobie można samodzielnie ustalić KILKOMA kliknięciami. Chyba, że się jest śmierdzącym leniem i nieukiem.

• religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 15:24
                                  Nudne już jest to międlenie wyroku TK ws. OFE. Ustawa była niezgodna z Konstytucją w jednym punkcie. Rozumiem że o to masz żal do Trybunału no ale trzeba być dzielnym chłopcem i iść naprzód.
                                  • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 15:32
                                    Niezgodna JASKRAWO była tylko w jednym punkcie,, czego TK nie mógł nie zakwestionować bo też dba o własne tyły,,być może UE wtedy by się wzięła za TK,, ,a inne punkty zostały ponaciągane do granic możliwości aby się jakimś cudem zmieściły. Czy Rzepliński też i tą ustawę pisał z panującym wtedy rządem ???
                                    • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 15:34
                                      UE wzięłaby się za Trybunał? W jaki sposób?
                                      Nic nie zostało ponaciągane. Trybunał orzekł jak orzekł i idź naprzód chłopaku.
                                      • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 15:39
                                        W taki w jaki teraz nam się usiłuje wmówić,,Nakładając na nas kary i zabierając dotacje,,,To chyba wystarczający instrument nacisku. Inny to taki że Tusk i Bieńkowska nie mógłby liczyć na żadną kaskę z UE,,,a tak to "Potulne ciele dwie matki ssie"
                                        • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 19:25
                                          Tutaj nie wchodziłoby to w grę.
                            • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 14:51
                              Jeśłi powtórzysz to kłamstwo jeszcze 997 razy to - zgodnie z zasadą twojego mistrza - stanie się ptrawdą? Nie, nie stanie się. Trybunał Konstytucyjny nie był dziełem sejmu kontraktowego ani okrągłego stołu. Po prostu nie był - takie są fakty historyczne, łatwe do sprawdzenia.
                              Rzecz oczywista nie ma też mowy o jakimkolwiek "wygaśnięciu roli" TK, podobnie jak nie ma mowy o niczym takim w USA, Niemczech, i kilkudziesięciu innych krajach (w tym zasadniczo wszystkich tej części Europy i tej tradycji prawnej). A pokazuje to choćby wciąż rosnąca liczba spraw rozpoznawanych przez TK.
                              • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 15:13
                                Zenek,,a to nie ty powtarzasz ciągle to samo kłamstwo??????
                                Zobacz sobie na ustrój Szwajcarii ,,,nie powiesz mi że to nie jest demokratyczny kraj,,choć jak mogę się spodziewać znów skłamiesz...
                                pl.wikipedia.org/wiki/Ustr%C3%B3j_polityczny_Szwajcarii
                                Oni też mają trybunał,,,,ale ich,,Szwajcarski trybunał zajmuje się tym samym,,,,,jednak bez możliwości krytyki politycznej parlamentu Szwajcarii. Pisze jak wół że..
                                "Nazywa się to "rządami zgromadzenia" ? supremacja parlamentu nad pozostałymi władzami, które sam powołuje i sam nimi kieruje oraz kontroluje. Nie mają one możliwości hamowania jego poczynań lub tym bardziej przeciwstawiania się mu.

Konstytucja szwajcarska, pomimo powyższego, posiada przepisy o trójpodziale władz. Nie ma jednak tam zagwarantowanej ich równowagi."

Może pojedziesz bronić demokracji do Szwajcarii????
                                Rola TK wygasła z chwilą śmierci KC PZPR,,nie musi już nikogo chronić..
                • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 13:41
                  Wystarczy kilka kliknięć, żeby sie dowiedzieć, czym zajmuje się ETPC. Nie trzeba do tego znać żadnego języka obcego. To zresztą wiedza na poziomie gimnazjum.
            • pogromca_bzdury Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 13:40
              > pogromca_bzdury napisał:
              >
              > > Nie ma żadnych "walk o Trybunał". Jest obrona Trybunału przed bandyckimi
              > napaśc
              > > iami.
              >
              > Jakie napaści

Chamskie, nie mające precedensu w całych dziejach UE.

> Jakie standardy obowiązują za działalności tego trybunału???

Niezwykle wysokie. Polski Trybunał Konstytucyjny zawsze uchodził za bardzo dobry i zawsze był stawiany za wzór młodym demokracjom, zwłaszcza w państwach poradzieckiech. To są fakty.

> Dziwne że Trybunał
              > w Strasburgu zwykle krytykuje nasz wymiar niesprawiedliwości..

To jakiś bełkot. ETPC nie zajmuje się chwaleniem ani krytykowaniem czegokolwiek lecz rostrzyganiem spraw. W tym Polska wygląda niewątpliwie dobrze.

> Cały system nadaje sie do reformy

Cały system jest nieustannie reformowany od 25 lat i jedyne co mu potrzeba, to wreszcie stabilności.

> Przecież cały wymiar sprawiedliwości jest w strajku włoskim od 25 lat...

Ależ naturalnie. A 15 MILIONÓW spraw rocznie oczywiście samo sie załatwia... Jesteś beznadziejnie zaślepiony.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 21:17
          Tak samo powinno być w sejmie. Wszystkie ustawy dotyczące Narodu powinny być głosowane większością 2/3 głosów. W senacie takoż.
          • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 21:24
            Też tak uważam,pogadaj z prezesem,może z nim załatwisz stosowną ustawę.
            Jestem pewien co ci odpowie.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 23:21
              Widocznie jest głupi że na to nie wpadł.
              • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 06:55

> Widocznie jest głupi że na to nie wpadł.

- PO efektach tego co widzę na własne oczy trudno byłoby ci udowodnić twą tezę.
                A o tych 2/3 w polskim Sejmie powiedziałby ci,że jest to nierealne,gdyż polski bałagan zamieniłby się w burdel.
                Wówczas już naprawdę Naród musiałby wziąć sprawy w swe polskie ręce.
                I byłoby to co pan Wałęsa radził.
                Przed Świętami.
                Oj jo joj,ale by się działo,mógłbym komuś przyłożyć w mordę.

Tak w świetle powyższego,jak myślisz,czy pan Wałęsa jest mądry ?
                I czy był kiedykolwiek ?
                • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 08:32
                  Nie był mądry. Jak ktoś kto bierze do współpracy Kaczyńskich może być mądry?
                  • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 10:07

Nie był mądry.

- moim zdaniem,na owe czasy wykazał się pewnym rozsądkiem,ale kiedy już wysłał sowiecką armię do domu,jej śladem winien też tam wysłać polskich komunistów,nie zrobił tego więc Polaków zdradził.
                    Zatem to co dobrego uczynił tym czynem przekreślił i to mu będzie zapamiętane po wieki.
                    Teraz najlepiej niech już siedzi cichutko na pomniku,jeśli nie pragnie spaść z niego.

Jak ktoś kto bierze do współpracy Kaczyńskich może być mądry?

- to już jego problem,ale Kaczyński za to jest dziś o wiele mądrzejszy,bo posiadł stosowną wiedzę.

• religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 10:10
                      Zieeew, mało mnie obchodzi twoja fiksacja na punkcie Wałęsy, katrina.
                      • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 10:26

> Zieeew, mało mnie obchodzi twoja fiksacja na punkcie Wałęsy, katrina.

- ale jego fiksacja miała i może jeszcze mieć duży wpływ na twoje życie.
                        Wiesz,wojna domowa rzecz straszna,może ktoś cię powiesić na lampie.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 10:34
                          Nie trzeba do tego wojny domowej. PiS zalegalizuje wieszanie na lampach, katrina.
                          • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 13:51

> Nie trzeba do tego wojny domowej. PiS zalegalizuje wieszanie na lampach, katrin
                            > a.

- moralnej lampy użyć należy koniecznie.
                            Bo być partyjnym i ormowcem w jednej osobie to za wiele jeśli chodzi o Polaka.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 13:54
                              A poseł Piotrowicz daje radę.
                              • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 31.12.15, 05:54
                                Każdy jakoś musiał zarabiać na życie,nawet ten partyjny,ale nie każdy był ormowcem.
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 31.12.15, 08:22
                                  I taki np. Rzepliński nie był ormowcem. Ba, wypieprzyli go z partii.
                                  • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 31.12.15, 12:53
                                    Nie twierdziłem,że on ormowcem był,ale przychylnym okiem na takich patrzył,być może myślał,że w ten sposób będzie bezstronny i niezależny,no ale czy bandyty czyny mają pójść w zapomnienie ?
                                    NIGDY,to nie jest możliwe.
                                    Wybaczyć,owszem,ale zapomnieć ??? : nigdy,normalny Polak nie ma prawa iść na takie kompromisy.
    • douglasmclloyd Ale po co? 29.12.15, 22:53
      Prezydent i PiS jego orzeczenia i tak ignoruje.
    • wariant_b Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 29.12.15, 23:17
      pl.wikipedia.org/wiki/Federalny_Trybuna%C5%82_Konstytucyjny
      lub jak kto woli:
      de.wikipedia.org/wiki/Bundesverfassungsgericht
      Pan Jaki niby nie kłamie, ale prawdy nie mówi.
    • czekam.na.lewice przede wszytkim tak sędzia powinien mieć zakaz.... 30.12.15, 07:05
      ....wykonywania innej pracy. Nie sobie wykłada jak już będzie w tzw stanie spoczynku.
      • adam.eu Re: przede wszytkim tak sędzia powinien mieć zaka 30.12.15, 08:40
        czekam.na.lewice napisał(a):

> ....wykonywania innej pracy.
        ......

Akurat z tym się zgadzam.
        Ale czy ten fakt interesuje PIS?
        Jeżeli tak, to w tej sprawie poprę PIS
        • pogromca_bzdury Re: przede wszytkim tak sędzia powinien mieć zaka 30.12.15, 09:36
          Wystarczy zajrzeć do ustawy, żeby się dowiedzieć, że ma. I to nie tylko stałej i etatowej ale kazdego zajęcia, które mogłoby mu przeszkadzać. Jedyzym wyjątkiem jest praca naukowa.
          • czekam.na.lewice Re: przede wszytkim tak sędzia powinien mieć zaka 31.12.15, 05:59
            pogromca_bzdury napisał:

> Wystarczy zajrzeć do ustawy, żeby się dowiedzieć, że ma. I to nie tylko stałej
            > i etatowej ale kazdego zajęcia, które mogłoby mu przeszkadzać. Jedyzym wyjątkie
            > m jest praca naukowa.
            No właśnie ...praca naukowa czyli rpbota na uczelni a szczególnie prywatnej gdzie taki wykładowca i pracownik naukowu ma swoją wartość. Tak, wystarczy zajrzeć do ustawy i mieć świadomość rzeczywistości.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: przede wszytkim tak sędzia powinien mieć zaka 31.12.15, 08:23
              No to zajrzałeś do ustawy, haterze?
            • pogromca_bzdury no i znowu powtarzasz kłamstwo... 31.12.15, 14:28

> pogromca_bzdury napisał:
              >
              > > Wystarczy zajrzeć do ustawy, żeby się dowiedzieć, że ma. I to nie tylko s
              > tałej
              > > i etatowej ale kazdego zajęcia, które mogłoby mu przeszkadzać. Jedyzym wy
              > jątkie
              > > m jest praca naukowa.
              > No właśnie ...praca naukowa czyli rpbota na uczelni a szczególnie prywatnej

Mało razy powtarzano, że ANI JEDEN z sędziów orzekających w TK nie pracuje na prywatnej uczelni? Ile razy trzeba powtórzyć prostą informację, żeby do ciebie w końcu dotarła?

• czekam.na.lewice Re: przede wszytkim tak sędzia powinien mieć zaka 31.12.15, 05:57
          adam.eu napisał:

> czekam.na.lewice napisał(a):
          >
          > > ....wykonywania innej pracy.
          > ......
          >
          > Akurat z tym się zgadzam.
          > Ale czy ten fakt interesuje PIS?
          > Jeżeli tak, to w tej sprawie poprę PIS
          Nie, ten i inne fakty nie interesują PiS. PiS nie ma rozsądku i rzeczowej wizji państwa. Władzę dostał przypadkowo dzięki leniom, cynikom, arogantom i durniom z PO.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: przede wszytkim tak sędzia powinien mieć zaka 31.12.15, 08:23
            No i dzięki takim jak ty haterom.
          • lech1966 Re: przede wszytkim tak sędzia powinien mieć zaka 31.12.15, 10:22

> adam.eu napisał:
            >
            > > czekam.na.lewice napisał(a):

> Nie, ten i inne fakty nie interesują PiS. PiS nie ma rozsądku i rzeczowej wizji
            > państwa. Władzę dostał przypadkowo dzięki leniom, cynikom, arogantom i durniom
            > z PO.

Bardzo trafna diagnoza
    • indeed4 Errata 30.12.15, 12:01
      "Zdaniem Sasina wymagana większość 2/3 sędziów do orzekania pozwala na merytoryczne i wyważone wyroki" - nawiązanie do TK w Niemczech dotyczyło 2/3 głosów, jakimi są wybierani sędziowie.
      • pogromca_bzdury Re: Errata 30.12.15, 12:03
        Po kilku dniach wymyślono na Nowogrodzkiej sposób "reinterpretacji" łgarstw Sasina...
        • indeed4 Re: Errata 30.12.15, 12:10
          W TV jednym uchem słyszałem jak Sasin mówi o Niemczech i błędnie skojarzyłem z orzekaniem - chodziło o wybór sędziów TK. Reszta jest w linku, a że pelikanom nie chce się czytać, to już nie moja wina.

Czyli co, projekt PiS, żeby sędziów wybierać większością 2/3 głosów tak jak w Niemczech jest ok?
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Errata 30.12.15, 12:14
            Tak tak, chodziło o wybór sędzió. Dlatego w linku który zaproponowałeś i na pewno przeczytałeś jest napisane:
            Sasin ocenił, że ustawa "daje szansę na odbudowanie autorytetu Trybunału". Apelował, by sędziowie zajęli się orzekaniem, a opozycja "wzięła się do pracy, a nie wzywała do anarchii". Jego zdaniem wymagana większość 2/3 sędziów do orzekania pozwala na "merytoryczne i wyważone" wyroki.

Widocznie przeczytałeś to jednym uchem.
          • pogromca_bzdury Re: Errata 30.12.15, 12:21
            Nikogo nie obchodzi co usłuszałeś (albo raczej co dziś wymyślasz) tylko to, co powiedział poisowski aparatczyk Sasin i co zostało utrwalone.
            • indeed4 Re: Errata 30.12.15, 12:26
              Nie zrozumiałeś, więc powtarzam: Sasin tego nie powiedział.

EOT.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Errata 30.12.15, 12:32
                Sam głupku wkleiłeś linka który potwierdza co powiedział cymbał Sasin, odpowiedzialny za katastrofę smoleńską.
    • indeed4 Postscriptum: 30.12.15, 15:15

twitter.com/depeshe48/status/681816284825272320

Pozamiatane.
      • erka-4 Re: Postscriptum: 31.12.15, 06:11
        - jeden taki dowcipny twitterek tak stwierdził:

Adam Bulandra @Kraxian 29.12

organizacja TK to tryb pracy,a tryb postępowania wiąże skarżących i uczestników.
        Art. 197 nie dotyczy składów,orzekania,kolejności

- a zatem wniosek stąd taki,że ustawa dotyczy sprzątaczki zatrudnionej w Trybunale,a nie pana prezesa i jego towarzyszy.
    • mrsam Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 15:43
      Dobrze by było, gdyby odchudzili jeszcze administrację publiczną i zagonili ją do roboty.
      • lech1966 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 30.12.15, 15:53
        A to,,,,,,,,,,,,, będzie w następnym kroku. PO z PSL-em tak uzupełniali i dbali o urzędy że nawet kosze na śmieci są z PSL
        • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 31.12.15, 06:04
          - otóż to,miał być porządek idealny.
          W mojej Wspólnocie Mieszkaniowej był,ale przed a po nowej uchwale bajzel powstał doskonały,często nie ma miejsca na śmieci,co wcześniej bardzo rzadko się to zdarzało.
          To chyba dlatego,że przed nową śmieciową uchwałą 5,8 złotego polskiego wspólnotowy Polak płacił a PO uchwale 10 wyszło na dzień dobry.
          Miały z lasów zniknąć te śmieci,ale nic takiego się nie stało
          • czekam.na.lewice Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 31.12.15, 06:07
            erka-4 napisał:

> - otóż to,miał być porządek idealny.
            > W mojej Wspólnocie Mieszkaniowej był,ale przed a po nowej uchwale bajzel powsta
            > ł doskonały,często nie ma miejsca na śmieci,co wcześniej bardzo rzadko się to z
            > darzało.
            > To chyba dlatego,że przed nową śmieciową uchwałą 5,8 złotego polskiego wspólnot
            > owy Polak płacił a PO uchwale 10 wyszło na dzień dobry.
            > Miały z lasów zniknąć te śmieci,ale nic takiego się nie stało
            Kupiono stare np. stare niemieckie technologie, które są wycofywane w Europie a polskie technologie i polskie patenty oferowane na wycieczkach w Wietnamie.
            • erka-4 Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 31.12.15, 06:28
              No to jednak nadzieja w P i S - ie,bo on obiecuje to co polskie promować,zatem być może ,że w końcu te nasze polskie śmieci wywiezie tam gdzie ich miejsce,czyli na śmietnik.

Ale o tej opłacie przed i po,i tym bajzlu,który jest,a którego wcześniej nie było, to mówię ci uczciwie.
              I to co ty piszesz to też teraz dało mi coś do myślenia,bo przed obsługiwała nas polska firma prywatna a po jakaś taka,z nazwy można się domyślać,że z obcego pochodzi kraju.
              Remondis jej nazwa,taką odczytałem na śmieciarce.
              Ale czort bierz już te firmy,mnie ten nagły skok ceny usługi najbardziej zastanawia.
              Ciekawe co to jest grane,więcej płacę,a mam bajzel doskonały.
              • czekam.na.lewice Re: PiS: TK ma się wziąć do roboty 31.12.15, 06:45
                erka-4 napisał:

> No to jednak nadzieja w P i S - ie,bo on obiecuje to co polskie promować,zatem
                > być może ,że w końcu te nasze polskie śmieci wywiezie tam gdzie ich miejsce,czy
                > li na śmietnik.
                >
                > Ale o tej opłacie przed i po,i tym bajzlu,który jest,a którego wcześniej nie by
                > ło, to mówię ci uczciwie.
                > I to co ty piszesz to też teraz dało mi coś do myślenia,bo przed obsługiwała na
                > s polska firma prywatna a po jakaś taka,z nazwy można się domyślać,że z obcego
                > pochodzi kraju.
                > Remondis jej nazwa,taką odczytałem na śmieciarce.
                > Ale czort bierz już te firmy,mnie ten nagły skok ceny usługi najbardziej zastan
                > awia.
                > Ciekawe co to jest grane,więcej płacę,a mam bajzel doskonały.
                Obsługa firm to pryszcz ale sprzedaż technologii i pobieranie opłat za te technologie to jest biznes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka