Dodaj do ulubionych

Macie honor - nie przyjmujcie odznaczeń

12.05.17, 16:32
od człowieka łamiącego Konstytucję RP,
człowieka dla którego partyjne dogmaty są ważniejsze od Narodu i Ojczyzny.
Obserwuj wątek
    • znak-wodny Ten, dla którego partyjne dogmaty są ważniejsze 12.05.17, 16:37
      niż Konstytucja RP jest zdrajcą Narodu i Ojczyzny.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a a tak na marginesie zapytam, czy... 12.05.17, 16:43
        ...czy istnieją jeszcze tak zwane ( potocznie) ordery chlebowe ?
        chyba już nie, ale pewna tego nie jestem.
        pl.wikipedia.org/wiki/Order_chlebowy
        • znak-wodny Re: a tak na marginesie zapytam, czy... 12.05.17, 17:06
          Znieśli wszystkie finansowe gratyfikacje do odznaczeń.
          Nie ma!
          • potrzaski No to nie opłaca się wcale dostawać medali. 12.05.17, 17:17
            Szkoda.

• potrzaski Z pewnością o Tusku mówisz. 12.05.17, 17:13
        To on zostawił przecież Polskę na PISowi. Polska teraz bardzo cierpi przez niego. Wolał tam w UE dla kasy niż Premierostwo w Polsce bardzo mocno trzymać.
        • znak-wodny Re: Z pewnością o Tusku mówisz. 12.05.17, 21:18
          W tym zakresie wina PO jest nie do zaprzeczenia.
          Tak jak nie do zaprzeczenia jest to, że rodzice Kaczyńskich byli ideowymi stalinowcami.
    • taniarada Jeśli piszesz o Stanisławie Dembowskim 12.05.17, 16:51
      To ktoś strzelił babola w kancelarii prezydenta.Dembowski to emerytowany inżynier budownictwa i działacz Komitetu Obrony Demokracji.Jakiś czas zastanawiałem się, czy powinienem ten medal przyjąć - przyznaje w liście i dalej: - Jednak, po pańskiej wypowiedzi na temat dzieci i wnuków zdrajców Rzeczypospolitej zrozumiałem jak okropną pomyłkę popełnił Pan (zapewne nieświadomie) przyznając mi ten medal. Dembowski tłumaczy, że jego ojciec był w PRL palaczem i „przyczyniał się do ogrzewania mieszkań" w których przebywali członkowie PZPR. Kawalarz taki .

Czytaj więcej: www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/biala-podlaska/a/czlonek-kod-z-bialej-podlaskiej-zwraca-medal-od-prezydenta-dudy,12067616/
      • znak-wodny Re: Jeśli piszesz o Stanisławie Dembowskim 12.05.17, 17:05
        Piszę ogólnie w eter i nawet o Dembowskim nie pomyslałem.
        Bardziej pomyślałem o pulchnym gnilcu, który zajmując fotel strażnika Konstytucji RP robi sobie z niej jedną wielką kpinę.
      • erka-4 Jeśli piszesz o Stanisławie Dembowskim... 12.05.17, 18:03
        taniarada napisał(a):

Kawalarz taki .

...to oczywiste,że kawalarz z niego.
        Bo cóż w tych słowach złego ?
        Kłamstwo to nie jest,oszczerstwo tym bardziej,zatem o co mu chodzi,ze medal oddaje ?
        Skoro uznał,że nie zasłużył,no cóż,Prezydent nie jest Bogiem nie może wszystkiego wiedzieć o człowieku.

Co w tych słowach złego ?

- Miejmy tego świadomość, że dzisiaj dzieci i wnuki zdrajców Rzeczypospolitej, którzy tutaj walczyli o utrzymanie sowieckiej dominacji nad Polską, zajmują wiele eksponowanych stanowisk w różnych miejscach, w biznesie, mediach - mówił Andrzej Duda 30 kwietnia. - Oni nigdy nie będą chcieli się zgodzić na to, żeby prawda o wyczynach ich ojców, dziadków i pradziadków zdominowała polską narrację historyczną, będą zawsze przeciwko temu walczyli - dodawał Prezydent. (www.tvn24.pl)

Przecież to jest normalne,że nie chciałbym słuchać,że ojciec mój był UBeckim zbrodniarzem,no ale,skoro był to muszę to wysłuchać,innego wyjścia nie ma.
        Jedynie wszystko musiałbym robić,żeby się do niego nie uPOdobnić.

Dlatego syn palacza z okresu PRL-u nie ma powodu robić sobie wyrzutów,bo nie o takiego palacza Prezydentowi chodziło a o całkowicie innego,o takiego mianowicie,który palił w piecu UBeckim żagwie,na których UBek pręt stalowy rozgrzewał do czerwoności ognistej,którym to prętem następnie żołnierza wyklętego przypiekał.
        • znak-wodny Re: Jeśli piszesz o Stanisławie Dembowskim... 12.05.17, 21:23
          Nie sądzę aby Jarosław Kaczyński wstydził się rodziców stalinowców.
          Raczej nie widać po nim zażenowania czy też wstydu.
          Najgorzej być córką albo synem biskupa, który nie chec się przyznać do ojcostwa.
          Takie dzieci faktycznie przechodzą przez całe swoje życie traumę.
        • x2468 Re: Jeśli piszesz o Stanisławie Dembowskim... 12.05.17, 22:11

"- Miejmy tego świadomość, że dzisiaj dzieci i wnuki zdrajców Rzeczypospolitej, którzy tutaj walczyli o utrzymanie sowieckiej dominacji nad Polską, zajmują wiele eksponowanych stanowisk w różnych miejscach, w biznesie, mediach - mówił Andrzej Duda 30 kwietnia. - Oni nigdy nie będą chcieli się zgodzić na to, żeby prawda o wyczynach ich ojców, dziadków i pradziadków zdominowała polską narrację historyczną, będą zawsze przeciwko temu walczyli - dodawał Prezydent."
          To siem porobiło.Nawet byle Adrian przypieprza siem do rodziny wuca
    • potrzaski Na pewno wiele osób cię posłucha. 12.05.17, 17:16
      Tego to jestem bardzo pewien.

• zapijaczony_ryj Re: Macie honor - nie przyjmujcie odznaczeń 13.05.17, 08:29
      Od marionetki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka