05.10.04, 10:10
Teraz to dopiero przeczytałem! Wartburgu jesteś kłamcą! Podłym kłamcą!
Popierał gazy bojowe? Zatem przyjmij do wiadomości tępy nieuku, że cesarz
Karol I był pierwszym władcą ówczesnej Europy, który ZABRONIŁ używania gazów
bojowych.
Ohyda kłamstwa!!!!
Poczytaj czasem książk zamiast "Bilda" tępaku spalinowy!
Obserwuj wątek
    • shanti Re: no nie! 05.10.04, 10:12
      słusznie ! w Watykanie po stokroc wszystko spradza, nim kogos wyniosa na
      ołtarze...
      - co do modela z NRD: swoja droga czego mozna oczekiwac od lewaka..?
    • ich1 Re: no nie! 05.10.04, 10:37
      Po pierwsze, spamujesz, bo wątek na ten temat jest juz założony.
      Po drugie, będę wdzięczny za źródło tej informacji.
      Po trzecie, pamiętam jak swego czasu pisałeś o nagonce na Groera ( który był
      jednym z inspiratorów tej beatyfikacji). Wygląda na to, że w nagonce wzięło też
      udział Opus Dei - wstrząsające, prawda?
      • lupus.lupus Re: no nie! 05.10.04, 11:25
        ich1 napisał:

> Po pierwsze, spamujesz, bo wątek na ten temat jest juz założony.

Wydawało mi się, że pisze w wątku wartburga. Z nerwów musiałem się pomylić. Nie
        chciałem zakładać nowej dyskusji. Ten człowiek zełgał, obrzydliwie skłamał. Gdy
        pisałem pierwszy post nie zuważyłem tego kłamstwa o gazach bojowych.

> Po drugie, będę wdzięczny za źródło tej informacji.

Żródłem jest mój wilczy łeb i kłębiące się w nim pozostałości po przeczytanych
        kilku książkach.

> Po trzecie, pamiętam jak swego czasu pisałeś o nagonce na Groera ( który był
        > jednym z inspiratorów tej beatyfikacji). Wygląda na to, że w nagonce wzięło
        >też udział Opus Dei - wstrząsające, prawda?

Podoba mi się, że użyłes sformułowania "wygląda". Będzie z Ciebie prawnik :)
        Słuchaj tylko rad starszych kolegów.Nie wszytko co wygląda na coś, w
        rzeczywistości ma miejsce. Pamiętaj o tym.

• ich1 Re: no nie! 05.10.04, 11:32
          > Żródłem jest mój wilczy łeb i kłębiące się w nim pozostałości po
          przeczytanych
          > kilku książkach.

ale może łaskawie podasz ich tytuły?

> Podoba mi się, że użyłes sformułowania "wygląda". Będzie z Ciebie prawnik :)
          > Słuchaj tylko rad starszych kolegów.Nie wszytko co wygląda na coś, w
          > rzeczywistości ma miejsce. Pamiętaj o tym.

Daruj sobie tych starszych kolegów, bo wódki razem nie piliśmy. Unikasz
          argumentacji merytorycznej. To czemu Krenn (którego w pierwszy poście pomyliłem
          z Groerem, mój błąd) ustąpił po wyjeździe papieskiego wysłannika?

> Wydawało mi się, że pisze w wątku wartburga.

Jasne.
          • lupus.lupus Re: no nie! 05.10.04, 12:14
            ich1 napisał:

> > Żródłem jest mój wilczy łeb i kłębiące się w nim pozostałości po
            > przeczytanych
            > > kilku książkach.

> ale może łaskawie podasz ich tytuły?

Tak na zawołanie? Niestety nie.Nie mam pamięci absolutnej.

> > Podoba mi się, że użyłes sformułowania "wygląda". Będzie z Ciebie prawnik
            > :)
            > > Słuchaj tylko rad starszych kolegów.Nie wszytko co wygląda na coś, w
            > > rzeczywistości ma miejsce. Pamiętaj o tym.
            >
            > Daruj sobie tych starszych kolegów, bo wódki razem nie piliśmy. Unikasz
            > argumentacji merytorycznej. To czemu Krenn (którego w pierwszy poście
            pomyliłem
            >
            > z Groerem, mój błąd) ustąpił po wyjeździe papieskiego wysłannika?

Właśnie dlatego,że wszystko Ci się myli unikam dyskusji.Dlaczego ustąpił?
            Poczuł się odpowiedzialny ( taka staroświecka cecha)? Został zmuszony?
            Zaszczuty przez media, które z pojedyńczego incydentu zrobiły wielki akt
            oskarżenia Kościoła? Nie wiem. Nie dopatruj się w tym macek Opus Dei.

> > Wydawało mi się, że pisze w wątku wartburga.
            >
            > Jasne.

Cieszę się.

• lupus.lupus Re: no nie! 11.10.04, 13:49
        ich1 napisał:

> Po drugie, będę wdzięczny za źródło tej informacji.

Nowość wydawnicza: Grzegorz Kucharczyk "Ostatni cesarz-Karol Habsburg 1887-1922"

opinia krytyka:
        "Pasjonująca biografia ostatniego cesarza z dynastii Habsburgów, bratanka
        cesarza Franciszka Józefa. Opowieść o wielkiej wojnie, wielkiej miłości i
        wielkiej polityce. W swym krótkim 35-letnim życiu Karol dał się poznać nie
        tylko jako wybitny monarcha ("Cesarz Pokoju"), ale także jako troskliwy
        małżonek i kochający ojciec ośmiorga dzieci. Po upadku Cesarstwa odmówił
        abdykacji i wybrał dożywotnie wygnanie. Już jako dziecko przejawiał głęboką
        religijność. W 1895 roku słynna stygmatyczka wypowiedziała szczególne proroctwo:
        ( należy pamiętać, że Karol miał małe szanse na objęcie tronu w tym czasie-
        dopiero później zamach w Sarajewie i skomplikowana sytuacja rodzinna Habsburgów
        wyniosła go na tron- przypomnienie lupus) "Trzeba się za niego dużo modlić,
        ponieważ kiedyś zostanie cesarzem i będzie musiał wiele wycierpieć. Stanie się
        obiektem szczególnych ataków piekieł (!!!!)". Owocem tego spełnionego proroctwa
        jest jego beatyfikacja. Karola Habsburga wyniesie na ołtarze Jan Paweł II,
        którego ojciec, żołnierz armii austro-węgierskiej żywił - według biografów
        Papieża - wielki kult Ostatniego Cesarza i właśnie na jego cześć nadał swojemu
        synowi imię Karol. Książka bogato ilustrowana licznym zdjęciami Cesarza i jego
        rodziny. Znakomita lektura dla miłośników historii nieznanej."
    • Gość: historyk Wartborgu przecież Cesarz był pacyfistą jak Hitler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 12:20
      • homosovieticus Re: Wartborgu przecież Michnik jest Alfą i Omegą! 11.10.04, 16:40
    • Gość: GT bezczelny, podły, jak mógł?! Buuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:25
      "Ohyda kłamstwa" :) Nic, tylko powiesić Wartburga, podłego kłamcę, bo się nie
      zna na gazach bojowych i zmyśla. Ciarki przechodzą, jak można tak bezczelnie i
      podle grzeszyć!

A tak przy okazji, Lupek, czy ty się dobrze czujesz? Znowu wyszedłeś po 8
      wieczór na spacer zaułkami i znowu żadna cię nie chciała, nawet za pieniądze?
      • homosovieticus Jak judasz skończysz! 11.10.04, 16:38
        marynacie !
        ustatkuj się bo jak Judasz skończysz. :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka