Dodaj do ulubionych

Następne kino w Berlinie nie chce

04.11.16, 07:52
wyświetlać tego gniota, który urąga zdrowemu rozsądkowi, gdyby toto miało jakąś wartość, czy to historyczną, czy też artystyczną to by go nie zdjęli z ekranów po cichutku.
Czekam, ze strony, nawiedzonych na jakieś prawdy objawione, o tym że Niemcy też mogli maczać w tym, niewątpliwym zamachu, łapska.

natemat.pl/193795,ze-wzgledow-bezpieczenstwa-kolejne-kino-w-berlinie-odwoluje-pokaz-filmu-smolensk
Obserwuj wątek
    • mariner4 Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 10:52
      Kto by chciał ta PiSowską szmatę pokazywać. Może tylko w Polaczkowie, choć też nietęgo to idzie.
      \M.
      • taniarada Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 12:01
        mariner4 napisał:

> Kto by chciał ta PiSowską szmatę pokazywać. Może tylko w Polaczkowie, choć też
        > nietęgo to idzie.
        > \M.
        Piszesz Polaczkowo? A gdzie ty mieszkasz pociotku ?
        • mariner4 Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 12:15
          Ja mieszkam w Polsce, a ty w Polaczkowie. Proste?
          Ja się czuję Polakiem, a ty jesteś dla mnie Polaczkiem. Na razie jeszcze Polaczkowo okupuje Polskę. Do czasu....
          M.
          • i.tym.podobnie Ha, ha, haaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! 04.11.16, 12:50
            Ale z ciebie to jajcarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Polakiem się czujesz???????
            Dobre to było!!!!!!!!!!!!
    • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 10:56
      To straszne! A "Idę" jeszcze grają?
      • czan-dra Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:05
        A sprawdź se, dlaczego straszne?
        • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:07
          No bo tak właśnie odczytuję informację dostarczoną lemingom wprost do nieumytych koryt przez pasterza płci męskiej o pseudonimie "Lis".
          • czan-dra Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:09
            Ale to alarmuje jeden z "Twoich" , a nie jakiś mityczny Lis.
            Daj sobie spokój z tymi żałosnymi porównaniami, nie robią na mnie wrażenia.
      • boblebowsky Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:21
        tw_wielgus napisał:

> To straszne! A "Idę" jeszcze grają?
        >

"Ida" Pawła Pawlikowskiego to najchętniej oglądany na świecie polski film od co najmniej 25 lat.
        • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:28
          Nie pytałem o oglądalność. Pytałem czy jeszcze grają.
          • boblebowsky Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:32
            tw_wielgus napisał:

> Nie pytałem o oglądalność. Pytałem czy jeszcze grają.
            >

Tak, grają, w EMPIKach po 26 PLN.
            • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:38
              !... w Niemczech? Niemożliwe, kolega czegoś nie doczytał lub (co bardziej prawdopodobne) nie zrozumiał.
              • boblebowsky Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:43
                tw_wielgus napisał:

> !... w Niemczech? Niemożliwe, kolega czegoś nie doczytał lub (co bardziej prawd
                > opodobne) nie zrozumiał.
                >

A moim zdaniem to dziadek fiku miku czegoś jednak nie zrozumiał. Niby bystry, ale jakoś inaczej:))
                • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 12:24
                  B. nie lubię jak mi się w wymianę wtrąca administrator? Przekupiłeś go cukierkiem?
                  • boblebowsky Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 13:11
                    tw_wielgus napisał:

> B. nie lubię jak mi się w wymianę wtrąca administrator? Przekupiłeś go cukierki
                    > em?

Moim zdaniem robi to ze strachu przed niebezbiecznie celnymi i niewygodnymi dla czerskiej treściami, które przekazujesz. Liczą się z tobą dziadek jak cholera.
                    • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 13:23
                      No popatrz! No to mnie uspokoiłeś bo byłem przekonany, że ktoś donosi, a miałem pewność, że to nie ja.
              • szwampuch58 Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:49
                w Niemczech pisowski cynglu i nie tylko jest dostepna w telewizji publicznej
                www.arte.tv/guide/de/060723-000-A/ida?country=AA
                gdy pisowska telewizja na Wisla donosi "że szczepionki szkodzą " a ty cepie wolski dyskutujesz tu o "Smolensku"
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114885,20929382,tvp-przekroczyla-granice-jawnie-promuje-ruchy-antyszczepionkowe.html#MTstream
          • matylda1001 Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:54
            tw_wielgus 04.11.16, 11:28

>Nie pytałem o oglądalność. Pytałem czy jeszcze grają. <

O co Ci chodzi? O to, żeby jakikolwiek film, nawet najlepszy i najbardziej utytułowany pozostawał w repertuarze kina po trzech latach od premiery i po tym jak pokazano go kilka razy w TV?
            • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 12:13
              Nie, nie o to chodzi. chodzi o coś zgoła innego, o wywołanie "tematu" przez portal natemat.pl i zachłyśnięcie się nim leminżej czeredy spragnionej wieści dobrych, a dobre wieści to te generalnie złe. Chociaż nie jestem pewien czy akurat w tym wypadku.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 12:18
                Piszesz o wywołaniu tematu o bankructwach firm budowlanych byś, jako lemniża czereda, mógł się nim zachłysnąć?
                • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 12:26
                  Po raz ostatni do was apeluję, OBYWATELU....

www.wiocha.pl/1918,Obywatelu
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 13:59
                    Wiem, że nie lubisz, biedaku, gdy walnąć cię mieczem którym sam wymachujesz... Strasznie nerwowy się wówczas stajesz.
                    • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 14:15
                      Rozpoznałeś się na zdjęciu..?!?!
              • matylda1001 Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 12:45
                tw_wielgus napisał:

>spragnionej wieści dobrych, a dobre wieści to te generalnie złe.<

Jeśli chodzi o "Smoleńsk" to nie wiem, czy jest tu o czym dyskutować. Twórcy zmajstrowali film na zamówienie polityczne maleńkiej grupki wyznawców religii smoleńskiej. Obraz zafałszowanej rzeczywistości, niemający na dodatek żadnej wartości artystycznej. Nie powinni się dziwić, że nikt więcej nie chce tego ani oglądać ani dystrybuować. Dla mnie osobiście to dobra wiadomość, świadczy o tym, że ludziska mają dobry gust.
                • tw_wielgus Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 13:27
                  Trudno mi polemizować z opinią osoby, która była oglądała i skonfrontowała obraz z faktami. A propos,,, a jakie są owe fakty? Bo co chwila dowiadujemy się nowych rzeczy. Jak chociażby tego jak skandalicznie ( i przyznają to już nawet media niechętne pisowi) strona polska prowadziła śledztwo. Wiec jak zafałszowana jest owa rzeczywistość, do której dokonałaś porównania?
                  • matylda1001 Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 23:33
                    Żadnych nowych rzeczy się nie dowiadujemy. Co najwyżej obserwujemy jak Antoni Psychopata testuje na sobie kolejny środek odurzający i miewa coraz to inne wizje. Prawda jest taka, że wszystko co było do odkrycia jest w Raporcie Millera i niczego więcej nie będzie. Jest jeszcze druga prawda, taka, że Kurdupel nigdy nie pogodzi się z faktami, a ci, którzy na jego poczuciu winy za katastrofę wjechali na najwyższe państwowe stołki zrobią wszystko, żeby wyrzuty sumienia w nim pielęgnować. Z tego żyją, ot, co...
          • pies_na_czarnych Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 12:12
            tw_wielgus napisał:

> Nie pytałem o oglądalność. Pytałem czy jeszcze grają.
            >

"Czterech pancernych" nadal wyświetlają.
    • szwampuch58 Re: Następne kino w Berlinie nie chce 04.11.16, 11:00
      "Cezary Gmyz na tropie".....ten baran wolskiego dziennikarstwa wogole nie moze sie odnalesc w pragmatycznych Niemczech ..Ktos swiadomie albo nieswiadomie skrzywdzil tego swira wysylajac go "na roboty" do normalnie funkcjonujacego panstwa
    • kylax1 Kino jest prywatne i nie musi wyświetlać niczego, 04.11.16, 11:57
      czego nie chce. Komuchy pisowskie nie rozumią zasad kapitalizmu.
      • kylax1 nie rozumieją n/t 04.11.16, 11:58

• taniarada Czego się boją te łachudry? 04.11.16, 12:05
      Odmowa pokazania w Berlinie filmu Smoleńsk to dobra reklama i jak piszą n a necie trzeba to wykorzystać.I coś skopiowałem."Smoleńsk" rzuca poważne podejrzenie na Tuska (człowieka który działa dla Niemiec) oraz na to że godzi w Putina-F.Rosyjską czyli niemieckiego partnera. "Ribbentrop-Mołotow = Putin -Merkel" Oto prawdziwe PO-wody cenzury filmu "Smoleńsk
      • koniecpisu Re: Czego się boją te łachudry? 04.11.16, 22:41
        dziczy nie popiera sie w cywilizowanym swiecie. USA tez ignoruja prosby o pomoc w sledztwie, bo uznaly, ze to wypadek i nie mialy czasu na pogrzeb wolaczka pijaczka.
    • taniarada Drugie 04.11.16, 12:09
      Zrobić zamianę pracowników polskich w Berlinie i w Lipsku,w polskich placówkach kulturalnych.Ci działają na szkodę PIS i ich wyborców.
      • kylax1 I bardzo dobrze. 04.11.16, 12:10
        PiS to nie Polacy, to ruSSko-watykańska agentura.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Drugie 04.11.16, 12:12
        Czyli są dobrymi Polakami, skoro działają na szkodę antypolskiego PiSu i jego antypolskich wyborców.
      • alistair-p Re: Drugie 04.11.16, 12:13
        Sugerujesz,że wyświetlenie tego gniota to popularyzacja kultury polskiej?W Lipsku dostanie to coś Złotego Kartofla?
      • x2468 Re: Drugie 04.11.16, 22:58
        Zmienili profesjonalistów na jełopów Pisiewiczów. Dojna zmiana.
    • taniarada Marek Lipski 04.11.16, 12:14
      Marek Lipski | 04.11.2016 [10:24]
      Rozmawiałem telefonicznie z niemieckim prawnikiem w Berlinie.Kto ma prawo, umowę do dystrybucji filmu "Smoleńsk" na Europę zachodnią? Z kim ma już umowę w Niemczech lub EU? Kto jest właścicielem filmu (prawa autorskie,komercyjna sprzedaż itd? Czy Zaiks (muzyka,teksty czyli scenariusz) posiada dokumentację?Czy Zaiks ma umowę z GEMA. Kto podpisywał jako prawnik ,prawo do dystrybucji na całą Europę,USA?Czy producenci filmu i ich przedstawiciele rozmawiali z właścicielami,inwestorami sieci kin w Berlinie?

"Kierownik" czy dyrektor artystyczny kina nie ma prawa do dystrybucji filmów ,bez pisemnej zgody właściciela firmy czy też inwestora.Polityk nie ma prawa do filmu,jeśli nie jest "właścicielem" filmu.

Film "Smoleńsk" jest (przepraszam za to słowo) jest produktem komercyjnym,który przynosi lub będzie przynosić zyski.Sieć Kin w Berlinie,są w prywatnymi firmami,poza wyjątkami.

Dlaczego polskie placówki kulturalne w Berlinie,za pieniędze podatników w Polsce,których adresy podałem w innej opini bojkotują reklamę filmu?

Byłem odpowiedzialny , w pewnym okresie czasu, w Polskim Instytucie w Berlinie,za organizację koncertów, prezentacji filmów polskich.Z sukcesami. itd.

Proszę nie zapominać że właściciel kin w Polsce,posiadający sieć kin Helios (41 kin wielosalowych) to Agora,która ma bardzo dobre ,kontakty w Berlinie.Nie tylko biznesowe ale i prawne.
      Pozdrawiam.Marek Lipski
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Marek Lipski 04.11.16, 12:17
        Ten niemiecki prawnik, tirówko Tanyu, to ten komunistyczny uciekinier z PRLu, Hambura?
    • snajper55 Chyba ambasada będzie musiała 04.11.16, 12:19
      wydzielić jakąś salkę i tego gniota propagującego kłamstwo smoleńskie wyświetlać.

A po projekcji okrągły stolik, spodeczek i rozmowa z Lechem.

S.
      • pies_na_czarnych Re: Chyba ambasada będzie musiała 04.11.16, 12:22
        Po co salke. Kupia biale przescieradlo i beda na podworku ambasady wyswietlac. Takie kino drive in :)
      • x2468 Re: Chyba ambasada będzie musiała 04.11.16, 23:01
        Na stoliczku koniecznie koszyczek na datki dla Macierewicz.
    • wagonetka cos takiego! 04.11.16, 12:19
      kina nie chcą pokazywać pisiej propagandy?

przecież ambasador może toto sam pokazać, w ambasadzie, nie rozumiem, że pcha się tam, gdzie gonie chcą - z kolan jeszcze nie wstał czy jak?
    • taniarada Tradycyjnie post na zakończenie 04.11.16, 12:31
      mmisiek | 04.11.2016 [09:48]
      Bo to co można wyświetlać to tylko "Nazi matki, nazi ojcowie" w polskiej telewizji publicznej i za polskie pieniądze.
      Podobnie prawa mniejszości - niemiecka w Polsce ma wszystkie, polska w Niemczech nie ma żadnych.

Chyba najwyższy już czas aby PiS kompletnie zafiksowany na Moskwie i Putinie zaczął wreszcie dostrzegać coraz bardziej wrogie nastawienie z drugiej strony. Tym bardziej, że Niemcy już nawet zbytnio nie udają naszych przyjaciół, a rzeczywistość jest taka, że praktycznie do dzisiaj Berlin nie pogodził się z Traktatem Wersalskim i suwerennym Państwem Polskim.
      Tak samo najwyższy już czas aby przestać trząść się ze strachu i radykalnie zakończyć bezkarne hulanie niemieckiej agentury i V kolumny po polskiej scenie politycznej i mediach.
      • pies_na_czarnych Re: Tradycyjnie post na zakończenie 04.11.16, 12:49
        Teraz jedynie Putin udaje, ze jest waszym wrogiem. Reszta Swiata przestala udawac, ze toleruje PiS.
      • koniecpisu Re: Tradycyjnie post na zakończenie 04.11.16, 22:43
        to dzicz wolska juz nie potrzebuje inwestycji i zapomogi z Niemiec? hehehe zebrak udaje suwerena? jak z obrona amerykanska? Buty nasze juz beda pod Warszawa i gotowe...
      • x2468 Re: Tradycyjnie post na zakończenie 04.11.16, 23:14
        Instytut Polski w Belinie miał piękną sale przy Potsdamerstr.5 około 500 m od Placu Poczdamskiego. Niestety administracja 4 RP traktowała ją jak swoja prywatną własność, kasowała pod stołem za wynajęcie, wiec sala stała pusta. Nie było sensu utrzymywać martwego tak porządnego obiektu w sercu miasta i zamiast popędzić ówczesną dojną zmianę obiekt został zamknięty.
        To co pozostało:
        www.facebook.com/events/1021527811239980/?active_tab=highlights
    • i.tym.podobnie A boi się niemieckie lewactwo tego filmu. :) :) 04.11.16, 12:56
      Aż srają pod siebie tak bardzo mocno, że od Gebelsa przykłady zaczynają brać.
      Za chwilę książki zaczną na stosach palić.
      Ale srają pod siebie!!!!!!!!!!!!!!!!
      :) :) :)
      • pies_na_czarnych Re: A boi się niemieckie lewactwo tego filmu. :) 04.11.16, 12:57
        W Niemczech jest zabronione szerzenie ideii nazizmu i faszyzmu.
      • kylax1 Kino jest prywatne, komunisto. 04.11.16, 22:22
        I nie muszą wyświetlać danego filmu, jeżeli nie chcą. PiSowski komuch watykański tego nie zrozumie. Jaka dzisiaj pogoda w Moskwie?
        • taniarada Re: Kino jest prywatne, komunisto. 04.11.16, 22:31
          kylax1 napisał:

> I nie muszą wyświetlać danego filmu, jeżeli nie chcą. PiSowski komuch watykańsk
          > i tego nie zrozumie. Jaka dzisiaj pogoda w Moskwie?
          >
          Skończyła się pogaducha na forum Świat i tu wskoczyłeś pobrykać.Aż dziw bierze ,że z tobą ktoś rozmawia troglodyto.
          • koniecpisu Re: Kino jest prywatne, komunisto. 04.11.16, 22:47
            kacza dzicz ignorowana przez panow z kasa? heheh Mercedesy skladac , nie madrzyc sie, zebraku WOLSKI!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka