Dodaj do ulubionych

wolne media

16.12.16, 16:18
blokada mównicy w sejmie
opozycja stoi
Pisiaki już prawie uciekły z sali sejmowej
wyganiani krzykami "wolne media", "uciekajcie", "nie wracajcie"
bojkot sali sejmowej się udawał od rana, ale teraz zrobiła się zadyma, nadają na żywo a wywiady prowadzą z posłami przez komórki
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: wolne media 16.12.16, 16:24
      Poczatek ich konca?
      • scoutek Re: wolne media 16.12.16, 16:29
        poseł PO nagrał prezesa z komórki jak mówi do niego: idz do diabła
        i leci to w tvn24
        • tw_wielgus Re: wolne media 16.12.16, 17:08
          I co już wrócił?Wiosek z tego że do piekła z Wiejskiej nie jest tak daleko.
        • wagonetka Re: wolne media 16.12.16, 17:09
          a mógł wyzwać od najgorszych :-)
          • m.c.hrabia Re: wolne media 16.12.16, 17:14
            musi być ciężko skoro forumowego piotrowicza -wielgusa wydelegowali.
            • scoutek Re: wolne media 16.12.16, 17:21
              a jest w moim wątku? bo ja go nie widzę
              na szczęście
              • m.c.hrabia Re: wolne media 16.12.16, 17:40
                zez?
            • lech1966 Re: wolne media 16.12.16, 19:33
              m.c.hrabia napisał:

> musi być ciężko skoro forumowego piotrowicza -wielgusa wydelegowali.

Rozumiem że Wam jest ciężko, generalnie jest ciężko żyć "arystokracji w tym kraju,,nie hrabio?? , ale upaść tak nisko jak Samoobrona BIS,,,,
              Po nowym roku przebijecie dno....
      • lech1966 Re: wolne media 16.12.16, 19:29
        pies_na_czarnych napisała:

> Poczatek ich konca?

Weź mnie nie rozśmieszaj. Normalni ludzie nie będą rozmawiać z "moherowymi beretami z Samoobrony BIS". Bo tym się obecnie stajecie..
        Popatrz na sondaże..
        www.parlamentarny.pl/sondaze/cbos-pis-36-proc-po-16-proc-nowoczesna-14-proc,125.html
    • moralny_karzel Re: wolne media 16.12.16, 16:41
      scoutek napisała:

> blokada mównicy w sejmie
      > opozycja stoi
      > Pisiaki już prawie uciekły z sali sejmowej
      > wyganiani krzykami "wolne media", "uciekajcie", "nie wracajcie"
      > bojkot sali sejmowej się udawał od rana, ale teraz zrobiła się zadyma, nadają n
      > a żywo a wywiady prowadzą z posłami przez komórki

Gdyby podobnie postąpił pies.....tfu- PiS w poprzedniej kadencji sejmu, to co byś powiedziała?
      Już założyłem wcześniej podobny wątek, ale "opozycja" mi go wysłała w kosmos.

G
      • scoutek Re: wolne media 16.12.16, 16:46
        psi nie stać na taką finezję, oni używają wyłącznie kłamstw i młotka
        • moralny_karzel Re: wolne media 16.12.16, 16:52
          scoutek napisała:

> psi nie stać na taką finezję, oni używają wyłącznie kłamstw i młotka
          >

Na finezję stać było jedynie byłego posła PSL, który podczas blokady mównicy zamówił sobie obiad i zjadał go ze smakiem.
          A.Lepper miał rację mówiąc, że Wersal w sejmie się skończył.
          Ja uważam, że sejm nie jest od takich demonstracji, ci którzy paraliżują obrady sejmu, sabotują swoje obowiązki.
        • tw_wielgus Re: wolne media 16.12.16, 16:54
          Czy ty maleńka nie zrozumiałaś pytania? Tak? Wymagasz wsparcia?
          Już tłumaczę:
          przedmówca zapytał jakbyś zareagowała gdyby w podobnie abuzywny sposób zachowywali się posłowie PiS w trakcie obrad poprzedniej kadencji sejmu. A powód mieli:

"Jeśli posłom przeszkadzają dziennikarze, jak wynika z ostatniego zarządzenia marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego w sprawie dostępu mediów do Sejmu, a de facto ograniczenia tego dostępu, to już na początku kadencji tworzy się niepotrzebny konflikt. "

www.se.pl/archiwum/marszaek-ogranicza-wolnosc-sowa_47327.html
          • tw_wielgus Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 17:11
            "Stokrotka" z resortowymi kolegami po zaistnieniu tego faktu?:
            www.se.pl/archiwum/marszaek-ogranicza-wolnosc-sowa_47327.html
            *-----------------------------------------------------------------*
            Uroczyście oświadczam, że nie będę reagował na zaczepki ze strony kapusiów, którzy prowokują a następnie latają na skargę do adminów gdy dostaną "bęcki".
            • boblebowsky Re: Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 17:35
              tw_wielgus napisał:

> "Stokrotka" z resortowymi kolegami po zaistnieniu tego faktu?:
              > www.se.pl/archiwum/marszaek-ogranicza-wolnosc-sowa_47327.html

Dobrze by było nauczyć się odróżnić fakt od faktu medialnego, żeby zabierać głos w dyskusji, przy okazji nie kompromitując się.
              __
              Jestem dumnym przedstawicielem "warszawskiej hołoty".
              • tw_wielgus Re: Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 17:39
                Fuj! Kurna co tak śmierdzi kiszonką?
                • boblebowsky Re: Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 17:41
                  tw_wielgus napisał:

> Fuj! Kurna co tak śmierdzi kiszonką?
                  >

Źresz byle co to ci później śmierdzi.
                  Powiedz lepiej czy Bronek postawił wtedy na swoim czy nie? Jak to tam z tymi faktami było?
                  • tw_wielgus Re: Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 17:49
                    Kiedy jak ciebie nie było to nie śmierdziało. Jakoś tak kapustą czy inną kiszonką..
                    • boblebowsky Re: Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 17:54
                      tw_wielgus napisał:

> Kiedy jak ciebie nie było to nie śmierdziało. Jakoś tak kapustą czy inną kiszon
                      > ką..
                      >

Nie przejmuj się, to tylko nerwy i strach wywołują tą twoją sraczkę. Mógłbyś mnie jednak swoimi problemami gastrycznymi nie zanudzać.
                      Napisz lepiej co z tym Bronkiem, wprowadził te ograniczenia czy nie?
                      • tw_wielgus Re: Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 17:58
                        No masz.... jak otworzysz paszczę to jeszce b. capi. To chyba cuchnie specyfika twojego wnętrza.
                        • boblebowsky Re: Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 18:05
                          tw_wielgus napisał:

> No masz.... jak otworzysz paszczę to jeszce b. capi. To chyba cuchnie specyfika
                          > twojego wnętrza.
                          >
                          a
                          O:-) Zaczynają się gimbusie riposty. Piąty wpis i ani jeden na temat. O aż taką bidę cię nie posądzałem, muszę przyznać.
                    • x2468 Re: Ktoś mi może przypomnieć gdzie protestowała 16.12.16, 18:36
                      Cuchnie? Dlaczego nie wietrzysz swojej nory?
          • aniechto.only Re: wolne media 16.12.16, 17:26
            tw_wielgus napisał:

> Czy ty maleńka nie zrozumiałaś pytania? Tak? Wymagasz wsparcia?
            > Już tłumaczę:
            > przedmówca zapytał jakbyś zareagowała gdyby w podobnie abuzywny sposób zachowyw
            > ali się posłowie PiS w trakcie obrad poprzedniej kadencji sejmu. A powód mieli:

W dupie mieli oni ten powód , maleńki. A Komorowski się wtedy wycofał, to tak dla dla przypomnienia, misiu o małym rozumku.
            • moralny_karzel Re: wolne media 16.12.16, 17:29
              aniechto.only napisała:

> tw_wielgus napisał:
              >
              > > Czy ty maleńka nie zrozumiałaś pytania? Tak? Wymagasz wsparcia?
              > > Już tłumaczę:
              > > przedmówca zapytał jakbyś zareagowała gdyby w podobnie abuzywny sposób za
              > chowyw
              > > ali się posłowie PiS w trakcie obrad poprzedniej kadencji sejmu. A powód
              > mieli:
              >
              > W dupie mieli oni ten powód , maleńki. A Komorowski się wtedy wycofał, to tak
              > dla dla przypomnienia, misiu o małym rozumku.

No, no.... proszę jak duży miś poucza małego misia.
            • tw_wielgus Re: wolne media 16.12.16, 17:36
              Rozumiem. Czyli ludnośc tubylcza reaguje tak jak elita sobie życzy. W tamtym przypadku mieliśmy do czynienia z maleńką przeszkodą, a tutaj jest ot taran uderzający w wolnosć słowa.
              Tak btw to nie jesten przykład który jestem w stanie przytoczyć z okresu minionych ośmiu lat wolności i demokracji (ostrożnie sarkazm).

Wydaje mi się. że to jakiś matrix. Że wam wszystkim wprowadzono w potylicę interface do matrixa i przestaliście zauważać rzeczywistość taką jaka ona jest.
              A i nie mów do mnie maleńki bo ja jestem WIELGUS!
              • aniechto.only Re: wolne media 16.12.16, 17:41
                tw_wielgus napisał:

> Rozumiem.

Nie.
                > A i nie mów do mnie maleńki bo ja jestem WIELGUS!

Nie.
                • tw_wielgus Re: wolne media 16.12.16, 17:48
                  2x nie. No, no, asertywna z Ciebie dziewczynka.
                  • aniechto.only Re: wolne media 16.12.16, 18:05
                    tw_wielgus napisał:

> 2x nie. No, no, asertywna z Ciebie dziewczynka.

Kobieta, chłoptasiu.
                    • moralny_karzel Re: wolne media 16.12.16, 18:50
                      aniechto.only napisała:

> tw_wielgus napisał:
                      >
                      > > 2x nie. No, no, asertywna z Ciebie dziewczynka.
                      >
                      > Kobieta, chłoptasiu.

Skąd kobieta wie, że wielgus to chłoptaś?
                      • scoutek Re: wolne media 16.12.16, 18:53
                        moralny_karzel napisał:
                        > Skąd kobieta wie, że wielgus to chłoptaś?
                        >
                        bo to widać słychać i czuć
                        • moralny_karzel Re: wolne media 16.12.16, 19:02
                          scoutek napisała:

> moralny_karzel napisał:
                          > > Skąd kobieta wie, że wielgus to chłoptaś?
                          > >
                          > bo to widać słychać i czuć

No tak, zapomniałem, że kobiety mają intuicję.
                          Ale czy zawsze?
            • czekam.na.lewice Re: wolne media 16.12.16, 17:54
              aniechto.only napisała:

> W dupie mieli oni ten powód , maleńki. A Komorowski się wtedy wycofał, to tak
              > dla dla przypomnienia, misiu o małym rozumku.
              Skoro juz dyskutujemy o wolnych mediach w sejmie i zbydlęceniu:
              m.youtube.com/watch?v=rxTVzzmo8tw
              • aniechto.only Re: wolne media 16.12.16, 18:03
                Biedna ta Stankiewicz, tak walczyła o wygraną PiS a teraz dzięki swoim idolom nie będzie miała szans na drugi taki filmik.
                • czekam.na.lewice Re: wolne media 16.12.16, 18:17
                  aniechto.only napisała:

> Biedna ta Stankiewicz, tak walczyła o wygraną PiS a teraz dzięki swoim idolom
                  > nie będzie miała szans na drugi taki filmik.
                  A co sadzisz o jej potraktowaniu na terenie sejmu ? Nie masz zdania ??
                  • moralny_karzel Re: wolne media 16.12.16, 19:05
                    czekam.na.lewice napisał:

> aniechto.only napisała:
                    >
                    > > Biedna ta Stankiewicz, tak walczyła o wygraną PiS a teraz dzięki swoim i
                    > dolom
                    > > nie będzie miała szans na drugi taki filmik.
                    > A co sadzisz o jej potraktowaniu na terenie sejmu ? Nie masz zdania ??

Wtedy to była demokracja, Stefek był tego najlepszym przykładem.
                    To były piękne i jedynie słuszne dni......
      • czekam.na.lewice Re: wolne media 16.12.16, 16:48
        moralny_karzel napisał:

> scoutek napisała:
        >
        > > blokada mównicy w sejmie
        > > opozycja stoi
        > > Pisiaki już prawie uciekły z sali sejmowej
        > > wyganiani krzykami "wolne media", "uciekajcie", "nie wracajcie"
        > > bojkot sali sejmowej się udawał od rana, ale teraz zrobiła się zadyma, na
        > dają n
        > > a żywo a wywiady prowadzą z posłami przez komórki
        >
        >
        > Gdyby podobnie postąpił pies.....tfu- PiS w poprzedniej kadencji sejmu, to co b
        > yś powiedziała?
        > Już założyłem wcześniej podobny wątek, ale "opozycja" mi go wysłała w kosmos.
        Napisałaby : "...bydło w sejmie" itd
        • tw_wielgus Re: wolne media 16.12.16, 16:57
          Pisie bydło. Z przymiotnikiem "pisie" słowo "bydło" się lepiej łącz,y czemu dał wyraz człowiek, który wyszedł z Auschwitz na podstawie L4.
          • boblebowsky Re: wolne media 16.12.16, 18:18
            tw_wielgus napisał:

> Pisie bydło. Z przymiotnikiem "pisie" słowo "bydło" się lepiej łącz,y czemu dał
            > wyraz człowiek, który wyszedł z Auschwitz na podstawie L4.

Eeeetam, banialuki opowiadacie towarzyszu. Na L4 to jadą pisi sędziowie TK, w służbie umiłowanemu wodzowi.
    • czekam.na.lewice Re: wolne media 16.12.16, 16:44
      Dobre :) PO broni wolnych mediów. Kabaret.
      To tak jakby wilki występowały w obronie zajęcy:)
      • moralny_karzel Re: wolne media 16.12.16, 16:45
        czekam.na.lewice napisał:

> Dobre :) PO broni wolnych mediów. Kabaret.
        > To tak jakby wilki występowały w obronie zajęcy:)

Nawet Miecugow w TVN przyznał, że jakąś regulację należało przeprowadzić, podobno dziennikarze wchodzili nawet do ubikacji.
        • scoutek Re: wolne media 16.12.16, 16:47
          moralny_karzel napisał:
          >
          > Nawet Miecugow w TVN przyznał, że jakąś regulację należało przeprowadzić, podob
          > no dziennikarze wchodzili nawet do ubikacji.
          >
          matkoboska NAWET?!!!
          a za przeproszeniem sikać mieli gdzie????
          • moralny_karzel Re: wolne media 16.12.16, 16:55
            scoutek napisała:

> moralny_karzel napisał:
            > >
            > > Nawet Miecugow w TVN przyznał, że jakąś regulację należało przeprowadzić,
            > podob
            > > no dziennikarze wchodzili nawet do ubikacji.
            > >
            > matkoboska NAWET?!!!
            > a za przeproszeniem sikać mieli gdzie????
            >

He he he......sika się w ubikacji, ale jak poseł się chce wysikać a dziennikarz idzie za nim do pisuaru...... to, co? ma przed nim sikać?
    • taniarada Schetyna ,Schetyna 16.12.16, 16:50
      I nic nie słychać .Jedynie umieją krzyczeć i obrażać .
    • taniarada Re: wolne media 16.12.16, 16:56

Zobaczycie jak będą protestować jak PIS będzie obcinał emerytury SB-kom-to dopiero będą padać Rejtanem. W takiej sytuacji kara porządkowa dla każdego który uniemożliwia obrady Sejmu po 20 tysięcy i z przeznaczeniem na najuboższym-przynajmniej ludzie skorzystają przed Świętami. PO to jak nowotwór ruszony skalpelem PIS.
      PIS nie bój się tylko do boju!
      • scoutek Re: wolne media 16.12.16, 17:12
        taniarada napisał(a):

>
        > Zobaczycie jak będą protestować jak PIS będzie obcinał emerytury SB-kom-

już złapałaś narrację prezesa?
        on też twierdzi, że to o to chodzi
        ale to wybieg, odwracanie kota
        • tw_wielgus Re: wolne media 16.12.16, 17:46
          Cytuję bez słowa komentarza...:))))

"Trybunał Konstytucyjny orzekł, że art. 49 § 1 ustawy z 20 maja 1971 r. – Kodeks wykroczeń jest zgodny z art. 54 ust. 1 w związku z art. 31 ust. 3 konstytucji oraz z art. 10 Konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności, sporządzonej w Rzymie dnia 4 listopada 1950 r., zmienionej następnie Protokołami nr 3, 5 i 8 oraz uzupełnionej Protokołem nr 2.

Zdaniem Trybunału Konstytucyjnego, art. 49 § 1 kodeksu wykroczeń (dalej - k.w.) jest konieczny dla zapewnienia należnego poszanowania Narodowi Polskiemu, Rzeczypospolitej Polskiej, a także jej konstytucyjnym organom, a więc podmiotom o najwyższym − z woli ustrojodawcy − konstytucyjnym znaczeniu. Służy to zachowaniu porządku publicznego, zapewniającego minimalny poziom uwzględniania interesu publicznego, w którym mieści się pozytywny stosunek do wymienionych w przepisie podmiotów, bo obniżanie ich prestiżu zmniejsza stopień identyfikacji obywateli z państwem i godzi w Rzeczypospolitą Polską – dobro wspólne wszystkich obywateli. "

(...)
          Trybunał Konstytucyjny uznał, że art. 49 § 1 k.w. nieznacznie ogranicza wolność słowa, eliminując tylko przejawy jej nadużywania w miejscach publicznych i to jedynie w odniesieniu do podmiotów najistotniejszych z konstytucyjnego punktu widzenia. Nie krępuje jednak owej wolności w sposób uniemożliwiający wydawanie ocen, ferowanie opinii, czy wręcz krytykę owych podmiotów, a zatem nie tłumi debaty publicznej, która może i powinna toczyć się w sposób wolny od demonstracyjnie okazywanego w miejscach publicznych lekceważenia. Zdaniem TK, istota wolności słowa nie została naruszona, a wprowadzone ograniczenie, uzasadnione przesłanką porządku publicznego, nie narusza zasady proporcjonalności.

Trybunał Konstytucyjny uznał, że art. 49 § 1 k.w. nieznacznie ogranicza wolność słowa
          Trybunał Konstytucyjny uznał, że art. 49 § 1 k.w. nieznacznie ogranicza wolność słowa

Rozprawie przewodniczył wiceprezes TK Stanisław Biernat, sprawozdawcą była sędzia TK Teresa Liszcz.
          • tw_wielgus Re: wolne media 16.12.16, 17:47
            www.rpo.gov.pl/pl/content/wyrok-trybunalu-ws-ograniczenia-wolnosci-slowa
            :)))))

Moje futrzaki....:)))
    • wagonetka Re: wolne media 16.12.16, 17:50
      cuś się wymknęło posłowi Kaczyńskiemu spod kontroli
    • czekam.na.lewice Re: wolne media w sejmie za PO 16.12.16, 17:52
      m.youtube.com/watch?v=rxTVzzmo8tw
      Kogut z PiS powinien poszarpać reporterkę w tvn24 :) aby dorównać chamstwu , ktory obrazuje film.
      • tw_wielgus Re: wolne media w sejmie za PO 16.12.16, 17:57
        Pamiętacie protest głodowy "Stokrotki" po napaści ABW na red. WPROST?
        i.ytimg.com/vi/efAUCata4Hk/hqdefault.jpg
        • x2468 Re: wolne media w sejmie za PO 16.12.16, 18:54
          Nie pamiętam, pamiętam natomiast jak Kaczyński z gorylami podeptali panią Kolendę Zaleską i jak naczelny bałwan zauważył że jej buty spadły.
    • boblebowsky Największy mózgowiec z PISu o sytuacji w sejmie: 16.12.16, 17:58
      Minister Zieliński o posłach blokujących mównicę;
      "Nie mogą pogodzić się z przegraną w wyborach"
      I wszystko jasne:))
      • wagonetka Re: Największy mózgowiec z PISu o sytuacji w sejm 16.12.16, 18:24
        a co ma mówić?

będzie nowa ustawa i nikt nie będzie zadawał pytań i będzie spokój
        • boblebowsky Re: Największy mózgowiec z PISu o sytuacji w sejm 16.12.16, 18:27
          wagonetka napisał(a):

> a co ma mówić?
          >
          > będzie nowa ustawa i nikt nie będzie zadawał pytań i będzie spokój
          >

Nie, dziennikarze zaczną ich łapać pod ich domami, na zakupach, u lekarza, itd.....
          • scoutek Re: Największy mózgowiec z PISu o sytuacji w sejm 16.12.16, 18:48
            i opozycje zajmie miejsce dziennikarzy
            tak jak teraz z komisji regulaminowej była bezpośrednia transmisja na twittera
            prezes myśli, że magnetofony nadal istnieją
            i że jak zabroni nagrywania to ktoś się tym przejmie
    • mazala1 wolne media są w Polsce od lat, TVN i GW dowodem 16.12.16, 18:10
      na to najlepszym.
    • qqazz Sami kretyni na ta mównicę powłazili 16.12.16, 19:34
      Bardzo dobry pomysł na ograniczenie akredytacji sejmowych który nie ma nic wspólnego z wolnością mediów o której tak wrzeszczą a który z pewnością wprowadziłby trochę porządku na Wiejską im się nie podoba.
      Inna sprawa, że niejednym z tych protestujących pies z kulawa noga by się nie zainteresował medialnie gdyby nie nadmiar szukających czegokolwiek dziennikarzyn, no i nie byłoby wytłumaczeń że nie robił bo udzielał "ważnego wywiadu".

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka