Dodaj do ulubionych

OTK. Obrona Terytorialna Kraju.

24.01.16, 13:34
Teraz pisi chcą to sprzedać pod dumną nazwą Gwardia Narodowa. Na razie trzy brygady. Koszt około 350 mln złotych.
Czy ta "Gwardia" w razie draki ma zastąpić bojówki kiboli? Takie narodowe ZOMO?
www.tvn24.pl/magazyn-tvn24-na-weekend/gwardia-narodowa-na-strazy-polski-jeszcze-w-tym-roku-jak-bedzie-wygladala,23,539
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 24.01.16, 13:37
      Raczej ORMO .
    • czekam.na.lewice Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 24.01.16, 14:23
      Bardzo dobra koncepcja.
      • pies_na_czarnych Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 24.01.16, 18:58
        Dobra? Pod jakim względem?
        • czekam.na.lewice Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 24.01.16, 19:12
          Pod oczywistym względem dla większości specjalistów od obronności. Przygotowanie sił cywilnych do obrony kraju na lądzie.
      • x2468 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 01.01.26, 20:15
        Kiedyś, w PRL to się tłumaczyło na "Opata Taczka Kilof", to były oddziały do których powolywano kryminalistów itp jednym słowem margines społeczny, inaczej patologie. Używano ich do prac których przeciętni Polacy nie mieli ochoty wykonywać na przykład do przeładunku towarów masowych, były próby zatrudnienia OTK przy przeładunkach drobnicy lecz te skończyły się katastrofa. "Żołnierze" OTK zamiast przeładunkiem woleli zajmować się kradzieżami, rozbijaniem opakowań w celu zweryfikowania zawartości cz warto czy nie warto kraść.
        Powodzian którym mieli pomagać natychmiast okradli, pozostał im przeładunek ziemniaków i układanie szyn kolejowych.
        • x2468 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 01.01.26, 20:17
          Broni nie mieli, byli niebezpieczni.
        • storima Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 01.01.26, 20:37
          x2468 napisał:

Używano ich do prac których przeciętni Polacy nie mieli ochoty wykonyw
          > ać na przykład do przeładunku towarów masowych, były próby zatrudnienia OTK prz
          > y przeładunkach drobnicy lecz te skończyły się katastrofa. "Żołnierze" OTK zami
          > ast przeładunkiem woleli zajmować się kradzieżami, rozbijaniem opakowań w celu
          > zweryfikowania zawartości cz warto czy nie warto kraść.
          > Powodzian którym mieli pomagać natychmiast okradli, pozostał im przeładunek zie
          > mniaków i układanie szyn kolejowych.
          >

Podaj link do tych informacji, które tu zamieściłeś.
    • maszmi Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 09:33
      Macio chce bronić kraj przed demokracją
    • pies_na_czarnych Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 11:00
      Są już gotowe filmy reklamujące ten twór.
      youtu.be/eLEhGWIdWag
    • dr.krisk Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 11:14
      Zamiast Caracali - grupy rekonstrukcyjne z kałaszami. Nowa doktryna obronna Polski. Trochę się obawiam - jakoś pan minister Macierewicz nie jest zbyt wiarygodny.
      • taniarada Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 11:24
        Krik powiem ci w sekrecie.Bardzo wiarygodny.Nauczyciel akademicki.I zna Wojskowe Służby Informacyjne od podszewki.
        • buldog2 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 12:12
          Dodam, jako szef ma znakomite notowania w GRU:
          ic.pics.livejournal.com/lev_dmitrich/32679866/404781/404781_original.jpg

--
          To nieprawda, że Anwad ma czarne podniebienie i że patrzy na ciebie - © Prezes PiS.
      • x2468 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 14:30
        Pis buduje własną prywatna armie. Na czele staną nominaci pis.
    • taniarada Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 11:21
      Czarna dzisiaj twój dzień na necie.Młodzieżówek Schetyny nikt nie zastąpi.Do boju Polsko.
    • yoma Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 11:22
      Kto tam się chciał zaciągnąć? Nie panna Pawłowicz czasem?
      • taniarada Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 11:26
        Wałęsa będzie przewodził.W SB miał wyższą rangę niż marny kapral.
        • yoma Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 11:55
          No, a prezes na końcu plutonu ciągnął cekaem. Prezes do taczanki!
    • rzewuski1 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 12:29
      Będą posadki dla nieudaczników , najważniejsze to zakręcić się koło lokalnego barona pisowskiego lub jego zwierzchnika (lokalnego biskupa) i generałem można zostać.
      Na misje tego nie wyślesz, w razie wojny uciekną na samą wieść o zbliżaniu się regularnych sił rosyjskich.
      • x2468 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 14:34
        A ile kasy będzie do przekręcenia.
        • pies_na_czarnych Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 14:43
          Ile jest gmin w Polsce?
          Na razie trzy brygady. Koszt około 350 mln złotych. Jak na takiej sumie ukręcisz kilka milionikow to nawet nikt nie zauważy.
          • yoma Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 15:45
            Akurat by wystarczyło po Pińdziesiąt na dziecko.
            • pies_na_czarnych Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 15:52
              Dołóż 2% PKB, które wywalają na zbrojenia bo Wujek Sam tak kazał i masz na wszystko. Szpitale, szkoły, żłobki, lekarstwa..... emerytury. Dużo możnaby wymieniać.
              • yoma Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 19:31
                Zgoda.
              • rzewuski1 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 19:57
                Jakie zbrojenia, na razie nic kupili a wszystko zawieszają , pewny jestem ze jeśli coś kupią to niewiele. Nie 50 śmigłowców ale 10 i to może od Rosjan jak Węgrzy i propaganda kaczystowska
                będzie trąbiła ze to jedyne wyjście, ekonomiczne itp.
                Tak będzie ze wszystkim, będą bredzić ze powstały 3 brygady czy nawet wiecej żołnierzyków weekendowych uzbrojonych w lekką bron.
                • pies_na_czarnych Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 21:54
                  Nie chodzi mi w tym wypadku o PiS ponieważ oni jeszcze nic nie zdążyli kupić. Oni chcą dodatkowo obciążyć budżet.
                  Chodzi mi ogólnie o wydatki na zbrojenia. 2% PKB i co jest "najśmieszniejsze" Polska jest w piątce krajów, które aż tyle płacą. Gdzie te pieniądze idą? Podejrzewam, że do kasy NATO.
                  wiadomosci.wp.pl/kat,8771,title,NATO-Polska-spelnia-swoje-zobowiazania-Inne-kraje-Europy-nie,wid,17655939,wiadomosc.html?ticaid=116666
              • storima Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 30.12.25, 22:51
                pies_na_czarnych napisała:
                możnaby

Każdy może się mylić.

Ale Rosjanin przez DEKADY popełnia KARDYNALNE błędy!!!

I jeszcze śmie z sowiecką butą „uczyć” Polaków pisać „poprawnie”.

Wykazując nam rzekome błędy.

Podczas gdy Rosjanin kwestiononjje POPRAWNĄ POLSZCZYZNĘ.

Gdy brak mu polskiego słowa zastępuje je rosyjskim.

Wjechał tu kiedyś :

GRUZAWIK

Bezszczelny łgarz typowo sowiecka buta.

CZYTAJ TO O TOBIE BANOWANY ROSJANINIE :
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 30.12.25, 23:06
                  Ile razy mam powtarzać? Spadaj kacapie do swojej dieriewni!
                  🤡
                  • storima Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.12.25, 00:00
                    to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Ile razy mam powtarzać? Spadaj kacapie do swojej dieriewni!
                    > 🤡

Putinowiec pisze o sobie „kacap” i kretyńsko się upokarza.

Czytaj Rosjaninie jak PRZEZ POLAKA zostałeś zdekonspirowany I JESTEŚ BANOWANY:
                    • j-k muvie po raz kolejny 31.12.25, 00:38
                      storima napisał:

>> Putinowiec pisze o sobie „kacap” i kretyńsko się upokarza.
                      >
                      > Czytaj Rosjaninie jak PRZEZ POLAKA zostałeś zdekonspirowany I JESTEŚ BANOWANY:

muvie po raz kolejny - zostaw to.

to dziecie siedzi na wozku inwalidzkim i placze - bo mu sie nudzi.

• to.ja.pies.na.czarnych Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.12.25, 00:44
                      > Czytaj Rosjaninie jak PRZEZ POLAKA

Już ci kilka razy pisałem, e nikt na tym forum nie wierzy, że jesteś Polakiem i krzyk tu w niczym nie pomoże. Polacy nie muszą nikomu wmawiać, że są Polakami bo po prostu nimi są.
                      🤡
                      • j-k dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 00:49
                        psa.na.czarnych napisało:
                        > Już ci kilka razy pisałem, a nikt na tym forum nie wierzy, że jesteś Polakiem i
                        > krzyk tu w niczym nie pomoże.

a ja pisalem, ze smecisz tu na foro - bo sie nudzisz.

siedzenie na wozku inwalidzkim nie jest przejemne - rozumiem..

• to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 01:13
                          On nie śmieci? Z nudów wyciąga wątki sprzed dziesięciu lat. Z nudów albo chce koniecznie zaistnieć bo jak na razie jedynie ty litujesz się nad nim i odpowiadasz na te jego bzdety.
                          • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 04:32

> On nie śmieci? Z nudów wyciąga wątki sprzed dziesięciu lat.

Prymitywny putinowcu. W obecnej sytuacji nie ma takiej opcji aby nadając z Rosji jak ty to czynisz można było bez przeszkód serfować po polskim forum.

Jako szkolony w ZSRR, obecnie w dalszym ciągu na służbie bandyckiego ANTYPOLSKIEGO reżimu, o czym sam jak ten sowiecki dureń się ty wsypywałeś, prowadzisz propagandę mordercy.

FAŁSZUJESZ OCZYWISTE FAKTY.

W tym AUTENTYCZNOŚĆ PONAD SETKI FORUMOWYCH WPISÓW z których JASNO DURNIU WYNIKA, że nie nam nic wspólnego z twą bandycką Rosją.

Poza JEDNYM:

powodowania że twe nicki na służbie bandyty SĄ SKUTECZNIE BANOWANE.

CZYTAJ:
                          • no-popis Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 06:01

> On nie śmieci? Z nudów wyciąga wątki sprzed dziesięciu lat.
                            To są po prostu Twoje ruskie ślady.
                            • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 06:35
                              no-popis napisała:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
                              >
                              > > On nie śmieci? Z nudów wyciąga wątki sprzed dziesięciu lat.
                              > To są po prostu Twoje ruskie ślady.

Rosyjski putyniowiec stwierdził kiedyś, że podrobiłem ponad setkę forumowych wpisów.

Oskarżając mnie ktetyńsko za bycie TYM KIM
                              JEST, czyli
                              jak to
                              on
                              pisze „Kacapskim trollem” po raz ENTY robi z siebie kompletnego durnia.

„KACAP” jak pisze o mnie, nie mogłby pisać o historycznej dzielnicy tak
                              piękną polszczyzną. „Kacap” nie mógłby znać detali z historii tej dzielnicy lat 60. i 70. jeśli by się w niej nie wychował.
                              „kacap” z tak dobrą dykcją w po polsku jak czynię to ja w tym teatrze, przedstawienia ba które składają się teksty z tego forumowego mojego poetyckiego wątku sprzed dekad:

Gość: michal Re: Na Starym Rakowie IP: *.19.90.92.rev.sfr.net 24.04.13, 18:45
                              Taki nostalgiczny ten teatr. Przywoluje moje wspomnienia z tych magia owianych dzis czasow. Dobra dykcja. Wspaniale jako uczestnik tego przedstawienia wspaniale sie go slucha.Zawsze emigrujemy. Nie tylko wowczas gdy mieszkamy poza krajem. Twym spektaklem tam powracam.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,15714646,15714646,Na_Starym_Rakowie.html?p=144094561

m.youtube.com/watch?v=hAp1psJtFWQ&t=2s&pp=2AECkAIB;;hAp1psJtFWQ;;https://i.ytimg.com/vi/hAp1psJtFWQ/default.jpg;;NaStarymRakowie
                          • to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 10:51
                            Ale się kacap rozszczekał! Bidulek spać nie może z nerwów. Całą noc myślał co tu dopisać. 😅
                            • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 12:01

> Ale się kacap rozszczekał! Bidulek spać nie może z nerwów. Całą noc myślał co t
                              > u dopisać. 😅

ponownie wychodzi na kompletnego chams i durnia.

pomijam oficjalne linki zaprzeczające oszczerstwom UDOKUMENTOWANEGO putinowca który gubi nick za nickiem bo:

Dumny jestem: Jako były udokumentowany opozycjonista PRL ukazałem dowody kreowania fałszywej tożsamości w celu uprawiania antypolskiej, kremlowskiej propagandy. Dopiero interwencja wraz z przesłaniem mojej dokumentacji do zarządu AGORY jak i GAZETA.PL zakończyła ten proceder. Kliknij w ten link.

Gość: Elżbieta Podziękowanie dla storima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:58
                              Bardzo Ci dziękuję za umożliwienie skorzystania z Twojego dorobku.Oczywiście
                              zapoznałam ze źródłem pochodzenia, autorstwem i możliwością właczenia się na
                              forum w dziedzictwo kulturowe języka częstochowskiego.
                              Wiersz został odebrany z naprawdę wielkim entuzjazmem.
                              Osoby które z dzieciństwa pamiętają te zwroty i wyrazy z rozrzewnieniem
                              i tęsknotą za tym co minęło i nie mam tu na myśli jedynie te piękne
                              strofy.Osoby młodsze z żartem ale sympatycznym.Dyskusja potoczyła sie w
                              kierunku dlaczego to dziedzictwo językowe zanika.Wmówiono nam, że takim
                              językiem posługują się ludzie mało wykształceni,pochodzenia wiejskiego i inne
                              podobne niedorzeczności.Dziś kiedy wraca moda na odrębność,na szacunek do
                              dawnego dobrze że są tacy jak Ty którzy przypomnieli i może będą kultywować
                              tradycje językowe starej Częstochowy.
                              Dziękuję Ci serdecznie.Pozdrawiam

forum.gazeta.pl/forum/w,55,15714646,15714646,Na_Starym_Rakowie.html?p=16094355
                              W archiwach tego forum istnieją ZAPISY ZE SPOTKAŃ FORUMOWICZÓW.

Na którym byłem OBECNY i jest to odnotowane.

Ale chamski putinowiec JĄTRZY I JAK ZWYKLE wywraca stolik.

m.youtube.com/watch?v=hAp1psJtFWQ;;hAp1psJtFWQ;;https://i.ytimg.com/vi/hAp1psJtFWQ/default.jpg;;NaStarymRakowie

Zapis i dokumentacja demaskowania przeze mnie putinowskigo Rosjanina udającego Polaka mieszkającego w Belgii przesłany do zarządu AGORY GAZETA.PL

Dalej wypisuje brednie na temat życia codziennego w PRL i Belgii potwierdzając to CO ZOSTAŁO WIELOKROTNIE UDOWODNIONE: nie jest Polakiem. I nigdy nie mieszkał w tych państwach na stałe.
                              • to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 12:03
                                Kacapski debilu zapomniałeś o swoim internetowym podpisie 😂
                                • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 12:11

> Kacapski debilu zapomniałeś o swoim internetowym podpisie 😂
                                  Debilnymi popisujący się chamskimi postami nie rozumie po polsku.

Z wpisów wyraźnie wynika iż autorką ich jest starsza pani nauczycielka która poprosiła mnie o zgodę o przedstawienie mego wiersza z wyrażeniami językowymi Starej Częstochowy.

ALE SKĄD popisujący się chamstwem BRAKAMI JĘZYKOWYMI putinowiec może to wiedzieć ?!?
                                  • to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 12:14
                                    Dawaj teraz wpis starszego pana 😅
                                    • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 12:32

(…)

ponad 20 kat temu!!!
                                      zapis ze spotkania forumowiczów:

Re: Spotkanie forumowiczów... 03.06.05, 21:49
                                      Jeszcze w Srodku Miasta Pan Rzecznik zapytal mnie co sadze o Alejach?
                                      Coz - odpowiedzialem - nie bylo mnie tutaj dosc dlugo, nie przygladalem sie
                                      zmianom z dnia na dzien, stad czas mego spojrzenia, to raczej wymiar kosmiczny ,
                                      niz ziemski. Szczerze mowiac - kontynuowalem - nie mialem okazji, wejsc prawdziwie,
                                      spokojnie dac sie poniesc urokowi. Jak paryskie uliczki: stoliczki na zewnatrz,
                                      a przy nich gaworzacy ludzie, no i te bramy i ukryte w nich "tajemne"
                                      czestochowskie mini-pejzaze spotkan przy kawie. Jedna rzecz - podkreslilem -
                                      pozostala tak dziwnie bulwersujaco niezmienna, jest to u Poswiatowskiej, jak i w
                                      mych dzieciecych wspomnieniach:
                                      ten komin. I czemuz to on teraz jest tak wymalowany na bialo-czerwono?
                                      Z pewnoscia nie z powodow patryiotycznych - odpowiedzial PR.
                                      Rozumiem, ze sa to barwy ochronne, co by samoloty w komin nie bily. Tak jak w
                                      innych krajach widzialem wiezyczki w tych samych malowanych barwach, ale tak
                                      sobie dzisiaj z cmentarza sw.Rocha, Alejami idac myslalem: czyz takie
                                      pomalowanie komina na sposob taki coby zniknal jakos wtapiajc sie w krajobraz, a
                                      jesli tak to jak go pomalowac?
                                      Tak - powiedzial PR - nalezaloby pomalowac go w chmurki, a tym samym od czasu do
                                      czasu znaczyc na nim kreski: kolejny latajacy obiekt trafiony.

Mowie Wam Kochani, smiech to zdrowie;)

forum.gazeta.pl/forum/w,55,24587988,24587988,Spotkanie_forumowiczow_.html#p25171976
                                      • to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 12:34
                                        Mitomanie sam musisz się chwalić bo wszyscy na ciebie pisiora kładą.
                                        Wymyślaj dalej, będziemy mieli z czego się pośmiać.
                                        • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 12:55

> Mitomanie sam musisz się chwalić bo wszyscy na ciebie pisiora kładą.
                                          > Wymyślaj dalej, będziemy mieli z czego się pośmiać.

Trzeba być pozbawionym funkcji kognitywnych, aby link di wiarygodnego źródła forumowego nazywać „wymyślaniem”:

redakcja_czestochowa 31.05.05, 19:39
                                          ...trwa właśnie w pubie Rue de Foch przy ul. Focha. Niech żałują Ci,
                                          których tam nie ma. Zabawa jest przednia i szybko sie nie skończy.
                                          Być może jest więc jeszcze szansa dołączyć do grupy. Pozdrwaiamy.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,24587988,24587988,Spotkanie_forumowiczow_.html?p=24587988
                                          • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 12:59
                                            cdn:

(wg putinowca to są oczywiści fałszerstwa storimy🤣🤣🤣)

Gość: Ruda Re: Spotkanie forumowiczów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:08
                                            Nooooooooooo żałujcie ze nie byliście.........
                                            Po prostu jak zwykle było super ...........
                                            Śmiechu do pełna , wszyscy w pionie..................
                                            A Storima to facet że ho ho......................

forum.gazeta.pl/forum/w,55,24587988,24587988,Spotkanie_forumowiczow_.html?p=24597768
                                            • to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 13:26
                                              Nie dość, ze mitoman to w dodatku błazen 🤡🤡🤡
                                              • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 15:50

> Nie dość, ze mitoman to w dodatku błazen 🤡🤡🤡

Putinowiec ponownie pisze do samego siebie.
                                                Aby każdy miał pewność kim
                                                rzeczywiście jest PODPISAŁ SIĘ TRZYKROTNIE.

każdy widzi REALNE linki i ZAWSZE PRAWDZIWE informacje które publikuję OBALAJĄC NIEUSTANNIE OSZCZERSTWA I KŁAMSTWA putinowca.

w tym przypadku wątek rozpoczęty przez REDAKCJĘ GAZETA.PL o spotkaniu forumowiczów w którym brałem udział. Nie jako ”kacap” jak NIEUSTANNIE fałszuje moją tożsamość putinowiec, ale urodzony i wychowany Częstochowianin. Takim znano mnie na tamtym forum. I takim mnie poznano w REALU.
                                              • no-popis Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 15:57

> Nie dość, ze mitoman to w dodatku błazen 🤡🤡🤡

Z każdego niemal Twpjego posta widać , że On ma rację. Przytoczyć Ci jeszcze kilka Twoich archiwalnych proputinowskich postów?
                                                • to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 31.12.25, 16:44
                                                  > Przytoczyć Ci jeszcze kilka Twoich archiwalnych proputinowskich postów?

Uważaj SBecki kapusiu abym ja twoich wpisów nie przytoczył.
                                                  Twoja solidarność z komsomolcem storima jest zadziwiająca. Jesteś na jego żołdzie?
                                                  • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 01.01.26, 18:33

no-popis napisał:
                                                    > > Przytoczyć Ci jeszcze kilka Twoich archiwalnych proputinowskich postów?
                                                    >
                                                    >
                                                    > Uważaj SBecki kapusiu abym ja twoich wpisów nie przytoczył.

Agresywnie atakuje oszczerstwami gdy tylko udowodni mu się, że po prostu kłamie.

Sprawa dawno została wyjaśniona: Rosjanin jak wmawiał nigdy nie przebywał w PRL na stałe.
                                                    Nie przeszkadza mu to jednak dalej wypisywać bredni na temat tamtej epoki.

Dawno temu obelżywie rzucał wobec Nopopis oszczerstwa "argumentując", że skoro w PRL był prywaciarzem to tożsamym jest, iż był ubekiem. Co jest KOMPLETNĄ bzdurą.

Ale dla uspokojenia nastrojów, że PRL kultywuje kapitalistyczne nawyki tak IM WMAWIANO W ZSRR:
                                                    owszem, są jakieś tam niepaństwowe gospodarstwa rolne, czy jacyś tam ludzie coś sobie wyrabiają, ale są to zaufani komuniści. Stąd ten debilny fake news, rodem z ZSRR rozpowszechniany przez pies.na.czarnych, który tam się wychowywał i tam był szkolony. I do dziś mieszka w Rosji.
                                                  • to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 01.01.26, 19:12
                                                    Co udowodniłeś wszarzu obojętnie o kogo chodzi? Na każdym kroku udowadniasz jedynie swoje związki z kacapskimi służbami.
                                                  • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 01.01.26, 19:21

> Co udowodniłeś wszarzu obojętnie o kogo chodzi? Na każdym kroku udowadniasz jed
                                                    > ynie swoje związki z kacapskimi służbami.

putinowski Rosjanin, którego antypolską działalność przedstawiałem AGORZE i GAZETA.PL i dzięki mnie został USUNIĘTY jego sztandarowy pielęgnowany przez ponad DWIE DEKADY nick FAŁSZYWYCH tożsamości, pies.na.czarnych.

wypisuje kretyńskie fake newsy, że to on ukazujący "swoje związki z kacapskimi służbami" zdekonspirował samego siebie.
                                                    CZYTAJ!!!
                                                  • to.ja.pies.na.czarnych Re: dzidziu, a ja pisalem 01.01.26, 19:28
                                                    Obojętnie co byś napisał kacapski trollu i tak na tym forum wszyscy wiedzą, ze pracujesz dla putinowskiego reżimu. Taka jest prawda.
                                                  • storima Re: dzidziu, a ja pisalem 01.01.26, 19:45

> Obojętnie co byś napisał kacapski trollu i tak na tym forum wszyscy wiedzą, ze
                                                    > pracujesz dla putinowskiego reżimu. Taka jest prawda.

DOWÓD putinowcu podaj.

Twoja DEKONSPIRACJA i fakt usunięcia pies.na.czarnych jest wystarczający na to, że to JA doprowadziłem do unieszkodliwienia putinowskiej trollni na Forum Kraj.
                            • j-k psa, belkoczesz 31.12.25, 15:42
                              to.ja.psa.na.czarnych napisało:
                              - Ale się kacap rozszczekał!

belkoczesz bez argumentow.

tylko szczekanie ci pozostalo ?

bez jaj - zreszta.

ale tajemnica poliszynela jest to - ze ich nie masz, z natury.
                      • storima Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.12.25, 04:22
                        Rosjanin z ograniczoną percepcją uważa, że jak zatrze w swych postach fakty to usunie dowody banów, antypolskiej putinowskiej propagandy jak i swej głupoty:

Czytaj Rosjaninie jak PRZEZ POLAKA zostałeś zdekonspirowany I JESTEŚ BANOWANY:

--
                        Dumny jestem: Jako były udokumentowany opozycjonista PRL ukazałem dowody kreowania fałszywej tożsamości w celu uprawiania antypolskiej, kremlowskiej propagandy. Dopiero interwencja wraz z przesłaniem mojej dokumentacji do zarządu AGORY jak i GAZETA.PL zakończyła ten proceder. Kliknij w ten link.
    • rozbawiony78 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 14:55
      A ty znów o wojsku, agenciaku ? G... ci do tego, zdrajco.
      Lufa niemieckiego leoparda, które to czołgi wzywałoś do interwencji w Polsce już ci się sprzykrzyła?
      Won!
      • pies_na_czarnych Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 15:38
        Spadaj korwinowski chamie.
        • rozbawiony78 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 01.02.16, 07:50
          Myślisz psie że o twoich wezwaniach do obcej interwencji dobrzy ludzie zapomnieli? Tylko granicę przekrocz...:)))
    • alistair-p Otyli Tępi i Kulawi 31.01.16, 14:58
      Tak za czasów istnienia jednostek OTK mówiło się na nich :-)
    • chudaduda Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.01.16, 15:51
      Antek bedzie mial duze sily do przeprowadzenia puczem jeszce lepszej zmiany. Do walki z obcym wrogiem wolaczki nie maja srodkow.
    • kylax1 Innej nazwy nie było? 31.01.16, 19:56
      Bo jakoś tak za bardzo z USA się kojarzy. Podobnie na Ukrainie, też Gwardia Narodowa. Nie mogłoby być np. Pomocnicze Siły Obronne albo coś takiego?
      • pies_na_czarnych Re: Innej nazwy nie było? 31.01.16, 23:58
        albo Patriotyczne Ruszenie. Tak historycznie trochę.
        • no-popis Re: Innej nazwy nie było? 31.12.25, 08:32

> albo Patriotyczne Ruszenie. Tak historycznie trochę.
          Nie "patriotyczne ruszenie" ruski agencie ale bardzo przydatne siły parawojskowe.
      • el.commendante Re: Innej nazwy nie było? 31.12.25, 15:13
        kylax1 napisał:

> Bo jakoś tak za bardzo z USA się kojarzy. Podobnie na Ukrainie, też Gwardia Nar
        > odowa. Nie mogłoby być np. Pomocnicze Siły Obronne albo coś takiego?
        >
        Dlatego lepsza byłaby "Gwardia Ludowa".
        • x2468 Re: Innej nazwy nie było? 01.01.26, 20:34
          Nie ważna nazwa, ważna kasa i zaszczyty.
    • no-popis onuca już wtedy pracowała dla ruskich na tym forum 30.12.25, 21:20

> Teraz pisi chcą to sprzedać pod dumną nazwą Gwardia Narodowa. Na razie trzy bry
      > gady. Koszt około 350 mln złotych.
      > Czy ta "Gwardia" w razie draki ma zastąpić bojówki kiboli? Takie narodowe ZOMO?
      > www.tvn24.pl/magazyn-tvn24-na-weekend/gwardia-narodowa-na-strazy-polski-jeszcze-w-tym-roku-jak-bedzie-wygladala,23,539
      Wow, jak wielki koszt, jaka błędna decyzja :)
    • j-k No i WOT istnieje... - przegrales pies. 30.12.25, 23:10
      i WOT ma sie calkiem dobrze

aktualnie ochrania linie kolejowe.
      • no-popis Re: No i WOT istnieje... - przegrales pies. 31.12.25, 06:04
        j-k napisał:

> i WOT ma sie calkiem dobrze
        >
        > aktualnie ochrania linie kolejowe.
        ...ale ruskim, ruskim agentom i pożytecznym dla ruskich idiotom jak np Holland i Kurdej Szatan z Jońskimi to były zbrodnie.
        Dzisiaj milczą a Tusk robi sobie focie z żołnierzami WOT na tle płotu granicznego z Białorusią.
        • x2468 Re: No i WOT istnieje... - przegrales pies. 01.01.26, 20:38
          Dzisiaj drzewo zwaliło się na tory, WOT nie było, trzeba było ściągnąć kolejarzy z Ełku. WOT był zajęty słuchaniem przemówienia I Sutenera.
          • storima Re: No i WOT istnieje... - przegrales pies. 01.01.26, 21:02
            x2468 napisał:

> Dzisiaj drzewo zwaliło się na tory, WOT nie było, trzeba było ściągnąć kolejarz
            > y z Ełku. WOT był zajęty słuchaniem przemówienia I Sutenera.
            >

Ponownie umieszczasz FAKE NEWSY.

Wczoraj przemawiał.

Nie ma czegoś takiego, aby żołnierze na służbie byli odciągani od swych obowiązków jakimikolwiek przemówieniami.

Jest specjalna jednostka PKP odpowiedzialna za sprawne funkcjonowanie kolei.

I RAZ JESZCZE:

x2468 napisał:
            (...)
            "Żołnierze" OTK zami
            > ast przeładunkiem woleli zajmować się kradzieżami, rozbijaniem opakowań w celu
            > zweryfikowania zawartości cz warto czy nie warto kraść.
            > Powodzian którym mieli pomagać natychmiast okradli, pozostał im przeładunek zie
            > mniaków i układanie szyn kolejowych.
            >

Podaj link do tych informacji, które tu zamieściłeś.
            • storima Re: No i WOT istnieje... - przegrales pies. 02.01.26, 17:18
              storima napisał:

> x2468 napisał:
              >
              > > Dzisiaj drzewo zwaliło się na tory, WOT nie było, trzeba było ściągnąć ko
              > lejarz
              > > y z Ełku. WOT był zajęty słuchaniem przemówienia I Sutenera.
              > >
              >
              > Ponownie umieszczasz FAKE NEWSY.
              >
              > Wczoraj przemawiał.
              >
              > Nie ma czegoś takiego, aby żołnierze na służbie byli odciągani od swych obowiąz
              > ków jakimikolwiek przemówieniami.
              >
              > Jest specjalna jednostka PKP odpowiedzialna za sprawne funkcjonowanie kolei.
              >
              > I RAZ JESZCZE:
              >
              > x2468 napisał:
              > (...)
              > "Żołnierze" OTK zami
              > > ast przeładunkiem woleli zajmować się kradzieżami, rozbijaniem opakowań w
              > celu
              > > zweryfikowania zawartości cz warto czy nie warto kraść.
              > > Powodzian którym mieli pomagać natychmiast okradli, pozostał im przeładun
              > ek zie
              > > mniaków i układanie szyn kolejowych.
              > >
              >
              >
              > Podaj link do tych informacji, które tu zamieściłeś.
              >

>
              >
              >
              >
              >

Jeden z tych, którzy konsekwentnie wspierają Rosjanina w rozwijaniu antypolskich wątków.

Tak jak pies.na.czarnych tak i ten udaje antypisowca.
              Udaje też przeciwnika Rosji.

Ale publikuje fake newsy, jak ten tutaj podważając zaufanie do obecnego rządu i naszych formacji wojskowych.

Wczoraj nie przemawiał prezydent.Jak puścił tu fake newsa.
              Przemawiał premier.
              I żadne oddziały wojskowe nie były zmuszone ani za poprzedniego ani obecnego rządu do wysłuchiwania przemówień, będąc odciąganym od swej misji dla Polski.

Skłamał też na temat na temat OTK za PRL.

Udając Polaka urodzonego i wychowywanego w Polsce wsypał się też na innym wątku brakiem znajomości detali życia codziennego PRL.

Nieudolnie niedawno wraz innym takim, który usuwał moje wpisy, próbowali udowodnić mi błąd którego nie popełniłem. Ale tradycyjnie jedynie się ośmieszyli.
              Bo jeśli zdarzy mi się popełnić błąd to po porostu przepraszam.
              Nie toleruje kłamstwa ani w życiu codziennym ani w anonimowej sieci.

CZYTAJ !

• to.ja.pies.na.czarnych Re: No i WOT istnieje... - przegrales pies. 31.12.25, 10:54
        j-k napisał:

>

Przed złodziejami z Ukrainy? :)
        • el.commendante Re: No i WOT istnieje... - przegrales pies. 31.12.25, 19:40

> j-k napisał:
          >
          > > i WOT ma sie calkiem dobrze
          > >
          > > aktualnie ochrania linie kolejowe.
          >
          > Przed złodziejami z Ukrainy? :)
          I przed masową migracją z Ukrainy polskie cwaniaczki wycinały sobie kawałki trakcji na złom.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: No i WOT istnieje... - przegrales pies. 31.12.25, 12:04
        j-k napisał:

>

Zamiast pilnować torów to powinni zabrać się za odśnieżanie bo Putin w nocy sypnął śniegiem.
    • niepoprawnylogin1980 Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.12.25, 08:15
      Nie tylko internetowe trolle.

"...Rafał Trzaskowski – podpisanie interpelacji, w której kwestionował sens WOT i sugerował ich „amatorski” charakter.
      Polityka

Donald Tusk – określenie WOT jako „parawojsko” w publicznym wystąpieniu (2023).
      Gov.pl

Cezary Tomczyk i inni z PO – krytyka projektu ustawy o WOT i odrzucanie go w Sejmie.
      Gazeta Prawna

✅ Siemoniak (2018): o WOT jako „weekendowych żołnierzach” i propagandzie ich istnienia.
      TVN24

✅ Kosiniak-Kamysz (2018): o WOT jako „prywatnej armii Macierewicza” i postulacie likwidacji.
      PolandDaily24.com

(...)

Poseł Czesław Mroczek (PO) był przywoływany w mediach społecznościowych z wypowiedzi z 2016 r., gdy mówił, że PO krytykowała WOT jako „pisowskie wojsko”, a później w publicznych wystąpieniach już nie negował roli WOT i pojawiał się w kontekście ich aktywności.
      Tysol..."

"...✅ Tak, byli politycy którzy wcześniej krytykowali WOT, a potem w okresie powodzi lub przy innych akcjach pomocowych pokazywali się w towarzystwie żołnierzy lub wykorzystywali komunikaty o ich działaniach do komunikacji medialnej.
      Portal i.pl

✅ Takie publikacje były postrzegane przez część odbiorców jako wizerunkowe, czyli eksponowanie się polityków na tle mundurowych, choć oficjalnie miały charakter informacyjny.
      Wydarzenia Interia..."

"...📌 Podsumowanie – skuteczność formacji terytorialnych na Ukrainie

✅ Tak – ukraińskie formacje obrony terytorialnej sprawdziły się w praktyce — szczególnie w pierwszych tygodniach wojny, kiedy regularne wojsko jeszcze się organizowało, a szybkie zajęcie punktów kontrolnych, ochrona miast i wsparcie lokalne były kluczowe.
      Ministerstwo Obrony Ukrainy
      +1

✅ Ich działania przyczyniły się m.in. do obrony miast i powstrzymania niektórych ofensyw, a później zostały włączone do regularnej struktury Sił Zbrojnych, pełniąc różne role bojowe i pomocowe.
      Ministerstwo Obrony Ukrainy

✅ Model ten jest dziś cytowany w analizach i planowaniu obrony innych państw, jako przykład efektywnego wykorzystania mobilizacji społeczeństwa i integracji struktur obronnych.
      Ukrinform..."
      • no-popis Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 31.12.25, 08:31
        niepoprawnylogin1980 napisał:

> Nie tylko internetowe trolle.
        >
        > "...Rafał Trzaskowski – podpisanie interpelacji, w której kwestionował sens WOT
        > i sugerował ich „amatorski” charakter.
        > Polityka
        >
        > Donald Tusk –

> Cezary Tomczyk i inni z PO – krytyka projektu ustawy o WOT i odrzucanie go w Se
        > jmie.

> ✅ Siemoniak (2018): o WOT jako „weekendowych żołnierzach” i propagandzie ich is
        > tnienia.
        > TVN24
        >
        > ✅ Kosiniak-Kamysz (2018): o WOT jako „prywatnej armii Macierewicza” i postulaci
        > e likwidacji.

> "...✅ Tak, byli politycy którzy wcześniej krytykowali WOT, a potem w okresie po
        > wodzi lub przy innych akcjach pomocowych pokazywali się w towarzystwie żołnierz
        > y lub wykorzystywali komunikaty o ich działaniach do komunikacji medialnej.
        Wykonywali dobrą robotę dla Putina w tym również poprzez swoich agentów w mediach jak Pies i Rubcow.
    • albwu Re: OTK. Obrona Terytorialna Kraju. 01.01.26, 19:42
      Takla Gwardia Narodowa miałaby podlegać bezpośrednio pod Prezydenta, a nie pod MON (nie pod Sztab Generalny WP). W przypadku nieprzyjmowania przez instytucje rządowe decyzji Prezydenta - to wtedy interweniowałaby Gwardia Narodowa. Na przyklad: wprowadzenie na Urząd właściwego Prokuratora albo Sędzi. Albo ochronę miesięcznic smoleńskich i podobnych uroczystości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka