Dodaj do ulubionych

Dziecięce posiłki

14.08.25, 22:03
www.focus.pl/artykul/wroclawskie-lotnisko-wprowadza-rewolucje-paszport-biometryczny-wyrobisz-na-miejscu
Takie jak w Finlandii. Nakładasz sobie co chcesz. To naprawdę działa.
A czego tak naprawdę oczekuję od Miasta Wrocław? "Darmowych" posiłków dla dzieci w szkole.

x.com/DudespostingWs/status/1955791480947098092
Może na początku będą marnować, ale z czasem sytuacja się uspokoi.
Obserwuj wątek
    • don.kulawy Re: Dziecięce posiłki 15.08.25, 01:39
      > oczekuję od Miasta Wrocław? "Darmowych" posiłków dla dzieci w szkole.

Musisz wybrać. Abo bombki dla twoich kuzynów, albo darmowe posiłki. Wystarczyłoby dla wszystkich, a nie tylko dla dzieci.
      • negativum Re: Dziecięce posiłki 15.08.25, 01:46
        don.kulawy napisał:

> > oczekuję od Miasta Wrocław? "Darmowych" posiłków dla dzieci w szkole.
        >
        > Musisz wybrać. Abo bombki dla twoich kuzynów, albo darmowe posiłki. Wystarczyło
        > by dla wszystkich, a nie tylko dla dzieci.

Starczy na wszystkich. Skoro Finom wystarczy.
        • don.kulawy Re: Dziecięce posiłki 15.08.25, 02:11
          www.worldometers.info/pl/populacja-swiata/finlandia-populacja/

1. Sa w NATO, ale nie są pańszczyźnianymi niewolnikami.
          2. Watykan majá w D...
          3. Skandynawii nawet kraje socjalistyczne do piet nie dorastały pod względem spraw socjalnych.

Nie wiem jak jest teraz, ale w czasie kiedy ja chodziłem do ogólniaka to np. w Danii ze względów oszczędnościowych w szkołach średnich uczniowie musieli za swoje kupować zeszyty i długopisy. Książki nadal mieli za darmo. Podstawówki wówczas dawały wszystko dzieciakom za darmochę. W Polsce do dzisiaj pieprzy się, ze szkolnictwo jest za darmo 🤪
          • negativum Re: Dziecięce posiłki 15.08.25, 10:40
            don.kulawy napisał:

> www.worldometers.info/pl/populacja-swiata/finlandia-populacja/
            >
            > 1. Sa w NATO, ale nie są pańszczyźnianymi niewolnikami.
            > 2. Watykan majá w D...
            > 3. Skandynawii nawet kraje socjalistyczne do piet nie dorastały pod względem sp
            > raw socjalnych.
            >
            > Nie wiem jak jest teraz, ale w czasie kiedy ja chodziłem do ogólniaka to np. w
            > Danii ze względów oszczędnościowych w szkołach średnich uczniowie musieli za sw
            > oje kupować zeszyty i długopisy. Książki nadal mieli za darmo. Podstawówki wówc
            > zas dawały wszystko dzieciakom za darmochę. W Polsce do dzisiaj pieprzy się, ze
            > szkolnictwo jest za darmo 🤪

Bo jest…
            • don.kulawy Re: Dziecięce posiłki 15.08.25, 11:41
              Książki, zeszyty, a nawet ołówki masz za darmo?
              Gdy byłem w podstawówce to rodzice musieli płacić za taki twór: "Komitet Rodzicielski". Pisior jedynie ny wie co ten komitet robił. To było takie czesne :). 100 złotych. Dla wyjaśnienia, wówczas pół litra wódki kosztowało mniej niż 20 złotych.

Poza tym:

https://pbs.twimg.com/media/GyYHtdQW0AkUs06?format=png&name=small

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka